Denise Desmond om sitt gratisliv som influencer

Jag tappade räkningen på hur många gånger Denise Desmond skrivit ordet ”gratis” i sina inlägg, men många är det.
Jag undrar om hon ens känner till att hon ska betala en 30%-ig förmånsskatt på hon får ”gratis”?
Och om hon känner till det, gör hon det?

Och…när vi ändå är inne och pratar om att får saker gratis.
Jag tror inte folk är närmelsevis så trötta på att influencer får saker gratis, som de är på att se deras konstanta tiggande överallt.

Eller vad tror ni?

94 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Att göra en höna av en fjäder…

   SD vill väl införa tiggeri i Sverige, kommer det även gälla digitalt tiggeri ? isf kan jag vara för förslaget, annars tycker jag att det är helt tappat.

    Ok..?

   Eller en fjäder av en höna

  Haha, influencers är måna om att uttrycka att de är människor som alla andra men bara råkar ha Instagram som sin arbetsplats när de kastar ur sig spydiga saker utan att tänka sig för. Tänk om jag skulle bete mig på samma sätt på min arbetsplats på vårdavdelning som sjuksköterska? Skulle aldrig få hända ??‍♀️

   Det hände varje gång jag var på VC i min förra hemstad. Hon var aldrig otrevlig mot mig men andra patienter i väntrummet. En gång när hon idiotförklarade en äldre dam så sa jag till henne att hon kanske borde bemöta människor med respekt och att det var väldigt otrevligt att sucka mot en patient som inte hade koll på exakt vad hennes arbetsuppgifter var för stunden.

   Idioter finns inom alla yrkesområden, men det blir extra hemskt när det är inom vården.

    Väldigt beklagligt såklart, ska aldrig få förekomma. Det råder stor frustration i allmänhet hos vårdpersonal och sjuksköterskor numera, vi måste bli bättre på att vända frustrationen dit där den hör hemma, dvs hos våra totalt inkompetenta politiker.

    Håller med. Är dom otrevliga inom vården är det hemskt. Där är det omsorg som gäller. Hoppas alla anmäler dom som inte har respekt för patienter. Dom har valt fel yrke.

     Jag håller HELT med, men jag har jobbat inom vården i 15 år och ni skulle bli chockade hur lite respekt det finns för folk som jobbar här.
     Nu är jag på en vårdcentral och folk är så otrevliga, så absolut vi jobbar med omsorg men vi är också människor.
     Jag brukar aldrig vara otrevlig tillbaka för det tjänar man ingenting på och när folk är otrevliga är det oftast inte riktat till mig men man är den som får ta emot all skit. Dom behöver få ut det.

      Jaa så e det. De inkompetenta läkarna som tjänar allt för bra för så lite arbete de lägger på patienten och snålar med blodprovet och undersökningar och remisser ska få ta mer s k i t. Då e allt i sin ordning.

      Helt rätt. Vi inom vården får tyvärr lära oss snabbt att ta emot klagomål och elaka ord, och oftast kan man stå emot det och bemöta det med en god ton. Men ibland är det väldigt svårt. För lite sedan var jag med om ett akut dödsfall. När jag väl kunde lämna så stod en anhörig utanför dörren och skrek på mig att hans mamma faktiskt hade frågat efter en filt i över en timme. Jag var så trött och svarade lugnt ”Förlåt att hon inte fått en filt, men vi har varit på ett akutfall senaste timmen och den patienten avled nyss.” Sedan gick jag in i vår matsal och grät. För att sedan gå ut och ta hand om resterande 11 patienter. Jag förstår frustrationen, och att extra frustration kan uppstå när en patient eller anhörig är rädd eller stressad av att vara på sjukhus. Men vi som jobbar är inga robotar som kan vara mottagliga för kritik eller arga ord varenda sekund av arbetspasset.

    Bra där,mer sånt (att man inte bara tittar på utan säger ifrån för de som kanske inte kan el orkar) Gjorde samma när en fruktansvärt otrevlig kassörska himlade med ögonen och uppenbart ville missförstå en äldre dam som skulle ha nån rabattkupong och inte visste hur man laddade ner till kontot. Tanten var nästan gråtfärdig och tjejen bara satt där och var dryg & otrevlig. Blir galen på sånt. En dag är denna tjej själv en gammal dam som kanske inte fattar all ny teknologi…eller patient på en vc osv.

   Det är lika tröttsamt med såna här liknelser. tÄnk oM JAg SkuLLE betE mIG sÅDär PÅ mIN arBETsPLats. Det är ju fritt fram att inte följa. Så kan du sluta se dig själv som vårdtagare eller kollega till influencern i fråga. Är inte ute efter att försvara någon men det är en så otroligt barnslig kommentar.

    Jag håller med, det är orimligt att jämföra tre bra patient med att vara följare.

    Och det skulle vara tråkigt att följa influencers om de alla betedde sig stramt och tillrättalagt som om de var bankman typ. Influenceryrket ger vissa fördelar, en av dem är att inte behöva vara städnigt hövlig eller smöra

   Det är lika tröttsamt med såna här liknelser. tÄnk oM JAg SkuLLE betE mIG sÅDär PÅ mIN arBETsPLats. Det är ju fritt fram att inte följa. Så kan du sluta se dig själv som vårdtagare eller kollega till influencern i fråga. Är inte ute efter att försvara någon men det är en så otroligt barnslig kommentar.

    Haha, detta om något är ju en barnslig kommentar….

  Kan hon ens dra in en ok summa pengar som influencer? Sett att hon ber sina följare att stötta hennes samarbeten och gilla inläggen.

  ”Vi jobbar 24/7” – tvek på den.

  ”Jag är liksom bara Denise”. Det är nog det som stör mig mest, jobbar man som influenser måste man väl ändå kunna skilja på sin yrkesroll som influencer och på sin privata person?? Jag fattar att gränsen är mycket suddigare i detta yrke än många andra yrken men det är åndå ett yrke, det är väl just det alla influencer slåss för att det ska ses som? Då måste de sluta ta på sig denna offerkofta och skriva ”det är bara lilla jag som står bakom detta konto, jag gör så gott jag kan”…

   EXAKT detta! De vill bli tagna seriöst men inte för seriöst.

   Precis! Ena stunden är de ”bara Denise” och nästa är de företagets ansikte utåt. Både äta kakan och behålla den liksom. Vi andra får lämna privatpersonen hemma när vi går till jobbet.

  Drar hon ens in en ok summa pengar som influencer? Sett att hon ber sina följare att stötta hennes samarbeten mer och gilla inläggen.

  ”Vi jobbar 24/7” – njaaa.

  Är dagens influencers dåtidens hemmafruar?
  Hemmafruar förr tog hand om barnen, lagade mycket mat, lunchade med väninnor, permanentade håret, klädde upp sig till vardags. Ungefär det som influecers för idag (minus att de lämnar barnen på dagis) och sen filmar de sin hemmafru-vardag.

   Intressant iakttagelse. Men ja, det stämmer absolut! De är ju som hemmafruar fast kallar sig såklart för ”businesswomen”. Tänker på såna flunsor som t.ex. Alexandra Bring som är typ hemma hela dagarna, spelar in nåt samarbete då och då. Lunchar med kompisar. Så ja, en hemmafru.

   Du menar välbärgade hemmafruar på 50-60-talet som i amerikanska filmer? Tror ”hemmafruandet” i Sverige på 20-50-talet inte riktigt såg ut så för de flesta. De flesta arbetsuppgifter i hushållet tog ju mer tid pga att man fick göra det för hand. Lägg till städning, tvätt och handling (inte på stormarknad utan slaktaren, grönsakshandlaren m.m.) till listan så tror jag att de hade nog så fulla arbetsdagar. Möjligtvis i välbärgade hem som man hade en husa som gjorde en stor del av arbetet så husmor kunde klä upp sig och luncha med väninnorna. Och i bondesamhället fanns ju inga hemmafruar, utan hårt arbetande bondmoror eller pigor, tvätterskor m.m.

    Välbärgade hemmafruar såklart.

    Kanske inom borgarskapet på 1880-talet.

  Tror att många influensers mår dåligt utav tillvaron där de börjat tjäna pengar som unga men aldrig utbildat sig eller har något att falla tillbaka på när influencerjobben börjar sina. Lyssnar på systrarna Olssons podcast och wow de verkar vara riktigt bra exempel där de är olyckliga i sina yrkesval och inte helt kan se vad de ska göra i framtiden utan försöker bara hitta en rik pojkvän som kan försörja dem.

   Så är det nog verkligen, för de som har någon form av verklighetsförankring måste det vara en ganska ångestladdad tillvaro. Jag är generellt negativ inställd till influencers som yrkesgrupp och i många fall individerna som personer (få undantag) – Men en sak har Denise rätt i, jag hade inte orkat en dag i hennes skor. Att leva i en så ytlig och ombytlig värld där folk tar sig fram genom att hugga sina ”kollegor” i ryggen låter som en mardröm. Offentliga bråk och drama på sociala medier, stressen att hela tiden vara relevant och den extrema utseendehetsen, och fullkomlig avsaknad av integritet… Nä, hade inte gett upp mitt kontorsjobb för det livet oavsett hur många gratis resor jag fick på köpet.

  Att de får gratis saker för reklam köper jag. Det är som det är. Man att de skriver som krattor varenda en kan jag inte komma över. Tappar hjärnceller varenda gång de ska komma med ”förklaringar”.

   Okej, jag hör dig. Så här… ?

  Så störig människa

  Det är jobbigt att läsa en text där det kommer en parentes (till exempel så här men där parentesen sen aldrig tar slut utan fortsätter i all oändlighet och jag fortsätter att läsa den i ett andetag och undrar när den föregående texten ska ta vid igen. Efter långt och länge inser man att personen bara har glömt att avsluta sin parentes och jag har hållt andan i flera minuter och missat vad det nu stod. 🙁

   Haha så sant

   – Camilla, är jag i modd? Behöver precis varje gång skriva in nytt namn etc och fastnar då i granskning. Vad är det som har hänt? ? Har frågat flera gånger nu.

    Hej!
    Jag kollade precis upp både ip-nummer och email och ingen av dem sitter i modd.
    Mkt märkligt… Skriver du från samma ip-nummer och med samma mailadress varje gång?

     Tack snälla för svar! ???
     Alltid samma ip-nummer. Provar igen.
     (Obs, även denna gång måste jag fylla i allting igen och kommer troligtvis hamna i granskning).

  Om jag ska vara lite ”petig” så beskattas förmåner på samma sätt som lön, inte ”bara” 30%. Dvs värdet på förmånen läggs ovanpå lönen, och beskattas efter det.

   Plus egenavgifter eller arbetsgivaravgifter beroende på om de har ab eller ej. Så typ 50% minst.

  Seriöst, finns det någon influencer som inte är ytlig? Knappast. Bortskämda absolut. Annars hade man valt en annan sysselsättning. Man väljer detta ”yrke” just för att man är ytlig, har stort bekräftelsebehov och inte vill ha en vettigt jobb.

  Att de dessutom alltid klagar på hårt de jobbar och sliter. Otacksamma.

   Äsch, vem hade tackat nej till att tjäna mycket pengar genom lite arbete? Med stor frihet dessutom.

   Var och varannan person verkar ju drömma om att göra en så kallad exit, men så går vi inte runt och gnäller om att de är lata utan tycker det är helt rimligt att de vill lägga sitt liv på annat än ekorrhjulet.

    Om priset är att fläka ut sig själv och sina barn på nätet så nej tack. Men visst, vissa gör ju vad som helst för pengar.

    Skillnaden är väl vad man är villig att offra. De flesta skulle nog tjäna mycket pengar genom lite arbete och få mer frihet, men de flesta är inte villiga att jobbet då ska vara oetiskt, kriminellt, integritetskränkande eller sälja ut sig själv. I mitt tycke, och gissningsvis de flesta som inte har någon lust att bli influencer, så faller influenceryrket i minst en av dessa kategorier men möjligen flera.

  Fast…
  Det är väl deras jobb att marknadsföra företag för ersättning (det hon felaktigt kallar gratis)
  Jag ser inte det som att hon ”tigger”, hon vill ha ett jobb där ersättningen är en tjänst.

  Eller tänker jag fel?

  mvh
  Ej avundsjuk för hade aldrig pallat att ständigt jaga samarbeten för att kunna gå runt ekonomiskt aka leva som marknadspelare

   Fast varför inte själv ta kontakt med ett spa. Varför gå genom en följare? Känns ju mer som att hon vill ha gräddfil in istället för att som en vanlig person söka kontakt själv.

  Som kenza för några dagar sen ”något företag som vill renovera vår sommarstuga?”

   What, skrev hon så exakt? Så girigt.

  Jag tänker spontant att ge fan i att svara om du inte vill upplevas som dryg, eller rättare sagt sluta publicera era svar om ni inte vill upplevas som dryg! Varför förstorar influenserna alltid allting?! Ryck på axlarna, har du valt att synas i rampljuset så kan ja också tycka att du behöver ta att folk är kritiska. På mitt förra jobb blev jag granskad var och varannan dag, jag har valt att sitta på den tjänsten och då får jag också acceptera att de val jag gör blir ifrågasatta. Satt då som transportledare och planerade mina chaufförers dagar. Gör samma sak nu fast på ett annat företag, att bli ifrågasatt hur jag tänker/vad jag gör ligger liksom i beskrivningen av min tjänst.

   ja det låter som att det är grymt tufft, mentalt och fysiskt att vara influencer med allt hat som de själva valt
   de kanske kan byta yrke så de slipper allt gnäll…falla tillbaka på den utbildning de har sedan innan 😉

   du har rätt det är ju självvalt
   ungefär som VISSA lärare som tycker att precis ALLT med att vara lärare är pest…BYT YRKE DÅ

    Vad med att vara lärare skulle inte vara pest? Det måste vara det värsta yrket ever.

  De slipper köpa julklappar till sina barn/partners och inhandla saker åt sig själv året om.
  De” får” ju det mesta. och ”råkar” dom nämna att dom ääääälskar riskakor så står det som av en händelse en gigantisk låda utanför dörren dagen efter med riskakor (och så gör de reklam på det).
  Många av dom har ju pengar som de slipper slösa pga allt de får för att göra reklam för ngt

  men ja jag förstår och avundas inte deras yrke
  förutom alla goda luncher/middagar/event/hud-kropp-hårbehandlingar/resor förstår….jajaja jag veeet det är jobbrelaterat ALLT

  Det jag reagerar på är att det så ofta kommer upp att influencers inte vill agera förebilder. Men det är ju liksom vad jobbet går ut på? Influera personer att köpa/bli/göra något är ju literally att agera förebild? Att man vill bli som hen? Asså jag fattar så klart skillnaden per se på att influera till något och vara en förebild, men att kräva det av sina följare, att de ska se dom som influerare men inte förebilder, äääe det är för mkt begärt. ”Se bara mina bra sidor och det jag tjänar pengar på, men mina dåliga får du inte kika på, nej nej, det vill jag inte”. Suck alltså, trött blir man.

  Jag känner mig lite trött på att de alltid benämner oss icke-influensers som ”ni vanliga” … som att de är lite förmer, lite mer ”ovanliga”. ?

  Lite trött också på att all kritik/ alla åsikter om detta klientel heter hat/bitterhet/jante/svenska avundsjukan, osv. ?

  Jag tycker att de borde ”klippa sig och skaffa ett riktigt jobb”, för jag tycker att 98 % av vad dessa influensers står för, är sånt som absolut inte borde inspirera och påverka våra unga (främst).

  Och det skriver jag utan att vara det minsta avundsjuk eller bitter. ?‍♀️

  Fast har hon inte åtminstone en poäng i den textväggen? Varför avföljer man inte bara istället för att skriva nåt surt?

   Innebär det då att man som kund/konsument aldrig får ifrågasätta? Vad hände med att bry sig och lyssna på sina kunder? Om influencers verkligen vill räknas som en yrkesgrupp och bli tagna på allvar får de ju även ta ansvar och agera proffesionellt, precis som att det ställs vissa krav på hur andra företag/aktörer beter sig och agerar gäller det samma för influencers. Men det är EXAKT det här som är problemet med influencers, att de vill växla mellan att vara ett varumärke och en ”privatperson” när det passar…

    Nej, det har du ju rätt i.

   Poängen är att man som företag då tar kritiken och går vidare. Som alla andra företag gör när kundtjänst får klagomål. Hot/otrevligheter lägger man på/blockar men man ger ju aldrig igen. Kritik tar man bara och ber om ursäkt om man gjort fel. Privatpersonen Helena är ju inte den som kritiseras när jag jobbar, utan organisationen jag jobbar för. Jobbigt om de lagt upp det så de inte kan skilja på de två men det är ju deras problem, inte utomståndes.

  väntar på inlägget om att janni deler påstår att deras företags nya vinterjacka kommer att hålla i 15 år? hahahah förlåt va

   Var gör hon det?

  Fast asså om det är någon annan yrkesgrupp som hela tiden ska tas upp som exempel så är det väl just undersköterskor. VARJE gång en influencers arbetsbörda (eller en påstådd brist därpå) är det alltid en uska i kommentarerna som ska påpeka att vården går på knäna och att [valfri influencer] inte hade klarat en dag i deras foppatofflor.

   Håller med! Jobbar själv som undersköterska nattetid och visst har vi en tungt jobb både fysiskt och psykiskt men häromdagen tog vi emot en leverans från Bauhaus och mannen där skulle få av vårat badkar med en pallyftare, dra den en bit på grus in i vårat garage.
   Jag gick hem från jobbet förra veckan för att jag är gravid i v. 32 och mitt jobb fungerade ändå att genomföra såpass långt in i graviditeten men hade aldrig klarat hans jobb så länge tror jag.
   Många yrken som blir bortglömda.

  Men alltså, hur orkar dom?
  Nej nej nej nej nej, under inga omständigheter kommer det någonsin vara ett yrke att vara influenser. Tugga i dig det sura äpplet att människor alltid kommer se ner på dig och skämmas över exempelvis tiggeri via instagram.
  Det här ” yrket ” förtjänar noll respekt ?

   Precis! Tycker faktiskt att det är tragiskt att kalla detta för yrke och att unga idag har det som karriärsmål. Så otroligt hjärndött och ytligt. Bara utseende- och konsumtionshets.

    Vad är det för unga du har runt dig? Känner ingen ungdom som skulle vilja bli flunsa,

  Tycker det är lite märkligt att influencers kan resa oavbrutet och låta företaget ta kostnaden trots att de kanske gör en dags aktivt jobb under t ex en vecka. De flesta tar ut en lön som är strax under gränsen för statlig inkomstskatt och reser sedan business class och bor på lyxhotell flera gånger om året. Det går inte ihop.

  Jag har själv eget företag på sidan om mitt vanliga jobb och min revisor är verkligen stenhård. Jag får knappt dra av kostnaden för en skrivare eftersom jag kan nyttja den privat. Så jag undrar hur de lyckas muta sina revisorer om alla kostnader som tas på företaget ?

   de är kändisar, de kan väl göra som de vill, skulle någon ifrågasätta så blir det ngn korkad bortförklaring tillsammans med en stor offerkofta eller offerall där de bölar om allt hat och så ryter deras kändisvänner också till åt dom

   Nu är det ju inte revisorn som bestämmer. Det är ju skatteverket. Revisorn talar om reglerna, och du bör göra som han säger.

  ”Träna och luncha på arbetstid”…??? Menar hon att hela hennes liv, hennes hela tillvaro, är arbetstid så är min det också. Jag är egen företagare opch har inga specifika arbetstider, stämplar inte in och ut, men inte säger jag att jag äter lunch på arbetstid? Eller tränar på arbetstid? Sover jag på arbetstid också, då? Många influencers tar upp just lunch, cafe´, fransförlängningar, nagelförlängningar, osv osv som arbete i deras ytterst späckade scheman. Det är sånt som vi vanlisar ser som pauser, avkopplande stunder. Är det också arbete så förstår jag om influensorna känner sig utarbetade och utmattade. Försök jobba i hemtjänsten nåt år. Eller som undersköterska! Och få lite perspektiv.

   De måste väl säga att det är arbetstid Annars hade de inte kunnat lämna sina barn på förskola. Deras definition av arbetstid är ju skrattretande och helt världsfrånvänd.

   Tekniskt sett kan de väl se allting de filmar som arbetstid, eftersom deras arbete är just att skapa content om sin vardag (om det gäller den typen av influencer). Det är ju vad det är liksom, men faktum är att om de inte lunchade, tränade på Barrys eller Fightbox, fixade naglarna och håret, shoppade och gick på events hade de inte haft något att lägga upp = inga följare = inga sammarbeten. Att inte göra den typen av saker som just deras följare vill se är ju som att jag skulle sluta skapa värde under mina kontorstimmar. Sen finns det ju influencers som har annan typ av innehåll, typ trendenser eller louise lundberg. Gissar att ingen av dem räknar att fixa naglarna som arbetstid.

    jo de kan dom ju se det som, MEN är det så jobbigt så kanske man inte ska vara influencer för det är ju det som är problemet tydligen: att det är jobbigt på olika sätt…en VANLIG hade ju inte klarat av det..
    De vill ha privatliv men filmar och berättar gärna om sexet dagen innan osv osv

    Jo, det är sant. Jag hade tyckt det var väldigt jobbigt att inte kunna sitta på ett cafe´ eller en restaurant utan att måsta hala upp mobilen och fota och ”skapa content” av precis allt.

  Tittade på serien ”Dubai Bling” på Netflix. Var ganska intressant att se hur business-kvinnorna (ej hemmafruarna, för förtdl.) såg ner på influencers i arabvärlden och ansåg att de inte hör hemma i de ”fina” kretsarna då de får allt sponsrat och säljer ut sig själva för pengar.
  Våran syn på influencers här i väst är ju, i allafall än så länge, lite annorlunda…

   Hmm jag skulle ändå säga att synen är någorlunda densamma från ”business-världen” här i Sverige? Alltså från de med utbildning och som gjort egen karriär osv. Skulle inte säga att det är någon jag känner som ser upp till dem. Ser upp till de som slagit igenom inom sitt område tack vare kompetens och att de är grymma på vad de gör!

    Håller nog med faktiskt. Bland influencers så är det ju så att infleuncers har staus, därav kan det ju upplevas på sociala medier som att influencers överlag har status för att det är i huvudsak influencers som syns mycket på sociala medier. Men har svårt att se en influencer bli respekterad eller upphöjd i egenskap av influencer i ”business”-sammanhang. Inom de områden jag jobbat i är det inte ens något man skulle ta upp i ett sådant sammanhang, de är liksom irrelevanta. Enda där det tagits upp är väl gällande marknadsföring, men då som en diskussion ifall man ska använda sig av infleuncers och vilken typ. Så där ses de som bara ett annat verktyg/media för marknadsföring, inte som något att se upp till.

     De säljer ju sig själva. Sitt privatliv. Klart det är nice att få pengar för något man gör ändå men det är ju uppenbart att det kommer en tid när det blir jobbigt. Och de insåg inte alltid det i förväg. Men det är ju därför de flesta inte vill vara influencers. Och de som kan, som tex Linn Herbertsson, slutat. Det är kul ett tag helt enkelt.

   I AM this company habibi

  Oh lord varför skriva en försvarsnovell?

  En aspekt som dessa unga snygga influencers glömmer är att utseende spelar mer roll än deras ”hårda arbete”. Om en halvsnygg eller mindre snygg tjej skulle kämpa lika hårt skulle hon inte ha en chans att få lika många och stora samarbeten.
  Tydligt att hon inte förstår hur priviligierad hon är, på alla plan.

  ”Vem som helst kan bli influencer om man kämpar” nja alltså sorry men Denise hade aldrig blivit influencer om hon inte varit med i ett realityprogram där hon fick uppmärksamhet för att hon var den Oliver var otrogen med…

  Bara att avfölja om du inte gillar någon.

   jag följer inte denna flunsa

  Fast jag kan lite förstå vad hon menar, med att andra inte skulle klara av hennes jobb.

  Jag jobbar själv i England, sköter ett litet hotell med hotell och restaurang. Jag är verkligen inte en kändis alls. vi är den enda puben i området, så alla känner mig. Det bor några tusen här och det är inte speciellt mycket, så som sagt- långt ifrån en kändis. Men, jag är aldrig riktigt ledig – och jag tror att hon syftar på det i sin text. Om jag går till affären vill folk boka bord, om jag går ut och äter frågar folk efter jobb, när jag lämnar byggnaden går min telefon konstant. Folk letar fel, ifrågasätter och är nyfikna. Eftersom jag är den som organiserar, fixar och trixar så mycket i samhället så har jag blivit rätt offentlig och jag kan aldrig koppla ifrån jobbet. Det handlar inte alls bara om att jag tänker på det, eller inte kan koppla av – utan folk försöket konstant få tag på mig, behöver saker etc.
  Jag klagar inte, jag älskar mitt jobb: Men många av oss kan faktiskt stänga av jobb telefonen en viss tid varje kväll, eller gå ut och äta utan att vara ständig läktaren. Och att ha ett jobb där ens privatliv och arbete är sammansvetsade ÄR otroligt stressigt och tar på än – oavsett arbete. Det betyder inte att man kanske inte vill göra det, men absolut- inte alla skulle klara av det.

   Fast hon är inte direkt en jättestor influencer som gemene man känner igen på stan

   Jag förstår din poäng. Men jag tror knappast att du beter sig som ett rövhål mot dina medmänniskor eller kunder.

   Influensers tittar ju för fan upp i varandra rövar hela tiden och tror att de är ”all that” när de i själva verket är det mest patetiska som går omkring på vår jord. , självupptagna, lättkränkta och egoistiska.

   Ja, klart det kan vara jobbigt. Men klarar man inte av det längre, och tex börjar bli arg på sina kunder, får man ju byta jobb helt enkelt. Liksom hur länge skulle du kunna jobba kvar om du skällde ut alla som kontaktade dig? Brukar du ventilera om hur jobbiga de som kontaktar dig är till de som kontaktar dig? Uppskattas det isf?

  Inavel hela kändiseliten
  Alla är bästa vän med alla och umgås, annars har de barn med varandras släktingar
  Så alla dessa går ju i totalt försvar när någon blir kritiserad för tex något JAG som VANLIG aldrig hade kommit undan olika myndigheter…men så har de kanske barn eller haft ihop det med en bra advokats mammas barnbarn…så löser det sig..

  Läckberg o L. Bagge kan ju ryta lite i något kommentarsfält, sådär powerkvinnoaktigt, systrar imellan , sätta ner foten till mig när jag ev gör ngn tabbe i Instagramvärleden

  Det här är varför influensers är det med oattraktiva som finns. De kan inte ens bete sig som vanligt folk… KNAPPT ens som folk.

  Vem har råd att bara jobba 40h/vecka? Jag har behövt ha haft minst 2 jobb samtidigt i över 10 år. Jobbar ca 80h/vecka och får inte ett skit gratis. Influencers borde testa på vanliga jobb med sketen lön för hårt arbete. Att fota sin fucking lunch är INTE jobb.

   Finns nog många som har råd att jobba 40 timmar per vecka. Varför ska man alltid tävla i vem som jobbar mest och hårdast? Jag ser i alla fall ingen prestige i att jobba flest timmar.

    Håller helt med! Mer tid nedlagd för samma lön ger ju dessutom bara en sämre timpenning. Jag bor i ett område där det är tvärtom. Så snart en familj nått en särskild, för dem satt, lönenivå går en eller båda ner i tid. Anledning: det bästa man kan köpa sig för pengar är tid!

   I Sverige har alla råd att jobba 40 timmar per vecka. Om du inte klarar dig på det har du en lön som inte är kollektivsavtalsenlig eller levnadskostnader som du själv valt att ha för att du vill ha dem. Tex större bostad än du behöver.

   Det måste ju ändå vara ovanligt och du har väl kanske orsaker, som stora skulder att betala, eller liknande. Normalt så klarar man sig ju på ett jobb så klart.

  *delar ut lite hinkar o spadar till alla inblandade*

  Jobbar 24/7. I beg to differ ??‍♀️

  Så många ord i hennes story, men som säger så lite? Att uttrycka sig i text är i alla fall inget de är duktiga på, dessa influencers.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.