Kommer halm från satan?

Jag köpte stomme i halm på Bauhaus (orkar inte höra om de är gjorda av barn på andra sidan jordklotet, behåll det för dig själv i så fall, men allt kan väl inte komma från satan?!???) // Elin Lervik

Jag har tyvärr ingen vetskap om huruvida halmen som säljs på Bauhaus kommer från satan. Vad är det baserat på? Brinner den bra?
Vad jag däremot KAN informera er om, är några saker som definitivt kommer från hen. (Jag vet inte hur satan definierar sig själv, så därför får det bli hen)

Saker som, antingen kommer från satan, eller som satan minst haft ett finger med i själva skapandet av:
Givetvis helt utan inbördes ordning.

Finns det någonting i hela världen som går att köpa, som det inte går att hitta någonting negativt om?
Halm liksom?
Är det skillnad på halm och halm?
Pynthalm och hästhalm?
Använder man halm från satan i stall eller finner man det uteslutande i pynthalm?

”Halm washing”?

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT: Isabella Löwengrip verkar inte längre tro att hon är bipolär. Hennes depressioner kommer från yttre faktorer snarare än någon diagnos säger hon i en ny intervju. Men hur förklarar hon det som hon tidigare såg som maniska skov undrar jag? Det var ju de som gjorde att hon kändes bipolär. Jag tänker på alla saker hon gjorde 2019, spenderade hundratusentals kronor på galor, lägenheten i New York, sa hejdå till Sverige osv…

  https://www.wellness.se/mental-halsa/a/RG5QzJ/isabella-lowengrip-efter-kraschen-fick-jag-stanna-pa-sjukhus

   Såg att hon svarade såhär på en kommentar här om dagen:

   ”Sanna
   Hej! Tror du att du hade varit tillsammans med Odd idag om du hade fått rätt diagnos ” bipolär” i tid?Du hade ju inte fått diagnosen då, men jag får känslan att du blev uttråkad av ” svensson livet” och valde den lätta utvägen. Kram

   28 nov, 21:44

   isabellalowengrip
   Det är så svårt med diagnoser, jag ”fick” diagnosen efter att jag hade tillbringat en månad på sjukhus. Min nya psykiater är inte alls säker på att det är så. Han tror bara att det är yttre faktorer som har skapat depressioner och att idé med usa etc var för att jag blev fartblind, som många entreprenörer blir.

   Klurigt!

   29 nov, 08:01”

   Hon hade fått hybris antar jag… är väl inte ovanligt med folk som tjänat stora pengar att de vill flexa och spendera för att visa att de har lyckats

    Hmm ja så kan det vara. Det bara kändes så… sjukligt när det begav sig. Och sättet hon berättade om sin diagnos, som en förklaring på allt.

     Precis, bekvämt att ha en ”diagnos” som ursäkt när hon i verkligheten bara tappade det helt och ingen i hennes team hade sans nog att stoppa galenskaperna.

   Det brukar låta så när en bipolär person slutar ta mediciner och går in i en manisk episod.

   Det är väl inte omöjligt att hon trots allt har bipolär sjukdom, det lär visa sig framöver i så fall. Rätt så troligt att de som såg henne på sjukhuset och ställde diagnos där fick en tydligare bild av henne än den psykiater som hon nu träffar då och då. Men för övrigt så behöver ju inte en ”vanlig” depression ha några yttre orsaker heller, det är en vanlig missuppfattning. Man kan bli deprimerad bara så där också, även om man inte har bipolär sjukdom.

   Läste detta i Wellness…Hon lät som en helt annan person än vad man tidigare upplevt henne. Och det hon säger rimmar heller inte med det hon tidigare sagt. Hon lät iaf mycket harmonisk. Med Paul, barnen, vänner, sin träning hon aldrig tummar på. Hur hon landat under sin 2 1/2 års paus då hon mest spenderat tid hemma o sådär….För mig kändes inte det sista riktigt sanningsenligt…

    Ja, särskilt biten om att hon är som en glad hund som uppskattar det mest. Hon har väl sagt att om ett samtal inte intresserar henne så avbryter hon och går därifrån. Låter inte som något en golden retriver skulle göra.

   Hon brukar väl byta diagnos med jämna mellanrum? ADHD som hon tjatade om som sin ”superkraft”, sen blev hon bipolär som någon form av förklaring till det där galna beteendet när hon trodde att hon var den viktigaste människan på jordens yta. Får se vad som passar in nu, helt enkelt. Beror väl lite på vad som behöver förklaras/ursäktas.

    Jag tror inte heller hon är bipolär. Cluster B men mytomaniska inslag.

   Men folk kan väl ha perioder där deras liv går i ett högre tempo i och man anpassar sig efter det utan att man är bipolär? Det blir liksom enklare att fatta större beslut när man har att göra med ännu större beslut runt om, typ.

    Ja självklart! Men det kändes inte så för henne 2019. Det kändes mer som att hon inte kunde kontrollera sina impulser och inte hade något konsekvenstänk överhuvudtaget. Vilket ju också satte henne i skiten sen.

   Intressant att hon råkat bli feldiagnosticerad med två olika diagnoser… Man börjar undra hur lätt psykiatriska diagnoser slängs ut på folk egentligen?

  Vet någon om man kan fästa en krans på en dörr utan att typ hamra i en spik? Tänker om man bor i lägenhet… frågar åt en kompis…

   Om du har säkerhetsdörr kan du använda magnet med krok. Vill du inte ha magneten synlig på utsidan så sätt den på insidan, med bandet överdörren.

    *med ett band över dörren.

    Har inte det. 🙁

   En vanlig självhäftande plastkrok.

   Om man bor i lägenhet får man inte hänga saker utanpå dörren. Hänger du saker där måste du hänga dem inne i lägenheten.
   Det på grund av att det är superviktigt att trapphuset är helt tomt på saker på grund av brandrisk.
   Halmkransar brinner ju också sjukt bra.

    Det går inte att uttala sig generellt om en sådan sak. Det regleras ofta i hyresavtalet.

     Nej det gör det inte. Enligt lagen om skydd mot olyckor ska fastighetsägare (bostadsrättsföreningar) och nyttjanderättshavare (bostadsrättshavare och hyrestagare) bl.a. vidta de åtgärder som krävs för att förebygga brand och för att hindra eller begränsa skador till följd av brand. Trapphuset räknas alltid som utrymningsvägar och då ställs dessutom mycket högre krav.
     Har du en hyresavtal som försöker reglera att det är tillåtet att pynta trapphuset så har du en hyresvärd som inte följer svensk lag

      Om en dörrkrans hindrar utrymning är trapphuset för trångt.

       Nej, men kravet på att hindra eller begränsa skador till följd av brand är större i en utrymningsväg. På grund av att det är en utrymningsväg.
       Att hänga upp lättantändliga saker i en utrymningsväg är inte att förebygga en begränsning av skador till följd av brand.

        Du känns som en kul prick!

         Jag är en annan anonym men bodde i ett hus där trapphuset började brinna. Sedan dess är jag gärna sedd som en tråkig prick som inte pyntar trapphuset.

         Man är ju inte trist bara för att man påpekar säkerhetsbrister.

          Brandskydd är något man ska ta på allvar.

          I flerbostadshus tillämpas Lagen om skydd mot olyckor för att ställa krav på brandskyddet.

          Men du tolkar lagen fel.

          Förvaring av brännbara föremål ökar risken för anlagda bränder. För att fylla sin funktion som utrymningsväg ska därför trapphuset vara fritt från föremål som blockerar eller riskerar att blockera utrymningsvägar. Trapphus ska även hållas fritt från brännbara föremål, som barnvagnar, tidningspapper, kartonger och liknande. Men en mindre mängd brännbara föremål utgör vanligen inga problem ur brandsynpunkt, som små dörrmattor eller dörrkransar vid lägenhetsdörrarna.

          Lagen uttrycker inte hur ansvaret för brandskyddet ska delas upp mellan ägaren och hyresgäst. Exempel på sådant som kan regleras i hyresavtal är förvaring i allmänna utrymmen.

    Vi hänger krans på vår egen ytterdörr i hyreshuset (sekelskifte) varje år. Hyresvärden bryr sig inte alls. Han har sett den och kommenterar det inte.

     Och ja, hyresvärden är svensk. Han bryr sig om mycket annat, men inte lite pynt.

     Det är inte bara hyresvärden som behöver följa lagen. Lagen gäller alla, även hyrestagare.
     Bara för att din hyresvärd inte bryr sig betyder inte det att det är lagligt.

      Det oavsett vilken nation man tillhör.

      Brandskydd är något man ska ta på allvar.

      I flerbostadshus tillämpas Lagen om skydd mot olyckor (LOS) för att ställa krav på brandskyddet.

      Men du tolkar lagen fel.

      Förvaring av brännbara föremål ökar risken för anlagda bränder. För att fylla sin funktion som utrymningsväg ska därför trapphuset vara fritt från föremål som blockerar eller riskerar att blockera utrymningsvägar. Trapphus ska även hållas fritt från brännbara föremål, som barnvagnar, tidningspapper, kartonger och liknande. Men en mindre mängd brännbara föremål utgör vanligen inga problem ur brandsynpunkt, som små dörrmattor eller dörrkransar vid lägenhetsdörrarna.

      Lagen uttrycker inte hur ansvaret för brandskyddet ska delas upp mellan ägaren och hyresgäst. Exempel på sådant som kan regleras i hyresavtal är förvaring i allmänna utrymmen.

    Vi får ha utanpå dörren, dock inga dörrmattor.

   Jag hänger kransen i fiskelina (syns inte) och tejpar fast på översidan av ytterdörren. Har en liten krans som inte väger så mycket.

   Häng upp den i ett band och fäst det med häftstift ovanpå dörren.

   Häng en krans på insidan och en på utsidan. Båda sitter fast i samma band och blir varandras motvikt.

  Årets avdentskalender, vad tycker ni?

  Fint gjord, bra skådespelerare men känns inte särskilt julig och inte som de tänkt på ett bredare åldetspann för barnen. De äldre tyckte den var spännande, 5-åringen sådär och hemskt och 4-åringen tyckte njae.

  Hur svårt är det att göra en rikigt julig?
  Det är ju vad folk efterfrågar varje år.

  Gör en läskigare som visas på kvällen då om det är så viktigt.

   På vilket sätt är inte första avsnittet juligt? Det är vinter, snö och handlar om att drottningen vill ge ut krigskassan som julkänsla till varje medborgare så att de får mat till jul.
   Det skriker ju jul?

    För mig är det inte jul bara för att det är snö. Alla associerar väl jul till olika saker?

     Läste du ens resten av min kommentar om övriga juliga inslag?

   Tycker att julkalendern gott kan få vara en familjefilm som passar barn från 5 år och upp, vilket jag tycker denna verkar göra. Ska yngre barn få ut något så blir det bara ploj för äldre barn och vuxna. Jag tycker att den verkar mysig och jag fick absolut julkänslan av första avsnittet.

   Jag tycker förövrigt att de lyckats väldigt bra med julkalendern de senaste åren.

    Eller hur, för yngre barn blir det typ babblarna och Alfons. Tycker gott den kan rikta sig till 5 och uppåt.

     Ja jag tycker också den var bra!

     Men hade gärna sett denna och sen kanske att de hade visat Ngn annan variant för de under 5 år så stt de fick ut mer av den också. De är ju lika förväntansfulla som sina äldre syskon. 🙂
     Men det har gått ett avsnitt, förhoppningsvis fångar det de minstas intresse också.

   Nu har jag visserligen inte hunnit titta ännu, men det har gått ett avsnitt. Man kan väl ge det en chans innan man ratar helt?

    Är det ngn som ratat helt?

   Jag tror inte resterande åldersgrupper vill se en julkalender som är anpassad för 3-åringar. Håller med ovanstående om att den visst är julig?

    Nej, inte jag heller. Svårt att få med till de yngre om det ska passa den större målgruppen.

    Men de hade kunnat sända en kortfilm av typ Timmy Lamm julversioneller nåt efter för de yngre.;)

   Fast de är ju bara vuxna människor som varje år ska beklaga sig för att svt:s julkalender inte levererar tillräckligt mycket julkänsla till just dem. Barnen brukar bara nöjda och typ aldrig beklaga sig över brist på julkänsla, så länge det är en spännande kalender…. Jag tror vi vuxna helt enkelt måste bita i det sura äpplet och inse att julkänslan från barndomen är en raritet som vuxen, och ingeting som public service måste leverera till oss. Helt vettigt att de fokuserar på något som går hem hos barnen.

   Ang att den var lite läskig för de små barnen så tycker jag att det är fint att ibland välja en lite äldre målgrupp, tror trots allt det är barn som är 5-6 och uppåt som uppskattar konceptet mest. Lite tråkigt om allt måste göras tillräckligt snällt för att småbarn inte ska bli skrämda.

    Inte som att Greveholm eller sunes jul heller var anpassade för 2-3 åringar.

   Tycker den verkar jättebra o julig! Alla mina barn också, ville genast se nästa avsnitt. Dom är sju, sex o 3,5 år

   Nära mina barn var fyra och fem så kollade de inte alls. Ett säkert kort för att den största målgruppen ska få ha sin julkalender ifred! Typ åtta-, nioåringar. Låt dem mysa och gör ngt annat för din fyraåring. Har nog aldrig sett en julkalender som är anpassad efter så små barn.

   Varför är det så fel? Jag hade gjort samma.

    Menar inte att det var fel att panta ringen, menar hennes uttalande om kraven hon har på sin nya ifall han ska få gifta sig med henne

     Fast hon får väl ha precis hur höga eller låga krav hon vill på något som ska sitta på hennes finger resten av livet så länge han är på samma våglängd (vilket han förhoppningsvis är, eftersom de ska få barn ihop). Fattar inte varför folk alltid tjurar så fort någon uttrycker en vilja/önskan/förhoppning om något som är dyrt. Vill du inte lägga pengar på en ring och tycker att kärleken i sig är nog så är ju det fantastiskt. Jag personligen skulle också vilja ha en dyr ring för att jag gillar dyra smycken, stäm mig liksom.

      Köp dyra smycken då? Har inga problem alls med att fokl vill ha dyra smycken, tycker dock det är en ful attityd att ha det gäller att andra ska köpa dyra smycken åt en. I synnerhet att ens framtida make/maka ska göra det för att ”få” gifta sig med en. Förhoppningsvis är båda parter överrens om vad man vill lägga på ringar, så länge det är tillräckligt för att få en fin och hålbar ring räcker det. Vill en lägga enormt mycket mer så får den väl göra det själv och inte kräva det av sin partner.

      Denhär attityden låter extremt oattraktiv dock:
      ”I intervjun säger Nicole Falciani att hon skulle bli arg om hennes pojkvän friade till henne med en ring som inte är tillräckligt dyr.
      – Absolut. Jag förtjänar det bästa, ursäkta mig. Jag är ett kap.”

      Inget fel att gilla dyra smycken. Tycker bara hon låter så oskön i sättet hon beskriver det på. Klart hon/ni får ha hur höga krav ni vill, jag säger bara min åsikt om hennes sätt att uttala sig på. Stäm mig liksom ??‍♀️

   Hahaha läste också det igår ??‍♀️

   Vad var det han som dumpade henne sa? Dålig personlighet?

  Om halmen inte kommer från Sverige är den troligen från Europa. Den borde också vara ihopsamlad med maskin. Så risken för barnarbete är nog ganska låg…

  Menar hon inte stan?0

   Varför skulle hon mena det? Det ger ju ingen mening i sammanhanget.

  Hawaiipizza är ju jättegott? Men jag kanske är satanist utan att veta om det…

  Vet du om att djungelvrål är sötlakrits med salt på?

   Haha, tänkte samma.
   Djungelvrål är dessutom jävulens påhitt. Smakar knappt lakrits och fastnar bara i tänderna.
   Tacka vet jag ”Svenskjävlar” från Haupt. Där kan vi snacka lakrits!

    Håller helt med dig!!

    Har aldrig testat, låter som nåt för mig dock som tillhör klubben ju-saltare-desto-bättre!

    0 Min tyska kollega och jag var i Danmark och vi köpte varsin Svensk jävlar. Tysken klarade inte av för att det var för mycket men jag älskade dom!! Helt sjuka va dom

  Måste erkänna att jag ÄLSKAR ananas på pizza 😉

   + banan och curry ?

    På samma pizza? ?

     Alltid! ?

  folk som inte gillar ananas på pizza är säkert samma människor som bad sina mammor peta bort all lök när dom var små

   Petade bort löken själv men gillar ändå inte ananas på pizza.

   Varför skulle mamma pilla bort löken? Kan väl själv liksom. Om man är så liten så man inte klarar det, så tror jag inte mamma serverat lök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.