Det Löwengripska huset byter skepnad


Ni vet där precis före Isabella Löwengrips krasch, då hon skulle bli världens mäktigaste kvinna och lämna Sverige för USA? Kommer ni ihåg att hon startade ett Instagramkonto till sitt hus – @thelowengriphouse – som drevs av hennes ”head of house” eller något liknande? Namnet Lovisa får det kanske att ringa någon klocka? Kontot hade runt 10 000 följare och drevs av Isabellas personal.

Nu har denna Lovisa – som är en tidigare anställd till Isabella – förvandlat kontot till sitt egna privata, med följare och allt, där hon i skrivande stund håller en frågestund om sin tidigare arbetsgivare. 
Eftersom hon inte skrev på ett sekretessavtal när hon anställdes så kan ju hon prata hur mycket hon vill om Isabella på Instagram – hon svara på min fråga om det här ovan – men hon verkar heller inte känna till eller bry sig om att det inte är tillåtet att göra så här enligt Instagrams regler. Kanske var det bara för lockande med alla dessa följare, med tanke på att hennes egna, privata konto inte följs av mer än runt 300 personer?

Att det inte är tillåtet att göra så här skrev jag om, både när Isabellas exman försökte göra om sitt privata konto till ett företagskonto för företaget han arbetade för då – Ottos barnmat – och sen igen när Ines Kokic avslöjades med att ha köpt ett konto med flera hundratusentals följare från en träningsprofil. 

Du får inte försöka att köpa, sälja eller överföra någon aspekt av ditt konto (inklusive ditt användarnamn) och du får inte göra någonting vilseledande.
Från Instagrams användarvillkor

Det borde således vara ganska enkelt för Isabella att få det här kontot nedstängt om hon skulle vilja. Frågan är om hon tycker det är värt att lägga någon tid på. Finns det inget sekretessavtal kan ju den här Lovisa svara på frågor var som helst, men det var nog väldigt lockande att ta över alla dessa följare, som dessutom följde kontot eftersom de var nyfikna på just Isabella.

Vad tror ni?

Jag har sökt Isabella Löwengrip för en kommentar, som svarar att hon påmint Lovisa om sekretessavtalet. Enligt henne finns det alltså ett. 

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jippie, ett till sprättbenskonto. Just what the world needs…

   Tycker det är ruttet av denna Lovisa.

  Kenza är gravid !

   Det måste vara ett mirakel!

   Vilket mirakel! Halleluja! Ring i kyrkklockorna! Vår allas gud Kenza som var ofrivilligt barnlös och fått kämpa för att få barn ska få sitt tredje på typ lika många år?

   Herregud!

    Men lägg ner. Var ju med första barnet det var kämpigt i flera år. Man behöver inte förminska/håna bara för det gått snabbare efter det.

     Saken va ju att det inte var i flera år!
     Förstår att vissa blir provocerade och ledsna faktiskt.

     aa fast dom började försöka efter bröllopet -17 enligt henne och han är född 2 år senare, så så himla länge kan dom inte ha försökt? minus 9 månader man är gravid, då är det 1 år och 3 mån. då hann dom med utredningar och ivf på den tiden också

    Ett simpelt grattis hade varit mer klädsamt…

    Grattis Kenza! Se, så svårt är det väl inte?

   Detta kan vi väl gemensamt inte göra en grej av? Ett barn är det vanligaste i världen. Det är ingen grej för andra än familj och vänner

    Om livet i sig, det livet även du består av och lever ut, inte är ett mirakel, vad i helskottan är då ett mirakel?

    ”Some people feel the rain, others just get wet”

  Förstår faktiskt inte hur man kan med att göra såhär mot en tidigare arbetsgivare?

   Än så länge rätt harmlöst eller?

   Hon är ju väldigt snäll??? O många arbetsgivare beter sig som såna jävla rövhål så. Tydligen så jävla synd om chefer ideligen??

    Hon delar ju inget som inte redan är känt. Skulle snarare vara glad om jag var Isabella att det inte sipprat ut mer om vilket rövhål till chef hon och Pingis var.

    Och vilken rimlig arbetsgivare (med medföljande ansvar) låter en anställd arbeta 250%? Hoppas hon fick betalt för motsvarande 2,5 heltidsjobb också. Med tanke på hur influensers normalt betalar anställa (inte alls utan de har ”praktikanter”) så tror jag inte hon hade så bra lön.

   Fast hon gör ju inget dumt mot Isabella, hon skriver ju att de är vänner och att hon var en bra arbetsgivare osv. Gulligt att hon vill träffa barnen också men Isabella har väl kanske missat det. Först när jag började läsa inlägget så tänkte jag först men vad osmakligt och lågt att utnyttja sin tidigare arbetsgivare och de som följde det kontot MEN det var ju Lovisa själv som startade och drev kontot å andra sidan så då känns det inte helt fel, dessutom säger hon ju inget opassande eller elakt om Isabella.

  Språket gör lätt ont i ögonen

   ”Skämt och sido”…..

   Jag fick lov att läsa om svaren flera gånger innan jag förstod vad hon skrev.

   Och i hjärnan

   Aldrig fått så mycket skavsår i ögonen. Perfektionist? Jo jävlar ?

  Men hur skriver människan?
  Känns desperat att ”kapa” ett annat konto för egen vinning. Även om det var hon som var med och startade kontot, så hade det ett helt annat syfte från början.

  Plot tvist
  Vem säger att kontot är kapat….. kanske excell arket har dammats av och the word om den mäktigaste kvinnan skall börja sippra ut så smått…

   Min första tanke haha

  Sveriges märkligaste kvinna.

  Fast hon är ju helt öppen med kapningen. Det måste väl ändå ge pluspoäng. Ines försökte ju dölja det.

   Alltså är et en en kapning? Man får väl ändra inrikting på sitt konto ju man vill väl? Om jag instagrammar bilder på ett hus ett tag, sen bestämmer mig för att jag vill visa upp mig själv ett tag så kan jag väl få göra det? Man kan ju bra namn på kontot också. Ser inte problemet iom att hon var den som startade kontot plus är ärlig med det.

  Så hon vill bli känd men har bara skvaller om Isabella och superfiltrerade bilder att komma med.
  Inte smart att avslöja ”allt” om Isabella på en gång då, kommer följarna stanna för enbart hennes skull när skvallret är slut?

  Respektlöst och unket desperat.

  Oj vad ovärdigt att ”ta över” ett konto på det viset, med syftet att bli känd genom att ha skvaller om Isabella…

  ”dock var jag inte privat assistent utan hade foten i det mesta kring henne” lol what?

   Det har ju ändå gått några år?

   Det låter ju exakt som att hon var privat assistent då ju på hennes beskrivning. Trodde bara Lovisa var Nanny och fixade lite i hemmet som kanske handling, tvätt etc. Man har sett henne på bild i Isabellas kanaler ett fåtal ggr.

  Hur skriver hon egentligen? Kan hon inte läsa igenom innan hon publicerar, så otroligt märkliga meningar.
  Sen verkar hon inte ha så mycket inside info faktiskt, ”enligt tidningarna var det..” Inget saftigt skvaller direkt, känns lite som hon hittar på.

   Med tanke på emojin efteråt menar hon högst troligen att det är så det var?

  Logiken i hennes skrivande: ”Jag är perFektionist”, typ. :)))

   ”Skämt och sido” ??

  Var det alltså hon som var kocken, nannyn, städerskan, chauffören, assistenten osv som visade sig vara en och samma person alltihop? Haha.

   Nej, hon skriver ju att hon Inte var assistent. Det var en kock (flera olika) där också i perioder på barnveckorna. Lovisa var väl främst nanny dvs tog hand om barnen men gjorde även en del andra uppgifter skriver hon ju.

  Den här bruden Lovisa är helt galen om ni bara visste…. ska bli kul se vad hon ställer till med på det här kontot om hon får fortsätta det kan bli riktig kaos

   Berätta mer

   Det här låter mest som reklam för Lovisas konto, som hittills verkar helt ointressant.

   Galen? Kaos? Antar att du menar lite sådär tokrolig då för hon verkar ju ha varit bra på sitt jobb i alla fall. Isabella verkar ju haft förtroende för henne annars skulle hon väl inte ha fått vara kvar och jobba där så länge.

   Kan bara instämma…

  Visst gjorde Odd om sitt instagramkonto till något vällingföretag som han började jobba på?

   Har det pratats om att Odd och hans baby mama gjort slut och att han är på Tinder igen??

  Pinsamt och desperat sätt att försöka bli känd på.

  Det verkar gå sådär med intresset för henne. 10400 följare och 20 likes efter 10 timmar. Stor del köpta följare samt noll intresse. Hej då!

   Men varför skulle det vara köpta följare? – Klart det inte är, i så fall hade ju Lovisa kunnat köpa till sitt eget vanliga konto ju. Det är ju följare som var intresserade av Isabellas förra hus och de är väl inte aktiva nu på detta konto.

  så lovisa lyckades inte så bra med utbildning och jobb och bestämde sig nu att istället försöka bli influencer på heltid, och att då tjuvstarta med ett konto som redan har mycket följare. hahahah omg vad pinsamt

  ”Tanken är att ni ska få följa mitt liv”… gud så spännande, en till npc på Instagram. Kan inte vänta.

  Stackarn också att hon blivit av med 1200 följare hittills.

   1400 nu ?

  Isabella har aldrig haft speciellt bra omdöme när det kommer till vilka människor hon har runt sig. Detta verkar ju vara en fullständigt galen människa.

  Visst var det kontot som bara handlade om huset, något om att IL sa att varje gång hon öppnade kylen skulle hon tjäna x-antal pengar (förmodar att det rörde sig om produktplacering)
  Tyckte det var märkligt att ha ett instagramkonto för ett hus ?

  Varför har hon väntat så länge?
  Bella är så ute nu och de flesta tycker att hon är helt ointressant.

   Really? Och ändå så fick kontot och Lovisa till och med uppmärksamhet här med ett inlägg, så helt ute och ointressant tycks inte Bella vara, samt att Lovisa direkt fick frågor om Isabella.

    ”Till och med här” Här har väl Isabella alltid varit aktuell?

  Tror sekretessavtal är ganska tandlösa. Dels har de en begränsad giltighetstid och dels går de förmodligen inte att implementera då man måste påvisa skada (ekonomisk) vid avtalsbrott. Kanske någon annan med insyn i sekretessavtal som reglerar just kändisförhållanden vet bättre.

   Det kan väl vara inskrivet i uppsägningen?

    svårt att ha avtal när man jobbar svart ?

    Kanske men det är ändå svårt och särskilt ovanligt om det är en vanlig uppsägning i laga ordning och inte en uppgörelse med en klumpsumma som betalning. Det är klart man kan skriva ner avsikten men det är inte samma sak att implementera ett sånt avtal i domstol. Man måste normalt tidsbestämma såna saker, de brukar inte röra sig om sånt som redan finns i offentligheten (och man ser på vissa av hennes svar att hon bekräftar sånt som hon har läst eller som redan har bekräftats). Och sen ska man mäta ekonomisk skada för brottet. Svårt att göra det gissar jag.

  Tycker inte direkt det är så hemskt mot Isabella, knappast som att hon bara kört rent spel under sin karriär. Men det är ju rätt tråkigt den här frågestunden. Hon har säkert sett och hört en hel del smaskigt som hon inte kan prata om. Men självklart var Isabella schysst mot henne under tiden som anställd, vem i hela friden skulle ta det här väldigt udda jobbet om de inte trivdes? Och snacka om dålig stämning i huset om de inte gick bra ihop. Men nej, det här känns varken aktuellt eller spännande längre, men visst, vill hon få sig några extra följare så kan hon väl köra på.

  Lite fascinerad över att folk fortfarande följde det där kontot, är ju rätt länge sen Bellas imperium rasade och hon sålde huset och sa upp ”hemmateamet”.

   Tror nog att folk bara inte avföljde eftersom det inte kom upp nya inlägg, så man glömde att det existerade liksom. Är ju inte alla som aktivt går in och avföljer.

  När ska folk lära sig man INTE får anställa folk i ens egna bolag som ska agera barnvakter / städare mm. Gud alltså blir så trött och Provocerad av att läsa sånt här.

  Men alltså vadå, startade hon ett instagramkonto till sin arbetsgivare i TJÄNSTEN med en PRIVAT mail?? Så jävla skevt så jag saknar ord.
  (Osannolikt att det var en mail som tillhör företaget, hur skulle hon ha tillgång till den efter alla dessa år?)

  Fast kapat är det ju inte, hon har inte kapat kontot som vissa skriver. I inlägget står det att Isabella startade kontot MEN det var ju Lovisa och en till som startade det och drev det skriver ju Lovisa, så lite fel fakta i inlägget. Ovärdigt kan man tycka att ta över det kontot inkl följare och göra till sitt men det är ju ändå hon som startade det och drev det så.. Tydligen vill hon nu bli influencer och hoppas på många följare genom att svara på frågor om IL. Somliga hoppades nog få höra dynga om IL men där gick de bet hehe, hon skriver ju bara positivt och snällt om IL. Märkligt att vissa som följt kontot inte har koll på vissa saker de frågat om hmmm allmänt känt menar jag att IL sa upp all personal pga ekonomiska skäl dvs stora utgifter och uteblivna inkomster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.