Kenza väntar sitt tredje barn

När jag såg Kenzas första gravidinlägg så reagerade jag inte. Jag var så säker på att jag redan visste att hon väntade barn att jag bara skrollade förbi.
Kanske har jag blandat ihop henne med någon annan, eller så är det bara väldigt många influencers som är gravida just nu? ?

Men det var alltså ett nytt tillkännagivande från henne, så det får man ju lov att gratulera till!

 

303 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Trooooor det kan bero på att typ alla tar sådana där bilder på sin mage i vitt och beiget och perfekt fallande lockar och så naturligt och avslappnat. Har också reflekterat över att man knappt vet vem som är vem längre när det gäller gravidmagebilder för allas bilder ser i princip likadana ut..

   Gäller ju inte bara gravidbilder, utan ”perfekt instagram” i alla kategorier

   Följtips på IG: @officialsadbeige
   Skrattar högt av all sad beige content!

    Säd beige clothes

    For säd beige ? childrön ?

   Alexandra Bring copy cat på allt. Nytt hus på landet för att hon köpte ett stort hus. Tredje barn. Då är hon också där. Så boring.

    Haha alltså, det är inte precis ovanligt att folk skaffar ett tredje barn eller köper hus. Vet inte om man kan säga att det är att kopiera Alexandra Bring när det finns extremt många som gör samma sak.

    För övrigt har Kenza sagt sedan länge att de gärna vill ha fyra barn om det går. Och kan ju inte vara jättekonstigt att de köper större hus på landet när familjen växer. Om de blev extra taggade på att köpa större hus efter att ha spenderat tid hos Alexandra så är väl inte det så jättekonstigt. Min kompis köpte en airfryer efter att ha testat min när hon hälsade. Ser det knappast som att hon är copy cat för det, hon bara insåg hur nice det var och att det var något hon också skulle vilja ha.

  Var allt med hennes för tidiga klimakterie bara lögn alt överdrivet? Mer fertil kvinna får man leta efter.

   Kändes väldigt ärligt och genuint när hon berättade om det men ja, uppenbarligen ordnade det upp sig så att säga. Kul för henne med fler ungar, personligen tycker jag få saker är så ointressanta som graviditeter och småbarnsliv men var och en blir salig på sitt sätt.

   Samma sak med Annica Englund, nu blev hon mirakulöst gravid utan hjälp.

    Kul! Är väl bra för alla att det löser sig naturligt utan sjukvårdens hjälp?!

    Det är nog ändå ganska vanligt att till slut bli gravid utan hjälp

    Bägge har ju försökt väldigt länge med första. Kenza fick massa kommentarer om det, folk tjatade. Ni vet inte mycket ni

     Nej, ett drygt år m första? Är inte spec länge

      Tror problemet är att dom tror dom ska bli gravida på några månader. Jag vet, man kan bli det. men det är inte konstigt om det tar ett år eller mer.
      Och sen alla dessa tester. För att kolla ägglossning, för att kolla om man blivit gravid. Typ 5 tester efter varje ligg.

       Hanna och Fanni som glatt kommenterar samarbeten med apotek ”tack för rabattkoden, då kan man fylla på med test hemma!” – som att det ska göra dem mer gravida. 🙁

    Fast hon blev ju inte gravid utan hjälp… hon har varit väldigt öppen med vilken hjälp hon fått och hur hon gått tillväga för att äntligen få behålla detta barn..

    Fast det stämmer ju inte. Hon la flera år på att leta efter svar och för att optimera allt från tarm till hormonhälsa för att bli gravid. Sånt tar tid och är inget som ”sker över natten mirakulöst”.

    Fast, mirakulöst? Många människor går igenom fertilitetsutredningar som visar på 0% sjukdom/genetisk avvikelse/annat besvär. Ändå blir de inte gravida trots flera års försök, eller får missfall efter missfall. Mycket kan hända med kroppen under åren. Även om kvinnor statistiskt får sämre fertilitet för varje år så kan man ha stressat ner, fått bättre magflora, rättat till vitaminbrist, börjat motionera osv och kanske var det just det som behövdes och så vips är man gravid. Jag funderar på om normalspannet för att bli gravid egentligen är mycket större än vad vi tror idag. Många har panik efter 1 års försök men hur många känner inte kvinnor som på naturlig väg fått barn först efter ca 5 års försök? Jag har alltid tyckt det var lite märkligt att Annika skulle göra ivf när hon inte hade problem med att bli gravid, utan med upprepade missfall. Läkarna kanske såg dollartecken….

     Läkarna kan välja ut det ägg som har bäst kvalité, allt bäst chans att överleva.

      Jo jag vet, men jag hade hellre förlitat mig på naturligt urval än en läkare i ett laboratorium.

       Alla är vi olika.

        Uppenbarligen fungerade det inte trots flera försök…

      Bästa ägget jo visst, men ingenting säger att det fäster.

       Alla IVF-försöken misslyckades, hon blev fullproppad med hormoner, det tog tid och enorma mängder pengar – och sedan lyckades de på naturlig väg. Tror man kan fastslå att IVF verkligen inte är lösningen på alla infertilitetsbesvär!

    Fast Kenza har nyligen tagit kontakt med kliniken som hon hade kontakt med när hon blev gravid med dom äldre barnen.
    Hon filmade och la ut på youtube när hon fyllde i hälsodeklaration så dom har ju fått hjälp även denna gång!

    Vad gäller Annica så hade hon inte svårt att bli gravid utan att behålla en graviditet.
    Nu har hon ju fått hjälp att få kroppen i balans vad gäller hormoner etc.
    Alltså orkade kroppen behålla graviditeten den här gången..

    Det dummaste jag läst på länge. Skulle alla som blir gravida naturligt efter flera år med hjälp och med missfall ha fejkat?

    fast hon är väl ändå lite skillnad? har inte de försökt i typ 4-5 år? kenza försökte i typ 1 år inkl ivf och har snart 3 barn med 2 års mellanrum

     Jo, det är skillnad. A har försökt i ett par tre års tid om jag inte missminner mig, och även drabbats av ca 8 (?) missfall längs med resan. Hon har precis som redan påpekats lätt att bli gravid men svårt att fullfölja en graviditet.

      De har varit tillsammans i ca 3,5 år

     Nja hennes äldsta är väl ändå inte 2 år när tredje bebisen kommer? ?

   Läkare kan ju faktiskt ha fel…

    Men de sa väl inte heller att hon aldrig någonsin skulle kunna få barn?

     Har NÅGON påstått det? Har kenza sagt det? Nej. Så vad är problemet (utöver din bitterhet)?

      Va?

      Ööhh, den enda som har attityd här är ju du

   Ja hon ljög förmodligen! För läkare har aldrig fel, det har ju aldrig tidigare hänt i Sverige.

   Har folk så usel koll på hur statistik vs. individuella utfall fungerar? Pinsamma ni är alltså.

    Som ett tillägg, till dig Annika och alla som gillat din kommentar om att ljög hon eller. Här ska ni få en förklaring om statistik vs. indivudellt utfall så förenklat att ett litet barn kan förstå det.

    Det här är påhittade siffror, bara för att illustrera. Och extremt förenklat.

    Men säg att det finns ett fertilitetsproblem A. Folk med fertilitetsproblem A har 10% chans att kunna bli gravida och få barn.

    10 av 100 i den gruppen kommer kunna bli gravida och få barn, och 90 av 100 kommer inte kunna det.

    I verkligheten blev det alltså egentligen som så att de 10 personerna hade 100% chans att få ett barn och de 90 personerna hade 0% chans. Detta är de individuella utfallen.

    Men vi vet inte riktigt varför det blir så. Vi ser att alla 100 följer samma mönster och faller inom kategorin fertilitetsproblem A, men den är den närmsta gemensamma nämnaren vi hittils kunnat hitta och definera. Därför slår vi ihop alla med fertilitetsproblem A för att få fram statistik på att utav alla de som har fertilitetsproblem A så blir 10% gravida och får barn.

    Det betyder inte att de 10 personerna det gick bra för ljög eller att deras läkare hade fel. Det betyder bara att hur situationen såg ut för dem, så var det i snitt 10% chans att de skulle kunna bli gravida och få barn. De hade tur att de tillhörde de 10% det går för.

     Exakt. Folk är ju stenkorkade.

   Om de inte använt preventivmedel mellan sina barn (vilket jag har för mig att jag läst någon gång?) så är hon väl knappast extremt fertil om varje tagit ett par år.

   Men hur som helst var det väl tufft att då det beskedet som ung med barnlängtan, även om det visade sig vara en felbedömning. Inte alls ovanligt att få fel besked.

    fast varje har ju inte tagit ett par år? det är knappt 2 år mellan varje barn, man är gravid i 9 mån och dessutom ammade hon efter förlossningarna och då får
    man inte tillbaka ägglossning direkt och därför blir det ju max några månader ”det tagit” och inte ett par år

     Du kan visst ha ägglossning och bli gravid när du ammar.

      jag sa att man inte får tillbaka den direkt? oavsett om hon fick sin snabbt eller senare kan det omöjligt ha ”försökt i år”

      https://www.1177.se/sv-se-x-ll/Skane/other-languages/other-languages/forlossning/mens-efter-du-har-fott-barn–latt-svenska/

     Vet inte mellanrummen mellan hennes barn exakt (eller när hon fått tillbaka sin mens efter amning, vilket ju varierar), men man är inte ”extremt fertil” om det tar ett år varje gång. Inte om det tar ett halvår heller.

     Extremt fertil är man väl om det går på typ första försöket varje gång, finns ju verkligen dem det gör det för.

     Mina barn halvår båda två. Tror ej någon skulle kalla mig extremfertil? ”Inom normalspannet” hade passat bättre.

   Blir man gravid naturligt om man måste ta medicin för att lyckas bli gravid? Hon har ju kört någon nässpray för att lyckas ägglossa (gick hon ut med när hon väntade N och D) och troligtvis denna gång också. Så uppenbarligen så har hon lite problem men lyckats hitta rätt metod för att få det att funka för dom! Kul ?

   Om jag förstått rätt blev hon ordentligt uppskrämd av en läkare som tagit hennes AMH-värde (lite osäker om det var det?) som var lågt och läkaren menade att hon skulle gå in i klimakteriet inom några år. Detta var alltså innan hon blivit gravid. Därav att hon blev så ledsen. Senare har hon fått information att det kan variera och att man inte kan lita på endast ett test..

   Hon har sagt själv att hon tror att läkaren som gav henne diagnosen absolut överdrev hennes situation

    Det här med AMH är verkligen ingen absolut sanning. Har en kompis som fick samma besked utifrån AMH-värdet, fast värre: hon skulle aldrig kunna bli gravid med sina egna ägg, och om ett befruktat ägg mot förmodan fäste skulle det bli missfall för att äggen var av så urusel kvalitet. Hennes enda hopp var i så fall äggdonation.

    En månad senare blev hon gravid, utan någon som helst medicinsk hjälp utifrån. Och jo, det blev en helt frisk pojke av det också.

   Hormonbehandling kallas det.

  En vän till mig var ofrivilligt barnlös i många år. De gjorde IVF flera gånger, använde donerad sperma osv. Det var en vääääldigt lång och dyr process. Förra veckan föddes deras andra barn. Så roligt när något så efterlängtat sker.

  Oavsett om det är på naturlig väg eller med lite assistans.

  Grattis till Kenza med familj.

  Åh låt oss fylla detta kommentarsfält med bittra kommentarer om hur fertil hon är och att hon måste ha ljugit tidigare för att få likes. Tjohej!!!

  Grattis till henne och familjen! ❤️

  Får jag fråga, uppriktigt, varför man skaffar fler barn än två? Ett barn förstår jag (för man vill ju kanske ha barn), två barn förstår jag också (man vill kanske ge det första ett syskon), men fler än två??? Själv har jag två barn och min värsta mardröm är att bli gravid igen ? skulle aldrig orka med ett till ? Så alla ni mer fler än två, planerade (!!) barn, varför?

   För att det är superkul med barn! Och som ensambarn vill jag ha en stor familj där mina barn har många syskon. Älskar när alla barnen är hemma och har med sig kompisar så att det är liksom 10 pers till middag 🙂
   Livet förändrades mest från 0 till 1 barn. Inte nu per barn.

    Superkul? Oj vad folk är olika ? Öven om det är kul så har man ju barn om man har två? Blir det roligare med tre eller fyra?

     Ja får man får ha barn längre. Fler småbarnsår. Fler eftertänksamma tioårsår och fler trotsiga tonår.
     Varför äta mer än två godisbitar?

   Jag har 4 barn (med samma man), jag ville helt enkelt ha flera barn. I bonusfamiljer tänker jag att man skaffar fler barn även om båda har barn sen tidigare då man inte tycker att det räcker med de särkullsbarn man har.
   I en situation där en förälder träffar en som inte har egna biologiska barn är det nog mer eller mindre ett krav för att den andre ska stanna (eller vilja ta hand om partnerns barn helhjärtat) o JA SJÄLVKLART finns det undantag men i DE FLESTA FALL.

    Fnissade åt din första mening. No baby mama drama. ? Nä, men jag har alltid undrat hur man kan ha till exempel tre barn med tre olika män som Tilde. Ska jag ha barn så ska det vara med en och samma person.

     Tror majoriteten nog inte planerar att skaffa massa barn med olika män utan att de bara blir så. Lite som att säga att om man ska gifta sig så vill man bara göra det en gång. Tvivlar på att folk som skiljer sig gick in med den inställningen liksom. Sen att vissa handlar mer eller mindre på impuls, inte tänker igenom saker, inte tänker långt framåt, låter sig förblindas av kärlek etc är ju en annan grej.

    Vad menar du med att det ”inte räcker till” med särkullbarn? Det är väl samma som att säga att du inte tyckte att det räckte till med ditt förstfödda, eller ditt andra barn? Eller tredje?

     Ja man måste ju inte skaffa barn med varje person man är ihop med… särskilt inte om båda redan har barn.

      Man måste väl inte skaffa barn med någon alls. De flesta gör det nog för att de vill, inte för att de måste.

       Jo men det är så onödigt.

        Hahaha, det minst onödiga i hela universum är att skaffa barn.

       Sååå om man har ett barn men alltid har velat ha två, eller tre, så borde man inte skaffa fler barn för att man blir tillsammans med någon ny? Separerar man – oavsett orsak – får man liksom vara klar? Detsamma gäller dem som skaffar barn själva, eller? Supermärkligt resonemang. Antingen får man ju skaffa så många barn man vill och kan ta hand om eller så får man det inte. Kan ju vara olika ”regler” för olika personer ?

   Haha jag håller med! Jag blir så himla förvånad när folk tillkännager att de väntar sitt tredje barn för i mitt huvud är alla ”klara” när de har två. Men inser ju att det är mina egna känslor kring det som färgar den tanken.

    När min mamma berättade att de väntade en trea sa en väninna ”varför då, ni har ju redan en av varje”. Haha, som att det inte var värt med ett till barn för att de redan hade min bror och mig.

    Haha, det är tvärtom för mig! När folk har två barn så väntar jag på ett tredje. Familjen känns inte ”klar”, men det beror nog på att jag själv har fem syskon.

   Ja eller hur? Känns onödigt och jobbigt.

   Jag har två och vill gärna ha 4-5 om det går.
   Kommer från en liten familj och vill ge mina barn en större så då skapar jag det. Får vi inte många barn kommer vår släkt strax bestå av enbart min man å våra barn.
   Känner flera ensambarn till gamla föräldrar och när deras föräldrar dött/blivit gamla har de stått ensamma kvar. Känt sig väldigt ensamma och utlämnade.
   Sen tycker jag om att vara gravid. Tycker om familjelivet och att det alltid finns folk runt en.

    Jag är ensambarn och mina föräldrar har inte långt kvar men jag kan inte relatera till det där. En vuxen person har ju inte bara sina föräldrar?? Då är man väldift isolerad? Jag har en man, flera nära vänner, och ja förhoppningsvis 1-2 barn längre fram. I kriser har jag alltid haft enormt stöd av min man och närmsta vänner och inte alls känt mig ensam om det.

     Jag växte typ upp som ensambarn (fick syskon när jag var 15 och 16). Har aldrig velat skaffa barn då jag inte gillar barn. Får ofta frågan om jag inte känner mig ensam, men resonerar som du, jag har flera i min närhet bara det att vi inte är släkt. Skaffar man barn av anledningen att inte känna sig ensam så bör man nog fundera en gång till på hur isolerad man är.

     Det var inte så jag menade, självklart har man vänner och bekanta. Men att vara släkt är för många en annan sak. Att dela blodsband, en uppväxt, en historia. Att ni inte känner så är toppen för er men jag och många med mig känner så. Har en vän som bara har sin sjuka förälder kvar i livet och ingasyskon. Hon har massor med vänner men känner sig existensiellt ensam. När hennes pappa dör kommer det bara vara hon där, och hon som får ordna allt. Inga kusiner, mostrar å fastrar den dan hon får barn, och hon tycker det känns hemskt sorgligt. Jag har fler släktingar än hon men inte många och inte nära. Tycker också det är otroligt sorgligt men inget jag kan göra nått åt.

      Känner så igen mig. Och när min ensamstående mamma där är det bara jag kvar. Ingen annan kommer minnas min mormor eller min barndom. Att ha vänner är inte samma sak som att ha en bakgrund osv

      Förstår tanken men det är ju därför det är otroligt viktigt att bygga relationer i livet. Ens äldre såsom mor- och farföräldrar, samt föräldrar, kommer ju att gå bort innan man själv gör det (i de flesta fall) och det är lite tunt att förlita sig på de delarna av släkten då. Jag känner många som inte alls har nära relation till sina syskon, utan är mycket närmre vänner och partner, så kanske därför jag inte riktigt sett den sidan av det som du beskriver. För mig betyder blodsband rätt lite men jag hade rätt knepiga föräldrar så det har nog påverkat att det biologiska inte spelar så stor roll för mig. Tänk så olika det kan vara.

       Har själv haft mängder med vänner men när det väl kommer till kritan har de inte varit där.. Man är sin familj närmast och speciellt som vän är man rejält utbytbar, så känner jag iaf. Mina föräldrar är superbra och ställer alltid upp och jag älskar min sambo, men inget kommer i närheten av känslorna till mina två barn! De två toppar alla andra 1000 ggr om, det bandet….

        Vilken tur du haft med släkt och familj. 🙂 Mina föräldrar tyckte det var ”jobbigt” att åka tåg i 6 timmar när jag tog examen, samma när jag gifte mig, så känner tyvärr inte alls igen att ”man är sin familj närmast”. Har inga barn så kan inget säga om det, men min man är nog den relation jag har absolut mest kärlek och tillit i. Slår alla blodsband jag någonsin vetat om.

        Min erfarenhet är att blodsband kan betyda otroligt mycket men också vara en ”börda”. Det beror nog otroligt mycket på vad man har för uppväxt/relation till sina föräldrar. Jag står otroligt nära mina föräldrar, men min man har nästan ingen relation alls till sin familj (och med tanke på hur de är/beter sig så förstår jag honom fullt ut). Vi skulle aldrig umgås med dem om det inte vore för att det är blodsband, men min man är inne på att bryta helt eftersom han mår så dåligt av att vara med dem.

        Våra närmsta vänner däremot, vi har gått igenom så mycket glädje och sorg tillsammans så vi har både fått känna och vara varandras stöd och hjälp genom högt och lågt. Skulle säga att de är mer familj till oss än vad min mans föräldrar är.

        Inte man, du. Alla har det inte likadant som sagt, jag har jättenära vänner som alltid finns där tex.

      Vad tråkigt att inte ha nära så nära vänner. Många är ju inte så nära sina syskon då man kan va helt olika som personer.

     Om man är den enda dottern i familjen brukar man ju ändå stå där med allt arbete med att hälsa på, rådda hemtjänst, dödsfall, begravning mm.

     Om vi ska vara sanningsenliga.

      Word!

    Genuin fråga: tror du man hinner finnas till för alla sina barn om man har fem stycken? Mellan läxhjälp, aktiviteter, skjuts, eget heltidsarbete?

     Det beror nog på en hel del olika saker. Om barnen tex har särskilda behov eller kan hjälpa varandra (obs inte ta över helt utan just hjälpa lite). Om man har råd med städhjälp/gör städ till familjeaktivitet. Om man har råd att gå ner i tid osv. Men ja, jag tror inte det är omöjligt emd fem. Men kanske typ 7-8 blir det nog svårt…

     Jag har fem syskon och ingen av oss har upplevt att våra föräldrar saknat tid för oss. Människor är olika helt enkelt. Bara för att du inte är kapabel till att finnas för fler barn än typ två, så finns det personer som är det.

      Lol så stött. Låter som det var en öm punkt ändå

     Kan väl säga att jag tänkte så när jag var yngre också! Såg på familjen annorlunda och fick kalla kårar… Men sen blev jag äldre, fick erfarenheter av livet och ändrade mig 🙂

     Jag tror inte det är så enkelt som att få barn=tid för dom och många barn=ingen tid för nån. Tror det handlar om helt andra saker och att varje familj har olika förutsättningar. Jag vet folk med 1-2 barn som inte alls prioriterar dom och där barnen inte har det optimalt. Det handlar liksom inte om antalet.
     Personligen har jag valt bort annat för att ha tid och ork. Inte köpt det dyraste huset vi kan, inte köpt dyra nya bilar bara för att osv. Tjänar bra, har god ekonomi och mkt sparade pengar just för att inte behöva jobba heltid jämt och vara stressad och orkeslös. Att man ska ha just 2barn är ju en norm som kommer från hur samhället ser ut. Det är ju inte vi människor som känner så. Utan samhället vill att vi ska arbeta och knappt va hemma alls och då anpassas allt efter det.

    De flesta människor har dock vänner och partner så ensam blir man ju inte. Man har ju inte bara sina föräldrar och syskon oftast.

     Sen har ju oftast partnern föräldrar, syskon med partner och kanske barn, och annan släkt som ju blir som din förhoppningsvis.

   Vi har tre av två skäl: vi vill ha stor familj och älskar känslan av att ha huset fullt, och vi insåg att småbarnsåren går så otroligt fort och vi ville inte vara klara med det livet ännu. ?
   Nu blir det tyvärr inte fler pga att vi vill ha hus där alla får varsitt rum tex och det är dyrt här i Stockholm, så tre får räcka. ?

   Jag vill inte heller ha mer än två men tycker ändå den här frågan är skum. Det är väl av samma orsak som folk gör andra grejer jag tycker verkar tråkigt, typ spelar golf eller skaffar en hund. För att de blir glada av andra saker än jag?

   Jag är också två barn och förstår inte heller folk som skaffar fler ? Hur orkar/hinner ni med alla? Min högst ovetenskapliga teori är att det är vanligare att skaffa en trea om man har två av samma kön?

    Det beror nog också på vilka åldrar barnen är i.

    Våra ”stora” är blöjfria och sover hela natten, vi är själva ledare på deras aktiviteter så det är ”bara” kul för oss med.

    Visst är det mkt tvätt och jag är ganska pedantisk men de ställer in i diskmaskin och lägger i tvättkorgen och sånna småsaler underlättar.

    Bara man fårmsoca så orkar man ju:)

   Idiotisk fråga.
   Det är som att jag skulle fråga någon som köpt kläder jag inte gillar ”genuin fråga, men varför vill du klä dig i fula kläder?”
   Ja svaret är enkelt, troligtvis så gillar personen kläderna och vi har olika syn på kläder.
   Samma gäller din fråga, du har olika syn på livet mot de som vill ha fler barn än två.

   Vilken tur att vi får tycka olika i samhället och vilja olika.
   Tänk om alla ville ha två barn, inreda sitt hem likadant, jobba med samma sak, klä sig likadant osv. Usch så tråkigt och enformigt livet och samhället skulle vara då!

    Oj någon tog visst väldigt illa upp av min fråga. Det är inte en idiotisk fråga då det finns många olika svar. Självklart förstår jag att man älskar barn i grunden och att det är en anledning till att skaffa många barn, men vilka fler anledningar finns det? För barn är dyra, de kräver otroligt mycket av en, tid, omsorg, man får knappt sova osv osv. Så vad är det som gör att man vill ha många?? TACK alla som tagit sig tid att svara mig! Särskilt ni som skrev att ni ville ha fullt hus kunde jag relatera till 🙂

     Jo frågan är idiotisk på det viset att du inte alls kan relatera till att folk inte tycker/känner som du.

   Jag har precis fått mitt tredje barn.
   Jag har ett år mellan de första och det var ganska jobbigt (ibland svinjobbigt när den ena ammade 6 gånger på en natt och den äldre vaknade kl 05) tills den yngsta var runt 2.

   Men nu är det 4 och 5 och båda sover hela nätterna och har gjort i flera år så får man sova tycker jag inte det är särskilt jobbigt med barn.

   Varför vi valde skaffa en tre:a var för att vi älskar att ha barn, det är roligt att barn och vi delar mycket roliga upplevelser tillsammans. Ju äldre de blir, dessto roligare upplever vi.
   Sen är det ju alltid mkt oro och visst är det jobbigt när de är sjuka på vintern och så, men ja. Varför inte?

   Vi kände att en till har vi både tid och råd med och det var ett beslut som fick växa
   Fram. Och de stora syskonen har jätteroligt tillsammans och är ganska självgående så nummer tre har bara varit roligt för oss, och barnen tycker det är roligt med en bebis.

   Denna bebis är också enklare än de andra två så jag är väldigt tacksam för det.

   Hade jag träffat den perfekta mannen hade jag velat skaffa fyra barn, i mitt huvud vore det den perfekta familjen. Men nu kör vi på ensam och barnfri istället!

   För att man skiter i miljön ?

   Jag har ett, väldigt efterlängtat, barn. Det tog många års försök och vi var inställda på att kanske aldrig bli föräldrar. Självklart önskar jag ett syskon till henne men vet att det är i princip omöjligt, jag har bara lyckats bli gravid naturligt en gång och det slutade i missfall.
   Så det här med att planera och välja hur många barn man vill ha är väldigt främmande i min värld. Jag är så oerhört glad och tacksam för det barn vi till sist fick, det är ett mer än jag vågade hoppas på.

    Så fint ❤️ Grattis till din lilla/lille!

   Du orkar bara med 2 barn? Ja alla är olika. Ju fler barn ju mer lycka och kärlek.

    ?

  Som många skrev under tidigare inlägg – ring i kyrkklockorna ”infertila” Kenza har blivit gravid tredje gången på typ tre år ? Vilket mirakel! Hon och maken fick ju försöka ett helt drygt år med första graviditeten (wow) och uppsökte TILL OCH MED Ivf-klinik, som de sedan aldrig behövde gå vidare med då de blev gravida naturligt. Och därefter har ungarna bara sprutat ut ?

  Ironi, sarkasm och bitterhet å sido, det är ju förstås kul för dem då de varit rädda att få problem med barnaskaffandet och att de fick en del negativa besked i början. Fattar hela grejen och inte hennes fel att det ”gått bra sen”. Men dock rätt provocerande att en sån person utger sig för att vara nån form av ”talesperson” för ofrivilligt barnlösa. Själv har man haft en cirka tre miljarder gånger jävla tuffare resa än dem men inte beklagat sig hälften av vad hon gjort.

   På vilket vis utger hon sig för att vara talesperson för barnlösa?

   Genuin fråga. Följer inte henne så har dålig koll…

   När jag läser din kommentar har jag svårt att tro på att du inte har beklagat dig häften av vad hon gjort….

   Du låter bara bitter och avundsjuk.
   Det är ju superkul om det blivit bebisar fast prognosen sett dålig ut. Sen har hon väl aldrig utgett sig för att vara ngn talesperson, de tär bog bara avundsjukan som river i dig.

   Kram

   Det jag inte riktigt förstår med alla er som kommenterar såhär: Hon fick veta att hon var på väg in i klimakteriet tidigt. Prognoserna såg dåliga ut och månaderna gick… vem skulle INTE bli skräckslagen av det om man drömmer om en stor familj?

   Hon gjorde alla dessa videos och uttalandet när hon var gravid med första barnet. Hur i hela friden skulle hon kunna veta att hon skulle kunna få två till så snabbt inpå? Hon är väl inte någon trollgumma som kan spå i framtiden?

   Lätt att sitta här i efterhand och vara bitter med facit i hand.

  Hatar att denna kvinna blev ett av ansikten utåt gällande ofrivillig barnlöshet. Hon är ju för fasen mer fertil än någon annan! Och de gjorde aldrig ens IVF. Kalla mig bitter om ni vill, för i det här fallet är jag det.

   Sök hjälp

   Du behöver nog jobba med dig själv.

   Hon är inte ansiktet utåt för ofrivillig barnlöshet. Det är en väldigt konstig hang up du och några med dig fått för er. Håller med ovan, sök hjälp.

   Hon har gjort hormonbehandlingar på klinik. Och bara för att hon varit öppen med svårigheten att bli gravid så är hon ju inte ansiktet utåt för det.

   Du behöver nog jobba lite med dig själv.

   Men hon var ju inte det när hon väl blev ansiktet utåt, DÅ kämpade de ju i flera år. Inte visste de att de några år senare skulle ha ett tredje på gång. Men nuförtiden är det väl ingen som pratar om det längre eller påstår att hon inte skulle vara fertil.

    1 år är inte några år… hon blev gravid året efter de började försöka

   Förstår din tanke men jag (som ofrivilligt barnlös) kan ändå känna att det finns en viss tröst i att även kvinnor med hälsoproblem (tidigt klimakterie) får barn, kan inte du det? Jag kan inte relatera mycket till Kenza men t.ex. Annika, att hon ska ha barn nästa år känns så fint! Hon har kämpat med ivf, hormoner, missfall i duschen och jag kan bara hoppas att går det vägen för henne så kan det kanske gå vägen för mig/oss andra också. Även om det är en kamp i många år så får många barn till sist. Jag tror även Hanna och Fanni som skriver mycket om infertilitet på insta kommer nå hela vägen de med. Och det är förhoppningsvis en tröst och inspiration för alla andra.

   Barn är ingen rättighet! Skaffa en katt eller hund.

    Hur menar du? Man har rätt att få hjälp att få barn, ska man inte använda den då? Ingen har sagt att barn är en rättighet.
    /vill ej ha barn själv.

     Om barn inte är en rättighet ska hjälp att få barn inte heller vara en rättighet. Och definitivt inget skattebetalarna ska bekosta.

      Du kanske inte vet hur saker och ting fungerar. Du kanske inte vet att antalet födda barn i Sverige sjunker och sjunker = inte bra.

      Du tror inte det är något positivt att man kan få hjälp med att bli gravid om man verkligen vill ha barn? Du ser det svart och vitt men jag gissar på att du inte har kunskap om hur ett land fungerar.

      Läs en bok istället. Vi behöver inte mindre barn i Sverige, vi behöver fler.

       *färre

       Mindre barn är inte mycket värda, kan inte ens nå ner till golvet när de sitter på en stol.

       Bara för att jag inte tänker som du, är jag inte dum i huvudet. Kör dina härskartekniker på nån annan.

       Och nej, jag håller inte med om att Sverige behöver fler barn. Dina åsikter är inte objektiv sanning. Det kanske också går att läsa i någon av böckerna du föreslår?

    Vilket löjligt nickname du har.

    Den här typen av kommentarer… Jag hoppas för din skull att du är 12 år gammal, på pappret lågbegåvad eller empatistörd ?

   Är hon mer fertil än någon annan? Haha ok…du borde prata med psykolog. Att vara bitter och missunsamm kan inte vara bra för fertiliteten…

    Jag vet ingenting om min fertilitet, har däremot en bästa vän som tog livet av sig för två år sedan för att hon inte kunde få barn. Saknar henne varenda jävla dag.
    Japp, jag är bitter, och jadå, jag har sökt hjälp. Tänker ändå fortsätta vara bitter över detta, är inte ett dugg bitter över att t.ex. Annika E äntligen är gravid och verkar få behålla det. Hon har fanimej kämpat.

   Alltså obviously inte superfertil om hon nu behövt hormonbehandlingar. Lugna ner dig nu

  Jaha okej.

  Unpopular opinion: tycker vi ska ha tvåbarnsgräns i Sverige. Alla barn som föds här i västvärlden kommer växa upp och belasta planeten med ett enormt koldioxidavtryck. Har egentligen börjat tänka att det är så jävla kört ändå, men att kavla ut barn på löpande band hade man kunnat begränsa.

   Fast 80% av alla kvinnor verkar infertila å andra sidan (om man ska tro dem). Så borde i slutändan bli färre barn.

   Detta är inte Kina.

    Haha nä? Jag skrev en åsikt, inte en order.

   Läste precis: ”Det har fötts färre barn än på många år i Sverige under 2022, visar statistik från SCB. I 30 kommuner – stora som små – har antalet nyfödda aldrig varit lägre under 2000-talet.”

   Jag har inga barn, så Kenza kan få mitt antal då.

   Men lägg av. Att skaffa barn hotar inte klimatet. Vad dom lyckats med denna propaganda när folk faktiskt väger in miljöhot i deras val av att skaffa barn. Vansinne.

    Det där är ju en sanning med modifikation.

    Varje person som lever med den livsstandarden vi gör i Sverige och många andra länder bidrar negativt till klimatkrisen för vi lever på ett ohållbart sätt. Så varje person som föds och kommer ha sådan livsstil bidrar negativt till klimatkrisen.

    Sen vad gäller folk som väger in klimatet i att skaffa barn eller inte så är det ju inte bara huruvida barnen man skaffar bidrar negativt, men om man vill sätta ett barn till världen och utsätta den för den framtid som väntar. För man saknar hopp om att världen ska ta tag i det på riktigt och förändras så mycket som behövs. För förändras det inte så finns det ju rätt horribla scenarion på vart vi är påväg och vad det kommer innebära. Lägg också till att förutom klimatet i sig så lär en sådan framtid också innebära mer våld etc. för desperata och rädda människor är inte särskilt rationella.

    Hahaha skojar du? Det är ju den mest miljöovänligaste saken man kan göra? Lyssnar aldrig på folk med fyra barn som ojar sig över mina resor eller annat.

    Haha jasså du, vilka är det som konsumerar och flyger flygplan då, åsnor?

   Tycker nästan det ska vara en 1 barns gräns. Människor behöver inte skaffa barn som kaniner

    då hoppas jag inte någon får tvillingar, ska de mörda den ena då?
    Var och en känner väl själv om de vill ha 0, 1, 2, 3 eller 6 barn? Vem är du/någon annan att bestämma det ¨åt folk? Vill du bara ha 1 så varsågod.
    Skaffa barn som kaniner???????? man kan ju ha 2 barn med 12 års skillnad…

    Fan är det med folk nuförtiden, bittra jävlar
    Sök hjälp och gå en charmkurs

     Ja. Släng ut den ena tvillingen ur fönstret bara?

      Ställa ut den fulaste tvillingen i skogen.

     Jag tycker absolut antalet barn man skaffar är upp till var och en, MEEEN – jag tycker inte människor ska skaffa fler barn än de har RÅD att ta hand om. För att klara av tre barn eller fler behöver man absolut ha god och stabil ekonomi, plats i hemmet för alla barn även när de blir större, ha råd och tid att ge dem allt de behöver under 18+ år.

     Människor som redan lever med skulder och är arbetslösa etc borde för sin egen och sitt barns skull inte skaffa fler än ett barn egentligen. Kan man ändå få ett barn och inte har det så gott ställt spelar det ingen roll hur mycket man ”älskar bebisar”, då får man ta vettet till fånga och lägga all kärlek och kraft på det barn man har.

     Att ha två tre fyra fem barn är ingen rättighet, men självklart tycker jag alla som drömmer om barn ska kunna skaffa ett och kunna få stöttning av staten om ekonomin är sämst. Hoppas fler håller med.

      Då kan jag trösta dig med att forskning från SU häromveckan visade att rika människor skaffar fler barn än fattiga.

       Jag behöver ingen tröst, jag bara uttryckte min åsikt. Sedan är jag väl medveten om att väldigt många människor ändå skaffar bra mycket fler barn än de har råd att ta hand om, både här och på andra platser på jorden, men absolut nice om vi i Sverige är på rätt spår. Tror du vet lika väl som jag dock att fenomenet ”går på a-kassa och bor i tre i andrahand men väntar fjärde lilla miraklet” fortfarande existerar i allra högsta grad.

        Håller med. Katastrof att avla en massa barn utan en stabil och hållbar ekonomi. Tycker inte man bör skaffa några barn alls om inte ekonomin håller. Alla tycker hela tiden att dom har så många rättigheter, men få skyldigheter. Det är ingen rättighet att föröka sig.

     Svara inte ens dom här varför-skaffar-folk-barn nördarna. Som om vi skulle sluta skaffa barn för att några på ett kommentarsfält tycker det?

     Om frågan ”då hoppas jag inte någon får tvillingar, ska de mörda den ena då?” är seriös och inte bara retorisk, så typ.
     Inte mörda, för det är inte en person än. Men skulle jag bli gravid och vänta typ trillingar skulle jag nog starkt fundera på fosterreduktion. Kanske med tvillingar, kanske inte. Men fosterreduktion är ju ett alternativ.

   Det är så otroligt obehagligt att människor VILL att deras rättigheter ska tas ifrån dem! Vilka mer val vill du bli ifråntagen?

   Då blir det jobbigt för alla utlänningar som avlar som aldrig förr

    Hur menar du nu? Folk utomlands blir ju inte påverkade av Sveriges lagar?

     De i Sverige tänkte jag. Från Somalia tex

      Om de har medborgarskap är de ju svenskar?

       En mus i ett stall är inte en häst

        Fy fan vilken vidrig kommentar. Hur länge tar det då? Eller beror det på vart man kommer ifrån?

        Är svenskfödda alltså hästar (eller vad du nu anser bor i stallet) och invandrare möss, enligt ditt resonemang? Jag trodde att människor oavsett, etnisk härkomst, trots allt är av samma art? Men du vet bättre gissar jag?

        En brun häst i ett stall fullt med svarta hästar är fortfarande en brun häst, men lika mycket en häst för det?

   Lycka till med att få några pensionspengar när du blir gammal isåfall.

   Jag håller med, men det borde inte gälla endast Sverige. Världen är redan överbefolkad. Tycker det är sjukt att alla länder ”hejar på” att det ska skaffas mer barn. Dock borde det vara mer än rekommendation än strikt regel.

   Som tur var väljer ju typ hela västvärlden att skaffa i genomsnitt betydligt mindre än 2 barn per kvinna. Det är liksom inte därför världens befolkning ökar.

   Tycker också gränsen ska vara 2 barn. Jorden är överbefolkad. Sedan undrar man över deras framtid. Med miljöförstöringar en galen putin lägenheter för miljoner och ont om jobb. Hemskt det blivit så.

   Eller kanske börjar vi seriöst rannsaka vår konsumtion, t.ex. gällande något så enkelt som shopping? Attackera hellre influencers som gör karriär på mode, kläder och ”fashionhauls” än flerbarnsmammor. Det är ju naturligt att skaffa barn men överkonsumtion är inte det. Och nu när det är vinter: spara på elen! Vi håller alltid inomhus mellan 10-15 grader, man har bara varma kläder på.

   En mycket mer naturlig och human approach till miljötänket

    Men i det här fallet är Kenza både influenser som hetsar till överkonsumtion och flerbarnsmamma. Så om nån skadar planeten så är det ju hon.

     Ja hon borde absolut göra om göra rätt med konsumtionshetsen. Men att attackera folk som skaffar barn i västvärlden där folk drastiskt minskar är helt fel väg att gå, först ska alla andra ”miljöstenar” vändas. Hur står det till med din egna konsumtion, snackar nånsin du o folk på ditt kafferum på jobbet om att man t.ex. inte behöver ha det så bekvämt varmt o skönt på vintrarna inomhus t.ex, man sparar mycket på miljön med att dra ner på elen.

     Dessutom verkar det ju som att bland nuförtidens vuxna låter hälften bli att skaffa barn överhuvudtaget. Då är det ingen plats att shamea dom som väl skaffar barn ifall det blir fler än 2. I västvärlden är ju sådana barn helt planerade alltså föds dom av kärlek, av värme, av glädje, sånt som behövs mer här i världen.

    Svarar till mig, i o för sig är ju Kenza en sk fashionista-influencer haha men förstår verkligen inte i dessa miljöångest-tider varför ingen fashionista gör om sin brand till en smart fashion -influencer??

   Håller med dig. Tvåbarnsgräns globalt. Att ha fler än 2 barn speciellt i västvärlden i dagens läge är enbart egoistiskt och obildat. Ja även jag inser att Sverige inte är Kina.

    Nix, det är det inte pga att en väsentlig andel av västvärlden kommer inte att föröka sig överhuvudtaget. Kanske 1/3 skaffar inga barn. Alltså, om resterande 2/3 skaffar två barn blir vi i slutändan mindre i folkmängd.
    De allra flesta skaffar 1-2 barn så om vissa få skaffar fler än så är det ingen plats för att skamma dem, västerlänningar minkar redan drastiskt….

   Håller faktiskt med. En annan unpopular opinion jag har är att barnbidraget med tillhörande tillägg ju fler barn man har bör tas bort. Ska man skaffa barn ska man fasen ha råd att kunna försörja sina barn oavsett hur många man har och inte förlita sig på massa bidrag.

    Vem ska betala din kommande ”bidrag”, dvs pension?

     Vad hade pensionen med barnbidraget och barntillägget att göra?

    Jo, men vad mycket bättre allt kommer bli då. Alla fattiga barn blir ännu fattigare och de rika påverkas inte alls, bra plan ?

  #threeunder4

   Jobbigt… Varför? ?

    Hahaha. Jag fattade skämtet ? (Kenza var OTROLIGT flitig med att använda hashtaggen #2under2 när hon väntade barn nr två..). Vi lär bli bombade med #3under4 nu. Kanske tillome #fertilflunsa.

     #saattjagvarinfertilmenharsnart3under4ochdetärjättebraförbuisnessattskaffaflerälskarbarnmenlämnarpåförskolanförattorkatahandomallajagärjättefertilochniblevlurade

  3 barn på 4 år? Då har man väl inte svårt att få barn? Sorry om jag låter neggig men man kände verkligen med henne när hon gick ut med sin första graviditet. Sedan känns det som om att nästkommande barn bara har kommit på rullande band. Har inga barn själv men kan tänkte mig att det är provocerande för människor som faktiskt har svårt att få barn

   Hur tänker du att hon hade kunnat se in i framtiden?

   Eller menar du att hon visste att hon kunde bli gravid 3 gånger när hon fick beskedet om tidigt klimakterie?

    Men snälla vi har förstått att du vill försvara
    Henne nu. Snark.
    Tack för godnattsagan

   Tror tom att hon kommer börja med prevmedel efter denna, inte ens hon själv litar nog på sin infertilitet. Och tror inte hon komemr skaffa 6-7 barn nej.

    Alltså hon gjorde ju hormonbehandling för att få ägglossningen att fungera inför denna gravditet.

   Ja där ropade hon varg, onekligen. Hon var tvåbarnsmamma innan 30, då kämpar man INTE med infertilitet.

    Var väl ändå mest sin diagnos(?) om tidigt klimakterie hon pratade om, inte om hennes kamp att inte kunna bli gravid? Eller…?

     (Förlåt, blandade ihop henne med en annan. Dont mind me.)

    Ropade varg? Hon berättade väl bara vad läkaren sagt? Har hon påstått att hon kämpar med infertilitet? ?

    Jag fick också tidigt i livet veta att jag mest troligt inte skulle kunna få barn. Det sög att få höra det av en läkare och jag gick i terapi för att kunna acceptera det. Blev trots det på något magiskt vis gravid strax efter 30. Kanske ropade jag också varg till min terapeut.

     Riktigt dåligt av dig att försöka bli ansiktet utåt för infertilitet!!

     (Ironi, kul att det gick vägen ❤️)

    Ja gud ja, hur kunde inte se in i framtiden och veta att trots de problem hon hade skulle hon få två barn innan 30. Så dåligt av henne verkligen, bli bättre på att se in i framtiden!

     Men snälla, hon satt ju till och med och pratade om ofrivillig barnlöshet i nån tv-soffa när hon hade fått barn. Man är inte ofrivilligt barnlös när man har barn och har man tre barn är man inte värst infertil heller.

      Pratade hon pm det i nutid eller pratade hon on det i dåtid? Har extremt svårt att tro att hon satt och pratade om hur det var att vara ofrivilligt barnlös nu när hon har barn. Är väl helt okej att man får prata om tidigare upplevelser och hur det kändes då.

      För övrigt har hon väl inte pratat särskilt mycket om ofrivillig barnlöshet men mer om fertilitetsproblem. Det är ju inte riktigt samma sak.

      Så om jag haft en cancer med typ 20% chans att överleva så får jag inte prata om hur det kändes att få det beskedet och gå igenom det det om jag var en av de 20% som överlevde? För jag dog ju inte och var aldrig så värst döende.

      Så erfarenheten av ofrivillig barnlöshet försvinner alltså om/när man får barn?

    Men det handlar väl om att när hon fick ett beskedet från sin läkare så var hon tvungen att möta rädslan att eventuellt aldrig kunna få barn? De skrev väl upp sig på ivf direkt därefter eller hur var det? Ivf är faktiskt ingen garanti för att få barn så jag kan ändå förstå hennes rädsla. Nu gick ju allt mycket bättre än vad läkaren misstänkte, men ett tag svävade hon i ovisshet pga sitt fysiska tillstånd. Tror ändå hon känner till infertilitet mycket mer än andra gör. Jag känner ett hopp, som själv är ofrivilligt barnlös, när jag ser att det löst sig så bra för Kenza trots hälsoproblem.

    Och de som säger hon ropat varg…? Men om man typ bryter ryggen och läkaren säger ”du kommer troligtvis inte kunna gå igen” men sedan efter 1 år så kan man gå… Har man ropat varg då? 😛

   hon vill ju ha 4 barn med så nästa lär väl komma 2025!

  Tycker att många influensers känns gravida så länge varför jag blev förvånad när jag läste att GabJoss redan är i vecka 38. Har det gått sju månader sedan vi fick reda på att hon var gravid?? Annars hade hon helt plötsligt världens kortaste graviditet. ???

  Och Kenza ska ha i juni men ser ut vara längre gången. Grattis till familjen!

   O petra tungården, verkar även vara en ”grej” att vänta länge med att berätta. Undra hur många som komemr ge denna nyhet till sina följare på IG som en julklapp haaha

    Är Petra gravid? Eller hur menar du?

   Jag tycker att Gab har vart gravid i typ 3 år redan, men följer henne inte. Läser bara om henne här, så det är kanske därför

    Det är ju bara för att hon gick ut med det väldigt tidigt och har gnällt igenom sig hela graviditeten så det känns som att hon varit gravid i evigheter och kan tänka mig att hon också känner så ?

   Jag tycker det känns som Gabjobb varit gravid HUR länge som helst, är förvånad att hon inte fött ännnu!

   Gabjoss har ju varit gravid i fjorton evigheter, helt galet länge faktiskt

  Vad tänkte du att detta kommentarsfält skulle leda till Camilla? Glada gratulationer eller bittra kommentarer om hur fertil hon ändå är och hon ljugit tidigare? Det är något sorgligt med hur lite läsarna här inne kan glädjas åt någon annan.

   Ja, i sista inlägget igår skrev folk om detta och var rent ut sagt riktigt elaka och hånfulla mot Kenza. Skrev att hon ljög och överdrev för content och följare, att hon aldrig mött motgångar och förstorade detta ”lilla”, att hon minsann inte ska få rida på ofrivilligt barnlösvågen, att hon snyftade och gjorde liv osv. Helt störda kommentarer faktiskt.

   Kenza hade alltså på pappret verkligen dåliga odds rent statistiskt. Därav är det förståeligt att hon då var enormt ledsen och rädd att det aldrig skulle gå. Hon hade enorm tur att det gick för henne som individ trots att hon statistiskt hade dåliga odds.
   Rätt effed upp att håna att någon var ledsen när de inte ännu visste om de skulle tillhöra de få det går bra för eller de många det går illa för.

    Hej Kenza

   Tror inte Kenza varken glädjs eller bryr sig om gratulationer här. Vill man gratta gör man det så klart bäst i hennes egna kanaler ?

   Det är ju en tanke. Men, jag måste säga att antalet personer som stöttar Kenza härinne är långt många fler än jag trodde. Och också, fler än de som försöker starta negativa tankegångar. Positivt tycker jag. De negativa kan man skita i. De finns alltid, oavsett inlägget, vilken influenser de behandlar eller vad det gäller.

   Grattis och all lycka till, Kenza med familj.

   Men snälla du, vem tror du tar sig tid att skriva kommentarer på nätet, och mitt på blanka dagen? Lyckliga, glada människor som jobbar för fullt och har fullspäckade och fantastiska liv? Naturligtvis inte. Vi som skriver här inne är ju naturligtvis bittra/miserabla/arbetslösa/sjukskrivna osv. Lyckliga, framgångsrika människor spenderar inte sina dagar på nätet och skriver kommentarer. Dom är upptagna med sina liv och att göra annat.

    Tack för att du tog dig tiden att skriva denna positiva och härliga kommentar å du lyckliga människa.

  Pratar hellre om Anna Book som sätter ner foten. Igen.

   Eller Katrin Z som jämför Sverige med Nordkorea. ?

  Kanske låter fånigt men när jag för drygt två månader sedan fick reda på att jag var gravid med mitt första så sträckkollade jag Kenzas tidigare gravidvideos då hon är den enda influencer jag följer och gillar som gjort sådana. Det hjälpte mig processa lite vad jag har framför mig ? Nu verkar det som att vi är ungefär lika långt gångna (7 juni beräknat för mig) och på något sätt känns det fint att kunna följa hennes nya parallellt med min första. Har inte så många vänner med barn så blir glad av det lilla ?

   Tyckte det där var gulligt ☺️ Grattis!

  Grattis!

  Fattar inte logiken hos er som är ofrivilligt barnlösa och missunnsamma? Om ni lyckas bli gravida – vill ni inte att folk ska glädjas med er?

  Eller förväntar ni er pikar om hur ni bara ljugit och överdrivit för ”ni kunde ju visst bli gravida!!”?

   Jag personligen kämpade i flera flera år innan jag blev gravid, så för det första att Kenza kunde bli gravid redan efter att ha försökt i 1 år var lite provocerande för mig. Kul för henne, såklart, och det var säkert jobbigt för henne/dom att det tog 1 år. Sen kom nästa graviditet ganska tätt inpå. Och nu ännu en. Så hon är ju uppenbarligen fertil. Igen – kul för henne, men det känns faktiskt lite som att hon tjatat i oändlighet om att hon har få ägg och dålig kvalité och allt vad det nu är och det är SÅ synd om henne, men nu plötsligt trycker hon ut ungar på löpande band. Det är lite provocerande när man själv försökt och försökt länge.
   Och hon har ju själv sagt att hon inte klarade av att umgås med gravida vänner eller något liknande när hon själv försökte bli gravid, det gjorde henne ledsen och hon kunde inte vara glad för deras skull. Men nu när hon själv är gravid ska det tryckas upp i allas ansikten.

    Jag hoppas att du förstår att problemet ligger hos dig, E. Och inte Kenza. Hela ditt inlägg genomsyras av missunnsamhet och bitterhet.

     Och?
     Det är lite irriterande att hon gör saker som hon hatade att andra gjorde när hon själv försökte bli gravid. Sen när hon är gravid är det tydligen helt ok att fläka ut magbilder varannan dag och skriva om graviditeten oavbrutet.

      Jag kan förstå din känsla. Men samtidigt om nu Kenza blir gravid igen ska hon ta bort det då bara för att hon hade svårt att bli gravid med första? Jag fattar inte vart ni vill komma. Nu när hon är gravid ska hon gömma sig då?

      Som min svägerska som gjorde ivf, de har två barn nu. Men hon måste HELA tiden älta och ta upp på sin insta om att de tidigare var barnlösa, kämpade osv.
      Lägger upp var och varanna dag om hur de kämpade och hur många ivf försök.
      Och framförallt skriva om att deras barn och andra IVF barn är mirakel och att dom är mer värda sina barn.
      Tröttsamt, som att hon inte klarar av att folk nu inte ”tycker synd” om henne mer.

      Och ALLA barn som blir till är väl för sjutton mirakel? Varför skulle icke IVF-barn inte vara mirakel med tanke på hur mycket som ska klaffa för att det ska bli ett foster? Varför skulle inte andra föräldrar som inte fått barn via ivf vara värda sina barn?
      Fattar liksom inte. Så de som får barn utan hjälp ska skämmas? För att de fick barn utan IVF och för böveln kom ihåg att de barnen varken är mirakel el värda något heller för de kom inte till via IVF och kämpande ( folk vet ju dock inte och en kämpat 10år men inte gjort ivf)

      Men hon sa väl aldrig att hon inte tyckte att folk skulle lägga upp bilder på sina gravidmagar och annat, det var ju att hon pratade om att hon blev ledsen när hon såg det för vad hon gick igenom och att hon inte visste om någonsin kunde få det. En enorm skillnad på det och säga att andra inte ska göra så. Man kan känna negativt inför något men förstå att det ligger hos en själv (även om det inte är ens eget fel).

      Det enda hon har sagt om vad folk inte borde göra är att uttrycka sig dömande eller fråga massor kring varför/varför inte andra inte ha barn, för man vet aldrig vad någon går igenom. Samt att om man vet att man har någon i sin närhet som försöker gravid men har problem, försök vara vänlig och t.ex. avslöja inte din egen graviditet som ett överraskande på julafton där den personen är med och måste ta in det inför alla andra, berätta istället för den personen privat så den har chans att processa privat. Helt rimliga grejer ändå som faller under vanligt hyfs eller borde göra det iallfall. Också annorlunda än att lägga upp magbilder etc. Eftersom det involverar någon annan direkt.

       Hon slutade ju till och med umgås med någon vän som var gravid, så hon var fan lika bitter hon innan hon blev gravid första gången.

    Hennes kropp var ju dock längre fram i processen än vad den borde vara – klimakteriet osv. Därtill har hon tagit hjälp för att kunna bli gravid. Sen att det lyckas är väl BARA kul? Eller?

  Det blir en till pojke! ?

   Japp

   Kan det vara så att hon vill bli gravid igen för att hon vill ha en dotter?
   Snälla döda inte mig nu då jag har hört från andra att de blir gravida tills det könet de önskar födds, speciellt om de bara har söner sen innan.
   Inte att de föder hur många barn som helst, men de är villiga att gå igenom en 3e graviditet för att få en dotter.

    Nej, hon har sagt sedan länge att de gärna skulle ha fyra barn om det går.

    Jag har två pojkar och skulle jag få en trea skulle jag gärna ha en pojke till. En tjej hade varit kul men jag gillar att vara familjens tjej (har bara bröder) haha. Tror många gärna vill applicera sina egna känslor på andra. Skulle jag sagt det i verkliga livet så tänker folk att man bara säger så för att man inte vill visa sig besviken, men som sagt kan se många fördelar med att få en tredje pojke 🙂

    Men lugn nu

    Hon vill garanterat ha en dotter. Hon skrev en gång att hon känner att hon skulle känna att hon ”missat något” om hon aldrig får en dotter.
    Tror detta blir en pojke och att dom sen får åka utomlands och betala för att implantera ett flickembryo.

   Jag tycker snarare att det låter som att de vet att det är en tjej…. ”just like with the boys” = annat kön nu… men det kanske är att övertolka det hela.

  Ser fram emot alla miljontals storys om hur illamående hon är och hur jobbig denna graviditet är…. Kanske dags att avfölja för säkerhets skull.

   Tycker jag att du ska. Personligen förstår jag inte varför man följer någon som man uppenbart retar sig på.

    Personligen förstår jag inte hur man inte kan tänka lite längre än näsan räcker.
    Jag har följt Kenza sedan hon startade sitt IG-konto och har bara ”hängt med” senaste tiden men nu tänker jag att jag inte kommer orka med hennes gnäll längre.

     Om jag kunde så skulle jag avfölja dig, herregud vad gnällig du är!

      Bryr mig inte så mycket om vad okända människor på internet tycker om mig.. ?‍♀️ speciellt inte när den åsikten är baserad på en (1) kommentar.
      ”Stör det dig så behöver du inte läsa/svara” ?

     Menar du på allvar att du följer en människa som du bara tycker gnäller?! Tala om att du måste ha ett oerhört tråkigt liv.

  Alla länder borde göra som Kina, där får man väl bara skaffa 1 barn tror jag.

   Det avskaffades 2016.

   Ettbarnspolitiken i Kina avvecklades 2015 och sen 2121 har de trebarnspolitik…

    det var långt fram

     2021 ?

   Bra att sprida falsk information.

   Om man får tvillingar då? Ska vi mörda ett då?

  Ser henne och hennes man kånka på kidsen dag ut och dag in längs gatorna där de bor. Ser så bökigt ut. Men folk klarar ju hur många barn som helst, ligger nog hos mig att bli stressad ?

  Det värsta med alla influencers som får barn är att deras content blir så trååååkigt. Behövt avfölja typ alla pga dötrist innehåll om föräldraliv.

   Håller helt med. Avföljer minuten de outar graviditet!

   Kommer ni ihåg när Kenza brukade ha snygga kläder?

   Va? Vad i deras content är bättre innan? Då är det ju bara kläder och latte på stan. När de får barn är det iaf ngt mellan reklamen och haulsen.

   Det enda Kenza lägger ut i vanlig ordning, är ju bilder på sig själv med halvöppen mun och sexiga poser?

  Har inget emot att andra skaffar barn, men varje gång jag ser nån gravid blir jag tacksam över att jag valt att aldrig skaffa barn. Är bara så motsatsen till avundsjuk. Det fyller mig med glädje varje dag.

   Åh! Jag med!

   Haha, samma här. Är ju toppen att man får göra som man vill och att man är nöjd med sina val. Oavsett om man har 13 barn, åtta hundar eller är singel. Härligt att bo i ett land med valfrihet 🙂

   Samma här haha. Sådan skön frihet!

    Varför känns det alltid lite som dom som inte vill ha barn, tror att vi som har barn, ska bli liiite avundsjuka på eran ”frihet” 🙂 Ett barn mot frihet?

     Jag tänker inte så, jag tänker att alla är olika och definierar frihet på olika sätt. Man kan väl absolut känna att man har frihet även med barn. Så skulle nog inte jag känna, men jag säger inte att det behöver vara så för alla. Uppenbarligen är det inte så.

  Så jävla skönt att det finns några 30+ barnfria profiler kvar som jag kan följa då jag uppenbarligen (känns det som) är ensam om att iNTE vill ha barn.

   Vet inte om du sett Therese Lindgrens dokumentär (kort men ändå) på Svt Play; ”Slippa bli mamma”. Tycker att den är bra. 🙂

   Beror nog på var man bor och vilka man följer. Eller ja, så klart. Jag är 34 år och gift. Vi umgås med andra i vår ålder och det är endast ett par som har barn. Inte så att vi har ”dumpat” dom som fått barn alltså, utan våra vänner har inga barn bara. Väldigt skönt.

   Ingen jag följer på socmed har barn. Av profiler alltså, det är ju en och annan kusin och sånt som har barn så klart.

    Vad härligt!

   Du är inte ensam om att inte vilja ha barn. Folk brukar bli förskräckta när jag berättar om första dejten jag hade med min man, jag frågade om han ville ha barn någongång i framtiden. Svaret blev nej och då kunde vi fortsätta. Annars hade jag bett honom hitta nån annan.

    Bra att prata om det tidigt, så slipper man slösa tid. Skönt att ni ville samma!

   Nejdå, finns massa människor som inte vill ha barn!

  hear hear!

  Oj vad många bittra och otrevliga ofrivilliga barnlösa i det här kommentarsfältet… Grattis till Kenza och hennes familj!

  Omg! Så många bittra, tragiska och missunnsamma människor det hänger här. ?

  Förestår inte varför man vill ha flera barn. 9 av 10 gör inget annat än att gnälla på att syskonen bråkar, de aldrig får tiden att räcka till, aldrig får har egentid, aldrig ekonomin att gå ihop och på allt det ett jävla gnäll om allt vabbande.

  Vad fan trodde ni skulle hända när man skaffade mer än ett barn?

   Exakt ??

    Jag har ETT barn. Fullt tillräckligt. Behöver inga fler. Tänker aldrig skaffa fler barn.

    Såklart man älskar sina barn. Men sluta gnäll och stå för konsekvenserna. Det är ingen som vill höra ert konstanta gnäll eller bett er ventilera om hur jobbigt ni har det.

   Kallas ventilera. Om man säger att barn är meningen med livet blir ni ju bara förbamnade

   Det ÄR jobbigt men vi flesta älskar dem över allt annat ändå

    Ingen har någonsin bett er om att ventilera eller vill höra ert gnäll.

  Jaaa det betyder ännu en resa till Maldiverna så hon kan posa med magen på stranden. ?? Känns som hela hennes personlighet består i att vara gravid och ta bilder på sin gravidkropp..

   De ska till Thailand i jul/nyår.

   Hela hon är som en stor klyscha. Alla hennes gravidbilder på stränder… ?

  Vet att det inte tillhör detta inlägg…kan bara inte låta bli att fundera över bloggares/influencers ansvar över vad de skriver.
  Senast ”genomtrefliga” Mona som blev förvånad av gott bemötande från utlänningar.

  Som reaktion till hennes minst sagt plumpa fördomsfulla inlägg svara gåsen

  ”Jag är som jag är och tänker inte be om ursäkt för det till någon.

   ?

   Det är Mona i ett nötskal. Hon berättar massa mer eller mindre märkliga saker och när folk inte tar det så positivt som hon vill, så är det typ såna kommentarer. ”Det var så fattigt när jag var liten så nu går jag all in, och det kommer jag aldrig sluta med”

  Valt att ”endast” skaffa ett barn. Vilket är det absolut bästa jag gjort. Fått många höjda ögonbryn pga ”endast ett barn” – som att det inte räknas. Att man ska göra enligt normen och ha fler barn (med allt som det innebär av självutplåning, utmattning och skilsmässa…typ).

  Valde dessutom att bli mamma tidigt och har kunnat vidareutbilda mig under småbarnsåren till bättre jobbmöjligheter som resultat (medan mina vänner reste jorden runt och ”fann sig själv”).

  Vi har tid för varandra som familj, fullt fokus på barnet och hens liv/aktiviteter/mående. Har möjlighet att umgås med min man på egen hand, har möjlighet att ha tid för mig själv gällande arbete/studier/träning.

  Har haft råd att jobba deltid för optimera tid med barn. Har haft ekonomisk möjlighet att vara ledig på alla lov för att vara med mitt barn. Råd att resa till världens alla hörn varje år. Råd med sommarhus och skidsemester. Utan att låna.

  Kanske kan andra med fler barn än ett ha råd med detta också, vad vet jag. Känns dock som att de flesta jobbar ihjäl sig pga fler munnar att försörja.

  Är nöjd över att jag vågat göra tvärtemot normen i min omgivning. Nu är mina vänner gamla (35+) väntar första barnet och stressade över boendesituationen medan jag har självgående högstadie-kid härhemma.

  Står för det, ett barn har passat mig perfekt. Aldrig känt att jag behöver dela mitt fokus utan kunna vara totalt närvarande utan uppoffring.

   Oj vad du kände för att försvara dig själv och dina val. LUGN! Det är helt ok med endast ett barn.

    Var väl inte så, hon bara delade med sig av sin erfafenhet och det var helt intressant att läsa.

   Ett barn är smart.

   Kul att du kunnat välja. Jag hade också gärna mött min man tidigt och fått barn ung. Allt i livet är inte aktiva val. Du har även haft en gnutta tur.

   Mvh 39-år och vet inte om barn är möjligt för mig.

   (Ps. Det ÄR skillnad mellan att vara mångmiljonär, gift och typ 23 år och ofrivilligt barnlös än någon närmare 40 med normalinkomst och många sorgesamma år bakom sig i samma situation).

   Fast varför skulle man inte ha råd med allt detta om man har två barn? Utmattning, skilamässa osv kan hända med ett barn också. Beror mkt på vad man får för barn. Ja alla får göra som de vill såklart men konstigt resonemang att livet skulle vara så enormt mer jobbigt med ett till barn.

    Låter som ett eller fler ”troll” här.

  Jag tror det blir en flicka.

   Nej, det är en pojke igen.

    Du låter säker?

    Hur vet du det?

  Jag är mest nyfiken på när de köper ny lägenhet igen. Av det man fått se känns det svårt att växa upp med 3 barn i deras nya?
  Eller så finns det ett rum jag missat 🙂

   Säkert att de köper nytt om de inte gör om nuvarande då det är väl 2 sovrum med matsal, vardagsrum och kök?

  Alltså, kul för henne ju, och detta är inte personligt men jag får så stark känsla när jag ser allt gravid/bebis/barn-content flöda förbi (KONSTANT) att det finns en lite sjuk fixering vid detta. Och jag undrar om det inte handlar om att allt annat i livet känns så jävla meningslöst att folk blir helt besatta av att skaffa barn och ägna sig åt föräldraskapet och inte minst konsumera en massa kring detta.

  Dock undrar jag, som blev bonusförälder till 2 lite större barn, hur jävla kul och meningsfullt och skimrande det kommer bli när barnen blir större och jobbigare och inte så instragram-vänliga (ja, större barn/tonåringar är svårare på många sätt, i alla fall inte lika gulliga och oskuldsfulla. Och de har rätt till sin integritet, såklart även yngre barn, men det verkar ingen bry sig om).

  För influensers finns det såklart en extra dimension – kommersialiseringen – som alla vet så är det klirr i kassan så fort en influenser blir gravid. Menar inte att det är därför folk skaffar barn men hela denna situation bidrar till en väldigt stark norm kring att skaffa/ha barn, som faktiskt är väldigt jobbig för oss som inte har barn, oavsett anledning. Vi matas hela tiden med budskapet att våra liv inte riktigt räknas. Så känner jag i alla fall.

   Folk blir mer och mer trötta på alla influencers. Tror ej att fenomenet kommer existera i samma omfattning om bara 10 år. Vad ska alla outbildade säljare (influencers) göra då? ??‍♀️ blir spännande!

  Men herregud, försök att hålla två tankar i huvudet samtidigt.

  Jag såg att någon känt sig manad att påpeka skillnaden mellan sannolikhet och faktiskt, individuellt utfall. Och det är väl gott och väl men jag kan också förstå de som höjer ett ögonbryn inför att kvinnan väntar sitt tredje barn inom loppet av bara några år – förutsatt att hon skulle ha någon form av störning i sin fertilitet. Det brukar liksom inte utveckla sig så om man har det, då kan det bli ett eller möjligen två barn och dessutom behöver man ofta lite hjälp på traven, vilket jag har förstått det som att hon inte fått. Förutsatt att det där sista stämmer så är det bara att gratulera Fröken Frögurka och konstatera att eventuellt diagnos kan avskrivas som synnerligen osannolik.

   Hon har ju behövt hjälp med hormonbehandling för att kunna bli gravid. Hade de bara försökt som vanligt hade hon kanske inte haft något barn.

    Hormonbehandling… ja. Det betyder inte att man är infertil och påväg mot ett för tidigt klimakterium.

     Nej, men det var vad hon hade fått sagt till sig då. Att hon förmodligen var påväg in i klimakteriet 20 år för tidigt och att hennes ägg var få och dåliga

  Alla dessa bittra infertila människor i detta kommentarsfält borde kanske överväga att hitta andra alternativa värden i livet. Känner mig på riktigt bekymrad över er 🙁

   Jag har kommenterat kritiskt då en person med utmaningar kring graviditet, inte får 3 barn på 4 år 🙂 Har två barn som kom till väldigt enkelt. Därför skulle jag aldrig heller utge mig för att ha problem. Men infertilitet och att sen lyckas få barn skapar content och följare 🙂 Hur SÅ många människor kan vilja följa Kenza är för mig ett enormt mysterium.

    Men om hon får behandling/hjälp som funkar för henne, varför är det konstigt att hon blir gravid då? Det är ju inte som att de fått tre barn utan hjälp! De har ju varit på klinik denna gången med. Om man har en sjukdom som försvinner med behandling, har man aldrig varit sjuk då heller?

     Då kanske hon inte hade behövt måla fan på väggen direkt i flera snyftinlägg och på TV… Att behöva lite hjälp för att bli gravid är inte att vara på väg mot klimakteriet. Att behöva ta en tablett för att få ägglossning betyder inte att man är infertil.
     Att lyckas få barn inom ett år anses vara mycket fertilt.

      I alla fall en som tycker lika som mig. Hon målade verkligen fan på väggen, slutade ju till med umgås med någon vän som var gravid. Och så får hon 3 barn på 4 år, med endast hormonbehandling som hjälp. Då är man jäkligt fertil i min värld.

      Men era tappade fån, för femtioelfte gången: hon visste ju inte DÅ att det skulle gå och att det skulle räcka med ”bara” hormonbehandling för att stimulera ägglossning. Hennes reaktion och hennes uttalanden var baserat på den information hon hade fått då, att hon troligen var nära till klimakteriet, hade låg äggreserv, dålig kvalite på ägg och ingen riktig ägglossning.

      Varför har ni så svårt att förstå då och nu. Fan sämre kapacitet att tänka än ett barn.

       Hon visste nog det andra och tredje gången ditt tappade fån. Ändå pratar hon fortfarande som att gon genomgått värsta långa IVF resan och blivit gravid mot alla odds. Ditt tappade fån.

        Otroligt roligt hur mycket ”ditt tappade fån” tog på dig haha

  Sjukaste kommentarfältet jag läst hittills tror jag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.