Läckbergs försvarstal

Camilla Läckberg skämtar om att ha lämnat dottern på ett hunddagis, men när jag skämtar om hennes inlägg och hur hennes ”jultips” framstår i sammanhanget, nej då jävlar ska det tas på allvar och bemötas i långa haranger. 

Varför inte bara fortsätta skämtet och erbjuda en rabattkod på hundpensionatet till alla utslitna småbarnsföräldrar?

Jag blir inte klok på folk…

193 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja influensers… ca en frågvis kommentar typ och de går bananas. Jag börjar bli mer trött på allt överdrivet gnäll om momshaming, än sjäva momshamingen…

   Hon är väl författare?!!

    Men beter sig som en fjortis influenser. Lika pinsam som Katrin och AC.

     ..och ska alltid hävda sig med sin ekonomi

      Alltid ska hon skryta om sin ekonomi och framgång nuförtiden, men det som också slog mig också – hon skriver att varför ska jag skämmas för att jag har mycket pengar och för min framgång – Nej det ska du väl inte och det säger ju ingen. Hon har rätt till åsikter om mammarollen trots god ekonomi skriver hon – ja visst har hon det men kanske inte är rätt person att ge vissa råd med tanke på hennes privilegie. Hon har noll anledning att känna dåligt samvete som mamma skriver hon MEN har hon något samvete för sin klimatpåverkan? Ser andra som får skäll när de reser, och om de är borta från sina barn men Läckberg verkar ganska fredad mot skäll och blir mest påhejad.

      Hon skriver också i en kommentar att hon inte tar åt sig. Känns lite som att hon gör det ändå?

       Hon vill förklara hur hon tänker, men tycker ju att hon har rätt. Jag håller absolut med henne. Hon har tjänat in sina pengar, hon ser alltid till att barnen har det bra. Hon reser iväg på semester med kärleken. Alla rätt enligt mig.

        Förutom att åka bort på semester och lämna sitt barn för att ”vila upp sig” så man orkar spendera julen och lovet med henne…

        ”Hej Polly, mamma och pappa måste åka iväg på semester så vi orkar med er på julen och sådär, så jag är heeelt stressfri när vi kommer tillbaka. Hej då!”

        Jättebra mamma, verkligen.

     Håller med, Läckberg är så fjantig. Uppenbart att hon tar åt sig, hon är lättkränkt, hon har kanske lite dåligt samvete ändå, verkar så. Dessa långa försvarstal hon så ofta gör, och skryter. Tänk att hon måste ladda batterierna igen och vara borta från lilla dottern 2 veckor, Igen. Ja dottern har det säkert bra men ändå.. Lucia och allt då kanske dottern velat ha mamma och pappa där men nannyn kanske stryker lucialinnet iaf 😉 Läckberg skriver ofta att barnflickorna blivit familj tro jag det för dottern verkar ha sett mer av dem än av mamma. Detta handlar ju inte om att hon behöver skämmas för att hon har mycket pengar och är framgångsrik som hon vill få det till, sen att hon försöker vända det till att barn ska få ha stressfria föräldrar – som om det är fel att julstöka och som att Läckberg gör rätt – julstöket är väl främst för barnens skull men visst det är inte bra att känna för mycket stress. Det är dock frivilligt att fixa Nisse, kalender osv och vissa tycker det är kul och det känns väl bra i mammahjärtat framförallt, men alla gör som man vill.

      Höll med dig tills du kände dig tvungen att han en åsikt om hur hon borde göra med sin dotter.

      Dessutom så brukar hon väl inte få särskilt mycket ”hat eller momshaming” jämfört med andra, men vet att folk inte vågar ifrågasätta Läckberg för då blir så sur och hänger ut. Nu blev hon kränkt och hängde ut Camilla. Snacka om att vara lättkränkt men nejdå det är hon inte säger hon allt rinner av och hon tar bara fajten för andras skull som inte har samma plattform skriver hon… men eller hur. Asså. Nej Läckberg har blivit pinsam och märkvärdig, så som hon hela tiden ska hävda sig nuförtiden och skryta. Sedan är det väl kanske främst maken som vill åka på dessa lyxresor. Det var väl Cissi Wallin som tog upp detta med julstress o nisse och Läckberg hakade på och såg sin chans till uppmärksamhet och hävd… och sen alla kändisar som är där och hyllar och fjäskar, pinsamt.

      Såklart man vill ha föräldrarna med sig på Lucia. Garanterat

      Anonym, Du har så rätt. Läckberg är närmare 50år och beter sig som en tonåring och dessutom är hon oerhört priviligerad. Jag tycker hon är oerhört pinsam,hennes framgång som författare absolut, men det är också allt.

   Känns som rich-washing ??‍♀️

  Jag har inga problem med att hon reser, good for her! Däremot tycker jag det är noterbart att hon VILL resa två veckor utan sin yngsta dotter. Handlar ej om att dottern ej har det bra, sjävklart har hon det! Utan snarare som sagt att hon vill. Det står ut mer för mig; tom kardashians är aldrig mer än några dagar åt gången från sina barn. Jag menar kudos till henne som uppenbarligen inte har några problem med det, det är dock ovanligt och nej det kan ej jämföras med Pappor för vi kvinnor har helt andra hormoner och biologiska instinkter så det är inte mom shaming

   Skulle nog visst kalla din kommentar för mom-shaming, speciellt när du la till det där om pappor.

    Fast jag tycker hon har rätt. Kalla det vad ni vill.

    Varför är det inte ok med mom shaming man shamear väl folk för allt möjligt..

   Ganska världsfrånvänt att tipsa stressade och utarbetade småbarnsföräldrar om två veckors barnfri utlandssemester i december? Vilka ”vanliga” föräldrar har möjlighet till det?
   Och varför stressar hon som har råd att köpa alla tjänster i världen för en stressfri jul?

    När har hon tipsat stressade småbarnsföräldrar om två veckors barnfri semester?

     Eller hur, kan inte heller se att hon gjort det ?? Folk kan tydligen inte läsa

    Precis… för när hon kommer hem kommer hon skryta om hur fint hennes hem är efter att företaget som hon brukar anlita varit där och julpyntat.
    Jag tycker absolut att hon har rätt att ta ledigt och även utan barn.

   en vecka hade jag inte haft några problem med att vara i från mina barn, men två veckor hade varit för länge (för mig!) så jag förstår din tanke med kommentaren.

    Skulle aldrig vilja vara borta från mina en hel vecka, och ja vet de skulle bli ledsna. De är 5 och 9. Ömsesidigt iaf

     Du vann, grattis! Världens mest perfekta förälder är du.

      Tönt!

      För att hon inte vill göra barnen ledsna? Tycker det är det minsta man kan begära av en förälder. Fine att neka en Snickers på en tisdag men det här e ju en annan nivå

       Om man har barn som är trygga med fler människor än mamma, så funkar det jättebra. Att tro att bara mamma duger, är inte snällt mot barnen. Och att längta är inte farligt.

   Och om hon vill? Vem bryr sig och varför ska man bry sig?

   Vad tråkigt att pappan till dina barn inte knutit an till barnen? För har anknytningen fungerat så borde även pappan sakna sina barn när de är ifrån varandra.

   Min man och jag har delat allt 50/50 sen vi fick vår dotter och har också tagit lång föräldraledighet tillsammans. Min man är lika nära vår dotter som jag är och för dottern gör det ingen skillnad vem av oss som är med henne. Vi tycker båda att det är jobbigt att vara ifrån henne men måste givetvis ibland vara borta. Då får vi sakna henne på håll men med vetskapen om att hon har det lika bra med sin andra förälder och är nöjd och trygg ❤️.

   Mitt intryck är att hon haft och har svårt att knyta an till sina barn. Överhuvudtaget verkar hon ha svårt att förstå det här med anknytning.

   Jag minns för några år sedan då hon skrev en mycket obehaglig skildring över hur hon kämpat för att få ett litet föräldralöst barn på något UNICEF-hem eller motsvarade att krama om henne. Efter att ha lockat och pockat i några timmar ”öppnade” sig barnet och visade tillgivenhet till Camilla. Något som hon stolt beskrev på sina sociala medier. Sen åkte Camilla såklart hem. Hon bidrar säkert med pengar till den organisation där barnet bor men det inlägget visade vilken svag förståelse hon har för elementära mänskliga behov av just anknytning.

   Föräldrar, både mammor och pappor, som har annan (vissa skulle nog säga mer fungerande) anknytning reagerar – som du – på frejdigheten kring att vara borta från ett mindre barn mer än i alla fall en vecka. Men det är alltså inget som hon verkar ha möjlighet och/ eller motivation att förstå.

    Håller med. Hon hade väl hyllat Wahlgrenmetoden också? Har även ett svagt minne av att hon stöttade margaux efter gråtvideon…
    Hon känns rätt kall överlag

   Gillar att du jämför oss dödliga med Kardashians som har barnvakter/hembiträden/chaufförer ja you name it, de enda dom gör själva är att sk-t- kan inte komma på ngt mer, tom barnafödandet lägger dom på andra (förstår dock att det finns vissa undantag).

   Skulle nog hävda att väldigt många pappor inte vill vara ifrån sina barn i två veckor men vi har nog olika bekantskaper

    Eller hur….

  Men alltså absolut ingen hackar väl på henne för att hon kan åka iväg eller på att hon som kvinna har tjänat så mycket pengar att hon har råd med en fin resa?
  Hon har ju såklart rätt i att man borde försöka att inte stressa inför jul men det folk menar är väl att det är betydligt lättare att göra det om man åker på barnfri semester i två veckor än om man ska rodda familjelivet precis som vanligt

   Det är väl uppenbart att hon menar allt som ska hinnas med till jul och inte att hon menar att man måste ta semester och varva ner inför julen? Julpyssel, julmat, julbak, pynta hus och gran, köpa massa presenter, hitta perfekta kläder osv.

    Exakt! Läste hennes julstress-inlägg och tyckte det var väldigt befriande. Inte nånstans läste jag in att man borde ta två veckors semester för att slippa stressen.

     Nej men det spelar inte så stor roll när man någon dag senare postar bilder om att man åker med maken på en barnfri semester till Maldiverna för att ladda egna och gemensamma batterier. Det blir väldigt mycket gör som jag säger inte som jag gör över det hela. Jag skiter fullständigt i hur Camilla lever sitt liv men jag blir lika förvånad varje gång att hon är så usel på att kommunicera och förutse hur saker landar.

  Fast era skönt klingar ju rätt olika; hon gör sig lustig över alla som gnäller. Du skriver ju nåt du menar och vill gärna förmedla det, men lägger till skrattade gubbar för att få det att se ut som skoj.

  Tycker inte ditt inlägg framstod som så ”skämtande” som pikande dock, så förstår att hon blir defensiv.

   Fast hon blir ju defensiv så fort någon har en annan åsikt än henne.

    Fast kan man inte få bli defensiv när någon har en åsikt om ens liv och hur man väljer att leva det?

     Fast det är just det som är grejen att hon blir defensiv. När folk blir defensiva är det ofta att de inte riktigt kan stå för sina val. De börjar att ursäkta och förklara och lindar in sig i bortförklaringar och när dessa inte riktigt lirar då blir de istället förbannade. Hon skriver själv att hon har noll anledning att ha dåligt samvete och ändå reagerar hon som om det är just det hon har.

  Jag tog dock inte din kommentar som ett skämt faktiskt. Jag tyckte den enbart var dryg.

  Förövrigt skulle jag känna mig stressad om jag åkte bort två veckor precis innan jul. Om jag inte åker bort har jag ju gott om tid på mig att pyssla med det lilla jag tycker är viktigt.

   Jag förstår inte heller varför man skulle bli mindre stressad av att resa bort under en stressig period. Att göra listan är väl lika lång ändå, och mindre tid att bocka av saker på den?

   Om hon minskar på stressen är det väl för att hon, på ett eller annat vis, minskar på antalet saker hon planerar att hinna med innan jul. Sen är säker tillvägagångsättet för det ibland att köpa tjänster vilket såklart alla ej har råd med.

   Ja om Bloggbevakning skriver ett sånt ”skämt” så betyder ju såklart det att negativa kören kommer börja sjunga på sin trista falska sång och karusellen är igång ?

   Jag tolkar det som att Camilla mer menar att man inte behöver göra allt som förväntas på en. Att man ska njuta av julen och inte hänga upp sig på om det inte hanns med att lägga in egen sill. Att barnen blir gladare av att mamma njuter och är glad på julen än om man har julblommor i fönstret.

   Hon kanske kommer hem till ett julstädat hus, hemlevererad mat osv osv.

   Jag tycker inte Camillas kommentar var dryg men den innehåller en stor dos ironi. Läckberg lever ett liv som är väldigt få förunnat. Hon är helt ekonomiskt oberoende, hon har ett arbete som hon styr över själv och hon kan bestämma när och varifrån hon vill arbeta. Stora flertalet mammor i Sverige har en helt annan vardag och många har inte ett nätverk och inte ens en pappa till barnen som kan avlasta. Majoriteten av alla Sveriges mammor kan inte åka bort med sin partner i två veckor till Maldiverna och komma hem utvilade och stressfria för att vara den bästa versionen av sig själv på julafton. Många kan inte ens unna sig en kväll med tjejkompisarna för att varken tid, pengar eller lämplig barnvakt finns. Så Läckberg får nog stå ut med att hennes tips inte alltid landar väl hos alla.

    Så bra skrivet!

    Men när har hon tipsat om att åka på semester?

    Man väljer ju vilket liv man skapar sig ?

     Är det verkligen något som är alla förunnat? Skulle nog vilja påstå att det enbart handlar om vilken miljö du har haft turen att födas in i.

      Om man ser till hela världen så absolut! Är man uppvuxen i Sverige så har dock de allra allra flesta chansen att påverka sina liv mycket mer än många verkar vilja inse.

      Väljer man att skaffa barn med en man som man redan från början får vara mamma till så kan man inte förvänta sig att man kommer kunna hänga med vänner ut och äta middag särskilt ofta när barnen har kommit exempelvis.

       Ja bor man i Sverige så är gruppen som faktiskt kan ta kontroll över sitt liv rätt stor och jag håller även med om att det i den gruppen finns individer som inte gör det. Men gruppen som lever på gränsen är en grupp som växer.
       Vad gäller att skaffa barn med värdelösa män är det sällan svartvitt. Många hänger kvar vid något slags hopp om att det kommer att bli bättre och alla relationer är inte alltid frivilliga även om vi som kommer från trygga välordnade förhållanden vill tro det.

      Är det så du önskar att människan skulle fungera eller är du bara ideologiskt indoktrinerad? Genetiskt arv trumfar ju alltid miljö och åtskilliga studier har visat att en människas IQ är en väsentlig indikator på senare framgång i livet.

     hahahaah ”man väljer vilket liv man skapar sig”. själv blev jag ustatt för både fysisk och psykisk misshandel av min fd sambo, som smög fram under SURPRISE, Gravidiiteten! 6 mån efter barnets födsel, separerade med polisanmälan på sambon, socutredningar och ett liv som ensamstående. Gud vad kommentaren ”man väljer ju vilket liv man skapar sig” sticker hårt i en!

      ?

    Men det är ju inte att resa bort som ÄR hennes tips, utan tipset är att sänka förväntningarna på sig själv och allt man måste göra innan jul. Eftersom hon själv gjort så, så är hon bekväm med att resa bort två veckor innan jul. För någon annan hade det ju inte inneburit att resa bort, men kanske att ta lugna kvällar och vila, titta på film, ta en kväll med tjejkompisarna (det går att göra både utan pengar och barnvakt, det går ju att bjuda hem folk till sig?).

    Det är ju _exakt_ det här hon själv skriver – hon kan ju åka bort därför att hon inte är stressad över julen, hon är inte ostressad kring julen därför att hon har möjlighet att åka bort.

     Du gör precis samma antagande som Läckberg gör att alla kan ta sig egentid för att stressa ner inför jul. Men tyvärr så ser inte verkligheten ut för många.

      Men nu handlar det ju om att prioritera ner måsten som finns inför jul för att ta det lugnt istället? Om du väljer bort att du _måste_ baka istället för att köpa färdigt, att du _måste_ ha peketkalender till barnen, att du _måste_ köra eget julpynt eller vad det nu kan vara, så blir julen lugnare. Det är verkligen inte en enda person som har påstått att har möjlighet till egentid, men sänka förväntningarna på julen till förmån för att ha det lite mindre stressigt – det kan ju faktiskt alla som sätter höga krav på sig själva göra.

      Och du läser fortfarande inte vad hon skriver – Hennes tips är inte att ta egentid för att _bli_ lugn, utan att sänka kraven vilket kan skapa utrymme för egentid/vila/resa/en kväll som inte är kaos/vad man nu har förutsättningar att göra istället med tiden och energin man sparar.

       Jo jag har både läst vad hon skriver och tittar på vad hon faktiskt gör. Det ger en helhet och våra handlingar bidrar till att förstärka budskapet.

   Tyckte det var en bra kommentar av Camilla, det var skämtsamt och klockrent, sedan tar Läckberg den och gör content av och får sympatier och blir påhejjad av diverse kändisar och annat folk. Läckberg agerar iaf som om hon har dåligt samvete och skäms eftersom hon känner behovet av att försvara och hävda sig. Jag tänkte också direkt att behöver hon ladda batterierna igen och ska vara borta från sin dotter igen, i hela två veckor. Läckberg verkar ha fått hybris på senare tid, och är uppenbarligen lättkränkt.

  Fast hon skämtar ju på deras egna bekostnad. Det gör rejäl skillnad på vem som framför ”skämtet”, du brukar ju ofta linda in dina pikar och kalla det för skämt. Kan förstå att de inte alltid uppskattar det och vill ge en förklaring.

  Camilla ska bara ha sista ordet. Hon är rik och tycker att alla andra ska hålla käften om det inte är hyllningar och applåder hon får.

   Vilken Camilla?

    Vem av dom tror du är den rika? Hmm… Svårt att lista ut.

     Båda är rika, det stämmer in på båda men om man skriver om Läckberg och menar henne så är det smart att skriva Läckberg eftersom den som skriver inläggen här heter samma förnamn.

    Läckberg, som inlägget handlar om.

   Den Camilla inlägget handlar om kanske? ?

    Nog tycker jag väl ändå att inlägget handlar om två Camilla.. ?

  Oj, det var en öm tå.

  Och nu fick vi även veta vilken miljöbov Läckberg är. Alla dessa nöjesresor.

   Ja det är den typen av resande man stör sig på? Kan absolut unna folk som jobbar och sliter att ta sig iväg på en solresa och tyvärr har inte alla ekonomi för tåg. Men när rika människor flyger hit och dit och orsakar mer utsläpp på 1 år än vad en genomsnittlig uska gör under 20 år så blir man lite uppgiven.

    Nej du, inte en chans att en uska (generellt) ens under sin livstid kan lyckas resa och ge upphov till utsläpp som rika människor som Läckberg gör under ett år. Du får nog ta bemanningen hos ett helt äldreboende för att komma i närheten. ?

  Långa och osammanhängande försvarstal på instagram skriker ju verkligen ”avkopplad och stressfri”.

   Ja skriker verkligen ut att hon är som teglen gällande negativa kommentarer också.

    Teflon!

    Jag tror inte hon är teflon. Hennes jag bryr mig noll, har noll dåligt samvete etc faller helt platt när hon ska försvara sig i långa haranger ingen knappt orkar läsa klart ens

  Älskar att hon avslutar med att rada upp alla utlandsresor hon faktiskt har gjort och planerar att göra med sina barn för att försvara sig. Lite grädde på moset till alla stressade morsor som på sin höjd mäktar med och har råd med en lördageftermiddag på nåt lekland. ? Tror egentligen inte att så många ser snett på det faktum att hon åker utan barn, snarare är vi nog avundsjuka på att hon gör just det – lämnar barnen hemma. Jag är den första att erkänna det även om jag hade nöjt mig med en långweekend på nåt schysst hotell inte alltför långt bort. Grejen är ju att oavsett om hon har slitit hårt för att komma dit hon är så är hon fortfarande jäkligt privilegierad och då blir såna goda råd om att ge barnen stressfria föräldrar till jul ett hån i sammanhanget.

  Alltså henne haranger och försvarstal är ju i en klass för sig

  Det vi kan konstatera är att Läckberg tycker mest om Läckberg när Läckberg får ge svar på tal på ett sånt där sätt som bara Läckberg enl Läckberg kan! Jävlar va Läckberg är bra då (tycker Läckberg).

  F.ö så är det svårt det där med tolkning av vissa små texter. Läsaren verkar alltid ha tolkningsföreträde och vederbörandes känslotillstånd ligger till grund för det. Om X skriver att X skämtar så spelar det mindre roll för Y. Om Y tycker sig kunna läsa mellan raderna att det handlar om att X pikar så är det så och ger då svar på det.
  Det är det skrivna ordets stora problem och inte blev det bättre av alla dessa jävla emojis kom in i våra liv och skulle göra allt tydligt. Motsatsen har bevisats alltför många gånger!

  Med tanke på hur dåligt hon formulerar sig i sitt försvarstal, så undrar man om hon haft spökskrivare till sina böcker. Även om hon skriver i affekt så borde det ändå lysa igenom att hon har någon form av författartalang. Men icke.

   Fast så illa var det väl ändå inte ?

    Det tycker jag.

    Jo det är väldigt taffligt skrivet, hon är förmodligen lite ordblind? Fattar inte heller hur hon kunnat bli så förmögen på sina böcker… Finns nog minst ett dussin bättre svenska deckarförfattare!

   Böckerna är inte särskilt bra skrivna helt ärligt. Spännande böcker men språket är likt som man skrev när man gick i högstadiet och skrev uppsats. Så tror inte hon har någon spökskrivare!

    Har en teori att det är just det som gjort böckerna så populära? Det är inte välskrivet men det är väldigt enkelt (en del skulle säga simpelt) språk och det kombinerat med spänning gör det väldigt lättsmält. Böckerna kräver liksom ingenting av en.

    Enligt Leif GW Persson skriver Camilla Läckberg ”som Nicke Lilltroll pratar”.
    Vet inte om Nicke Lilltroll säger yngre generationer något idag. Radioprogrammen gick ju för många decennier sedan.
    Men Leif GW fanns förstås redan då 🙂

     Var dock nästan 20 år sen han sa det, mycket har hänt sen dess.

      Ja, Nicke Lilltroll kan ha fått hjälp av en talpedagog.

       ??????

    Hon har sålt in sig på den stora marknad av folk som inte brukar läsa böcker. Men hennes orkar de ta sig igenom. Blir knappast mer lättläst än så utan att vara barnböcker.

    Hon har ett team bakom sig när hon lämnar över sitt manus till bokförlaget som korrekturläser och ändrar i texten. Det har hon själv berättat i en tidning för många år sedan.

   Har du läst böckerna …?

    Det har jag faktiskt inte. Och om hon skriver där som hon gör i det här utfallet på sociala medier så är jag mycket glad för det.

   Ja så illa hon skriver, hon utesluter ofta ordet att. Och hon ska vara författare.

   Jag har läst några av hennes böcker. De är erbarmeliga. Förstår inte hur hon har kunnat bli stor, men folk har väl dålig smak.

    Eller hur! Obegripligt! Tänker dock att översättarna har ett mer rikt språk eftersom Läckberg säljer (har sålt) mycket böcker utomlands

   Hon HAR spökskrivare till sina böcker (hade inte i början men har nu). Detta är allmänt känt i bokbranschen, alla som är i den vet detta. Hon har också släppt typ 7 olika böcker senaste två åren. Ingen författare hinner det om man inte sitter instängd och skriver dygnet runt.

    Vad intressant. Hur fungerar det med spökskrivare, är det helt lagligt och korrekt och oproblematiskt?

    Önskar jag visste mer om bokbranschen.

  Obegriplig logik i alla dessa personer som ska försvara sig för det ena och det andra… Och lipar över att andra är dumma och elaka.
  Här kommer ett tips: Lägg inte ut det på sociala medier. Problems solved.

   Exakt, men hon känner väl att hon måste försvara sig för att de flesta, mammor som pappor inte vill vara utan barnen så länge.
   Finns ju många som har råd att åka två veckor utan barnen men inte vill.

  Förstår ej varför hon bryr sig så himla mycket om vad andra tycker. Rik och hyllas med värsta karriären och typ miljoner fans. Varför kan hon inte vara låta den lilla skaran som pikar vi gå obemärkt förbi? Hon kommer aldrig kunna krångla sig ur att hon är rik och att det är provocerande för en del ändå.

  Det är samma försvarstal varje gång. Hur hårt hon jobbat, hur stolt hon är över alla pengar hon tjänat, hur hennes barn är lyckligt lottade med en så stor familj som gärna tar hand om dem osv osv.

  Exakt min tanke ?

  Jag bryr mig inte att hon åker iväg, good for ger. Jag tycker mest det är intressant att hennes barn aldrig är med på hennes längre resor. Man kan ju diskutera att det är billigare att åka nu än över jul och att barnen går i skolan men det är nog inte det som är grejen för visst har hon råd att ta med hela familjen. Hon vill helt enkelt inte men det är ju hennes val. De andra barnen åker ju på semester med Melins ex, farmor och farfar. Good for them!

   Fast hon skrev ju att barnen brukar följa med och att detta är enda resan iår som de gör utan barn

    Nej hon skrev att hon separat, med varje barn gjort någon resa. Har aldrig sett att hela familjen är iväg. Eller jo, när hon var ihop med Melin, då var alla i Thailand.

  Vad är det folk stressar så mycket över kring jul?

   Pyntet. Klapparna. Maten. Elräkningen.

    Men sluta ge julklappar då. Pynta något lite, det behöver inte gå till överdrift. Köp en del av julmaten som färdigmat. Det blir vad man själv gör det till.

     Varför skulle man vilja ha julmat som färdigmat? Visst det går snabbare men usch vad äckligt

     Kan man väl inte göra om man har småbarn.

   Vet inte, men det har nåt att göra med Läckberg.

  Vem gagnar det att hon låter bli att resa till Maldiverna undrar hon…?
  Svaret på det är väl hela jorden och dess befolkning med tanke på utsläppen det skapar. Maldiverna håller väl i detta nu på att sjunka med tanke på havsnivåns höjning.
  Snacka om öppet mål.

   Ja vill man besöka Maldiverna får man skynda sig. ? (Och så undrar dom var föraktet för den öfvre klassen kommer från.)

    Läckberg tillhör inte överklassen. Det är kanske det som stör henne. Nyrika skryter om lyxresor de har råd att åka på, och bjuda med partnern, på ett sätt som ”gamla pengar” aldrig skulle göra. De ligger väldigt lågt…

    Så ni nyrika: åk så fort som möjligt till Maldiverna och bidra till att den möjligheten snart tar slut. För alla.

     Efter att Maldiverna sjunkit får man skynda sig till t ex Venedig.

  Kommer aldrig någonsin att köpa eller läsa en bok från Läckberg igen. En sån miljöbov har jag inte sett tidigare. Hon skryter dessutom över sina många transatlantiska resor.

  Res! För guds skull. Hur mycket du vill, Läckberg. Men det blir lite tondövt i samband med din text angående att stressa mindre inför jul. Ingen hade rynkat på pannan om du inte skrivit den texten kontra nu, då den ligger och skvalpar på intranätet medan du tar ditt pick och pack, dumpar ungen hemma och njuter av två veckors härligheter på Maldiverna. Det är där skon klämmer hos många som bollar ungar, jobb, vardagsharanger, snabbmakaroner, el-räkningar och d-vitaminbrist i ett iskallt och mörkt inflations-Sverige.

  Dina ord blir i sambandet alltså inte trovärdiga. Klart som fan det kliar i ögonen hos många!

  Det som irriterar är INTE resan, utan det är att hon dagarna innan uppmanar andra ”mammor” att inte julstressa??? Kan ge min högra hand på att Camillas hem är julstädat skinande rent, OCH helt färdig julpyntat (klädd gran etc) när hon kommer hem några dagar före jul. Och visst hon har råd och har som hon alltid skriver ”jobbat hårt” för det. Har man råd att köpa dessa tjänster klart som fasiken stressen minskar. Just saying ??‍♀️ som Camilla själv utrycker sig ?

  Väntar spänt på att Laila Bagge ska komma till svars för sin vän C.Läckberg… eller ngn annan känd kvinna.
  De ska ju alltid ”ryta” till. 🙂

  Men annars så, tja, hon har ju slitet och tjänat pengarna så hon får ju göra vad hon vill som hon har råd med.
  Jag unnar alla som har råd/kan att gör det dom vill, köpa vad de vill.
  Hade jag med gjort om jag haft pengar.

  Att lämna mina barn för en egen resa 2 veckor hade inte JAG klarat/velat.
  Inte haft någon som kunnat ta hand om dom oavsett så..
  MEN vi är ju alla olika.
  Klarar och vill hon och mannen det så är det ju upp till dom.

  Men håller med många här om att det alltid är långa försvarstal….jag hade nog bara nonchat o inte svarat…men men
  Hon är ju smart så hon borde räknat ut att det sticker i ögonen och att folk kanske höjer på ögonbrynen när hon och mannen lämnar dottern 2 veckor… men hon kanske ville att det skulle bli respons… ALL UPPMÄRKSAMHET ÄR ….UPPMÄRSKAMHET

   Ja hon vill ju ha uppmärksamhet och skryta lite, hon vill ju så klart visa att de ska till Maldiverna och som vanligt att de sitter i VIPen på Arlanda och väntar på flyget. Klart Laila Bagge kommer till svars och ska ryta till så hon också får uppmärksamhet, det är väl för övrigt typ bara de två av kvinnor som gärna reser bort från sina små barn i två veckor och gärna flyger utan att tänka på klimatutsläppen. Varken Läckberg el Laila sliter mer än andra kvinnor, Laila sliter nog mer än Läckberg i så fall med tanke på alla tidiga morgnar hon sänder radio men trots deras ”slit” så hinner de med mycket resor, spa, nöjen och sociala medier iaf, tur det 😉

  Är alltid Team Läckberg men vilket fånigt försvarstal. Att hon måste berätta vilka resor hon gjort eller ska göra med sina barn får det snarare att se ut som att hon har dåligt samvete och måste bevisa att hon minsann också är en bra mamma. Blir så kontraproduktivt. Tycker ditt inlägg var sjukt onödigt, speciellt mot någon som fått ändlös med kritik genom åren från idiot-mammor som inte klarar av att hon gör saker utan barnen och speciellt som hennes resa har väldigt lite med hennes inlägg om julstress att göra (var ett skitbra inlägg). Men onödigt av henne att hålla på tjafsa nere på din nivå.

   Vems inlägg var onödigt? Bloggbevakning eller någon i kommentarsfälten?

    Svarar ju inte på någon så Bloggbevaknings. Och varför skulle jag mena att Läckberg tjafsar på samma nivå som någon i det här kommentarsfältet?

     Ta det lugnt jag bara undrade utan någon baktanke

  Får mig osökt på att fundera över vem mamman ni pratar om i poddens första avsnitt är – hon som ”inte är influencer fast syns lika mycket i soc media” – som gärna skryter om sin mammaroll fast i verkligheten haft dygnetrunt-nannies, som det medvetet har hållits vääääldigt tyst om….

  Älskar kommentaren att DESSUTOM är det ETT ÅR sedan sist som hon o Simon reste UTAN barn… kan ni tänka er..
  Det är ju inte klokt att de inte fått resa själv på ETT år… HAHAHAHAHAHA väntade ju mig att hon skulle skriva ”sedan dottern” föddes…

   Bryr mig inte ett dugg om hur ofta eller sällan någon reser utan sitt barn, men blir så löjligt när hon skriver så här, som att hon måste bevisa något.

   Haha tänkte oxå på det, ett helt ååååår sen vi reste själva. Jisses

  Hon får väl göra som hon vill.

  Hade aldrig fixat två veckor utan barnen, mammahjärtat hade längtat ihjäl sig.
  En vecka max, knappt, men ibland VILL man åka ett år hehe

   Det sägs (iaf i Finland) att man kan vara borta från sitt barn (alltså båda föräldrarna samtidigt) så många nätter barnet är gammalt i år. Dvs. en 1-åring kan man lämna i en natt, 5-åring för 5 nätter, 10-åring i 10 nätter etc.

    Fast det är en sanning med modifikation. Har en tioåring och i den åldern händer det mycket rent utvecklingsmässigt; märks att tonåren närmar sig och att det är många tankar och funderingar som ska ventileras, dvs. en känslig fas. Hade av den anledningen aldrig åkt ifrån vår tioåring i tio dagar.

  Jag tolkar din kommentar som att du vill dra igång en kritikstorm om hur priviligerad hon är som resonerar så. Tolkar det inte alls som ett skämt, trots emojis. Känns inte som att du är ärlig här ???

   Gammalt mobbarknep. Slänga ur sig en sårande kommentar utan att behöva stå för den eftersom det bara var ’på skämt’. Fast det inte alls var roligt.

   Den här gången var det väl inte så farligt, men C kör jämt med den taktiken.

  För min del får hon gärna åka. Dock inte så jättemånga som har råd att dra till Maldiverna i två veckor. Hon får gärna göra det för min del, har själv tjänat ihop alla sina slantar. Men dra inte skäms-mamma-kortet!

   Just den här resan pyntar hon över 700.000 i bara hotellkostnader. Lägg till flyg i business class så är man uppe i nästan 1 mille. En liten nätt kostnad för två veckor. ??‍♀️

  Jag struntar fullkomligt i vad andra gör för sina pengar och bryr mig inte ett dugg om ifall folk har ärvda pengar eller har tjänat ihop dem själv. Deras pengar, deras liv gör vad ni vill. Det som däremot är en rejält oskön attityd är att som Läckberg prata och hävda sig om sina pengar i tid och otid ”jag har jobbat hårt” ”jag skäms inte” etc etc. Nej varför ska hon skämmas? Men varför detta behov av att föra det på tal och hävda sig? Tyder mest på dålig självkänsla.
  Sen oavsett pengar så är Läckberg så lättkränkt och barnslig. Hugger direkt när någon inte håller med henne och blåser gärna upp det i syfte att få sympati och hyllningar samt att fler ska gå på den som har mage att inte hylla henne. Var ju superfånigt förra året tex när hon gick i taket för att Margot Wallström utryckte att hon inte gillade serien Svenska powerkvinnor.

   Hur många är det inte som jobbat hårt utan att tjäna stora pengar på det?

   Jag tycker det här ständing pratet om att hon jobbat hårt för sina pengar är smaklöst. Som att det skulle finnas en korrelation mellan att jobba hårt och bli rik. Läckberg har alltså jobbat hårt med att skriva värdelösa pigromaner medan underbetalda kvinnor på äldreboenden eller sjukhus bara latar sig då?

    TACK för att du formulerat det jag tänkte.

   Nej det är den rikaste en procenten som vi MÅSTE börja ställa hårdare krav på, över hela världen. Det räcker nu, om du googlar fram all information som finns hur jävla mkt dom i toppen förstör plus tio internationella bolag så skulle du inte skriva så där.

  Camilla L tycks helt ha missat det där med klimatkris. Den ena flygresan efter den andra.

  Lyssnade på er podd där ni pratade om en känd kvinna som haft en nanny dygnet runt, men skulle förneka det in i döden. Tänkte direkt på Läckberg, och såna här inlägg ger mig ju vatten på min kvarn. Men jag gillar Läckberg, och hoppas att jag har fel, med tanke på hur illa hon betedde sig mot nannyn.

   Jag skrev en liknande kommentar (som inte blev godkänd….) hade precis samma känsla när jag hörde podden.

   Tänkte samma som du.

   Ang detta inlägg så förstår jag ingen förälder som lämnar sin 6åring frivilligt i 2 veckor. Särskilt inte inför jul med alla traditioner å förberedelser som i ett barns värld är så magiska och betydelsefulla.

    Ja!! Scrollade hur länge som helst tills nån tog upp detta. Oavsett mamma eller pappa (båda borta i detta fallet) – att åka bort 2 veckor från sin 6-åring om man absolut inte måste. För mig är det helt obegripligt.

  Ja du Läckberg, rubb it in, åka bort två veckor innan jul borde alla ha möjlighet att göra. Men bra för dej att du kan.

  Hade också gärna rest till Maldiverna två veckor i december. Har inga barn, det behövs ändå. Good for her. Men alla duktiga mammor som älskar att mom shamea mår väl extra bra nu o får känna sig extra duktiga när de kan framhäva sin egen perfekta existens och mammaroll!

   Blir trött på att man ”inte får” ha synpunkter på ngn bara för att den är mamma.

   Ja, jag tycker är gött för henne att hon kan åka blrt två veckor barnfritt. Dock är det sorgligt att hon tror att det sticker i ögonen på andra mammor. Jag vill gärna åka bort men inte utan barnen så länge och ja, helt ärligt undrar ju hur fan man tänker om man åker bort 14 dagar utan sitt barn som är i den åldern. Barnet har det säkert bra så klart men saknaden.

   Men hade aldrig nämnt det om det inte var för detta inlägget för folk gör som de vill.
   Och det undrar jag oavsett om det gäller en mamma eller pappa. Kalla det momshaming, pappaskam föräldrarskam eller mig bitter.

   Men nej, jag är inte avundsjuk. Hade längtat ihjäl mig och efter 5-6 dagar längtar så mkt att jag inte kunnat njuta till 100%.

   Alla är vi annorlunda och ja, jag tycker föräldrar som väljer att göra så med små barn är konstiga ja.

    +1

    Inte får? Det enda många mammor gör är att berätta hur duktiga de är och veva med pekpinnar. Upplever också att det eg inte handlar om att man bryr sig utan det kommer från en otrolig stark kolla på mig jag är en så jävla duktig mamma. Komplex för ngt? Ja kanske. Vad vet jag. Många föräldrar reser i arbete, jobbar natt osv o är borta från sina barn korta perioder o det är HELT OK. Varken barn eller förälder tar skada av det.

   Har man inte barn själv vet man inte vad det innebär att vara borta från den som behöver en mest i livet. Det visste inte jag heller innan jag fick barn.

  Fast hon har helt rätt i sak.

  Hon får uttrycka sig om föräldraskap precis lika mycket som alla andra oavsett om hon har andra förutsättningar. Det är så obotligt tröttsamt med ”lätt för dig att säga”, ja, de är det för att hon av olika anledningar kanske har andra förutsättningar än du och jag. Det är inte hennes fel att jag sitter i ett miljonprojekt när jag skriver detta, det skulle inte heller vara hennes fel om jag av olika anledningar aldrig skulle kunna ta mig ifrån detta miljonprojekt till Maldiverna. Det är min sanning och den kan jag inte trycka i ansiktet på någon annan för att jag blir putt. Putt kan man bli när fan som helst och det kan ingen annan ansvara för.

  Vi alla väljer våra situationer. ”vi har inte råd att resa” säger en trebarnsmamma i villa för 4 miljoner. Ni hade haft jättemycket råd att resa om ni sålde villan… ”men vi måste ha villa vi är så många”, ja men då får man acceptera situationen och sluta gnälla över att andra kan det man inte själv kan.

  Att hon försvarar sig är troligtvis för att ingen av oss vet hur många lättkränkta mammor som fyller hennes DM just nu pga just detta.

  Jag blir matt när man jämför sig uppåt. Det finns barn som inte får en jävla jul alls. Sätt era egna liv i rimliga perspektiv.

  Näääär blir vi av med videoreklamen ??????

   Adblock min lille vän.

  Jag struntar i att hon reser iväg. Däremot tipset till småbarnsmammor (föräldrar) att dra iväg på en resa som säkert kostar 50-60 tusen, är helt galet. Särskilt som de flesta kämpar med elkostnader och räntehöjningar.
  Ett riktigt bra tips är istället att försöka dra ner på alla förväntningar om mys och tindrande ögon.
  Samt färre julklappar.
  Det är tuffa och osäkra tider nu.
  Men det är lätt att skita när arslet är fullt. (För vissa)

   Applåd på den!!

   Men jösses, det hon tipsar om är ju exakt det du skriver. Som det påpekats flera gånger här – Hon tipsar inte om att åka på en resa. Det är ju bloggbevakning som vinklar det så. Läs texten innan du kritiserar?

   Blir så ofantligt trött på folk som hittar på egna narrativ och sedan kritiserar utifrån dem.

   Varför skapar du halmdockor? Hon tipsar inte om att åka till Maldiverna för att slippa julstressen.

   Har du ens läst hennes julstress-inlägg?

   50-60 tusen? Det är priset per natt på det hotell de bor på.

   Snarare 200 000-300 000 kr va för den resan

   Den här resan som Läckberg är på kostar nästan 1 mille. DET är det inte många som har råd med. ?

  Är väl ingen som skulle ha reagerat över hennes resa om nu inte hon precis hade kläckt ur sig det där besserwissriga inlägget om kvinnor och julstress….
  Vad kallar man sånt här? Rich womans privilege eller??

  Hon glömde skriva att hon började med två tomma fickor. Det brukar vara hennes standard när det brinner i proppskåpet.

   Samt att påpeka att hon minsann är civilekonom. Ja, har man gått på Lanthandels blir man väl det.

    Lanthandels? Hon skrev väl 1,9 på HP så hon kan nog gå på ”finhandels” om hon vill.

    Rutten attityd du har.

     Precis. Läckberg gick väl dessutom på handels i Göteborg? I min bok är den skolan + handels.i Stockholm bland de bästa alternativen om man ska plugga ekonomi.

      Haha, ni är så otroligt lättkränkta härinne. Ni nappade direkt. Vet inte vad det är för bok du läser men i FT:s ranking ligger Handels på 20:e plats och Lanthandels…finns inte med på listan.

  Borde väl gälla även dig? Du som hugger som en kobra och ALDRIG kan ta kritik utan att svara drygt.

  Läckberg borde byta namn till Töntberg. Hon vet precis vad som skapar reaktioner, provokationer, etc men postar glatt om det. För att sen skriva långa kränkta romaner om hur HÅRT hon jobbat, hur VÄRD hon är ditt och datt. Vad som också är intressant är att hon ju får iaf 95% hyllningar o applåder, men övriga 5% som kritiserar /ifrågasätter blir hon helt jävla galen på. Då ska den personen hängas ut, hon vill gärna bussa följare på denne osv. Hon beter sig mentalt som en 12-åring o sen gastar om hur orättvist allt är?!? Fattar inte vad det är för fel på henne. O i intervjuer har hon mage att sitta och mena sig vara chill med så mycket, att hon aaaldrig tar åt sig och är som ”teflon”. Teflon?! På riktigt? Nej, snarare som en svamp, suger åt sig allt. ???

  Hon är mer obstinat och snarstucken än vad hon vill påskina. Lite självdistans vore mer klädsamt.

  Jag tycker din kommentar var spot on , Camilla! Och till Läckberg får man ju säga att om hon inte vill få kommentarer om sitt föräldraskap eller semesterar – LÄGG DÅ INTE UT OM DET PÅ SOCIALA MEDIER!! Hur svårt är det. Anledningen till att en del andra – mammor och papper – inte får kommentarer är ju att dom inte lägger ut nåt om det på sina sociala medier utan åker iväg och gör det privat och kanske lägger nån bild därifrån (om man måste). Men hon får ju köpa det att om man vill vara offentlig så kommer folk kommentera, så är det. Och i dessa tider med Ukraina, elpriser, höjda räntor mm så är ju ett tips till småbarnsföräldrar att resa iväg 2 veckor mer som ett hån än ett råd kan jag tycka…

  Beter sig som en lättstött fjortis….
  Varför inte bara skämta, istället för att vässa klorna och köra med hur fantastiskt duktig hon är.
  Visst, hon har jobbat som många andra men också haft otrolig tur……

  Hade varit trevligt om Läckberg visat ödmjukhet istället för sin eviga mantra om rättfärdigande.
  Låter som hon lider av komplex.
  Vem har sympunkter på henne som förälder…inte jag iallafall…kan inte bry mig mindre, men att hon försöker framstå som ngt offer är patetiskt.

  Gillar Läckberg. Har inga problem med att hon är framgångsrik och reser med och utan barn. Märks dock att många andra har problem med det och tyvärr är hon väl så pass van vid att behöva försvara sig så hon gör det även i det här fallet, när det egentligen inte behövs. ??‍♀️ Uppfattade inte inlägget som en pik till henne (eller maken) som förälder. Men ser även humorn i att slå samman en 2 veckors resa utan barn med uppmaning att släppa på julstressen. Alla som sliter hårt tjänar inte en förmögenhet på det, så då är det svårt att unna sig en resa till stressfri miljö, men man får göra så gott man kan ändå ? Jag lägger pussel för att varva ned, det är lagom för min budget ?

  Jag tror det handlar om att många inte tycker dina skämt är så kul eftersom de oftast blir kritiserade av dig. Därav tar de det du skriver direkt som kritik och inte som skämt.

  Reagerar mer på alla jävla flygresor än tipset till mammor att inte stressa. Tänka lite, lite på miljön och kanske bars göra en flygresa vartannat år.

  Jag tycker f-n det är anmärkningsvärt att åka på semester i två veckor utan sitt förhållandevis lilla barn – mamma som pappa. De är ju inte heller så att de inte har resurser att ta med sig någon/hyra någon barnvakt för lite rimlig avlastning om det nu är så hemskt jobbigt att behöva umgås med sitt barn. Jag hade tyckt det var jättesorgligt om mina föräldrar gjorde så när jag var liten.

  Tänk om folk bara klarade lägga undan telefoner med när det är semester… är ju fan en lur på varenda bild. Men är kanske så de kommunicerar…

  Töntigt att hon lägger ut att lille Simon tittat på julkalendern på Maldiverna.

  Det känns som om han också tillhör barnaskaran ibland.

   Hahahha just detta; hon menar sig vara arg på dem som säger han är ett barn. Men hon pratar om honom som han vore ett ju??

    Och Simon pratar som ett barn…

  Fattade inte att ditt inlägg var ett skämt.

  Det är sällan man ser en vuxen människa ha så ömma tår som Läckberg. Ve den som har en åsikt om det hon delar med sig av på Insta. Då kommer långa harangen Orvar’s försvarstal och alltid tror hon att alla är avundssjuka på hennes ekonomi och måste berätta hur mycket hon är förtjänt av alla sina pengar. Som om inte alla som jobbar gör sig förtjänta av sin lön.

   Orvars försvarstal på svenska.

  Vem tar hand om dottern i två veckor? Det var en långvarig barnvakt det, haha.

   Hon framstår som rätt hysterisk och jobbig… sorry men.

  Att resa med Simon är väl typ som att resa med barn…

  Fast hon har ju rätt i sak? Skulle en man åka iväg 2 veckor utan sina barn skulle ingen höja ett ögonbryn. Direkt en kvinna gör något utan barn blir det ramaskri. Nu kanske du Camilla skämtade. Men momshamingen är hemsk. Speciellt mot framgångsrika mammor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.