Too soon?

Fredrik Andersson är en mästare på att skapa stand up-material av nyss skedda händelser, och så klart har han även gjort det av schimpansrymningen på Furuvik.
Vissa tycker att han är genialisk, och vissa tycker ”too soon”.

Han gjorde även en rutin om Margaux Dietz i samband med hennes ”boing, boing-incident i trappuppgången”. 
Kul eller klandervärt att slå mynt av situationer? Jag tycker att om man kan gör det på ett humoristiskt vis, så absolut!
Allt handlar ju om skämtet, huruvida det är lyckat eller ej.

Vad tycker ni? 

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vet inte….jag kanske inte gAPskrattar direkt

   ?????

  Han är så jävla bra! Älskar sättet han levererar skämten på, det gör mycket!

   Gillar!!!

  Undrar mer varför det alltid ska behövas skämtas om olika saker

   Hahaha riktigt 10/10kommentar ?

   Ja varför ska man skratta när man kan vara sur?

    Jag har inte skrattat sen 1987, inte en gång.

     ????Var det inte så Robert Perlskog sa?

   Det är inte min typ av humor bara..lugna ner er

    Förstår att det inte är allas humor, men att fråga varför folk skämtar ?? Skämt behövs.

   Ja fy fan, det behövs verkligen med trista saker i livet – inte några j-a roligheter! !

   hata kul

    Det går ju faktiskt att ha två tankar i huvudet samtidigt. Kan tycka att händelsen med schimpanserna är djupt tragiskt samtidigt som man skrattar åt det här skämtet. Jonas Wahlström…

   Du undrar varför det finns humor?

   Utan humor dör vi i detta Gdpr pk feministiska blå/bruna Sverige.

  Det gäller att vara först och smida medan järnet är varmt, dessutom är att skämta hans jobb som komiker!

  Försökte posta igår under öppet spår då jag verkligen behövde råd, men min kommentar gick aldrig igenom. Varför? Testar nu för jag tänkte göra ett nytt försök inför kvällens öppet spår.

  Too soon, inte to soon.

   Hon menar väl att hon ska åka till Soon.

   Fan, du måste vara rena drömmen att ha på en fest.

    Ehe ehe, inget fel att kunna skriva korrekt.

   Har inte Camilla bott i USA? Tror hon sagt det någon gång men kan ha fel?

  Det är ju roligt med humor som är här och nu

   Jag tyckte ulf k-nicket var kul men det var tydligen INTE ok här ?

  Jag hade ingen koll på Petrina, jag har sett henne medverka i något på teve tidigare men visste inte att hon körde standup.
  Igår såg jag hennes show på teve. Det var nog den grövsta, både snacket och ämnen, show jag sett.
  Men halleluja! Jag skrattade så jag höll på att kissa ner mej.
  Ja, jag tycker att man kan skämta om allt och det är never too soon.

  Var ligger Soon?

   Hahahaha kul! Riktigt kul!

   Soon valley, Pakistan.

  Inte för tidigt med hans take. Skrattade högt även om jag är upprörd om schimpanserna.

  Jag lider med dem fina djuren som fick dö helt i onödan, för jag är övertygad pm att det fanns andra sätt att lösa det på som att ge bedövning eller på något annat sätt. Som den gamla djurvårdaren sa dem är farliga men inga lejon och det är -17 och hela parken är stängd det är inte som dem kommer springa och slita sönder något det första dem gör.

  Sedan hade dem ihjäl en 3 åring! Det är en väldigt liten apa först runt 10 år blir dem väldigt starka en fullvuxen apa är först vid 16 år för att sätta det i perspektiv.

  Vila i frid ?

  Men.. jag tycker själv vad komikern sa hade humor i sig, allt måste inte vara svart och vitt ibland måste man skratta åt allt elände. Sedan är det väl ett gränsland mellan vad som är okej eller inte men jag tänker inte väga det Själv ?

   Dem? Lider med dem fina djuren, tycker du att det låter rätt?

    Men snälla, kära medmänniska. Inte är det väl så viktigt, vi förstår ju vad det står. Mvh en tidigare nitisk ordpolis

     Det ÄR viktigt att kunna ens de/dem korrekt.

      Ja det är viktigt att kunna. Ja det är viktigt på sin plats. Men kanske inte i en blogg. Och det är inte viktigt att en beskäftig självutnämnd språkpolis håller på att rättar en för denne okänd kommentar. Det är bara tjatigt.

       Varför är det mindre viktigt att använda de/dem korrekt i kommentarsfältet på en blogg? Det svenska språket urholkas för att man jämt ska ta hänsyn till de som skriver fel. Det är så jävla synd om människor nu för tiden och man får inte påpeka när någon skriver fel för då kan ju lilla snöflingan bli sårad ?

        Till updated

        Jag blev inte sårad. Men hade föredragit att bara fått min meddelande att bli läst än att bli rättad när jag inte alltid kan kontrollera mina skrivfel pga svårigheter med språket. Och du är på bloggbevaknongen och rättar massa kommentarer om du är ens sån expert så kanske du borde gå till Aftonbladet och få en artikel där du kan belysa samhället om hur viktigt det är att stava rätt istället för en skvaller sida . För jag tror inte direkt du gör någon insats eller förändring i samhället genom att rätta här, jag har inte fått mer lust att stava rätt efter dina bittra kommentarer

        För ja dina kommentarer verkar bittra, du låter som du behöver mer glädje i ditt liv. Att undvika folk för att dom stavar fel ibland låter sjukligt som du sa i en annan kommentar, det har jag turligt nog aldrig upplevt själv att någon gjort mot mig.

        Hpppas CAM tar Action att spärra dig ett tag om allt du gör här inne är att rätta, tror inte cam anställde någon att rätta för henne

    Till anonym, att jag har svårigheter med det svenska språket kommer inte förbättras av att du går runt här som en språkpolis i kommentarsfältet, sedan ditt tillvägagångssätt tror jag gör så folk ännu mindre vill lära sig språket bättre. Har du någon förståelse för det finns folk med olika begränsningar som gör att deras grammatik inte är perfekt? Du förstod vad jag menade ändå var du tvungen att störa dig.

    Ser dig kommentera och rätta på så många kommentarer här på bloggbevakningen, eftersom du är någon expert på det svenska språket så borde du kanske hålla dig till andra forum än en blogg där man slötittar och snabbt skriver kommentarer.

    Blir ledsen när jag ser 7 personer gillat din kommentar eftersom jag själv har dyslexi och faktiskt tränat mycket på mitt språk men jag fortfarande själv inte kan läsa av när jag gör fel. Men det är bloggbevakningens kommentarsfält så what to expect ..

    Det är också viktigt att kunna respektera människor inte bara kunna de/dem..

     Tips på minnesregel. Byt ut ”de” mot ”vi” och ”dem” mot ”oss”. Då kommer du höra direkt vad som är fel. Den har jag lärt en kollega vars mejl var helt olidliga att läsa då hon skrev ”dem” jämt.

      Okej updated, jag kan ta åt mig av tipset men om det är olidligt för dig kanske du behöver ta hjälp för det annars kommer du inte kunna skriva med folk som har svårigheter med det svenska språket om du någonsin stöter på det , låter jobbigt

       Det är inte så jobbigt att undvika de som inte kan skriva i skrift. Tror du projicerar din känsla av att det är jobbigt att bli undviken på andra…

        Jag har aldrig blivit undviken Helena så ok?

        Och dessutom Helena kan man stöta på folk som brister i språket där man måste kommunicera till exempel om man arbetar i kundtjänst eller om man får en kollega som inte stavar perfekt, så du blockerar bara folk som har dyslexi har inlärningsvårigheter eller har en bakgrund där personerna bara inte hade samma chans att lära sig språket ?? Det är ju fine att göra det men det låter som ett väldigt tråkigt liv du har. Men du får väl leva som du vill men ska du vara språkpolis kanske du ska hitta ett bättre forum att dela med dig av din expertis än en skvallerblogg

  Är det bara jag som inte fattar varför alla är så arga? Vi kan inte ha livsfarliga vilda apor springandes på stan. Folk äter ju djur varje dag. Varför är det så illa med några apor?

   Främst för att det hanterades så fruktansvärt dåligt. Djuren borde ha skjutits med sövningsmedel och förts tillbaka till säkerhet, inte dödats. Initialt sa man att det berodde på brist av läkemedlen, men nu har framkommit att sådant inte var fallet. Ett av djuren blev skottskadat och fick därefter lida till döds helt utan hjälp, dom tre apor som dog fick ligga orörda i flera dagar. På detta bor en av apornas fd djurvårdare precis intill parken och erbjöd sin hjälp med att föra tillbaka aporna.

    Jättesorgligt att de behövde avlivas och särskilt att en blev skadeskjuten och inte dog direkt. MEN när ska folk förstå att det inte är lätt att söva som alla verkar tro? Kanske dags att lita på experter som har koll på ämnet och inte tro på vad man läser i tidningar eller sett på film? Och att man väljer att inte riskera en människas (Ing-Marie) liv är väl inte så himla konstigt?

     Saken är ju att Ing-Marie tidigare varit med när aporna rymt. Hon vet hur situationen ska hanteras.

      Absolut! Idag har man dock en annan typ av kontakt med schimpanserna jämfört med när hon arbetade i parken. Hon hade fri kontakt med djuren och idag arbetar man med skyddande barriär. Det betyder att det inte är säkert att djuren hade agerat precis som de tidigare gjort. Djur som man gjort denna förändring med (alltså fri kontakt till skyddande barriär) kan vara ännu farligare än vilda djur. Är det så självklart att man som ansvarig vill ta den risken även om Ing-Marie själv ville ingripa?

      Synd att inte Ing-Marie vidtog åtgärder som kunde förebygga att chimpanserna tog sig ut igen då… Under alla år hon arbetade där ¯\_(ツ)_/¯

      Ing-Marie hade ju inte ens varit på Furuvik på 10 år som jag förstod det..

   Därför att det inte hade behövt gå så långt som skjutning om de hade skött sina djur som de borde. De sköt dessutom ihjäl en liten unge på tre år, som enligt experter absolut inte är livsfarlig. Jag läste på igår och tydligen kan apor bli aggressiva av sömnmedel, kan vara därför detta inte användes.(obs, ej uttalat av aktuell djurpark, utan en amerikansk djurskötare jag läste om igår) Oavsett, hur kan man ha apor i ett hus där dessa kan öppna dörrar och fönster själva? Kontrollerar man inte sånt?Obegripligt. Hade säkerheten skötts, hade detta förmodligen aldrig hänt.

    Nu erkänner ju Furuvik att de uppenbarligen har felat på något sätt för att detta ska kunna ske, men man kanske ska vänta tills de utträtt och uttalat sig om exakt vad som skett innan man gör antaganden?

     Så man ska alltså inte lyssna på vad experterna säger? Undrar seriöst och ej för att vara spydig.

      Min kommentar här syftade främst på hur de kunnat ta sig ut, och att man inte ska anta att det till exempel handlar om att de kunnat öppna fönster som de normalt sett har tillgång till, kanske borde ha förtydligat det 🙂
      Angående om det var rätt eller inte att avliva 3-åringen kan jag inte uttala mig eftersom jag inte var där. Tror det är svårt att säga att en 3-åring schimpans ALDRIG kan vara farlig för människor, men jag är ingen expert på just schimpanser

       Ok tack för svar ?

     Vad tycker du att jag gör för ”antaganden”?(utöver det faktum man ej använde sömnmedel och vad anledningen till det kan tänkas vara, skrev tydligt att det ej är ngt uttalat av djurparken själva, utan hänvisade till vad jag läst av en djurskötare) De har gått ut med att aporna öppnat fönstren, det är fakta, jag ifrågasätter därför säkerheten. Har man såpass farliga djur som måste skjutas om de lyckas rymma, så måste man ha bättre säkerhet än att fönster och dörrar går att öppna.

      Vad jag har hittat så har man gått ut med att de öppnat fönster och dörrar i huset och på så sätt kunnat rymma ja, men inte att det var så de tog sig ur sitt hägn från första början.

       Då får du läsa min kommentar igen, för jag har heller inte skrivit de tagit sig ut ur ngt hägn..

        Då ber jag om ursäkt. ” så måste man ha bättre säkerhet än att fönster och dörrar går att öppna” tolkade jag som att du menade att det var så de tog sig ur sitt hägn. Feltolkning från mig i så fall!

   Men de var inte ”ute på stan”, de var fortfarande inne i aphuset, men utanför sitt hägn. De är kloka djur, hade man hanterat det korrekt från början hade man kanske kunnat få in dem igen. Det är minusgrader ute, de vill inte vara ute. Rätt person med rätt kunskap hade säkert kunnat få tillbaka dem på ett lugnt och sansat sätt.

   Djurparken vill inte riskera att en katastrof likt vargolyckan skulle ske så de agerade väl i panik och skjöt dem. Men om man nu tvunget ska ha ”livsfarliga djur” i bur får man för fan ta sitt ansvar från början och inte ha dörrar och fönster som aporna själv kan öppna och ta sig ut från? Det är så illa skött från första stund.

    Inte så konstigt kanske att man inte vill riskera någon människas liv?
    Vart har du läst att de kunde öppna fönster och dörrar i sitt hägn själva? Men inte drygt utan är nyfiken!

     Såhär står det bla i en av kvällsblaskorna:
     ”Schimpanserna på Furuviksparken var på väg ut genom ett öppet fönster när de sköts.

     Det säger parkens vd Sandra Wilke till Sveriges Radio.

     Enligt henne hade schimpanserna själva öppnat flera fönster och en dörr.”

      Precis! Men det jag menar är att vi inte vet om de haft dörrar till sitt hägn som de kunnat öppna för att sedan ta sig ut i huset och kunnat öppna fönster och dörrar till ”utomhus” eller om det skett något annat som gjort att de först tagit sig ut i huset från sitt hägn

       Ok, förstår hur du menar. Vad jag förstått har de försökt stänga till dörrar innanför utan att lyckas. Oavsett vad som hänt där, innan, så igen imo, måste man ju ändå ha en säkerhet på högsta nivå även vid nästa ”sluss” (fönstren) när det gäller såpass här potentiellt farliga djur, vilket ju med facit i hand inte existerade. Väldigt tragisk historia. Jag har förståelse för att man måste skjuta för att skydda allmänheten och absolut inte ta ngra ev. risker osv, när skadan redan är skedd, sas. Problemet för mig är att det känns så fruktansvärt onödigt och ngt som hade kunnat undvikas. Är chockad över att det ens kunnat hända.

        Håller med! Det borde verkligen inte få hända! Otroligt sorgligt oavsett. Tack för sakliga svar!

    De var hade tagit sig utomhus och var alltså på vift ute i parken.

  Inte alls too soon och dessutom jäkligt kul! Tycker absolut att man kan skämta om detta.

   Känner så här, om man inte får skämta om det här ens, då kan vi lika gärna lägga ner all form av humor/komik. Vi kan inte ha ett samhälle där man ska behöva vara så fruktansvärt rädd att trampa någon på tårna att man inte ens vågar skämta om apor på rymmen. Kära nån.

   Tänker på att det finns en meme eller vad det heter, med Brad Pitt, och han säger ”It’s called a joke. We used to tell them before people became offended by everything”. Känns fasen så ibland, att snart vågar man inte dra ett skämt för alltid är nån jäkel kränkt.

  *schimpans

  Han var ju tillsammans med en kvinnlig komiker innan som jag inte minns namnet på. Hur som helst så gick mitt barn i hennes barns klass innan och han var med på kalaset och gjorde ballongdjur och hälsade välkommen. Han var trevlig.

  Skrattade högt åt klippet! Mvh en som grinade över schimpanserna igår. Så nej, inte too soon. Tror de flesta som har lite empati i kroppen tycker att det som hänt med aporna är jättetragiskt. ❤️

   Samma sak här! Grät över Torsten och de andra men skrattade högt åt skämtet.

  Vouge
  Fruruviksparken
  Konsumentverkar
  chimpansrymningen

  Dagar utan felstavning: 0

   Chimpans är dock korrekt stavning med om än ovanligare

   Asså lägg av med dina rättningar, kan inte vänta tills dagen kommer då CAM blockerar dig. Gå och arbeta som språkpolis på något annat ställe än en skvallerblogg är du tvungen att läsa här eller??

  Kommer ihåg när jag var på en stand up och en mindre känd kvinnlig komiker inledde med ”knack knack vem där… inte Avicii!” Detta var någon timme efter att det stod i tidningen att han hade dött. Det var osmakligt tyckte jag. Inte många som skrattade.

  Jag brukar vara den som tycker skämt är för grova och så men de här landade helt rätt måste jag säga. De va ju egentligen inte skämt om just schimpanserna ??

  Snälla sluta spamma random videos på story, riktigt störigt att behöva skrolla igenom. Känns som du lite tappar din nish. Är du bloggbevakning som rapporterar om influensers eller ett humorkonto som delar random videos? Har helt tappat den röda tråden här

  Lol. Ofta man inte inte skulle ”få” skämta om dödade apor. Folk är fan dumma i huvudet

  Jag är själv den som skämtar ganska så direkt om saker och tycker att man får skämta om allt när som helst. De som tycker motsatsen skulle jag aldrig kunna umgås med, humor är viktigt och jag funkar inte med nån som inte delar min.

  Inte för tidigt om man gör det på roligt sätt, tyckte detta skämt var lite förutsägbart ?

   Jag håller helt med! Gör man det på rätt sätt kan man skämta om allvarliga saker. Men det är få som har den unika gåvan.

   Robin Williams hade den, han kunde till och med skämta om pedofili inom kyrkan och ändå vara på rätt sida om ”gränsen”. En annan som balanserar på gränsen men som alltid gör det på rätt sätt är Ricky Gervais.

  Schimpanser*

   Simpanser*

    Hahaha skrattade just högt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.