Tydlig reklam!

Bildkälla: Elin Molimenti Instastory

Älskar vi inte bara tydlig reklam så himla mycket?!
Jag trodde inte influencers höll på så här längre, men jag hade tydligen fel.
Why even bother, liksom?

Click clack, Molimenti is back!

30 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad är fel?

   Jag tror detta var menat som ett ”Heja Molimenti, bra jobbat!”, tror ”why even bother” var en känga till dem som inte bemödar sig att reklammarkera, inte till Elin M, även om texten är skriven på ett sätt som lätt tolkas tvärtom. Men jag gissade att det var ett inlägg till Molimentis fördel då markeringen ser tur att synas tydligt.

   Alla andra tycks dock ha antagit motsatsen, att markeringen är för liten eller otydlig, ”why even bother” om man ändå inte gör gör det rätt, liksom. Fullt rimligt antagande. Är på mobilen så ser inte hur liten texten skulle se ut i normal storlek, men jag skulle gissa att den är i fullt läsbar storlek ändå? Haha.

   Någon annan kanske kan ge ett bättre svar. Camilla förslagsvis. ?

  Väldigt svårt att se på så suddiga bilder. Kan se att reklammarkeringen är pytteliten men det är svinsuddigt även om man suddar Camilla.

   Det är inte suddigt för mig.

   Ja, & företagsnamnet är helt oläsbart.

  Jag fattar inte. Man ser ju reklammärkningen tydligt i översta vänstra hörnet, precis under användarnamnet.
  Vad är problemet?

   Tydligt skulle jag inte kalla det för.

  Bättre att det står, än inte alls iallafall som många andra konton

  Fantastiskt! Hon krälade därmed in i mål ??

   Que?

    Que: Kolla tidigare inlägg om molimentis diadem

    Har du missat att hennes håraccessoarer krälar?!

     Det var kul första gången. Nu såhär över ett år senare är det rejält uttjatad och referensen är död.

      Jaså? Har du bestämt det?

      Fortfarande kul tycker jag. Inte ordet krälar i ett vakuum men det faktum att hela beskrivningen där ordet ingick kunnat passera en enda korrekturläsning?! Och om ingen sådan gjordes, hur typ google translate-texter bara släppa igenom utan korrläsning?! ?

     Vadå krälar?

    Haha åh om du missat Molimenti-tiden på bloggbevakning så har du missat något riktigt fint

     Jag var här då och tyckte inte att det var överdrivet roligt. Lite kul första gången men inte mer än så.

     /annan anonym

  Hyggligt normal storlek på löptext är 10-12 punkter, den minsta storleken man kan få i pages är 9. Reklammarkeringen ser ut att vara möjligen 5-6, minimal. Så, det är nog inte så lite uttänkt att reklammarkeringen inte ska synas tydligt. Själva Kinaborsten kostar 499, kammen 199 och vill ni ha en portfölj i plast för 2199, tveka ej, molimenti levererar. Man kan även köpa en pappkasse med molimenti tryckt i vitt på brunpapper för 49 spänn. Eller, så kan man få en likadan borste för en dryg hundring och kam för en tjuga på åhlens. Veganlädersportfölj i form av plastkasse en femma.

  OT som fan men jag behöver HJÄLP!
  Jag har en provanställning som jag har blivit uppsagd från (de hade inte råd att ha kvar mig och en till så vi fick gå). Men jag har nu en månads uppsägningstid och undrar om jag då kan få betalt för att åka på arbetsintervju. Eller gäller det bara vid tillsvidareanställning? Blir galen och jag hittar inga svar kring provanställning på nätet.

  Och sedan undrar jag om jag får gå direkt när jag vill eller om jag måste jobba hela månaden ut då jag har provanställning? Som sagt hittar jag bara svar kring fast anställning men inte provanställning?

  Tack på förhand ❤️

  ps. Jag har pratat med facket och de förstår inte min fråga och svarar bara utifrån tillsvidareanställningar

   Alla dina frågor beror på vad du och din arbetsgivare kommit överens om.
   Du kan få gå direkt om din arbetsgivare går med på att arbetsbefria dig. Om inte så måste du jobba dina timmar.
   Samma sak gäller att åka på arbetsintervjuer, blir du arbetsbefriad, inga problem. Måste du jobba dina timmar så får du gå på intervjuerna utanför din arbetstid.

   Varför skulle du få betalt för att gå på intervju? Det får man ju vid vanlig anställning heller.
   Fråga din chef om när du ska sluta. Beror på vad de sagt, om du ska sluta om en månad eller när provanställningen tar slut. Troligen kan du inte gå direkt, om du inte frågar och de godkänner såklart.

    Anonym & anonym har fel. Har man blivit uppsagd så har man rätt att söka jobb på betald arbetstid enligt anställningsskyddslagen.

     Intressant, kan du hänvisa till någon lagtext?

      samma anonym som skriver, hittade detta men här står det att man skall söka om ledighet
      Under uppsägningstiden har du rätt till skälig ledighet med lön för att söka arbete

       forts…
       Under uppsägningstiden har du rätt till skälig ledighet med lön för att söka arbete.Du måste ansöka om ledigheten.

   Som med alla juridiska fråga gäller de tre gyllene orden – ”det beror på”.

   Har du provanställning: Generellt ja, du har sämre anställningsskydd under provanställningen. Men lagen reglerar inte vad som gäller om du, som anställd, vill avsluta din provanställning i förtid. Dock kan det få konsekvenser att du inte kan få hjälp med referens till framtida jobb eller liknande från din nuvarande arbetsgivare.

   Har du kollektivavtal? I så fall kan det finnas avtalad längre uppsägningstid. Det kan ditt lokala fack svara på.

   Har du provanställning eller en prövotid: Angående din fråga om förmånen att få lön under tiden du åker på anställningsintervju. Den förmånen gäller endast om man har uppsägningstid. Så där behöver du veta om din anställning är en tillsvidareanställning som börjar med en slags prövotid eller om det är en provanställning. Prövotid är inte det samma som provanställning! Har du en tillsvidareanställning som börjar med en slags prövotid gäller de vanliga reglerna om uppsägning och uppsägningstid enligt LAS, och där med även förmånen att få betalt när du åker på anställningsintervjuer.

   Titta på ditt anställningsavtal, där ser du vilken anställningsform du har.

   Jag tycker du ska byta fackförbund om de inte kan svara på dessa tämligen enkla frågor.

   Om du har blivit uppsagd pga arbetsbrist har du rätt att få skälig ledig tid för jobbsök/jobbintervjuer. Du behöver ansöka om ledigheten. Detta gäller oavsett om du är provanställd eller har en tillsvidaretjänst.

   Du behöver jobba hela din uppsägningstid om inget annat avtalats med arbetsgivaren men är så fallet brukar det vara tydligt när beskedet om uppsägningen kommer att uppsägningstiden är arbetsbefriad. Jobbar du inte hela uppsägningstiden utan bara struntar i det så kan du bli skadeståndsskyldig så det är inte att rekommendera. Om du skulle få nytt jobb där de vill att du ska starta direkt kan du säkert ta en diskussion med din arbetsgivare och fråga om du kan sluta tidigare (utan lön). Om de nu har sagt upp dig pga arbetsbrist så kanske de ser det som en vinst att inte behöva ha kvar dig hela uppsägningstiden och således då slippa betala lön för hela perioden.

   För övrigt håller jag med i vad någon annan skrev, byt fackförbund. De verkar inte va så kompetenta om de inte ens kan vägleda i en sån här enkel fråga.

   //HR

    Tack så jättemkt! Har en provanställning med en månads uppsägningstid. Ska självklart inte bara strunta i att arbeta, har fått en ny anställning och har varit på tre arbetsintervjuer där min nuvarande chef påstår att jag får obetald ledighet för den tiden jag var på intervju

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.