En smula skenheligt?

Är det inte en smula ironiskt, och även skenheligt att det här inlägget postas av just Julia Franzén? 
Med tanke på hur många filmer och videos som postas på när hon, Bingo och Katrin festar loss med barnen närvarande så vet jag inte om jag tycker att det här inlägget från henne känns trovärdigt.
Det skulle väl i så fall vara om hon kommer till insikt av hur barn påverkas och slutar festa runt dem. Allt annat känns bara som en sur uppstötning av kappvänderi.

I det här inlägget kan du se ett av många exempel på när Katin, Bingo och Julia mfl festar med barnen högst närvarande. 

Tack för tips! 

109 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tyvärr går inte hissen ända upp i den familjen.

   Men jag tror att de är heliga

  Hahahha ska hon läxa upp och påminna andra kände hon nu 🙁

  Tänkte samma, tittade ett par gånger om det skulle vara något samarbete men så verkar det inte.

  Men det var då det sjukaste?! Ska den kvinnan säga nåt? Ja vi får väl hoppas att hon kommit till sans och blivit en förändrad kvinna.

   Det tror jag med största sannolikhet hon inte blivit.

  Katrins mål är att se ut som Demi Moore som 60-åring när hon blir äldre.
  Vad säger man? Självinsikt är kanske inte det mest framträdande draget.

   Hon ser ju redan helt överfixad ut. Ej positivt

   Demi Moore…hur skulle det gå till tänkte hon? Finns inte ens minsta likhet mellan dom från början? Ja jädrar i min lilla låda, KZ har mer hybris än hela Wahlgren-klanen tillsammans.

   Tänk att så otroligt många kvinnor har ett så starkt behov av att få männens bekräftelse och uppmärksamhet även i äldre åldrar, att de till och med opererar sig. Borde man inte vara mätt på det i den åldern? Jag blev mätt på det redan som 25-30-åring. Det är så skönt när männens blickar börjar att avta. Längtar tills man blir ännu äldre och ännu fulare så att man slipper det helt och hållet.

    Ja, f*n vad skönt det är att gå runt och vara ful så man får vara ifred. Hade också ett stort bekräftelsebehov som yngre och det var den värsta tiden i mitt liv, trots att jag hade en modellkropp och blev uppvaktad av män hela tiden. Nu tittar ingen och ingen uppvaktar mig längre och det är såååå skönt! Skulle säkert kunna fixa till mig lite och bli snygg igen, men vill f*n inte utan trivs i min lilla fulhetsbubbla.✌️

  Barnen i denna familj, hur ska det göra uppror som tonåringar, när föräldrarna beter sig som omogna fjortisar?

   Tyvärr kan såna barn bli lillgamla också, för att föräldrarna inte går att lita på

    ja, eller miljöpartister! ?

     Vad hemskt. Att försöka rädda människoarten från utrotning vore ju jättedåligt.

      Jag är ironisk!

      Försöka rädda människoarten från utrotning genom att utrota människor, ja det är jätte dåligt.

   Där kan ju barnen verkligen säga ”men du göra ju så då borde jag få göra så också”.

  De där omogna personerna kommer aldrig fatta nåt

  Finns det ingen generation i den släkten som är sansad och mogen?

   Tycker Katrins syrra verkar relativt ”normal”? Ser aldrig henne på alla dessa fester och när hon har varit med är aldrig hennes barn med. Vet dock ingenting mer om henne så kan ha helt fel!

    hon jobbar ju som advokat. tror det skulle bli rätt dåligt med klienter om hon hängde ut sitt liv på samma sätt. dock också fått en mer sansad bild av henne .. samt att mamman verkar gullig och stillasam:)

     Nejmen gud, glömt att det finns en mamma! Vem är mamman? K verkar aldrig träffa henne?

      Ja! Var är mamman??

  Vem är det som kommer med dessa ”motargument” menar hon? Låter väldigt märkligt, jag har då aldrig hört någon säga så..

   Jag kan säga att det inte märks på mig och att jag har full koll på allt om jag dricker en kopp glögg innan maten och en julöl till maten på julafton. Det måste inte vara så allt eller inget hela tiden om man inte har problem med alkohol. Självklart vill jag inte vara full runt barn, men man blir inte full om man dricker ett par enheter under en rimlig tid. I min familj har alkohol varit något som man dricker för att det är gott och inte för att berusa sig och jag har aldrig upplevt att det skulle vara läskigt med alkohol i barndomen. Det är såklart hemskt att det är det för så många barn och jag önskar att det inte skulle behöva vara så.

    Skrev kommentar som försvann för att jag tydligen är lite krorkad.

    Kort sammanfattning :
    Hjärnan påverkas kognitivt resan av en liten mängd alkohol.
    Du märker inte det, men din närvaro blir begränsad. Barn behöver närvaro i kontakten med ”sina” vuxna.

    Ja, ja orkar int skriva mer, har inte underlag får mitt påstående framför mej så du får ta det som killgissning om du känner så.

     Haha jag är inte främmande för att lyssna på killgissningar och du kan säkert ha rätt. Men samtidigt är det ju omöjligt att vara 100% närvarande till sitt barn hela tiden. Trötthet, oro och stress påverkar ju med den närvaron och just oro skulle nog mitt barn tycka vore ett större problem än alkohol om jag nu hade haft barn. Jag dricker ibland i närvaro av andras barn men jag vill såklart aldrig bli berusad och håller det till något enstaka eller två glas under en längre period. Jag tycker självklart inte att fylla och barn hör ihop men jag tycker inte att man behöver ha 0 tolerans om alla i sällskapet kan hantera att dricka lite alkohol.

      Håller med. Tycker dessutom att det blir konstigt att andra måste hålla igen för att jag har med mina barn. Barn ska inte uppleva sina egna föräldrar fulla och personlighetsförändrade och jag kan inte heller tycka att man ska ta med barn på fest där man kan förvänta sig en massa alkohol. Däremot tänker jag att barn inte kan skyddas från allt heller, om det förekommer att någon annan vuxen blir alldeles för full vid någon högtid så får man ju hantera det med. Prata med barnet om vad som hänt och också att det kanske inte är hela världen. Barnet kommer inte dö för att hen såg en full person en gång.

      Jag var väldigt liberal kring alkohol och närvaro kring mitt barn hans första två år. Inte att det skulle vara fylla men han tar inte skada av att folk omkring dricker. Sedan var vi på en familjemiddag/fest. Alltså bara närmaste familj där det blev för mycket alkohol (jag var nykter) och jag märkte hur obekväm min son blev. Efter det vill jag inte ha alkohol i barnens närvaro. Efter det valde vi även att ha vita jular. För oss är inte problemet att man tar en öl eller två på julafton. Problemet blir att med många människor samlade blir ljudnivå hög även utan alkohol. Lägg då till alkohol och det blir värre.

      Vi kan absolut åka hem till mina föräldrar och dem dricker någon öl eller så, men vi åker hem tidigare för orkar inte med mängden dem dricker framför småbarn. Börjar inse att de är helgalkoholister och det är bara sorgligt.

    Men det är väl det som är poängen med reklamen – Du tycker inte att det märks, men ditt (om du har) barn gör kanske det.

    Min mamma blir fnittrig, jobbig och larvar sig efter ett(!) glas vin på ett sätt som jag tyckte var otroligt obehagligt som barn. Min pappa tål betydligt mer alkohol men jag tyckte att han inte längre luktade som pappa.

    Barn ser och känner inte på samma sätt som vi gör som vuxna och tänker inte rationellt. Vad du anser oförändrat kan mycket möjligt vara helt annorlunda mot vad ett barn känner.

     Katrine och Bingo verkar vara lite vimsiga.

     Föräldrar är väl fnittriga och larviga även utan alkohol och barn tycker det är pinsamt. Eller så tycker det att det är jättekul att mamma och pappa är glada och fnittriga och lever upp.

     Kanske barn tycker det är otäckt när föräldrar stressar över jul?

     Ja barn tycker att föräldrar är otäcka och tråkiga ibland. Att supa vid julbordet är en sak en annan sak är att dricka och bli lite uppsluppna.

     Men vet man att man inte kan sluta dricka när man börjar ska man ju helst inte börja. Det är viktigt att barnen får slappna av och njuta av allt glitter och mysigheter. Eller om man blir argsint eller börjar med sexuella utspel som ett brev på posten då kan man nog avstå för allas bästa.

     Vid vilken ålder kan man låta barnen få titta på Tomten är far till alla barnen? Tycker att det mesta funkar även för barn, men när tomten landar i ett glasbord är lite väl… otäckt just för att det är tomten också.

     Min mamma var också fnittrig och fånig när hon drack vin när jag var liten men minns det absolut inte som jobbigt. Tyckte det var kul när vuxna hade fest, alla var glada och det pratades högt och skrattades. Att barn automatiskt skulle må dåligt för att vuxna dricker alkohol är helt enkelt inte sant.

      Fast ingen säger att ALLA barn känner så? Men många gör det.

    Lyckos dig. Jag hade generellt en lycklig och kärleksfull barndom men så fort det korkades upp så var det slagsmål och stök i min närmiljö. Det har såklart påverkat mig och mitt föräldraskap. Jag kan ta ett glas vin i sällskap av mina barn men jag har nolltolerans för fylla och det tycker jag att alla vuxna borde ha.

    Fast nu vet man ju att majoriteten av alla barn upplever förändrat beteende hos vuxna redan efter små mängder alkohol, vilket i sig inte nödvändigtvis MÅSTE skapa negativa upplevelser för barnen men i många många fall så är det ju så. Kan man inte bara låta barnen ha julafton, en enda högtid som deras och som vuxen dricka en julmust eller nåt.

     Tillägg: tycker det är mer sorgligt att som vuxen inte klara av att stå över alkohol ”för att det är gott” en enda helg.

      Alla tycker inte att julen är BARNENS högtid ?

      På mitt julfirande finns inte ett enda barn så där kommer ingen fara illa men ingen kommer heller att vara full. Om det nästa år finns med ett barn på julfirandet så kommer alla anpassa sig efter det och det kommer drickas ännu mindre då men de flesta kommer vilja ha en julöl till maten för att de tycker att julbordet och en öl till det gör hela julen för dem.

       Men då är det väl helt irrelevant till sammanhanget om du inte ens firar med barn.

      Som en sidkommentar på detta med att ”dricker alkohol för att det är gott, inte för att bli berusad”. Ser ofta folk skriva så och kan verkligen inte relatera haha. Jag är 30 år och helt tvärtom.

      Tycker det är helt värdelöst att dricka alkohol om jag inte tänker bli lite småberusad. Kan absolut uppskatta en god drink (om jag nu vill bli berusad), men inte såpass att det känns värt att dricka bara för smaken. Alkohol känns som slöseri på kalorier när jag lika gärna kan dricka valfri lightläsk/saft eller bubelvatten och tycka det är lika gott och lägga kalorierna på något gott ätbart istället (obs, inte så att jag räknar kalorier, men liksom överlag energibalans i åtanke).

       Fast det beror ju på vad du dricker. Jag är t.ex. sommelier och har ett brinnande intresse för dryck (gärna i kombination med mat). Jag tycker det är fascinerande att njuta av ett högkvalitativt vin, öl, whisky eller vad det nu är för dryck och analysera smaker, texturer, matcha med mat osv. Jag dricker alltså inte alkohol för att blir berusad, utan för smakens skull. Vilket också betyder att jag hellre väljer ett alkoholfritt alternativ framför alkoholhaltiga drycker av låg kvalitet eller drinkar, groggar, shots.

        Ja alltså jag menade inte att ifrågasätta folk som dricker för smakens skull, fattar att många gör det. Min man gillar att dricka whisky för just smakens skull. Tror absolut på er att ni gör det för smakens skull. Menade just bara att just jag personligen inte kan relatera till det alls. För min del finns det ingen poäng i att dricka alkohol (pga energin det innehåller men ingen näring) om jag inte ska bli berusad, oavsett hur god drycken är.

        Som tillägg till det jag precis skrev ovan, egentligen är det väl inte huruvida alkohol har näring i sig. Utan tror det är mer att jag tycker typ 99 av 100 gånger det är roligare/mer värt med något gott att äta än att dricka. När det gäller att dricka saker är jag allt som oftast smakmässigt helnöjd med bara vatten, bubbelvatten, lightsaft eller lightläsk. Enda jag gillar att dricka för enbart smaken som innehåller energi är väl kaffe med mjölk.

        Men som sagt, var mest bara en liten egen reflektion och att jag roades lite av det. För annars så brukar det ibland känns det som att det är något fult att tyckas såhär, att man liksom ”ska” dricka alkohol för smaken och inte för att vilja bli berusad. Men kanske bara är i mitt huvud 🙂

        Jag dricker enbart för berusningen skull. Jag tycker inte att vin, öl, sprit, whisky osv smakar gott, jag har vant mig så jag har lättare för att dricka det nu än för 30 år sedan .

       Håller med dig. Tycker dessutom att kommentarer som ”jag dricker för att det är gott” kommer från personer som ofta dricker stora mängder, framförallt öl och de ser själva inga konstigheter att dricka säg ett flak öl under en helg.
       Brukar ofta säga att jag själv gillar att dricka cola för att det är gott men jag dricker inte flak cola under helg bara för det. Dessutom skulle de förmodligen anses märkligare att dricka den mängde läsk ensam under en helg jämfört med t.ex. öl. Vilket egentligen gör det ännu tydligare att en dricker inte den mängden alkoholhaltig dryck för att det är gott…

        Så bra skrivit ⭐⭐Jigglypuff

      Varför skulle föräldrar avstå ett glas vin till maten och en glögg vid Kalle Anka för?

      Om barnen far illa av det undrar jag ju hur man som förälder beter sig?

      Tror att de som ser sina föräldrar dricka vin till maten annars och inget hemskt eller konstigt händer klarar av det på julafton med.

      Så vad är ni rädd ska hända för att man tar ett glas till maten?

       Men förstår inte vad problemet är – ni ser ju i filmen vad barnen själva svarar gällande hur de känner? De vet ju rimligtvis bättre hur de känner än random vuxna som vill ursäkta alkohol vid varenda jävla högtid. Alla barn kanske inte är känsliga för detta men inget barn kommer att säga det till dig direkt om du inte frågar.

       Blir verkligen mörkrädd av det här kommentarsfältet ibland.

        Håller helt med. Det är ju inte första gången man ser dylika kommentarer just när det gäller alkohol. Svensken kan verkligen slåss till döden för att få behålla sin dricka. Oavsett vem det drabbar.

        Jag har inte kollat på klippet, men får man på filmen se berusade föräldrar?
        Eller enbart barnens kommentarer?

      Vaddå ”en enda helg”? Menar du att föräldrar normalt sett super om helgerna? Jag vet inte vad andra gör men våra helger består som regel av att skjutsa barnen till aktiviteter och kalas, gemensamma utflykter och jobb. Klart vi KAN avstå alkohol till jul men argumentet *en enda helg* som att julen enbart är till för barnen blir lite bakvänt för oss som faktiskt organiserar i princip varenda helg utefter barnen. Vill jag ta en öl då trots att det är jul då gör jag det och har full förståelse för att andra gör det också. Bedömer risken att barnen skulle få allvarliga men av det som liten men vi får väl se.

    Du kan säga att det inte märks på dig är något du intalar dig för att ursäkta din glögg och öl på julafton. Vad mer slinker ner undrar jag direkt? GT, lite vin, mera glögg?
    Jag och min man har druckit i väldigt måttliga mängder under barnens uppväxt, ex nyår och midsommar, dock inte julafton för det har vi tyckt varit barnens högtid. Anledningen till att det blivit väldigt måttligt är att vi så tydligt kunnat se hos barnen att redan vid väldigt måttliga mängder ser de skillnad och undrar vad som händer med mamma och pappa. Alla barn visar kanske inte vad de känner men nog ser de att mamma eller pappa inte beter sig som vanligt.

     Så extremt moraliserande? Hen skriver ju tydligt att det inte är lämpligt med massa alkohol på julafton men kanske tar en glögg en eller en öl. Vad får dig att tro att det skulle drickas drinkar och vin uppepå då? Så märklig kommentar

     Bara för att det för dig verkar vara omöjligt att dricka ett glas så är det inte det för andra.

     Det finns ju faktiskt rätt många vuxna (alla jag firar med) som kan ta EN julöl till maten och en liten kopp glögg ute vid brasan när vi anländer…. ingen av oss rullar sen över på GT osv. ALLA vuxna har ju inte alkoholproblem utan kan ha en sund relation till alkohol.

     Jag håller med, börjar man bete sig på ett ovanligt sätt som skrämmer barnen efter ett glas vin till middagen så är det bra om man avstår för barnens skull. Men då ska man nog inte dricka i barnens sällskap resten av året heller.

     Hur är det man beter sig när barnen far så illa av att man dricker ett glas vin till maten? Eller vad händer vid två glas vin?

     Vad gör dessa föräldrar varas barn får julafton förstört?

     Tror de flesta som inte har problem med alkohol har full koll på hur mycket de har druckit, enligt dig verkar det ju som att man tappar kontrollen efter ett glas vin? Då minns man plötsligt inte att man drack 7 drinkar och en flaska glögg också. Jag tycker absolut att barn har rätt att slippa orediga vuxna, men tror heller inte att barn blir traumatiserade av om nu mamma skulle bli lite mer avslappnad av ett glas vin eller om pappa har whiskyandedräkt. Jag är fullt kapabel att dricka 2 små glas glögg och en cider eller ett glas bubbel (vilket är ungefär de mängder som förekommer i vårt hus) UTAN att det blir någon form av kaos som slutar med drinkar och en massa alkohol. Jag har varit bakfull en gång i mitt liv, vilket räckte för att avskräcka mig från överkonsumtion för all framtid. Har man däremot problem med att sätta stopp på en rimlig nivå så är det bäst att låta bli, så länge man har ansvar för barns välmående.

  Victoria Riis (Matplatsen) gjorde också ett inlägg om vit jul.Höll på att trilla av stolen av skratt.

   Ja speciellt att folk håller sig nyktra över jul men en vecka senare på nyår då jäklar ska det vara bubbel, drinkar mm. Då har man plötsligt glömt att barn är med även på nyår.

  Men Julia behövde bara mer uppmärksamhet därav detta inlägg?

   Vem fasen är Julia, är det Bingos nya fru?

    Första gången jag såg Julia var i en dokusåpa om barpersonal på Mallis. Hon och hennes kusin.
    Det framgick att de två ”levde på” att resa, festa och shoppa på andras bekostnad.
    Hur hon hamnade i bingos famn vet jag inte.

  Innan jag hann läsa vilken influencer som hade postat detta så tänkte jag för en sekund ”ja, det kan ju inte vara Julia, Bingo eller Katrin som skrivit detta i alla fall”, så VAR det Julia… Herregud ?

  Mycket möjligt att hon menar detta men att hon saknar förmågan att ha två tankar i huvudet samtidigt och förstår helt enkelt inte att det krockar med deras eget beteende.

  Helt sjukt att man dricker alkohol i närheten av barn. Det är typ det enda som man kommer ihåg från jular, högtider, släktkalas, fester, osv när man var barn – att de vuxna drack alkohol och luktade alkohol och blev fulla. Jag kommer knappt ihåg någonting annat än det. Och sen så tror dom att barn inte märker. Barn märker ALLT + mer därtill. Barn har en hjärna och har 100 % stenkoll och kan ”känna av” allting. Vuxna verkar inte ens tro att barn har öron att höra med liksom.

   Yup, dessutom är barn smartare än vuxna och bättre på att läsa av människor och olika situationer. Det behöver inte ens vara situationer där alkohol är inblandat. Barn hör, ser och märker ALLT.

   Mina föräldrar drack väldigt måttligt under min uppväxt, har aldrig någonsin upplevt att det var jobbigt. Finns så klart dom som inte kan kontrollera sitt drickande och det går helt överstyr. Man känner verkligen för dom barnen som skall tvingas att tillbringa julen med föräldrar och släkt som dricker.

    Problemet är ju att de som går över gränsen tenderar till att TRO att de har full koll. Man ser ju dylika resonemang här i kommentarsfältet. Men faktum är att många människor har noll koll om hur fort/på vilket sätt deras beteenden förändras vilket är något som barn fort snappar upp.

   Barn märker ALLT! De har stenkoll på de som ska vara deras beskyddare. Om de svajar, svajar hela det lilla barnets värld! ?

   Tror problemet ligger hos dig då du gör kopplingen dricka alkohol = full.

   Det är INTE det normala.
   Här blir det en glögg till matlagningen, en kall öl till maten och ev en konjak på kvällen.
   Japp, barn kommer att finnas med och kanske de får en egen öl till maten (men troligen vill de ha julmust/cola istället).
   God jul ?☃️?☃️?

  Herre gud ??

  Blir alltid väldigt ledsen den här tiden på året. Tänker på alla barn som längtar så efter julen men deras föräldrar super eller knarkar skallarna av sig och spyr i ett hörn. Vill hämta alla barn som lider så förbannat när julen kommer.

   Mina föräldrar har aldrig druckit alkohol under min barndom (knappt nu heller) men jag minns att vi ofta träffade barn på olika campingar som typ drev runt vind för våg. Deras föräldrar drack flera ”semesteröl” varje dag och prioriterade alkoholen över familjen.

   Som barn tyckte jag att det var konstigt, men nu som vuxen är det ju helt sjukt.

   Jag med! Vill ta hand om alla rädda barn som ser fylla och våld i hemmet. ?

    Varför skaffar man barn om man inte vill ge barnen ett bra liv? Tycker man det är roligt att supa järmet , skaffa inte barn eller djur. Bo själv eller bo med npgon som oxå gillar att supa.

   Verkligen, och även de barn som blir misshandlade och utsatta för sexuella övergrepp och inte har skolan som tillflyktsort pga jullov.

    Ja, fy fan vad hemskt en del barn har det! ?

    Ja usch vad ledsen jag blir ?

   Samma här. Jul och nyår är ett rent helvete för många barn. Fulla vuxna, bråk och misshandel eskalerar under storhelger. Så många barn som går med en ororsklump i magen just nu.

  Ja, dethär kom ju från rätt person….eller…varifrån blåser vindarna nu??!

   Det blåser upp till grogg snart.

    Håll i hatten alltså!! ?

   Tror det blåser storm mellan öronen i det här fallet! ? ? ?

  Hon har kanske fått en uppenbarelse?

  Jättefin tanke med vit jul, såklart men det blir lite tokigt med tanke på vem det är som pratar…

  Samma person spenderar nio timmar hos frisören och gör reklam för att samma frisörs hårprodukter är anledningen till att håret är så otroligt vackert?. Enbart produkterna alltså.

  Och så har vi det där med att spendera timmar på diverse ansiktsbehandlingar slash botox och sedan göra reklam för hudprodukter som gör underverk med ens hy.

  Jo men den skenheliga världen ?.

  Jag tror Katrin är grön av avund på Julia och hennes utseende. ?

   Nog är väl Katrin snyggare än Julia

  Snacka om att spränga atombomber i glashus…

  Tar man med barnen på ett pimps and hoes-party så tror jag inte man är rätt person att komma med moraliska pekpinnar.

  Ja men allt är väl relativt ;- ) beror väl på vad som är ”vit jul” för familjen som är kompis med soc? Viltt vin, Vit glögg, Vodka, och vithårig pappa och relation.

  På tal om skenheligt… Att Therese för ett samarbete med Amazon kändes rätt sunkigt efter hennes kravlista gällande samarbetspartners som hon presenterade för inte allt för länge sedan och fick massa cred för. Amazon kan omöjligen kvala in på den listan. Så det var så länge det gällde då? Inte ens hela 2022 ut..

  Alla tre super ju så ögonen blöder ihop med barnen. Det söps innan Julia, men hon gjorde inte saken bättre. Nää, bättre alla tre la in sig på rehab än att dela ut förmaningar åt andra.

  En påminnelse till alla som absolut måste unna sig ett glas eller två kring barn.
  Ni tänker på att ha en nykter vuxen som kan tex ta hand om eller köra ett sjukt barn till sjukhus om något skulle hända?

  Jag har jobbat inom olika delar av blåljusbranschen och det är ofta föräldrar ringer om ett sjukt barn.
  Det är sällan livshotande och de kan köra barnet till sjukhus själv….om det inte vore för att ”vi är på landet och alla vuxna har druckit alkohol” eller ”vi får inte tag på en taxi och alla vuxna har druckit alkohol”.

  Dom får en rejäl utskällning varje gång och inte sällan en till av ambulanspersonalen som får agera taxi för att vuxna tycker att ”nåt glas vin” inte är så farligt.

  Fan spara drickandet till när inga barn är med. Varför är det så jävla svårt?
  Sök hjälp om ni inte känner att ni kan vara utan, det är inte skamligt.

   Men så hemskt ?

   Folk tycker jag överdriver när jag alltid är nykter för att jag vill vara körbar. Har en 2.5 åring med otrolig otur. Försöker alltid ha bilen med bilstol i närheten av barnet ifall att. Eller ha en reservstol. Sånt måste man tänka på när man valt att skaffa barn.

   Du är inte prio ett längre. Ditt barn är!! Jag överdriver inte. Andra underdriver!

    Nej du överdriver verkligen inte.
    Tack för att du tänker ett steg före. ❤️

    God jul och hoppas ni inte behöver uppsöka vård fler gånger.

    Man kan tänka på sådant om man har/känner ett behov av det men nej, man ”måste” inte tänka på att alltid ha en bilstol i närheten av sitt barn om man skulle behöva sjukhus. Helt ok att vistas utomhus utan extra bilstol, helt ok att åka tåg med småbarn för att besöka vänner, helt ok att ha barn även om man inte har bil ? Man gör som man vill.

   Ja, har vi ett sjukt barn så ser vi till att nån är körbar. Däremot kan det ju hända något oväntat, en olycka. Är det inte livshotande är ju en taxi eller att ringa in en kompis att föredra framför att ringa ambulansen? 112 ringer man väl bara vid livshotande situationer. Och då antar jag att man hade gjort det oavsett om föräldrarna har druckit vin eller ej? Sen är det ju ganska hårt om man ska leva hela livet beredd på att en olycka kan hända och konstant vara förberedd på det.

    Det är långt många fler än du tror som ringer och kräver ambulans när det inte är livshotande, både för vuxna och barn.
    Det är mer riskabelt att neka barn en ambulans än vuxna så man skickar oftare ambulans i ”onödan” till barn.
    En del gånger för att ingen vuxen har körkort och de tror att ambulans är gratis eller för att de tror att man går före i kön på akuten om man kommer in med ambulans.
    Men det är väldigt ofta för att ingen vuxen är körbar (och också för snåla för taxi) pga alkohol.
    Detta inträffar såklart oftare under semestertider och kring högtider.

    När man skaffar barn så är det ju inget man kan välja bort lite när man känner för det. Ansvaret har man ju minst fram till att de fyller 18.
    Dom som tycker att det är hårt att man har ett så stort ansvar kan ju skaffa fiskar eller en hamster istället för barn.

   Nej har faktiskt aldrig tänkt så, att någon konstant ska stå i stand by gör att köra. Hur är det med folk utan körkort isåfall? Bor visserligen nära sjukhus men tänker mig taxi eller så kanske man får höra med grannar eller vänner OM det nu skulle ske en olycka som inte kräver ambulans men akutsjukvård JUST den kvällen man tagit ett glas. Har aldrig hänt mig som barn, aldrig hänt mina barn men är säker att vi skulle hitta en lösning, precis som de utan körkort hittar en lösning i dessa ovanliga situationer. Låter jobbigt att gå så på helspänn om jag ska vara ärlig men alla gör ju som de vill.

    Det blir så konstigt när man ska jämföra allt med sig själv hela tiden.
    ”Det har aldrig hänt mig och jag har aldrig hört nån annan råka ut för det så därför kommer det aldrig drabba mig.”

    Men vad bra. Då har det aldrig hänt.
    Då kan vi ignorera allt, drick bäst ni vill och så ser vi till att ortens enda ambulans är upptagen med en unge som hostar och har feber när Robert 45år får bröstsmärtor och börjar förlora medvetandet.

    Gör som ni vill. Bry er inte om människor ni inte känner för har det inte hänt er så har det inte hänt.

    (Det händer inte nån enstaka gång att folk vill ha ambulans som taxi åt sitt barn för att de själva har druckit. Det händer flera gånger per dygn.)

     Menar inte att det inte kommer drabba mig någonsin men det är ju snarare en chans på 10000 än en på 10 om man säger så och man vet ju själv om chanserna för att lyckas ta sig in ändå. Ibland blir det fel, många av ambulanstransporterna hade kunnat undvikas om folk tänkt efter före men man kan ju inte döma folk eller tänka att folk ska skämmas varje gång man gått ut utan isdubbar på skorna och tänka att ens misstag kan leda till någon annans död liksom.

     Men ok, vi lever uppenbarligen väldigt olika liv, har inte en enda ort-ambulans här utan hade kunnat lägga ungen i en barnvagn eller liknande och gå till akuten om det skulle krisa så enormt. Men ska man tänka att man ska ha personlig ”ambulans” tillgänglig konstant kan man ju inte gå på längre promenad och liknande heller, OM man skulle behöva sjukhus när man gått 5 km hemifrån tex. Eller är det bara om man druckit ett glas vin det är så hemskt, inte andra situationer man kan råka sätta sig i?

     Så passivt aggressiv. Det är ju faktiskt inte det personen skriver, så att försöka skuldbelägga denne är väl helt fel taktik för att få några sympatier..

     Flera gånger per dygn? Det låter ju helt sjukt ?

   Skäller du på föräldrar utan körkort också? De kan ju inte heller köra sjuka barn till sjukhuset.

    Nä men då beställer vi taxi. Mvh hon som inte kan ha körkort av medicinska skäl

  Hahaha tänkte samma sak ! Julia Franzén , som ALLTID dricker alkohol när barnen är närvarande , varenda gång hon och bingo träffas , ensamma då har hon på sig bh , stringtrosor , vin och spelar spel med barnen … matchar lite illa . De dricker vi. I timmar enligt story VARJE gång de träffas , barnen är med på uteställen .. alltid alkohol med i bilden . Dubbelmoralens mamma är hon ! Klär barnen inför fylke fest i hennes underkläder ( väldigt utmanande ) och kallar barnen .. ” nu är ni horor ” då bad hon om ursäkt , och skulle gå en kurs och lära sig , tror denna familj glömmer hur mycket de sälherbut sina barn , ALLT för få klick ! Sist var det julfest hos bingo förra veckan .. Herre gud .

  Praktiskt att vara nykter på julafton och festa resten av året… ??‍♀️

  Helt ärligt tror jag att Julia har hjärtat på rätt ställe och alltid vill väl, men tyvärr verkar hon lite ignorant och… lite efter när det kommer till utvecklingen i samhället. Jag menar att hon verkar inte hängt med när det kommer till feminism, body positivity, vetskapen om utsatta (tex prostitution) och mycket annat som folk snappar upp och gör att samhället går framåt. Det känns som att hon har fastnat i 00-talets ideal och ideologi…

  Vad är det för vitamindropp hon hittat och är det reklam? Trodde att man normalt sett, om man äter allsidigt, fick i sig alla vitaminer??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.