Malin Wollin om SVTs dokumentär om Margaux Dietz

…eller egentligen handlar Malin Wollins krönika i Aftonbladet om Margauxs mamma, snarare än om Margaux själv. (Jag har skrivit om dokumentären här.)
Malin avslutar nämligen sin text så här:

Halvvägs in i dokumentären kommer Margaux mamma Eveline förbi. Hon ska följa med sin dotter till advokaten eftersom Margaux är misstänkt för brott.

Du har levt fem år i en bubbla som spruckit och genomlevt ett drev som skulle knäcka en genomsnittlig minister. Dina kunder har lämnat, du har blivit anmäld till det sociala och världen som du kände den är hej då. Enter alla moders moder: mamma.

Nu står de i den vita hallen i sina beiga kappor och diskuterar färdmedel. Margaux vill ta tunnelbanan, mamman vill ta en taxi.

Margaux säger: Det har gått så pass lång tid att det inte känns jobbigt att gå ut längre.

Margaux mamma säger: Jag kan fortfarande känna så där … Framförallt när vi går ut tillsammans, ”Där är de där.”

Vem bryr sig om vad du känner? Du ska hålla huvudet högt och råda din dotter att göra likadant. Du är mamman. You had one job.

Om man spelar upp scenen i slowmotion så ser man på sekunden när Margaux hjärta går i bitar.

Så min fråga är:

Kan vi förlåta Margaux Dietz mamma? // Malin Wollin

Malin har delat den här krönikan på Facebook och kommentarsfältet är inne på exakt samma sak. Margauxs mamma Eveline? Vad gör hon? Vad SÄGER hon?

132 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vill också ha en dokumentär på snubben med det långa håret som hon satt och high fiveade med i slutet!

      Stefan Hallgren?

    Hon misslyckades även då hon körde femminutersmetoden på M som ung. Kanske där vi hittar bristerna i empati, fast M hävdade att hon misann aaaaldrig tog skada..

      Oj vad spännande att faktiskt följa upp den tråden på riktigt!

    ???

    Nja, jag tycker nog Malin Wollin är fel ute här. Margaux är ju vuxen och har valt sitt liv och sin karriär själv. Vi vet ju inte hur många diskussioner dom haft om det i familjen tidigare eller hur obekväm resten av den äldre generationen är med allt som hon lägger ut. Alla är ju inte som Wahlgrens som gillar att de själva och deras barn lägger ut allt möjligt och bilder, barnbarnen osv. Att klandra mamman känns inte särskilt 2023 utan snarare gammaldags och unket.

      Fast jag upplever att mamman glidit på M:s räkmacka. Liiite märkligt att uttrycka sig som hon gjorde i dokun. Men jag skulle inte gå så långt som Wollin gör här.

        ”Du upplever”? Var du där?!

          Ingen av oss ’var där’. Jag spekulerar såklart efter vad jag sett och läst hos Margaux själv. Precis som de flesta av oss. Precis som Wollin.

    Tycker f ö att Malins krönika var väldigt bra och framför allt följande: Margaux stora misstag var att förväxla följarna med vänner. En följare är aldrig en vän, en följare älskar dig inte villkorslöst så som en vän måste göra. En följare kan när som helst gå vidare eller hugga dig i ryggen med den vanligt förekommande formuleringen ”Jag brukar gilla dig, men”. Det här är något som även t ex Bianca borde inse samt övriga influencers som envisas med att ”älska sina följare” etc.

      Tror knappast M ser följarna som vänner dock. Hon vill tjäna pengar/ va känd.

        Fast M själv säger ju det i dokumentären. Typ något att hon sett sina följare som vänner

          Och du köper det? Man är väl inte vän med helt okända människor?

            Menar du ifall jag inte tror hon menar det då hon bara är ute efter pengar?
            Jag tror tyvärr hon har sett sina följare som lika henne typ

              400 000 som är som Marguax? Varav vissa gör hjärtan då och då? Snacka om duperad.

              I hennes yrke ingår att få dig att tro det. De hon gör är egentligen inget mer märkvärdigt än telefonförsäljning, där man lär sig olika säljtekniker. Hon har ju för gudars en chef också som var med i dokumentären? Hur tror du deras snack går när det gäller tjäna pengar…

                Jo jag menar ju förstås det med som ts Nettan skriver.
                Dvs: Margaux stora misstag var att förväxla följarna med vänner. En följare är aldrig en vän, en följare älskar dig inte villkorslöst så som en vän måste göra.
                Men du skrev: tror knappast M ser följarna som vänner. Klart det är BS men refererade vad hon sagt i dokumentären

                  Så hon har ju inte förväxlat nåt då det är en uppenbar lögn, vilket vi är överrens om? Fattar inte riktigt vad du menar nu.
                  Krönikören menar väl mer typ att det är Margaux som lurat sig själv? Och köper detta skådespeleri med hull och hår.

          En följare av 400 000 som hon hade förut är inte mer än en pinne i deras statistik. Men ja de lyckas dock lura folk ser man… hela yrket ärbedrägligt, skulle jag säga

        Precis som Li skriver längre ner när du frågar detta:
        Det är ju en referens till Margaux själv som i början av dokumentären tar upp just det som sitt stora misstag, att hon såg följarna som vänner.

      ”älskar dig inte villkorslöst så som en vän måste göra”

      Fast egentligen älskar man väl aldrig någon annan helt villkorslöst? Det finns ju villkor. Om min vän skulle bli aktiv nazist, slå mig i ansiktet och spotta på min pappa skulle ju kärleken försvinna.

      Ovidkommande i diskussionen visserligen.

        Nä men eller hur. Vill man ha villkorslös kärlek får man skaffa hund ❤️.

          Ett djur älskar dig aldrig villkorslöst. Tror man det så projicerar man sina egna känslor på djuret.

            Du har inte haft en hund, va? ?

        Jag tänker att den enda villkorslösa kärleken är till sina barn

          Det finns många som bryter med sina barn av diverse anledningar (sexuell läggning t.ex) så det behöver inte vara villkorslöst det heller.

          Skulle mitt barn vara en pedofil och våldtäktsman så bidde den kärleken också slut för min del.

            Är ganska intressant att höra mammor till brottslingar prata om kärleken till sina barn. Har ju givetvis inte hört alla mammor till alla brottslingar men långt ifrån alla bryter med sina barn. Många beskriver hur de fördömer brottet och den brottsliga gärningen men att de ändå älskar sitt barn. Minns speciellt en mamma till ett barn som begått ett vidrigt brott. Hon kunde absolut inte förlåta honom för det han gjort men hon sa att hon ändå måste besöka honom så att hon hör att han får mat och att de ändå tar hand om honom. Tror det är mer komplext än man (förhoppningsvis) någonsin behöver förstå.

              Ja absolut, jag talar bara för mig själv. Vet och förstår att det är komplext. 🙂 Men det finns inga garantier att någon i hela världen älskar dig villkorslöst var kanske mer min poäng.

    Så olika vi kan uppfatta saker. Känns mer som att mamman inte vill vara en del av kändisskapet och uppståndelsen. Att hon även tänker på M att hon ska slippa att folk stirrar om de skulle vara elaka. Kan ha fel för vet inte dirket nått om Mamman och M. Men men

      Fast mamman ha tvagit Me du olika program innan detta och har inte fått uppfattningen att hon inte gillar att sola sig i glansen från sitt barn

        *har varit med i olika

    Japp

      Jag trodde vi kunde diskutera henne å deras relation bara inte hans eventuella kriminalitet?

      Kristersson är etniskt svensk.

        Precis. Har du Camilla någonsin skrivit/hånat/hängt ut/varit kritisk mot en enda icke vit influencer?
        Nu får man inte ens diskutera D***a som en egen person.
        Hyckleri och skillnad på folk och folk. Etniska svenskar går hur bra som helst att skriva elakt om.

    Har inte läst hela men tycker spontant det klingar rejält fel med ”en följare är aldrig än vän”.
    Nä det är väl klart! De är ju DE som försöker sälja på ”oss” sin sk vänskap, lura oss till att betala för deras lyxliv och resor.
    Snyft när den fasaden spricker, eller vad menar människan?

      Det är ju en referens till Margaux själv som i början av dokumentären tar upp just det som sitt stora misstag, att hon såg följarna som vänner.

        Och det är ju BS, lögnen hon säljer

          Jo, såklart, men jag tolkade kommentaren ovan som kritik mot Wollins rubriksättning, men jag kanske missförstod den.

      Fast följare betalar ju inget för att få följa.

        Vaeje klick tjänar de på, vad tror du

        vi betalar med vår uppmärksamhet

          Japp. Vår tid. Inget är gratis.

            Det betalar vi helt frivilligt ju, går väl inte att uteslutande beskylla influencers för. Vi alla har ett litet finger med i spelet

              Handlar väl mer om att alla parter ska vara nöjda med utbytet. Vi vill inte bli lurade att spendera vår tid, vår tid är den högsta insatsen av alla.

                Men snälla, du hänger i kommentarsfältet på en skvallerblogg och snackar om tid som den högsta insatsen. Du verkar ha tid så det räcker.

                  Öhh..Ja uppenbarligen har jag gjort en bedömning att jag har tid för den här diskussionen. Jag har ju skippat en hel del bloggar också som jag bedömt som ett fullkomligt slöseri med min dyrbara tid. Människors livstid är alltid den högsta insatsen.

                    Så du har alltså inte blivit lurad att spedera din tid, vilket var dit argument ovan. Är det andra männsikor du tänker blir lurade eller hur menar du?

                      Fast det finns tillfällen när jag har känt mig lurad och hela den här bloggen existerar för att kika igenom bluffar. Är du en sådan som kommer försent till möten därför du inte förstår att värdesätta andras tid eller vad är det med investerad tid du inte förstår?

                      Anonym 21:00, jag tror du tappat bort din röda tråd i diskussionen.

                      Anonym 21:04*

      Jag har oxå lite svårt att förstå vad reaktionerna har att göra med om följarna är Margås vänner eller inte har något med det här att göra.

      Jag lovar, att om jag skulle filma när jag fnissade och petade på en blodig medvetslös människa. Och dessutom hade ackomponerat med förlöjligande musik och boink ljud.

      Och skickat klipper till mina vänner. Hade jag definitivt inte fått hjärtan och tumme upp tillbaka. Jag hade definitivt fått veta att jag levde och krävts på en jäkligt god förklaring. Risken är till och med överhängande att jag förlorat några vänner på grund av mitt tilltag.

    Vad heter han? Ett namn kan ju inte vara förtal. Bara vi inte diskuterar honom i övrigt

      Simba?

    Förlåter Mamma Dietz för allt eftersom hon har så fruktansvärt snygg frisyr ?

      Haha va! Smaken är som baken alltså.

    Nej, mamman är inget offer. Men vi vet ju också hur inspelningar funkar. Producenter (m.fl) ställer frågor till medverkande som inte finns med i slutproduktionen. Mammans kommentar kan vara ett direkt svar på en väldigt specifik fråga om hur hon känner när hon går på stan efter händelsen. Och inte ett uttryck för att hon ser sig själv som ett offer i det här?

    Hörde ännu en influencer som pratade om den abort hon gjort och hennes förvåning över att hon blivit så ledsen och hur dåligt hon mått efteråt. Hon ursäktade sig nästan för att hon inte tog det med en klackspark.

    Vad lärs ut till kvinnor egentligen!? Att abort är som vilken ytlig behandling som helst.

    Att göra abort när man önskar fler barn , har ekonomin och stabilt förhållande mm.
    Men det var något/några år för tidigt.

    Sjukt och sorgligt.

      När man gör en abort så blir man erbjuden att prata med en kurator, något du kan tacka ja till om du önskar. Det ”lärs” inte ut till kvinnor att ta det med en klackspark.
      Sedan är att göra en abort på grund av några år för tidigt ABSOLUT en valid reason oavsett om man blir ledsen efter ingreppet eller inte.

        Och det blir så svårt att dra en gräns på vad som är en rimlig anledning till abort, så bäst att inte ens försöka.

        Jaså blir man, det blev inte jag.

        Jo, min sköterska berättade för mig att jag var en hjälte och att det inte är något att vara ledsen för. Jag ville nästan inte berätta för henne att jag var lite ledsen. Ingen större grej tyckte hon.

          Jag upplevde tvärt om. Jag var bara glad och lättad men alla tjatar om att det är så hemsk. Läkaren frågade massor av gånger om jag mådde bra osv.

      Det kan säkert bero på vem man umgås med och vad man har hört runt sig. I skolan (nu är jag en gamling dock, över 30!) vad jag minns så gick man igenom abort ganska ytligt och snabbt, handlade inte om känslor kring det. Det är ju sådant man kunde höra från vänner och bekanta och där skiljde det ju sig mellan ”det var som mens och jag är glad” och ”det var hemskt och jag kan inte sluta gråta”. Men vad unga tjejer får lära sig idag vet jag inte – jag hoppas överlag man går in djupare på allt känslomässigt vad gäller sex, förhållanden, missfall, abort, o.s.v.

      I Sverige drivs stenhårt fram att abort är enbart positivt. Man får absolut inte nämna att abort är ett nödvändigt ont, då är man kvinnohatare. Men sanningen är att man ofta mår dåligt även om aborten var helt frivillig och önskad.

        Upplever även att ångesten kan komma starkt många år efter. Jag gråter ibland över en abort jag gjorde för femton år sedan.

        Jag har gjort 2 aborter helt frivilligt och mår överhuvudtaget inte dålig över detta och det är 11 år sedan

          Håller med dig. Jag har gjort två aborter och det var inget som gjorde mig minsta ledsen eller som jag brytt mig om nämnvärt. Det enda jobbiga var att hinna planera in en dag för det samt att jag fick starka värktabletter så jag inte kunde dricka vin på kvällen. Andra aborten gjorde för jävligt ont så det var väl lite jobbigt.

        Fast det håller jag inte med dig om. Det pratas ju visst om hur det kan(!) påverka ens mående.

          Det upplevde inte jag alls så det beror nog på personal.

            Visst så kan det vara men att basera hur det är i Sverige och att det drivs stenhårt på en upplevelse är lite väl kanske.

      Nej det lärs inte ut att abort är enkelt, däremot är det svårt att i förhand veta hur man kommer må efter något som man aldrig gjort tidigare.

      Du kanske är lite ot nu, eller tänker du kanske att det bästa vore att Margå blivit aborterad?

      Skämt å sido. Det finns inget alternativ till att alltid stödja kvinnans val när det gäller abort. Det är kvinnas kropp och hon har altid rätten att välja att inte föda ett barn till världen. Ett sådant beslut får aldrig skuldbeläggas.

      Vem vill föresten ens att det ska födas en massa oönskade barn?

      Jag har gjort en abort, jag har vänner som gjort abort. Jag känner ingen som det varit ett lättvindigt beslut för. Men vi har alla sagt att vi känner i ryggmärgen vilket som var det rätta beslutet. Så om en kvinna känner i ryggmärgen att hon inte vill att embryot hon bär skall utvecklas och bli ett barn. Så får ingen skuldbelägga eller frågasätra hennes beslut.

    Alltså, M:s mamma Eveline har ju aktivt valt att vara en del av Maggans kanaler och har själv skrivit en blogg och haft ett Instakonto, så det är ju inte direkt så att hon varit emot det hennes dotter pysslat med på internet. Hon har problem med det NU, eftersom hon är så pass välkänd genom Margaux att folk känner igen henne på stan och har då förmodligen kommit fram till henne och sagt vad de tycker om hennes dotters agerande..

      Nej, hon har inte problem med det nu. Hon har problem med att hennes dotter agerat omdömeslöst och att hela sverige också tycker det.

      Bara för att hon stöttat sin dotter och syns i kanalerna behöver hon inte acceptera allt hennes dotter gör.

    Nej en följare är inte en vän utan en potentiell kund och Margaux själv är varan. Tror inte heller influencers ser sina följare som vänner heller, utan en skock som kan hjälpa dem tjäna pengar på sina varumärken.

      vi är deras chefer & de är våra idoler

    Det är det jag också kan känna. Var är självrespekten? Ska hon ta hem honom till familjen då?

    Diskutera på flashback

    Vadå får man inte din mamma tycka att en situation är jobbig? Utan att för den delen inte backa sitt barn? Töntigt skrivet

      Som mamma *

      Så klart. Och i en bra relation kan man ju ta det med sitt barn. Jag skulle i alla fall inte säga något sådant i en dokumentär som folk kan titta på – NÄR mitt egna barn själv säger att hon inte känner sig illa till mods nu.

        Men mamman har väl ändå rätt att känna sig illa till mods när de blir utstirrade och dömda? Det är väl inte upp till M att bestämma när hennes mamma ska känna sig bekväm med det.

    M är förvånad att vi andra lever i vardagens verklighet. Haha!

    Nämen, det tänkte jag inte ens på.

    Håller faktiskt med Wollin ?

    Tycker Malin har fel.

    Självklart får mamman skämmas över dotterns uppförande, hon kanske känner att folk tänker ”har du inte lärt henne bättre?”

    Bara för att man är mamma så måste man väl inte alltid vara stolt över det som ens barn gör om det äe ngt man verkligen bör skämmas över?

    Hon åkte dit, o h följer med till advokaten. Det är för fan kärlek.

      Precis så! Mamman står tydligt kvar vid sin dotters sida och stöttar henne, det kallar jag en bra förälder. Margaux har uppenbart gjort fel och varför skulle man uppmuntra något sådant? Som förälder bör man väl om något sätta ned foten när ens barn gör fel.

      Ja det har du rätt i. ? Hon stod där vid dotterns sida trots allt. Bra poäng.

    Vad tillför A i programmet? Pinsamt resonemang.

    Tycker det är alldeles för mycket tjat om Margaux när vi har en annan influencer som lägger upp helt gränslösa bilder på sitt sjuka barn och en vecka efter att han någorlunda tillfrisknat släpar med ungen utomlands (där han igen blir sjuk). Den här personen cancelar jag hellre än Margaux.

      Vem är denna influenser som gör såhär?

        Får inte skriva ut det här… Kolla Flashback.

        Vem?

          Antar att det syftar på influensern som nyss förlorade ett barn. Hon var i Polen med ett sjukt barn.

            Tack!

    Influenser och gränser är omåttligt svårt verkar det som. Jag tror att de glömmer att de inte behöver/ska dokumentera allt.

      Så sant.

      De anser sig ha rätt att dela vad de vill och de anser sig ha rätt att skarva sin verkligheten.

      Exempelvis säger Margå som försvar angående klippet att verkligheten inte var som klippet får det att framstå.

      Så de skådespelar, men blir kränkta och förtvivlade om man kommenterar dom på ett sätt som man kommenterat Goda Grannar eller Rederiet.

    Lyssnade på Surret (bästa podden!) om föräldrar som ”tvingar” ut sina små barn i skidbacken på ett par skidor, trots att barnen kanske uttrycker rädsla. Sedan ser man Sannealexandras filmklipp på insta med lilla tvååringen i pjäxor på skidor och hur ”modig” och duktig barnet är ? väldigt mysig film dock, men ändå. Hur kan vi vuxna verkligen veta att våra barn inte egentligen känner sig tvungna att göra läskiga saker?

      Nej det är inte bästa podden.
      Jaha var du där och såg att barnet inte ville åka egentligen menar du? Är jätteduktigt och modigt av en så liten unge att åka skidor. Andra skulle inte våga men det är inget fel med det heller.

      Är det så farligt att behöva göra läskiga saker lite då och då?

      Det är väl ingen fara att uppmuntra barn att göra läskiga saker som man vet inte är farliga? Jag var livrädd när pappa skickade ut oss i backen som små men jag lärde mig ju att åka skidor och rädslan går över snabbt.

      Det är en sak att skrämma barn utan anledning liksom (som alla galna grinchen-videos…), men att vara uppmuntrande kring att man klarar och vågar saker som först känns läskiga är ju positivt tänker jag?

    Jag tycker det är dags att förlåta Margaux. Hon har gjort fel, det är hon såklart väl medveten om. Men alla förtjänar en andra chans.

      Det är ju inte ens det som det handlar om. Ingen behöver förlåta något. De som vill disskutera gör det, de som vill köpa hennes grejor gör det, de som tycker hon ska söka ett annat jobb får tycka det.

      Förlåta? Hon gjorde något korkat och konsekvenserna blev att hon tappade följare och sponsorer. Inget hon har rättighet att ha. Det är bara så det är.

        Det är som att vissa nu tror att hon kommer ha svårt med mat för dagen, betala hyran.. Miljonärskan..
        Ja, det är inte konstigt hur influnsers fått all sin framgång och cash, folk är korkade. Suck.

      Ja fortsätt följ henne du, det är så man förlåter en influenser. Men man kan ju knappast kräva att följare skall vara kvar för att influensers inte ska bli ledsen.

      I synnerhet inte när den klart och tydligt visat att den inte har en susning varför folk är så upprörda.

        Jag följer henne inte. Börjar bara tröttna på allt fokus kring henne.

      Förlåt men det är en väldigt infantil sak att säga. Vissa grejer är så allvarliga att folk inte tycker man förlåter eller kommer över. Sen kanske folk redan har förlåtit Margaux men inte glömt och inte hellre har någon vidare lust att följa henne. Men det finns ju inget som hindrar henne från att byta yrke.

    Å fasen vad jag blir provocerad av sånt här uselt program som dessutom är döpt till att vi ska ”förlåta” en kändis som tjänat miljoner på att vara gränslös. De fattar ju absolut noll komma noll.

    Hon behöver inte vår förlåtelse, hon behöver våra pengar och uppmärksamhet. Jag får därmed tycka precis vad jag vill om det hon själv valde att lägga ut och ingen borde ha en endaste fråga om det.

      Ännu mer provocerande är att hon ser denna ”dokumentär” som sin comeback. Nu är hon tillbaka som vanligt igen. Noll ånger, bara offerkofta.

    Skärmdumpen från Fejjan o kommentaren…”Antagligen är Daniel Paris med i den eftersom han är med i precis allt som inte rör honom” är årets bästa kommentar. Spot on??

      ? Den var kul.

      ”Årets bästa” hihi.

    M vill tjäna pengar och vill självklart fortsätta att leva ett ekonomiskt oberoende liv. Bästa vore att ingen media skriver om henne. M har åkt Räkmacka under en väldigt lång tid. Men hon är inte ensam om det.

    Alltså jag blev mest fascinerad när dom radade upp alla skandaler som varit kring Margaux: barnboken, Säpo som taxi, bråket med Jakob…hur har hon överlevt fram tills nu? Tycker för övrigt att det hon utsätter sin son för med total skamlös exponering för sin egen vinning är typ lika illa som det här med mannen. Och till slut: skulle aldrig låta en kompis som dricker så mkt att jag tar det som rimligt att han sover utanför min dörr en lördagmorgon sova över hos mig om mina barn var där? Helt sjukt ju!!

      Hennes man är lika skyldig till hans exponering eftersom han. gått med på det

    Är dock konstigt för mig varför Helen torsgprden inte får hat för hennes exponering av sina barn, men Marcus får det. vissa argumenterar att hon bor avskilt och det inte är samma sak men det är det väl ändå? Hon kanske sköter det på ett mer helhjärtat sätt men i principsak är det exakt samma..

    Även om Helen inte instruerat sina barn att göra saker eller så , så har dom ändå deltagit i reklam är en stor del av hennes inkomst och filmas dagligen i nästan alla situationer.

      Ska stå margaux får det inte Marcus

    Så kul att du oxå reagerade på denna krönika. Jag satte nästan kaffet i vrångstrupen när jag läste den.

    Jag gillar Malin. Brukar tycka att det är kul att läsa hennes spalt. Men denna, är hon bästis med Margå? Har hon blivet ombedd av Hillsong att skriva en förmildrande krönika om Margå?

    Jag började reagera mycket tidigare än dig.
    Redan när hon skriver.

    ”Margaux stora misstag var att förväxla följarna med vänner”.

    Ursäkta va? Var inte Margås misstag att inte inse det oetiska i sitt beteende? Eller tänker Malin att om läsarna inte reagerat, så vore klippet okey.

    Malin fortsätter

    ”En följare är aldrig en vän, en följare älskar dig inte villkorslöst så som en vän måste göra. ”

    Ursäkta Malin, men vd har du för bild av vänskap? Om vänner gör något dumt så säger man väl åt dem? Det är väl det riktig vänskap handlar om. Att vänner är ärliga och törs säga till om man är på väg åt fel håll. Hur kan villkorslöst vara synonymt med vänskap för Malin?

    Jag vet heller inte riktigt vad Malin försöker få fram genom att betona att Margå var helt aningslös i det här. Att hon inte hade förstått att internet har ett hårt klimat. Är inte Margå läskunning? Talar hon inte med människor? Eller lider hon på riktigt av en personlighets störning som fick henne att tro att hon var undantaget från regeln.?

    Jag menar ALLA vet att det är hårt klimat. Att vi konflikträdda svenskar vågar säga vad vi egentligen tycker när vi är skyddade av anonymitet. Eller i alla fall har tangentbordet mellan oss och konflikten.

    Margå är ju inte heller någon ung och purfärsk influenser. Hon är där hon är för hon har jobbat hårt och medvetet för att komma dit. Margå har dessutom varit i blåsväder förr. Inte mist när hon glömde att det finns svarta människor i Sydafrika. I sin barnbok om Arnold.

    Att utmåla henne som som en liten pastellig flicka som trodde att kärlek på social media var villkorslös och evig gör bara att man tappar förtroende för både spalten och Malin.

    Malin fortsätter att linda in Margå i offerkoftan.

    ”Rev rimmar på drev och till skillnad från äldre politiker eller andra makthavare så hade hon inte garden uppe. Hon var ju bland vänner. ”

    Nu är ju Margå inte politiker eller makthavare. Utan influenser, det är något helt annat. Att hon inte drog paralleller med någon i kungahuset. För att riktig förstärka bilden av Margås viktighet.

    ”Jag har inga problem med att tycka synd om Margaux eftersom det är möjligt att tycka synd om flera människor på samma gång.”

    Jag har heller inga problem att tycka synd om Margå. Jag har jobbar på fängelser och rättspsyk. Jag har tyckt synd om mördare, dock betyder det ju inte att jag förringar mördarens brott, eller tycker att han ska få syndernas förlåtelse.

    Men om Margå var lika oförberedd och naiv som Malin hävdar, så tycker jag synd om henne av helt andra anledningar än att hon är utsatt för ett vad Malin kallar drev. Vad jag kallar konsekvenser på sitt handlande.

    Men visst, Malin och du har en poäng i att Mamman är taskig när hon gör Margås sak att handla om henne. Men, är inte de flesta mammor så och har man inte om man följt Margå redan fattat att den mamman inte är speciellt sympatisk.

      Varför stavar du hennes namn ”Margå”?

        Jag stavar hennes namn Margå för att det låter så. Och för att jag inte inte kunde stava till Marguax när jag började skriva om henne.

      Malin Wollin skriver ju så tydligt från platsen av bloggare m.följare själv.

      Vet att denna människa tidigare skrivit rätt knasiga saker, och ja denna artikel verkar verkligen vara en av dem. Skönt man inte läste hela eländet ändå.

        Haha jag minns när Wollin indignerat slaskade loss på sin blogg för att beskydda Skugge efter Perelli på slottet återberättat hur Skugge behandlat henne på löpsedlarna efter vinsten i melodifestivalen. Inte ett ont ord om hur Skugge uttryckt sig om människor.

    Den här krönikan slår rekord i konstighet för mig. Margaux skulle ha trott att hennes följare är hennes vänner och DET, inte att hon filmar och låter sitt barn peta på en utslagen person, är hennes ”stora misstag”? Och Margaux´s mamma bär sig illa åt när hon inte själv håller ”huvudet högt” och ser till att dottern gör detsamma? En god förälder är tvärtom tydlig med om ett barn gjort fel och kan självklart skämmas över det. Ändå ställer de flesta föräldrar upp och hjälper till så gott de kan i jobbiga situationer – och det gör ju mamman här också.

    Det är så tydligt att Wollin själv kan göra vad som helst för att få klick och jag skulle vilja avsluta med hennes egna ord, något travesterade:

    Krönikan är obegriplig på så många sätt och skribenter överallt har sablat ner den på så många sätt. Fel har de inte.

      Jag tänker oxå att det är ju konstiga vänner Malin och Margå har. Mina vänner skulle bli skogstokiga på mig om jag skickade en filmsnutt när jag petade på en medvetslös och blodig människa.

    Mycket blir konstigt i influenzer-världen, därför att den är konstig och ny. En människa ska genom att bara vara dvs content få andra människor att köpa prylar, tjänster etc. Förut kunde t.ex en känd skådespelare göra reklam för en parfym i en kampanj, då hade ju personen ändå ett av yrke annat än reklampelare. Folk blir förbannade på influenzers när de gör bort sig för att de vill inte bli utsatta för deras massiva köp, köp köp kampanjer, något följare kommer på när en influenser visar sig ha vissa tillkortakommanden, som t.ex börja filma i stället för att hjälpa.

    Man blev lite ledsen när Margaux:s mamma sa så.

    Känns det inte lite som damage control hur hon börjar ladda upp igen , hennes nya blogg fokuserar på hennes morfar där hon betonar att mormor har dött. Det är som hon vill göra det svårt att skriva kritik så man ska tycka synd om henne. Ska hon förresten vara med i fångarna av fortet?

      Vlogg*

    Det är ju fake allting. Margaux åker aldrig tunnelbana. Har bott nära henne och hon åkte alltid i de där små taxibilarna. (de som är som en liten moped nästan, vet ej vad de heter) Kan helt omöjligt se framför mig att hon tar varken buss eller tunnelbana. Detta MÅSTE ha varit inplanterat bara för att få henne att framstå som en vanlis.

    Oavsett just den här situationen som visas i dokumentären så undrar jag om det inte är uppenbart för alla, sedan länge att Margauxs mamma har slutat vara mamma för länge sedan. Kanske har hon aldrig ens varit det. Hon behandlar snarare Margaux som en vän. De har inte en mamma- dotter relation. De har en vänskapsrelation. Och det här är exakt vad som händer när man har en sån relation. Det förklarar inte bara Evelines reaktion, det förklarar ännu mer hela Margauxs personlighet och gränslösa beteende. Hur kan man inte förstå det? Eveline agerar som en vän som skäms för sin väns beteende istället för som en mamma som ovillkorligt står stadig vid sitt barns sida och Margauxs gränslöshet och brist på normalt hyfs beror på brist i uppfostran från barnsben. Tycker det är uppenbart att Margaux alltid fått göra som hon vill och vara den hon är fullt ut. Det är fint på ett sätt MEN det hade också krävt att det finns föräldrar som sätter gränserna och lär ut rätt och fel. Det är ju obefintligt i familjen Dietz.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.