PewDiePies nya hundvalp engagerar

Den 18/12 fick influencers Felix ”PewDiwPie” Kjellberg säga hej då till sin mops ”Maya”, som somnade in, 17 år gammal.
Nu visar han upp sin nya hund för följarna på Instagram, en ”chug” som fått namnet ”Momo”.
En ”chug” är en blandning mellan en mops och en chihuahua (pug + chihuahua), någonting som sannerligen engagerar följarna i Felix kommentarsfält.

Många är kommentarerna som öser kärlek och komplimanger över den pyttelilla valpen, men det finns även många kritiska röster som ifrågasätter varför Felix stöttar avel av raser som är uppenbart problematiska.
En del handlar även om att Felix borde uppmuntra adoption av hundar, snarare än att köpa valpar.

Så här skriver Moderna Djurförsäkringar om de båda raserna:

Det finns även de som försvarar Felix val och inköp av valp, med att det minsann inte är han som avlat fram dem och att kritiken ska riktas mot uppfödarna av dessa hundar.
Frågan är väl som det fortfarande skulle födas upp hundar som ”Momo” om det inte fanns några köpare?

130 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”Det finns även de som försvarar Felix val och inköp av valp, med att det minsann inte är han som avlat fram dem och att kritiken ska riktas mot uppfödarna av dessa hundar.”
  ?‍♀️
  Om ingen köper dessa hundar kommer de inte avlas på. Samma med smuggelhundar, utan efterfrågan ingen smuggling. Folk behöver tänka längre än näsan räcker.

   Det står ju i meningen efter ?

    Camcam har redigerat texten nu i efterhand.

   Men den här hunden såg ju ut att ja lite längre nos än frallor och mopsar så ur den aspekten bra att det blandas upp.
   Det här med renrasiga har ju uppfödare gång på gång visat inte är ngn garanti för friska hundar. Många raser har blivit extrema på kort tid för att ett visst utseende vinner priser. Då mörkas sjukdomar, defekter och psyke. Det är status som gäller. Huvudsaken att hunden är frisk och stabil och hamnar hos kärleksfulla hem, inte teckning, huvudform, svans upp eller ner osv.

   Ja precis, om efterfrågan sinar kommer aveln upphöra. Avel på denna sortens trendiga blandraser drivs av en enda faktor, pengar. Vad gäller trubbnosar borde de förbjudas av djurskyddsskäl pga att de är dömda till ett liv i lidande från dagen de föds. Ni som inte fattar hur mops, fransk bulldog osv har det kan sätta en klypa på näsan och sticka ett långt smalt sugrör i munnen. Andas endast genom sugröret och spring en runda runt kvarteret. Skönt att inte få luft eller hur?

  Håller verkligen med kommentarerna… Usch för att veta att ens djur går runt och lider. Hade de adopterat den för att den bott på gatan hade det varit mer okej, men man ska ju absolut inte köpa raser från uppfödare som medvetet korsar och föder fram rader som lider så.

  Hundar är ingen trend, och jag hoppas att de flesta mini-raser i framtiden har fått tillbaka sina ursprungliga drag ❤️ De behöver ju en nos att kunna utforska med och ben och lungor som håller för spring och lek!

  OT men har ingen att prata med. Har blivit kär i min älskare men han vill inte lämna sin fru och barn trots att de endast är vänner och han har känslor för mig. Är ensam med mina småbarn hemma och gråter och har panikångest. Vad ska jag göra gör att må bättre?? Skitdumt att vara otrogen jag vet men inget jag kan ändra på för tillfället. Något bra råd någon? Snälla??

   Endast ett råd: klipp kontakten och läk dina sår. Det går men tar tid.

    Vi kommer inte ses mera men jag vill dö av tanken på att aldrig mera vara nära honom eller kyssa honom ??

     Tycker du verkligen att det borgar för att han har känslor för dig, att han inte vill lämna sin fru trots att ”de bara är vänner”? Anser att det är ganska naivt faktiskt. Gå vidare, det är mitt enda råd.

      Det är väl enda lösningen, vet bara inte hur jag ska klara mig utan honom?

       Du klarade dig alldeles utmärkt innan honom och du kommer att göra detsamma nu också! ❤️

        Ja det är ju egentligen helt sant.. Tänker dock endast med hjärtat nu och inte hjärnan?

       Det gör man alltid, du är vuxen och förälder. Det gör ont men så är hjärtekross. Ta det med dig till nästa gång så du inte går i fällan (upptagna män).
       Ta dig i kragen för dina barns skull!

   Jag tror att du inte ska låta dig luras av att ”bara” är vän med sin fru, då hade han redan lämnat henne. Han är inte värd din ångest utan bara dumpa honom❤

    *han

    Vi kommer inte ses mer. Han säger att han skulle satsat på oss om han inte hade barm, det är hans förklaring. Känns så hemskt att aldrig få kyssa honom eller ha hans händer på min kropp. Hur ska jag klara det här?? ?

     Andas och ta en dag i taget. Försök att komma ut och låt dig distraheras av dina barn. Assvårt och känns svart det förstår jag, men jag lovar att det går.

      Tack fint råd ❤️

     Vänta nu?
     Nu pratar du ju mer om fysisk närhet än något annat. Jag trodde ångesten baserade sig på något annat. Trollar du oss?

      Nej jag är kär i honom och vill ju då kyssa honom och vara nära honom. Så funkar kärlek för mig iaf

     Du pratar som om du levde i en kärleksroman, ”hans händer på din kropp”? Dom har han valt att lägga på sin frus kropp och lurar bara dig med fina ord.
     Ta hand om dina barn och låt dom slippa se sin mamma begråta en usel make/pappa och potentiell pojkvän.

      Gud vad taskigt formulerat. Har du brist på kärlek och romantik själv i ditt liv eller? ”Som att du lever i en roman”. Det kallas för att vara kär. Tråkigt om du inte känt den känslan och blivit en barsk tant.

     Just nu känns det som en omöjlighet men det är som en våg som sköljer över en och tids nog rullar vågen vidare. Det är jobbigt just nu och du kommer nästan känna att du håller på att drunkna men låt vågen rulla. Det är som värst när vågen är över dig. Strax är det lättare och då kan du planera nästa steg, typ att hitta på något med dina barn, träffa en vän osv.

      Tack för fint svar ❤️ Tacksam att du tog dig tid att svara mig ?

    Om du mår så dåligt när du är själv med barnen får du ringa någon efter hjälp, en kompis eller mormor/moster osv. Det är inte barnens fel att du satt dig i den situationen. Självklart ska han inte lämna sina barn om han har en bra vänskapsrelation med frun. Ta tag i dig själv, blocka all kontakt med honom och ta hand om dina barn. Det är inte synd om dig och du kommer inte dö 🙂 Konstigt resonerat av en vuxen pga heartbreak.

     Du vet inte hur deras relation här eller hur de har hamnat här. Vi behöver väl inte döma någon med ångest?
     Hon är nog medveten om hur fel handlingarna är som det är

     Oj jävlar vad hårt. Har du aldrig varit ledsen? Klart det inte är barnens fel, det har hon ju inte ens sagt. Kom ner från dina höga hästar.

      Men ärligt. Den här typen av inlägg kommer ganska ofta här på Bloggbevakningen – dessutom ofta som OT vilket är jävligt tröttsamt. Det finns ÖS för det och eftersom ingen knappast lär leverera en quick-fix så chilla med frågan. Min poäng är att det sannerligen finns många naiva människor därute som sätter sig i hopplösa situationer för något som de kallar kärlek. Ser man till TS här så har hon inte en enda gång talat om kärlek, bara om fysisk beröring fram till dess att hon blir konfronterad.
      Livet är liksom inte en saga – så är det bara. Hantera era problem som vuxna människor istället för att sitta och gnälla på en blogg.

       Fast det är så det känns när man är i förälskelsefasen. De hormoner så påverkar hjärnan skapar dessutom en reaktion som är i stort sett identiskt med när man är hög på droger, är det konstigt om man låter lite verklighetsfrånvänd? Människor är däremot så pass välbekanta med det här fenomenet att en människa som befinner sig i den fasen inte blir sedd som hög eller dum i huvudet eller ”kåt” utan som förälskad, utan att bli dömd för hur den uttrycker sig. Jag har känt likadant när jag är kär, att jag aldrig mer kommer få ta på honom eller känna hans händer på min kropp, kyssa hans läppar, känna hans doft bla bla. Förälskelse funkar så. Det för först i nästa fas, 1,5 år senare som man börjar tänka ”åh nej vi måste skriva ut honom ur mitt Ica-kort också” när man går i sär.

        Tack för fint svar❤️Är medveten om att jag låter verklighetsfrånvänd, men det är så mitt hjärta känner för honom nu. Exakt det du beskriver känner jag ? Dock lite bättre än igår då jag gråtit så mkt igår?

         Jag tycker inte att du gör det. Men förälskelse generellt gör ju en lite ”dum i huvudet”, även fast jag inte menar att just du är det. Men du vet hur tecknade filmer framställer en förälskad karaktär som helt borta och nästan som i hypnos. Det är ju liksom nidbilden av förälskelse att man är helt väck. Men det är ju heeelt normalt att beskriva det så som du gjort. De som kommenterar annat verkar inte ha varit kära själva i sina liv.

          Haha tack för att du står på min sida. Har fått mkt skit bland kommentarerna här och jag förstår dom delvis. Men allt är inte bara svart och vitt, dumt att vara otrogen men hade min man behandlat mig som jag förtjänar hade jag aldrig gått till honom.

           Tycker inte att du har fått så mycket skit. Många gånger låter det man behöver veta hårt. Han är inte kär i dig, han vill inte ha dig mer än för sex, han vill vara med sin fru hellre än dig. Så är det. Hårt men sant. En dag kommer du själv att förstå det också och det blir inte lättare att bryta om ett år än nu. Tro mig

   Om du har panikångest kanske det är bäst att ta kontakt med någon via mindler eller liknande?
   Så får du dels verktyg dels någon icke-dömande att prata med. Du behöver ta dig ur situationen för dina barns och din egen skull. Tror du får bäst råd av någon professionell. Det är inte en bra situation som du är i och det går att finna lycka utan den mannen. Han vet nog precis hur han ska spela dig för att du ska stanna och han får ha frun. Du förtjänar bättre.
   Önskar dig allt gott i framtiden ❤️

    Vet inte vad man ska kalla det. Men jag har panik, sitter på golvet och gråter och ser ingen mening med någonting?? Känner mig så dum som trodde att han skulle välja mig ??

     Du har akut ångest och hjärtesorg. Det är helt normalt att behöva prata med en terapeut någon gång i livet. Utnyttja systemet nu. Du betalar skatt, du har rätt till hjälp ❤️

      Tack för stöd ❤️ Fattar att jag inte kommer dö men hjärtat är helt jävla krossat och ser liksom inte hur jag ska må bra igen. Kan inte ta något videosamtal då barnen inte får höra om min otrohet. Behöver hjälp med hur jag ska tänka rationellt?

       Men gud, barnen ska inte se dig såhär heller!

       Men vänta nu, du har också partner?

     Har du dina barn hos dig nu? Då behöver du antingen kontakta nån som kan ha dem just nu eller ta dig samman. Det är inte bra elelr ok för dem att uppleva detta. Du behöver ta hand om dme först. Går det inte så kontakta psyket och socialen.

   OT gäller bara andra ämnen om influencers. Öppet spår är onsdag, fredag och lördag Kl 20. I övrigt är det inte synd om dig utan om din man och den andres fru + alla barn

    Men herregud vilken paragrafryttare.. låt henne. Och man kan vara ledsen och behöva hjälp även om man satt sig själv i skiten.

     Tack snälla❤️

     Ja så trött på folk som varit otrogna som det är ”synd om” herregud väx upp och bete er

      Den har ju inte skrivit att det är synd om den utan bara frågat hur den ska klara det när det känns som det aldrig kommer gå att må bra igen. Tolkar man en fråga som att det är synd om kanske man är en kallhjärtad människa som borde få in lite mer värme i sitt liv. Det hjälper ju inte någon i historien att döma någons handlingar.

       Tack ❤️❤️

   Hur länge har han varit din älskare då? Planerade ni för någon framtid eller?
   Tycker ändå det är hemskt beteende från början och tror inte det kan bli något seriöst ändå om han redan nu kan vara otrogen.

    Mannen är det väl inte synd om?

     Nej? Såklart inte

    Han är ett ex från 10 år tillbaka. Vi har haft kontakt i 7 månader och haft sex 2 ggr. Jag trodde att när han nu fick tillbaka mig efter 10 år att han ville satsa på oss. Men där hade jag ju helt fel, duger enbart för sex tydligen ?

     Varför skulle han vänta 10år på att satsa på er ifall han fortfarande hade känslor för dig? Förstår att man inte alltid tänker logiskt, men låter ju jättekonstigt såhär i efterhand. Låter ju bara som att han tog första bästa som han visste skulle gå med på att ses.

      ”Första bästa” behöver det inte vara. Gamla känslor kan ju ligga kvar.

      Klart du är speciell för honom – men det är hans fru också, tyvärr.

      ❤️

       Vet att jag är speciell för honom. Men inte tillräckligt speciellt såklart, då hade han valt mig framför henne

       Hade hon varit speciell så hade det funkat från början. Ledsen om det låter hårt men han träffade en annan kvinna och gifte sig med. Så speciell är du inte. Det bästa du kan göra är att gå vidare. Det känns inte så nu men tids nog kommer du inse att han inte var värd din tid.

        Du har helt rätt, önskar jag kunde tänka med hjärnan istället för hjärtat

   Skyll dig själv. Du visste spelets regler när du inledde något med en gift man.

   Låter tyvärr inte som att de endast är vänner eller att han skulle ha känslor för dig. Och är du själv också otrogen och hade varit beredd att lämna din partner? Eller tolkar jag det fel. Du borde iallafall göra det rätta isåfall och berätta för dina barns pappa om vad du gjort, så han får chansen att avgöra hur han vill göra, om han vill förlåta eller gå vidare. Det är inte synd om dig, det är synd om personerna ni sårat.

    Ja jag hade kunnat lämna mitt äktenskap för honom. Här är ett sms från honom: Tycker om att vara med dig, vi har alltid haft och har det bra. Men kan ej lämna allt just nu enbart för min egen lycka. Hade absolut lämnat allt om vi bråkar konstant men så är det inte. Vi är ett bra team, dock mer som vänner och inget mera

     Du borde lämna ditt äktenskap oavsett eller åtminstone vara ärlig mot din man och berätta vad du gjort.

     Och låter inte som han har känslor för dig eller ens känner i närheten vad du gör för honom om man utgår från det där meddelandet.

      Nej han vill nog ha kakan och äta den. Få det bästa av båda världar. Sex och passion med mig och trygghet och familjeliv med henne

      Nä, inte för att va elak men det där var inte ett särskilt kärleksfullt sms. Om du tänker så kanske det gör det lättare att släppa. Det är inte hon som står i vägen för er liksom.

     Är dom ett bra team i hans ögon så är dom inte klara med varandra. Han är nog inte bara vän med sin fru men kanske blandat ihop förälskelse med att mer varaktigt älska någon. Då är man ofta ett bra sammansvetsat team men sexuellt kan man sväva iväg i sina tankar och behov. Får känslan att du satt extra krydda på hans liv men att han inte söker ett annat liv än det han har nu, och som sagt, han är inte bara vän med sin fru, men det kan absolut gå på sparlåga sexuellt mellan dom.

      Han säger att han endast har sex med henne för att ”lätta på trycket” (hans ord) och med mig känner han passion och attraktion. När jag sa att vi inte ska ses mera skriver han att han inte vill förlora mig?? Asså du kan ju inte ha kakan och äta den..

       Ja men det är ha kakan-mentalitet absolut. Om de bara var vänner hade han troligen inte haft sex med henne. Så han är inte färdig med sin relation, eller ens på väg ur den. Men han känner förälskelse till dig. Tyvärr blir man kryddan i hans liv då. Han får masa härliga hormonutsöndringar tillsammans med dig som får honom att sväva på moln men sanningen är att han blir bara ännu mer nöjd med sitt familjeliv då han i och med dig har precis ALLT en människa kan be om.
       Om han tyckte att han var på fel plats i sitt liv så som han lever nu med familjen/frun så hade han lämnat henne om känslorna för dig var tillräckligt starka. Nu tror jag att oavsett om han blir himlastormande förälskad så vill han vara där han är i sitt liv. Och det är svårt att ha en kaka och avstå från den andra kakan om man blivit förälskad. Kan inte klandra honom för det, det är starka krafter och vi är bara människor och människor felar. Det tar olika lång tid för alla att komma tillrätta med sitt felande.
       Men han har det jättebra just nu med dig och frun, klart han inte vill förlora dig.

        Tack du förklarade så bra! Ja exakt han får ju nu det bästa av 2 världar och jag med. Dock är jag och min man inte intima med varandra längre, som han är med sin fru ibland. Alltså män är så själviska..

         Men… är det inte själviskt av dig också att leta dig till en sexuell relation utanför ditt äktenskap?

          Absolut det är det! Min man har dock inte behandlat mig bra på flera år. Många utbrott dagligen, kontrollbehov och tjat. Skyller inte enbart på honom men hans beteende har delvis gjort att jag föll i en annan mans armar..

           Hade vi haft ett bra äktenskap hade detta inte skett från min sida

         Jag är samma anonym som skrev 11:02, men det är inte jag som skrev 12:22, för att förtydliga i röran där alla kallar sig anonym. Jag tror han har sex med sin fru för att han inte är trött på henne/tappat känslorna för henne/vill lämna henne, som jag skrivit i mina tidigare kommenterar. Att du och din man inte har sex låter rimligt med tanke på vad du berättar om er relation. Låter som det är din älskare som dragit vinstlotten i detta med fru, barn, trygghet och sen också passion med dig, medan du dragit nitlotten när du sitter här i en relation du inte trivs i, utan sex, med brustet hjärta och ångest. Avundas dig inte. Men kämpa, det var jag som beskrev det som en våg som rullar över en, stå ut!
         I den mest optimala av världar är alla singlar när man blir kär i dom och man dras aldrig till någon annan än sin partner och hinner göra slut innan man blivit alltför involverad i en annan människa. Men i den riktiga världen blir det inte alltid så.

          Kan han verkligen ha känslor för henne om han tar hem mig till dom och har sex med mig i deras säng? Jag tycker han låter uppriktig när han säger att han inte har passionen med henne som han har med mig. Han ger mig så mycket komplimanger säger att jag är sexig, vacker att han gillar att skratta och prata med mig. Vet att vi absolut har en speciell gnista, men han nöjer sig med att ha mig som älskare istället för flickvän. Han har även ett fint jobb där han är högt uppsatt, vet inte om en skilsmässa skulle se dålig ut för hans så kallade image? Men du har rätt i att han absolut dragit vinstlotten och jag nitlotten.. och nu kämpar han för att få mig tillbaka..

           Gå inte tillbaka till honom! Han kommer inte förändra på sig. Du skjuter bara upp det jobbiga. Bryt med honom helt. För din egen skull!!!

   Skrev du inte för ett tag sen med? Killen som inte lät dig följa på Instagram/skicka sms osv?

    Det var nog inte hon, vet vem du menar, men är inte alls samma story.

   Ska vara iskall och grym nu, men helt ärligt, du skriver att ni har haft kontakt i 7 månader och haft sex 2ggr.
   Män är simpla och lättledda, du viftar med en köttbit och han kommer springande som en hund. Fru & barn representerar stabilitet och trygghet, du gör inte det. Du är en gratis godbit, gräddklicken som gör livet mindre trist för honom. Han är inte kär i dig. Han har absolut ingen respekt för dig.
   Så, nu stänger du av den delen av ditt liv, tar dig samman och sysselsätter dig med städning/bakning/träning eller vad som helst som kräver någon sorts större ansträngning av kropp och hjärna.

    Hårda ord men kanske var precis vad jag behövde höra. Hade han velat vara med mig så hade han ju varit det. Simple as that egentligen

     Precis!
     Killar är simplare än man tror många gånger och det kan som tjej vara svårt att förstå ibland! ?

      Ja vi tjejer tänker ju betydligt mera än vad det andra könet gör? Antar att jag får försöka fokusera på det som är viktigt och försöka laga mitt hjärta med tiden❤️

   Ärligt talat tycker jag inte synd om dig läser du vad du själv skriver ? Han vill inte lämna sin fru och små barn? Det kanske är för det bästa du bara lämnar dom ifred ?

   En till kommentar men du har alltså blivit kör i din älskare du vet att han har fru och barn hur kan du trolla detta till att du är ett offer i det hela ? Du har väl vart delaktig i att förstöra lika mycket som han har gjort . Han ser ju inte sin fru bara som en vän om han inte ens försöker lite mer för att vara med dig istället och om du själv har barn borde du väl förstå att han prioriterar en stabil relation med dom?? Om han verkligen hade velat vara med dig hade han ju skiljt sig dock och valt dig.

   Du är alltså också gift och otrogen?

   Varför kan människor inte AVSLUTA det de har först innan de inleder ett förhållande med någon annan?

   Där sitter du och gråter för hjärtat är krossat utan en enda tanke på DIN EGEN MAN! Hur tror du han kommer känna det när du berättar?

   Eller du har inte tänkt berätta?

   Det är inte ett dugg synd om dig. Dem det är synd om är DIN MAN och din sk älskares FRU!

   Dem är det synd om. Usch för otrohet och offerkoftor.

    Nej, det är verkligen inte synd om dig. Du är ju inte ens kär i exet, det du beskriver är lust och åtrå dvs du är kåt. Skärp dig, sluta knulla andras män och sluta vara en otrogen lögnare mot din egen man! Ta ansvar och tänk på dina barn.

    Håller helt med, vidrigt beteende av båda med noll hänsyn till andras känslor!

   Klipp banden, blocka honom över allt o satsa på att älska dig själv!

   Låt det va och låt tiden göra sitt, du skulle inte dit och hålla på från början. Och inte han heller.

  Jag tycker att de är fantastiskt söta, men skulle aldrig främja den uppfödningen. Generellt börjar jag däremot tror allt mer på en mer begränsad uppfödning av renras generellt. Det finns ingen ras utan medfödda problem. Blandras kan göra att problemen ”späds ut”. Människan ställer till det varje gång hon lägger sig i naturens gång. Det är ett faktum.

   Blandras gör även att existerande problem förvärras.

  Han är ett ex från 10 år tillbaka. Vi har haft kontakt i 7 månader och haft sex 2 ggr. Jag trodde att när han nu fick tillbaka mig efter 10 år att han ville satsa på oss. Men där hade jag ju helt fel, duger enbart för sex tydligen ?

  OT: sedan tanby klara gått ut med sin graviditet har hon lagt ut ungefär 5 inlägg med sin putande mage, varje story är om hennes mage och ty hon bakar bebis osv. Ni andra gravida, är detta normalt? Blir man så besatt och till sig över att vara gravid?

   Jag blev lite besatt! Men jag höll i tyglarna och visste att ingen förutom min dåvarande sambo var lika intresserad så jag höll det mellan oss.
   Enklare kanske för henne att visa sin ”besatthet” då det är hennes första samt många följare som också verkar heja på uppdateringarna.

    Okey jag hajjar! Jag blockade henne nu pga är ointressant för mig och tycker så mycket gravid mage är lite läskigt och otäckt.

   Lite som Annica. Kommer snart avfölja folk som verkar tro att de är de första i världen som varit gravida. Nej ingen bryr sig om att ditt barn lever rövare inne i din mage eller att dina fötter är svullna eller hur din mage ser ut.

    Hahaha PRECIS?! Det är inte det åttonde underverket! Och inte mer speciellt bara för det var ivf inblandat. Har blockat henne också

     Så orimligt löjligt med en sådan kommentar. Alla vet att det inte är något underverk men många känner ändå eufori över tillståndet. Fattar inte vad det är att förlöjliga.

      Och jag tycker din kommentar är orimligt löjlig! Jag känner så här och nu ville jag uttrycka det, lev med det ?
      Jag tycker sån gravid hype är as töntig personlig eufori eller inte, så det är vad jag förlöjligade ?

      Ja men man får väl ha lite insikt och fatta att ingen annan känner så för ens graviditet och sansa sig lite? ?

    Förstår inte heller denna hype för gravidinnehåll på sociala medier? VEM bryr sig så mycket om en person, man inte har en provat relation till, att info om hur ett barn sparkar i magen är intressant?
    SÅ mycket gravidmagar i motljus eller på en strand så man storknar, går inte att undvika känns det som.

    Självklart roligt för dem att de ska få barn och allt sånt, är bara förvånad över hur många som verkar finna det intressant.

     Hahaha har slagit vad med mina vänner om hur många gravid-mage bilder TANBY kommer hinna lägga upp från Thailand innan hon kommer hem.

    Fattar inte hur man orkar vara irriterad över en sån grej faktiskt ? Låt dem glädjas och fota sin mage hur mycket de vill. Otroligt onödigt att störa sig på.

     Men nej Maja? Så funkar det inte. Bara för att du känner så gör inte alla det. SURPRISE.
     Nu vill jag klaga och inte glädjas.

      Hur funkar det inte?

   Det är väl olika som med allt annat. Hon är nog skitglad över sin graviditet och det är väl bra? Andra lägger ju upp 75000 bilder på olika soffkuddar i en halv evighet. Vi har alla våra hang-ups. Hennes är ju dock övergående.

    Oki! Låt detta vara min hang-up då??

   Dragit upp tröjan och stirrar på magen VARJE gång jag gått på toaletten hela gravditeterna, båda gångerna jag varit gravid. Så ja, får jag väl svara.

   Dock gör nog influencers och vanliga dödliga lite olika bedömningar kring hur intressant graviditeten är för allmänheten :p

  Förstår inte öht hur vissa människor går tillväga när man väljer hundras. Men måste ju se till att hunden man skaffar passar ens livsstil, skaffa inte en hund (t ex border collie) som kräver mycket motion och aktivering, om du inte kommer att ge hunden det den behöver. Då får du en hund som mår dåligt och hittar på destruktiva saker för stt aktivera sig själv. Skaffa inte en hund som kräver mycket uppfostran och en fast hand om du inte orkar med det. Och varför man vill ha en hundras som knappt kan andas eller har massor med andra hälsoproblem är en gåta för mig. Se i så fall till att du har djupa fickor för att kunna betala för veterinär. Fast hundrn lär ju ändå lida så fortfarande obegripligt varför man vill främja den aveln. Och dessa småraser som är ettriga som f-n, men ändå anses gulliga mest för att deras ilska inte anses kunna göra så mycket skada? Gulligt med en chihuahua som hugger och fräser åt alla? På min lista står en familjevänlignhund av lättfostrad sort ( nuvarande är en envis typ och det vill jag inte ha igen ☺), inte extrema krav på pälsvård och helst intemstark jaktinstinkt. Tips mottaget tacksamt.

   Nyfiken på vad du har nu? Jag har en Jack Russel på två år, tickar kanske inte alla boxarna 🙂 skulle inte säga envis men har en tendens att jaga upp sig, så det blir lite livat ibland om man har små barn. Behändig storlek, behändig päls och lättränad. Jag upplever att det krävs en del träning dock, tex de där situationerna när det blir uppjagat. Den tiden har jag inte riktigt haft. Ingen vakt, skäller aldrig när det kommer folk tex, superpositiv till allt. Sen har de såklart viss jakt där harar/kaniner är det som främst yttrar sig. Aktivering över motion skulle jag säga tex nose work.

   Labrador

   Pudel men kortklippt! Den perfekta hunden ?

   Spot on! Lustigt med personer som köper hund ”för stt den är söt” och sen blir jätteförvånade när att den strimlar sönder allt som sitter löst i hemmet, har en päls som kräver x antal timmar skötsel varje vecka, som är stissig, hyperaktiv, kräver mängder med veterinärbesök etc etc. Så finns dessutom de flesta svar på alla frågor en googling bort?

   Apropå ras! Tips: Affenpinscher. En släkting till mig hade den rasen förr och jag vill minnas de som något större och mer bastanta än chihuahua, promeranian och de där småraserna, men ändå en rejäl liten hund med lugnt temperament, älskade närhet och lätta att träna, helt enkelt en easy going-ras som inte heller krävde pälsvård i någon större omfattning ?

    Nej nej inga BOAS-raser!

   Har en labbe, det är 100% och jag kan numer aldrig tänka mig en annan hundras. De har mycket energi men är lätta att träna (obs man måste ändå lägga en del tid), roliga, smarta och snälla. De är lätta att sköta (Ingen pälsvård utöver någon enstaka dusch när de är smutsiga) . Och har otroligt mycket personlighet. Dessutom har de så bra rykte, så han får alltid följa med in på restauranger och dylikt och blir omtyckt av alla. Han har hjälpt otroligt många hundrädda komma över det. Etc etc. Labbar är bäst. De är den perfekta balansen mellan massa gos och soffhäng inomhus, men massa lek, bad och spring utomhus.

   Obs, oavsett ras kan man ju få en hund med problem, det finns ju inga garantier.
   Några minus med labbar är:
   – De är stora och klumpiga
   – De hårar som in i helvete
   – De går lätt upp i vikt, och är besatta av mat (men väldigt matmotiverade så lätta att träna och du behöver inte köpa dyra godisar, min hund gör vilket trick som helst för en bit gurka, allt slinker ner)
   – De äter allt (speciellt i början), kan vara farligt man får hålla koll
   – De kan få problem med höfterna &/eller artros

   Men ja somsagt, världens finaste hund, kan aldrig tänka mig något annat nu!

  Det är ju inte direkt pewdiepies ansvar
  Är helt lagligt att köpa dessa hundar kryllar av registrerade skk uppfödare i Sveriges är inte som han är roten till all problematik kring detta

  Även om han har en stor plattform tror jag dom flesta som är gamla nog att köpa en hund gör val baserade på egna preferenser

   Fast va? Det är i allra högsta grad trendigt med vilken ras man köper – tydligt ända sedan ”Lassie”-tiden vidare genom bla 101 dalmatiner och Paris Hiltons chihuahua. Just nu är trubbnosar ofantligt populära, aveln i Sverige går som tåget, olagliga importen likaså. En del söker aktivt efter friskare exemplar, men den stora massan tycker bara det är ”gulligt” när de stackars djuren snarkar och låter dagarna i ända pga kraftiga andningsbesvär. Hade köparna efterfrågat lång nos, längre rygg (för ja, tyvärr är ofta även ryggen deform på de brachycephala hundarna), större näsborrar osv – ja, då hade åtminstone efterfrågan på dessa sjukliga valpar minskat, och därmed även aveln! Att sedan rasrepresentanter själv premierar sjukliga hundar på utställning är ju även det totalt huvudlöst, men att konsumenten saknar makt är direkt obildat att påstå.

    Amen to that!

   Nu har han ju då köpte en blandras. Det finns inga registrerande skk-uppfödare på blandraser. Att som skk-uppfödare avla på blandraser är ett regelbrott och man blir utesluten. Blandrasaveln är också problematisk.

  Har aldrig förstått grejen med varken mops eller chihuahua. Tycker de är fruktansvärt fula, och ploppiga ögon är vidrigt.
  Varför vill man ha en hund som inte kan andas ordentligt?

   Nä hundavel är så sjuk. Poliser använder knappt schäfrar längre för att de är så sönderavlade. Minns en dokumentär jag såg för åratal sen om typ engelska kennelklubben och framför allt hundavel, hur man avlar tikar med deras morfäder och annat sjukt. Hur schäfrar som brukade ha en vanlig rak rygg nu är helt krökta, baken släpar nästan i marken… Helt sjukt

    *sa jag sjukt? ?

    Dessa Kennelklubbar ger ett eko från rasinstitut på människor under 30-talet. ?

    Tror att många poliser använder malinois numera.

    Finns det inte olika schäfrar? Bruksschäfer o utställningsschäfer?

   Jag har hört att man försöker avla för att dem ska efterlikna bebisar (stora ögon, platt ansikte, osv) för att människor tycker bebisar är söta. Men vete tusan om det stämmer, en mops är nog den fulaste bebisen i världen.

    Tror inte det är ett självändamål i aveln. Däremot kan människor tycka de är söta just för att de liknar bebisar.

  Snälla Camilla, VARFÖR kommer videon på Margaux upp med mannen i trapphuset????

   Det är en reklamvideo från Nyheter24s nöje.

    Vilken konstig reklam?! ?
    Den här stackars mannen, hur länge ska han utnyttjas egentligen? Margaux är ju uppe på banan igen och cashar in. Helt sjukt!

  Okej men han ska alltså inte få skaffa vilken hund han vill ha bara för att han kan influera andra att skaffa den ? Om det är en så otroligt dålig ras så kan man väl göra den olaglig istället det ansvaret ligger inte på pewdiepies. Så kalla mig obildad allt du vill haha jag håller fortfarande inte helt med dig 😉

   Svar till : Anonym med nos

   Fast mitt svar hamnade längre ner

  Är uppvuxen med chihuahuaor, hade en som blev 19 år gammal. Hon älskade agility och långpromenader. Det är faktiskt en rätt hälsosam ras så länge den är välavlad och kommer från en seriös uppfödare. Betydligt friskare än mopsen i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.