A trend that is not for me

Angelica Blick visar hur man ska klä sig i lager på lager, så här i vintertid och det funkar absolut för henne. 
Själv ser jag mest ut mer så här när jag försöker:

Jag skulle se ut som Mike Wazowski från Monster.
Lager på lager? Något för er?

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  SB har blivit medlem i Soho House. Kostar 26000 kr om året.

   Ja alltså hon har ju massa pengar och hennes familjs är överklass. Inte så konstigt egentligen.

    Nej de är inte överklass. Bra med pengar däremot.
    26000 om året är inte jättemycket pengar dock för någon med bra lön, inget astronomiskt och onåbart för många. Sen kan man tycka det är löjligt och onödigt med en ”exklusiv” klubb (som inte är så exklusiv då).

     Rättar mig själv, hade uppfattat det som en klubb, inte att det fanns jobbplatserna och grejer. Inte så löjligt då kanske.

     Klart de är en överklass. En ekonomisk överklass.

      Överklass handlar inte om ekonomi. Så nej.

   Det blir ändå billigare än att hyra lokal för kontor. Om hon nu, som hon skrivit i bloggen, planerar att jobba därifrån.

   Vem är SB?

    Sandra Beijer

   Är det så konstigt om man får tillgång till en kontorsplats i stan?

    Jag skulle egentligen inte säga att det är likvärdigt med en kontorsplats. Du får inte ringa/prata i telefon. Du har inget eget rum att stänga om dig, inget eget skrivbord/plats för grejer. Du kan inte boka en plats så du vet inte om något är ledigt när du kommer dit. Det är mer en dyr medlemsklubb där man visserligen kan sitta med sin laptop i en fåtölj, men knappast jobba heltid.

     Det finns säkert telefonrum som på alla andra kontor med öppet landskap

      Men det är inget kontor.

       Du vill verkligen inte finna något positivt i den här klubben hör jag.

        Vah? Min enda kommentar är att det inte är ett kontor. Hela idéen går ut på att erbjuda medlemskap till kreativa människor med pengar. Det ska vara en samlingsplats för dem som klarar av antagningskraven. En klubb för att kunna träffa likasinnade. Fanns en artikel i helgens SvD om du inte tror mig. Bara för att Sandra i sin blogg skriver att hon ser det som ett komplement till hemmakontoret gör det inte det till ett kontor. Finns däremot gott om kontorsplatser att hyra allt från loungeutrymme till skrivbord och rum ute på stan.

    Det är en exklusiv klubb mer än kontor.

     Just den svenska klubben har inte kontor eller som det heter hos Soho House, Soho Office. Det finns många Soho House i UK och USA som erbjuder Soho Office. Men det finns även andra utrymmen som särskilda eventytor, hotellrum, bankettytor, pool. Lokalen i Stockholm är rätt basic vad gäller typ av lokaler. Det finns the club där man kan äta, dricka och umgås med vänner. (Sohos egen beskrivning). The club påminner om lobbyn på ett femstjärnigt hotell. Sen finns en restaurang som serverar norditalienska och svenskinspirerade rätter. Slutligen finns the library som beskrivs som en lite avskild och mysig plats för att umgås med vänner. Den påminner om en fancy hotellbar.

   Så drygt 2000 kr i månaden? Låter som en billig kontorsplats i centrala Stockholm.

   Jag skulle så gärna vilja bli medlem i Soho house. Jag tycker det verkar underbart, trevligt och roligt och säkert träffar man väldigt intressanta människor. Jag insåg hur gärna jag vill när jag läste att de undviker bankers. Då går det nog faktiskt att skapa en trevlig, kreativ miljö, trots att de ställer krav på både ens betalningsförmåga och sociala position.

    Tror tvärtom att det blir rena ankdammen. Sveriges kulturelit, vilka klubben riktar sig till är, en liten samling förutsebara människor som har fullt upp med att titta sig i spegeln och njuta av sin egen förträfflighet.

   15000 om året om du bara vill ha tillgång till Soho Sverige, för 26000 får du tillgång till Sohoköubbar över hela världen.

   fast förlåt men 26.000 om året är väl inte extremt? 2166/mån, det hade t.o.m. jag haft utrymme för.

    Det beror helt på din situation. Nu tror jag inte den målgrupp som inte skulle hålla med dig har tid att hänga här. Men har du ett låglöne knegar yrke är 26 000 mer än en månadslön.

     ja absolut men om året? förstår om vi pratar per månad men på ett år är det ju ingen galen summa

  Inte för mig heller. Skulle nog få panik av alla lager ?. Men det ser ju snyggt ut, det kan man inte förneka ?

   Men är det för utseendet så kan man ju skita i undertröjan och leggings i alla fall.

    Det är väl en smaksak? Jag tyckte det var fint och hon håller sig nog varm ?

   Verkligen inte en snygg stil!

    Det tyckte jag ?

  Fast det är ju precis så hon ser ut också…?

  Jag tycker det roligaste är att det är en ”how to”. 🙂 Som att folk är så extremt fattetröga att de inte vet hur man tar på sig en långärmad tröja över ett linne. Eller ett par slappa byxor över ett par strumpbyxor.

   Exakt! Hon blev väldigt lik Joey

  Kan vi diskuteta soho house-klubben!

  Ängsligt tillhåll för personer med extra stort svart hål i själen och enormt bekräftelsebehov eller coolt?

   Vill någon förklara konceptet och syftet? Är det en stor fancy lokal med typ kafé och spa och så får man komma dit som medlem och hänga…? Det låter väl ganska trevligt om man är frilansare/författare och dessutom social av sig som Sandra verkar vara? Om man får vara där ett par timmar varje dag så är det väl billigare än att hyra en liten kontorslokal i Sthlm gissar jag.

    Precis, ca 2200 kr i månaden och människor i samma branch som en själv låter ju som ett fynd om man enbart tänker på kontorsdelen. Sjukt bra givet övriga faktorer.
    Dyrt med kontorsplats i Stockholm

    Som kontor är det ju toppen och 26 000 om året samt tillgång till alla Soho House i världen är det ju ett lågt pris att betala för en plats att jobba på. Vill du bara vara medlem i Sverige kostar det 15 000 om året.
    Men, Soho House är inte till för alla, de har mycket strikta regler för vilka som släpps in. I realiteten är det samma sak som de gamla brittiska herrklubbarna för adeln var en gång. En plats för inbördes beundran.

     What? Jag trodde alla var välkomna? Men är ju Stockholm så varför inte.

      Det har inget med Stockholm att göra, det är ju en klubb som finns över hela världen. Samma regler överallt. Verkar dock ganska värdelöst för en influencer, man får ju inte fotografera eller filma där 😉

       Jaha visste inte jag ? tack för att du sade det!

     Såg precis att man måste få sitt medlemskap godkänt haha det känns lite… töntigt.

      Ja eller hur trodde vi tagit oss förbi upstairs downstairs mentaliteten.

      Ja, det känns lite omodernt och lite tvärtemot vad man en ”vänster/röd” person borde stå för.
      Elitism.
      ”Allas lika värde”, inkludering och inga klassklyftor osv osv.
      Handlingar och ord, går olika vägar som vanligt.

      Snyggt och kanske en bra jobbplats.. men ganska strikta regler..

       ”Alla djur är skapade jämlika men vissa djur är mer jämlika än andra.” Ett klassiskt citat ur Orwells Djurfarmen. Har använt den tidigare om Sandra Beijer och kan konstatera hur fortsatt väl den passar.

      Haha började direkt tänka på Ginny and Georgia. Där hon måste bli rekommenderad av en medlem för en klubb, minns inte namnet ?

     Kan dock tänka mig att de ”riktigt coola” och förmögna hänger på ännu hemligare klubbar och att detta är en ”wanna be cool club”.
     Gissar att det också kommer bli ”coolare” att tacka nej till medlemskap.

    Inget spa i Stockholm. Restaurang och bar.

   Jag bor inte i Stockholm men tycker det ser riktigt coolt ut! Hade gärna hyrt in mig där.

   Jättebra att de har en plats att hålla till på, så får jag ha mina favoritställen i fred.

  Varför komplicera? Ta på dig ordentliga vinterkläder bara.

   Ja vad är problemet att ha en riktigt tjock jacka? Behövs inte underställströja och tre tröjor…

  Alla har väl flera lager på sig på vintern, eller går folk med bar överkropp under vinterjackan?

   En granntjej gjorde det. Öppen jacka och linne när vi hade -15 ?

    Då hade hon två lager på överkroppen ?

   Jag hatar lager på lager. Bor i Norrbotten och har bara långärmad tröja och ordentlig varm vinterjacka när jag går ut. Förutsatt att jag inte ska sitta still och pimpla eller något men det gör jag sällan.

    Då har du ju två lager i alla fall ?

   Jag undviker faktiskt flera lager för tycker det är så otroligt obehagligt när det korvar sig i ärmarna och känns knöligt. Är som tur är väldigt varm av mig så klarar mig med en långärmad tröja och en jacka över…

    Då har du ju två lager i alla fall ?

     Haha men vore väl otroligt konstigt om jag inte hade någonting på mig under min jacka? Kommer in på kontoret och flashar pattarna för alla när jag tar av skor och jacka?! 😛

   Har funderat på det, särskilt när folk festar i barnent och klackar med öppen tå såhär års. Så antingen klär de sig varmt på vägen ut på krogen, eller så fattar inte folk att det är kallt och vinter.

    Eller så fryser alla inte lika mycket som du gör.

    Nej såklart man inte fryser med barbent mitt i vintern ?

     Jag gör inte det! Fryser aldrig om benen men skulle aldrig kunna gå omkring i sneakers när det är kallt, då fryser jag garanterat!

  Jag måste nog vara oerhört ute som inte åmar mig, sträcker ut tungan och grejar när jag klär på mig mina kläder

  Jag trodde först att hon klädde sig för att åka skidor/vara utomhus länge men nähä det vara bara ett sätt att försöka se cool ut när man går på stan utan att frysa då antar jag? Vanliga människor har väl en tröja och en vinterjacka.

  Paula R raderar kommentarer angående deras resande. Jag ställde en fråga angående hur hon ser på resande till diktaturen med tanke på mänskliga rättigheter osv. Plockades ned efter nån minut bara ?
  Hade genuint velat veta hennes tankegång. Får väl invänta det sedvanliga offerkoftainlägget.

   Blev tydligen blockad från att skriva fler kommentarer också ?

    Du kanske får se över hur du uttrycker dig om folk blockar dina genuina kommentarer.

     Nja, P har lika lätt att hantera frågor som kan vara besvärliga som A.? så tar faktiskt inte åt mig.

     Jo, för det är ju inte så att somliga influenser blockerar typ alla som tycker annorlunda?

   Tänk om jag fick en krona varje gång någon undrar genuint här inne.

    Tänk om jag fick en krona varje gång någon svarade irrelevant på en kommentar.

     Ja då hade man varit rik nu.

  *skrattar gott å hjärtligt åt mig själv*
  Jag tänkte, va fränt att få se ett sånt inlägg på den här sidan.
  Klippet började ju bra, hann tänka: Synd det inte stod att ull/funktion är bäst närmast kroppen.
  Något förvirrad över t-shirten blev jag. Sen förfasades jag över fortsättningen, tills jag insåg att det handlar om
  en look! Inte hur man klär sig enligt lager på lager principen inför kyla, träning, ute-aktivitet. 😉
  Kul inlägg! Å nyttigt för en bush-varelse som en själv. =)

  Men bara ett par skor? Så orutinerat.

  Jag blev svettig bara av att titta på henne klä på sig ? Inte min grej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.