Carolina Gynnings nya semesterbostad

Tidigare har vi satt Carolina Gynning styra kosan mot Ibiza när det vankas miljöombyte, men nu kommer hon ha ett nytt ställe att åka till, åt helt motsatt håll från den soliga ön. 
Hon har nämligen köpt ett gammalt soldattorp från 1700-talet i Järvsö, som hon kommer låta vara helt orört.

En pittoresk dröm med en helt fantastisk utsikt.

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Godmorgon alla solstrålar ?

   God morgon ? #villInteJobba

   God morgon!
   Seminarium online idag!
   Om ungefär en timme… ?

  Jättefint och kul att hon kan unna sig. Och snyggt av henne att låta det vara orört. Själv är man en liten fattigråtta som inte har råd med SL-kort?

   Låter skabbigt och opraktiskt att bo i gammalt orört torp.

  Underbart fint, bra att det ser ut att faktiskt bara vara en stuga och inte ett året runt/permanentboende. Jag vet alla får köpa det dom vill men växte upp i en pittoresk by med fina gamla hus/torp och det är så tråkigt att åka tillbaka till en nästan död by. För nästan allt har köpts upp av stadsbor som använder husen som sommarstuga någon vecka. Och drivit upp priserna så lokalbefolkningen inte kan konkurrera.

   Jag hängde inte med, först låter det som att du gillar att hon inte lär vara där mycket men sen att det är tråkigt att folk inte är på sina sommarstugor ofta? Kan du utveckla?

    Hon menar väl att det det faktiskt ser ut att vara ett hus som ska/kan användas som just sommarstuga? Gynning verkar inte ha köpt ett året runt boende som hon ska använda endast som sommarbostad.

     Exakt så (är anonym som skrev kommentaren). Att någon köper ett litet torp eller stuga som ändå inte hade lämpat sig att bo i året om är okej och det är det som Gynning verkar gjort. Det är när folk köper på sig hus som hade kunnat vara permanentboenden och lämnar de tomma stornsom det blir tråkigt och dåligt för samhället.

   Ungefär som på Gotland, Österlen osv.

   Hehe. Påminner mig om när jag skrev en liknande kommentar till Elsa Billgren i samband med att hon köpte sitt hus på Gotland och hon svarade i ett helt himla inlägg!

  Bilderna ser mysiga ut på sommaren men värme och isolering på vintern ?

   Men då bor man ju inte där då det är en sommarstuga…

    Blir lätt att lära sig åka skidor på sommaren…

     Hahaha ahaa, missade den delen ? Var så mkt prat om sommarstuga.
     Kanske är isolerat i efterhand eller så får de fixa det?

   Borde finnas en vedeldad spis och en redig skorstensstock i torpet. Man eldar i spisen på kvällen och så dör glöden ut till morgontimmen. När stugmor går upp 5 på morgonen drar hon igång spisen igen med några vedklabbar. Inget slår stugvärmen i ett gammalt torp. Mysigt.

    Vad läskigt att sova med en pågående brasa

     Nej inte i en väl fungerande och kontrollerad spis.

     Nejdå, det gör vi varje natt i vårt hus. Man måste vara noga med att sköta sotning osv och låta auktoriserad sotare gå igenom allt noga 1 gång/år, men annars skulle jag nog säga att det inte är farligare än att sova med en massa elektricitet i huset.

      Sover hellre med brasan igång än med en mobil som laddar.

       Jag sover helst utan något av det där

     Var glad att du inte levde förr i tiden!

   Det lär ju finnas eldstad samt att det är timrat så skulle inte vara så orolig över värmen.

  Har dock lite svårt att föreställa mig Carolina i den miljön. Men visst ett fantastiskt hus

  Har själv fritidshus i Järvsö, och har sett att den där stugan varit ute till salu. Den är SÅ fin! Stort grattis till Carolina till ett riktigt härligt köp.

  Är lite kluven på vad jag tycker. Stort plus att hon vill bevara huset. Men i vilken utsträckning och när börjar det bli för opraktiskt och hon börjar att modernisera. Sedan finns miljöaspekten, varför ett behov av att ha mer än ett hem? Sedan är det ett välkänt faktum att folk som har råd med sommarboende trissar upp priser så att ortsbefolkningen inte har råd att bo kvar i sina föräldrahem. Samtidigt bidrar sommargästerna till köpkraft i närområdet. Hon verkar glad över sitt köp och förhoppningsvis blir det många fina minnen för henne och hennes nära.
  Många funderingar blev det.

   Att glesbygden avfolkas beror på en politik av centralisering som förts i decennier. Inga sjukhus, dyr bensin och en konstant eftertanke på de som bor norr om Gävle. Där kan Norge lära oss bättre.

    Håller inte helt med dig om centralisering som går i vågor. Just nu flyttas myndigheter ut i landet. Vad gäller sjukhus så håller jag med dig men det är också fråga om underlag. Tycker att det har hänt mycket bra saker norröver inte minst utbyggnad av högskolan. Det jag själv fortfarande tycker är illa är brist på underhåll av befintliga vägar och investeringar i nya vägar. Vad gäller bensinpriser är det vad det är och inte dåligt i sig. Skulle däremot vara mycket positiv till att man satsar lite extra på elektrifieringen i Norrland och även utreder möjlighet att subventionera elbilar där.

     Håller helt med om elektrifieringen. Om vi ska lära av Norge är det ju deras utbyggda infrastruktur för laddstolpar. Det körs otroligt mycket elbilar i Norge.

   Fast om fler vill köpa på en ort och trissar upp priserna samt fler med pengar vistas på en ort är ju det en guldgruva för de som bor där!!! Det blir ju inte dyrare att äga något du redan äger. Snarare får du det bättre då det du äger är värt mer.
   Förstår inte hur du tänker alls.

    När bostadspriserna går upp påverkas taxeringsvärdet som ligger till grund för beräkning av fastighetsskatt. Med det nya taket är det en förbättring men inkomsterna ute i landet, framförallt i mindre orter är mycket lägre än i storstadsregioner. Det större problemet är dock att det leder till avfolkning av bygden där nästa generation inte kan bo kvar för att de inte har råd att köpa ett hem till storstadspriser.

     Trodde inte vi hade fastighetsskatt längre

      https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/fastighetsavgiftochfastighetsskatt.4.69ef368911e1304a625800013531.html
      Den kallas visst för fastighetsavgift när det kommer till hus för bostadsändamål.

       Fast det rör sig alltså om mindre än 9000kr. Den är alltså inte påverkad av ökat värde som tidigare.

       ”Storleken på fastighetsavgiften beräknas med hjälp av taxeringsvärdet men kan aldrig bli högre än takbeloppet, som är 8 524 kronor för inkomståret 2021 (deklarationen 2022). Takbeloppet är indexbundet och följer den årliga förändringen av inkomstbasbeloppet.”

        Absolut, det är en mycket lägre kostnad nu med tak på avgiften, men inkomsterna är också lägre och ökningen kan bli kännbar om du slår i taket. Men det största problemet är att unga inte har råd att bo kvar i bygden för att fastighetspriserna har skjutit i höjden.

    Den lokala året runt-boende befolkningen med normala inkomster har inte råd att köpa bostäderna när många boenden blivit uppköpta som semesterboende och köparna har trissat upp priserna i området. Samma sak sker i t ex populära kustnära städer i Skåne och på Gotland.

     Precis så, vilket leder till avfolkning.

      Fast njaej, det här stämmer inte helt. Vi gotlänningar tex drar in en 50-100% årslön på att hyra ut våra hus och lägenheter under sommarmånaderna. Vilket också är en anledning vi bor kvar på ön med lägst löner i Sverige…sen gnäller folk absolut på fastlänningar ändå men ganska mycket hyckleri då vi faktiskt lever på dem 🙂

       då gäller det ju att man redan äger bostad, men tänk så ska man köpa sitt första boende.

        Jovisst men slår du ut arbetsinkomst och hyresintäkt på det stora flertalet gotlänningar så visst tjänar ön som helhet på ”stockholmarna”. Sen finns såklart individer som inte gör det men det kanske snarare är nyinflyttade till ön än sådana som har mamma och pappa med en gäststuga att hyra ut.

       Men Gotland är ju en hel ö och inte en liten ort som Halmstad så det går inte riktigt att jämföra.

        Nu bor det ju iofs fler folk i Halmstad än på Gotland

       Fast vadå vi gotlänningar? Absolut att det finns dom som gör det, som har lyxen att ha två boenden och kan hyra ut det ena, men de flesta gotlänningar har inte det och de unga som vill bo kvar här har extremt svårt att hitta både hyresbostäder som man får bo kvar i under sommaren och att kunna köpa boende då vanliga hus köps upp av sommarturister att ha som stuga någon vecka om året. Det är långt ifrån alla av oss gotlänningar som står med lyxen att ha två boende, tvärtom har många yngre svårt med boende just på grund av detta.

  Vad jag älskar att hon inte tänker modernisera huset ???. Gillar själv gamla hus men det är så tråkigt att gå in i ett hus och se att insidan är bortblåst för att man vill ha det vitt och sterilt.

  Då kan man väl köpa ett nytt hus istället tänker jag ?

   Exakt! Helt galet fenomen att modernisera och ”bling-blinga” till insidan på gamla fina hus

  Fantastiskt hus. Lite avis men glad å hennes vägnar.

  OT, vad tror vi om de influencers som blivit mäklare nu när marknaden dykt och mäklarna faktiskt behöver jobba för att sälja en lägenhet? Vilka kommer sadla om igen?

  Jag vet att man ”ska” gilla gamla hus, bevara originaldetaljer, köpa inredning på loppis osv. Men jag avskyr gamla grejer. ? Skulle aldrig vilja bo i ett hus som luktar gammalt, har gamla ojämna golv som knarrar, vill inte diska för hand, vill inte ha gamla fönster och dörrar som det drar ifrån. Jag är en sån tråkig person som gillar nytt och fräscht, oavsett om det är permanentboende eller landställe. Skulle vantrivas av att bo i Carolinas nya hus, skulle kännas som att bo på ett museum. Plus att jag skulle va livrädd att hitta gamla döda möss. ?

   Hahaha min tanke med!
   Blir äcklad av det Och det vågar jag knappt erkänna.

   Tänk att det inte var så länge sen som alla hade det så som du avskyr

    Ja men det är väl skönt att saker förändras då?

   Helt okey att tycka så! Har inget emot dem som inte gillar gamla hus som jag själv gör ? men blir ledsen när de personerna köper just gamla hus och river ut allting för att få det nytt istället för att köpa ett nyare hus

   Alla är vi olika 🙂

  Jättefint men på sommaren!
  Inte på vintern med så mkt snö, 3 ungar med skidställ och overaller.
  Frågan är om det ens är tillräckligt isolerat för att vara behagligt. Men eftersom de stått där så länge får vi väl hoppas det, annars får väl Nichti inte göra annat än hugga ved.;)

  Vi har ett soldattorp från 1800-talets slut i småland med indragen el, inget vatten. Brunn finns men med små barn blir det stora vattendunkar om man ska ha dricksvatten för det tar tid att dra en tung hink upp och ner med ett snöre ur brunnen hehe,
  för att inte säga det omständiga och tidsövande att diska då folk alltid vill hälsa på också.

  Men jag hoppas så klart att det blir allt hon drömt om!:)

  Hade aldrig vågat bo där. 98 % säker på att det spökar i ett så gammalt hus.

   Finns säkert en hel del energier där. Jag blir lite ivrig av sådant ??.

   Bara för det spökar är det inte säkert att just du känner av det ? så brukar jag tänka haha ”ingen idé att ni försöker med mig för jag är INTE mottaglig!!!”

  Ååh, det kan vara det gulligaste jag sett (på ett tag iaf), såå fint och vackert. Grattis till Gynning, vilket bra köp!

  Helt hundra på att hon kommer smygändra successivt för att sen göra en kovändning och sälja eller totalrenovera.

  Oj vad otippat! Har hon någon koppling dit?

  De här bilderna är förmodligen bara en socialamedier illusion.Hon väljer vad hon vill visa dvs inte hela sanningen. Sätter hundra spänn på att det finns ett till modernare hus på tomten också.

   Då måste jag tyvärr meddela att du precis blev hundra spänn fattigare…
   Jag har haft koll på det där huset när det legat ute, och passerar förbi det på mina löprundor i Järvsö. Det finns inget modernare hus på tomten. Det är precis lika charmigt och ljuvligt som det ser ut på bilderna.

  Någon som vet om det stämmer att hon också har ett hus i Björnrike? Blir stressigt att lära barnen åka skidor på 2 ställen samtligt ? Hon kommer säkert ha det lite på sommaren också men då har hon också Ibiza och sa själv att hon vill att hennes yngsta ska lära sig åka skidor i det här nya. Jag växte också upp med 1 fjällstuga. Det räckte utmärkt ? Vi var där 10 dagar per år ändå bara. Alltid runt jul och nyår. På sportlovet åkte vi ändå alltid utomlands istället. Vet ej varför men klagar inte. Som barn var det perfekt ?

  Kommer även Victor att vara med på ett hörn, eller är han ute ur bilden helt nu?
  Tråkigt isåfall, tyckte de passade så bra ihop.

  Otroligt fint hus, önskar att jag kan köpa nått liknade i framtiden❤️

  Uppenbart är det slut med Victor Philipsson, o det var ju väntat sedan hon hånade honom i youtube ”men du har ju inget jobb, du gör ju ingenting”. Klart snubben drog från denna bruden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.