Mariette tar med följarna på IVF-behandling

Musikern Mariette och hennes fru Isabelle har redan sonen Dante tillsammans, men delar nu med sig till följarna hur det gick till när läkarna satte in ett nytt embryo i Mariette.
De håller både tummar och tår för att det sätter sig och resulterar i ett litet syskon till storebror, och följarna gör detsamma i kommentarsfältet.
Mariette har tidigare utsatts för en hel del ”mamma-kritik” och rena hot för tidigare inlägg hon postat, med anknytning till just sitt föräldraskap. Bland annat när hon gjorde en ”sound check” med sonen Dante i en sjal på magen, och följarna rasade eftersom de uppenbarligen inte vet hur ett sådant går till, och även helt missade de enorma hörselkåporna som satt på Dantes huvud.

Stort lycka till, Mariette, Isabelle och lilla Dante! 
Kanske finns det en ny familjemedlem att fira ju med nästa år?
Jag håller tummarna för det!

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Finns det något alls som följare inte har rasat över?

  Räcker ju att en följare piper så blir det ras…

  Hon är grym! Håller tummarna för dem! Tyckte det var jättebra av henne att hon la upp en bild på anmälan. Där framgår det ju tydligt att personen i fråga inte har någon personlig kontakt med Mariette och inte känner henne utan har utgått från bilder på hennes Instagram. Bra att belysa vilka dårar till mammapoliser det finns där ute.

  Har en fråga, är kanske okunnig 🙂 Gör hon IVF för svårt att bli gravid? Trodde man oftast gjorde inseminering när två kvinnor skaffar barn.

   Det kan vara så att de vill använda Isabelles ägg och så är det Mariette som bär barnet. Så blir båda ”delaktiga” i skapandet av barnet men på olika sätt.

    Oj låter som slöseri med skattepengar. Hade väl kunnat insemineras varsin gång…

     Sköt du dina egna inseminationer så blir det nog bättre än om du har synpunkter på andras…

      Men personen du svarade lyfte och frågade angående användandet av skattepengar.

      Men är det verkligen skattepengar som finansierar detta? Dom har ju ett barn sedan tidigare, så tror att dom då behöver betala ur egen ficka?

     Andra kvinnan kanske har sämre chanser att bli gravid. För att inte slösa med pengarna så är det väl rimligt att den med bäst förutsättningar är den som blir gravid?

     För det första så betalar de detta själva. Det är bara första barnet man har möjlighet att få finansierat av regimen, jag avsett ensamstående, hetero- eller homopar. För det andra är Mariette närmare 40 år och ingen fertilitetsläkare skulle rekommendera insemination då eftersom chanserna är så pass små. Jag var 38 när jag påbörjade behandling för syskon och både jag och läkarna ansåg att ivf var enda alternativet.

     Det betalas inte av dina skattepengar (ja utöver vanlig sjukvård då om det skulle behövas), men de betalar sin ivf behandling från egen ficka. Don’t worry!

      vad bra 🙂

     Låter som du kanske ta reda på fakta innan du killgissar.

     Man får tre försök med ivf ”gratis”. Har man redan barn får man inga försök. Har man kvar i frysen från något av de bekostade tre försöken, bekostar man insättningen själv.
     Kostnadsmässigt spelar det ingen roll vem som får det befruktade ägget. Då är det bara den som tar emot ägget som får hormonbehandling istället för den som gett ägget (om man väljer att återföra i en stimulerad cykel, man kan få ett ägg insatt utan någon hormonbehandling).
     Insemination funkar verkligen inte för alla. Ibland måste man göra traditionell ivf pga underliggande problem.

    Det är väl ändå inte lagligt i Sverige med surrogatmödraskap? Vilket det du beskriver är.

     Nej, det är det inte. De är registrerade partners och därmed båda vårdnadshavare till det kommande barnet.

     Äggdonation är agligt. Blir nog inte fråga om surrogatmödraskap när det handlar om par heller.

      Ja men inte i samband med donerade spermier.

       Aah, tack för info.

     Kan väl inte bli surrogat mellan två mammor som båda ska bli vårdnadshavare till barnet?

     Oj vilken okunskap och trångsynthet du visar i din kommentar.

      Okunskap ja. Trångsynthet nej.

    Aha!! Tack för svar 🙂

    Så får man inte göra i Sverige, donerat ägg och spermier. Men de kanske åkt utomlands, vet ej. Mer troligt är väl att insemination inte funkat, då kan de behöva Ivf precis som ett heteropar.

     Får man inte? Räknas det som surrogatmamma när det är ett par som genomför det?

      Nej det får man inte , man får bara ta emot ägg eller spermier. Har aldrig hört talas om ett kvinnligt par som tar den enas ägg men den andra bär det men troligen inte ok då det är en donation ändå.

       Stämmer inte! Man får visst göra dubbeldonation.

  Gillar henne som artist. Följer henne inte annars. Men blev väldigt glad över hur snyggt och proffsigt hon kommunicerar med alla dom som kritiserar bara för sakens skull.

  Men hjälp, folk är verkligen inte kloka.

  Unpopular opinion: jag är emot IVF

   Då får vi hoppas att du antingen inte vill ha barn eller tillhör de lyckligt lottade som blivit gravid naturligt. Enbart då kan man sätta sig på dessa höga hästar.

    Tankevurpa? Är väl om hon är barnlös men vill ha barn men avsäger sig ivf hon kan sätta sig på den höga hästen

     Ja absolut. Menar ur perspektivet att dessa besserwisser kommentarer oftast kommer från folk som aldrig behövt uppleva det själva eller ställts inför faktumet att ivf är enda alternativet.

      Säkert en väldigt ung person som inte vill ha barn alternativt är övertygad om att hennes livsstil (typ vegan eller keto) kommer göra att hon blir gravid utan ansträngning så fort hon vill det. 😉

       Eller någon som inser vikten av att inte vänta med barn tills man är för gammal att få ett på naturlig väg.

        Det är bara inte ”för gamla” som behöver ivf. Många har ju försökt länge utan att lyckas innan och skulle då behövt hjälp redan som unga.

         Kolla upp åldern på dem som får Ivf, så får du det svart på vitt.

   Ibland är det bäst att bara vara tyst.

    Varför ska hon vara tyst om att hon är emot IVF? Är det så att åsikter DU inte gillar ska inte få yttras?

   Varför är du emot IVF?

   Då slipper du genomgå det. Är sannerligen ingen dans på rosor för dom som behöver göra det för att kunna bli föräldrar.

    Att bli förälder är ingen mänsklig rättighet. /TS

     Nä men vad har det påståendet med IVF att göra?

     Är ingen som påstått det heller. Och ivf är inte nån mirakelkur som garanterar ett barn. Men om du är så trångsynt att du anser att enbart de som kan ligga sig till ett barn borde få ha barn så kan jag bara beklaga både din människosyn samt alla som har dig i sin närhet.

     Förstår hur du tänker och nej, självklart är det ingen mänsklig rättighet att få biologiska barn och tyvärr kommer alla som vill inte heller få det. Men om man tänker lite vidare – är det en mänsklig rättighet att kunna gå? Ska vi sluta med proteser tex. Är det en mänsklig rättighet att vara smärtfri? Så smärtfri som möjligt? Förstår att du tänker att man ju inte är SJUK pga infertilitet och att det inte är livshotande men det finns ju många andra tillstånd som är i gråzonen och en del är ju egentligen normalt vid vissa åldrar etc. Finns behandling mot infertilitet så tycker jag personligen, med de argumenten, att folk ska få det. Sen måste man såklart avgöra när behandlingen inte funkar och det är dags att ge upp men exakt antal försök osv kan ju diskuteras.

      Är väl ingen rättighet att få ”icke biologiska” barn heller?

       Nej det är det inte såklart, fattar inte vad du menar med den kommentaren, vi pratade ju om IVF här

      Vettig kommentar. Man kan ju tänka att det inte är en rättighet om väldigt mycket. Men vi lever i ett samhälle där vi ändå försöker jämna ut orättvisor och hjälpa människor medicinskt om det går. Det är väl ändå rimligt?

      Sedan att kliva över lik för att få barn (typ anställa en surrogatmamma från Ukraina som står mellan valet sälja sex eller sälja livmoderplats) ja där kan man ju börja ifrågasätta hur långt man får gå…

      ”Enligt WHO, Världshälsoorganisationen, är ofrivillig barnlöshet att betrakta som sjukdom. Som sjukdom skall ofrivillig barnlöshet behandlas därefter…………Detta är en sjukdom som bör behandlas så länge det finns möjligheter till lyckat resultat.”

      I övrigt kan jag inte annat än att hålla med dig.

     Ser den kommentaren ibland och undrar alltid vad personen bakom kommentaren egentligen menar. Är det religion som styr, att det bara är ett andligt väsen som får styra över liv och död? Eller är det någon missriktad ilska över en upplevd oförrätt från förr? Eller är det en fråga om ekonomi, att det är en onödig kostnad som kunde använts till annat?
     Religion har jag aldrig fattat, i alla fall inte den versionen av en skäggprydd man i himmelen som bestämmer över allt. Bittra människor rättfärdigar andras dåliga beteende med rätten att själva vara elaka. Bitterhet är inte heller en mänsklig rättighet.
     Så återstår ekonomi. Ja behandlingarna är kostsamma, men i den större ekvationen är kostnaden en piss i Mississippi. Det är en investering i framtiden. Det är en människa som växer upp och bidrar till samhället. Dessutom ett barn med fantastiskt motiverade föräldrar som kommer att göra allt i sin makt att ge barnet den bästa starten någonsin. Ja det går ju att hävda att det utifrån ett hållbarhetsperspektiv är bättre att låta bli. Fast just överbefolkning är inte ett västerländsk problem. Vår ålderspyramid är snarare väldigt bred runt midjan och även toppen är rund. Den mår bra av all återväxt som är möjlig.

      Är det religion som styr borde man ju ändå kunna motivera med att det andliga väsendet ändå bestämmer i slutändan? långt ifrån alla ivf går ju som hoppats.

   Det är väl en helt legitim åsikt om man pratar om sig själv, alltså ”jag vill inte göra IVF för jag är emot det.” Vad som vore knasigt är om det vore något du vill pådyvla andra. Man väljer själv hur man vill skaffa barn.

   Vilken märklig åsikt, alltså du lider väl inte för att nån annan vill bli förälder och vill genomgå det? Jag hoppas du slipper brottas med ofrivillig barnlöshet/få cancer eller annan sjuklighet som gör att du behöver frysa in ägg ect. Finns mkt som är orättvist och oförutsägbart med den egna kroppen och fertiliteten.

   (Un)popular opinion: jag är emot trångsynta idioter.

   Jag var också emot Ivf när jag var yngre. Tyckte det var slöseri med skattepengar och att en del bara får acceptera att vara barnlösa, bli familjehem eller adoptera.

   Sedan blev jag äldre och började känna stress över att kanske inte kunna få barn. Fick barn på naturlig väg men längtan och ångesten över att det kanske inte skulle hända gjorde mig ödmjuk inför andras längtan efter barn. Varför ska människor vara olyckligt barnlösa när det finns hjälp att få? Är det inte bättre att fler är lyckliga som föräldrar än att människor är olyckliga? Jo, det tycker jag

    Man kan ju adoptera?

     Hur du än väljer att skaffa barn: utan assistans, insemination, donation, adoption och även surrogat så innebär det en mängd väldigt svåra etiska dilemman. Adoption är definitivt ett sådant det med. Det går inte att berätta för andra vad de ska göra utan du måste komma fram till en lösning du själv kan leva med.

     ”Man kan ju adoptera” skrev personen som har absolut noll koll på hur adoptionsprocessen går till samt all problematik kring utländska adoptioner. Det finns studier som visar att adopterade lider av psykisk ohälsa i större grad än icke-adopterade. Det har ju också kommit fram massor av oegentligheter kring adoption av utländska barn, bland annat barn som stulits ifrån sina biologiska föräldrar för att adopteras bort.
     Känner till en person som adopterade ett barn ifrån ett land i Asien. Enligt adoptionsbyrån var barnet friskt och välmående men redan på resan till Sverige visade sig barnet vara sjukt. Barnets första månader i Sverige fick tillbringas på sjukhus där barnet fick genomgå flera operationer och behandlingar. Vilken fruktansvärd upplevelse det måste varit för barnet som slets ifrån sin trygghet för att flyga till andra sidan jorden för att tillbringa flera veckor på sjukhus omgiven av främlingar som inte ens talar samma språk?
     Så sluta säg att folk ”kan adoptera” som att det vore den enklaste saken i världen, när det i verkligheten är ett enormt ingrepp i barnets liv som kan påverka den för resten av livet.

     Om du ser så enkelt på det så har du noll insikt i hur stark en biologisk drift är. Det är liksom inte hundvalpar på hundstall vi pratar om utan en människa som innehåller dina gener och anlag.
     Det är bara personer som är väldigt unga och omogna som kan uttala sig så här oerhört korkat och empatilöst.

   Varför? Genuint nyfiken alltså. Väldigt många verkar ju behöva IVF idag för att få barn.

   Berätta gärna varför. Intressant att höra

  Jaha, så nu väljer man att exponera sina barn ända från det att de blir till?

   App app man får inte kritisera samkönade par 🙂

    Men ditt trötta trötta….

    Enligt vem?

    Du igen? Genuin fråga, vad kommer din aversion mot samkönade par eller föräldrar ifrån?

     verkligen ingen aversion men tycker bara det ibland blir löjligt att det ska daltas med vissa uppenbarligen bara för att de är samkönade par. man får inte kommentera om ett specifikt par som är väldigt stora inom sociala medier, två som exponerar sina barn otroligt mycket (hoppas det var ok med info??). men samtidigt blir alla galna om margaux filmar sitt barn? det är bara ett så stort hyckleri.

     och jag är helt för att samkönade får skaffa barn och gifta sig m.m. men att göra ivf för att kunna LÅTSAS att båda är lika involverade är så fånigt. uppenbarligen kan inte två kvinnor enbart skaffa barn med varandra så varför ska vi leka det?

      Fattar verkligen ingenting av det du skriver. Göra ivf för att låtsas att båda är involverade??? Du är väl fullt medveten om att två kvinnor behöver genomgå assisterad befruktning för att få barn? Papper skrivs både innan och efter och båda blir likvärdiga vårdnadshavare för barnet. Det finns ju heteropar som också behöver hjälp med tex spermadonation. Låtsas de också då eller?
      Att bara en har barnet i magen är ju en sak. De är däremot två som blir föräldrar. Hur kan det störa, provocera eller inte gå att förstå?

       Syftade på detta som nån skrev ovanför ”Det kan vara så att de vill använda Isabelles ägg och så är det Mariette som bär barnet. Så blir båda ”delaktiga” i skapandet av barnet men på olika sätt.”

        Men VAD tycker du om det skulle stämma att du isåfall har med saken att göra…? Ditt argument är fortfarande ohållbart & väldigt svårt att förstå: menar du i exemplet du ger att föräldrarna låtsas vara delaktiga i barnalstringen men egentligen inte är det? Det är ett obegripligt påstående.

      Vad menar du med att göra IVF för att låtsas att båda är lika involverade? Jag hänger inte med i din logik. Menar du att det gör skillnad i föräldrarnas delaktighet om ägg eller spermier är donerade eller om IVF görs? Vad menar du är skillnaden om ett heterosexuellt par gör samma sak?

      Sen vill jag inte vara dum med dig men är du helt säker på att din kritik avfärdas för att det ”daltas med” samkönade par eller kan det vara så att dina argument är osakliga?

      Det framstår som märkligt lägga så stor vikt vid föräldrars sexuella läggning som du gör när det inte är vad som diskuteras.

       Syftade på det nån skrev ovanför:
       Det kan vara så att de vill använda Isabelles ägg och så är det Mariette som bär barnet. Så blir båda ”delaktiga” i skapandet av barnet men på olika sätt.

       Har man läst här länge så ser man hyckleriet tydligt. Det är fler som påpekat det vad gäller paret jag nämner ovan…

        Va? På vilket sätt enligt dig skulle de inte vara delaktiga i skapandet av barnet? Vad är det som är hyckleri?

        Men lägg av! Du grundar dina tramsiga kommentarer på att någon skrev ”det KAN vara så….” Med allra största sannolikhet är det Mariettes egna ägg då det alltid är större risker med att bära någon annans ägg. Men om så vore fallet så vad sjutton har du eller någon annan med det att göra?

        På vilket sätt är det hyckleri?

      Ofta kan ju inte vissa män och kvinnor heller få barn med varandra. Inte ens när förutsättningarna finns funkar det alltid.

  Camilla, snälla lös Instagram-inbäddningen eller skit i att bädda in och lägg upp skärmdumpar. Jag kan inte se från varken dator eller telefon. ?

   Problemet ligger inte hos mig tyvärr, utan det är dina inställningar som orsakar det.

    Vad är det för inställningar man kan ändra för att kunna se inläggen? Har sett svaret flera gånger att det är på min sida men vilka inställningar är det som gäller?

    Vad för inställning?

      Måste man alltså ha Facebook för att kunna se inläggen eller missförstår jag?

      Jag läser via safari. Har inget staket. Är också inloggad på både fb och instagram..

    Det konstiga hos mej är att jag aldrig rört en inställning i telefonen men bara ser inläggen ca hälften av gångerna ??‍♀️ Tycker att det borde va allt eller inget. Men så är jag inte speciellt teknisk heller så vad vet jag.

   Jag kan se alla. Använder Brave.

  Farligare för bebisen att vara på andra sidan scenen. Good to know! Det är inte bara hörseln, utan kroppen är inte utvecklad så man kan få problem med basen och hjärtat. Därför många festivaler/tillställningar har en åldersgräns på ca 3 år har jag för mig det är, när de är stora nog att klara vibrationerna. Sen kan det vara väldigt obehagligt för både barn och vuxna att hamna framför en högtalare ändå.

  …och storasyster Disa! 🙂
  (biologiskt är hon väl Isabelles från tidigare relation tror jag, men del i Mariettes familj är hon ju så klart)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.