Bisse pudlar om sina ”Hälsotips”.

Instagraminläggets text: Influenser med 100k+ följare delar hälsotips hon hittat på TikTok. Det måste ju vara bra grejer då tänker ni kanske.
Men nej…

Minns ni när Bisse och Johan ”Matgeek” Hedberg duellerade på Instastory om olika hälsotips som Bisse delat och som Johan tyckte var rent strunt.
Den allra första kommentaren som Matgeek delade var en han skrivit på en av branschens tyngre aktörer – Jacob Gudiols – Instagraminlägg, någonting som Bisse sedan tog vidare till sitt Instagramkonto, som Matgeek sedan svarade på på sitt konto och så var pajkastningen igång.
Bisse idiotförklarade Matgeek med alla möjliga argument – du kan läsa det inlägget här – men Bisse verkade inte kunna erkänna att hon hade fel.
Förrän nu….
Eller så här.
Bisse lämnade den här kommentaren på Jacob Gudiols inlägg där hon erkänner att hon inte varit tillräckligt källkritisk (vilken jag tolkar som att hon erkänner att hon hade fel, eftersom hennes källor var hennes facit) men hon skrev det ingen annanstans vad jag sett.

Jag tolkar det hela som avslutat – några dagar sent – med resultatet:

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT. Andrea Hedenstedt. Är inte det Sveriges suraste influencer? Klagar på ALLT. Hela hennes aura = har aldrig fel, det är alla andra som är knäppa osv osv. Dötrött på deras podd nu. Har fortsatt att lyssna för att Mathilda är gullig men nä fy.

   Det är intressant hur en person kan uppfattas beroende på vilket medium de använder. Jag har enbart följt Andrea på youtube i sju år och delar inte din uppfattning.

   Däremot vet jag att hon har Sveriges sötaste hund.

   Har inte alls samma uppfattning som du! Andrea är den influencer jag följt längst och den enda som jag får 100% positivitet av. Uppfattar det som att hon har glimten i ögat och alltid har självdistans när hon ”raljerar”, och kryddar på lite med åsikter för underhållningens skull. Oftast inte helt och hållet seriös mao, tolkar jag det som!

    Samma här!

   Varför låter det här som nåt andrea själv har skrivit för att hon är uttråkad? eller Mathilda som prankar

   Men snälla varför följer ni alla dessa influensers

  Det är intressant hur en person kan uppfattas beroende på vilket medium de använder. Jag har enbart följt Andrea på youtube i sju år och delar inte din uppfattning.

  Bisse borde sluta ge sig in i diskussioner för hon framstår alltid som så himla osmart och outbildad. Jag känner inte henne men hon framstår alltid sådan.

   Matgeek borde även sluta uppröra sig över saker som att dricka citronjuice. Alltid ok att ifrågasätta, men varför så jävla arg? Hahaha

    Vadå ”hahaha”? Allt för många leker experter och ägnar sig endast åt förvillande! Men dagens sociala medier blir deras bs alldeles för synligt. Klart man blir ARG!

     Eh? Om man inte kan förklara för någon vad man tycker ät fel på ett vänligt och konstruktivt sätt utan att gå i affekt och bete sig som ett as så är man DUM (& dummare än den man kritiserar).

     Arg blir man på krig och svält. Om man inte är under 12 dvs, då kanske man kan bli arg på en så pass trivial sak att någon tror att citronjuice är bra för levern. Vad hände med det vuxna konstruktiva samtalet?

      Kvacksalveri är inget trivialt. Klart man kan bli arg utan att vara 12 år.

    Det var väl inte citronjuicedrickandet som var problemet utan att hon påstod att det renar levern. Alla dessa detoxgrejer som bara är lurendrejeri, om kroppen inte kunde rena sig själv så skulle vi inte överleva särskilt länge. Vill du vara snäll mot din lever – ta en vit månad.

  Var det inte Bisse som låg och grät för ett tag sedan för allt var så ytligt på some? Och hon var så trött på det och skulle börja vara mer naturligt? Det enda jag sett sedan dess är ögonfransförlängning, hair extensions, botox etc…

   Jo. Hon är verkligen jordnära nu ; )

   Exakt.

   Samt alltid har filters på i sina stories:) men skrev oändliga texter i somras om hur less hon var på alla som skulle vara ytliga ?

  Bisse har fått hybris sedan hon flyttade från lilla Åhus upp till huvudstaden Stockholm. Står bara o speglar o beundrar sig själv framför spegeln, framstår som urtypen ”korkad blondin”, lever lyxlivet hela tiden, hyr stora hus o lagar mat, reklam reklam reklam, hon är en vandrande egotrippad reklampelare. Ska verka så rik o flådig men bor oerhört trångt med man o 2 barn i den lilla lägenheten hon så ofta skryter om. Ständig oreda överallt. Märklig människa.

   Men nån bitter gammal skolkompis eller?

    Det går inte att känna igen henne från skoltiden.

    Hon har gjort mycket skönhetsfix.

    Naglarna är värst.

   Långt ifrån gammal klasskompis men man ser ju hur osäker hon är. Svält ihjäl sig, opererat magen. Som anonym säger allt handlar om hennes gratis mat från mathem. Lägger ut o låtsas äta och allt är så jävla gott o bäst. Hon är verkligen bullshittare av rang. Hur ofta tycker hon inte hennes barn är jobbiga? Ärligt?! Hon skiftar från dag till dag.

  Hur har Gudiols åsikter kommit att anses som de enda sanna och riktiga?

   Måste ha något att göra med att han backar det han säger med studier som han faktiskt besitter kompetens att tolka korrekt….

   Det undrar jag också….

   Det är ingen som hävdar. Men han baserar sina svar på forskning istället för konspirationsteorier och självupplevda sanningar. Sen är det ju helt upp till mottagaren att välja vad man tror på.

    Forskning finansierad av vem/vilka?

     Har du någon gång läst en vetenskaplig studie, vilket jag betvivlar, vet du att det alltid står ”vem/vilka” som har finansierat den i själva studien. Är det en svensk studie är svaret tråkigt nog ofta Vetenskapsrådet, Forte eller Formas. Googla dem, så kan du sen sluta insinuera att forskning är finansierad av industrin/någon ond makt med tveksam agenda.

      ???

   Han verkar så dryg.

    Kompetens och kunskap misstolkas lätt av motparten som just dryghet. ?

     Han har ju absolut skills i att tolka vetenskapliga studier. Men, med tanke på hur snårigt det är så behövs faktiskt lite ödmjukhet när man ska försöka kommunicera detta till vanligt fölk. Alltså jag tycker också att han är bättre än gemene konspirationsteoretiker, absolut! Men det är ju dels svårt att snabbt sätta sig in i ett område som är nytt för en, man kan vara duktig på att tolka studier men att sätta dem i sitt sammanhang och ge en bild av att ”såhär är det, punkt” kräver ofta lite djupare kunskaper inom det specifika området liksom en ordentlig genomgång av stora mängder material. Sen rent allmänt, även om forskningen inte är sponsrad av någon skum industri så vill väl varje forskare vara den som hittar något banbrytande, ingen bygger en karriär på att ”kan vara så, möjligen, men det finns ju kanske så många andra faktorer som kan ha påverkat och eventuellt kan det ju ha blivit lite fel i urvalet såatte näe vi kanske inte ska dra allt för stora slutsatser av det här ändå asså”, det bygger man ingen karriär på. Och så vidare.

      Det du skrev där i sista citatet är ungefär andemeningen i exakt alla vetenskapliga studier. Det finns inte en enda studie där ute som hävdar att deras fynd är sanningen. Varenda studie har ett helt stycke om ”limitations” där författarna kritiskt granskar sin forskning och redogör för alla tänkbara felkällor. Man skriver också i princip alltid med ytterst mjuka formuleringar, tex ”these findings suggest that…” eller ”this may indicate that…” pga att man aldrig kan dra för stora slutsatser om en studie. Vilket alla forskare vet, såklart. Sen kan jag hålla med dig om att Gudiol inte är särskilt ödmjuk.

      En bra studie har räknat in dessa felmarginaler. Finns formler för det
      .
      En person som säger att ”så HÄR är det till 100%” är verkligen ingen person du skall lyssna på.

      Flertalet studier tillsammans kan peka i en riktning om vad som är ett troligt svar på en specifik frågeställning.
      Dessa är ofta interventions studier och påverkas av mänskliga faktorn.

      En studie i sig är ofta rätt värdelös, men som sagt, flera tillsammans kan ge en indikation.

      En person som baserar ALLA sina påstående på EN av ovan nämnda studier och är 100% övertygande är alltså ingen person att lyssna på. Den vise vet att han (hen) inte vet.

   Hans ”åsikter” är sammanfattning av den forskning som finns inom vissa områden.
   Han har aldrig egna åsikter baserat på vad han tror eller känner eller tycker.

   Tycker det är guld med någon som sondera vad som sker inom dem sfären och serverar på silverfat.

    Inte ”dem” utan ”den” ska det stå!!!!

  OT, men behöver svar ifall någon har.
  Ska till Spanien i dagarna, rekommenderar ni att ta ut pengar i förväg eller betala från sitt bankkort? Och hur mycket ungefär, ska vara borta i en vecka.

   Betala med kortet går bra i Spanien. Kan vara praktiskt att ta ut någon liten slant där om du ska till en marknad och shoppa i små stånd, men de flesta andra ställen tar kort nu för tiden.

   Hur mkt beror ju på vad du ska göra.
   Men du kan ju betala med kort, annars fåe du väl ta ut i en bankomat där.:)

   Spanien är ju som du vet ett efterblivet u land i södra Europa låååångt från teknikens mecka (sverige) så givetvis ska du bunkra upp med kontanter. Ta med en generator och mat också, tror inte de är så utvecklade de har elektricitet där…(förlåt, men vad i hela världen är det för fråga ?)

    ???????

    Skulle du vara rolig? Fy vilken oskön människa, du kan inte ha många vänner ?

    Fast du är inte helt fel ute i det du skriver ☺️ Har en syster som bott där för ca 2 år sedan och hon berättade om el som inte funkade, inget varmvatten pga gasolen (!) tagit slut och hyresvärdar som inte går att få tag i. Bankomater som är tomma så de enda som finns att ta ut kontanter är de som kostar €1-2 att ta ut ifrån. Så kanske ingen tokig idé att ha lite kontanter

     Gasol köper man ju som boende oftast själv. Många har varmvattenberedare med gasol. Kanske brist på gasol pga Ryssland? Eller så var de bara klantiga och inte hade köpt i tid. Att beteckna Spanien som ett u-land är bara löjligt.

   Hur långt är ett snöre?
   Nej inga kontanter, vem använder det efter covid?

   Själv ska jag träffa några gamla kollegor för aw imorgon.
   Det är till ett ställe i ett område jag aldrig varit i förut.
   Rekommenderar ni att riva ut kartor i telefonkatalogen i förväg eller ska jag försöka rita av dem för hand? Hur kan jag ta kontakt med kompisarna om jag blir sen? Ska jag skriva upp restaurangens telefonnummer på en post it för säkerhets skull?

    Hoppas du kan hitta någon telefonkiosk på stan om du behöver ringa restaurangen. Tycker det är sällan man ser några numera

    HAHAHA! Roligaste kommentaren jag läst här inne, tack! ?

   Vad konstiga och dryga en del av svaren var. Sverige är ju mer kontantfritt än de flesta andra länder så om du tex går på marknad så kommer du ju behöva kontanter. Sen tycker jag personligen det känns bättre att betala kontant på en liten bar eller liknande. Huruvida det är bättre att betala kontant så mycket som möjligt (de flesta ställen tar fortfarande kontanter) eller dra kortet beror också på kostnader via din bank, alltså kolla uppvikta avgifter de tar. Jag hade personligen haft med mig lite kontanter typ 200 euro och sedan betalat med bankkort. Tagit ut mer på plats vid behov.

    En del människor är skamlösa. Sådana som hade skrattat och gått förbi en hemlös/sjuk människa.

   När jag läser detta kom jag och tänka på ett favoritklipp all time. När de medverkande i Jersey Shore skulle åka till Italien för att connecta med sina italienska rötter och Snooki en av tjejerna undrade om de skulle behöva växla till pesos innan i New York eller när de kom till Italien….

   Ta ut kontanter också! Är alltid bra att ha

   Skulle säga att det beror på vart i Spanien du ska. Ska du inte till någon av dom större städerna så antas det att du ska betala med kontanter och du måste säga innan dom gör notan att du vill betala med kort- det går såklart att ordna efter med men dom ser lite sura ut. Så jag skulle ha lite kontanter också 🙂

  OT fick verkligen ont i magen när Ellinor L visade upp hur hon låter sitt barn åka framåtvänd och han är inte ens två år. Rekommendationen är fyra-fem år eller längre om man kan.

   Hör med 117. Kan vara ibs eller kanske har du ätit något?

    Jag tror att lekparken skulle bli bra?

    Ja du verkar vara förstoppad så kanske lavemang passar dig

    117?

   Är med i en barnbilsgrupp på Facebook. Folk blir helt rabiata om de får reda på någon som vänt fram barn innan de är typ 15 år. Absolut, det är viktigt att åka bakåtvänt så länge som möjligt men snälla, få inte ont i magen (eller andra kroppsdelar) pga hur andra väljer att göra

    Fattar att folk själva väljer att låta sina barn sitta bakåtvända länge. Men den här hetsen! Fattar verkligen inte. Som att alla barns bilsäkerhet är ens kall i livet.

     Ja om folk inte ens kan läsa på själva är det väl bra att andra upplyser? Vill man att ens barn ska riskera att skada sig så varsågod, det är barnet jag bryr mig om

    Vi får hoppas de inte krockar så barnet bryter nacken då

   Var det inte även hon som drack rödvin under graviditeten?

    Jo hon är ju inte den smartaste direkt

  Gudiol, komplett galen! En pajas… Fysioterapeut som tror han är läkare, professor etc.

   Precis vad jag tycker!

   ?? anar att du tyckt saker som visat sig inte vara kompatibla med all forskning inom området…
   Kan ju vem som helst bli krenkt av.

    Verkligen inte men han kastat med termer och forskning som han fattar skit av.

     Du förstår såklart bättre. Vilken råvara är det du är rädd för?

     OK, det kan faktiskt inte jag bedöma, dvs huruvida han fattar något av det han säger.
     Faktum kvarstår, han kastar trots allt runt termer (ditt ordval) som faktiskt är baserade på riktig forskning och riktiga studier.

     Du kanske är mer utbildad inom de områdena och kan identifiera det faktum att Guidiol inte förstår det han pratar om. Men om det han lyfter är korrekt ( i den vetenskapliga världen) spelar det någon roll?

  Jo hon delade sin pudling på sin story ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.