Daniel Wellington och NAKD bland de sämsta att jobba med enligt Influencerna själva

Bildkälla. Breakit och F*** You Pay Me (FYPM)

Breakit och Resumé – med hänvisning till Adage – har båda skrivit om F*** You Pay Me (FYPM), som tagit fram en plattform som sammanställer recensioner och omdömen från olika influencersamarbeten. Det är alltså influencerna själva som betygsätter företagen de gjort reklam för.
Den här nyheten har någon vecka på nacken, men jag tycker det är intressant nog att lyfta även nu.
Den rapport som nu kommit visar att två svenska företag – som i mångt och mycket byggt sin marknadsföring på influencer marketing – Daniel Wellington och Nakd hamnar på tio i topp-listan över sämsta varumärken att samarbeta med.
Bottennappen på listan hamnar där, blánd annat på grund av att de har lätt att byta ut influencerna samt är väldigt benägna att förhandla ned ersättningar enligt FYPMs vd Lindsey Lugrin. 
Hon säger även:

De tenderar att se influencers som utbytbara, lätta att ersätta och fokuserar på produktion och att skaffa kreativt content och tillgångar så billigt som möjligt.

Så här ser listorna ut för de bästa och sämsta företagen eller varumärkena att samarbete med enligt influencerna själva:

Tio bästa varumärkena att samarbeta med enligt FYPM

Adobe
Amazon
Michaels
Biogaia
Empress 1908 Gin
Hero Cosmetics
Bob’s Red Mill
Samsung
Curlsmith
Fera Pet Organics

Tio sämsta varumärkena att samarbeta med enligt FYPM

Crown & Paw
Glamnetic
MVMT
VIVAIA
GOLI Nutrition
Revive Superfoods
Fashion Nova
Truly Beauty
Nakd
Daniel Wellington

Är ni överraskade att dessa två företag hamnar på ”sämsta-listan”?

Tack för tips!

63 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Känner inte ens igen 50% av företagen

  Är mest förvånad över topp tio listan. Även om jag känner igen flertalet av företagen så kan jag inte dra mig till minnes att jag sätt samarbeten mellan dem och influenser.

   Men gör de andra företagen topp-företagen ens samarbeten med svenskar, om det inte är typ Zlatan?

    *de andra toppföretagen

    Nej, det gör de inte. Zlatan har väl endast samarbetat med Samsung.

   Emil och Wilma Holmqvist har väl gjort samarbete med Samsung har jag för mig. Även margaux.
   En tjej på tiktok, tror hon heter Ida Karlsson, också (mobiltelefoner dock). Och jättemånga har samarbeten med Amazon på tiktok, har inte koll på influencers och deras Instagram och Youtube då tiktok är det jag tittar på mest sen en tid tillbaka.

    Joanna Swica har också gjort samarbete med Samsung!

   Nej precis, är inte konstigt att du inte känner till några samarbeten med dessa företag. Detta är ju inte en svensk lista

  Den här listan är ju inte för våra svenska influensers utan en internationell.

   så sämst på jorden istället för sämst i sverige..? 😀

   världen är visst ganska liten

  Jag har inte sett reklam för DW på instagram på minst fyra år. DWs storhetstid är sedan länge förbi. I dag blöder företaget rött och grundaren har förlorat sin miljardärstatus.

   Det som jag alltid undrat är varför ägaren/ägarna inte säljer såna här företag när de ligger på topp och när ägare/ägarna hunnit plocka på sig tillräckligt mycket pengar från företaget.

   Kendall Jenner gjorde reklam för DW för drygt ett år sedan kanske. Så de kanske satsar på lite större kändisar.

   Kenza har gjort samarbete med DW senaste året tror jag. Iaf inom två år sen

    Kenza gör samarbete med alla så länge dom betalar

   Jag såg DW-klockor på Nordstroms i USA.

  OT om Sigrid Bergåkra (räknas hon som influencer numera? Bara att radera annars)
  Såg att hon råkat backa över sin hunds tass och då tassen inte gick att rädda togs beslutet att avliva hunden. I mina lekmannaöron låter det drastiskt. Utan att försöka ge någon sorts dåligt samvete till henne undrar jag om det verkligen behövs? Borde inte en hund klara sig på tre tassar?
  Om någon veterinär/djursjukskötare/djurskötare vet mer får de gärna rätta mig.

   Även om hunden hade klarat sig med tre tassar så hade det antagligen inneburit smärta och lidande att amputera tassen och sen genomgå lång rehabilitering.

   Man måste göra det som är bäst för djuret. Innebär det onödigt lidande så är det bättre att låta hunden somna in, även om det är fruktansvärt.

    Håller med om att man ska göra det bästa för hunden. Är det flerårig rehab som behövs?
    Alltså ärliga frågor. Jag vet inte och vill förstå.

     Har ni sett ” världens bästa veterinär ” ?

     Jag hade satsat på amputation

      Älskar den mannen!❤❤❤

     Ja det bästa för hunden är inte att gå på tre ben i alla fall

      Varför inte? Är ju rätt vanligt ändå

      Nä, det bästa är ju att vara hel och frisk men nog kan man ha ett bra liv på tre tassar istf att avlivas.

     Det går inte att svara på när vi inte vet omfattningen på skadan. Jag är ju dock rätt säker på att Sigrid och veterinären i samråd med varandra har tagit beslut om vad som är bäst.

      Säkert så, tänkte mer på uttalandet on tassen. Som sagt undrar jag det utifrån händelsen och det handlar inte om att kritisera henne alls. Är det inte möjligt för en hund i Sverige att klara sig på tre ben?

   Galet att låta hunden springa lös när man kör traktor! Hemskt när folk låter hunden springa bredvid när man rider också. En olycka händer så lätt och går fort.

    Lika hemskt som att ha hundar inne i små lägenheter merparten av dagen

     Hundar ska absolut få springa och röra sig, men inte löst där fordon kör.

      Lex Zytomierska. Hennes hund springer ofta lös väldigt nära vägar. Dessutom springer den fram till kopplade hundar. Hade gjort mig vansinnig om jag mött dem!

     Men herregud, hunden motionerar inte inomhus. Där ligger den och gosar i soffa eller säng. Bor man i lägenhet kan man liksom gå ut på länga promenader och till hundhagar.

  Visste inte ens att DW fanna kvar. Hur tusan har de överlevt?

   Fanns *

   Finns fler länder än Sverige ?

  Ändå roligt att de rakt av snott namnet på sidan från webbdesignern Mike Monteiro vars föreläsning om dåligt betalt inom frilansmedia heter Fuck you. Pay me. (Finns på Vimeo – asbra). Lite sådär metadåligt.

   Men det är väl knappast han som myntat det uttrycket? Känns inte riktigt som något man kan ”sno” av någon, känner jag.

    Det är inte han som myntat det utan är ett vedertaget uttryck. Dock hade man ju teoretiskt kunnat sno ett utryck av någon, tycker jag iaf.

     Ja men nu syftade jag ju på just ”fuck you, pay me”. Är väl klart man kan sno ett uttryck i vissa fall, men inte i detta.

  Det är ett ganska etablerat uttryck som återfinns i låttexter, boktitlar, tweets, vardagliga konversationer och så vidare och så vidare.

   Och Ray Liotta i Good Fellas ??

    Exakt, det kommer ursprungligen från filmen Goodfellas.

  Förvånad över att Desenio inte är med på sämsta listan

   Är du? Desenio är väl inte framgångsrikt i flertal länder. Detta är ju ingen lista på enbart svenska företag och reklam som gjorts av svenska influencers

    Jo då, vet inte hur många influencers utomlands jag sett göra reklam för Desenio. Så visst är det etablerad även där

     Men varför är du förvånad då?

      Vad menar du? Personen är förvånad över att bolaget inte är med på sämst-listan. Varför kan hen inte vara det efter att ha klargjort för dig att desenio har samarbeten även internationellt? Är väl ännu mer befogat att vara förvånad då

      Jag är en annan person än Laura så jag är inte förvånad

   Genuint nyfiken på varför? 🙂 Jag har inte upplevt eller hört några problem, men är nyfiken på om jag bara missat 😀

  De tenderar att se sina följare som utbytbara, lätta att ersätta och fokuserar på produktion och att skaffa kreativt content och tillgångar så billigt som möjligt.

  Bytte ut två ord, sen beskriver det influensers ganska bra.
  Men i båda fallen stämmer det ganska bra.

  Men Fayme och maken måste ju ha problem. Hon skrev nyss om att hon inser att hon inte vill riskera hälsan mer, med fler graviditeter. Efter ett missfall i november och utomkvedshavandeskap i december TROTS ATT de ”inte ska skaffa barn” har de nu legat oskyddat igen, enligt hennes senaste inlägg.
  Är de korkade eller är de korkade??

   Varför delar hon ens med sig av sådan info i sociala medier??

    Hennes identitet och självbild måste vara väldigt starkt kopplad till att vara gravid och föda barn. Vilket inte är så konstigt med tanke på att hon har ingen utbildning, ingen karriär eller jobb, har hon ens några intressen som inte kretsar kring sina barn? Tycker inte det är så konstigt att ej ha massa fritidsaktiviteter när man har fyra barn men flesta som har fyra barn fick en möjlighet att vara vuxna innan barn. Visst blev Fayme mamma redan vid 18 års ålder? Oavsett är det ganska tragiskt hur hon håller på, känns som ett självskadebeteende speciellt efter att ha fått utomkvedshavandeskap.

     Fayme har alltså haft missfall i november och tvingades söka vård flera gånger pga blödningar. I december är hon gravid IGEN men får utomkvedshavandeskap och tvingads akut operera bort ena äggstocken och spendera en hel vecka på sjukhus. Det är alltså inte mer än någon vecka sen hon skrevs ut ifrån sjukhuset och hon har redan oskyddat sex med maken? Tycker seriöst att det är vidrigt att hennes kille har oskyddat sex med henne, han verkar skita fullkomligt i hennes kropp och hälsa. En sund kille hade avstått ifrån sex och låtit frun återhämta sig efter operationen, och IFALL man nu nödvändigtvis måste ha sex någon vecka efter att frugan opererats akut så sätter man väl på en kondom? Nej något verkar inte stå rätt till i huvudet hos de där två.

      Fattar inte vad du menar. Är hon omyndigförklarad och inkapabel att fatta egna beslut?

      De är båda korkade men HON som varit med om alla fyrtiosju ingrepp, borde vara rätt om sig. Tyvärr är hon besatt av att vara på smällen och det kan du inte skylla på mannen.

    Jo tack jag vet dessa detaljer, går in på hennes insta ibland och är fullt medveten om hennes sexliv, tyvärr.

    En del kvinnor blir väldigt uppslukade av det där med graviditet.

   Hon påstår väl även att graviditeten inte var planerad (missfallet); samtidigt som hon ska ha hängt i grupper där folk får hjälp att analysera ägglossningstester och där hon själv ska lagt upp massa massa tester i november.

    Analysera ägglossningstest… Wow. Vissa har väldigt mycket fritid.

   Ja, hur svårt ska det vara att knulla med skydd? Obegripligt!

  Med tanke på hur otroligt många NA-KD samarbetar med så känns det som att samarbetena inte håller särskilt proffsig standard. Måste vara helt omöjligt att etablera en god och genuin kontakt med sina samarbetspartners när dom är flera tusen, för att inte tala om hur låg ersättningen troligen är. Detsamma gäller Daniel Wellington på tiden då dom var stora.

  Min arbetsgivare sa upp ett mångmiljonavtal med NA-KD för att de var så otrevliga och behandlade vår personal så fult. Detta är ca 3 år sen.

  Njeh, inte direkt förvånad. Jag förstår att vissa influencers är kränkta men de behöver förstå den kritik de riktar mot företagen: ”de tenderar att se influencers som utbytbara, lätta att ersätta och fokuserar på produktion och att skaffa kreativt content”.

  Ett bra exempel på när yrket influencer slår tillbaka. De är i mycket hög grad ersättningsbara och det är bara att suga i sig. Det har aldrig varit en mänsklig rättighet att få hålla sig kvar i ropet, behålla följare eller hållas bakom ryggen. Margaux, ditt besinningslösa exponerande av ditt barn är ÄCKLIGT!

  Förvånad över att inte airup är med på listan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.