Hur skenhelig är inte jag?

Martin Melin la upp det här inlägget på Instagram, där han erkände att han glömt bort att det var hans pappavecka med sonen som han har tillsammans med Camilla Läckberg. Sonen var på väg hem till Melin, samtidigt som han satt på ett hotellrum i Finland för jobb och mamma Camilla Läckberg var upptagen på annat håll.
Då ryckte Melins exfru Christina in – efter ett sos-sms – och såg till att hans son blev väl omhändertagen.
När jag läst Melins inlägg så tyckte jag att hyllningen till exfrun var så fin att jag postade det här inlägget på min Instastory. I bilden bredvid ser ni ett utdrag ur Melins kommentarsfält under inlägget.


Om ni inte fattar Lombardi Baron-referenser kan ni klicka här. 

Alltså förlåt, men hur skenhelig är inte jag? 
Och förmodligen alla de som skriver hyllningar i Melins kommentarsfält?
Hade jag skrivit ett sådant här inlägg om det varit Camilla Läckberg som glömt bort sin son? Hade hennes kommentarsfält sett ut så här?
I think not, va?
Det hade varit haranger om vilken dålig mamma hon är, och bladibladibla och jag hade förmodligen skrivit någonting som att det är mänskligt att glömma bort saker, kanske med en liten humoristisk twist, men det är  fasen ingen humor bakom mitt inlägg om Melin, utan jag tyckte ärligt att han skrev sååå fint om sin exfru. Vilket han gjorde, men det hade aldrig varit fokus om det varit en mamma som glömt sitt barn, snarare än en pappa.

Är det för att jag har så pass mycket lägre krav på män? Att det är fullt rimligt att de glömmer bort sina barn, samtidigt som en mamma ALDRIG skulle kunna göra det ostraffat?
Om OM de gjorde det så ska de mom-shame:as härifrån till månen och tillbaka?
Alltså, va fan Gervide?
Jag kräks på min skenhelighet och ”pappa sitter barnvakt när de är med sina egna barn själva-mentalitet”, där en pappa kan glömma sina egna barn medan en mamma ska grillas över öppen eld för samma tilltag.

Förlåt, och jag ska försöka ordna en rabattkod på ”Primperan” till er alla. 

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja, sannerligen låg tröskel för män att vara fina pappor.

  Ja, det är sorgligt hur låga krav det ställs på pappor.

  Läskiga medelåldersmänniskor som vädrar allt offentligt för att få bekräftelse och hjärtan. ”Jag e sååå upptagen!”. Är det ens möjligt glömma man har barnen, herregud

  Pappor passar sina barn, hjälper till hemma och kan tvätta själva.

  Någon gång måste väl de här stereotyperna från 50 60 70 talet försvinna… ?

   Nä det kommer inte hända

    Tror inte ett dugg på att Martin ” glömde ” sin son. Klart att han visste om att han sitter i Finland och har pappavecka.
    Mamma Stina har många ggr hjälpt till när bägge är borta, även Läckberg med Polly.
    Hon går inte lottlös heller. Läckberg har alltid varit generös mot mamma Stina.
    Martin vet mkt väl vad han skriver om. Det mesta är väl genomtänkt för att behålla följare.

   haha detta är uråldrigt… kvinnliga vårdtagare på jobbet när jag berättar att min mamma gick bort när jag var liten frågar förvånat ”men vem uppfostrade dig då?” duh, min pappa kanske? helt ofattbart i deras värld ?

  Verkligen! Hade detta varit en mamma, och i synnerhet en kändismamma, hade folk gått bananas om vilken dålig mamma hon är, synd om barnen, hur kan jobbet vara viktigare än barnen, säkert nåt hot om soc anmälan mm. För man är ju en MAMMA, hur kan man göra annat än tänka på sitt barn 24/7?
  Tycker även Läckberg bidragit mycket till detta när hon flera gånger höjt Simon så enormt till skyarna för att han delar lika på hushållsarbete samt tagit ett självklart ansvar och engagemang för sina bonusbarn. Vem hade skrivit så om en kvinna blev ihop med en äldre man som redan hade barn?

   Men detta är sjukt både som man och kvinna. Å varför lägger karln ens upp det?

   Sen måste folk inse att det är en VISS skillnad när du burit, fött och ammat ett barm. Man har suttit ihop med barnet på ett annat sätt

    Så om man inte har burit, fött och ammat barnet så är det inte så konstigt att glömma det lite här och där?!

    Exakt vilken skillnad då? Att papporna inte har bristningar på magen och mjölkstockning? Att man bör och ska ta ett självklart ansvar för sina barn har noll att göra med vem som haft barnet i magen. Hur är det då med adoptivföräldrar? Ingen av dem förväntas ha ett starkt känslomässigt band och en självklarhet att ta hand om sitt barn?
    Och att folk på sociala medier älskar att kölhala en mamma så fort hon gör minsta (i andras ögon) bristfälliga grej med sitt barn medan pappor hyllas har ingenting med biologi att göra. Det har med folks idioti att göra.

    L, det där var det dummaste jag läst.

    ”Sen måste folk inse att det är en VISS skillnad när du burit, fött och ammat ett barm. Man har suttit ihop med barnet på ett annat sätt”.

    Den delen av kommentaren fick mig att fundera på ifall du menar att de mammor som adopterat barn eller inte har fått biologiska barn inte utsätts för samma bemötande om de skulle glömma sina barn?

    Dvs jag förstår inte riktigt vad är det som är en ”viss skillnad” sektionen i kommentaren försöker komma fram till? Viss skillnad vad den biologiska skaparen känner för barnet vs en icke biologisk känner för kärleken till barnet? Bemötandet av utomstående vid mänsklig miss?

    Geniun undran med välmening bakom.

     Jag vet inte vad som skulle kunna vara skillnaden egentligen men det är ju ändå märkligt att betydligt fler pappor verkar vara ok med att lämna sina barn (såsom i att låta mamman ta hela ansvaret vid separation, skaffa en ny familj och ”glömma” den gamla, flytta långt bort osv) jämfört med mammor. Biologi pga manligt kön eller socialisering? Helt sjukt att en förälder släpper sina barn överhuvudtaget men varför är det oftare män ändå? Obs har inget med Martin att göra, det här var ju bara en liten miss.

      Men kvinnor ställer ju upp på ett helt annat vis även för barn de inte haft i sin livmoder. Se bara alla kvinnor som tar hand om sina killars barn från tidigare äktenskap när killen typ spelar tevespel…

      Socialisering. Både för kvinnan som sedan barnsben tränas i omsorg, samt att man ändå får säga att det för männen ställts andra förväntningar i föräldraskapet senaste generationen. Trots fortsatt stora skillnader i förväntningar på mammor och pappor så är det ju generellt en skillnad på dagens pappor, min pappas generation och farfars generation

     Haha ja så märkligt resonemang, har man adopterat sina barn är det mer OK att försumma dem lite.

    Sådana som du är anledningen till att mammor spottas på om de går ut en kväll utan barn och pappor får medalj för att de tar på barnet rena strumpor.

    Den skillnad jag kan tänka mig är att i vissa fall så har mamman varit mer pådrivande i att skaffa barnet medan pappan gått med på det. Alternativt att han kanske inte ville alls men ändå tar sitt ansvar. Alltså att kvinnan har ju sista ordet i om det blir en bebis tillslut eller ej. Sånt vet man ju inte alltid om folk man inte känner och nej, gäller självklart inte alla men det förekommer ju.

    Nej det är det inte, det går utmärkt att försumma sitt barn även om man ”brutit, fött och ammat det”. Att det skulle vara någon sorts garanti för en nära anknytning är bara naivt.

    En nära relation får man av att vara mycket nära sitt barn, graviditeten är bara några månader och blir med tiden en försumbar del av all den tid en aktiv förälder spenderar med sitt barn.

  Ingen jäv-la vettig förälder ”glömmer” sitt barn. Speciellt om man bara har vv. Detta är ju bara patetiskt och sad

   Lätt hänt! Min pappa glömde bort mig på fritids en gång för många år sen. Hade ingen som kunde hämta mig pga jobb, fick följa med min bästa vän hem som var där samma eftermiddag. Bästa någonsin!

  En man som glömmer bort sin pappavecka och en kvinna som rycker in och räddar situationen.

  Alltså man kan ha ett ”hektiskt liv med många järn i elden” men inte fan glömmer man väl sitt barn för det. Men det här är ju hela grejen med män, de behöver inte projektleda sitt privatliv överhuvudtaget och då blir det ju så. Det värsta är de exempel han sätter för sonen i framtiden.

   Känns ju lite konstigt att mamman och pappan inte alls har någon kontakt innan veckans överlämnande.

    Mer konstigt att man inte har någon kontakt med sitt barn på en icke pappa vecka.

  Hm.. så Martin var i Finland samtidigt som Lombardi Baron… kan det vara – ?

   DUN DUN DUUUUUN

  Ja det är tyvärr så, jävligt skönt att vara singel! ?

   Om man inte är MMs ex då. Som trots avslutad relation förväntas rycka ut och plocka upp barn som inte är ens egna…

    Jävligt ful kommentar. Pojken i fråga är hennes barns bror och dom verkar ju uppenbarligen ha en nära relation. Självklart ställer man upp, för barnens skull.

     Det är väl din kommentar som är ful och otrevlig?

     Men ja, självklart ställer man upp, vilket hon också gör – Eftersom barnen blir lidande annars. Det är ju inte det som är poängen. Poängen är att barnets pappa inte tar sitt ansvar och en kvinna får städa upp hans röra. Som vanligt.

  Om man nu vill göra en ärlig och fin hyllning till någon, VARFÖR lägger man upp en lite myspysig bild av sig själv i sexigt ljus med öppen skjorta, på FÖRSTA sidan. Sorry men jag är så otroligt oimpad av just Martin Melin som måste lägga upp massa ”kolla vad jag är viktig” inlägg. Speciellt under den här perioden då han fått vikariera för någon i Liberalerna. Vilken seriös och obrydd politiker postar KONSTANT allt från dukning i Helsingfors (inkluderat hans bordsplaceringsskylt), bilder från flyget, bilder med andra ”viktiga” politiker osv.
  Sorry Martin du är pinsamt impad av dig själv och en tönt!

  Läckberg fick drevet efter sig när hon skickade ut dottern i ett lucianattlinne som var skrynkligt. Melin får hjärtan och hejarop när han glömmer sitt barn och tycker han själv är mest viktig och lämnar landet. Jag såg din hyllning. Lika dåligt som du själv insett. När exfrun har mer omsorg om barnen än han själv har måste han faktiskt ses som den j@vla r*v han verkar vara.

   Haha läste ditt r*v som räv. Jag bara ja han kanske är lite listig men det var väl ändå inte så farligt att du behöver maska. ? ja jag fattade sen vad du menade

    Hahahahaha

    Så roligt! Väldigt listig….???

   Mmmm, men skrynkligt lucialinne är det ju ändå dödsstraff på.

   För att icke glömma när dottern hade tovigt hår!!!

  Om man nu vill göra en ärlig och fin hyllning till någon, VARFÖR lägger man upp en lite myspysig bild av sig själv i sexigt ljus med öppen skjorta, på FÖRSTA sidan. Sorry men jag är så otroligt oimpad av just Martin Melin som måste lägga upp massa ”kolla vad jag är viktig” inlägg. Speciellt under den här perioden då han fått vikariera för någon i Liberalerna. Vilken seriös och obrydd politiker postar KONSTANT allt från dukning i Helsingfors (inkluderat hans bordsplaceringsskylt), bilder från flyget, bilder med andra ”viktiga” politiker osv.
  Sorry Martin du är pinsamt impad av dig själv och en tönt!

   Han har ju drabbats av någon värre 50årskris. Ingen tycker att Martin Melin är snyggare än vad han själv tycker.

   Han är en influencerpolitiker, och inte den första och sista av dess slag. Kommer komma en hel lavin med dessa typer av politiker i framtiden är min killgissning

   Hade känns mer rätt om han hade lagt ut ett foto på Stina istället för på sig själv till den texten han skrivit! Ser att hon är på andra fotot men hon borde hamnat på första och fotot på han själv vet jag verkligen inte vad syftet är……..vad har den med texten att göra egentligen?

  Och för mammor brukar det bli ramaskri om de ens åker utomlands på pappaveckorna. För tänk om det händer något och man inte kan vara där på två röda??!!

  Förlåt men vadå om barnveckan krockar med något jobbmässigt?! Han får väl planera sitt jobb utefter hur han har barnen. Och går inte det, gör som mammor har gjort i alla tider och hitta ett jobb som funkar när man har barn.

  Borde inte den mannen som nått en ålder av 55 och numera har en plats i riksdagen sluta med att flasha sina halvnakna bilder. Han lever fortsatt i Robinsonbubblan, det är faktiskt 25 år sedan. Bekräftelsebehov deluxe.

   Det är nog svårt för honom att inte svara 1997 när taxichauffören frågar vart han vill åka.

    Hahaha, tack för skrattet!

    Bäst idag! ???

  ”Tack fiiiina mamma Stina!!!!”…..*postar bild på sig själv med öppen skjorta och porrigt ljus
  Ingen använder självutlösare som Martin Melin. Något för Ikea kanske? ”Självutlösaren Melin” , nu med fem ljussättningar

   ja varför reagerar ingen på bilden?? vem fotar sig med man-boobsen tittandes ut sådär till en sådan text? 😀

    Endast Martin Melin kan göra så.
    – Titta på mitt rufsiga hår
    – Titta på mina triceps när jag svettas på gymmet
    – Titta på min kostym, jag leker riksdagsledamot
    – Titta på den här posen av mig på den här helt spontana bilden (som inte alls är stagead eller ljussatt)

    Amen jag VEEET! Tänkte precis på samma sak. Har skrivit det i min kommentar. Och tänkte det igår när jag såg inlägget på IG. Patetiskt. Sängbilder ursäktar dåligt föräldraskap…??

  Men hjälp vad folk är negativa här inne.

   Man undrar sa flundran vad du gör här inne och läser.

  Hahaha detta kommentarsfält alltså! Vill åka till 1997 hahaha

  ”Har många järn i elden” jojo, till skillnad från mamman Camilla Läckberg som är hemmafru helt utan karriär då eller? Get your sh*t together och sluta hitta på ursäkter och skylla ifrån dig när du gör bort dig totalt

  Bryr mig inte ett skit om att han glömde sin pappavecka eller vem som hjälpte honom. Inte min business. Däremot är det rejält störigt med alla äckliga mammapoliser som tar alla tillfällen som finns att hoppa på mammor medan pappor alltid kommer så lätt undan. Vissa vill sitta ihop med sina barn 24/7 och vissa har inga problem med att ibland vara borta från dem. Gör hur ni vill med era barn men kom inte och utnämn er själva till nåt facit för hur alla ska göra.
  Om några veckor ska jag och min fyraåring åka på semester en vecka och min då 13 månaders kommer stanna hemma med mormor och morfar. Hade jag varit kändis hade jag väl blivit soc anmäld.

   Vad heter du och var bor du? (Så att jag kan soc anmäla dig på en gång!) ?

  Jag sitter här och funderar på vem som tog bilden? Har han två mobiler, eftersom han sitter med en i handen? Och framför allt, hur lång tid tog det att få till just den här ”spontana” bilden på en väldigt upptagen man som sparkat av sig skorna men inte riktigt hunnit ta av sig skjortan än……… Så många frågor……..

   Jag har sett hur det går till IRL. Satt och gjorde research i källaren på Kungliga Biblioteket en gång och så kom Martin Melin ner dit och tog en sån där bild. Han var själv. Han ställde upp telefonen med ett litet stativ och poserade. Det såg pinsamt ut. Jag bara satt där och glodde, haha.

    ?

  Tycker det var bra att han tackade kvinnan som hämtade barnen. Ser hellre att fler män gör så än att man ska fortsätta kritisera alla och hitta fel. Upplever i verkliga livet att mammor är väldigt förstående med varandras tillkortakommanden och man hjälper varandra. Hoppas i första hand att klimatet online blir mer i den riktningen.

  Försvara honom inte men han skriver väl inte att han hade glömt bort att det var hans vecka utan bara att det körde ihop sig och hans exfru kunde hjälpa till. Det kan ju hända tänker jag? Eller har jag missat något I historien?

   Jag såg det inte först heller men han skrev ”Charlie på väg hem från skolan, jag hade helt missat det”. Tolkar det alltså inte som att sonen behövde hämtas tidigare pga sjukdom eller liknande utan att han helt enkelt missat att han skulle hämta den dagen.

   Han skriver att han ”hade helt missat det”. Står i slutet av stycket han taggar exet i. Så jo han hade nog helt glömt sin son, tråkigt nog.

    Ja, låter som att han får lära sig hur kalendern funkar i telefonen. Men det ingick väl inte i Polishögskolan på 70-talet 🙂 🙂

  Var det första jag tänkte på när du postade inlägget på insta, hur f*n kan man glömma att man har barn att ta hand om?? Förstår inte.

  Jag tycker att du ska vara glad över att du kom på dig själv. Att uppmärksamma sina fel är första steget till förändring.

  Jag tänker att det vore bra att lägga mindre skuld på mammor. Vi skulle vara lite mer förlåtande, mindre moralistiska kring vad som förväntas av mammor. En mamma är en människa, även om hon har ett barn.

  Att glömma sitt barn kan jag däremot känna är lite väl magstarkt. Om det inte var något väldigt undantag att barnet skulle komma just då. Hur kan man annars missa att det är ens vecka.

  Jag vet inte hur gammalt det här barnet är, men jag tycker synd om honom som vare sig har en mamma eller pappa som naturligt bara reser sig och kastar sig hem till det bortglömda barnet. Jag tänker att man kan knappast skylla på att det inte var min vecka, om ens barn plötsligt hamnar i nöd.

  Jag tycker kommentarerna till Martin varit lite väl generösa och som du säger. Helt olika vad de varit om det varit en kvinna som glömt sitt barn. Jag har inga behov av att klanka ner på Martin men man vill ju säga till honom:

  – Meeeen, vad fan Martin, skärp dig!!!! Man glömmer inte sitt barn, faktiskt inte ens om man har en godhjärtad exfru.

   Även om de kastat sig hem så hade troligen ingen av de kunnat komma i rimlig tid? Alltså vi vet ju inte om Camilla fanns i närheten alls. Och är det hand vecka så är det ju faktiskt i första hand han som måste fixa hjälp. De flesta normala föräldrar hade såklart ryckt ut båda två om barnet faktiskt var i nöd, på sjukhus eller liknande, så fort de rimligen kan, men han måste ju ändå själv i första hand fixa hämtning om det är hans vecka.

   Sen var det ju rätt smart av honom faktiskt att producera ett hyllningsinlägg istället för att skriva om hur han klantat sig stort.

    Jag håller med dig och tycker samtidigt att det ”smartaste” och den mest naturliga reaktionen från en pappa som uppenbarligen har klantat sig REJÄLT – pojken är väl så gammal så att han fattar det dessutom – är att hålla tyst, be om förlåtelse och åka hem. Vad har sånt här på IG att göra?! Helt sjukt.

     Medhåll 100% #dowereallyneedinfluencers

  Skitsnällt av exet som ställde upp. Men hon hade väl inget annat val, egentligen. Att han glömde bort sitt eget barn är helt oacceptabelt.

   Japp, och det är ändå inte hon som är mamma till pojken i fråga – hon är mamma till MM:s två äldre barn (en dotter och en son).

  Det är rätt så tragiskt att män blir hyllade för saker som kvinnor gjort i århundraden (UTAN att tigga likes för det)…
  Spydde nästan rakt ut när min sambo blev hyllad för att han skolade in vår dotter på föris. Undra om jag hade blivit hyllad om jag hade skolat in henne ? Min svärfar verkar leva kvar i stenåldern han med, han frågar alltid mig om ”JAG behöver hjälp med barnen”…. inte om VI behöver hjälp ?

   Min kollegas man blev hyllad av andra kollegor när han hade lagat den matlåda hon hade med sig till jobbet… jag DOG av pinsamhet. Men hon instämde i hyllningarna, han var ju ”så duktig!”. Hon är närmare 50, jag i 30-årsåldern, så var nog lite generationsskillnad där också.

    Nej det är det inte.

   Min man fick frågan på jobbet ”ska DU hämta barnen i skolan??? Du har ju en fru!”. Som tur är höll min man på att kräkas av den kommentaren.
   Han har även blivit tokhyllad på BVC ”åååh en pappa som kommer, va fantastisk du är”….

   Trodde det var relativt vanligt att det var pappan som skolade in barnen på fsk, då det är som som brukar vara hemma den sista tiden av föräldraledigheten

  Märkligt inlägg av Melin på så många plan tycker jag. Han glömmer att det är hans vecka med sonen, får hyllningar för att han hyllar exet och slutligen lägger upp på SoMed att han missade att det var hans vecka. Som om det handlade om en tandläkartid.
  Hur gammal är sonen? Kul det måste vara att alla kan läsa att pappa glömde bort mig.

  Kan vi lägga ribban högre för män nu?

   Precis!! Och lägg ut ett foto från sängkanten med lite ”rufsigt” hår sådär också på det så blir det… patetiskt?

  Min spontana reaktion- hur fan kan man glömma bort att man har pappa-vecka? Fint att han hyllar Christina. Den fina personen verkar ställa upp så mycket. Heja henne.

  Exet är väl en fd klinkers till My.

  Finns bedrövliga fall där fäder glömt sina barn.
  Gått till jobbet en hel arbetsdag för att sedan upptäcka sitt döda kvarglömda barn i en stekhet bil. ?

  Jo, helt sjukt att folk i sk ”jämställda” Sverige gillar ett sånt här inlägg med hjärtan och allt. Om man har ett fast schema med varannan vecka kan det ju inte ha kommit som en överraskning – polisen får väl lära sig använda kalendern i telefonen kanske om han inte minns annars? 🙂 De flesta som kommenterat på IG är ju damer, säkert i en viss ålder, och det är fullt med hjärtan. Fotot från hotellsängen gillar dom säkert också. Jag hade tänkt skriva nåt lite halv-skarpt på hans IG-post men blev så chockad när jag såg att det bara var heja-rop så jag tänkte att det kanske är jag som är en surtant 🙂 Men skönt att Camilla också tycker som jag iaf.

  Så mycket hade han längtat efter sin son efter mammavecka

  Jag trodde han var på sjukhuset. Slängde bara en blick på bilden och såg nåt vitt på bröstet (vilket är ett halsband ser jag nu) och tänkte han var inlagd. Och att lampan på sidan om var larmknappen. Hur han sitter på sängen med skjortan uppknäppt.

  Sjukt att han inte själv fattar att den här posten framställer honom som en dålig pappa.

  Jag reagerade faktiskt på ditt tidigare inlägg och tänkte ”inte fan har jag glömt mina barn. Och skulle jag skulle jag stenas. Visst jag kan komma på insist symtunden att jag skulle hämta dem. Men boka mig på jobb i långt-bort-i-stan” nja troligtvis inte. Det första man kolla är ju, hur gör jag med barnen.

  Det här är ett uppgjort inlägg med Martin och Läckberg. Martin går över lik för uppmärksamhet. Kollega på vd1 har talat.

  Blev mest förvånad över hur man kan ”glömma” sitt barn. Och över alla positiva kommentarer på insta-inlägget, men de var väl mest riktade till Christina.

  Bra för Martin, schysst av ex-frun. Men hur blev det för sonen? Ringde farsan när grabben satt på bussen efter skolan och berättade att han åkt till Finland och glömt bort honom? Exakt hur lät det samtalet? Hade gärna hört hur man tar sig ur den situationen med hedern i behåll och med en oskadad relation till barnet. Good luck, MM.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.