Varför funkar det inte?

Jag hade fel om Andras bilköp så vi ersätter det inlägget med det här istället. 


 

 

Två influencers som av olika skäl velat lämna det gamla bakom sig på Instagram är Moa Magdalena (fd Murderess) och Isabella Jedler Meissner.

Moa ville komma bort från sitt gamla namn, och då Instagram inte tillät henne att ändra det pga den blå bocken, så startade hon upp ett nytt konto under sitt nya namn.
Isabella å andra sidan ville starta på ny kula eftersom hon inte är samma person idag, som den som startade upp hennes första konto.

Problemet är att de knappt fått några följare alls på sina nya konton, siffrorna är en bråkdel av de som finns på deras gamla konton. På grund av det verkar Isabella ha slopat sin tidigare plan med att pensionera sitt första konto, och har istället ändrat det nya kontot till att innehålla mer privata saker och det gamla får fortsätta i de inkörda spåren.

Varför blir det så här tror ni? Är folk mindre benägna att avfölja ett gammalt konto, kanske för att det ändå inte kommer upp i ens flöde, men när man uppmanas följa det nya kontot så låter man aktivt bli?
Kan det vara så tror ni? Det gör mig i så fall väldigt nyfiken på hur engagemanget ser ut på deras gamla konton.
För varför skulle man annars låta bli att följa en influencers nya konto, om det är en influencer man aktivt följer? Eller beror de låga siffrorna på att följarna inte fått upp influencerns ”flyttinlägg” och helt enkelt inte känner till att det skett en flytt?
??‍♀️

33 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Många ”döda” följare? Man kanske inte är lika aktiv längre och både missat eller helt enkelt inte bryr sig. Spännande att se dock.

  Tror att det är en mix av att många slentrian följer och inte har brytt sig tillräckligt för att avfölja, och inte heller bryr sig tillräckligt då för att följa det nya kontot + Många spökföljare + En del som inte är inne på instagram särskilt ofta och har missat flytten + En del som började följa för länge sen, inser att dom faktiskt inte är så intresserade av influensern och väljer att inte följa det nya.

  I Isabella J’s fall så skulle ju det nya handla mer om familjelivet etc och det passade väl inte hennes tidigare målgrupp.

   En bubbla?
   Vad händer när instagram har fler fakekonton än riktiga konton. Och fakekonton börjar interagera med varandra som det nu blivit på instagram. Robotar som kommunicerar med robotar.

  Jag känner till Moa genom denna blogg, men aldrig fattat varför hon kallar sig murderess. Inser nu att jag antagit att hon var duktig på något shootingspel. Kan någon upplysa mig vad hennes namn kommet från?

   Hon pratade om det i någon vlogg för inte så längesen (var väl i samband med att hon skulle byta namn), jag har för mig att det helt enkelt var coolt att heta såna saker i den subkultur hon var med i typ?

    Ja när hon va typ 14 så var de populärt å heta sånt som murderess bland ”emos” jag var själv en. Men för hennes ålder nu så var De nog mer än dags å byta

   Det var ett typiskt sätt att hitta på onlinenick när man var i emo/scene-svängen! Allitteration på sitt förnamn och något mörkt ?

    Då fattar jag. Som fd skunkare förstår man ju. LDs namn kommer jag dock aldrig att acceptera

     LD skaffade ju sitt användarnamn av samma skäl? Men hennes kan du inte acceptera. Varför olika regler för olika personer.

  Inget illa menat, men jag behöver dra upp skämskudden när jag ser detta.

  Personligen tycker jag mycket bättre om Isabellas nya konto, men inser att jag kanske inte är målgruppen för hennes gamla…

  Det märkte man ju nu när LD:s konto var stängt. Hennes backup-konto kravlade sig upp från 7k till 11k följare, sedan hände inte så mycket mer. Hennes riktiga konto har 70k följare men det är ju uppenbarligen inte ”riktiga” följare.

   Ja, och backupkontot kom aldrig högre än 11k följare.

   Har hon fått tillbaka det efter mellandagarna story-bonanza?

    Ja, igår eller förrgår

   Tror en hel del av de är ”riktiga följare” men många av oss är inte så aktiva/uppmärksamma att vi märker när någon försvinner ur flödet eller så gör man det men inser att man inte tycker att personens inlägg var tillräckligt intressanta för att trycka på följ igen.

   tror du LD har 60k fejkföljare? Haha. Till att börja med så rensar instagram regelbundet spamkonton, sen så är det inte speciellt ovanligt att man inte märker när nån försvinner. Speciellt inte nån som uppdaterar sitt vanliga flöde sällan.

  50% av Isabellas originalföljare är väl ändå män som gillar vad de ser? Dvs mindre sugna på familjeliv.

  Antagligen velat följa en gång men inte intresserad nog att följa ett till konto

  Det är en aktiv handling både att avfölja och följa annat, men minsta motståndets lag blir ju att göra varken eller.

  Tror att många följer konton de inte är intresserade av längre men ändå inte orkar eller bry sig om att avfölja = de bryr sig inte om nya konton eller ens får upp bilden där de berättar att de gör ett nytt konto

  Tror inte det handlar om följarna på samma sätt längre. Algoritmen spelar in så galet mycket nuförtiden, följarna ser endast en bråkdel av det man postar, många kanske inte har fattat att hon bytt konto ännu..? Samtidigt som räckvidden fortfarande nog är bättre på de ursprungliga kontona, där algoritmen redan tränats för att rikta content till en viss målgrupp.

   Liknar det alltid med att de som är störst på sociala medier har lyckats skaffa bästa platsen på en tätt befolkad gata. Det är många som passerar och man syns bra.

   Tänker att det kan vara svårare att bygga upp något från scratch, känns lite som att starta på ruta ett i en tom gränd. Algoritmen är nollställd och ingen ser en i början.

  För mig ganska enkelt när det gäller Isabella. Hon gick från glammig modelltjej som tipsade om ganska ytliga saker som ögonbrynstatueringar, fillers, klädsamarbeten till lyxiga resor. Massor med sexiga selfies till mammaliv. Det attraherade inte hennes gamla följare

  Jag tror att det hade sett annorlunda ut om dom faktiskt hade börjat om med ett helt nytt konto. Ser ingen anledning till att börja följa det nya när det gamla fortfarande finns kvar och uppdateras.

  Det verkar ju gå bra för Sarah Tjulander!
  Mindre följare på nya kontot än det gamla men tydligen bättre räckvidd än tidigare då hon numera når ut till fler människor!

  Mer aktiva följare på nya kontot än gamla som kommenterar/gillar etc!

  Det är väl för att man tyckte om den influencer man började följa, och inte dras till den nya versionen de blivit helt enkelt. Det är ju smartare av dem att behålla samma konto och bara gradvis ändra innehåll, bilder och bio istället för allt på en gång. Dumt att wastea så många följare skulle jag tycka! Sen kan man ju försöka blanda upp innehållet med sådant som ändå liknade ens ”gamla jag” om man bryr sig om att underhålla sina gamla följare, men det kanske inte är därför dessa sysslar med instagram? Idk

  Väldigt bra inlägg! Men det här har väl varit känt länge nu? Att också influensers som Kenza och Jannid absolut inte växer alls på Instagram och har skyllt på algoritmen? (I Jannis fall vill dock jag säga det är pga hennes innehåll blivit kasst och oprofessionellt).

  Men tänkte också på det här med likes. Kenza på 1.7 miljoner får ändå kanske max 100K i likes och ändå skrivs det om följare här ovan som ”bytt målgrupp”. Och det är ju inte bara Kenza som får lite likes. Det måste istället handla om att väldigt många snarare är inaktiva eller fejkkonton?

   Tvungen att dubbelkolla. Janni har på Instagram med 1.2 miljoner följare, fått 34K på sin senaste bild och Kenzas med 1.7 miljoner har fått 21K. Hur blev det såhär? Är dessa miljoner verkligen på riktigt?

    Personligen är jag super dålig på att gilla bilder, tittar och skrollar vidare och tror många är så. Gillar bara bilder av nära vänner eller om jag verkligen gillar något

     Men varför följa någon man ändå inte tänker gilla? Kul att höra ett annat svar dock. Jag har själv bantat ner och är restriktiv med hur många jag följer nu på instagram. Följer bara runt 80 pers och då är det både vänner och kändisar. Kände jag drunknade i onödigt innehåll tidigare. Förstår om man följer flera hundra att man kanske mest bara scrollar på och framförallt gillar sina närmsta.

      Man väntar väl på något man gillar?

  Moa ser ut att ha ungefär lika många likes på nya som gamla kontot. Hennes aktiva följare har alltså följt med över. Engagemangs-ratingen blir ju procentuellt högre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.