Margaux Dietz vinner prestigefullt pris

Jag är SÅ ledsen för att det strular här inne på bloggen!
Jag önskar jag kunde säga exakt när det kommer bli bättre. Jag trodde det skulle vara nu. 🙁

Bildkälla :Johnny Bode-sällskapets hemsida

Johnny Bode-sällskapet ger 2023 års Johnny Bode-pris till influencern Margaux Dietz. Genom att publicera en Youtubevideo av en utslagen man utanför sin ytterdörr har hon inte bara skapat en kritikstorm mot sig själv. Det faktum att SVT sedan gjorde en hel dokumentär om hennes personliga kris har givit upphov till en metaskandal. En prestation som imponerar på Johnny Bode-sällskapet.

Johnny Bode-priset delas ut till en kulturpersonlighet, offentlig person eller kulturinstitution som under det föregående året agerat i kompositören, sångaren och skandalartisten Johnny Bode-Delgadas anda, på så vis att han, hon eller den trampat i klaveret, skapat en skandal eller på annat underhållande vis visat fräckhet och/eller ställt till det för sig själv och sin omgivning.

Priset består av ett diplom samt en summa pengar som Johnny Bode-sällskapet redan festat upp. För Margaux Dietzs del rör det sig om 41 859 kronor och 60 öre som sällskapets medlemmar åt och drack gott för på sitt årsmöte i Göteborg den 5 januari. Kvittona har bifogats diplomet som vi skickat till Margaux Dietz. Dessutom skänker vi ett par vita handskar med Johnny Bode-sällskapets logotyp på; en persedel som gör att man smittfritt kan handskas med avsvimmade personer i sitt trapphus.

STORT grattis till Margaux Dietz!
Vilken ära!!

17 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Stort grattis Margaux! ????????

  Tyvärr missade hon visst själva banketten vid ceremonin ?

  https://www.svt.se/kultur/johnny-bode-priset-gar-till-margaux-dietz

  Värdig vinnare ?

  https://johnnybode.com/ verkar vara problem med deras sajt!

  ????

  På Instagram skriver Dietz: ”Det är inte Nobelpriset men är ändå tacksam för att ha vunnit Johnny Bode-priset. Tänker nog bjuda alla tidigare vinnare på middag. Vore kul att höra vad priset betytt för dom.”
  Källa SVT.se

   Ursäkta men är hon dum eller spelar hon bara? Om det är det sistnämnda, har hon verkligen inte vett att skämmas?!

    Tycker det verkar som en gnutta humor?

     Humor i att man gör sig rolig över att man fått ett låtsaspris i vilken urusel människosyn man har?

   Motiveringen: ”Likt Johnny Bode har Margaux Dietz ett stort intresse för lyx, glamour och uppmärksamhet. Människosynen och nivån av empati är också något som förenar Bode och Dietz, liksom den uppriktiga förvåningen när omgivningen inte har samma syn på hur man bör bete sig. Till skillnad mot Johnny Bode, som i slutändan drabbades av alla cancelleringars moder och bannlystes från radio, TV och övrig offentlighet under 40 år, verkar dock Margaux Dietz ha bättre tumme med både public service och politiska makthavare. Johnny Bode-sällskapet hoppas därför att vi framöver kommer att få se fler intressanta infall både i SVT och på Youtube.”
   Från https://johnnybode.com/ Där finns också en sammanfattning av Dietz bravader hittills.

  Klockrent att hon får ett par vita handskar också.

   Ja speciellt om man tänker på Johny Bodes stora hit med Lillemor från 1968

   https://www.youtube.com/watch?v=ci-DfTFHlI4

  Johnny Bode skrev musiken till den här klassikern med Gösta Ekman d.ä.
  https://www.youtube.com/watch?v=iCgnfGjLBkg

  Jag undrar hur hon mår? Hon är van vid uppmärksamhet, men det här är ju lite annorlunda…..

  Så jävla roligt!!!!

  Grattis till priset och till att vara en av Sveriges minst uppskattade människor

  Tipsar om avsnittet av podden Snedtänkt där Johnny Bode/Delgada/etc. diskuteras : https://sverigesradio.se/avsnitt/698045
  Färgstark karaktär ändå! Detsamma kan väl inte riktigt sägas om Margaux…

  Jag tycker det är jättebra att Margeaux äntligen får lite erkännande o inte bara skit. Jag tänker på Antoija Ms video ’vi underhåller svenska folket’. Är det nån som verkligen skapat undehållning och härligt skandalkontent åt oss att gotta oss i o förfasas över, så är det ju hon! Tack Margeaux o tack för välförtjänt pris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.