Barn, bebisar, graviditeter, frierier, äktenskap och annat…

Stort grattis till Molly Sandén och hennes David, som ska bli föräldrar!

Stort grattis till Melinda Jacobs och hennes Martin, som BLIVIT föräldrar till en liten tös, som fick ett av sina namn från ”Lilla Hjärtat” – Esmeralda.

Stort grattis till Elin Härkönen och hennes Anthony, som förlovade sig under sponsnatten på Scandic hotel. 

My Martens gifte sig med sponsringar från Schalins of Sweden. Till slut fick de sin reklam, efter att ha inlett samarbetet om ringar 2016. 
Trägen vinner!

Slutligen ryter Linda-Marie Nilsson ifrån vad gäller att konfrontera människor med närgångna frågor vad gäller graviditeter, ivf och annat man inte har med att göra. 
SLUTA MED DET!
Att det ska behöva sägas?

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Graviditeter är så otroligt tråkigt att läsa om. 😴 Så fort en influencer blir gravid så är det typ det enda de uppdaterar om.

   Typ Ribecka just nu 🥲 Har uppskattat att följa henne och särskilt sedan de började med vanlife. Men nu är det bara magbilder och graviditet…

    Och jag tycker det är jättemysigt. Det är ju självklart att en så stor grej tar upp en stor del av deras liv, mycket ändras ju liksom. 🙂

   Klara!

   Just nu verkar det vara en störtflod av gravida influencers! Är det en innetrend? Bebis är det nya resande?

    De influensers du tänker på tillhör väl samma åldersgrupp?
    Inte så konstigt då, om alla influencers är jämnåriga är de i ungefär samma stadie i livet. Just nu har många kommit till stadiet att de vill bilda familj.
    Inte så konstigare än så

   Håller med. Kan vi bara snälla hålla gravidsnacket utanför denna blogg, typ en frizon från allt man får höra dagligen från alla håll och kanter? Ni som vill prata om graviditet och barn kan väl hålla er till familjeliv?

    Varför skulle just denna blogg vara en fristad?

     Hon sa ju det? För att man ska slippa det snacket här pga det är SKIT tråkigt. Finns massa utrymme på familjeliv för det snacket.
     Jag håller med, mindre barn & graviditetssnack

      Och jag tycker 60% av alla ämnen är tråkiga också, typ allt som gäller Bianca, Kenza, Hanna Friberg, osv, osv. Snälla allt kan inte intressera alla. Och bevisligen, jag är ledsen, så är väldigt många av oss intresserade av barn-relaterade saker.

       Det är en blogg som handlar om influencers??? Vi diskuterar dessa personer, sociala medier och allt som händer omkring så då är ju du tydligen på helt fel plattform om du tycker det är tråkigt. Att diskutera att någon av dessa är gravida, sure det hör till. Men att det dagligen diskuteras egna graviditeter och barn är inte intressant och roligt? Vad är det som är så svårt att förstå med det, är det ni som älskar den kategorin som blir kränkta då för att det finns de som INTE gör?

        Men barn och graviditeter händer ju också i deras liv. Kan lika gärna be dig hänga på flashback om du vill läsa om annat.

    Eller kan ni hålla er härifrån!

  Det är väldigt lätt att bli gränslös när man sitter framför en skärm. Det är ju det här kommentarsfältet ett bevis på om något, där det är mer regel än undantag att människor tilltalar varandra på ett väldigt hårt, gränslöst och hänsynslöst sätt. Ett sätt som man aldrig någonsin skulle ha mot en annan människa man träffade irl.

  Det, tillsammans med att influencers generellt är rätt gränslösa själva och gör precis allt i sitt liv till content. Det är ju ingenting annat än ett recept för katastrof.
  Om man är van vid att den generella influencern delar med sig av graviditeter, ivf och annat man egentligen inte har med att göra om det hade gällt en ”vanlig” person, då blir ju det tillslut normalt att fråga om. Man är van vid att det spekuleras hej vilt i kommentarsfält och på forum. Då är det inte alls så konstigt att det blir gränslöst även i kommentarsfält hos influencers som jämförelsevis hög integritet, för gränslöshet och hänsynslöshet är något som blivit normalt.
  För är man en sådan som följer och kommenterar inne hos en specifik influencer så är den personen garanterat inte den enda influencern man följer.

  Det är i alla fall min teori. Jag vet inte hur rätt den är, jag har inget facit.

   Det är delvis något man får förvänta sig som en influencer, om man gör mycket av sitt liv offentligt så kommer vissa ha svårt med gränsdragning. En del som kommenterar är dessutom under 15 och kanske inte har föräldrar som förklarar tillräckligt om internet. Men även vuxna gör ju så, inte lika många skulle jag tro. Har märkt en del äldre som inte är vana vid internet också verkar ha svårt att veta vad som är ”ok”

  Tyvärr tror jag att många gömmer sig bakom gravidfrågan när de egentligen vill trycka till en större kvinna, med undertonen ”du kan inte vara så tjock om magen utan anledning, det mååååste vara en bebis där i!”… Det är så fult.

   Bra kommentar av Linda-Marie.

  Tror dom skriver det i hopp om att ”hit a nerve” eftersom hon är större. Fast som linda marie sagt själv så är hon stor, och det syns tydligt att det inte enbart handlar om en graviditet. Människor som vill skicka såna kommentarer kommer inte beröras av ett inlägg om vad som är rättvist eller ej dock, snarare kanske det eldar på mer.

   Fast nu är ju hon långtifrån den enda som får denna typ av kommentarer. Influensers i alla möjliga olika kroppsstorlekar får ta emot den här typen av frågor och kommentarer när de inte drar in magen och tar bilderna innan de har ätit frukost.

  Så kul för E-Type och Melinda ❤️ Och vidriga kommentarer mot Linda-Marie. Sjuka människor.

   Hej anonym, fast är det så gränslöst? om en person är helt offentlig och på internet där allt från små barn utan vuxnas bevakning och senila människor hänger så kan man väl förvänta sig att vissa kommer ha svårt att veta vart man drar gränsen. Om du delar med dig det mesta så kanske folk tror de kan ställa vilka frågor som helst? jag personligen hade inte gjort det men jag tycker inte heller influencers är offer i detta.

    Alla är olika men jag tycker det. Ingen har rätt att ställa en sådan fråga till någon – oavsett om personen är influencer eller inte.

  KAN INTE ALLA BARA SLUTA PRATA OM GRAVIDITETER

  Så otroligt jobbigt för oss som aldrig kan få barn. Det mesta i livet kan man ”arbeta sig till” men att få ett biologiskt barn är något bara ”lyckligt lottade” kan få.

  Sluta prata om att livet börjar när man blir mamma. Influencers, snälla sluta tjäna pengar på era graviditeter och era barn. Och sluta fråga alla när de PLANERAR att skaffa barn. Det är inget alla kan planera.

  Bara sluta…

   Då kan vi också sluta prata om mat för att det finns faktiskt folk här i världen som inte har råd att köpa mat och svälter….

   Att folk ska sluta fråga när man planerar att skaffa barn håller jag helt med om. Men du kan inte förbjuda folk att prata om graviditeter allmänt bara för att några kan ta illa upp. Låter helt absurt och något du måste jobba med.

   Det är omöjligt att förändra vad andra människor gör.
   Det enda man kan förändra är hur man själv reagerar på vad folk gör.

   Om du vill att alla ska sluta prata om graviditeter så behöver du ta reda på vad det är som gör att du har denna önskan.
   När du tagit reda på det så är det dags att jobba på det. Börja jobba på att acceptera att andra pratar om graviditeter och barn.

   Graviditeter är en naturlig del av livet för de allra flesta och inget som någon ska behöva undvika att prata om bara för att du har issues kring det. Som flera varit inne på, problemet ligger hos dig. Du måste jobba med dig själv, världen kan inte anpassa sig efter sig.

   Leila Det finns massa saker som är jobbiga som folk tar upp vardagligen, tyvärr så måste man acceptera vissa saker annars kommer man nog Lida mycket i den här världen. Vore VÄLDIGT illa att sluta prata om graviditeter, utan information skulle många som faktiskt blir gravida sakna information de har rätt till.. kan ju inte bara anpassas efter er som inte kan bli gravida utan måste anpassas för alla. Sedan kan man ju ge respekt och inte lägga sig i andras liv visst man behöver inte fråga om andras privatliv, men det kanske är deras egna okunskap som gör att de frågar ? Man kanske inte behöver vara en Snowflake ❄️

   Jag är ofrivilligt barnlös så tro mig när jag säger att jag förstår hur du känner. <3 Livet ÄR så jäkla orättvist och det gör så ont inombords när det mest "normala" inte fungerar som det ska i ens liv. Men världen runtom oss kommer inte att anpassa sig. Vi måste alla ta ansvar för vårt eget mående och hitta sätt att klara av livet medan det sliter oss itu. Det är okej att avfölja alla på sociala medier som är gravida eller lägger upp mycket om sina barn. Det är okej att undvika situationer där graviditet, fertilitet, bebisar ska diskuteras. Gör det som får DIG att må bra. Det finns många sätt att dölja eller avfölja det som känns triggande, glöm inte det.

   Rimligt ändå, eller

   För mig började livet på riktigt när jag blev pappa.

    Kul för dig, du kan skatta dig lycklig att/om du har hittat rätt i livet, men det är inte poängen här. Poängen är att folk basunerar ut saker som om de vore allmänna sanningar, som bara får andra att känna sig sämre och mindre värda. Att LIVET BÖRJAR NÄR MAN FÅR BARN eller BARN ÄR MENINGEN MED LIVET. Så kan man ju känna, men det finns ingen objektiv mening med livet. Och livet kan kännas meningslöst även med barn. Och vissa människors liv hade varit bättre om de inte hade fått barn. Och livet kan ”börja” med helt andra saker.
    Dolly Parton och Oprah Winfrey har meningslösa liv? Moder Teresa? Stefan Löfven? Angela Merkel? Deras liv har inte börjat på riktigt, eller?
    Folk får gärna prata om sina graviditeter och barn, men måste sluta tala för hela mänskligheten och se ned på människor som hittar mening i annat än barn. Och en del, som ENDAST lever för sina barn, kanske också fråga sig, vill ni att era barn också bara ska leva för sina barn? Och barnbarnen för sina, osv? Vad är meningen med livet egentligen om det BARA handlar om nästa generation?

     Fast han skrev att ”För mig började livet…”. Inte ATT livet börjar då. Ens egna känslor får man ju ändå känna.

    Mitt liv hade mening även innan mina barn. Bara det att meningen förändrades med barnen. Tråkigt om ens liv var meningslöst innan man fick barn.

   Kan inte alla ofrivilligt barnlösa bara sluta tro att alla andra ska anpassa sina liv efter dom? Att alla andra ska sluta prata om sina egna liv pga dom? Vet seriöst ingen grupp människor som är så otroligt egocentriska och uppslukade av sina egna existenser som ofrivilligt barnlösa. Och ja, jag har erfarenhet.
   Hur vidrig är man inte som människa om man inte klarar av att glädjas åt andra bara för att man själv inte kan få något. Snälla jobba på er själva 🤢

    O jag tycker det är vidrigt att påstå det du gör nu. Empatistört rent av. Håll käft.

     Men sant. Så snälla. Ingen bryr sig om att du inte kan få barn. Börja bli glad för dina vänners graviditeter istället och jobba på dig själv nu. För din egen skull också. Ingen mår bra av att vara så fruktansvärt missunnsam.

   Nej!
   Vad ska vi då prata om?
   Livet är inte rättvist och alla kan inte få det andra får, klarar man inte av att läsa om barn får man nog sålla vad och vart man läser. Det blir tråkigt för oss andra som vill läsa om kändisskvaller och annat om vi ska ta hänsyn till allas känslor om barnlöshet m.m.
   Jag lider med er och önskar att alla hade fått barn som vill, men samtidigt vill jag gärna läsa på BB utan att barnlösa ska få sätta agendan.

   Så tröttsamt att som du säga att ingen får prata om graviditeter. Hur tänker du? Ska alla människor ändra sig för dig, och för mig som inte får barn? Det är helt horribelt.

   Jag levde med ofrivillig barnlöshet under många år och vet verkligen hur tufft det kan vara. Men nej, man kan inte förvänta sig att andra slutar prata om graviditeter och barn. Såklart. Om man t ex har en middag med några vänner så är det rimligt att det inte bara pratas om barn hela tiden om man själv tycker det är jobbigt, men det ÄR en stor naturlig del av världen runtomkring oss. Det måste man lära sig hantera, helt krasst. Precis som att de som inte kan gå måste lära sig hantera att andra pratar om att gå hit och gå dit, att de som inte kan jobba måste lära sig hantera att andra pratar om sina jobb o s v.

   Hoppas ingen nånsin är glad för din skull med ditt egocentriska synsätt.

  Jag antar att det syns på Instagram att My Martens inlägg är ett samarbete, men som det ser ut här så är det ett typexempel på hur tröttsamma den typen av inlägg är. Man börjar läsa en fin historia och så halvvägs igenom så går det upp för en att ”jaha, det är reklam”. Luften går liksom ur och jag slutar läsa direkt.

  Hur mår egentligen Magdalena Graaf? Ställde in lördagens utekväll met bla Katrin Zytomierska, och åkte hem till sin mor och sov över. Skrev på instastory att livet var jobbigt…

   Då mår hon nog dåligt.

   Var det där en retorisk fråga? Vad är det för respons du fiskar efter?
   Om hon skriver att livet är jobbigt så mår hon väl som man brukar göra när man tycker att livet är jobbigt?

   Hon verkar ju må bra enligt vad hon säger själv men något var jobbigt tydligen. Hennes bil fungerar ej som den ska. Är det bara jag som blir så konfunderad av alla bilar hon köper, tycker hon ofta skriver om att hon köpt ny bil. Såg hon kommenterat till någon att bara för att hon betalar lånen så är inte alla bilar hennes hmm lät väldigt märkligt.

    Det senaste exet har nog blåst henne rejält…😢

   varför trodde jag att det stod grääs, och att margareta grääs påriktigt skulle ut på krogen med KZ? haha

  Säkert UO, men tycker faktiskt att det är rätt osmakligt att E-type och fostermamman namnger sin unge efter ”Lilla hjärtat”. E-type hade ju liksom ingenting med Esmeralda att göra överhuvudtaget, och fostermamman var faktiskt just bara fostermamma.
  Det som hände Esmeralda var djupt tragiskt, men att den här Melinda gör allt i sin makt för att hålla sig relevant är bara sjukt.

   Men lägg av, jag har en bror som är placerad. Han är lika mycket min bror som min biologiska. Jag har funnits i hans liv så länge han kommer ihåg. Hon såg väl denna tjej som sin dotter. Måsta vara fruktansvärt, och då tycker du att hon inte har rätt till att ge hennes namn vidare för tröst och minne. Elakt av dig. Förstå maktlösheten att någon tar ens barn och sen aldrig mer få se henne

   ”Bara” fostermamma? Blod är inte alltid tjockare än vatten, det visade sig ju ganska tydligt i det här fallet. Tragisk och ledsam kommentar av dig.

   ”Bara fostermamma”

   Det är verkligen inte så bara.

   Det som hände Esmeralda var att hon blev mördad, av sin ”riktiga” mamma.

   Jag har tre bröder. Två av dom blev familjehemsplacerade hos oss när de var små den tredje är adopterad.
   Bara jag som är ”biologisk” men vi är alla lika mkt mina föräldrars barn!
   Det är mina syskon.

   Vad är du för en elak och empatilös människa???? Att ta hand om ett barn från 6 veckors ålder och sen vara tvungen att lämna henne till hennes knarkande biologiska föräldrar… ”bara fostermamma”??

   Är det nån som är osmaklig så är det du.

   Men gud, du fattar ju ingenting 😵

   Är du helt knäpp?
   Melinda tog hand om flickan som om hon vore hennes egen. Gav henne all den närhet, omsorg och kärlek som alla barn borde få. Esmeralda kom till henne när hon bara var en bebis.

    Fortfarande inte hennes barn. Hon var fostermamma, inte biologisk mamma.
    Vidhåller att jag tycker att användandet av Esmeraldas namn är ett sätt för henne att hålla sig relevant.

     Det är synd om dig Karin som inte förstår att det är väldigt vanligt att man ger sitt barn ett namn efter någon som betyder mycket. En familjemedlem, en älskad vän, eller namnet efter någon som inte längre finns med oss. Esmeralda var älskad i hela familjen och hon blev mördad. Så klart vill man hålla hennes minne levande, och vad passar bättre än att den nya bebisen får dela namn med Esmeralda.

     Vad synd att du måste ha blodsband för att bry dig om och älska någon.

  Camcam: Jag har ett återkommande problem med dessa inlägg, och det är att det är helt andra insta bilder från andra konton som visas i samband med texterna. Vet inte om jag är ensam om detta. Läser på iPhone.

   You and me both. 🙁

  Kan vi bara snälla hålla gravidsnacket utanför denna blogg, typ en frizon från allt man får höra dagligen från alla håll och kanter?
  Ni som vill prata om graviditet och barn kan väl hålla er till familjeliv?

   Ja tack!
   Graviditeter kan vara det tråkigaste innehållet en influencer eller blogg kan lägga upp/prata om. Förstår verkligen inte tjusningen med att läsa om andras graviditeter, alltså de som bara har en helt normal/vanlig graviditet. Kan förstå lite mer när det är mycket IVF och annat som kan vara ”intressant”.

   Vilka fler samtalsämnen ska vi förbjuda på bloggen?

   Nej

   Det här är en sida som handlar om det som sker på sociala medier, och kommer dessvärre inte vara en fristad från någonting som är relevant där ifrån. Det inkluderar graviditeter, eftersom många influencers är eller har varit gravida.

    Okej men kan man åtminstone be att få hålla det borta från öppet spår? Varenda kommentarsfält handlar mer eller mindre om barn och graviditet. Trodde denna blogg handlade om influencers och sociala medier och att diskutera kring det.

     Fast öppet spår är ju just ”öppet”? Alla samtalsämnen är tillåtna (förutom politik). Om du vill diskutera kläder, drinkar, resor, konst, tv-serier så är ju du välkommen att starta 50 olika trådar/kommentarer om det? Förstår inte allt detta gnäll om vissa ämnen på ÖS när man är fri att själv bidra till helt andra diskussioner.

      Men varför hänger man inte bara på familjeliv om det är det man ständigt återkommer till och vill diskutera? Det tar liksom upp hela kommentarsfältet varje gång det är öppet spår eller även på andra inlägg. Dessutom sen när är politik förbjudet på ÖS, det brukar diskuteras?

       För man kanske vill hänga här? varför hänger du inte på andra forum där sådant du är intresserad av istället får på öppet spår?. Alla ska väl ha rätt att diskutera det dem vill, även om det inte är något DU intresserar dig av. Vem tror du att du är liksom 😅

       Det har ju stått i texten till öppet spår-inläggen hur länge som helst. Sen att det är svårt att följa är väl en annan sak.

       Men varför hänger inte DU på fl*shback där det finns ett forum för exakt alla ämnen?

       Många inlägg bjuder dessutom in till att diskutera personliga erfarenheter, t.ex. ”Nicole Falciani födde barn med kejsarsnitt och blablabla, har du fött med kejsarsnitt och också upplevt det?”. Eller hur? Du kanske ska acceptera och respektera att Camilla är den som sätter tonen och bjuder in till diskussioner på denna blogg.

       Politik diskuteras ibland men om du läser texten till varje ÖS (bokstavligt talat varje ÖS!) så ser du att Camilla inte önskar politiska diskussioner.

     Kanske därför barn och familjeliv är ett stort ämne i dagens samhälle, man kan välja att fokusera på de inlägg som inte pratar om det då? Ska Camilla sitta å rensa bort alla som har minsta fråga kring barn eller graviditet? Märkligt

      Men kanske kan ni skaffa er ett eget forum då? Finns annars 1000 såna på Facebook där ni kan terra folk dagligen med era funderingar och frågor. Snark

       Du kan väl själv skaffa dig ett eget forum där du diskuterar exakt de 20 ämnen som du tycker är superintressanta? Varför ska alla andra anpassa sig efter dig tänker du?

      Jag har inga barn men förstår inte varifrån hatet mot det ämnet kommer ifrån. Håller helt med att det är ju ett stort ämne hos de allra flesta. Om det nu är så att 80% av ÖS varje gång består av bebis/gravid/barn-diskussioner så är väl slutsatsen att det är det folk VILL diskutera så varför ska det förbjudas? Komiskt resonemang!

     Gå i terapi istället.

   Då tycker jag att vi också ska förbjuda allt snack om husdjur för det är så himla tråkigt..

   Eller så scrollar man bara vidare och slutar vara en lättkränkt snöflinga.

    Tror ingen blir kränkt av graviditeter men det är liksom inget gött skvaller eller intressanta händelser, bara massa magar i olika solnedgångar.

    Man får väl ha önskemål om innehåll utan att man får ”sluta läs”? Så jävla otrevliga behöver man inte vara.

     Jo men nu har camcam sagt att hon kommer fortsätta att skriva om det och det får du respektera. Man kan inte skräddarsy bloggen och anpassa den efter vad just du tycker är intressant.

   Kan vi sluta snacka mat och extra mkt fika och sötsaker för jag går på kostschema 🙄

   Fast finns ju folk som vill snacka om graviditet

   Jag tycker själv de är lite tråkigt ämne men skapa en egen gravid fri blogg om de bekymrar dig?

    Men hur svårt är det att scrolla?

  Så bröllopsringar var samarbete/spons alltså ja det kunde man ju tänka sig, var det därför bröllopsplaner kom så hastigt på. Och så skriver hon kommentarer från flera av sina konton, det är Mys blommor och Hägernässtrand och alla dessa gratulerar Jonas på födelsedagen också hehe en och samma person alltså. Jösses alltså. Kom att tänka på Margaux sponsrade fejkbröllop…

  Blä du låter ärligt talat lite avundsjuk men som du försöker låta obrydd det är bara chargongen i hur du säger det om du verkligen inte var brydd över det hade du nog inte ens kommenterat kring det där överhuvudtaget. Även om jag är uttråkad av andras graviditeter så släpper jag det, är inte heller nämnvärt intresserad av can cams hundar elelr trådar kring hundar men ber inte att de ska tas bort

   Jargong.

   Margaux fejkbröllop var riktigt pinsamt. Samt hennes s filmade frieri. Så oromantiskt.

  Varför har du inte grattat Nicole som fött nyligen?

   Det gjorde jag på Instagram, samma dag som dottern föddes! 🙂

   Men gud, är det ett måste? Vad är du för människa D?

  Vad händer med bloggen?

  Vem är My Martens? Varför publiceras hon på bloggbevakning, hon har ju inte överdrivet många följare?

  Kan inte se dessa inbäddade inlägg från instagram sedan flera veckor tillbaks. Safari på iPhone. Snälla lös denna bugg!!

   Det är ingen bugg utan har med dina inställningar att göra.

  Mollys kille är inte mycket att hänga i granen. Hoppas han tar ansvar som pappa.. 😒

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.