Följarna hyllar Djerf Avenues inkludering och representation bland sina modeller

Matilda Djerf startade klädmärket Djerf Avenue, som på många sätt gått i bräschen för en ny typ av företagande.
Inte bara ”influencerföretagande” utan rent generellt. HÄR kan du skrolla och läsa om du inte riktigt hängt med. 🙂

Sedan starten har Djerf Avenue använt sig av alla möjliga typer av modeller, vilket verkar ha fungerat bra med tanke på företagets siffror samt engagemanget inne på företagets Instagramkonto.
Företagets konto har strax under en halv miljon följare, och klimatet där inne är vänligt, inkluderande och rent av härligt och det är någonting jag skulle säga är ganska unikt. Klimatet är annorlunda från något annat företagskonto, där svenska influencers varit inblandade. I alla fall som jag sett.
Närmast skulle nog Caia Cosmetics komma, men där inne är det betydligt mer ”influenciskt pipande” jämfört med Djerf Avenue.
Om ni inte förstår vad jag menar så kommer här ett kort utdrag från kommentarsfälten från några av inläggen här ovan.
Jag hittade en kommentar som anklagade företaget för att vara ”woke” men det är också allt.

139 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Samtidigt som hon kallar sig själv för ”society’s ideal of what a perfect person looks like” 🌝

   Det är ju tyvärr sant

    Eh, nej. Elsa hosk (och då har hon även op:at sig), adriana lima, jasmine tookes etc är idealet. Inte alldagliga djerf..

   Fast hon är ju det? betyder ju dock inte att hon tycker att hon är bättre än någon annan. Men det är ju så oavsett.

    Blanda inte in mig i din skit. Ingen människa är perfekt, inte ens Matilda. Tycker hon ser väldigt average ut/ ser ut precis som alla andra fillerafyllda, opererade influensers.

     ”Perfekt” måste ha ett mått av average för annars tilltalar det inte tillräckligt många människor. Hon stämmer in på de flesta skönhetsideal och det är ovanligt att just en person uppfyller så många av kriterierna. Bra att hon är självmedveten och inte creddar sin framgång till hundra procent med ”hårt jobb 🤪🤪”.

    Men det är väl spot on om du väljer att se det ur ett mer holistiskt perspektiv, som något som säger något om vilket samhälle vi lever i just nu. Inget säger så mycket om 2023 som Djerf.

    Säg någon som är så lagom snygg, så lagom ”girl next door” samtidigt som hon gör allt rätt. Som inte säger något som stör någon, som inkluderar alla i sin marknadsföring. No wonder att hon är framgångsrik. det går liksom inte att tycka illa om henne för det finns inget att haka upp sig på. som Gen z personifierad.

   Hon har väl varit mullig modell för Ellos tex och Cassandra, nu är dom smala

    Exakt. Och i allas ögon så dög de inte, men som smala och operererade och med injektioner lite varstans så duger de och är ”perfekta”

    Blir så äcklad.

     Älskade cas men not so much, förändrad och vägrar prata om hur hon gått ner, varför

      Medhåll från mig!

   Hahahahahagagagag

   Har hon sagt så? Undrar uppriktigt

    Japp; https://www.instagram.com/p/Chac6NBuJIX/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
    Även ”I don’t need to wear makeup”. Vem behöver det, undrar jag då. Tycker det är lite skillnad på att vara medveten om att man ser bra ut vs att titulera sig som ”society’s ideal of what a perfect person looks like”. Känns liksom lite kontraproduktivt om hon vill vara inkluderande. Det känns rätt performative helt plötsligt. Men det kanske bara är jag 🤷‍♀️

     För att hon pratar om privilegier. Det är också vad hon får tusentals kommentarer om. Hade hon sett annorlunda ut hade företaget inte gått lika bra. Bra att hon själv är medveten om det?

     Om man läser hela citatet så var det ju inte alls konstigt sagt. Hon säger helt enkelt att hon är medveten om att hon har ett utseende som är normsnyggt och att det ger fördelar. Tycker verkligen inte det går på tvärs med den här marknadsföringen, som ju erkänner att ideal existerar och därför behandlar dem som ett problem?

     Jag är uppriktigt förvånad…
     Hon är definitivt inte normsnygg i mina ögon och jag skulle inte vilja byta utseende med henne. Brett, platt, ansikte. Små ögon. Rätt så bred näsa och ganska obeskrivligt icke-utseende. Inget som sticker ut på något sätt. Håret ser ut som en torr 70tals peruk och själva hårfärgen skär sig mot hennes hudfärg.
     Att hon blir solbrun fort är väl det enda positiva. Men nej. Ta bort håret från ansiktet och säg mig hur snygg hon är för att eh…
     Inte ens kroppen hennes skulle jag vilja ha. Fyrkantig och grov i både kropp och ansikte. Ibland tycker jag hon ser ut som en throwback likt den där ajax sångerskan. Lite hugga hugga över dem båda.
     Men, men. Smaken är olika men med det uttalandet så förväntade jag mig typ unga brooke shields eller nåt.

      Wtf? Sök hjälp

      Känner mig sjukt elak men jag håller faktiskt med dig. Jag tycker hon ser ut som en rätt alldaglig nordisk tjej man ser på stan lite när som helst? Att hon är normsnygg då hon är vit, smal, blond, ja men visst, men ”perfekt”?! Nä?

       Att vara normsnygg och perfekt är ju inte synonymer.. och att vara normsnygg innebär inte att alla tycker hon är snygg, utan att hon är snygg ur samhällets ögon.

        Nej det var ju det jag menar 🙂 Hon ÄR normsnygg, enligt de normer vi ser i media osv, däremot ”perfekt” njä. Det är en helt annan grej.

      Herregud så elak du är. Byt personlighet, den du har är jävligt sunkig.

   Är det sant!? VEM skriver så om sig själv liksom? Var har hon skrivit den personbeskrivningen?

    Fattar inte varför det är så konstigt skrivet? Hon ÄR ju det? Vit, blond, smal etc

     Fast att vara vit, blond och smal betyder inte att du är automatiskt snygg. Jisses. Hur kom vi till denna punkten? Att det varit kritik över att endast ett utseende speglats i media har aldrig betytt att just det utseendet med de tre atributerna gör dig snygg, snarare tvärtom så har det synast som propaganda av media för att övertyga alla om att just *det* utseendet är det snygga. Nu har ju folk helt missuppfattat det och så får vi såna högst alldagliga som djerf att tro hon är Adriana lima eller elsa hosk typ.
     🤦‍♀️

  Alltså att hon bara är 25 och har startat detta företag som gick med typ 90 miljoner i vinst -21, big up till henne!!! wopwop

   modeföretag är dock klimatdåliga så jag ser det som något negativt

   om hon sålt grön teknik som isolering hade jag kunnat upskatta det

    Men gud så fucking torr du är

  Fantastiskt måste jag säga 👏🏼

  Blir så jäkla le när man inte ser IG inläggen direkt i flödet 🤯

  Känns inte genuint. I slutändan handlar det om pengar.

   Ja. Nu är det ”inne” att vara inkluderande. Vilket så klart företag vet om. Det är på inget sätt modigt eller att vara först nu.

    Man kan alltså aldrig göra rätt?

     Hanna
     Nej det går inte att göra rätt.

    Det kanske är ”inne” men det är väldigt få som är inkluderande. Kan typ inte komma på något annat märke? Alla är väl snarare som gina tricot som anställer ätstörda.

     Gina har väl däremot länge haft rullstolsburna modeller. De säljer (har sålt?) även jeans för de som sitter i rullstol.

     https://www.ginatricot.com/se/stories/lou-dehrot

      Well, de använder ätstörda modeller också så de ska väl ha cred de också för hur inkluderande de är!

    vad ska de göra då? Ska de inte inkludera folk bara för att det är ”inne”?

     De kan ju börja med att låta bli att låtsas som att de gör det för annat än att det säljer.

      Hur då menar du? Ska de skriva något kränkande under bilderna istället eller vad tänker du?

      Men det är ju ett företag – inte välgörenhet. Klart de vill tjäna pengar!

      ka de skriva rakt ut ”vi gör marknadsföring vi tror säljer” ? det är ju syftet! Kan du ge ett exempel på ett företag du tycker finner din trådsmala balans mellan ”genuint bry sig” men också bedriva en lyckad verksamhet?

      Men om det säljer så otroligt bra – varför har inte alla företag mer inkluderande modeller? Ser hur många företag kör någon enstaka kampanj med en viss typ av modell, alternativt någon enstaka skitsnygg modell i rullstol, lagom överviktig person med hullet på helt rätt plats eller liknande, men sällan ett företag konsekvent använder vanligt folk i alla kampanjer över tid. Oavsett pengarna så känns det nog bra att vara mer inkluderande, det hade iallafall jag känt (ok, egoistisk känsla osv men vem mår inte bra av att andra mår bra av äntligen känna sig representerade) men hade företaget varit mitt levebröd och en viss typ av modell inte säljer, ja då hade man väl fått byta.

      Ett klädföretag bör använda den sortens modeller som gör kunderna glada/bekväma, ja.

      Haha men vilket trams. Lägga till ”Obs detta gör vi bara för pengarna” som en liten tag under bilderna då eller?

      All reklam görs för att tjäna pengar. Det förväntas man liksom förstå.

       Det var det väl ingen som föreslog heller?

   Allt företag gör handlar om pengar?
   Så hellre ett företag med inkluderande modeller som gör det för pengar, än ett företag med underviktiga modeller som gör det för pengar.

  Gör de också kläder anpassade för människor i rullstol eller är det bara modellerna?

   Oooobs jag vet att många i rullstol köper ”vanliga” kläder osv. Inte alla osv.

    Vadå, finns det rullstolskläder? Alltså, jag undrar utan att vara dryg eller så.

   Jag sitter i rullstol och tyckte att det var en trevlig kampanj på många sätt, men alltså den jackan som rullstolstjejen har, den med jättevida ärmar, känns inte realistisk. Väldigt opraktiskt att köra med sådana ärmar. Man vill ju ha lite kortare och tajtare än vanliga för att de inte ska fastna.

  Ja fin tanke angående inkludering men detta känns jäkligt överdrivet. Som ett statement. Och pengar.

   Och kommentarerna kändes väldigt överdrivna tyckte jag.

   Ja, det är bra med inkludering men känns som de/hon försöker för mycket. Prickat in varenda ”minoritet”. Allt för pluspoäng.

   Jaa.. alltså är det sannolikt att en tjej med stomipåse faktiskt skulle gå runt med en så liten bikinitrosa? Exempelvis.

   Alltså obs! Det får man väl om man vill. Men känns inte så troligt.

    Anonym 18:31
    Tack för att du skrev vad det var.
    Trodde först att det var ett trosskydd.

    Alla är såklart olika men tror fler med stomi skulle uppskatta en bikinitrosa som liksom håller påsen på plats, det finns ju en rent praktisk sida av det också, ser ut som att påsen kan glida upp i vissa av trosorna.

     Jag gissar att ni inte har stomi. Ni är verkligen anledningen till varför fler sånna här typer av modeller behövs.

      Har du det? Föredrar du små låga bikinitrosor framför lite mer höga? Berätta gärna! På bilden såg det himla obekvämt ut helt enkelt.

       Varför ska hon behöva berätta vilken bikini hon föredrar?
       Min syster har stomi och vill ha låga bikinitrosor som alla andra hennes vänner. Är det ett problem?

       Jag kan svara! Jag har det och använder bara låga bikinitrosor. Det känns inte att ha stomi så varför skulle det vara obekvämt?

   Vad är överdrivet? Inkludering är inkludering. Inte bara en person som inte uppfyller normer för att det är ”lagom” utan representation för riktiga människor. Jättemånga har stomi, jättemånga sitter i rullstol eller har downs eller är större.
   Dessutom så ser normpersoner fler människor representerade, och så plötsligt sticker det inte ut, plötsligt är allt normalt.

   Jag är så trött på att höra att det är överdrivet när man har mer än en minoritet utöver standard (vit, smal, utan funktionshinder etc). En minoritet representerar just EN minoritet. Och vi är jättemånga som inte tillhör ”norm”.

   Jag minns hur lite representation det fanns för POC när jag var liten. Alla var blonda och pinnsmala. Och så idag har vi massor av företag och influencers av olika etnicitet som stolt ligger på stranden i bikini och visar upp sin kroppar som de är, med valkar och stretch marks och jag känner mig så sjukt sedd och trygg. Jag som i tonåren vart ätstörd och aldrig badade (fast det är det bästa jag vet) är på stranden så ofta jag bara kan. Jag som när jag var yngre använde blåa linser och färgade håret ljusare älskar numer mina latinamerikanska drag.

   Representation är skitviktigt. Det betyder jättemycket för jättemånga. Så jag skiter i att ni tycker det är överdrivet.

   Välkommen till framtiden, ni ligger efter.

    Jag som skrev första kommentaren är själv en minoritet. Så det jag menade med kommentaren handlar inte om personerna i reklamen, utan om företaget. Det är jätte bra att de får synas men känns som att Matilda drar i alla strängar för att knäppa andra företag på näsan. Och att reklamen inte kändes genuin.

     Är reklam någonsin genuin?

     Vad skulle krävas för dig för att en reklam ska vara genuin då?
     Måste det bli en snyffthistoria när det handlar om minoriteter? Eller kan det bara få vara en helt vanlig modereklam fast med bra representation. Är genuint nyfiken på vad du kräver av marknadsföring för att den ska kännas trovärdig.

  Snacka om att kommentatorer här inne verkligen vill hitta fel. Inkluderar man inte är man världsfrånvänd och inkluderar man är det falskt. Sen det här gnället om att ”allt handlar om pengar”. Ja folk som driver företag vill ju gå med vinst och tjäna pengar på sitt jobb. Varför skulle dem inte vilka det? Det är inte välgörenhet det handlar om. Vill inte ni tjäna pengar på era jobb?

  Love it! Blev glad av att se detta.

  Denna gardinluggstrend dock.. Tycker att det gör att bäraren ser ut som Robert wells, inte för det är något större fel på honom men, nä frillan är inte helt hundra.

   Nissan vad har du själv för frisyr då? länka någon bild på dig själv så får vi döma dig lite med. Du låter lite avis.

    Pratade egentligen om någon viss person utan om vad jag tyckte om en frisyr och det måste man väl få ha en åsikt om. Olika frisyr. Lite konstigt annars.
    Nej, är inte avis, då hade jag klippt mig så.

     Bry dig inte om mi, Nissan. Uppenbarligen har mi en gardinlugg och blev kränkt. Lättkränkta människor behöver man inte slösa tid på 😂

    Men chilla med sekundärkränktheten

   Haha Robert Wells! Är ju en sjukt fin komplimang dock med tanke på hur söt han är 😍

    Men gud var ju så kär I Robert Wells när jag var liten <33

     *googlar robert wells.* – han har inte ändrats ett dugg.

     Hahaha jag med! Sjukt avundsjuk på hans hår 😂

   Ja och även mittbenan måste upphöra! Den framhäver bara asymmetrin i ansiktet…

  Money talks!

  Känns inte alls genuint tyvärr. Allt för att vara pk och tjäna pengar..

   Alla företag har väl som mål att gå med vinst?
   Företag som Djerf Avenue har tagit ställning och valt hur de vill representera sina kläder för att de vet att det är det som attraherar deras målgrupp. Uppenbarligen funkar det då det är många som vill se den typen av representation när de handlar kläder.

   Jag älskar funktionen de har på sin sida där man kan välja att se kläderna på olika modeller med olika storlek för att jag är trött på att se kläder på pinnsmala modeller som sedan ser helt annorlunda ut på mig hemma.

   Skiter i om det är genuint eller inte, föredrar det framför hur ZARA eller Arket eller Other stories etc jobbar alla dar i veckan. Ogenuint hade varit att ha stora modeller som egentligen är smalla med padding (som många företag jobbar) eller att kläderna inte funkar för olika kroppar. Vad gör det ogenuint enligt dig?

  Folk är så jävla bittra, om företag inte inkluderar så får de skit (och det ska de ha!) men de som GÖR det får höra att det inte ”känns genuint”

  Alltså spelar det roll om det ligger tjäna pengar bakom? News flash!! ALLA företag vill tjäna pengar! Men det som är BRA är ju om INKLUDERANDE företag tjänar pengar så de kan finnas kvar och fortsätta inkludera.

  Och det är väl BRA att hon inkluderar varenda minoritet som finns? Eller? Vad är det negativa? Jag mår jättebra av att se modellen med ärr på magen då jag haft supersvårt att förlika mig med mina ärr. Och då skiter jag ärligt talat i om djerf gör det ”för pengarna” för jag själv går ju till mitt jobb för pengar!

   Känns alldeles för pk och icke genuint.

    Och vad spelar det för roll när de in facto är inkluderande?

    Hur ska ett företag inkludera ”genuint”? Bara litegrann? En tjej i rullstol men då ska hon vara smal så det inte blir pk?
    Eller en tjock tjej men då ska hon vara vit?
    Eller vad?
    Hur ska de inkludera om de inte får inkludera?

    Hur inkluderar DU? Du pratar med den ena invandraren på jobbet men inte den andra för pratar du med båda är du pk och inte genuin?

     Vill ett klädmärke vara inkluderande så kan de ju göra inkluderande kläder. Enkelt.

      Och det gör de ju? Så vad är problemet?

       Vadå inkluderande kläder? Är ju vanliga kläder som de satt på en tjej i rullstol och en annan med stomipåse, är ju knappast kläderna som de gjort något speciellt med….

        Så du menar att personer med olika funktionshinder inte använder ”vanliga” kläder? Vilka kläder tänker du att en person med t.ex. stomi ska ha?

        Du menar att modellerna på bilderna inte kan ha kläderna de har på sig?

        På vilket sätt passar inte kläderna? Att stomipåsen syns? Hon behöver alltså dölja den för att du ska bli nöjd?

        Och tjejen i rullstolen får inte ha vanliga kläder enligt dig? Vad ska hon ha på sig för att det ska duga? Passar inte kläderna?

        De har jättebra size-range och dessutom får man se kläderna på riktiga kroppar vilket är närmare min verklighet iaf än en 2 meter lång modellkropp.

        Vad gäller badkläder så har de alla möjliga varianter där man får täcka olika mycket av sig själv, jätteinkluderande enligt mig.

  Vill slå ett slag för Djerf Avenues kläder. Älskar samtliga plagg jag har därifrån. Förstår fan inte hur man kan bli provocerad av att de väljer att visa upp hur plaggen ser ut på olika människor på deras egen hemsida/kanaler.

  Genial marknadsföring. Inkluderande modeller, goda arbetsvillkor, miljövänliga alternativ och transparens kombinerat med snygga kläder av hög kvalité. Hennes företag ligger i framkant och erbjuder precis vad dagens generation vill ha. Det visar dessutom andra företag att det går att ta ansvar och samtidigt vara framgångsrik, vilket är otroligt viktigt. Självklart bottnar allt någonstans i pengar, alla som driver företag är ute efter att gå i vinst. Samtidigt tar hon faktiskt ansvar och agerar nyskapande, eloge.

  Så inspirerande med en ung tjej som vågar chansa och gå sin egen väg. Matilda är grym!

   Goda arbetsvillkor vet jag inte…känner några som jobbat för henne och som absolut inte var nöjda. Två sa upp sig under provanställningen för att hon var så dålig chef och förväntade sig att man skulle jobba hur mycket som helst och alltid vara tillgänglig, oavsett tid på dygnet!

  Yogagirl har tagit reda på könet på barnet i magen, men hur? Går det att ta reda på utan att ta några prover eller besöka vården?

   Förlåt,
   Vill verkligen inte vara otrevlig men vet du verkligen inte svaret själv???
   Inte ens om du använder hjärnan ordentligt?

    Förlåt Tomtemorsan men hur kan man vara så otrevlig som du? Hoppas du inte har barn med tanke på ditt nick, i sådana fall tycker jag synd om dem.

     Menar du på allvar att du inte tycker det är det minsta konstigt att ngn, troligen över 18 år, frågar om man kan se könet på en bebis inne i magen utan att ta ngt prov eller besöka sjukvården?
     I sverige 2023 hoppas jag att skolan utbildar bättre annsrs är DET sorgligt.

     Är så trött på frågor där svaret är självklart om man tänker till.
     Frågan var inte hur man tar reda på det.

     Men nej, köp för all del röntgenglasögon på Ebay.
     Eller bajsa på bakpulver så blir det rosa eller blått.
     Eller ring en vän

      Men lugna ner dig. Hon har sagt att hon inte kommer gå på några kontroller eller liknade, så är väl inte konstigt att personen tycker det är lite märkligt att hon nu plötsligt vet könet.

       Fast följer man Rachel lite mer ordentligt så vet man att hennes man ”tjatade” sig till ett ulraljud då han var nyfiken på barnets kön.

        Ja och det var ju det hon/jag undrade, eftersom ingen av oss verkar följa allt hon lägger upp och därför undrade om hon ändrat sig. Tack för svaret.

      ”ta ngt prov eller besöka sjukvården?” och vem tänkte du skulle ta och analysera provet, rörmokaren? Du kanske borde gå skolan i Sverige 2023 eller ringa en vän.

       Men alltså vad är det med folk 😅

       Den som analyserar prover är labbet men dit åker jag ju inte när jag ska till tex barnmorskan. Jag kan lämna in ett prov utan att besöka vården utan bara lämna in det i receptionen. Sen kan jag ha ett besök hos vården utan att lämna ett prov och gör ett ultraljud tex, och då kan jag få veta könet. Så varför får du för dig att jag inte vet vem som analyserar prover bara för att jag skrev ta ett prov eller besöka vården? Alltså att man kan ju göra antingen eller, eller går inte det i din skola du går i?

      Och att du inte förstår ironin i min fråga.. och blir så upprörd och tror att det har med att jag inte lärt mig något i skola. Jag vet hur man tar reda på könet men mina alternativ rimmar inte med hennes inställning till vården under hennes graviditet som jag läst om här. Så tänkte om hon kanske frågat månen då hon tror på mkt sånt.

    Nej förlåt inte. Jag fick reda på könet på mitt barn via ett blodprov samt på ett ultraljud. men det har ju stått här flera gånger att yogagirl riskerar sitt barns hälsa i magen för hon ska inte till någon barnmorska eller till vården. Jag följer henne men ser kanske inte hennes storys varje dag så vet inte om hon helt plötsligt då ändrat sin uppfattning. Därför jag skrev här för om någon annan sett att hon ändrat åsikt om graviditeten och ska besöka barnmorskan och gå på kontroller. Känns ju väldigt skevt att hon väljer att ta reda på könet hos vården men vägra andra kontroller som handlar om hälsan.

     Hon tycker att alla prover och ultraljud är onödiga, inte farliga. Därför gick hon med på ultraljud, för att mannen sa sig vara nyfiken på könet (jag tror snarare det var hans sätt att få en titt på om barnet mår bra).

   Kan tomtekärringen ta och svara nån gång?!

    Varför är det upp till henne att svara?

    Vad vill du ha svar på?😄

     Hur hon vet könet på barnet.

      Sluta andas in heliumballonger, snälla

       Men svara på frågan då kanske? Du som uppenbarligen vet?

        Ask Alice!

        Men tänk själv.

        Det ligger en människa inne i magen.

        Antingen tar man ett dna:test alternativt NIPT-test.

        Gör ett ultraljud.

        Eller så gör man assisterad befruktning där man sorterar ut det ena könet innan man återför det befruktade ägget.

        Det är de enda sätten du med säkerhet kan veta könet innan.

        Sen kan man tro på en massa hittepå som att kissa i bikarbonat, gissa magens form, testa pendeln, osv.

        Visste du verkligen inte det så har jag nu upplyst dig.

        Mitt tips är att du läser på mer istället för att vråla i ett kommentarsfält.

         …och detta har hon ju inte gjort eftersom hon inte har blandat in vården i graviditeten, så frågan kvarstår.

   hon tog en vända med tidsmaskinen till sig själv i framtiden

    Jag skrev kommentaren här för jag ville veta om någon sett att yogagirl har ändrat sin åsikt om att inte ha någon som helst kontakt med vården under hennes graviditet. Hur kan det då betyda att jag inte gått i skolan?

     Om du tar dig tiden att skaffa ett nick så slipper folk gissa vilka som är vilka när alla ska kalla sig anonym.

  Gabjossposs bebis har haft sitt första betalda samarbete och han är inte ens en månad gammal.

   Har hon hållit honom borta från reklamsamarbeten hela graviditeten alltså? Förvånande isf, annars är der ju inte helt ovanligt med blöjreklam när man är i vecka 12.

   Hon har ju burit på honom i 9 månader så nu måste han casha in så mammsen har råd med operationer och fillers för att göra sin fin igen efter förlossningen!?

  Vad händer med den här bloggen?
  Det är bara klipp och klistra från insta i långa, långa inlägg.

   ja, blogginnehavaren verkar ligga på latsidan! 😂

  Tycker det här är bra exempel eftersom de inkluderar okomenterat. Det är en modell i rullstol bara, utan hashtags eller nåt annat som gör en grej av det.
  Ni som kommenterar att det är ”för PK” verkar väldigt hard to please. Sedan ser det kanske överdrivet try hard ut när man klipper ihop flera utvalda bilder såhär. Kollar man djerfavenues flöde på instagram är det blandat på riktigt, inte 100 % ”ovanliga” modeller som det är i det här inlägget.

   Jag håller med dig. Det är precis såhär bra reklam ska vara
   Jag får erkänna att jag varit fördomsfull mot alla influencermärken. Djerf har motbevisat mig. Måste skaffa den gråa tröjan med båtringning😍

    Såg ju ut som torkat elefantskinn….

  Jag sitter i rullstol och här är mina tankar.

  * Väldigt kul att vara representerad och att vi i rullstol syns i media utan att det är ett inslag om sjukvård eller sjukpenning.

  * Men ändå så självklart att när vi väl får vara med och synas så är det i en grupp med andra funkisar. Det hade känts bättre att portionera ut oss blandade med er andra.

  * Jag skulle aldrig kunna ha en tröja eller jacka med så vida ärmar. Allt skulle fastna i hjulen. Jag tycker att det visar att kläderna inte är för oss men att vi kan få vara med och synas och sälja.

  Lite splittrade känslor.

   I deras flöde är det blandat, men camilla har bara klippt in funkisar i det här inlägget.

  Jag har lidit av övervikt i snart 20 år. Jag är fullt medveten om att min kropp tagit skada av detta och tar skada. Men jag kan inte sluta. Har varit in och ut på sjukhus för att få hjälp. Ni är många som vill se mulliga/överviktiga personer som modeller. Men för vissa av oss är det inte ett dugg till hjälp. Vi har pratat om detta i flera stödgrupper jag varit i.
  Det hjälper inte heller att normalisera övervikt.
  Så snälla ni som tycker man ska ha flera stora modeller. Det är inte alltid en bra lösning. Då många av oss känner att det blir mer okej att fortsätta skada kroppen.
  Jag är så stolt över kvinnor och män som är bekväma i sina kroppar oavsett vilken vikt dom har. men snälla tänk på att ni som säger att det är många med anorexia som är modeller så finns det modeller som lider av andra sidan. Vi är flera som lider av övervikt som nu behöver titta på modeller med övervikt som om det vore normalt och okej.
  Att vara inkluderande är en sak men att stötta sjuka är inte okej åt något håll. Snälla ni som inte varit åt varken den ena eller andra sidan. Var glada för det.

   Haha va? Vad är det för ”stödgrupper” du har varit med i ens? Anonyma hetsätare? Varför antar alla i gruppen att just deras problem speglas hos alla andra överviktiga?
   Du är riktigt knäpp om du tror att alla större kvinnor runt dig lider av samma ätstörning som du lider av. Tänker du att alla som är väldigt smala har en ätstörning också? För så är INTE fallet.

   Själv är jag överviktig sedan barndomen. Mitt syskon var pinnsmal, och blev tillsagd av vården att gå upp i vikt snarast. Själv var jag enligt vården för rund och skulle bantas (detta är alltså länge sedan, när det ansågs helt rimligt att säga till en 6-åring ”nu ska du får lära dig banta!”). Så våra föräldrar började hälla grädde och smör i mitt syskons mat, medan jag enbart fick kålsoppa och knäckebröd hela dagarna. Ändå fortsatte jag år efter år att vara rund medan mitt syskon fortsatte vara jättesmal. Hur förklarar man det? Jo för att man har en genetisk predisposition gällande kroppsformen och vikten. Titta på hur olika folk är formade runt dig. Vissa har jättestora bröst, andra har små minibröst. Vissa har tjockt lockigt hår, andra spikrakt och tunt. Vissa får laga flera hål i tänderna varje år medan andra inte har ett enda hål på 50 år. Tänk lite utanför din egen box Johanna!

    why u so mad…?

     Nåja arg var jag inte direkt, tyckte bara det var en märklig inskränkt kommentar. 🙂

    Men snäll läs din egen kommentar.
    Som sagt du har uppenbarligen inte levt ett liv med extrem övervikt.
    Varför skrattar du åt stödgrupper. Fy så okänsligt.
    Det finns för alla oss med ätstörningar.
    Jag skrev att alla som är smala och stora inte behöver vara just sjuka men många av oss är det. Så att normalisera det extrema är inte sunt.
    Jag pratar inte om det genetiska. Men du är så insnöad i ditt. Enda jag ber är att såna som du ska tänka steget längre
    Trist att du behövde ha den uppväxten. Det låter precis som vad jag fick uppleva.

     Vad menar du ens med extrem övervikt? Det är inte en term som används. Övervikt som blir tillräckligt hög går över till fetma. Om du måste veta, jo jag lider faktiskt av fetma i dagsläget (bmi 35). Jag har varit på båda ändarna av viktkurvan, har varit smal och har varit fet. Jag vill påstå att jag aldrig varit menad att vara smal. Min kropp vill inte vara smal. Om jag ska vara det så måste jag svälta och plåga mig själv. Med det sagt, ja fetma innebär risker så självklart behöver jag försöka gå ner och hålla en lägre vikt.

     Jag tycker faktiskt du behöver tänka steget längre när du ser en fotomodell som är överviktig. Det är inte att normalisera sjukdom, utan det är bara att visa att människor ser olika ut. Vissa är korta, andra långa, vissa tjocka och andra smala. Alla som är överviktiga har inte slagits mot ätstörningar och sjukdomar, och därför blir de inte triggade av att se en överviktig modell på en reklamplansch. Jag tycker det är praktiskt för mig att shoppa kläder online där man har satt kläderna på någon med ett högt bmi. För jag kan inte föreställa mig hur en klänning ser ut om den enbart visas upp på en underviktig person.

     Fundera på om du bär på mycket internaliserat tjock-hat. Det låter nämligen som att du har enormt mycket självhat och även applicerar det på andra överviktiga du ser. Jag tycker det är sorgligt då du med största sannolikhet inte alls har orsakat din vikt på egen hand. Du har formats av gener och senare av jojo-bantning, som så många andra större personer. Hade ingen gett sig på oss med bantning i högsta hugg så är jag övertygad om att vi inte hade behövt lida av fetma idag, för vi hade inte drabbats av jojo-bantningens konsekvenser eller ätstörningar. Det är därför acceptans behövs gentemot överviktiga: så att barn idag inte behöver plågas på ett sätt som i längden paradoxalt nog gör dem fetare. Våga tycka om dig själv, trots extrakilon!

   Så du har hatat dig själv och bantat i tjugo år. Går det bra? Garanterat har du bara gått upp mer i vikt.

   Att skamma tjocka och få dem att banta fungerar inte.

  Inte särkilt intressant inlägg när det är tio bilder dr det på samtliga står ”visa på instagram”, du måste fixa det, bilderna ska kunna ses direkt utan att man behöver klicka o skit, ingen pallar det

   Det låter som om du köpt en dyr prenumeration och inte får valuta för pengarna. Hur dryg får man vara angående en gratistjänst!

   Låter mer som något du behöver fixa? Vi andra. (många av oss) kan ju se direkt i inlägget?

  Menar du att Caia är inkluderande? Visst att dom har olika hudfärger på modellerna men alla är under 23år och väldigt vackra.
  Bianca är väl den äldsta modellen dom har isåfall.

  Men oj vad många eller är det kanske en eller två (!) som vill framföra att företaget ENDAST gör detta för att TJÄNA PENGAR!!!

  Ja, såklart, vad trodde ni? Det är ett vinstdrivande företag som identifierat en marknad som ingen annan vill ta i.

  OM det nu är så att det gör att människor känner sig inkluderade på köpet, vad är felet med det?
  Som någon skrev, skall de skriva något kränkande under varje bild så de framstår som lite elaka?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.