Gör Katrin och Bingos hund smygreklam?

Vad tror ni? 
På Bingo och Katrins hund Ross Instagramkonto skrivs det i överväldigande positiva ordalag över tjänsten ”vetathome.se” och jag kan inte låta bli att uppelva en svag men tydlig lukt av reklam här. Men det kan man ju inte veta säkert, så jag undrar vad ni tror.

Gör en gissning, så kan ni skrolla vidare nedåt för facit. Jag har nämligen tagit reda på svaret, mitt sniffande till trots.

Skroll

Skrolli

Skrolli

Skroll

Skrolleroll

Rätt svar ääääääääär:

*drum skrolliroll*

 

INTE REKLAM!!! 🥳🥳🥳

Det jag däremot fortfarande undrar över är hur Ross skrivit sitt inlägg, hundar har ju inga tummar? 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ THK har lärt sig hantera ett tangentbord, men det är för att han inte har några morrhår.

Tack för tips! 

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  är det inte helt galet att låta bli med att gå till veterinären på flera dagar när hunden varit så pass dålig som hon beskrivit?

   Inget hon gör förvånar mig, alltså verkligen ingenting

   Jo men människor är lata. Min släkting har en gammal katt som aldrig har varit hos veterinären. Nu börjar hon bli dålig men hon går inte dit ändå för hon har inte råd.

    Kan inte du göra det åt henne då?

     Är allergisk

      Ge henne pengar.

    Då anmäler man till länstyrelsen

    Då är det ju inte för att hon är lat, utan för att hon inte har råd.

     Då ska man inte ha djur. Eller barn.

   absolut inte konstigt att man avvaktar när det gäller magsjuka.

   Jag tror att hon helt enkelt inte förstår efter som hon inte är en erfaren djurägare. Jag visste heller inte i början med mina katter och hundar heller hur jag skulle hantera olika sjukdomssymptom men jag rådgjorde alltid med vet.
   Numera känner jag mig mycket tryggare och har bättre koll samt ett litet lager i skåpet med bra att ha saker vid t ex diarrée.
   Många förstår inte hur bråttom det kan vara med att åka in om djuren blir sjuka och avvaktar utan att prata med en vet.

    Många vet heller inte att ”vanliga” symtom såsom kräkningar i vissa fall kan vara tecken på mycket allvarlig sjukdom såsom njursjukdom/njursvikt. Det är lätt att tro äsch djuret har bara käkat något lite halvgammalt från golvet när de kräks, men det är viktigt att få hjälp i tid. Djur kan fort bli dehydrerade och ta skada av det. 🙁

     Ofta är det dock ingen fara, man får ju kolla på måendet. Man måste absolut inte åka akut till veterinären för att en hund har diarré eller kräks.

   Det är BS det hon skriver.

  Det kommer garanterat ett litet samarbete i framtiden.

   Exakt vad jag tänkte också. Det ser bättre ut tror jag att de tänker. Så det ska se ut som om de fått detta gratis eller? Eller har de betalt för det? De tänker inte redovisa detta då? Men har de fått det gratis så måste de kanske det? Jag har ingen aaaning om såna här saker men är nyfiken.

  LD är ju verkligen helt manisk nu på sin ADHD-tjack. Hon rantar ju om allt varje dag? Vaknar typ varje morgon till 100 stories från henne om något nytt hon ska ranta om för stunden.

   Fast om hon vill ha åsikter och uttrycka dem så är det väl hennes ensak? Det är ju mer ditt problem om det stör dig att vakna till 100 stories från henne för att du ändå väljer att följa kontot.

    Jag håller med ovan om att det blir lite väl mycket… Jag vill inte avfölja eftersom att hon har mycket bra att säga men håller def med om att ”rantarna” blir att jag sitter och trycker förbi henne och hoppas på att hon ska lugna ned sig en aning…

   Ja, hon verkar ha blivit ett universalgeni med lösningen på alla världens problem, och hon delar verkligen med sig generöst.

   Men… du vet om att man kan avfölja någon?

   Roligt hur hon verkligen vet allt om allt. Hon gör långa tvärsäkra rants om allt från Nato-frågan relaterat till kurdernas situation, från Iran till medicinska frågor, från kapitalismens faror till svenskars familjesyn, ja hon är som hela Fråga Lund i en och samma person, och allt detta utan att ens ha gått gymnasiet.

    Oftast har hon ju dock rätt. Det enda jag inte gillade var att hon var tvungen att säga typ ”jag kom på att jag tycker att det är finare att vara tjock, att ha kurvor”. Kan vi inte alla försöka sluta lägga en värdering i våra utseenden. Är väl en bra grej att försöka undvika generellt… Att man inte pratar om att nåt är bättre eller sämre framför sina döttrar t.ex.

     LD lär ju sina barn vad som är rätt åsikter i precis allt. Det blir ju tufft för henne när barnen växer upp och såklart börjar ifrågasätta det mamma lärt dem. Det gör man som ung, det är en viktig frigörelse, men desto mer övertygad förälder desto hårdare konflikt får man.

      Hur vet du vad LD lär sina barn? Mitt intryck är att LD lär sina barn att ifrågasätta ALLT och ALLA, inklusive henne själv. Har sett roliga sms-konversationer med äldsta dottern som ifrågasätter lärare, vänner, folk på internet och sin mamma.

      Varför skulle hon vilja fostra sina barn till våp som inte kan tänka själv? Låter ju som motsatsen till vad en genusmedveten feminist skulle göra. Tror ni är blinda av era fördomar kring LD att ni låter fantasin skena. Eller så är det önsketänkande? Ni vill att hon ska vara en hemsk mamma som förtrycker sina barn.

       Du är rolig du, Kurre.

       Hon skrev ju för inte länge sedan att hon bestämmer att barnen ska gå på karate och spela piano för att det är saker man ”ska” göra för att ha rätt sorts grund, sedan ska de gå naturvetenskapliga programmet skrev hon, för de ska kunna göra vad de vill efteråt. Osv.
       Med lite äldre barn och mer erfarenhet av deras och egna studier än LD skulle jag inte vara sådär tvärsäker angående vad som är rätt grund inför livet. Om man till exempel inte är intresserad av naturämnena eller har svårt för matte kan natur bli fällan som gör att du inte tar dig igenom gymnasiet.

        Min son till exempel verkade bli en liten Einstein upp till 13-14 års ålder. Sedan falnade intresset för naturvetenskap, ämnena blir också svårare och mer komplexa i slutet av högstadiet +gymnasiet. Min son valde en helt annan inriktning och även om han inte skulle kunna bli läkare eller ingenjör efter sin gymnasieutbildning så är jag ändå glad att han inte valde natur.
        Som förälder vill man ju att barnen ska få bra jobb etc men det är farligt att tro att man vet allt om dem när de är 13-14 år. Man förändras väldigt mycket i tonåren.

        Att föräldrar bestämmer saker åt sina barn är väl inte ovanligt? Vuxna behöver ta beslut för barn har inte samma konsekvenstänk. Detta innebär väl inte att hon inte lär dem att tänka själv? Konstig slutsats.

        Tror dessutom inte att LD skulle ”tvinga” barnen att gå natur om de inte hade huvud för det. De skulle till och börja med inte ens ta sig in på programmet.

         Du missade kanske hennes stories om detta? Hon raljerade över svenska föräldrar som låter barnen börja på en sport och sedan sluta om det inte är kul, hon sa att natur är det enda alternativet för gymnasiet, hon sa massor. Det finns säkert sparat i hennes highlights.

          Nej det sa hon inte, herregud varför hittar ni på? Ja hon sa att hon är striktare än svenska föräldrar. Ser inga problem med det alls, tror inte ni gör det heller egentligen men det handlar inte om oro för barnen utan om att ni älskar att gotta er i spekulationen att LD är en hemsk tyrann mot sina barn.

          Sen var hon ganska tydlig med att hon pushar bara så länge hon ser att det funkar för barnen, skulle de ha annan läggning så får hon utgå från det istället.

         Att ha huvud för natur och att komma in på natur är ingen garanti för att det är rätt för en.

         Jag har ett barn som gick natur och två som inte gick natur trots att de både hade betygen för det och huvudet för det. Helt okej för oss föräldrar att de valde ”sämre” utbildningar. Alla är olika.
         Mina barn har också fått sluta på sport när de inte tyckte det var kul. Det kanske gör mig till en slapp svenneförälder i LD:s ögon, men jag tror inte de hade mått bra av att jag bestämde deras fritid åt dem.

     Så klart kan vi inte sluta att lägga värderingar i våra utseenden. Sen behöver man inte säga något dumt.

   Jag är själv i 50-årsåldern som LD, och det som har hänt med mig efter ett långt liv, två universitetsutbildningar och en hel del resor i världen samt ett jobb där jag möter väldigt många olika människor, är att jag inser mer och mer hur LITE jag vet. Jag blir mer och mer medveten om att alla frågor är så stora och har så många sidor. Inte ens inom mitt eget expertområde tycker jag det är särskilt enkelt att avgöra vad som är ”rätt”. Och då är jag ändå utbildad, erfaren samt har möjlighet att fråga erfarna kollegor.
   LD verkar fungera tvärtom, hon vet alltid bäst och nedvärderar alla som säger emot henne.

    Hon får väl tycka till och ge svar på tal eller?

     Jag har inte sagt att hon inte får. Jag skrev att jag själv har svårt att vara tvärsäker trots att jag objektivt sett har en bra grund att stå på i många frågor. LD är tvärsäker och ganska nedlåtande, vilket är både onödigt och rätt ovanligt när man blir äldre. Med åren brukar många bli mer öppna för att ens egna lösningar inte alltid är bäst.

    Det är väl lite LD’s grej? Att vara tvärsäker och tydlig. Det behövs när alla andra velar och inte vågar ta tydlig ställning för nåt av rädsla att man kanske har fel.

    Har aldrig uppfattat henne som en person som inte kan ta till sig och tänka i nya banor dock. Inte heller har jag sett att hon nedvärderar nån som säger emot henne, tvärtom har jag sett många fina utbyten mellan henne och följare som har ett annat perspektiv. Du kanske ”säger emot” jävligt otrevligt och anklagande? Dessa kommentarer ser jag ofta hos henne. Folk som stör sig och ska trycka till att hon inte vet nåt och sen blir kränkta när hon ber dem fara.

   Följer henne inte, men var tvungen att gå in och titta efter jag sett Amalias rabiata tokutspel angående Nato. Hejar helt klart på LD i den konflikten.

   Du måste vara ny följare, LD har alltid spammat med sina åsikter. I bloggen, på twitter och nu på instagram. Hon har ju själv berättat att hon haft en svacka (depression) ett par år och tappat intresset för sociala medier och att tycka saker, men att hon nu börjar bli sitt gamla jag. Personligen älskar jag hennes rants. Har saknat dem!

  OT men finns det fler som bara ser sin egen plus max två till på instagram?

   Nej

  Sin egen story plus max två till skulle det vara

   Om de du följer inte har lagt upp stories ser du ju inga andra.

  Har så svårt med djurkonton där man låtsas att djuret skrivit själv. ”Idag har jag lekt med mamma och pappa”. Kräks av beteendet att kalla sig mamma och pappa till ett djur och att djuret är ens ”håriga barn”. Eller att hunden ska få en lillebror när en bäbis är på väg.

   😑

   Haha ja jag har också så svårt för sådana konton

   Ja verkligen. Ett annan sak jag stör mig på är alla -”doodle” eller -”poo” hundar. Inget ont om blandrashundar, de kan såklart vara fantastiska, friska och härliga men aveln av den typen av blandrashundar är ofta oseriös (inte hälsotestade hundar med dåligt temprament, ogenomtänkta korsningar osv) och enbart för att tjäna pengar.

    Labradoodle är en av de friskaste raserna dock. Läs på lite mer.

     LäS På LiTe 🤪

     Nej, för det är ingen ras. Det är en blandras. Det är också ett absurt argument att blandraser skulle vara friskare. Parar man två sjuka så får man generellt sett inte en frisk avkomma.

      När blir en ras en ras?

       När honan och hanen är av samma ras och har stamtavla. Till exempel golden+golden blir en golden retriever.

     Haha jag har läst på såpass att jag vet att labradoodle inte är en ras iaf.

   Haha tyckte också det var fånigt med såna konton men sen skaffade jag en hund som fick ett eget konto… Skulle aldrig kalla mig eller min sambo för mamma och pappa dock, vi är husse och matte 😅

   Slår för övrigt ett slag för att ha ett konto till sitt djur och följa andra djur av samma art. Faktiskt mer utbyte än jag trodde!

  Ni som liknar djur vid barn, vad tycker ni om exponering av djur på sociala medier?

   Jag har inga problem med det. Integritet för människor är något helt annat än för t ex hundar. Jag har heller inga problem med att hundar nosar varann i röven trots att jag själv inte gör det på mina vänner t ex.

   Barn är inte ”barn” för evigt. De är människor som förtjänar sin privata uppväxt och integritet.

   Min hund kommer aldrig lida av att synas i sociala medier men det finns bevis för att barn har gjort det, många gånger om.

    Så djur och barn är inte jämlikar alltså.

     Nej.

     Haha nej? Nu får ni ger er!

     Känns som att du blandat ihop olika saker. Min hund kan vara lika viktig för MIG, som ditt barn är för DIG.

     Det betyder inte att de två är lika på alla sätt förstås.

      Håller delvis med. Men att t.ex förlora ett barn går ju inte jämföra med att förlora en hund eller katt, oavsett hur viktiga de är för sin ägare. Det är på en helt annan nivå.

       Det ingår när man skaffar hund eller katt att man ska överleva dem. För barn är ju tanken precis tvärtom, de ska överleva en själv. Så tycker inte det går att jämföra.

        Och för att de är en produkt av en själv, som (oftast) bakats i ens mage i nio månader, som (oftast) består ens eget dna, som utvecklas varje dag, osv, osv.

   Jag följer bara djurkonton och älskar det. Men det är djurkonton där hundar gör någonting roligt till exempel som de brukar göra i vardagen – rulla runt i en jordhög eller ylar eller bråkar med en leksak. Aldrig att jag skulle kolla på djurkonton med människor som förmänskligar sina djur.

    Nu blir jag nyfiken på var mitt kattkonto hamnar.. jag skriver som att det är katternas tankar som speglas (eftersom det är deras instagram) ..

    https://www.instagram.com/gingermainecoons/

    får jag röd flagg av dig?

     Fast det är ju inte deras tankar, det är dina tankar.

      Och det är då det blir obehagligt.

  Kunde inte låta bli att asgarva åt tramsfrans story om Dasha. Hon skriver att ”vi” klarade det hörrni, löning nu och januari är årets fattigaste månad. Så har hon strategiskt placerat sin chanel mitt i bilden haha

   Fruktansvärt jobbig månad för henne som varit i mexico

   Haha läst flera influensers som skrivit inlägg om det idag eller igår… man ba: ”ja, fast nej. Du har knappast haft det så dåligt som vi vanliga människor som faktiskt lever i verkligheten och inte i er påhittade bubbla.

  ”Mommy”

  Off topic men Mogi skriver att hennes kille Johan har blivit headhuntad av Konigsegg… Sedan framgår inte så mycket mer förutom hur impad Mogi är av företaget. Varför vill de anställa Johan? Är det för att han varit lastbilschaufför?

   Han har väl jobbat för nåt champagneföretag också? Inte för att det ger någon vidare förklaring till varför Koenigsegg vill anställa honom. Det är ju dock bra om någon av dessa två har ett inkomstbringande jobb. Förstår inte hur de har försörjt sig utan antagit att det är Mogis föräldrar som håller dem under armarna.

    Ja deras livsstil är otroligt fascinerande… Hur kan man leva på att åka runt och glassa på olika hotell? Extremt märkligt. Sedan hennes skryt om Johans nya jobb, och sina nya märkeskläder, samtidigt som hon försöker framställa sig som nyligen ”upplyst” och andligt vaken lol

  Kommer det för alltid vara ”visa inlägg på Instagram”? Jag kan se vissa men inte andra. Har det med att de är reels att göra?

   Vi försöker alla ta reda på det, men det är ett globalt problem med inbäddade inlägg.

  Total galenskap det LD håller på med nu i sina storys i Nato-debatten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.