Har Klara Elvgren myror i brallorna?

Klara ”TanbyKlara” Elvgren har knappt hunnit ta hand om tvätten från sin Thailandsresa förrän det är dags igen.
Den här gången ska hon till Maldiverna, och jag kan inte låta bli att fundera…
Hade det inte varit enklare att åka direkt dit, istället för att ta omvägen via Sverige? Eller är det här en sådan där oplanerad ”spontantrip”, som de jag brukar ta till Ikea i Kungens kurva?

Om jag är en smula avundssjuk och också önskade att jag var på väg till värmen?
Om jag säger så här, jag panikbeställe en ny värmefilt för 1000 spänn igår, efter att min förra lagt av.
Vad tror du själv? 😉

110 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tur om filten la av och inte som min började brinna. Jädrar vad bad och sol lockar. ??

    Jag blir också avundsjuk. Önskar att jag också var totalt ovetande om klimatförändringarna och flygets påverkan på dessa. Då hade jag också flugit till ett varmt och gött land på semester.

      Jag är också avundsjuk men i mitt fall är det tiden som hindrar mig.

      Äsch. Res medans du kan.

      Åk du på din semester. Lovar att du inte kommer förstöra hela världen för att du åker iväg på en resa ?

    Kan varken se inlägg eller klicka fram?

    Så glad att jag inte tål värmen längre, behöver inte bli avis ?

    Klara lever livet tack vare att hon blev vän med Kenza back in the days.

      Kontakter brukar hjälpa i de flesta branscher.

    Kom också precis hem från Thailand men alltså hade nog inte orkat med en till långresa. Älskar verkligen att resa men är ändå också skönt med vardag och att få sova i sin egna säng. Hellre färre resor man verkligen uppskattar.

      Åh jag älskar att bo på hotell! Som tur är så har jag ett jobb med många resdagar, både inom Sverige och i Europa så jag får ofta mysa ner mig i en hotellsäng och njuta av hotellfrukost. Det är en del av min vardag och jag älskar det?

        Samma här! Kan dock inte njuta fullt ut när det gäller att bo på hotell. Jobbade nämligen som hotellstäderska efter gymnasiet och det har gett mig men för livet! Haha..

          Haha aj då? jag försöker göra det så lätt för städet som möjligt när jag bor på hotell. Några tips man nog inte har tänkt på som gäst?

            Lägg aldrig väskan under sängen och packa helst inte upp den heller. Ha den helst på en stol mitt i rummet. Pga vägglöss. Kan finnas även på lyxhotell!

            Annars: släng skräpet i papperskorgen
            Lägg smutsiga handdukar i en hög på golvet i badrummet
            Kolla så du får med dig mobilladdaren

              Då gör jag rätt då??

              Jag har lärt mig att ha väskan i badrummet för vägglössen tycker inte om den miljön.

                I badkaret är bra. Där kan inte lössen klättra i

              jag gör så??och jag tackar nej till städning om jag är där 3 dgr. då vill jag inte att någon kommer in o plockar ?

    Någon här i kommentarsfältet som har varit på Maldiverna? Det är en av mina drömmar att kunna åka dit någon dag ?

      Det är roligt om du gillar undervattenslivet. Annars ganska långtråkigt efter några dagar.

        Och dyrt.

      Yes! Det är verkligen drömmigt ?

      Jag har och kan verkligen rekommendera det, men inte alltför lång vistelse då det inte finns så mycket att göra. Och kan bli väldigt varmt ?men ja precis så fint som det är på bilder/vykort. Åk innan det försvinner på grund klimatförändringarna.

      Vår familj har varit där. Åkte i början av svensk sommar, den tid när det sägs vara ”dåligt” väder på Maldiverna. Det är det inte, men däremot mycket ”lägre” pris då. Iallafall var det så precis innan pandemin. Det kunde komma en regnskur mitt på dagen, lika snabbt som den kom försvann den och fina vädret återvände.
      Tempot är lågt, miljöerna to die for, maten gudomlig – för oss en härlig och minnesvärd semester, som gav behövlig avkoppling, många bad och mycket snorkling.

      Ja det är helt fantastiskt fint! Men dyrt såklart, en kycklingsoppa med vatten som bas kostade närmare 300:-. Det var bland de billigare lunchen som fanns. Hotellet var dock ett lyxhotell.
      Sen tillkommer transfer med sjöflyg för ca 10.000:-

      Jag var där förra året. 8 dagar, ensam. Jag valde att åka till en ”local island” eftersom jag inte hade råd med resorts. Flyget kostade 8500 kr. Hotellet kostade ca 8000 kr med frukost, men går att få billigare. Utflykter (snorkling, simma med hajar, och valhajar etc) kostade mellan 250 kr och 1000 kr. Maten kostade mellan 150-200 kr per måltid, men om du gör en utflykt ingår ofta lunch. Jag hade inte tråkigt en sekund, men å andra sidan älskar jag att ligga på stranden.

      Var där när det var nytt 1980 och oförstört. Vissa öar har finare stränder än andra vi var på Vabbin Faru idag utbyggt o jättedyrt det var det inte då.

    Jag vill verkligen resa till något varmt land nu men har verkligen inte råd att prioritera det just nu. Tittar längtansfullt på flunsornas bilder från stränderna och önskar att jag hade mer cash!

      OT på tal om att ha råd med resor. såg på Linn Ahlborgs vlogg att de ska åka på någon lyxig kryssning men att Jennifer & William inte kan följa med för att bebisen kommer vara för liten då.

      Fattar att jag har noll med det att göra egentligen såklart men kunde inte låta bli att fundera över hur sjutton alla dehär småinfluenserna kan ha så mycket pengar?? Syftar nu på Jennifer & William. Som jag förstått det har J något vanligt jobb på ett lager, och sen har hon en rätt ”ny” youtube. W försörjer sig på det där bandet men alltså det är ett svenskt litet band som spelar på typ klubbar i Sverige, hur mycket kan de dra in?

        Linn och Williams föräldrar är rika och Williams band är inte särskilt litet utan ganska eftertraktade till festivaler och dom kan säkert dra in skitmycket pengar för det.

          Intressant! Trodde generellt att svenska musiker hade ganska svårt att tjäna bra med pengar.

            Tror det går riktigt bra för Bolaget. Dels uppträdde dom på flera stora festivaler i somras, har gjort andra gigs på nattklubbar osv plus dom får royalty från Spotify där deras låt ”kan inte gå” var den mest spelade låten i Sverige 2022.

            De musiker jag känner som har musiken som jobb tjänar allt från helt okej till jättemycket. De är alltså inga kändisar utan vanmiga människor som har musiken som arbete.

        Tyckte det va mer taskigt att boka en familjeresa som inte alla kan åka på.

          Haha vadå ska Linn och hennes föräldrar inte kunna åka på semester för att William valt att skaffa barn? Är ju inte optimalt att resa med ett spädbarn vilket gör att man får prioritera bort resor osv första tiden. Märkligt att förvänta sig att alla i ens omgivning också ska anpassa sig efter det och stanna hemma första året tills barnet är stort nog

            Det va inte riktigt så jag menade. Man hade väl kunnat välja en annan typ av resa, solsemester eller så. Just kryssningar har ju en viss åldergräns.

              Inte så lämpligt med solsemester för ett spädbarn heller. Alla andras liv kan ju inte pausas ett par år för att någon väljer att skaffa barn.

              Varför? De åker väl på den typen av resa de vill åka på. William och Jennifer vill ju inte resa iväg med sin bebis.

                De är liksom vuxna människor. Jag är helt fine med att mina syskon hittar på saker med mina föräldrar även när jag inte är med. Och det verkar William också vara.

          Varför? de kommer väl kunna resa allihop i framtiden istället. Ska ingen få resa bara för att någon i familjen valt att skaffa barn? ?

            De e väl ingen som påstått det. Men om jag hade fyllt jämnt å ville fira med min familj så hade jag kanske inte valt just en resa som har den åldersgränsen (1 år) utan jag hade hellre tex bokat ett hotell så att alla i familjen kunde följa med. Alltså jag hade velat prioritera så för att kunna ta med båda mina barn. Men det är väl olika hur man känner.

              Men de kan väl fira hans födelsedag oavsett? Han ville åka iväg och fira, men det betyder ju inte att de inte kan fira tillsammans med William och hans familj här hemma eller på något annat passande sätt ? Du får det att låta som att en födelsedag är det viktigaste i livet ? Han säger liksom inte upp sitt faderskap till William bara för att han åker iväg på semester när han fyller år.

                Nu tror jag du övertolkar det jag skriver. Menar inte så. Och jag var inte den som skrev kommentaren som du svarade på först heller. Jag svarade bara att jag inte hade prioriterat så, utan jag hade velat dela resan med båda mina barn om det var möjligt.

                  Ja men nu går det ju inte att dela en resa med exakt alla eftersom William och Jennifer kommer ha en liten bebis då. Han kommer ju inte sluta träffa William? De kommer nog hitta på något kul som passar hans livstil för närvarande. Handlar väl inte om prioriteringar. De syns väl knappast 25/7, så varför skulle någon ta skada av att han reser utomlands. Man prioriterar inte bort sina barn varje gång man är ifrån dem ?

                    Och speciellt inte om de är vuxna. Är helt normalt att åka iväg utan sina vuxna barn.

                    Hahahahahhaha gud va ni håller på. Jag säger inte att det är ”onormalt” jag säger att jag som förälder hade prioriterat annorlunda.

                    Det var ju inte så att de inte ville/kunde resa, utan det var så att just DEN resan hade en åldersgräns på ett år. Jg hade därför valt en annan resa för jag hade hellre velat ha med hela familjen än kört en specifik resa just då. Så hade JAG känt. Säger inte att det är fel att de inte känner så.

                      Men ibland ska man väl tänka på vad man faktiskt vill göra ☺️ Jag hade personligen prioriterat att min pappa och mamma fick göra precis den resan de ville. Handlar ju inte bara om åldersgränsen, de vill inte resa med en så liten bebis. Du får det att låta så fult, som att han skulle bry sig mindre om sin son och att han prioriterar bort någon. Hans son är vuxen, han kan nog leva med att hans pappa gör det han vill på hans födelsedag. Hoppas inte du inte överför samma skuldkänslor till dina barn.

                      Du läser och tolkar som du vill. Jag är själv mamma och beskriver hur jag skulle vilja göra som förälder – inte vad jag skulle förvänta mig som barn. Det är väl skillnad? Varför blanda in vad jag skulle ”överföra” till mina barn? Förstår inte vad det har för relevans.

                      Har inte hört något om att de inte ville resa öht utan bara att de inte fick vara med på den båten pga åldersgränsen.

                      Vad är det som är fult med att jag personligen hade velat ta med mina båda barn? Det var ju liksom bara att jag delade med mig av hur jag hade kännt för min egen skull om jag varit i deras sits – inget emot vad de valde om de är nöjda.

        Men snälla hennes pappa fyller 50 år!
        och J jobbar inte på vilket lager som helst, både J och W jobbar på Jobmeal som Jonas Ahlborg är VD för.

          Tror inte du riktigt förstod vad jag menade.

            Tyckte det lät nedvärderande sättet deras jobb beskrevs eller att du benämnde J som ”dehär småinfluencerna”

              Nja okej det var inte min mening att lägga något värde i det. Såg det mer som ett konstaterande. Att Linn har råd med en lyxkryssning kan jag förstå utifrån att hon har ett eget klädmärke plus en enorm youtubekanal. Att J har råd med det utifrån hennes jobb och kanal har jag svårare att förstå. Och upplever generellt att influencers som inte ens verkar så stora verkar ha så enormt mycket pengar. Lägger inget värde i det, blir bara nyfiken på hur det går ihop.

                Jennifer tjänar väl en del både som influncer och via sitt jobb, och William tjänar nog ännu mer med tanke på hans karriär. Och man kan ju spara pengar?

                  Jo men alltså… en sån där kryssning tex kostar väldigt väldigt mycket pengar ? aja skit samma haha det är ingen stor grej jag är bara så förundrad över hur mycket cash folk verkar ha.

                  Både jag och min man har bra jobb och ”bra”’ lön (allt är relativt) men vi får vara nöjda om vi har råd att lägga undan till en simpel svensson-mallis-resa en gång om året haha! För allt är ju så dyrt med bolån och bil och mat etc etc. Att spara till att köpa ett lantställe inom några år eller åka på någon lyxkryssning kan vi bara drömma om.

                  Jag vet inte riktigt var jag vill komma haha. Det är inte syftet att låta ”bitter och avundsjuk” det bara slog mig hur förundrad jag blir när jag ser unga personer som verkar ha så väldigt mycket pengar i relation till ”vanliga medelålders” som ändå jobbat länge och har högskoleutbildningar och sådär, som absolut inte kan unna sig samma lyx. Det är en intressant bransch verkligen.

                    Fast du får ju tänka på att dessa personer faktiskt är offentliga/kända. William har ju varit med och gjort spotifys mest spelade låt förra året, han har inte ett vanligt jobb som många av oss andra.

                    Får upp reklam för dessa kryssningar titt som tätt och tycker inte att det är överdrivet dyrt. Tror dessutom att alla skulle varit medbjudna och inte betala själva. Precis som de gjorde när en släkting fyllde jämnt och de var utomlands tillsammans.

                      Det du ser då är ofta en särskild deal på typ billigaste hytten, inga extra tillägg, utan flyg, något specifikt datum. Börjar man klicka vidare och göra diverse val så ändras priset ofta rejält snabbt.

                Jävligt tråkigt youtube kanal dock. Att den blivit enorm förstår jag inte. Det händer ju ingenting i den. Hon äter och är med sina föräldrar. Kul för henne att hon får in pengar på den men ändå en gåta

        Varför tror du att J&W drar in mycket pengar? De bor i en vanlig liten villa och ska ju dessutom inte med på ’lyxkryssningen’..

          Men anledningen att de inte skulle med var ju för att bebisen kommer vara under ett år och därmed inte får vara på fartyget. Hade det inte varit åldersgräns var ju tanken att de skulle följa med.

          William drar nog nog in en hel del med tanke på hur mycket spelningar hans band gör. De hade ju Sveriges mest spelade låt 2022 dessutom.

    Hon ser så långt gången ut. Får hon verkligen flyga?

      Varför skulle hon inte få flyga? Hon är väl dessutom bara halvvägs i graviditeten.

        För jag trodde hon var för gravid, att det var farligt. Ser ut som det snart är dags.

    Flunsorna lider inte av inflationen iallafall ? Tycker alla borde kunna få resa nån gång per år men resten borde beskattas som fasen. Paula Rosas till exempel har redan hunnit resa utomlands TRE gånger i år och då är det fortfarande bara januari

      Alla Paulas har väl varit reklamsamarbeten…

        Följer ngn henne längre??!

          Nej, hon har 0 följare.

      Inflationen har nog bara inte hunnit åt dom ännu. Låt oss se om några månader…

        Förhoppningsvis gör väl inflationen sitt för influenserna med. När vi vanliga behöver dra ner på allt så hoppas jag att allt skit influenserna gör reklam för är det första man slutar handla. Inga mer pengar för dem!

      Tänkte precis skriva samma, om någon inte hunnit packa upp mellan resorna så är det väl Paula.

    Har haft en så härlig januari här på hemmaplan i år och bara njuter av vardagen men minns att jag längtade efter sol och värme i december. Känns som att hela kroppen liksom skriker efter det ibland på vintern men är också jobbigt med långresor, om man ska ha det ordentligt varmt alltså. Härligt för Klara att resa mycket om hon nu känner för det, personligen hade jag inte orkat flyga så mycket på kort tid.

    Vi har inte varit iväg utomlands sedan 2018, men ska åka till Mallis i april, lääängtar!!

    I sommar blir det att turistad hemma, sverige är som bäst på sommaren! Fast vill ngn sponsra med resa till Maldiverna är det helt okej.;)

    Att Tanbyklara sa i sin vlogg idag att hon känner sin kille ”utan och innan”, efter cirkus 9 månader ihop.. ? att känna någon utan då vet man hur personen funkar i alla (!) situationer, inte bara hur någon är när den är nyförälskad och mår toppen. Kanske par som varit ihop i 15+ år gör det. 9 månader in i ett förhållande är de flesta i ett stadie där man fortfarande lär sig saker om varandra 🙂
    Herregud, det är OK att flytta ihop snabbt, det är Ok att skaffa barn snabbt, det är Ok att vara kär, inte följa normer och göra saker snabbt även fast man inte känner personen ”utan och innan”.

      Orka leta fel bland varenda ord.

      Snälla. Det är bara ett uttryck, tror inte du behöver ta det så otroligt bokstavligt ?

        Det är nog mera hävdandet och försvarandet som det syftas till, man kan ju säga ”vi har precis träffats, vi lär oss fortfarande saker om varandra varje dag, men vi tror verkligen på oss!”

          Men låt henne få känna så. Vem tänker inte lite galet/orealistiskt ibland när man är nykär ??‍♀️

            Finns ju massa utrycker nykära använder och när man har starka känslor för någon, typ ”det känns som vi känt varandra hela livet” osv, det är sånt man bara säger.

      Fast vissa som varit ihop 15 år kommer på den andra partnern otrogen, så känner man verkligen någon utan och innan? Om man nu ska ta det bokstavligt talat.

    Jag hade inte velat resa när jag är gravid, tänk om det händer nåt ? typ blödningar , minskade fosterrörelser eller nåt. Jag ville knappt resa 25 mil hem ifrån ?

      Tänkte samma, tänk att få överlämna sig åt en sjukvård man inte känner till om det händer något i graviditeten. Jag fick blödningar i vecka 12-13 i ett sydeuropeisk land och vi bilade, vi åkte raka vägen hem för jag ville inte hamna på sjukhus där. Nu gick det bra men oron var verkligen jobbig.

        Jag har alltid fått bra vård utomlands, både i samband med graviditet och i övrigt, och som det är nu tror jag många länder är säkrare att bli akut sjuk i än Sverige.

          Förutom att resistenta bakterier är mycket vanligare utomlands :/

          Nu tror jag vården är sämre efter pandemin, vi som inte bor i Stockholm har nog rätt bra vård fortfarande.

      Som jag fattar det finns det rött begränsad tillgång till avancerad vård på Maldiverna så inte ett resmål jag hade valt som gravid. Finns gott om andra ställen som skulle kännas tryggare

      Trodde inte man kan fick flyga när man är så sent i graviditeten som hon verkar vara? Eller vad är gränsen?

        Fram till v27 får man flyga hur man vill, upp till typ v35 får man flyga om man har ett friskintyg från sin bm/läkare. Tror Klara är i typ v22-23 så hon vill väll hinna med en sista resa utan bebisen.

          Jaha oj, så lite? Tyckte hon såg höggravid ut men hon kanske spänner ut allt hon kan ?

            Men snälla, kan ni sluta kommentera storleken på hennes mage? Alla ser olika ut, ska folk behöva ha komplex för hur deras gravidmagar ser ut?

    Jag blir så jävla trööööööött på alla blåsta ytliga simpla influencers som lever på sitt utseende, fy fan!

    Det ser ut som en hel ansiktslyftning, mungiporna är som drottning Silvias.

    Vilken oerhört korkad kommentar! Hon har ganska många gånger berättat att hon skäms för sina sneda ögon. Vad fint att du pekar ut hennes ögon i så nedvärderande ordalag. Om du tittar på nytagna bilder ser du nog att ögonen är öppna så hon lär inte ha några problem att se.

    Alla är olika men jag skulle inte vilja göra flera resor till tropiska länder under graviditeten. Ökad risk för blodpropp på flygplan, ofta sämre hygienstandard som ökar risk för smittspridning, annan matkultur, risk för att smittas av t.ex zikavirus som kan ge fostret mikroencefalit. Självklart kan fosterpåverkan ske oavsett land, men jag personligen hade velat minimera risken.

    Tycker även det är udda att hon svarar ”han har rest mindre” i sin senaste vlogg när någon frågar hur deras åldersskillnad märks av? Resor handlar om pengar, inte ålder, det borde väl ändå en vuxen människa förstå.

      Undrar hur det är med försäkringar när man reser utomlands och är gravid?
      Tänker dom på sånt tro?

      Zika finns ej på Maldiverna

        Zikavirus har konstaterats hos resenärer till både Maldiverna och Thailand, jo. Dock ej högriskländer

    Jag fattar att alla får göra vad de vill och att klimatet kanske inte går under av alla flygresor.

    Men så som influencers reser är ju helt sjukt? Jag är ingen miljökämpe men någon påverkan måste ju alla dessa flygresor ha på klimatet? Har man ingen ”skam” i kroppen?
    Kan i alla fall EN av de stora influencers försöka att influera till att åka tåg eller iaf dra ner på resandet?

    Influencers fullständiga klimatavtryck vill jag inte ens tänka på.

    Som Victoria Törnegren som hävdar att deras Maldiverna resa var helt spontan. I den bemärkelsen att de troligen skickat ut förfrågningar till flera hotell och försökt få till en gratis resa.

      Är det en personlig gissning eller hur vet du detta?

        Hon sa det i sin Youtubevideo därifrån! Att det blev väldigt spontant att de åkte till Maldiverna. Nått av hotellen är samarbete och det andra inte som jag förstod det av videon.

        Man får tydligen inte referera till källan, kommentaren väntade i modd och ser nu borttagen ut.

      Klaras resa är i samarbete med Ohairo. Inte spontan.

        Precis, även Lojsan ska dit

      Varför skulle dom inte kunna boka en spontanresa till Maldiverna?

    Hon har fyllt kinderna. Vem gör ett så dåligt jobb, ser inte klokt ut.

    Öppet spår??

      Det är uppe.

        Kolla upp all reklam för bobbys hårprodukter som läggs ut nu av alla influenser som aldrig annars använder bobbys produkter

    Bra att hon åker innan bebisen är född så vi normalisar slipper fler skrikande ungar på flygen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.