Isabella Löwengrips visdomspärlor

Håller ni med eller har ni några egna att komplettera samlingen med?
Min skulle vara:

Det blir bättre, du kommer göra smartare val och du kommer sluta bry dig om vad andra tycker och tänker om dig.
Och… alla män är inte rövhattar. 💜

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bra tips faktiskt.

   Jag håller med, det blev en bra påminnelse om hur jag vill leva.

   Nej jag tänker inte haka på nåt hat mot Isabella om hennes råd. Skitbra helt enkelt!

   Dessa ”tips” var 100% excelark, enbart publicerade för att skapa mer spridning och diskussion. Går businessen dåligt just nu, IL?

  Isabella som alltid hävdat att hon har en sååå sund relation till sin kropp och till mat. Ännu en lögn.

   Det är väl en del av ätstörningen, att säga just så.

   Ja absolut, och det är just de som ätstörningar handlar om. Helt fantastiskt att hon kommit dit hon är i dag i sin ätstörnings problematik att hon kan se och erkänna det.

   Bra råd annars i allmänhet, jag har alltid tyckt om Isabella men gillar att hon även fått rätsida på sin sjukdom och inte är i skov längre. Hon är tillbaka i en bättre version av den hon var tidigare.

    Bättre version? Hon är ju det tråkigaste som hon någonsin har varit….Ser man tydligt på hennes Insta med nästan 400k följare men knappt 3k likes på sina bilder.

     Så, huruvida hon är en ”bättre version” baseras på hur många följare och likes hon har på Instagram? Härlig människosyn, verkligen.

    Fast hon säger ju att hon inte längre tror att hon är bipolär. Att hennes nuvarande läkare säger att det du kallar maniska skov var att hon drogs med i ett typiskt beteende för entreprenörer. Hon äter ju int mediciner heller vad jag förstår.

     Men elchockerna då? Var inte de mot hennes bipolaritet? Eller in man få det enbart mot depression? Annars låter det nu som ganska förödande konsekvenser av en feldiagnostisering.

      ECT används framförallt mot just depression!

      Man behöver inte ha bipolär sjukdom för att vara hjälpt av elchocker. Kan användas mot en djup depression, och verkar ju ha hjälpt i hennes fall.

       Ok tack för svar!

   Ja, har du alls mött någon med ätstörning?

  Det där med giftermålet fattar jag inte, gifter folk sig medvetet med någon som man vet har så dåliga sidor? Oftast märks det väl inte när allt är frid och fröjd hur någon kommer bli vid en separation om personen inte är en röv och har o-charmiga sidor redan från början.

   På ett sätt förstår jag vad hon menar, men det är ett otroligt efterblivet råd att ge

   Du vet aldrig hur den andre parten blir efter en separation. Du kan tro att bara för att hen är världens bästa som gift så kommer hem vara likadan efter en separation. Det är inte förens det går åt helvete som den riktiga personen kommer fram, och då spelar det ingen roll hur länge man har varit tillsammans eller varit gift.

    Absolut så kan det självklart bli! Man VET ju aldrig.
    Men innan man gifter sig och skaffar barn så har man förhoppningsvis levt ihop och vart tillsammans ett tag och man lär känna och se dom dåliga sidorna. Man bör ju ha många checklistor innan man skaffar barn med någon, man är ändå knuten till den människan typ hela livet.
    Sen är det ju självklart ens fd partner som vart världens bästa kan ändras vid en separation, den risken finns ju alltid.

    Men tycker inte det är ett efterblivet råd att ge, man bör väl alltid tänka till innan man väljer en partner

     Haha håller med dig men många verkar ju inte tycka så och att skaffa barn efter ett halvår är inget konstigt…

    Hmm ja men jag skulle ändå säga ett der finns vissa varningstecken. T ex om någon har kass relation med alla sina ex (menar att man snackar massor av skit och bråkar, att inte träffas är såklart normalt). Är dålig på att hantera konflikter osv.

    Finns ju inga garantier, men varningstecken, ja det finns det nog.

    Det finns ju andra saker än att vara bara en kass person som kan göra det jobbigt att dela vårdnad av barn efter separation. Tex någon som inte tar ansvar och är dålig på att hantera sitt vuxna liv. Det är ju sånt folk (speciellt kvinnor) ofta har överseende med i en relation men som kan bli riktigt, riktigt tufft när man inte längre är kära och ska samsas om ett stort ansvar.

   Många gånger, men inte alltid, kan man få en fingervisning om personen har icke-fungerande separationer sedan tidigare.

    Ja och hur de överlag hanterar upplevda oförrätter, hur de beter sig när de är sårade eller svikna.

    Håller med. Var på dejt med en kille som hade separerat från sin dotters mamma för något år sedan. Han pratade konstant skit om mamman och hennes släkt. Stor varningssignal. Blev ingen andra dejt. 😀

     Precis stor varningsflagga på personer rent generellt som talar illa om ex. Jag får krupp av att höra sånt, jag väljer bort potentiella dejter nästan direkt om jag får höra minsta dåliga om ett ex 🙂 även om det var ett dåligt ex så ger det bara vibbar av att personen själv kanske hade en del i varför det blev som det blev. Och många gånger är det också så, speciellt när de försöker låta som riktiga offer

     Att man har mage att tala illa om mamman till sina barn?! Vad är det här för vidrig person?!

      Det är ju jättevanligt!

       Alltså jag försvarar inte det utan menar bara att var och varannan skild förälder snackar ju skit om den andra.

   Alltså hon formulerar det lite kasst tror jag.. Givetvis har alla människor ocharmiga sidor som man har överseende med. Men tror väl poängen hon vill få fram är ”är personen en idiot i förhållandet så kommer personen vara en ännu större idiot när separerad”
   Så tolkar jag det iallfall haha men jag kan ha fel nu när jag tänker efter 😀
   Jag tänkte så när jag träffade min sambo, skulle vi gå isär och har barn så kommer han fortfarande vara en super bra pappa med en jättefin familj som är närvarande. Dom dåliga sidorna han har kommer aldrig vara ” så dåliga” varken i vårt förhållande eller om det skulle slut.

   Jag tycker det är sunt att tänka så iallfall 🙂

   Jag tror att hon menade att man ska försöka se framför sig hur det blir att separera från personen, för det händer ju faktiskt ganska många relationer.

   Med de sidor man vill lämna för tror jag hon avsåg att hon valde att gifta sig med någon hon såg som en trygg familjefar, men det var också det hon senare ville lämna för, då hon ville jobba på kvällarna och han ville lägga tiden på barn och gemensamt hem. Ungefär så. Hon menade nog aldrig att hon medvetet gifte sig med någon men ”dåliga” sidor, utan bara att de sidor man uppskattar mest först kan vara de som man känner sig begränsad av senare.

   För egen del skulle jag nog lägga till att innan man tänker i dessa banor bör man ha mer klart för sig vad man själv vill med livet.

   Alla har ju dåliga sidor, ingen är perfekt. Grejen är väl vad man kan stå ut med liksom.

   Oj så fint med lite RÖV i kommentaren!

  Tycker Camillas tips var det bästa

   Håller med! Är ”bara” 27 men livet nu är mycket bättre än när jag var 20. Mycket mer trygg i mig själv och nojjar mig inte för vad andra ska tycka och tänka.

  Inget av hennes tips eller råd är sånt som man inte hört förut…. Jag vet, det är i princip omöjligt att komma på någonting nytt när precis allting är sagt men många verkar få det att låta som att det hon skriver är revolutionerande….

   Ibland räcker det med en påminnelse tänker jag 😊

    Eller hur?
    Som att påminna det här kommentarsfältet om att man inte ALLTID behöver vara en rövhatt som trycker ner andra människor?

     Fast du ger dig själv på andra personer eftersom du kallar dem rövhatt?

     Du är verkligen inte mycket bättre människa då.

      Ger man sig på andra för att man anser att människor som trycker ner andra är rövhattar? 🤔 Det är ju bara ett konstaterande.

      Nu greppade du efter ett halmstrå allt..

       Och det var fan det minsta och rangligaste halmstråt hen fick tag i

   Vilka är de där ”många” egentligen?
   Här ser jag bara kommentarer om att det är bra tips. Ingen uttrycker att de tycker att tipsen är revolutionerande, eller som att de aldrig någonsin hört eller tänkt på dem innan.

   Jag tror ingen skulle kalla något av hennes råd revolutionerande. Något kan vara klokt utan att vara nytt.

   Man kan väl snarare se det som att frågan är – vilka av alla livsråd som cirkulerar är viktigast enligt dig?

   Vilka får det att låta som om det hon säger är revolutionerande?

   T nej men det är väl trevliga tips måste väl inte vara något världs revolutionerande ?

   Hon har i vilket fall fel om spf. Det hjälper mot solbränna men risken att få hudcancer är lika hög. Om huden blir rynkig eller ej är delvis genetiskt.

    Solen skyndar definitivt på åldrandet. Det ser man ju direkt på människor när de fyller fyrtio, om de solat mycket i livet eller inte.

     Det är väldigt olika. Men det viktigaste är att fatta att spf inte skyddar mot cancer!

      Nä det är inte olika. Det finns studier på att mycket sol stoppar upp kollagenproduktion.

       Kroppen vill göra läder av hud i sol. För att skydda bättre.

  Jag tycker att både Isabellas och Camillas råd är bra.

  Dejta mer – nej tack

   Jag saknar att dejta. Spänningen, förberedelserna, tom ”strategin” för kvällen, om man kan kalla det så. Träffade min man när jag va relativt ung (21) men jag är glad att jag ändå hann dejta så mycket som jag ändå gjorde innan det. Är dock glad att jag inte hann ligga med fler! Det har inget att göra med att jag är pryd, folk få ligga med precis så många de vill, utan jag är bara blyg och hatar att möta de fåtal jag varit intim med på stan. Puh! Tur för mig att de är få!

   +1 på det. Är 40+ och har dejtat mycket, tagit mycket initiativ själv och det har i stort sett aldrig lett till något bra. Flera gånger till rena katastrofer med psykisk misshandel, otrohet mm. När jag slutade dejta för något år sedan blev det lugn och ro i mitt liv.

  OT:
  Men VAD är ”århundrades skvaller” som Johanna och Edvin pratar om i podden idag? Som skulle ha kommit ut i söndags?

   Så tråkigt med OT

  Ägna en kvart om dagen till nyheter. Är det något hon skulle önskat veta när hon var 20 år? Jag förstår inte den riktigt, vad menar hon?

   Kanske att det kan vara bra att hålla åtminstone lite koll på vad som händer i världen vilket hon inte gjorde när hon var 20?

    Ah ok! Kanske så hon mena

  Det med PMS stämmer faktiskt..
  Eller om de blir värre efter varje barn? 🤔

  Jag är själv precis 40, steriliserad och två kids.
  Jag vill typ mörda hela världen när jag får PMS och bokstavligen hatar alla… Mår ju själv inte heller bra av det… Känner ju att man bokstavligen blir ett monster som man inte kan hantera…

   Japp det blir värre och värre. Och sen kommer klimakteriet…

    Min mamma har hamnat i klimakteriet och beter sig mer som en tonåring ibland pga det så verkar påverka mycket

   Tio år till med detta är väl inte nödvändigt?

   Att få hjälp med detta är guld värt alla dagar i månaden.

    Jag har bett sjukvården plocka ut hela paketet med livmoder, äggstockarna, osv pga mina problem och bokstavligen bränna upp skiten…
    ”Men du är ju frisk, vi plockar inte ut friska organ bla bla bla”

    Pms = monster, svettas, finnig, värmevallningar osv.

    Mens= blöder igenom bindor och tamponger på 1timme och mår allmänt skit.

    Efter mens = mår bra i typ 1 vecka.

    Ägglossning= Riktigt ont i magen och uppblåst, får ta morfintabletter för värken som håller på i flera dagar… Ägglossningen gör 10x mer ont än mensvärken..

    Kul liv.. Not.
    Väljer hellre klimakteriet än detta…

     Det finns mediciner som överstyr din naturliga cykel så du har en jämn hormonnivå hela tiden, inte får ägglossning och inte får mens. Det kallas p-piller. 😉 Man väljer en sort som har samma dos i alla piller och tar dem kontinuerligt, finns öht inget positivt med att pausa en vecka per månad så man får blöda. Det är helt onödigt och totalt förlegad!

      Jag är inte Lombax men har samma problem. Jag får dock inte äta p-piller pga sjukdomar i släkten, så det är inte alltid ett alternativ. Tyvärr, jag saknar att gå på p-piller… 😕

       Prova Gestagen sprutor, jag har depo provera.
       Men jag tror man måste kommit upp mot 40 och inte absolut ska ha fler barn.

       Hade så ont att jag knappt kunde sitta, blödde floder och hemsk pms.
       Nu har jag pms light typ var 3e cykel ingen värk ingen mens.

      Jag mår värre av p-piller.

    Vad finns det för hjälp då? Har precis satt in ny hormonspiral, för störtblöder utan, nu blöder jag mindre men det tar aldrig slut! Allt är skit, jag är bara arg och hela världen består av inkompetenta idioter. Är en teori att det har med mensen att göra men tar ju fan aldrig slut så jag vet om det stämmer.

     Antidepressiva under ungefär halva månaden är det vanligaste man sätter in mot pms. Sök via vårdcentralen.

      Tack

   Mitt försvann helt efter barnafödandet så hopp finns!:)

  Vad har hänt med Angelica Lagergren?

   tror mest hon tycker det är tufft och ha barn på heltid och ensam med barnen så mkt…. kan inte fatta att pappan väljer och flytta till Åre.. men mina barns pappa som också flyttade och då inte engagerar sig i barnen…. så vanligt med dessa pappor……… 🙁

    man lessnar. barnens lessnar. oengagemanget från pappor jag har knappt kontakt med mina barns pappa heller… han valde hus och ny fru istället och att jobba och klättra inom karriären tjäna pengar köpa fina bilar.. men inget som barnen får nytta av, han e snål och ger dom inget nåt, dom vill inte ens åka dit längre…

     Det konstiga är att det finns män som tycker att det är härligt med barn och engagerar sig för dem fast det inte är deras barn (från början).

     Att barn inte vill åka till sina pappa för att han är oengagerad är ju helt sinnes. Vad är det för fel på dem?

     Man bör akta sig för att ta ihop det med en sån pappa som har barn men inte engagerar sig i dem.

     Fast samtidigt så finns det kvinnor som tycker det bra att barnen inte är där så mycket, tänker inte på att det strax är deras tur.

      Det är ju det som är så sjukt här: Stefan verkade ju verkligen vara en engagerad och närvarande pappa? Han insisterade på att ta halva föräldraledigheten, hade ”pappablogg” och liknande. Så drar han från sina barn flyttar 80 mil bort och träffar dem vid enstaka tillfällen 🙂🙂🙂 idiot

       Skaffade två nya barn och är sådär superengagerad i dem medan han leker lite med de första en gång i månaden typ? Sjukt märkligt

       Pappabloggen handlade väl om honom själv och inte barnen så att säga. Bara ett sätt att få synas.

       Helt sjukt det där. Förstår verkligen hur man kan göra ett sånt val?!?! Och hur kan man som partner till någon med barn ens komma på tanken att ”ta” en pappa ifrån sina barn? Men sjukast av allt är att han gick med på det och lämnade sina barn.

  Kul att hon tar universitet som exempel när hon själv ens knappt satt en fot på gymnasiet.

   Ja och att vänskapen kan vara bra för att kompisen kanske har ett stort bolag i framtiden? Lite märklig syn på meningen med vänskap.

    Gamla Bella lyser igenom

   Kanske just därför hon rekommenderar andra att plugga. Hade hon inte sålt sitt bolag hade hon ju haft 0 utbildning att falla tillbaka på.

   Och det är väl ändå skillnad på att nätverka och skaffa vänskaper? Eller tror ni att ett gott nätverk består av 100 supernära vänner?

  Memento mori (men är man tjugo bast är väl inte drt nån nyhet)

  Jag vet inte hur jag ska formulera mitt tips men en terapeut sa ”livet går inte ut på att alltid vara lycklig utan på att inte alltid vara olycklig”
  Jag satt och var så ledsen över att inte vara de där pigga glada och peppiga personen som ”har allt”.

  Jag önskar jag hade vetat att livet är en berg och dalbana och att sorg och smärta går över och är en del av livet. Idag sitter jag still i min lilla ela när det stormar för jag vet att allt löser sig.

  Jag tyckte det stod ”bjud ut dig” och hickade till. Skämt åsido, det var väl kloka om än inte direkt revolutionerande ord. Att knyta kontakter är faktiskt väldigt viktigt, social förmåga är ofta avgörande.

  Jag tycker hennes råd var jättebra och täkvärda! I hennes podd Isabella möter Sheila låter hon även där väldigt klok och insiktsfull.

   Tänkvärda… Inte täkvärda (vad nu det skulle vara…).

    Valentina släpp det
    Du förstod säkert att hon stavade fel, ska fann stava extra mkt fel bara för alla språkpoliserna här inneeeeee

     Hon rättade ju sig själv? Haha

    Valentina vad är alla punkterna för?

  Naturligtvis missade hon det viktigaste. Skaffa dig en bra utbildning så att du har något att falla tillbaka på om allt annat sk*ter sig.

  Att lära känna folk, t ex under studietiden, är ju bra. Lite synd att det rådet formuleras som om det är just för att folk kanske kan gynna dig i din karriär framöver som man ska göra det. Jag ser studietiden som en tid där man kan skapa goda vänskapsband.

  Tydligen så måste ECT-behandlingen återinföras. Belsabub är mer manisk än någonsin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.