För influencers eller vanlisar?

Bildkälla: Kenzas Instastory

Kenza postade den här bilden igår på sin story, och den fick mig att börja fundera…
Nu befinner jag mig väldigt sällan på en strand, så kanske är det därför jag inte riktigt kan avgöra huruvida jag är ”fresh” på stranden med smink och planerad frisyr.
Efter att ha funderat en stund kom jag fram till att det här är jag på stranden:
– Bekväma badkläder
– En frisyr som håller håret borta från ansiktet. Hatar när håret blåser i ansiktet.
– Cerat/vaselin/carmex till läpparna
– Solskydd i form av spf och skugga

Eftersom jag aldrig gjort varken lashlift eller browlift så är det ingenting som ingår i min strandrutin, och jag undrar mest om ”vanligt” folk håller på så här, eller om det bara är influencers?
Detsamma gäller det här som alla influencers håller på med innan de filmar och publicerar sin förlossning på sociala medier. Då är det en hel massa skönhetsdonande som måste ske så att de ser ”fresh” ut på förlossningsfilmen.
Här kan jag så klart varken säga bu eller bä eftersom jag varkens fött barn eller haft planer på att filma en förlossning, så min fråga till er är:

Är det här ett typiskt influencerbeteende eller någonting som vanlisar också sysslar mer?
Kanske är jag bara lat och bekväm? Eller handlar det om att jag varken fotar eller filmar mina strandbesök?

Vilken hörna hamnar du i?
”Strandsnygg” eller ”strandslapp och bekväm”?

83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Mittemellan.. färgar gärna bryn och fransar (alltid och inte bara innan resa). Gick till frisören innan förlossningen men också kanske praktiskt eftersom man inte hade mycket tid efter. Okej kanske inte mittemellan direkt men liite tänker jag på det ?

    Alltså jag simmar under vatten, snorklar och dyker när är vid havet, så skiter fullständigt i hur jag ser ut. Saltvatten har ju en tendens att få bort både snygga lockar och läppenna ?

    En dag på stranden handlar fan bara om att ha lika många levande ungar när man åker därifrån som man kom dit med. En bonus om man dessutom hittat badkläder där diverse inte ramlar ut under tiden.

      Word!

      Haha och att fikat kom med i stressen!

        Äsch, blir bara sand i fikat ändå

        Fikat är jätteviktigt. Så mysigt ?

      ????

      Är nog så för de flesta… men flunsorna måste ju se fräscha ut för sina foton tycker dom

    För en lashlift var 6 vecka, tar 45 min så slipper du ju tänka på att sminka ögonen så det är ju knappast jobbigt iaf.

      Jag slipper tänka på att sminka ögonen – helt gratis!

      Får panik av tanken på att ligga och blunda i 45 min

        Låter skönt att få vila i 45 min.

          Ja, jag fick vila i går i 50 minuter! Tandläkaren!

          Bad han bedöva mig så jag blev helt borta men han sa att det är bara i USA man drogar veklingar.

          Jag är ingen vekling, småbarnsmamma! Jag behöver sova tack?

          Asså det är ju skillnad på att ta en powernap i 45 min och att någon säger åt dig att man inte får öppna ögonen på 45 min

            Brukade färga ögonfransarna på salong tidigare men klarar inte ens de 10 minuternas blundande utan stresspåslag ”får inte titta, får inte titta, får inte titta” ?

        Jag med! Gjorde sånt 2018 och kan bara inte blunda så länge utan att få panik! Tydligen rätt vanligt…

      Kan man göra yumi/lash lift med korta ögonfrallor? Och band händer om man har mascara på behandlade fransar – eller behövs inte det alls? ?

        Första 24 eller om det är 48 timmarna ska man inte ha nåt på, men sen är det inga problem att ha mascara på. Fransarna ser ju mer ut som fylliga fina naturliga fransar, är ju ändå skillnad att ha mascara på.

    Jag fattar inte att flunsor lägger upp sånt där helt utan ironi. Å andra sidan fattar jag inte flunsvärlden över huvud taget så frågan är varför jag hänger här.

    Strandsnygg för mig är vattenfast mascara, that’s it.
    Tycker man ska lägga fokus på annat när man föder barn än hur man ser ut. Alla är olika såklart men hade inte en tanke på hur jag såg ut när jag födde. Tacksam att mitt fokus riktades dit det skulle.

      Nej eller hur. När min äldsta var ca två veckor gammal så hade jag haft håret i samma knut sedan dagen innan förlossningen, fick klippa lös den tovan… Mådde inte super pga förlossningsskador osv, men var åtminstone skönt att slippa oroa mig för hur jag såg ut.

      … att vara lite snygg på stranden har väl inget med att föda barn att göra?

        Du läste kanske inte inlägget så noga nu.

      Varför då? Är man minsta rädd om sina ögon och hud använder man ju solglasögon! Spf 30-50 i ansiktet och kroppen, även läpparna. Vaselin i solen är vansinnigt.

        Haha, tänker på min kompis och jag som kom på den briljanta idén att smörja in oss i matolja och sola uppe på mitt tak på 6:e våningen i innerstan. ”Då måste vi ju bli skitbruna” Tur att mamma kom hem precis innan och skällde ut oss. Vi hade ju blivit friterade!?Detta var nån gång på 80-talet.

          Inget ont om din mamma nu, haha, bara något som slog mig: hur sjukt att det var så vanligt förr att ”skälla ut” barn för den typen av saker? Upplever iaf att det har försvunnit lite sen dess.

          Liksom hur sjutton skulle ni veta att det var något fel? Och vems ansvar är det att lära barn vad som kan vara skadligt, etc. Sån kunskap föds man ju inte med.

            Tror att du läser in lite väl mycket här nu. Enligt mig var det en skön tid där folk kunde säga rakt ut utan att linda in saker som i dagens läge.

              Hehe ja kanske. Kan bara inte se framför mig att man skäller ut två barn som gör något som de omöjligt kan veta är fel. Men jag vet/minns att det var så då. Now days är man ofta lite mer pedagogisk med barn

                Så pedagogiska så ungarna växer upp utan att klara någonting.

      Klart man fokusera på fler saker än en! Jag flyttade 85 mil två veckor innan barnet föddes, inredde nytt hus, klippte mig och förberedde mig mentalt. Sluta låtsas att människor som målar naglarna innan förlossning inte bryr sig om sitt barn. ?

        Det skrev jag ju inte? Jag önskar att kvinnor kunde slippa fokusera på hur de ser ut när de ska föda. Det är en extrem press och stress och i grunden osunt fokus. Men jag förstår varför det är så. Vi lever i en knasig tid. Jag önskar att alla kunde känna sig så avslappnade i kroppen att man slapp bry sig och lägga tid och energi på det. Finns så mycket annat som är viktigare och smartare att lägga sin energi på när man väntar barn. Sen är det ju kanske inte just nagelmålarna jag syftar på utan de som vaxar sig, brun utan solar sig, fixar brynen, fixar fransarna, sminkar sig och fixar håret för att kunna ta en tjusig men totalt verklighetsfrånvänd bild i förlossningssängen. Minns hur mycket kärlek Kate Middleton fick för att hon klev ut och visade upp bebisen utanför sjukan trots att hennes mage inte sjunkit ihop överhuvudtaget. Så pass mycket påverkar ouppnåeliga ideal och fantasier oss.
        Du är säkert en fin mamma ?

      På förlossningen brydde jag mig inte ett jota men tyckte det var så skönt att föna håret efter duschen på BB (ja, jag hade med mig hårfön….) och dra på mig lite smink innan vi åkte hem.

    Människan är så ytlig att till och med Narsissus skäms.

    Har försökt mig på att vara ”strandfräsch” men det har alltid misslyckats totalt. Kropp och ansikte flottigt av solkräm, slingor av håret hamnar (även om jag har håret uppsatt, har tunna hårstrån som lever sitt eget liv ?) i det flottiga ansiktet, sand här och var, gasig av strandsnacks osv osv.

    Tacka vet jag när man kommer hem alt till hotellrummet efter en stranddag och få fräscha till sig! Nu är jag sällan på stranden för jag tycker det är satans tråkigt + tål inte värme så bra, men ändå ?

      Word!! Förstår inte hur folk med solkräm lyckas se snygga och icke-flottiga ut! Vad är deras hemlighet?! ?

        Pizbuin, blir varken fettigt eller kladdigt.

        Fattade inte heller det förut men senaste åren har jag köpt en solkräm till ansiktet som inte blir flottig. En mousse från evy. Väldigt skönt!

        I övrigt noll ”fresh” på stranden. Hatar stranden och särskilt sen jag fick barn, vill bara att alla ska överleva

      Aldrig brytt mig särskilt att vara fräsch på stranden, det vore som att piffa sig när man går till gymmet, typ. Håller med i allt övrigt?, speciellt känslan av att få ta en dusch på rummet efter ”sandbad” och därmed sandkorn ända in på trumhinnan vad det känns..Förr fanns ju inget bättre än att ligga i solen typ, nu blir jag uttråkad direkt och hatar när det steker.

      Har faktiskt haft samma problem. Men började med en speciell kräm från nivea endast för ansiktet. Står något typ ”no sticky feeling”.
      Älskar den, känns nästan mer som en primer. Tips för er att testa 🙂

        Åh, tack för tipset! Ska kollas upp ?

    Blir man fräschare för att nån har kammat upp ens ögonbryn så de ser skrämda ut? Om det gör att man inte blir flottig av spf, saltig av havet och svettig av solen så låter det ju toppen.

    Min strandlook är nästan alltid: SPF 50 överallt, håret uppsatt eller i en fläta, badkläder och flipflop/tofflor. Behövs inte mer, jag är inte där för att se bra ut eller titta på andra utan för att njuuuutaaaa.

    Inget fel i det influencers håller på med men tycker inte någon ska känna sig ”ful” för att de inte fixat sig. De flesta av oss lever inte som influencers gör.

    Jag är strandsnygg och bekväm. Varför skulle man inte kunna vara båda?

    Kalle Wahlström har åkt till Ukraina med en lastbil förnödenheter. Jättebra. Men hela grejen är ett samarbete med hans egna företag @preppbox
    Nåt känns väldigt snett här. Åkte han till Ukraina för att göra reklam för sig själv?

      Vet du, jag tror att det för en ukrainare inte spelar någon roll.

      Får man inte själv dra fördelar av välgörenhetsarbete? Svårt att växa som företag isf. Hans fokus är ju det han gör, inte vem som gör det.

    Lite ot, men vad exakt gör man vid ett ”browlift”? Är det samma som när ögonbrynen ”tatueras”el vad de nu gör? Såg nån flunsas nygjorda ögonbryn och herre alltså..såg ut som två svarta fyrkantiga tuschstreck, fruktansvärt fult imo och har svårt att fatta hur man ens kan betala för att få sådana bryn, w.t så det ryker om det.

      Brow lift är väl när ögonbrynens hårstrån kammas uppåt och ”läggs perfekt” för att sedan lamineras? Håller ett par veckor vad jag har förstått. Tuschpennan är dock en ögonbrynstatuering!

        Ok så man ”laminerar”, det är ju sånt man gör med plastfickor och laminatgolv är ju plastat golv, så då torde det alltså vara nån form av ”upp plastning” av brynen då? Eller är det kanske så att man använder vanlig hederlig permanent vätska, men kallar det, som med så mycket annat idag, nåt som låter lite fräckare bara…

          Ja det är permanent. När jag utbildade mig till hudterapeut för några år sedan hette behandlingen ”franspermanent” bara, ögonbryn var det ingen som gjorde då ännu utan det är ju ganska nytt.

            Tack för svar.?

          Tycker du att vi ska kalla det ”upplastning” eller vad är du egentligen emot?

            Ja, kanske det, om det nu är plast man använder, är rädd det dock inte kommer locka så värst många kunder dock…Och för sakens skull, bara för att man undrar vad saker och ting egentligen är, behöver man inte vara ”emot” något.

              Låter mer som att du inte riktigt vet vad laminering är? Det är inte något som enbart kan göras med plast, eller har med plast att göra i sig.

    Jag färgar fransar och bryn regelbundet, fransböjning någongång emellanåt. Vet att jag är snygg så behöver varken läppmake up eller fixad frisyr till stranden.
    Löjligt skulle jag säga att det är!

      Måste ”fula” ”behöver” det eller? Lägg av! Kan vi inte bara få VARA

    Strandslapp på egen strand

    Flunssorna lever ett liv och resten av befolkningen ett annat är det vad jag tror för det mesta ?

      Och tacka Gud man tillhör den vanliga befolkningen. Drag me too hell istället för att bli en flunsa.

        För resorna och vissa grejer som flunssorna får så skulle det ibland vara helt roligt att vara flunssa.. jobbar själv inom vården och jobbar röven av mig och har ändå inte råd med semestrar med familjen osv ???‍♀️
        Men allt utseendehets och sälja sitt liv och själ till olika stuff så njaaaa…

    Tyckte den storyn var så onödig, menmen kanske nödvändig för någon därute som vill vara strandsnygg.

    Vad är det för skvaller Johanna och Edvin pratar om i ”Ursäkta?” som cirkulerar i Stockholm? Tydligen ”århundradets skvaller”. Någon som vet vad detta kan vara?

      Brorsan Ingrosso ryktas vara pappan till ett blivande barn.

        Toremos?

        Vilken bror?

        Om det är han hoppas jag Pernilla Wahlgren får vara en stolt farmor och att de tar ansvar och inkluderar bebisen i familjen. ❤️

    Jag går till stranden ofixad och går därifrån som en QUEEN, solkysst med underbart lockigt hår av saltvatten och vind. Njuter så av att bli ompysslad av moder natur?

    Beror lite på vilken strand och tillfälle men oftast vill man väl gärna se lite fräsch ut även på stranden, man kan ju slappa och vara bekväm ändå.

    Färgar alltid ögonbryn och gör lashlift inför semester! Man känner sig fräsch 24/7 utan att behöva sminka sig överhuvudtaget.

      Jag med! Hade gärna gjort lashlaft oftare om det inte var så dyrt + tar tid.

    Jag skulle nog beskriva mig själv som ett träsktroll på stranden.

    Jag är alltid snygg. Tänker aldrig bli en bitter, gammal avundssjuk tant som har gett upp helt.

      Dags att börja jobba på personligheten då för du låter redan bitter och avundsjuk på alla som inte värderar utseende lika högt som dig. Så det är bara gammal kvar så är du exakt den du beskriver att du föraktar.

        Noll logik i din kommentar lol ?

    Veckorevyn ringde och ville ha tillbaka sina tips från 2005 ?

      Skulle precis skriva samma sak… ”Så blir du snyggast på stranden i sommar – kändisarnas bästa tips!”

    Räcker med en fin bikini som jag känner mig bekväm i, spf och solglasögon ?

      Orka bry sig liksom…

    Det ena behöver inte utesluta det andra. Känner mig som mest bekväm när jag är lite piffig. Min snygga bikini är väldigt bekväm inte en bygel eller åtsittande i sikte. Färgar bryn och fransar före just pga bekvämt att inte ta med sminkväskan på semester. Spf är ett måste ofc och man kan vara snygg i en fin knut. Så ser inte alls dikotomin snygg – bekväm här men kan ha helt fel!

    Är d här verkligen Maldiverna? Finns ju vackrare stränder i Thailand. Ytligare tjej än K får man leta efter.

      Det är Thailand lol

    Äsh jag vill också va snygg på stranden. Blir gladare då. Gör absolut lashlift på sommaren, så skönt att slippa bry sig om smink men ändå känna sig lite fin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.