Mamma förlorade umgänget med sina barn efter att ha lagt ut innehåll på Tiktok

Bildkälla: Sveriges Radio

Igår rapporterade Sveriges Radio om hur en mamma tillfällgt förlorat umgänget med sina barn efter att hon lagt ut videos på Tiktok där hon skrev om sitt missnöje med sitt föräldraskap.
Enligt SR har det inkommit hela 300 orosanmälningar efter en särskild video, och nu har alltså socialtjänsten valt att agera mot mamman.

Den här specifika mamman namnges inte i Sveriges Radios inslag och jag skulle uppskatta om det kunde respekteras även i det här inlägget. 
Annars kommer jag bli tvingad att stänga kommentarsfältet, och det är ju inte kul för någon.
Det finns andra plattformar där detta tillåts.

160 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tiktok känns som en plats för MÅNGA orosanmälningar överlag, dessutom lite fräsch övervakning och kartläggning från Kina! 🤮

   Tiktok är de gränslösas paradis

    Till skillnad från..?

   Om du sett hennes videos hade du förstått att anmälningarna hade grund i detta fall.

    Har inte ifrågasatt orosanmälningen gällande kvinnan!

     Förlåt, då tolkade jag dig fel

    Kan du utan att namnge berätta vad hon sagt?

  Man kan ju undra vad personen sa och gjorde som gör att soc inte tyckte att det räckte med stöd för mamman och barnet i hemmet istället.

   Om du hade sett hennes videos då och nu så lovar jag att du hade förstått varför de tycker hon är olämplig som vårdnadshavare. Hon har skrikit hysteriskt i sina videos och sagt väldigt olämpliga och sjukt konstiga saker.

    Hon verkar extremt instabil baserat på sitt innehåll och agerar _väldigt_ gränslöst. Är inte förvånad att soc agerat som de gjort.

    Är vanligtvis den som tycker att folk som sitter bakom skärmen och orosanmäler influencers överreagerar starkt och att de gör det för att nypa till personer som de känner att de inte kan nå genom att bara skriva elakheter i kommentarsfältet. Men detta är något _helt_ annat.

    Herregud vad hjärtskärande!! Så detta har pågått ett tag??? Arma arma barnen. Förstår ni hur de måste ha det?? Får fan ont i magen själv. De måste ju vara livrädda dygnet runt? Tack gode gud för sociala medier, detta är
    Ju inte första gången sjuka föräldrar lägger upp saker som leder till att barn ”räddas”.. ja sociala medier är vidriga på många sätt men de liv det kan rädda. Puh!

     Hur fick du tillräcklig information för att se att detta är ”hjärtskärande”? Eller, vad baserar du din tunga kommentar på?

   Hamnade i mod. Men ja, hon har betett sig väldigt märkligt och sagt sjuka saker samt fått massa utbrott.

   Efter en anmälan gör socialtjänsten en utredning där de samtalar med mamman, barnen, skolan, personer runt dem o.s.v. DÄREFTER tas beslut om omhändertagande. Det baseras inte på hur en person reagerat på en tiktok-video…

    Jo det fattar nog de flesta också att det är så det går till 🙂

     Inte Anonym som skrev 12:08 låter det som? ”Man kan ju undra vad personen sa och gjorde som gör att soc inte tyckte…”?
     Bäst att vara tydlig så inte folk tror att en random tiktok-video kommer leda till LVU på 3 röda sekunder. Florerar redan rykten om att Socialtjänsten gärna snor barn från utländska familjer i Malmö och det är farliga rykten.

      Samma rykte florerar här i Trollhättan. Vi som arbetar med barn och unga har fått förklara väldigt tydligt att soc inte tar barn beroende på om de har en viss hudfärg eller tillhör en viss religion.

       Det är så hemskt! Man förstår ju att familjer får panik när Soc kontaktar dem, istället för att önska hjälp och stöd frivilligt som är såå mycket vanligare än tvångsinsatser. :/

        Ett annat sätt kunde ju vara att myndigheterna gör klart för dessa familjer, redan när de kommer till Sverige, att barnen inte ses som föräldarnas egendom här och varför det är så och att de måste följa svenska lagar.

       Fast jo kimpolainen, så är det.

    Nej det är inte sant att ”Efter en anmälan gör socialtjänsten en utredning”. Inte en UTREDNING.
    Men de tar ett samtal med (båda) vårdnadshavare efter en anmälan. Vilket inte per automatik leder till en UTREDNING. Du skrev ett riktigt grovt fel där. Du bör nog inte kommentera på nätet mer, iallafall inte med ””information””.

     Processen för en orosanmälan är skyddsbedömning inom 24 timmar, förhandsbedömning inom 14 dagar och efter det öppnas eventuellt en utredning.

   Har ingen aning om vem detta inlägg avser men har reagerat själv på en person som lägger upp mycket problematiskt innehåll på TikTok. Gjorde faktiskt en orosanmälan lika mycket för barnens som för kvinnans skull som verkade må väldigt dåligt.

   Mamman ville inte ha hjälp eller stöd. Hon vill inte ha med någon myndighet eller skolan att göra. Enligt henne själv har hon inte gjort något fel.

    Precis. Hon stretar emot precis allt, ibland av helt obegripliga skäl. Hon skulle kunna kallas en typisk foliehatt. Ibland är hon övervakad av Säpo, ibland har det varit folk i hennes lägenhet (inbillar hon sig) för att samla information osv.
    Hon behöver en annan sorts hjälp än stöd från soc först och främst, innan det är hon inte mottaglig för något annat.

    Det är otroligt synd om henne trots att hon ibland är riktigt elak mot folk (inkl sina barn).

    Men hon är också helt ensam så ingen kan ta tag i tex en LPT eller försöka få henne till samtal med vården.
    Så jävla sorgligt.

     Hon låter inte mentalt frisk och behöver såklart vård och hjälp. Stackars hennes barn! 💔

     Ja nästan lite konstigt att LPT inte har skett än? Men kanske inte finns någon anhörig som orkar ligga på vården tillräckligt. Hon verkar vara väldigt sjuk, typ psykotisk eller manisk. En del av sjukdomsbilden är ju att man har noll sjukdomsinsikt. Inte konstigt att hon blivit av med vårdnaden men det hela är ju bara väldigt sorgligt och hemskt, framförallt för barnen. Hoppas hon får hjälp.

      Din empati lyser verkligen igenom. Aldrig funderat på att stötta en annan mamma?

       Hur tycker du hon ska stöttas? Genom hurrarop att hon ska slåss mot soc och fortsätta skrika sig hes på sociala medier om att hela världen är emot henne?

       Har du sett hennes videos så borde du räknat ut att det handlar om en människa som inte alls mår bra och behöver vård.
       Det är väl ändå att stötta någon.

        Nej men snälla? Moderering? Vartannat inlägg? Är ju lönlöst att skriva saker som publiceras långt senare.

      Nej hon har ju verkligen ingen så då finns det ingen som kan ordna LPT.
      Jag vet tänker inte ställa någon amatördiagnos men hjälp behöver hon, det är klart.
      Det blir ju inte bättre av att hon är ensam, ingen att prata med, ingen tillhörighet, ingen närhet. Det gör ju vem som helst småtokig.

       Ska DU avgöra om kvinnan behöver LPT *blir mörkrädd*

        Jag? Vart sjutton har jag skrivit att jag ska avgöra det?
        Tycker jag varit väldigt tydlig med att det är en LÄKARE som bestämmer kring en LPT.

        *tänd lampan så du kan läsa vad det står*

         Tror du har råkat ut för ett troll här. Försök ignorera hen

          Ja det har du rätt i. Ska ignorera.

      Inte alls konstigt för lpt krävs att hon utgör en fara för sig själv eller andra. Att må dåligt, fatta dåliga beslut och inte ha självinsikt i sitt mående är inte skäl nog

     Låter som en väns X. Hon har diagnosen schizofreni.

     det jag läst mig till om henne är att hon varit med om fruktansvärda saker i barndom😥 jag hoppas hon får hjälp. tvivlar inte på att hon älskar sina barn❤️

     Låter mer som schizofreni än ”foliehatt”…

     Socialen och myndigheterna vet om denna kvinna och hennes problem.
     Men att få en LPT är inte så lätt som folk här verkar tro.
     Att vara alkoholist, skrika och bete sig galet på tiktok är inte skäl nog till LPT, eftersom hon inte har vårdnaden om sina barn så är hon ingen fara för sig själv eller andra, därför får hon inte LPT.
     Man kan inte ge folk LPT bara för att dem beter sig annorlunda och har problem.
     Det enda man kan göra är att skydda hennes barn, och hoppas hon väljer att frivilligt ta emot vård.

     Det krävs extremt mycket för att man ska få LPT.

   Jobbar som familjebehandlare. Jag och mina kollegor kan inte vara ett skydd för barn, de barn som far illa ska inte vara i hemmet med sin omsorgsperson. Alla kan skärpa till sig de få timmarna vi är hos familjen per vecka.

   Det är inte efter enbart en video utan det handlar om en kvinna som vägrar se att hon är skadlig för sina barn. Hon beter sig näst intill psykotiskt och var dessutom precis på gränsen till att bli hemlös. Hon anser sig vara förföljd av myndigheter och har en m mycket märklig verklighetsuppfattning.

  Det pratar ofta om ”mom shaming”, när någon säger till om något den tycker verkar vara fel, som något så hemskt men i det här fallet kan vi väl enas om att det är bra att vi har en inneboende instinkt att säga till när vi ser något som är fel?

  Och visst, jag förstår också att det är enorm skillnad på att kritiseras för att ge sitt barn en Festis för mycket mot att, som i det här fallet faktiskt skada barnet, men det finns ju gråzoner. Ska man tex låta det passera om man ser någon låta sitt barn åka bil utan bilbälte? Ska man låta det passera om man hör att någon har en raljant ton mot sina barn? Ska man låta det passera om man ser någon ge honung i yoghurten till sitt barn, trots att honung kan vara livsfarligt för barn under ett år?

  Hänga ut är aldrig rätt, nu menar jag kritisera (eller snarare ge feedback) i DM.

   Hade uppskattat om någon trevligt och vänligt påpekar att jag gjorde något farligt med mina barn. Jag vill ju mina barn väl men kanske gör något fel av okunskap eller obetänksamhet

   Jag är för att om mitt barn gör något dåligt/farligt/etc att någon säger åt mitt barn precis som jag uppskattar att någon säger åt mig som förälder. Sen finns det ju olika sätt att säga till. Tänker att som influenser så får man säkert några som är vänliga och vill väl men att en stor del inte kan bete sig utan kallar personen för idiot, dumförklarar och är otrevliga. Mer trevlighet till folket och mer hjälpsamhet tack.

  Men är det inte väldigt inne nu med content där man ”hatar mitt föräldraskap” och liksom ska göra sig lustig över hur dåligt allt är och hur jobbiga både ungar och sambo osv är?

  Säger ju inte att det kanske i detta fall inte var befogade anmälningar, har inte sett innehållet i fråga, men det känns som att det är lite den jargongen överlag idag.

   Detta är på en helt annan nivå.

    Orkar du förklara vad som hände? Har som sagt inte sett innehållet själv.

     Jag har arbetat inom slutenvårdspsykiatrin och kan säga att hennes videos har varit som tagna därifrån. Hon har skrikit, gapat, svurit, varit osammanhängande, uttryckt paranoida teorier… Verkligen hemskt. Vad jag vet så har inte barn figurerat i hennes videos men de har enligt henne ibland varit i ett annat rum och hon har gapat mot det rummet att hon inte orkar med dem. 🙁

      Du har inte jobbat inom ngn slutenvård. Om folk skulle bli inlagda baserat på att de ”gapar och skriker” skulle alla å det är många, riskera tvångsvård.
      Du gillar inte kvinnan ifråga och ditt sätt att trycks till henne är att anmäla och få henne idiotförklarad.

      Med vänner som dig behöver man inga fiender.

       Du verkar inte förstå att utredning skett och skäl fanns för att omhänderta?

       Slutenvård är ju inte samma som tvångsvård?! Dom allra flesta inom psykiatrin som vårdas inneliggande gör ju det frivilligt? Så vad menar du?

       omg du skriver om/till samma ”koala” som jag gör några decimeter högre upp. avrådde hen bestämt att inte kommentera på nätet mer någonsin…för mycket fel för att kunna viftas bort.

        Du ger mig hopp om mänskligheten Helene ❤️

        Själv gillar jag varken att plåga kattungar eller människor.

        Men det är jag det.

     Finns en tråd om detta ämne på Flashb. I den tråden länkas till mammans tiktok.
     Har inte följt denna kvinna utan bara sett enstaka video men hon verkar spritt språngande galen. Stirrig blick, ovårdat utseende, sitter och skriker osammanhängande nonsens. En sån person som sitter och skriker för sig själv på tunnelbanan typ.

     Kan inte vara säker på vem det är men den kvinnan jag tänker på uppvisar ett extremt utåtagerande gränslöst beteende som passerat vanligt gnäll och negativitet.

     Bla har hon skrikit i tiktoks att hon vill bli full, och det är så j*vla drygt att vara tvungen att vara hemma och passa sina sjuka barn. Och när jag säger skriker så menar jag verkligen skriker. Det är en pågående psykos typ.

     Sen blir hon utslängd från krogen 24/7 ibland för att de tror att hon är prostituerad och ibland för att hon inte är det (enligt henne själv) .

     Anmälningarna är befogade

      Stackars barn. Fyfan vad sådant sätter spår i människor hela livet, att ha en in stabil förälder som inte vill vara förälder.

    Denna person har bla skrikit hysteriskt i en video samtidigt som barnen la hemma sjuka, hon skrek att hon är trött på att ta hand om sina barn och att hon vill gå ut och festa osv. Trodde det var ett skämt första gången jag såg en av hennes videos. Hon är helt gränslös. Tror dock inte hon mår så bra .

     Skickade en förklaring men hamnade i mod. Men alltså hon är gränslös, det kan nog alla som sett hennes videos intyga. Hon verkar inte må speciellt bra psykiskt.

     Rätt ska va rätt. I just den videon du hänvisar till var barnen inte hemma. De hade ”pappavecka”. Hon hade däremot haft dem hemma hela veckan när de var sjuka. Därav helt slutkörd. Hon har inte fått ha barnen hemma sedan dess.

      Camilla, varför modd?

       ”Camilla, varför modd?”
       Varför vill du förgöra henne, krossa henne totalt?

        Nu förstår jag inte alls vad du menar. Jag vill inte förgöra någon. Det verkar däremot väldigt många andra här vilja. Mamman agerar gränslöst i de flesta av sina tiktoks(även i den jag kommenterade), MEN barnen var inte hemma och folk få fan lära sig att lyssna både en och två gånger innan de agerar.

      Ja rätt ska vara rätt, många har spridit att barnen var hemma då vilket dom inte var.
      Jag kan förstå hennes frustration men jag tror många kände att det var droppen.

      Titta på alla andra saker, som fyllecell och polisen som meddelade socialtjänsten redan då, innan TikToks användare började anmäla. Hon hamnar i extremt konstiga och konstiga situationer. Hånglar med en totalt främmande man på tåget (som dessutom inte ens såg ut att vilja delta). Kolla om hennes linkedin så säger den banne mig allt om hennes ”tillstånd”.

      En del saker har folk överdrivit men å andra sidan så har både skola och barnens pappa anmält henne så att beskylla TikTokanvändare för detta är fel.

       Det var dom ju visst, hon skrek ju att hon ville gå ut den kvällen men inte kunde pga barnen.

        Nej jag såg liven. Barnen hade varit hemma sjuka och hon var trött på det. Men dom var inte hemma utan hos pappa när hon har den liven.

        Där hon skriker ”och jag har blivit av med barnen och jag vill gå uuut” har folk tolkat som ”jag vill bara bli av med barnen”

        Men nej dom var hos sin pappa då. Hon pratar om det innan just den biten när hon skriker.

   Håller helt med. Attacker på nån som inte kan försvara sig, av någon de ska kunna lita på mest…
   Ta det privat med en vän/psykolog om du behöver ist

   Dem skulle inte ta barnen av att bara vara lite negativ denna person inlägget handlar om gav inte barnen ordentlig mat, brydde sig inte om skolgång hade inte lägenheten inredd för att ha barn hemma. Hon var anmäld innan hon ens börja med TikTok, TikTok videos bara ökade upp det för hon beter sig helt galet liksom gallskriker i videos

  Bra, det var säkert motiverat. Men ändå sorgligt förstås.. och allt online..
  Btw så less på alla som bara gnäller om det negativa, och ÄNDÅ skaffar fler än ett barn (obs med vilje). Inte barnens fel då att du inte tämker

  Personen som det här handlar om mår extremt psykiskt dåligt och är i behov av vård. Att hon förlorade vårdnaden var det bästa som kunde hända. Hoppas att hon får/tar emot hjälp och på sikt kan få en bra relation med sina barn igen.

   Verkligen. Det är så sorgligt att se, och det lär ju bara bli värre om hon inte får hjälp 🙁

   Så sorgligt att se. Jag hoppas verkligen hon får hjälp.

   Tyvärr verkar hon inte ha den insikten att hon är sjuk. Då blir det bara tvångsvård om hon utsätter sig själv eller någon annan för fara :-(.

    Det kommer att sluta så. Med tvångsvård.

     Tror inte ni fattar hur svårt det är att få igenom tvångsvård.

   Jag hoppas barnen blir placerade någon annanstans permanent.

    Barnen bor hos sin pappa

    Dem bor hos sin pappa, han verkar klara av att sköta barnen utan problem enligt socialen och skolan. Barnen får träffa sin mamma ett par timmar var annan vecka.

  Det var väl socialtjänsten som reagerade…?

   Socialtjänsten beslutar inte om umgänge, det är tingsrätten. Så det är tingsrätten som beslutat att fadern ska få enskild vårdnad (då han ansökt om det, det är inget LVU)

  Det är inte Socialstyrelsen som agerar… utan socialtjänsten. Socialstyrelsen är endast en kunskapsmyndighet som handleder och skapar riktlinjer för socialtjänsten. Stor skillnad på dessa två.

   Du läste inte att Camilla vill att vi låterbli att namnge mamman?
   Läs klart texten nästa gång.

  Jag vet inte om du har koll på vem mamman är, men om du vet närmare exempel på vad som har hänt eller sagt så tror jag att det hade varit till fördel att återge delar av det.

  Nu framgår inte vad som har hänt vilket jag tror kan väcka folks nyfikenhet än mer att ta reda på vem det är, i jakt på att få reda på vad som har hänt. Och det skulle exponera barnen ännu mer.

  Jag bara spekulerar efter egen känsla dock. Jag upplever ett större behov själv att kolla upp vem det är än, just för att jag är nyfiken på vad mer exakt hon gjort eller sagt. Men jag kan ju vara helt ute och cykla också, folk kanske inte alls känner som jag. 😅

   Jag googlade rätt på det.

   Det var riktigt jävla illa. Stackars barn… tänk att växa upp med det där.

    Hon har inte jämnt vart sådär. Hon har varit en fungerande människa, varit gift, haft ett jobb, och fungerat helt normalt även om hon nog alltid varit speciellt. Men något har hänt, och allt har gått utför.

  Nått fel i skallen är det ju på henne.

  Det kommer in 300 anmälningar av, vad jag uppfattar som random främlingar, som tittat på hennes TikTok videor, men ingen anhörig, vänner, bekanta har reagerat..Det tycker jag är skrämmande.

   Hur vet vi det? De kan också ha anmält? Det kan också vara så att en så pass sjuk person som denna kvinna har isolerat sig och därför har inte anhöriga, vänner, bekanta någon insyn i hur hon och barnen har det sedan länge.

    Så du har fastställt att hon är sjuk och nu skriver du det offentligt på internet?

   Hon har själv sagt att hennes exman och hans släktingar och även barnens skola har gjort anmälningar.

    Men bra, då känns det ändå bättre, för då har förhoppningsvis barnen vettiga personer i sin närhet.

   Ansi hon har berättat om många anmälningar hon fått genom åren innan TikTok med

  Men du skulle ju inte namnge eller diskutera vem det rör sig om?

  Det var tyvärr bara en tidsfråga i det här fallet. Hon har ju lagt upp videos där hon vägrat släppa in KFM samt polis i sin lägenhet, hon har läst upp orosanmälan som hennes barns skola skickat in till soc, läst upp mail hon fått från barnens far osv.. hon behöver hjälp från psykiatrin, men mig veterligen har hon sagt i någon video att hon inte är sjuk och vägrar uppsöka vård.
  Hela situationen är djupt tragisk, men så länge hon inte vill ha hjälp kommer samhället inte kunna hjälpa henne.

   Jo, man kan bli tvångsinlagd inom psykiatrin och det beslutar en läkare.

    Men det krävs mycket för att en läkare ska besluta om det och vem känner Pia tillräckligt väl och tar tag i att kontakta läkare för det? Hon har ju ingen. Hon har ingen kontakt med föräldrarna.
    Då blir det aldrig något LPT.

     Om hon flippar ur offentligt kan hon också tas in på LPT, men frågan är hur hon beter sig när hon är bland andra? I vissa videos skärper hon till sig och verkar ju förhållandevis normal. Kan hon fejka så när hon sitter hos en läkare? Då är det svårt att sätta henne på LPT. Det krävs ändå tydliga signaler om att man är en fara för sig själv eller andra, och att hon är arg, högljudd och klär sig helt galet är nog inte tillräckligt.

    Jo jo, men då skulle personen i fråga behöva uppsöka vården och det tvärvägrar hon att göra. Ingen läkare inom psykiatrin i Sverige kommer att göra den typen av bedömning utan att utvärdera patienten.

     Precis. Ingen läkare kommer sitta å titta på klipp från nätet och basera sin LPT utifrån det enbart. Lycka till med att få henne till ett frivilligt möte.

      Familjerätten kan ju begära en utredning av hennes hälsa innan man tar ett beslut om hon ska förlora vårdnaden permanent. Då blir hon ju tvungen att träffa en läkare, om hon nu inte väljer bort sina barn istället.

       Det vore ju skitbra! Men jag vet inte om jobbade gått med på att träffa en läkare. Hon tycker ju inte hon behöver göra något alls. Ingen ska lägga sig i.
       Men det vore en bra idé.

     Vid frågor om vårdintyg (LPT) gör alltid jourläkare hembesök!

    Är inte det så svårt att det är praktiskt taget omöligt så länge du inte begår allvarliga våldsbrott? Psyk har sparkrav som alla andra.

     Det beror inte på sparkrav utan på att vi har rätt att bestämma över våra egna liv i stor utsträckning (även om vi är sjuka)

  Ja det är långt mycket mer än en tiktok-video i detta fallet.

  Borde inte barnen omhändertagits för länge sedan? 🥺

   Barnen är inte omhändertagna. Dom bor hos sin pappa.

   Hon har varit en fungerande människa. Varit gift, bildat familj, jobbat, osv. Hon har troligen alltid varit unik. Men så som hon är nu har hon inte alltid varit, något har hänt (alkoholen? psykisk sjukdom som brutit ut? trauma?) vilket har fått henne att tappa det.
   Så troligen hade barnen en helt normalt och fungerande uppväxt, tills det började gå ut för.

  Hon är själv öppen med detta på sin instagram, tipsar om dokumentären osv

  Jag får Lennart. Bladh känningar av henne. Ni minns honom? Hon kanske också har frontallobsdemens? Är inte sjuksköterska eller läkare men någonting är det ju. Önskar barnen allt gott och att hon får hjälp, så att hon kan få må bra.

   Jag får också det, men blev extremt påhoppad i kommentarerna för att nämna psykos eller Lennart Bladh. Det här är ju en situation som kommer sluta lika illa om ingen går in och hjälper

  🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫

  Är det mamman vars nickname är en mejeriprodukt + en kroppsdel?

   Det är korrekt!

   Precis en mejeriprodukt som man har på semlor och en bakdel.

  Tycker så synd om barnen som säkert ser dessa videos och vars kompisar troligtvis ser detta på tiktok! Att man inte enklare kan stänga ner såna här konton som är uppenbart skadliga för alla inblandade 🤔 Är själv uppvuxen med en pappa med diverse psykiska problem och alkoholism och jag tyckte det var pinsamt nog när han satt i centrum! Förstå de här barnen vars mammas fylleklipp visas för flera hundratusen 😭

   Min mamma skrev massa näthat när jag växte upp. Jag bröt därför med henne för ett par år sedan. Inte mycke till förebild.

   Du tycker synd om barnen, som/och dess kompisar säkert ser Dessa Videos:
   En kommentar ovan skrev att äldsta barnet är 10 år.

   ”Får 9 åringar ha TikTok?
   TikTok får bara användas av personer som är minst 13 år”

   Om yngre ”kompisar” ser dessa videos, så är detta iofs olyckliga sammanträffanden, men…de har inte heller så fantastiskt bra föräldrar, pga dessa bortser från åldersgränsen på so.me.
   Detta är dock inget ”fenomen”, utan nåt man rycker på axlarna åt, och därmed inte jämförbart med anklagelserna om att vara t.ex. alkoholist.
   (Jag tycker inte heller att DOMARNA är likvärdiga, men att anklagelserna tillsvidare ska få bemötas på samma premisser)

  Men alltså! Vad är poängen med det här inlägget? Vad innehåller det för intressant information? En person är psykiskt sjuk och får därför inte träffa sina barn? Sen låtsas att det är respektfullt eftersom hennes namn inte nämns – men alla som skvallrar om henne i kommentarsfältet vet ju vem hon är. Så sunkigt. Låt henne vara, hon mår ju uppenbarligen skit.

   Vi är många som genuint varit oroade för hennes barn efter att ha sett videos. Jag är tacksam för att Camilla skrivit det här inlägget. Om man sett hennes videos behövde man inte öppna kommentarsfältet för att se om någon sa vem det är. Det är fel att skriva ut vem det är, men det kan inte vara fel att tycka synd om kvinnan samt tacksamhet för att barnen har satts i säkerhet.

    På vilket sätt hjälpte det henne eller barnen att det här inlägget skrevs, menar du?

     Hon är själv stolt över denna artikel, och har själv spridit den. Så tror bara att hon blir glad att C ser till att den sprids ännu mer.
     Mamman förstår inte att denna artikel inte är till någon fördel för henne.

      Anonym1, ok, hon förstår inte att den inte är till någon fördel för henne. Men tror DU att det är till fördel för henne att ännu fler personer skvallrar om henne, och några som inte kände till hennes story också får upp ögonen för henne, kollar hennes tiktok och förfasas?

     Perfekt fråga Anna!

  Tack och lov är det så att en person i Sverige ej kan ”skvallras” in på tvångsvård för att ett gäng mom shamers ogillar en annan mamma. Det är rättssäkerhet.

   Du har uppenbarligen inte sett vad hon lägger ut.

   Skolan har också anmält henne. Att inte ge barnen mat, hålla de rena etc… det handlar inte om nånting som helst mom shaming här. Hon behöver hjälp, det här kommer sluta illa annars

   Om du kallar det mom shaming att folk har synpunkter på det hon gjort så vet du nog inte vad mom shaming är.

  Vad är meningen med inlägget? Vad är det vi ska reagera på? Radioinslaget eller mamman?

   Skapa lite flashbackstämning i kommentarsfältet kanske?

  Nu handlar Det om en människa som är i psykos, inte gav barnen ordentligt mat, tog hand om deras hygien, vägrade sjukanmäla. Skolan hade också orosanmält.
  Det här borde inte uppmärksammas då det föder hennes vanföreställningar om att alla är mot henne och hon har inte gjort något fel.

   Du framstår själv som instabil när du offentlugt skriver att kvinnan är i psykos. Det ska väll en person med adekvat utbildning isåfall avgöra?
   Du gör dig skyldig till förtal och Camillas får ta smällen för det DU skriver.

    Detta är inte förtal.

    Låter som de är G som skriver detta ??

    Nej, det är inte förtal, och vet du något om mig vad jag jobbar med eller har för kunskap?
    Kvinnan är nu för övrigt tvångsomhändertagen enligt lpt.
    Kvinnan behöver hjälp, är det då så jäkla fel att skriva att hon är sjuk??? Att skriva att någon har en psykos eller en mental nedsättning innebär inte att man vill något illa. Det är uppenbart att hon behöver hjälp och att det här kommer sluta illa annars.
    Men istället hoppar du på mig??

   Psykos? Är du nån jävla psykiatriker eller? Sätt för fan inte diagnos på folk grundat på vad du sett på Tiktok! Herregud!

   Nej! Hon är absolut inte ”i en psykos” (eller psykotisk om man ska uttrycka sig på rätt sätt)…

   vet du vad psykos är?

  Hon har inte förlorat umgänget, utan vårdnaden. Det ska extremt mycket till innan umgänget dras in. I Sverige ser man inte till barns bästa, utan till föräldras rätt till sina barn. Hade vi inte gjort det skulle Tintin fortfarande leva.

   Det är förjävligt. Kräv förändring.

  För de som inte ritkigt känner till fallet, det var inte endast orosanmälningar pga hennes innehåll på tiktok. Skolan hade även gjort flera anmälningar då hon betett sig väldigt konstigt ”runt” dem också. Bara kolla en av hennes youtubevideos och man ser att hon har seriösa problem och vägrar absolut all form ut av hjälp. Hon lever i förnekelse.

  Stämmer inte att det enbart är pga TikTok videos dock, hon har betett sig helgalet på många plattformar och innan hon ens fanns på internet har hon enligt henne själv blivit socanmäld flertal gånger så det är liksom mer än bara videos, hennes lägenhet var inte ens inredd för att ha barn i den enligt myndigheter som besökt hennes lägenhet m.m

  Det är tyvärr inte första gången soc kopplats in angående barrnen pga av modern. Den kvinnan är psykisk sjuk och behöver vård då hon är farlig för sina barns säkerhet.

  Intressant att hon förlorat vårdnaden ”bara” pga olämpligt/gränslöst beteende. Det kanske var rätt, det vet jag inte, men det är ju jävligt märkligt att det går att genomföra i detta fall med ”bara” en skrikande konstig mamma när man i alla dessa tusentals fall där pappan har misshandlat mannan, vittnen finns, han har skrikit och varit våldsam mot barnet, vägrat samarbeta os osv absolut INTE går att ta i från honom några rättigheter. Hur kommer det sig? Är det en socialtjänst som gjort sitt jobb i detta fall men inte de andra, eller finns det större svängrum i fäders oförmågor? (Retorisk fråga, jag vet svaret..)

   Det är inte bara en skrikig konstig mamma, hon har blivit soc anmäld för att barnen inte får rätt mat inte har bra ställen att sova leksaker m.m hemma hos sin. Mamma och också relationer hon haft i hemmet framför sina barn

    Min poäng är inte att hon är bra eller att beslutet är felaktigt. Poängen är att detta aldrig verkar ske när det är pappor som brister och gör det oändligt mycket mer än denna mamma verkar ha gjort. Typ misshandlar och hotar kvinna och barn, skriker och skrämmer barnen och utövar våld mot hela familjen. Då går det tydligen sällan att göra nåt.

     I många vårdnadstvister står ord mot ord och det är svårt för socialen att reda ut vad som verkligen hänt. I det här fallet är det lättare att bilda sig en uppfattning av läget eftersom tiktok-mamman lägger ut allt på sina sociala medier. Det är mycket hon anklagas för som hon inte ens förnekar. Hon är t.ex. helt öppen med att hon inte vill samarbeta med skolan, hjälpa barnen med läxorna m.m. Hon är inte förmögen att försvara sig själv eller ens ljuga ihop ett försvar utan att framstå som fullkomligt verklighetsfrånvänd.

     Pappor som misshandlar brukar förneka brott och de brukar tyvärr vara ganska duktiga på att framstå som oskyldiga. Det finns fall där papporna fått umgänge med barnen trots att de varit rent livsfarliga och det är ofattbart. Jag vet inte vad det beror på. Men jag hoppas att de är undantagsfall och att det inte är något som satts i system.

      Allt det där sker ju i fall med pappor också. Till och med värre. De hotar soc, bråkar med skola och myndigheter mm. Det finns i flera fall bevis i form av sms, bilder, inspelningar, vittnen mm men ändå kan inget göras. Så det stämmer inte att det i detta fall fanns mer är vanligt. Men som vanligt har folk mer acceptans för mäns tillkortakommanden.. som sagt, det var säkert rätt i detta fall men det är helt sjukt att det aldrig verkar ageras när pappor brister på liknande sätt.

      Det är inget brott att inte hjälpa barnen med läxorna och inte fog för att missta vårdnaden. Om skolan hade skött sitt jobb skulle det inte behövas några läxor. Låt barnen ha sin fritid i fred, för tusan! Vilka vuxna måste fortsätta med sina arbetsuppgifter efter arbetstid!

      Blir dem tvångsomhändertagna när dem sparkar, skriker och slår ?

     Skillnad på folk och folk. En pappa som inte är bra för barnen det är mammans uppgift att se till att denne sköter sig , att umgänget blir av och så vidare. Barn som tydligt visar och säger att dom inte vill till pappan spelar heller ingen roll. Ungängesrätten för pappan är viktigare än barnens vilja och hälsa.

     Obs ifrågasätter ej det som skett i ovan case som detta inlägg handlar om

   Känns som det är G som skriver dessa försvarande inlägg men vad vet jag.

   Denna mamman var ingen bra mamma i det skick hon är i just nu, vid flertal gånger har hon också erkänt det

   Handlar inte bara om en mamma som är lite småtokig och skriker till ibland utan det var socanmälningar från skolan och till och med sjukhuset där hon pratat med en psykolog efter en ryggoperation m.m det är många som sett igenom hur hon klarar vårdnaden av sina barn

   Barn borde rent generellt ha mer rättigheter än att dom vuxna ska ha rätt, barnet ska må bra.

   Det är knappast bara p.g.a. olämpligt beteende. Hon samarbetar inte med skolan, det finns anledning att misstänka att barnen inte får bra mat hemma, att de inte kan sköta sin hygien när de är hos henne, hon hjälper inte till med läxor, hon vägrar anmäla frånvaro när barnen är sjuka, hon bråkar/bråkade med kronofogden, hon super, barnen kommer inte i säng i tid när de är hos henne m.m.

   Sen att det finns misshandlande makar som kommer undan är helt sjukt. Det säger jag inte emot, ville bara reda ut varför hon förlorat vårdnaden (eller min tolkning av det hela).

  Finns defentivt likheter med Lennart Bladh , båda har ett sexuellt tema som dem verkar köra på och ett behov av att ”visa upp det ” båda tänker paranoida tankar exempelvis att folk vart i deras lägenheter eller systemet fungerar på ett visst sätt.

  Lennart fick också fix idéer om hur man skulle äta och dricka, verkar som denna mamman också haft det iallafall med olika gifter man kan få i sig

  Båda två lägger upp allt för allmän beskådning och verkar ha väldigt lite verklighetsuppfattning

  Lennart blev ju till slut tvångsmedicinerings och inlagd på akutpsykiatrin , så det kan absolut bli sista anhalten när man är knäpp nog .

   Lennart är till och med död.

    Jag vet att Lennart är död nu, men innan han dog omhändertogs han av myndigheter in princip. Det gick utför snabbt

  Denna kvinna är nu omhändertagen enligt LPT.
  Hon delade live på sin tiktok hur polisen bröt sig in och förde henne till sjukhuset för vård enligt LPT.
  Hoppas hon får all hjälp hon behöver, så att hon kan återförenas med sina barn igen.

  Om det är så att mass anmälningar kring hennes nätaktiviteter lett fram till ingripandet kan fler nätaktivister tvångsomhändertas som dem som ägnar sig åt olaga förföljelse? Om namnen kommer fram på de?

  Nu har hon blivit tvångsomhändertagen enligt lpt. Är det här inlägget fortfarande ok???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.