Paows jakt på perfektion

Trots att plastikfantasten Paow redan har inlägg i rumpan så är hon inte nöjd. Nu avslöjar hon nämligen att hon ska göra fillers i sin bakdel, och visar upp bilder från kliniken på Instastory.

Det måste ju gå åt en himla massa fillers för ett så stort område som rumpan. Eller tänker jag fel? Jag ser framför mig en femliters dunk och att man använder sig av en sån där stor spruta som normalt används till att marinera kött.


En sådan här, men föreställ er att det är Paows rumpa på skärbrädan, istället för den här köttbiten. 🥩🥩🥩

Blev ni sugna på fillers nu? Eller på grillbricka?

Tack för tips! 

169 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nu är det definitivt bevisat – en gång plastic-beroende ALLTID plastic-beroende.

   Ja för alla människor fungerar ju precis likadant. Haha. Och vad gäller just Paow har hon väl inte direkt givit sken av att genomgått någon förändring i hennes synsätt på operationer eller strävan efter perfektion så vet inte riktigt om hon ens kan användas som exempel på någon som ”trillat dit igen”. Obs säger inte att du gjorde det.

    Lovisa
    Om en person aldrig blir nöjd eller känner sig nöjd efter den åttonde operationen så är det nära till ett beroende.
    Det är skillnad på att fixa en sak man är missnöjd med. Och att göra flera operationer under ett år.
    Personer som opererar sig och hela tiden hittar nya fel hela tiden behöver hjälp av psykolog.

     Vet inte riktigt vad din kommentar har med det jag skrev att göra?

      Jag motsätter mig endast TS bestämda uppfattning om att den som en gång blivit beroende aldrig kan ta sig ur det. Det tyckte jag var lite väl generaliserande.

      Lovisa
      Jag reagerade på första meningen i ditt inlägg. ”Ja för alla människor fungerar ju precis likadant. Haha”.

       Ja det är den jag pratar om. Fattar fortfarande inte riktigt varför du skrev det du skrev som svar på det, haha, men jag antar att du förstod att den meningen var ironi?

       Min poäng är alltså att alla INTE är likadana (utan att för den delen förneka att människor han hamna i sådana mönster och att vissa aldrig tar sig ur det mentalt). Därför tyckte jag TS kommentar var lite fjantig i sitt generaliserande.

       Är kanske bara jättedålig på att förklara vad jag menar, haha.

     Lovisa – Jag tror att personen generaliserar och inte menar exakt alla personer i hela vida världen. Ibland måste man generalisera för att visa på skillnader. Det kommer alltid att finnas undantag och tyvärr alltid någon som du som inte förstår när någon generaliserar utan känner ett behov av att påpeka att ”alla människor är olika”.

      Ja som jag skriver i min kommentar 12:34 så tyckte jag det var lite väl generaliserande. Vad har ni för underlag för uppfattningen att den grupp som faktiskt kan sluta operera sig är just undantag och inte ”lika många”, eller tvärtom är i majoritet?

      Jag känner själv inte till ngn statistisk så jag frågar bara.

       Obs menar i förhållande till andra som också initialt haft sett mycket fel och haft svårt att stilla självkritiken eller hantera den.

   Var det inte alldeles nyss hon nämnde rumpan som något hon var nöjd med?

   Håller hon fortfarande på med of?

    Hon har väl inget val om hon inte vill börja jobba i pappas matbutik

  Så Jäkla Sorgligt…. 😞

  Sorgligt och tragiskt bara. Hon borde kolla några säsonger av Botched, så kanske hon kunde komma på andra tankar.

   På tal om Botched.
   Det är synd att det är så enkelt för patienter som har ett beroende bara kan gå till klinkik till klinik om deras ordinarie läkare säger nej till fler operationer.
   Det är samma sak för dem som vill ha större byst, de varnas av sin läkare för att göra dem större. Patienten går till en annan läkare som bara vill ha pengar och gör operationen.

   Det i sin tur innebär ofta att det blir konsekvenser och de behöver hjälp och mycket eftervård.
   Helt galet att folk åker utomlands för en billig och snabb operation som tyvärr kan innebära ett lidande efteråt. Om det blir komplikationer så har patienterna svårt att få hjälp om de åker utomlands då det är andra lagar och regler som gäller.

    Ja.. jag följde en tjej som ville operera näsan. Ett pga att hon inte kunde andas med den och sen ville hon oxå få nytt utseende på den. Hon gjorde som research bra och gick till en bra läkare. Denne sa att med hennes problem så kunde de fixa andningen men inte ge henne riktigt den näsa hon ville ha utseendemässigt, och tvärt om. Då går hon såklart vidare tills hon träffar en läkare som påstår sig kunna göra både och. Det slutar såklart i att det inte alls blir bra, en andra operation (samma läkare) och fortfarande inte bra och sen blir det såklart en snyfthistoria av allt

     Men hon kunde snyfta, så funktionen bestod!?

  Kan nån som är insatt svara på varför man inte ska göra fillers i mitten av ansiktet? Det är nån som har skrivit det flera gånger i kommentarsfältet. Som jag har förstått det så försvinner fillern med tiden? Men sen har jag läst att det inte alls stämmer utan att det flyter runt i ansiktet och med tiden tynger ner ansiktet så att det hänger!

   Den frågan bör du inte ställa här. Vänd dig till legitimerad/certifierad sjukvårdspersonal.

    Du kan göra både och Line! 😌

   jag kan svara på det!

   stor risk för att fillers i ex näsan råkar komma in i blodkärl till ögonen. även att fillers under ögonen ”sprutas” fel ÄVEN av mycket duktiga läkare och därmed skadar synen

    Tack för svar! Fillers i näsan?! Jag har också hört att det inte spelar någon roll hur ”duktig” den som utför injektionen är, det kan ändå migrera och hamna på andra ställen i ansiktet. Jag undrar eftersom jag samtidigt hört att fillers absorberas och försvinner med tiden…motsägelsefullt. Det känns som om folk som jobbar med detta säger lite olika.

     Det har stor betydelse om den som utför arbetet är kompetent eller inte. Dock finns risker och det kan gå fel även om kompetens och erfarenhet finns. Förr trodde man att fillers bröts ner helt efter en tid men med ultraljud har man nu kunnat se att fillers i vissa fall och hos vissa personer kan ligga kvar många år. Det är inte alltid det går att se med blotta ögat dock. Oftast är det för mycket produkt och/eller för ofta man fyllt på som leder till ”puffiga” ansikten. Med åldern drar ju hyn nedåt och med mycket fillers kan det ge ett märkligt utseende. Man kan fylla med fillers och förvilla ögat med hur ljuset avspeglas i ansiktet men aldrig lyfta.

     En del är ärliga med riskerna och andra är det inte. Fillers kan migrera oavsett vem som injicerar men det är lättare skett med en mer oerfaren injection master då de inte lägger fillern direkt på benet utan mer ytligt. Den kan då glida nedåt.

   Semipermanenta fillers baseras på hyaluronsyra, en sockermolekyl som förekommer naturligt i kroppen och drar åt sig stora mängder vätska. Eftersom det är en sockermolekyl bryts den ned i kroppen, därför modifierar man den kemiska strukturen av hyaluronsyra i fillers för att öka hållbarheten. Bryts ner gör den dock, förr eller senare, och det varierar mellan olika fillers beroende på vilka modifieringar som gjorts. Semipermanenta fillers är det ”vanliga” som i princip alla gör, men det finns även permamenta fillers vilka alltså inte går bort

   Fillers kan migrera och delvis lägga sig på fel ställe med tiden. Det brukar kunna ses ganska tydligt när någon får ”anköverlapp” som exempel. För att minimera risken för komplikationer är det viktigt att man går till en estetisk injicerare som med gedigen kunskap, erfarenhet samt en fallenhet för vad som är estetiskt fint. Jag har fillers i läpparna sedan flera år tillbaka och dessa har inte migrerat alls.

   Läs amerikanska studier och kolla på videos med kirurger som varnar för hur mycket filler man använder och var den placeras. Man vet mycket bättre nu om hur fillers beter sig i kroppen och även att den kan vara svår att lösa upp ibland när den migrerat. Man har röntgat ansikten och sett tjugo år gammal filler tillplattad och utspridd över ett större område. Jag hade vid ett ultraljud i ansiktet kvar en massa fillers i ansiktet från fem år sedan. På ena sidan hade den migrerat nedåt också.

  Alltså sätt er ner för nu har tant Margit lite funderingar här.

  Jag kan till viss del förstå att man gör diverse ingrepp i ansiktet, det ser ju både du själv och folk i allmänhet dagligen och även om man såklart borde vara nöjd med sig själv så fattar jag att folk kan känna annorlunda. Identiteten sitter ju mycket i ansiktet. Men röven??? Hur ofta är det ens ett problem. Hur ofta ser folk varandras rumpor? Varför?

   Är verkligen inte team BBL, men tyckte det var en lite skum fråga? Undrar du genuint eller ställde du den bara för att typ förlöjliga ingreppet eller något?

   Jag utgår från att du faktiskt undrar i mitt svar, haha. Har man ett aktivt sexliv kanske man visar sin bak för någon/flera annan relativt ofta, även om man bor tillsammans med någon kan den ju synas i andra lägen. Hänger man på stranden eller i badhus är den ju oftast synlig, både i string men såklart också i mer täckande underdelar. Även på exempelvis gymmet har ju folk typ underkläder eller extremt kroppsnära plagg på sig, men vissa har ju det även till vardags, och även i ”vanliga” kläder är ju formen på bakdelen oftast mer eller mindre synlig. Och i Paows fall specifikt så jobbar hon väl till stor det med att göra content på onlyfans och instagram, jag vet inte hur contentet på OF ser ut men baserat på det hon lägger upp på insta gissar jag att bakdelen exponeras rätt frekvent på båda plattformarna.

    Nej jag undrade genuint vad folk har för sig till vardags som gör att stjärtformen spelar roll så till den grad att man gör en operation. Jag förstår din poäng och i de fallen kan det väl visserligen spela roll, MEN det är ju liksom så rumpor ser ut? Kan inte hitta ett enda fel på före-bilderna här heller. En rumpa är en rumpa och om tex nån man ligger med har åsikter om det så tyvärr är problemet snarare ett annat typ av rövhål.

     Ja är såklart enig i stort. Detta vet du såklart med men särskilt i dagens rumpfixerade samhälle är det väl ofrånkomligt att folk har komplex för sin naturliga stjärt, precis som väldigt länge varit vanligt med tuttkomplex (behöver inte heller synas mer än röven om man inte vill det). Man ser ju ofta fel på de delar av sin kropp som plötsligt står i fokus i samhället i stort (typ alla som från ingenstans plötsligt var mycket besvärade över att inte ha ett tigh gap). Det mänskliga psyket är inte snällt mot en alla gånger. 🙈

     Många vill ju ha en stor röv nu för tiden med skinkor som ser ut som runda bollar, så där har su nog svaret.

     På mitt gym står unga tjejer med löshårs pch lösfransar och tar selfies på röven utan att skämmas, i omklädningsrummet, narcissisernas paradis.

     Men då kan man väl säga det om allt folk opererar… dvs Bröst, näsor etc

    Men främst så bajsar man ju ändå med rumpan.

     Fast inte med skinkorna.

   Håller med att det är absurt! Som att man inte heller kan vara snygg/sexig/eftertraktad/lycklig med en kropp som inte ser helt ”perfekt” ut. Jag själv älskar defekter, det gör ju ett utseende unikt, intressant och därigenom attraktivt.
   Tänk hur mycket smärta, tid och pengar Paow har lagt på att ha stora bröst, platt mage och runda skinkor där inunder kläderna. Men ändå har hon ju inte kropparnas kropp. Det är som en livslång enmanstävling som ständigt byter regler och vars enda bestående faktor är att den inte går att vinna.

    Håller med

    Falsk marknadsföring
    Kul när de får barn sedan och inte är ett dugg lik sin mamma 🙂
    Mannen – Fan va ungen ser naturlig ut, var är all fillers o silikon/saltlösning/botox? 🙂

    skämt å sido

     Kan bli en dyr historia för mamman med. Ett framgångsrikt par i Kina fick barn för ca tio år sedan. Bägge två var attraktiva människor enligt normen.
     När första ungen väl föddes och började få lite drag blev mannen genast suspekt då barnet inte liknade någon av dem. Ungen var rent ut sagt ful. Gener kan ju krocka lite och deras avkomma blir mindre vacker. Bruce Willis och Demi Moores döttrar är bra exempel på detta.
     Barn två och tre föddes och även de var märkbart mindre vackra barn. Det visade sig att kvinnan var mindre vacker men hade genomgått x antal skönhetsoperationer. Mannen kände sig lurad och drog kvinnan inför rätta. Hon dömdes att betala 75 000 pund och han tog ut en skilsmässa med.
     Sensmoralen är väl att inte operera er så pass mycket att era barn ser adopterade ut och om ni tvunget ska operera er var då öppna och ärliga om det.
     Finns även bilder på hela familjen och barnen. Man ser ganska tydligt vems gener som varit dominanta.

     https://www.dailymail.co.uk/news/article-2223718/Chinese-man-sues-wife-ugly-court-AGREES–awarding-120-000.html

      Tragi-komiskt så det förslår.

      Här tänker jag alltid på Rebecca Stella och hennes son, han liknar henne så mkt innan hennes operationer! Hon ser ut som en helt ny människa nu med alla operationer.

       Rebecca Stella ser verkligen ut som en helt ny människa. Var inget fel på henne tidigare och är inget fel på henne nu men hon ser väldigt annorlunda ut. För mycket känsla av onaturligt och plast för min smak.

       Jag hade nog velat veta hur min partner såg ut innan alla operationer om vi nu ska ha barn och personen gjort x antal skönhetsoperationer.
       Man skaffar delvis barn med en person för att man gillar dennes egenskaper och genetik. Om en person har opererat sig till en 7-8a men tidigare va en 3-4a hade jag nog funderat på om jag verkligen ska skaffa barn med den personen. Förmodligen hade jag skaffat det ändå om jag älskar personen och ser en framtid tillsammans men det hade definitivt fått mig att fundera.

       Hur känner ni om ni sett bilder på er partner som är 5-10 år gamla från innan ni träffades och personen verkligen är oattraktiv dvs ful men numera är väldigt attraktiv. Hade det ändrat er inställning till att skaffa barn med henne eller honom?

        Mest hade jag blivit fundersam pga vad det säger om personens självförtroende och värderingar

      Fast ändå en rätt eländig man isf. Han gifte ju sig med kvinnan för hennes utseenden och för att få ”vackra” barn alltså?

      Den storyn är fejk.

   ju fler killar som konkurrerar om en tjej desto bättre urval för tjejen

    Nej det urvalet är ju verkligen det sämsta så det är ju mycket bättre att inte operera sig och attrahera vettiga män.

     fanns BBL på istiden?

   Eller hur!! Börja träna tung styrketräning och är MAT så kommer röven. Den består ju liksom av muskler så varför inte börja använda dem?😅

    Rund röv är till största delen genetiskt.

     Går jättebra att träna till sig en rund och välformad rumpa. Efter hårt slit med tung styrketräning så är min rumpa både rund och rejält ”lyft”. 👌🏻

   Om man använder sin kropp som verktyg i sitt yrke så kanske man visar rumpan oftare än gemene man.. tänker jag rent spontant.

  Hade gärna gjort tvärtom. Sugit ut så min rumpa blir mindre

   Det gör hon snart.

  Varför ska folk skriva att det är sorgligt att Paow ska fixa rumpan? Så konstigt argument. Låt henne göra vad hon vill med sin egen kropp?

   Hon har utvecklat ett beroende och kommer aldrig bli nöjd oavsett hur mycket hon operar sig. Ju mer operationer på samma ställe desto svårare blir det att operera i framtiden. De som fixar näsan hela tiden får det svårare att fixa sig.
   Paow behöver psykologisk hjälp och inte fler operationer.

   Hon får göra vad hon vill med sin kropp. Problemet är väl att hon delar ut rabattkoder och har samarbeten med kliniker, och därmed delvis uppmanar andra att göra samma sak.

   Det är sorgligt för att hon uppenbarligen inte känner att hon duger och hela tiden strävar efter ett orealistiskt skönhetsideal. Vad tror du händer med en sådan person när denne åldras i ett samhälle besatt av ungdom? Hon kommer med åren göra fler och fler ingrepp, mer fillers, mer botox, och tror du verkligen att hon är lycklig och nöjd vid 55 års ålder när hon har gjort 245 ingrepp? Jag tror hon strävar efter någonting som inte kan göra henne genuint lycklig, och som hon aldrig kommer kunna uppnå. Varje gång hon opererat sig så hittar hon någonting nytt att störa sig på. Så ja, det är sorgligt att hon försöker fylla upp sitt inre tomrum med silikon och botox. Låt andra få tycka det? Det är ingen som stoppar Paow från sina ingrepp, men att det snackas om det ja så är det ju att vara ”offentlig” person.

   För att hon inte ens är 30 år fyllda och gör många riskfyllda och icke reversibla operationer på sin unga och fräscha kropp.

   Är väll sorgligt när unga lägger pengar på sånt skit. Pugga istället eller något vettigt. Sedan är ju det ingreppet känt för att vara farligt.

   Jag är orolig att hon ska sluta six feet under! 😢

    Jag är också rädd att det slutar illa någon dag, rumpingrepp är tyvärr väldigt riskfyllt och hon verkar inte på långa vägar vara klar med att operera sig. Har tänkt flera gånger när hon åkt till kliniken att jag är orolig att den här operationen blir hennes sista.

   För att det förmodligen förr eller senare slutar illa efter en operation.

  Jag ser fram emot att se hur hon ser ut om typ 20 år. 🍿

   Typ som Madonna gjorde på Grammys skulle jag gissa.

   Tänker exakt samma sak! Inte bara hon men alla dessa unga tjejer som redan är opererade flera gånger och gjort både botox och fillers i flera år innan dom ens fyllt 25.
   Hur kommer dom att se ut när dom blir 50..?

    Kylie Jenner kommer väl se ut som Caitlin Jenner när hon är medelålders

  Hon lider uppenbarligen av BDM Body Dysmorphia. Hon ser bara alla ”fel” som hon måste korrigera, ändra osv. Det är en verklig sjukdom och svårtbehandlad. Istället för att förkasta henne så känn sympati för henne. Tänk att må så dåligt över sitt utseende att man aldrig blir nöjd, att man alltid känner sig oklar….

  Är verkligen inte team BBL, men tyckte det var en lite skum fråga? Undrar du genuint eller ställde du den bara för att typ förlöjliga ingreppet eller något?

  Jag utgår från att du faktiskt undrar i mitt svar, haha. Har man ett aktivt sexliv kanske man visar sin bak för någon/flera annan relativt ofta, även om man bor tillsammans med någon kan den ju synas i andra lägen. Hänger man på stranden eller i badhus är den ju oftast synlig, både i string men såklart också i mer täckande underdelar. Även på exempelvis gymmet har ju folk typ underkläder eller extremt kroppsnära plagg på sig, men vissa har ju det även till vardags, och även i ”vanliga” kläder är ju formen på bakdelen oftast mer eller mindre synlig. Och i Paows fall specifikt så jobbar hon väl till stor det med att göra content på onlyfans och instagram, jag vet inte hur contentet på OF ser ut men baserat på det hon lägger upp på insta gissar jag att bakdelen exponeras rätt frekvent på båda plattformarna.

   Kommentaren hamnade fel, har skrivit en ny på rätt plats.

  Herregud. Att man orkar!

  Nyligen hade hon en frågestund där hon svarade att implantaten i rumpan var någon hon aldrig skulle ändra. Nu ändrar hon ju visserligen inte just implantaten men hon ändrar ju rumpan….

  Men vad i hela friden. Första bilden är det väl inte ens någon skillnad förutom att personen svankar ännu mer på ”efter”-bilden? Jeez.

   Det är rundare form på efter-bilden

    Kan ju vara Photoshop, inte första gången en klinik använder sig av det för att få kunder men den tanken har väl aldrig slagit Paow.

  Satan vad tjejen svankar på den andra bilden i första montaget.

   Haha, ja, så otroligt böjt och ansträngt med det där svankandet 😂

  Just det där stället ligger i Sundsvall (bor där själv) och är anmälda för att de sprutar in fillers utan tillstånd… Finns att läsa här: https://www.flashback.org/t3414513, https://www.st.nu/2022-05-07/sprutade-in-fillers-utan-tillstand–flera-anmalningar-mot-kvinna-i-skonhetsbranschen.

  Så bra att Paow gör reklam för ett sånt ställe…

  Uäh vilken äcklig bild (i sammanhanget). Ryyys!

  Går att träna sig en större och snyggare röv annars istället för att utsätta sig för alla risker. Men vissa är väl för lata.

  Anitha C är inne på rätt spår i sitt influerande! Skriv om det!

  OT. Lady Dahmers, är det bara jag som regerar över hennes iran-besatthet? Det är bra att hon lyfter problemen med islamistiska regimen men har aldrig märkt att hon varit så passionerad över andra orättvisor än vit feminism och fettförakt (säger inte att hon aldrig har tagit upp andra problem). Hon uppmana folk till att provocera Turkiet ännu mer genom att skända, bränna, spotta (minns ej exakt vad hon skrev?). Fattar ni vad jag vill få sagt? Hon har aldrig brytt sig om orättvisor i Mellanöstern förrän det handlar om att dra av sig slöjorna. Missförstå mig inte, jag är emot den islamistiska regimen och slöjtvång.

   Nej fattar inte vad du menar riktigt? Att hon som feminist lyfter problemen med en regim som förtrycker kvinnor? Kan tycka att det är väldigt relevant. Eller är problemet att hon inte lyft problem tidigare? Får nog säga att det då väl är bra att hon lyfter problemen nu istället för att fortsätta att inte göra det isåfall.

   det är väl bra att man undan för undan lär sig om fler saker, än att för resten av livet stanna kvar vid frågorna som man började med?

    Det var ju inte det jag menade.

   Ja hon och Cissi är trainwrecks, dom bråkar med sig själva på Instagram. Cissi tror att hon har haters ifall någon har andra åsikter än henne. Vad jag vet verkar Cissi ha lämnat hennes gamla tankesätt och ersatt samma retorik fast andra hållet ”jag har rätt och ni har fel därför ska ni tänka som mig, jag hade fel förut”. Jag har slutat följa båda två då jag märkte båda verkar ha grandios självbild och lider av någon typ av personlighetsstörning. Droppen för mig var när Cissi tyckte att Billie Eilish var en ”knulldocka” för att hon tog bilder med ”öppen mun och drogande ögon”. Kort därefter börjar Cissi lägga upp ”sexiga” bilder på sig med frisyr, smink och outfit från 70-talet… girl.

    Ja tänkte på det angående Cissi senast igår. Halvöppen mun och lite drogad blick á la ”sexig tjej”. Vilken hycklare.

   Det är ju för att hennes fling är iranier. Karate kid.

   Plus att senast för ett år sedan var Zelensky det enda hon kunde tänka på i samband med Ukraina-invasionen. Nu orerar hon om hur lite alla bryr sig om Iran. Bara för att hon träffat en snubbe därifrån och kopierar allt han tycker.

  Falsk marknadsföring
  Kul när de får barn sedan och inte är ett dugg lik sin mamma 🙂
  Mannen – Fan va ungen ser naturlig ut, var är all fillers o silikon/saltlösning/botox? 🙂

  skämt å sido

  Varför kastar vi alltid Paow under bussen? Som att hon är värst?
  Bianca har gjort minst lika mkt men berättar det vara inte t.ex! Hon är ju helt oigenkännlig nu jämfört med t.ex början av wahlgrens. Helt stört

   Biancas ingrepp är bara sad, hon ser ut som en plastfigur och dessutom har det gjort att hon ser minst tio år äldre ut än vad hon är.

   Bianca kommer undan allt. Inte en influencer törs säga nåt negativt om caias smink för då kommer Bianca-armen och hotar dom.

    Tänk att Biancas arm är ute och vevar! 💪🏼🤪

  Är det bara jag som tänkt på att när en person lider av denna typ av kroppsdysmorfofobi, eller exempelvis anorexia, så uppmuntras personen att lära sig älska och acceptera sig själv istället för att ändra på sig. Men, när en person lider av dysmorfofobi kopplat till kön eller könsstereotyper, det vill säga personen vill operera sig till att se ut eller likna motsatt, eller annat, kön, då hejas personen på- ”såklart du ska operera dig!”

   Men du kan ju inte jämföra anorexia och könsdysfori 🤦

    Jo det är ju liknande problematik. Man kanaliserar psykisk ohälsa genom kroppen.

     Det var bra uttryckt, håller med

     Oerhört förenklat så kan man säga att ena diagnosen (anorexia) möjligtvis kanaliserar psykisk ohälsa genom kroppen, för där är inte roten till ohälsan kroppen. Ångest/depression kan ju gå över i en ätstörning. En person med anorexia blir inte frisk när den blir så smal som den tänker sig. Däremot kan det leda till döden. En person med könsdysfori mår ofta dåligt PÅ GRUND AV sin kropp, alltså roten till ohälsan är själva kroppen som känns ”fel”. Det psykiska lidandet är alltså en följd, inte en orsak. Ofta mår personer då bättre när kroppen ändras så att den stämmer med hur hjärnan tänker sig att den är. Alltså tvärtemot den som lider av anorexia.

      Men kön ÄR kroppsligt, så idén om att ha ”fel kropp” är per se psykisk ohälsa. Hur vet jag att jag är kvinna? Det vet jag eftersom jag reproducerar mig genom äggstockar, ägglossning och livmoder. Allt annat är ju helt individuellt hur man väljer att vara. Kort hår, klädd i byxor och keps och intresserad av att meka med bilar? Jag är ändå kvinna, liksom Christer Lindarw är man.

       Ja? Och det finns de personer som känner precis som du angående sin könsidentitet, men ändå har en annan kropp sedan födseln. Det är såklart svårt att föreställa sig hur detta är, men ofta innebär det alltså ett stort psykiskt lidande. Sen förstår jag inte vad byxor och keps har med allt detta att göra…

        Jag känner ingen könsidentitet, förstår inte var du läste in det. Jag har en kvinnokropp, det är det enda jag vet. Det är det enda som GÅR att veta. Kön känns inte!

         Man känner menssmärta. (vilket typ majoriteten av kvinnor upplevt minst en gång i sitt liv.)
         Fråga influencern ”Tone” om hen upplevt detta någon gång.
         En livmoder är så kvinnligt man bara kan komma!

          Ja precis, det är kroppsligt att vara kvinna, det är inget mentalt.

           Inte för de med könsdysfori, vilket är hela poängen här.

           En med könsdysfori har ju fortfarande en kvinnokropp eller manskropp och är det kroppsliga könet. Vilket annat kön än det kroppsliga menar du existerar?

         Det var bland det dummaste och mest okunniga jag läst.

        Jag skrev inget om min könsidentitet. Jag skrev om kön. Könsidentitet är ett påhitt. Kön är sättet man reproducerar sig.

         Jo du skrev att du vet att du är kvinna på grund av hur din kropp ser ut. Det är könsidentitet, och det verkar som att det stämmer överens för dig. En person med könsdysfori har en helt annan uppfattning om sin kropp när detta inte stämmer överens.

          Det är då terapi behövs så dessa människor lär sig acceptera sitt kön och ikte stympa sig

          Baserat på vad? Jag har inget annat kvinnligt än min kropp. Hur har någon med könsdysfori något kvinnligt? Var känns det? I hjärnan? Hur då?

           Om du bara utgår från hur du själv uppfattar saker så blir det väldigt svårt att förstå och acceptera att det kan vara annorlunda för andra människor….

           Det är därför jag frågar dig hur man känner kön om inte kroppsligt? Du svarar ju bara att det inte är i kroppen könet sitter, men du svarar inte på hur till exempel kvinnligt kön känns om det inte är kroppen det sitter i.

      Anonym 15:00. De flesta som ”bytt kön” (inom citationstecken eftersom det är omöjligt) mår inte bättre efter operationer och hormontabletter.

       Källa?

      Och massor av alla dessa ungdomar med ”könsdysfori” kommer ångra sina ingrepp och hormoner och inse att ”fel kropp” inte var roten till deras själsliga mående.

    Okej, jag är ingen forskare eller psykiatriker, men jag tänkte att båda diagnoser handlar om kroppsuppfattning. Du vet kanske bättre än mig. Men bortse i så fall från anorexia.

     Det är helt skilda diagnoser. Det är inte alls svårt att hitta information om dem om du försöker. Google är ett bra hjälpmedel. Läs gärna på lite innan du gissar dig fram till saker som du ”tror” men som inte stämmer överhuvudtaget.

     För övrigt så stämmer det inte heller att alla med könsdysfori hejas på att operera sig, inte ens av sjukvården, och det är verkligen inte alla som vill det heller.

      Var har du läst på? Har du läst rapporter? Forskningsunderlag?

       Som sagt, det är verkligen inte svårt att läsa på om dessa saker om man försöker.
       Själv har jag även egen erfarenhet av ätstörningar, samt en bekant med könsdysfori och kan även utifrån det säga att det finns oerhört få likheter mellan detta.

        Du kan inte utgå från dig själv och en annan person. Det är inte vetenskapligt. Jag har själv haft vänner med ätstörningar och könsdysfori. Det är inte en källa, jag skulle aldrig hänvisa till det som min källa, och sedan säga att andra däremot ska ”läsa på”. Du kan inte säga till någon att läsa på, om du själv faktiskt inte har gjort det.

        Jag har sökt efter vetenskapliga rapporter kring könsdysfori, men det finns tyvärr inte mycket. Många rapporter försöker fastställa varför fler unga söker hjälp för könsdysfori, men det finns inget tydligt svar, forskarna vet inte riktigt, även om det presenteras möjliga teorier.

        Jag såg även en artikel där en politiskt aktiv person inom feministisk initiativ efterlyser mer forskning om likheterna mellan diagnoserna anorexi och dysmorfofobi -därför att det saknas. Du kan alltså inte säga att jag ska ”läsa på”, för det finns i princip ingen forskning att läsa på.

         Jag sa verkligen aldrig att det var vetenskapligt, utan jag sa att det var just egen erfarenhet.
         Du försöker jämföra dessa två saker, och jag ser inte syftet i det. Det var också det jag sa, att om du läser på lite så borde du inse vilka stora skillnader det finns mellan dem.

          Så jag ska läsa på, men du kan förlita dig på din erfarenhet? Jag har ju sagt att jag söker efter pålitliga källor, men att det inte finns många. Du får gärna länka om du har tillförlitliga texter att dela med dig av.

           Det verkar inte som att du läser vad jag skriver. Men du tänker fortfarande att du kan jämföra könsdysfori och anorexia. I så fall är det ingen idé att fortsätta detta.

           Anonym 15.52: jag håller inte med dig utan jag tror också att det är väldigt lika problematik som ts. Tills nån av oss producerar vetenskapliga källor har vi olika åsikter i frågan. Du är inte facit.

           Det går visst att jämföra könsdysfori och anorexia. Båda är psykisk ohälsa, båda är relaterade till kroppsuppfattning.

           Men det är ju bara att läsa diagnosmanualerna i DSM-5 för dessa olika diagnoser. Där finns facit. Och så länge som det är vad psykiatrin utgår från så måste man ju hålla sig till det. Och då spelar det tyvärr ingen roll vad du ”tycker”.

           Vad står det i diagnosmanualerna då? Det är inte som att de finns på nätet gratis.

     Alla som har olika ätstörningar som resulterar i svält har inte som ”mål” att vara smala. Det kan vara ett kontrollbehov runt själva maten, eller att man mår illa av hur viss mat smakar eller känns texturmässigt- och resultatet blir att man äter för lite.

     Så det behöver inte alls ha med uppfattningen om hur man ser ut att göra. Även om det är så i vissa fall att människor svälter sig själva för att de inte ser hur smala de redan är och vill gå ner i vikt.

     De flesta tror jag dock begränsar intag av mat för att de vill ha kontroll över något när de känner att annat i livet är svårt att kontrollera, som ett sätt att lugna sig själv mentalt.
     På samma sätt som många som äter för mycket och blir överviktiga inte ”vill bli feta” utan det oftast är ett resultat av tröstätande. De äter mer kalorier än de behöver för att döva jobbiga känslor, eller för att de helt enkelt får en kick av god mat.

      Jag har också tänkt på anorexi som något som ger personen i fråga kontroll. Senast igår drog jag själv en parallell mellan kontrollen en person som kontrollerar sitt matintag och vikt, med kontrollen hos en person som genomgår en könstransition. Den personen har kontroll över just det, kan välja att fokusera endast på det och kan lugna sin ångest på det sättet. Man väljer att lägga all sin fokus på att man faktiskt kan göra en transition – börja äta hormoner, operera sig etc. (man får kontroll över sin könsidentitet). Tror man kan döva jobbiga känslor på att endast fokusera på detta. (En teori).

       Fast personer som ändrar sitt könsuttryck så att det stämmer med hur de känner sig mår ju ofta bättre, även på längre sikt. En person med anorexi mår i regel sämre ju längre sjukdomen får fortskrida. Det lugnar ångesten endast en oerhört kort stund, men absolut inte i det långa loppet. Skulle snarare vilja jämföra ätstörningar med självskadebeteenden (har egen erfarenhet av båda så vet vad jag pratar om).

        Könsdysfori går ju ofta över av sig självt. Jag känner personligen 5-6 personer som hade könsdysfori i åldern 12-17 ungefär. Sen kom det mindre och mindre i fokus och nu är de cis.

         Då var det förmodligen inte könsdysfori som de hade. Och det är väl därför som man mer och mer börjar diskutera medicinsk behandling för ungdomar, vilket verkar ganska vettigt.

          Hur vet man då vem som är det motsatta könet i 4-5 år pga nåt annat än könsdysfori, och vilka som är det pga könsdysfori? Såklart är det könsdysfori även om det går över. Även annan dysfori går ju ofta över.

           Vad har du för belägg att könsdysfori går över med tiden? Mer än dina 5-6 bekanta?

           Om jag känner 5-6 personer som hade könsdysfori som gick över (känner även 1 som opererat sig) så måste det ju rent statistiskt vara väldigt vanligt. Jag umgås inte i transkretsar eller så utan de 5-6 personerna är vänners barn eller vänners yngre släktingar. Och redan i min bekantskapskrets finns alltså 5-6 stycken som haft en fas med könsdysfori. Då måste det ju vara rätt vanligt.

           Nu för tiden ja. Och absolut vanligast hos tjejer. Det är nåt annat som ligger bakom detta än ”jag är egentligen en pojke”. Jag menar vi pratar om en helt sjuk ökning könsdysfori bland tjejer de senaste åren. Det går inte ihop.

           Ja, samtliga dessa ungdomar jag känner är tjejer (idag igen) som i tonåren ville bli killar.
           De bytte namn och pronomen och en ville att föräldrarna skulle köpa hormoner på internet tills hon fyllde 18 och kunde få hormoner av staten. De sa nej, som tur var. Hon är nästan 18 nu och har tagit tillbaka sitt tjejnamn, man får säga ”hon” etc.

        Har du någon forskning som stödjer påståendet att person som ändrar sitt könsuttryck (med dysfori antar jag att du menar) mår bättre på längre sikt?

        Jag såg att SBU (STATENS BEREDNING FÖR MEDICINSK OCH SOCIAL UTVÄRDERING) publicerat en artikel där de sammanfattat en rapport de gjort. Rubriken för denna artikel är ”Könsdysfori: Vetenskapligt oklart hur unga mår på sikt”. I artikeln står:

        ”Och även om frågan studeras intensivt, räcker inte underlaget än för att säga hur hälsan och livskvaliteten långsiktigt påverkas i de grupper av unga som idag utreds och behandlas med hormoner och eventuellt kirurgi. Det konstaterar SBU i sin inventering av forskningsområdet.”.

        Enligt detta forskningsprojekt, som är regeringsuppdrag, verkar det alltså inte ha gått att fastställa den långsiktiga hälsan och livskvalité.

        Jag har erfarenhet av OCD, depression och GAD, men för den delen kan jag inte använda mig själv som en säker källa. Jag är bara en person. Jag har mina upplevelser av dessa diagnoser, men andra personers upplevelser är olika. Därför måste vi förlita oss på forskningen, som undersöker många, många personer. Tyvärr finns det inte mycket forskning kring könsdysfori ännu.

          Toppen, tack! Kanske dessa studier inte gäller det långsiktiga måendet eftersom SBU menar att det på lång sikt är oklart? Men tack! Älskar att du är trevlig och saklig och bidrar med pålitliga källor<3 (inte ironiskt om det låter så haha)

        De mår inte alls alltid bättre.

         ”Ofta”.

          De mår ju tvärtom ofta sämre eftersom man sällan läses som det motsatta könet utom just som trans,,och det var inte det de ville (oftast). En transman kan ju nästan aldrig se ut som en man, utan ser ut som just en transman.

   Håller helt med dig. Förstår inte varför alla ska låtsas att en transsexuell person är av motsatt kön, men om en anorektiker vill väga 39 kg så ska vi tvångsvårda dem? Vi bekostar könsbyten med skattepengar medan de kvinnor som lider psykiskt av små bröst själva måste lägga 60 lax på nya pattar… Helt ologiskt.

    Du ser ingen skillnad alls?

    Låtsas? Gud du är ju bra blåst.

     Du vet att vindarna börjar vända vad gäller hur man ser på könsdysfori och hur det ska hanteras va? Och inte en dag för tidigt.

      Är väl dags att vi drar i handbromsen lite? Och inte låter människor stympa sig själva med skattepengar. Det är ju mer i psyket det sitter å dessa människor behöver mer terapi

       Ja alltså man blir allt mer skeptisk till att hormoner och gud förbjude operationer är rätt väg att gå, dessutom på BARN. Det var det jag menade Maria. Dra i alla jäkla bromsar som finns för det är sjukt! Allt detta kommer att ses som en skandal om 20 år.

     Ja? Vi låtsas att de har bytt kön fastän det är helt omöjligt. Sedan när Johanna får testikelcancer fortsätter vi låtsas… Det är lite bisarrt helt ärligt.

    Tvångsvård är ett övergrepp oavsett orsak.
    De enda gångerna det bör vara tillåtet att beröva någon frihet är när man gör illa andra människor.

     en familjemedlem blev tvångsvårdad på pava. inget övergrepp överhuvudtaget.

   Barn som kommer in i puberteten och mår dåligt – ”lösningen måste vara ett könsbyte!”

  Någon som kan förklara för mig varför man någonsin hellre väljer att operera rumpan och få resultat som ofta inte ser naturliga ut när man kan gå till gymmet i 6-12 månader, förbättra sin kost och få väldigt bra resultat. Det är gratis och ser hundra gånger bättre ut. Speciellt om man redan är smal och utan mycket kroppsfett som Paow. På max ett år på gymmet hade hon fått en rumpa som hon aldrig kan få genom att betala för den.

   Nu är förvisso inte varken gymkort eller bra mat gratis, haha, men man sparar nog pengar i förhållande till en operation iaf. 😅Men det korta svaret är väl att det är tidskrävande, många tycker det är tråkigt, tungt, ofta ger det inte lika drastiskt resultat som man önskar, man måste fortsätta träna för att behålla resultatet, osv.

   Det beror nog dels på lathet, dels på att genom att gymma sig till en stor rumpa så kommer muskulösa lår på köpet och det vill de inte ha. Verkar som att idealet är att vara väldigt smal men ändå, samtidigt, ha en stor rund rumpa. Just my two cents 🙂

   Man ser inte ut som en sådan där Jessica Rabbit-efterbild genom att gymma. Jag gymmar och jag ser ut som förebilden. Man får inte mer fett på en kroppsdel varken av tyngdlyftning eller kost.

    Alla kan ju träna sig till mer muskler och få en icke-platt rumpa, en i de flestas ögon helt ok rumpa alltså. Men har man en väldigt specifik bild av hur man vill se ut bakifrån, alltså den perfekta mjuka klotrunda rumpan tillsammans med smala lår – ja, då behöver man nog lite hjälp på traven.

   Gymkort och bra kost i 12 månader kostar en hel del pengar. Om du vet nåt sätt att få det gratis, delge gärna den informationen.

  Bild nr 2.

  Är det Paow eller ett exempel?
  För om första bilden på bild 2 är en BBL eller fillers så håller jag med att det resultatet inte är vidare bra

  Men nu är Paow ”lycklig” igen…nu läggs det upp socialiserande storys, det läggs upp från gym, från div (mat)-hak osv…Ja, same procedure as last year sas😁 Hon har SM-guld i att sopa problem under mattan.
  Hur gick det med renoveringen?
  Nya soffan?
  Fondväggen (!?)
  Stoltheten över sin befintliga fejk-röv?
  Hämtningen av kläder hos Xet?
  Undrar om Paow hade gjort en lobotomi om det hade gått, lite fillers rätt in ba, fylla ut där det gör som mest ont o så PANG så är minnet raderat o lyckan är gjord. Vilken affärsidé ändå®️

   Du verkar vara en väldigt speciell människa av din kommentar att döma. Samlar du på svagheter om människor?

  Men herregud, finns ju t.o.m. en tråd på Flashback om denna människa som sprutar fillers utan att ha utbildning, hur fan tänkte hon nu. Klassiska hänvisningen till knuten till läkare… ta hellre upp det, så hon inte gör reklam för ett sådant oseriöst företag så de får FLER kunder 🤯

  Kommer det inte se konstigt ut till hennes smala kropp🤔

  Spännande val av ställe att göra det på. Hon är känd för falsk marknadsföring. Hon har tagit massor av resultatbilder från tjejer som har fått långa fransar av serum men har sagt att dom har använt oljor som hon säljer😅 finns massor av bevis. Hon har även flera domar på sig.

  Pratar om ”A.K”. Ska inte dra alla som jobbar där över en kam 🙂

  Paow vill väl se ut som Alexanders nya tjej, som har en jättesnygg, högst troligen äkta, rumpa som hon har pga bra gener och träning, skulle jag gissa. Hon är dock både charmig, smart och rolig utöver snygg, men de bitarna verkar Paow inte jobba lika hårt på. Allt handlar inte om utseende vilket hon verkar tro…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.