Zara Larsson vill prata på bio

Jag såg det här inlägget på Tiktok som Zara Larsson hade postat och som handlar om huruvida man får prata under en filmvisning på bio eller inte.
Jag tyckte att hennes resonemang haltade en smula, men inte mer än så.
Igår kväll fick jag ett tips om att GP hade uppmärksammat det hela, och att Zara får stöd från regissören Ruben Östlund, som länge förespråkat en aktiv biokultur.
Till tidningen säger han att ”Zara Larsson har fattat grejen! Och heder åt henne för att hon lyfter biokulturen!”.

Prata på bio? Är det en grej alltså?
Jag hade blivit vansinning, särskilt om det är en otextad film. Hade jag varit en popcornätare så hade jag jag kastat hela byttan i huvudet på snackpåsen.

Tant säger ”shyyyyyyyyyyy”.

134 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Japp, det är hennes åsikt. Jag har nog aldrig gått på bio med någon som vill prata om filmen under filmen. Skratta eller ge uttryck för andra känslor, visst, men att kontinuerligt analysera karaktärer, handling, scenografi, osv där och då? Undrar om hon också är villig att sänka volymen på sina konserter eller lägga in en femminuters paus mellan varje låt så publiken har möjlighet att chit chatta lite? ?

   Det är väl fritt fram att prata under konserter utan att det behöver pausas…

   Personligen pratar jag inte på bio av respekt för de andra i salongen, men hade gärna gjort om det var norm! Får ut iaf dubbelt så mycket av en film om jag får prata om den med någon under tiden. Men då vill man ju iofs gärna också kunna spola tillbaka eftersom man garanterat missar saker.

    Har folk tappat förmågan att göra mer än en sak samtidigt?! Kan ni andas och se en film samtidigt eller blir det för mycket?

     Varför så otrevlig?

     Jag tror att vi både pratar om och tittar på film på helt olika nivåer om du tycker att det är konstigt att det är svårt att göra samtidigt 🙂

    Fast det är väl inget konstigt att kanske lägga några kommentarer till sensommar man går på bion med och som sitter bredvid. Man vänder sig väl nära personen och pratar så det är knappast att någon annan skulle höra det störas av det. Filmvolymen brukar ju vara rätt hög. Däremot får man ju hålla koll på om kompisen är en sån som tycker det är okej att prata lite under filmen.

  Team Zara och Ruben.

   Hoppas du skojar

    Du kan hoppas bäst du vill.

   Gen ego har talat. Alla andra, gilla läget.

    Oroa dig inte. Jag går inte på bio just för att de flesta andra vill sitta knäpptysta och knappt andas under filmen.

     Vad får dig att tro att jag oroar mig? Skiter väl i om dina val.

      Verkade inte som att du sket i det. Men ?

       Tolka det så om det får dig att känna dig viktig. ?

  Min åsikt: Folk som pratar på bio är egoister.

   Instämmer.

   JAG vill ju prata så JAG bryr mig inte om andra inte kan ta del av filmen för att MIN röst är viktig och de som sitter precis framför MIG är försumbara.

    Lika egoistiskt att kräva att alla ska vara tysta för ens egen skull kan jag tycka.

     Det är dock för alla andras skull också, eftersom gissar jag en överväldigande majoritet vill att det ska vara tyst på bion. Förresten kan man bara åka till Kista eller liknande om man vill ha skräniga biografer.

      Men snälla… det är ju hög volym på filmerna så knappar mer än den som är närmast som hör. Man kan ju ha en undran om filmen, något man inte hängde med på. Klart man kan fråga sin kompis om något då.
      Man sitter ju inte och pratar högt rakt ut i salongen!

     På vilket vis är det egoistiskt att kräva att man hör dialogen och förstår vad som sker vid filmvisning som man betalat pengar för?
     Alla behöver inte vara tysta men alla borde låta bli att prata högt konstant.

      För att du kräver att alla andra ska anpassa sig efter vad just du vill. Jag jag jag.

       Folkvett är ju en grej för vissa iallafall.

        Kalla det vad du vill, så länge alla gör som du vill så.

         Men ge dig nu. Bibliotek och biograf är lokaler man är tyst i. Andra är där för att se en film – inte lyssna på dina kommentarer om filmen. Vill du kommentera filmen löpande kan du kolla hemma. Spara dina referat till din Youtube-kanal.
         Många filmer kräver koncentration och musiken kan vara en stor del av handlingen – jag vill inte lyssna på någons analyser då. Man ska uppslukas av filmen, inte prata med sina vänner.

          Ja? Jag går inte på bio på grund av surisar som du. Så du kan vara lugn och sova gott om natten.

           Men alltså, vad är det med dig? ? snacka om att bara hugga och tjafsa för ingenting. Känns det bättre nu?

     Dumheten nådde dagens bottennotering.

    Vissa här behöver komma ut i världen lite.

     Japp. Åk till Japan. Där har folk hyfs och pratar inte på bion.

      Min japanska är lite ringrostig bara…

       Konichiwaaa

  Om man verkligen sitter HELT tyst under exakt hela filmen – varför måste man då ha sällskap på bion? Då borde ju folk gå själva på bio. För mig är det supermärkligt att inte ha någon som helst kommentar eller tanke under tiden man tittar på filmen – och det vill man väl dela med sitt sällskap i sådana fall? Återigen: annars kan man ju se film helt allena.

   Det går bara att prata om filmen medan man ser den? Inte efteråt?

   För att diskutera filmen tillsammans efteråt?

   Vi är rädda för att göra någon aktivitet öht på egen hand. Bio är annars en utmärkt ensam-aktivitet, rekommenderar det starkt!

   Jag känner många bio/filmälskare som helst går själva, och helst på dagen när det inte är så många.

   En av dom störde sig så på en person som tog upp en stor chipspåse, så gick ut där ifrån efter halva filmen, sa till personalen, och fick en ny biljett till nästa dag. (Tips till alla)

   Jag är verkligen ingen filmmänniska, så för mig är det extra viktigt att det är tyst så att jag kan komma in i filmen när jag väl ser på en.

   Om någon ska säga något, måste man lyssna på de personen, och sen ge ett svar, då missar man ju filmen.

   Kan dock tillägga att i min ungdom pratade jag också, och nu förstår jag varför kompisar hade filmförbud med mig?

    Men va??! Hur kan man störa sig så mycket på en chipspåse?? ?

     satt precis bredvid och åt tydligen konstant haha.

      Och? ???

       För att det låter för mycket och stör andras filmupplevelse.

        Haha men snälla?!? Det om något är höjden av egoism. Inte ens acceptera att någon äter.

         Nu var det inte att personen bredvid äter som inte uppskattades.

          Ok Karen

           Det var det konstanta prasslandet precis vid örat som var problemet?

           Självisk vet jag inte om man är om man faktiskt går ut, och låter personen äta klart i lugn och ro. Båda fick ju det bra ändå.

           Räckte ju inte med att gå ut. Nej, det skulle klagas till biografen och gnälla till sig en ny biljett. För att någon i salongen åt chips ??

           Går på bio så mycket så han känner typ personalen haha. Guldkort eller något.

           Jag tyckte själv det var löjligt:P Men inte själviskt, och jag kan ändå förstå en person som får sitt största nöje förstört. Jag själv hade nog aldrig gått ut. Möjligtvis om jag ville ha en lugn stund i bastun och någon kommer in och stöööör haha.

         Folk som äter med munnen stängd och tar försiktigt är knappast problemet. Nej det är dom som saknar hyfs som äter med munnen vidöppen. Dom låter som ett helt sågverk. Undrar om du har en diagnos efter som du inte kopplar helt självklara saker.

          Man kan kritisera någon utan att vara funkofobisk.

          Samma med de som pratar. Några småtysta repliker till sin kompis eller någon som sitter och pratar högt rakt ut i salongen

   Så tala och tanke är sammankopplad i hjärna? Tänker du hög? Det skulle ju förklara en del att de med speciella behov måste få prata i salongen.

  Det går ju att: luta sig mot sin medbiograför, föra handen mot hens öra, i lite högre än viskljud säga vad som sägas bör.

  Att fungera som någon form av sportkommentator som analyserar allt är totalt meningslöst för ALLA andra.

  Jag hade blivit förbannad, jag går inte på bio med sällskap för att snacka (det kan jag göra vid andra tillfällen).

  ingen mening med bio när det finns streaming så om man går på bio är det självförvållat

   Är du så där korkad eller gör du dig? Man går på bio för att se en film, inte för att höra någon prata.

  Om någon så mycket som prasslar med en godispåse så ska den utvisas ur salongen. Och våga inte hosta!!

   Man tar hänsyn till dom andra på bion. Man prasslar inte så folk blir störda. Det är vanligt folkvett. Men du kanske inte vet vad det är?

  Jag kan tycka det är irriterande när man kollar film med nån hemma och personen bredvid ska kommentera och analysera typ allt så att göra det på bio med typ 200 andra. Nej tack.

  Den som pratar under en film på bio vill jag slänga en hammare på

  Brukar viska i min mans öra till och från. Så ”bara” han som påverkas, och han har nog vant sig med att jag är otroligt trögtänkt när det kommer till film (serier går bättre). Mycket info på kort tid osv….

  Min mest minnesvärda bioupplevelse var när jag var i Indien. Jag och några vänner såg en ”klassisk” Bollywoodfilm, och varenda biobesökare var upp över öronen engagerade i handlingen. Det skrattades högt, skreks, kommenterades, man grät och emellanåt stod hela biosalongen upp och ropade och dansade. Helt fantastiskt!
  Några fler som varit på bio i Indien och har samma upplevelse?

   Jag! Såg nya lejonkungen filmen i Indien och det var en fantastisk upplevelse, alla sjöng med och dansade när Hakuna Matata låten kom. Det var så kul!

   Åh jag har också varit på bio (inte i Indien dock) där hela publiken verkligen var engagerade i filmen på ett sätt som du beskriver. Var underbart. Och jag vet inte vad folk menar att de skulle missa dialogen. Det gjorde man inte alls. Det var en upplevelse som verkligen gjorde filmen bättre.

    Fast det beror kanske på vilken typ av film det är också?

   Nej tack gode gud…

   Det låter helt underbart. Då är det ju också filmen som står i centrum.
   Fredagskväll på jättebiograf: ett gäng supersjälvupptagna babblande, flamsiga (tjejerna), skräniga (killarna) ungdomar som pratade maniskt med varandra om ALLT MÖJLIGT precis hela tiden. Totalt hänsynslösa. Knappt att de fattade vad filmen handlade om. Åt och drack oavbrutet dessutom. Tyckte själva att de var jättehärliga.
   Sista gången på den biografen och inga sena fredagskvällar på bio mer.
   Verkar vara utbrett. Folk som babblar på opera tom.

    En generation som har ett mindre antal hjärnceller verkar det som.

    Har inte varit på bio på jättelänge, men om det numer är så som du beskriver så fortsätter jag nog att rata biobesök. Usch, jag hade blivit totalt vansinnig!

  Jag håller med att man ska helst inte prata under bio, men tycker att man ska få jubla och applådera när det är något coolt som händer i filmen. Det är väldigt vanligt i asien (där jag är ifrån). Tycker det är tråkigt i Sverige när någon säger Shhhh bara för att vissa applåderar eller skrattar högt

   Men va, jag är team tyst men att skratta är klart man ska få göra och jubla vid speciellt scener tycker jag också är ok ? är ju inte så att någon gör det var femte minut direkt så det stör

   Jubla och applådera? Låter märkligt, aldrig varit med om eller känt behovet av. Skratta på komedier är ju självklart ok!

   Jag har upplevt bäst engagemang på smygpremiärer/premiärer. Tror senaste gången var Spiderman: No way home. Folk jublade, applåderade, grät, skrattade, skrek. Älskade det. Premiärer lockar verkligen fram nördarna <3
   Detta var i lilla Karlstad.

   Jag tror det här med biohyfs kan skilja sig markant beroende på var i landet du bor.

    Skrek? Fy fan. Sjukt.

     Haha yes, skreks rätt ut. Enkla utrop i stil med ”JAAAA! ?” när gamla skådisar återvände i filmserien.

     Tror väl dock att det inte hade skett vid en vanlig visning av t.ex en standard dramafilm eller komedi eller ens vid samma film, iaf inte i Karlstad.

     Jag tror att det också spelar roll att det är premiär + ”nördsfär” som gör det, t.ex vid Harry Potter, Star Wars, Star Trek, Marvel. Det är enbart vid dessa tillfällen som jag bevittnat atr folk engagerat sig på olika vis. Vid sista HP-filmen hade många klätt ut sig hehe.

     Applåder har jag varit med om vid ”vanliga” filmer i anslutning till premiärer, typ premiärveckan.

  Anledningen till att vi är många som slutat gå på bio. Det behöver inte vara exakt knäpptyst men att sitta i en biosalong som låter som ett aphus, nej tack. Det är filmen jag vill se, inte höra tjattret.

   Sitt hemma och se film så får du ha det precis som lilla du vill.

    Personen skrev ju precis att det är därför många slutat gå på bio?
    ”Lilla du” låter nedvärderande. Jag tror nog att biosalongerna gärna vill finnas kvar, om alla började se film hemma istället så blir det ingen bio ens för de få som vill prata under tiden.

    Även om du tänker att du vill ha pratvänligt på bio så vill du inte det. Om alla satt och snackade skulle inte filmen höras, enda anledningen till att några kan snacka på bio är för att de allra flesta inte gör det. Du kan inte se en film när 300 pers snickesnackar under tiden. Det är sånt man förstår när man tänker en millimeter utanför sig själv ”lilla du”

     Jag har varit på bio där folk pratar. Inte i Sverige så klart. Gick utmärkt att se och hänga med i filmen. Jag gillade det.

      Då är det ju bara att du ser bio utomlands så får du det precis så pratigt som du vill.

       Ja visst??

    Fint av dej Anonym att kalla mej ”lilla du”. Jag är varken liten eller du med dej. Och som jag skrev, vilket läskunniga uppmärksammade, så sitter jag hemma i soffan. Zara är det du som skrev?

  Haha, jag vill tycka om Zara Larsson men tycker mest hon verkar tråkig eller dryg? Menar, även om man åsidosätter själva sakfrågan så är hon väl ändå extremt unlikeable i det här klippet eller?

   Avskyr Zara Larsson och det har jag alltid gjort.

   Nejmen SÅ störig och dryg! Sen gör ju inte hennes försök till ömääärikän inglish det hela bättre precis…

   Jag gillade henne förut men klarar inte av henne längre. Hon känns så oskön.

   Håller med! Gillade hennes sommarprat för några år sedan men nu känns hon väldigt dryg.

  Haha! Går man på bio för att prata om filmen under tiden? Det gör man väl efteråt?

   Kan ju vara något man vill säga/fråga om mitt i… ifall man inte hängde med. Tror ju inte det är många som har långa diskussioner högljutt inne på bion. Aldrig varit med om, då är väl prasslet av snacks värre…
   Eller när en lång person har biljetten framför en. Men med det tänker jag inte kräva att man skall vara en viss längd för att gå på bio 😉

  Problemet är väl att de flesta inte pratar och om då tex Sara och hennes kompis sitter och pratar så är det klart inget problem för HENNE eftersom hon inte blir särskilt störd.

  Men om hon gick på bio och precis ALLA pratade under filmen, så är jag ganska övertygad om att hon inte skulle gilla det särskilt mycket. Skulle ju bli ett väldigt brus över hela salongen.

  Det borde ju annars vara enkelt ordnat att bio precis som tåg fast tvärtom ordnar prat-visningar.
  Vissa tider är det helt ok att prata under filmen, alla som går just den tiden vet om det.

  Annars tycker jag tysta viskningar som inte stör, skratt och gråt och skrik (om det är skräckfilm) är helt ok.

   Oj.. skall man undertrycka sina skratt nu alltså.

  Har just bevistat Göteborgs filmfestival. Så skönt med en publik som är genuint intresserade av filmen och inte stör.

  Man skulle ju kunna visa filmen i tysta salonger och icke tysta men det lär vara praktiskt/ekonomiskt omöjligt att få till. Väldigt få kommer att vilja gå i den icke tysta salongen och när alla pratar i mun på varandra så kommer ingen ha roligt. Ej förvånad att Ruben Ö tycker att film ska upplevas så, det går ju utmärkt om man är någon som kan privathyra en salong eller helt enkelt inte bryr sig om andra?‍♀️

   Eller för att hans filmer verkligen inte är bra så det gör ingenting om man missar hälften när man sitter och pratar.

    Precis. Det är ju verkligen inte dialogen som är viktig i hans filmer. Skulle ju lika gärna kunna vara en stumfilm.

    Sant!

    Nu har jag inte sett klippet men menar de att man skall sitta och småprata om annat under filmen?! Eller tycker de att det är ok att prata lite om filmen medans man tittar?

     Östlund (som för övrigt gör utmärkta filmer) har i en intervju sagt att han vill att publiken ska reagera på hans filmer. Inte sitta tysta, i stillhet, medan han försöker förmedla en historia och väcka känslor.

     Många i det här kommentarsfältet har ENORMA svårigheter med att förstå att det finns en skala vad gäller ”prata under film”. Tror varken Zara eller Östlund vill att filmer saboteras med tjatter. Exempel: när man ser en filmklassiker på bio så kanske upplevelsen förhöjs lite om publiken unisont säger en berömd replik samtidigt som skådespelarna!

  Såg bio igår och det satt två tjejer bredvid mig som pratade hela tiden. De skrattade i scener som var seriösa och satt och gjorde typ memes? i soffan bredvid. Irriterande som fan

   Liknande hände mig i helgen, de var typ 10 år och jag bad dem vara tysta. De blev faktiskt tystare så hoppas de lärde sig nåt. Man kan enligt mig få viska ibland men att härma karaktärer och ideligen kommentera vad som händer där går verkligen min gräns

   Ja, det är såklart INTE ett ok beteende. Men det finns ju nyanser av att ”prata under en film”

  Det stavas ”sch” inte ”shy” (???).

   Nääääää! Shyyyyyyyyyyysh!

   Precis! Trodde jag de flesta vuxna visste…

    Du tyckte du tryckte till henne där va?

  Bättra att stanna hemma i soffan om man vill prata under filmen.

  Är team tyst. Visst om nått är läskigt, roligt lr liknande att man låter lite. Men folk som håller på med mobil eller pratar så det hörs kan stanna hemma tycker jag. Hemma där kan jag kommentera ibland men inte på bio. Folk har ju betalat för att gå då får man visa respekt tycker jag. Annars kan de väl införa vissa visningar där man tillåts snacka. Så kan man välja.

   Bottennappet är nog puckot som tog ett samtal på mobilen med högtalaren på. Tack och lov blev han snabbt utkastad.

  Alltså grejen är att men den kulturen som är nu, att alla ska vara tysta, så blir man ju sjukt irriterad när någon pratar. MEN jag kan ändå hålla med henne! För när jag kollar på film hemma älskar jag att prata om filmen, reagera, diskutera karaktärer och saker som händer. Och därför gillar jag inte att gå på bio för jag måste va tyst och sitta heeelt stilla i timmar, jag går endast när min sambo tjatar med mig på ”storfilmer”. Man kanske ska ha tysta salonger och sen vanliga?

   Ja då får man välja att se film hemma då… Kan också göra så, men inte på bio, hemma och bio är två olika saker. Skillnaden? Det finns massa andra människor på bion att ta hänsyn till.

    Ja vilket man gör? Om jag måste säga något på Bio så viskar jag i min killes öra vilket bara berör honom. Men jag skrev ju att man hade kunnat ha olika salonger?

     Ja menade inte just dig, utan de som tycker de ska få prata. Bättre att de gör som du.

      Ja det köper jag helt, som det är nu kan man ju inte sitta och snacka. Jag blir själv sjukt irriterad när folk ska prata högt osv på bio men det är ju för att alla är tysta också. Kanske hade varit annorlunda om man delat upp, som på tåg?

       Skulle bli ännu mer irriterad om alla pratade…

  Åh, nej! Själva grejen med bio är ju just att man ska sitta och nästan gå sönder hela filmen för att man bara vill diskutera allt men sen, när filmen är slut och man går i den låånga korridoren, så ska man liksom släppa ut ALLT och prata om alla karaktärer och favoritscener och allt!! Och är filmen tillräckligt bra så ser man den igen med samma person hemma och DÅ kan man prata samtidigt som man tittar på filmen. För då har man ju liksom gett filmen hela sin uppmärksamhet en gång så så missar man inget andra gången. Åh, får alltså RYSNINGAR när jag skriver detta. För den känslan är fan svår att uppnå. Så nej, inte prata på bio för då TAPPAR man hela KÄNSLAN av att gå på bio.

  jag gick på mamma mia och personen bredvid mig SJÖNG MED I ALLA LÅTAR!! ja, jag röt ifrån tillslut och bad henne vara tyst

   Finns sing a long-bio på vissa biografer, då får man gå på en sån i såna fall!

    En sån var jag på… gubben bredvid hade nog inte insett vad han gick på för han stönade sig igenom filmen så fort det blev musik. Och då inte bara för att folk sjöng med utan han hade nog inte insett hur mycket det skulle sjungas i filmen

  ”Chitty chatty in the cinema”…big NO på den. Jag tyckte om Zara Larsson, men här framstår hon som dryg och självisk. Me, me, me. Vore intressant att höra Filmstadens åsikt om detta. Om det ska snicksnackas i salongerna tror jag att det kommer att påverka biobranschen negativt. Du får inte ta med eget godis, och du får får också stå ut med att någon tillhandahåller kontinuerliga kommentarer på filmen, vare sig du vill eller inte. Nej tack, då stannar jag hemma.

  Zara kommer ju inte att ha något att kommentera om alla sitter och pratar så hon inte kan hänga med i handlingen. Men det är väl bara HON som ska prata.
  Hur gör hon på teaterföreställningar eller andra evenemang där det står en riktig person på scen? Hon verkar inte vara typen som går på teater i och för sig, så det kanske var en onödig fråga.
  Om hon själv uppträder och sjunger något finstämt, och det står en person framför henne och babblar ”Vilken seg låt! Har du sett vilken klänning hon har? När är det slut?” – skulle hon inte bli störd då?

  Ruben Östlund älskar ju bara att provocera, ungefär som Lukas Moodysson. Ingen idé att ta det han säger på allvar.

  På bio tycker jag det är ok förstås att skratta o.s.v. kanske viska något i örat på den man är där med. Men annars av respekt för andra kan man nog vara tyst.

  HEMMA däremot, min sambo tycker jag pratar alldeles för mycket när vi ser på film och serier, han vill ha det tyst. Men om nu tv-tittande är vår vardagliga kvällsaktivitet, ska vi då verkligen bara sitta tysta?? Isåfall känner jag att vi lika bra kan vara särbos eller bo ensamma

   Förstår dig på ett sätt, pratar också mer hemma än på bio. Men inte hela tiden, men kan ju kommentera. Man kan ju sitta nära och gosa samtidigt, då blir det ju en mysig stund iaf. Men förstår hur du tänker, då får ni ju varva aktiviteter annars.

    Han vill inte direkt gosa heller. Och eftersom vi har småbarn hemma är det soffan och tv som gäller på kvällarna när de somnat ? Han är borta större delen av dagen, så jag har väl ett behov av att prata den lilla tid vi har tillsammans..

     Oj. Ja låter skittråkigt! Extra viktigt att vårda förhållandet och ha närhet när man har småbarn, risk att förhållandet för annars. Men finns ju annat att göra än att kolla på tv, även om man har småbarn.

      För – dör.

  Eftesom man befinner sig på en allmän plats när man är på bio så gäller skrivna, eller oskrivna, regler att tysta telefonen, inte prata för högt, inte urinera i sitt säte 🙂 osv annat, precis som andra regler gäller i samhället. Vill man snacka högt och göra annat som Zara kanske vill under filmen så får hon streama på Netflix hemma. Eller i sin hemmabio, hon har kanske en sån och är van att bete sig som hon vill därifrån? 🙂 På allmän plats i Sverige tar man hänsyn till andra och allmänna regler, 2023 precis som andra år. Känns som ett sjukt sunkit diva-beteende av Zara att tro att bara för att hon är ”kändis” så kan hon göra som hon vill inne på bion. Skulle anta att hennes mamma lärde henne att inte skrika på bion när hon var barn, innan hon blev musiker, eller? Så tråkigt när förebilder själva raserar sitt rykte…

   Hänsyn är tyvärr ett omodern ord och begrepp som börjar försvinna… Alla ska få göra precis som de vill för de fååår ju faktiskt eller har betalat. Tyvärr.

  Hade Ingmar Bergman levt och varit i sin krafts dagar så kan jag lova att han hade vevat ordentligt om folk hade pratat under hans filmer! Så jag är Team Bergman! ?

  Fascinerande hur en så här sak kan få folk att bete sig så fruktansvärt otrevligt mot varandra i kommentarsfältet. Har folk tappat det totalt? Beter ni er lika illa mot varandra ansikte mot ansikte, mot vänner och i lunchrummet etc?

  Förövrigt så tycker jag väl att det skulle kunna införas någon/några visningar i veckan som är ”pratvisningar” för folk som vill prata under tiden. Jag skulle själv antagligen inte gå på någon av dessa, men om en del vill ha det så varför inte?

   Bra ide med ”pratvisningar” – det finns babybio tror jag på typ förmiddagen för de som är föräldralediga, kan tänka mig att det snackas och matas osv. en hel del på dom här visningarna också som man inte hade valt att gå på om man inte måste/har en bebis med sig. Men rent generellt sett är det sjukt att folk vill snacka på bion när man ombes att stänga av sin telefon osv. Det är väl givet att man tar hänsyn till dom som vill höra allt och inte störa – sjukt att det ens kommer upp tycker jag.

   Fast nu är det så att man ska va tyst och har alltid varit, bara för att några inte kan sköta sig ska man inte göra om detta. Tror inte de hade hållt sig dit heller.. Nej nolltolerans är det enda som hjälper.

  Korkat trams – det här handlar bara om den vanliga, tidstypiska superegoismen där JAG, JAG JAG ska får göra precis som JAG, JAG, JAG vill – närhelst JAG, JAG, JAG behagar. Fundera i stället över hur andra uppfattar det du kan tänkas ta dig för, det kan handla om att saluföra sina egna reaktioner i en fullsatt biosalong eller om att publicera bilder på dina barn som sedan aldrig försvinner från nätet.

  Hörde att Ruben Östlund tagit biosnack i försvar. Det förstår jag – försöker man få spyorgier på bioduken att framstå som konst är man nog beroende av publikens reaktioner….

   Jag håller med att det är konstigt att det ens kommer upp som en diskussion. Man ombes ju stänga av telefonen, det är väl självklart att man tar hänsyn till andra i biosalongen. Om man inte kan det så får man se bio hemma på Netflix eller nåt, det är inte snällt mot dom som betalat sin biljett och sen inte hör allt eller missar starka ögonblick i en film för att nån annan pratar eller är högljudda. Det som jag blir besviken på är att jag har tyckt att Zara Larsson har velat stå upp för lika värde och tolerans och bland annat berättade när hon känt sig åsidosatt för att hon gått upp i vikt av nåt produktionsbolag och jag tyckte att hon var en förebild för unga tjejer och tolerans för mångfaldighet. Men det här beteendet är ju tvärtemot tolerans liksom… tråkigt.

   Aftonbladet hade frågat läsarna vilka som vill ha tyst och vilka som vill ha prat, och det var 93-7 till den tysta sidan senast jag tittade. Så Zara och hennes gelikar får snällt hålla klaffen i demokratisk anda, eller sitta hemma och prata sönder filmerna där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.