Bingo Rimérs reklam för CBD-olja

Bildkälla: Jessica Gow/TT

Jag bäddar in mitt inlägg från Instagram eftersom Bingo Rimér har en stängd profil.

Det här är Bingos text under hans video:

Svårt att sova? Ont i kroppen? Vill du återhämta dig bättre efter din träning? Känner du kanske någon som har epilepsi, diabetes, MS, Parkinson eller vill du bara vara snäll mot ditt hjärta? Känner du någon som stammar eller någon som är lite deppig? Eller är du deppig? Då tycker jag att du ska testa CBD olja och ni ska testa den här CBD oljan från @arktisnaturals för det är den bästa oljan på marknaden och den innehåller 0% THC. Det är den oljan som de flesta stora idrottsstjärnor runt om i världen tar efter ett stenhårt träningspass för att komma ner i varv och för att återhämta sig och få en riktigt god natts sömn. Om de här stora idrottsstjärnorna kan ta det här. Ja, då kan ju vi ta det här och känna oss trygga med att vi inte får i oss något dåligt. Den är godkänd av svenska apotek och jag som har testat flera olika upplever att denna är av bästa tänkbara kvalitet och det är viktigare för mig än att den är billig. Jag har en ganska stressig vardag, framförallt med barnen på mina barnveckor och då är det perfekt att ta några droppar en timme innan läggdags för att sova som en stock och den ger en helt perfekt återhämtning för att orka livets alla utmaningar. Jag har nu tagit oljan i lite drygt sex månader och är väldigt nöjd med hur bra den faktisikt fungerar. Jag tycker du också ska testa. Det finns alltid ett billigare alternativ och jag vet att alla som följer mig inte har samma möjligheter att unna sig bra kvalité. Så därför har jag ordnat en kod åt er så ni kan investera i den bästa oljan. Koden BINGO20 ger er 20% på ert köp när du beställer från @arktisnaturals Länk i min profil. Har du någon erfarenhet av CBD-olja. Tycker du att jag ska ge Gynning en rejäl dos med CBD olja när hon fyller år? // Bingo Rimér Instagram

Det här är MIN text under mitt Instagraminlägg:

@bingorimer bryter mot marknadsföringslagen i sitt inlägg om CBD-olja från @arktisnaturals men det är nog faktiskt det minsta problemet här.
Bingo kommer med en hel rad påståenden, men väldigt lite källor eller andra hänvisningar till det han hävdar så jag skulle gärna vilja veta följande:

Vilka svenska apotek som godkänt CBD-olja, vilka stora idrottsstjärnor som som använder sig av CBD-olja för sin återhämtning och vilken forskning han lutar sig mot för att kunna nämna sjukdomar som epilepsi, diabetes, MS, Parkinson, stamning, depression eller sömnsvårigheter och insinuera att oljan kan erbjuda dem medicinska fördelar.

Så här skriver Konsumentverket om marknadsföring av kosttillskott – vilket CBD-olja klassas som:

Marknadsföringen får inte heller påstå att livsmedel förebygger, botar eller behandlar sjukdomar. Produkter med dessa påståenden kan klassas som läkemedel och måste vara godkända eller registrerade för att få marknadsföras och säljas.
Exempel på medicinska påståenden:
– förebygger hjärt- och kärlsjukdomar
– förstärker immunförsvaret
– minskar smärta
– lindrar artrit

Jag ska kontakta Läkemedelsverket och Konsumentverket för att få deras syn på reklam som den här.
Jag återkommer med en del 2.

Här kan du läsa om vilka regler och lagar som omfattar reklam av hälsokost så länge.

Jag fick svar från Konsumentverket precis innan det här inlägget skulle publiceras.

De skrev så här:

Hej Camilla,

Som du vet kan vi inte kommentera enskilda reklaminlägg utan att ha ett tillsynsärende mot företaget eller influeraren. Vi kan bara tala i generella termer om vad som gäller enligt lagen – och det ser jag att du har hittat redan.

Jag vidareförmedlar till våra jurister för kännedom.

Vänliga hälsningar,

De kan bara uttala sig generellt vad gäller relevant lagstiftning och den har jag – enligt mailet – redan hittat, vilket jag tolkar som en bekräftelse på det jag skrev i mitt första inlägg stämmer.

Alltså det här:

Marknadsföringen får inte heller påstå att livsmedel förebygger, botar eller behandlar sjukdomar. Produkter med dessa påståenden kan klassas som läkemedel och måste vara godkända eller registrerade för att få marknadsföras och säljas.

Exempel på medicinska påståenden:

– förebygger hjärt- och kärlsjukdomar

– förstärker immunförsvaret

– minskar smärta

– lindrar artrit

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fett dyrt om inte annat. Är inte alls dom priserna är NL där jag bor för CBD olja

   Helt sjuka priser!? Säkert billigare att röka en riktig joint 😳😂😂😂😂

    Mer effekt iaf 😉

  🤑🤑🤑

  Tappade hakan när jag såg det där igår. Så jävla oseriös reklam.

  Så jävla tröttsamt med alla dessa företag som använder influensers för reklam. Och det är dessutom samma företag som My Martens näst intill fängslades i Dubai för hennes reklam för CBD-olja. Hade det inte varit för att flashback uppmärksammade detta så hade My Martens suttit minst 10 år i fängelset.
  Bingo Rimér har säkerligen testat flertalet tyngre droger men jag menar, vill man köpa något av han?

  Slår man på ordet ”gränslös” kommer en bild på Bingo upp.

  Jag är helt mållös.

  Samtiden, jag hatar dig.

  Hans leende – så rädd för det🥶

  Jag är skribent och har skrivit flera texter om CBD-olja och -buds för olika kunder. Det är väldigt noga att man absolut inte får nämna problem, sjukdomar eller doser, eftersom texten inte kan användas då.

  Bingo och jag har tydligen inte samma kunder 😛

  Någon som provat detta och fått någon bra effekt?

   Undrar jag också. Blev sugen att testa, haha.

   Jag gillar det. Har testat enbart CBD (helt thc-fritt). Droppar det i kaffet på morgonen eller direkt under tungan. Kanske placebo men tycker att jag känner mig mer stabil i sinnet och lugn i magen. Förstår inte alls varför det ibland snackas om att förbjuda CBD – så länge det inte innehåller något THC.

    😂😂😂😂

   Har provat mot min svåra pmds och tycker det funkar hyfsat, men smakar förfärligt illa.

   Tror i stort sätt inte på något.. Men kör just nu en 5% raw cbd olja som naturligtvis är fullständigt THC fri, 5 droppar under tungan innan läggdags. Har dokumenterat stora sömnproblem men tro’t eller ej: när jag väl somnat (det kan ta tid) så sover jag djupare och bättre, upplever mig mycket mer utvilad när jag vaknar. Men ska vi snacka epileptiska anfall, MS och andra allvarliga sjukdomar så måste man upp i så höga procent för en terapeutisk dos och det finns absolut inte att tillgå för allmänheten!

   Sluta röka tobak med CBD gräs.

  Han har väl lärt sig av exet som försökte kränga fiskolja mot corona-infektion och fick på tafsen för det…

   Inte för att vara sån
   Meeeeeeen
   Vad innehåller din mat?
   Om du istället tar ett tillskott som innehåller samma för att du inte får i dig vad du behöver genom maten.
   Klart du kan bygga upp ditt immunförsvar ?
   Som skyddar dig mot exempelvis förkylning influensa osv? = covid .

  https://kontrollwiki.livsmedelsverket.se/artikel/664/hampaprodukter

  Ett medicinskt påstående är alla påståenden som syftar till att ett livsmedel (dit ex kosttillskott räknas) säger sig kunna bota eller hjälpa mot en sjukdom. 100% förbjudet.

  Förutom alla uppenbara problem;
  ”Om alla de här stora idrottsstjärnor kan ta det här. Då kan vi också känns oss trygga med det”

  DET ÄR INTE SÅ VETENSKAP FUNGERAR. Samma argument kan användas för diverse dopingpreparat, knark och gud vet vad. Det var bland det dummaste jag sett idag.

  Känns som att Bingo skulle göra reklam för vad som helst och kunna säga och påstå vad som helst för pengar. Vet inte om CBD-olja verkligen är bra eller inte men att det skulle hjälpa mot precis allt låter ju smått osannolikt. Allt för pengar, all för att sälja.

  Står både dåligt och bra om den. Men beror på styrkan. Bra om det hjälper mot tex värk men man slipper biverkningar.

  Är cbd nya kolloidalt silver?

  Jag tycker det är komiskt att han inte har koll på detta med tanke på hur mycket KZ hans ex fru fick betala för liknande rabalder 😳

  Om jag KÄNNER någon som har diabetes eller stammar så ska JAG ta CBD-olja.

  hahahaha… ajjjj … magen

  Undrar vem som har sagt det till honom om du säger att om ”du känner någon som stammar eller har MS så ska DU ta oljan” så då åker du inte dit på det. Han har ju knappast kommit på det själv den gamle göken.

  På tal om Bingo…Alltså Julia, hon är som en parodi, och när man inte trodde hon kunde bli värre så visar hon att hon tatuerat in ”Hollywood princess” innanför läppen haha. Sjukt att de får det att låta som att de ska skaffa barn nu, som om de försökt men nej det har de ju inte, för att få media-exponering och uppmärksamhet. Möjligt att de gjort fertilitetstester men om de verkligen vill ha barn nu så kunde de ju försöka på naturlig väg nu men Julia är knappast mogen för barn ännu, hon vill ju göra karriär. Hon vill starta podd, ut o föreläsa, köpa tomt, vidareutbilda sig, vila och njuta så därför hinner hon inte med makeup-kurs…men hur hinner hon med barn då? Hon sa nyligen ”ja jag har all tid för barn” hmmm märkligt.. och så behöver hon hjälp med att bli väckt och sätta på musik på morgnarna. Komisk tjej, lite storhetsvansinne och lajv. Att hon får samarbeten trots det där hon sa i bilen är konstigt.

   Tror Julia längtar lika mycket efter att ha en barnflicka som hon längtar efter faktiska barn.

  Ot: Carolas Elle photo shoot iklädd Balenciaga. Personligen så tycker jag det är osmakligt att bära kläder med pedofilanknytningar. Skulle Carola låta sina barn fotas i en pedofil milieu? Balenciaga har fortfarande inte sparkat sin art director som verkar ha en fixering vid barn och sex.

  Är väl typiskt Bingo att vara överentusiastisk, att överdriva, krydda och vilseleda. Oljan verkar magisk och helt överjordlig enligt Bingos text, det enda som behövs för att lösa all jordens problem typ. Väldigt dyr också men om de hjälper mot precis allt så. Asså.

  Jag har svår epilepsi och skulle aldrig ta något sådant som medicinering. Med tanke på konsekvenserna av ett anfall så kan väl inte folk vara så dumma? 😐 oavsett vad dom vill få botat. Jag är dock inte förvånad över att Bingo gör reklam för det, snart följer andra efter 😅

   Precis. Om man tänker sig att något ska påverka kroppen så mycket så vet inte Bingo eller någon hur det påverkar epilepsi eller något annat eller andra mediciner som man tar ska man naturligtvis vara försiktig. Dvs inte ta det.

  Varför skulle just den örten vara så orimligt fantastisk och effektiv och bota i princip allt?? Helt plötsligt. Det känns som en längtan till cannabis som man tycker sig kringgå på det här viset fastän det är en annan grej. Med erfarenhet från USA där folk röker på dagligen dags och tycker det är normalt och trevligt etc är jag helt emot normalisering och förhärligande av cannabis. Det är skit. Oljan är väl iofs en annan sak men ändå. Det känns som ett mysigt nalkande mot cannabis som nåt ofarligt och trevligt.

   Om något sägs vara bra för mycket kan man lugnt utgå från att det är lögn.

   Och Binga säger ju att man ska ta det för att man känner någon som har diabetes och epilepsi. Undrar hur stor dos man ska ta om man känner tio diabetiker.

  Smart att använda influensers som har grov ADHD/Bipolaritet som promotar varumärket. Bingo Rimér, My Martens bland annat.

  Nånting mer som Bingo rekommenderar för sjuka personer, nu när han ändå är igång? För han verkar veta vad han pratar om så att säga…
  Mina blodprover såg bra ut, så mitt mående beror inte på nån vitaminbrist direkt, men kanske har jag inte fått i mig tillräckligt med cbd- olja.

   Problem i hårbotten?

   Du är född med en liten svans och ingen har opererat bort den?

   Nageltrång?

   Vatten i knäna?

  Det finns ett läkemedel mot epilepsi som är baserat på cannabis. Det heter Epidiolex. Det finns ett läkemedel som heter Sativex som också är baserat på cannabis. Så nog finns det vetenskapliga belägg för cannabisanvändande, men då i form av LÄKEMEDEL. Han kan ju för all del ha rapsolja eller motorolja i den där flaskan.

  Jag använder CBD olja fast med THc i. Men utan Thc känns det meningslöst. Får det på recept ialf mot epilepsi

   Från din neurolog ist för vanlig ep.medicin?

  Låter som magi den där oljan, kan den verkligen hjälpa mot allt det. Låter lite som något som kallades nöddroppar, som man skulle droppa några droppar under tungan vid oro. Kan måhända möjligen ha en viss effekt men troligtvis mest placebo-effekt. Bingo är lite cringe nuförtiden tycker jag, i synnerhet när han framhäver och upphöjer Julia, som han ofta gör, och hon är märklig.

  Han borde skämmas, farbror Rimer. Finns inga vetenskapliga studier som stöder hans uttalanden. Skäms på dig!
  Fy f-n hur pengar ”talar”.
  Bingo Rimer, kom ned på jorden…gubbjävel…

   Gubbjävel 😁👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.