Triss i Paula Rosas

Hugo och Paula verkar vela fram och tillbaka i beslutet om sitt boende.
Sälja? Bygga ut? Köpa nytt?
Det ska bli spännande att se vad de bestämmer sig för.

Uff, svartsjuka.
Det svarta unkna hålet i ens bröst. Inte kul.
Och ja, jag håller med henne. Att framkalla svartsjuka medvetet är sjukt osexigt. Gör inte det.

Och så en avslutande visdomspärla om hur man ska göra för att se på sin partner med glädje, trots alla olikheter man stör sig på.
Så länge det man stör sig på inte är att partnern försöker framkalla svartsjuka medvetet, så finns det alltid en chans.
Nej då, skämt åsido…-ish i alla fall..;-)
Har ni några pärlor att trä upp på halsbandet?

62 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har aldrig förstått mig på de som tycker det är så sexigt när partnern är svartsjuk. Själv tar jag svartsjuka som ett tecken på att partnern inte litar på en. Men jag kanske har tänkt helt fel inom ämnet?

   Nej jag förstår faktiskt inte heller. Och det känns som en åsikt man borde växa ifrån under tonåren typ.

   Jag har fått uppfattningen att folk som är svartsjuka projicerar, brukar vara dom själva som är otrogna.

    Stämmer.

    Jag tror att svartsjuka grundar sig i mer än så. Tror det mer handlar om någon osäkerhet som också i sin tur kanske för att man letar bekräftelse på alla möjliga håll.

     Men folk som är otrogna är oftast väldigt osäkra i sig själva? Nu kanske jag hittar på hahaha

      Ja det var precis det jag skrev också ?

       Sorry läste för snabbt! Såg nu ?

        Var något autocorrect insmuget också så jag förstår att det kan ha blivit lite oklart

    Nä.

   Jag skulle inte vilja vara med någon som är svartsjuk. Och jag förstår inte hur man vill vara med någon som får fram svartsjuka sidor hos en själv heller. Vill man inte vara med någon man litar på?!

   Men lite mild svartsjuka handlar nog mer om att man är rädd att förlora det man har. T.ex. om man är iväg på någon stor fest och så plötsligt ser man en främmande kvinna stå och prata med ens man, hon skrattar och flirtar uppenbart. Då tror jag man kan få en liten klump i magen av svartsjuka, för att man blir rädd för att ens man ska föredra henne. Det kan också reflektera att man själv har lite komplex över någonting. Det tycker jag ändå kan vara normala känslor och något de flesta kan känna.
   Det blir ju ’farligt’ först när man försöker kontrollera sin partner, har grov ångest av svartsjukan, anklagar partnern för otrohet för hen är 10 min sen från jobbet m.m…

    Men handlar det då inte om att man inte litar på sin partner fullt ut. För om man på riktigt skulle lita på ens partner 100% så blir man inte rädd för att bli lämnad när en kvinna flirtar med honom. Sen kan det så klart bero på egna osäkerheter att tilliten inte riktigt finns där.

     Men tja, ska vi bli riktigt filosofiska så är ju frågan om man kan lita på någon annan person till 100%? 😛 Det finns ju fall där någon har litat på sin partner och trott allt är bra men så visar de sig vara Hagamannen eller ha en till familj xx mil bort (har en bekant som råkade ut för det, allt avslöjades när hans andra barns skola skickat brev till honom som vårdnadshavare och hon råkade öppna det!)… Man kan ju aldrig kliva rakt in i någon annans tankar fullt ut och faktiskt VETA vad de tänker, känner, planerar. Det är ganska lätt att ljuga och luras om man vill det.

     Det kan också vara så att man har svårt med tilliten för att man tidigare i livet har blivit sviken av sitt ex, eller en förälder eller en vän o.s.v. Sådant sätter sina spår hos vissa som kan ta årtionden att komma tillrätta med.

      Ja absolut, jag menar inte att man måste kunna lita på någon annan och vi har alla vårt bagage. Jag menar bara att svartsjuka, tror jag, handlar om att man inte litar på den andra. Och varför man inte gör det kan så klart bero på tusen olika saker.

      Och tillit är inget statiskt. Jag kan välja att lita på dig men sen kan du givetvis göra något som gör att jag inte längre kan göra det. Jag menar, man kan ju inte heller gå runt och utgå från att den man lever med har en familj i en annan stad, eller våldtar kvinnor på väg hem från firmafesten. Det är ju ohållbart att leva i en relation där man inte litar på den andra. Enligt mig alltså.

       Håller helt med. I en sund relation måste man kunna lita på varandra. Men OM man skulle känna lite svartsjuka i en viss situation tror jag heller inte man ska trycka bort det och skämmas, utan fundera på varför den känslan ploppade upp och vad man kan göra åt den osäkerheten man bär på (eller kanske öppna ögonen för att partnern eventuellt inte bör litas på 😉 )

        Ja där är vi absolut överens. Och jag tror att svartsjuka bör ”behandlas” av den svartsjuka. Det är inte upp till den andra. Och OM svartsjukan beror på något den andra gör, då bör man kanske inte lita på den nej. Och framför allt överväga om man vill leva med någon som bevisar att man inte bör lita på den.

        Men visst, det är lättare sagt än gjort. Och det är lättare att skylla på den andra att man är svartsjuk än att jobba på sig själv. Men kvinnor kommer att flörta med din man och han kommer att resa på konferenser där du inte kan ha koll på vad som sker. Men igen, lättare sagt än gjort ibland.

         (Sen kanske inte all svartsjuka måste ”behandlas”. Exempelvis som du skriver nedan så kanske det kan vara ett sätt att se sin partner i ett annat ljus, eller se de sidor man glömt bort osv. Eller bara acceptera att det sticker till när andra ser de sidorna)

     Jag håller inte med – Att lita på sin partner innebär ju inte att man äger människan. Jag litar på att min man inte skulle vara otrogen, men att vara övertygad om att det inte finns någon risk att han skulle utveckla känslor för någon annan än mig vore naivt.

     En hälsosam dos av respekt inför det faktum att man faktiskt måste välja varandra varje dag, och inte äger varandra därför att man valde varandra en gång i tiden, tycker jag är en viktig del i en relation som hindrar en från att ta varandra för givet. Jag litar på min man trots detta 🙂

      Men är det inte det som är tillit då, att välja att lita på att han väljer dig även imorgon? Och att välja att lita på att han väljer dig framför kvinnan som flirtar på festen?

      Sen kan man ha valt att lita på att han gjorde det trots att han valde henne. Men som sagt, tillit är inget statiskt som jag ser på det utan också ett val man gör – välja att lita på någon och det valet gör man också varje dag. Typ.

       Men när vi pratar om tillit så handlar det ju om att lita på att personen inte sviker ett förtroende – Till exempel att vara otrogen. Det litar jag på att han inte skulle vara.

       Att aldrig bli kär i någon annan är ju ingenting han kan lova mig, eller jag kan förvänta mig av honom. Så jag ser liksom inte riktigt att det är någonting jag kan välja att ”lita på”. Däremot känner jag mig trygg i att, där vi är nu, så ska det väldigt mycket till för att han skulle träffa någon som han hellre ville vara med än mig. Det är ju en trygghet jag känner i vår relation, inte någonting som handlar om huruvida jag tycker att han är pålitlig eller inte.

       Men det är förstås en enda stor gråzon och fråga om definitioner det här 🙂 Jag menar bara att jag inte tycker att en hälsosam dos svartsjuka behöver ha med tillit för personen att göra, utan kan handla om den helt sunda vetskapen om att oavsett hur pålitlig någon är så kan vem som helst bli kär i någon annan.

        Jag tror att vi håller med varandra i stort, jag är egentligen inte emot det du skriver utan spinner vidare tankar. Nej man kan inte lova någon att inte bli kär i någon annan. Jag tänker nog mer att jag väljer att lita på att han väljer mig även imorgon. Och den dagen han inte gör det så gör han det inte. Oavsett hur svartsjuk jag varit eller inte. Och jag förstår väl också att känslor inte är rationella men om jag ändå inte kan lita på att han inte blir kär i någon annan så bör inte svartsjuka finnas där. För då har jag redan accepterat att det kan ske.

    Om en partner skulle vilja vara otrogen mot mig så kan jag ändå inte förhindra det? Dessutom så skulle det innebära att jag är ihop med en jubelidiot och en sån person får gärna visa sin rätta sida så jag får möjlighet att tacka för mig.
    Därför är det enligt mig onödigt att lägga energi på att vara svartsjuk.

    Är en partner svartsjuk på mig så är jag antingen tillsammans med en osäker person, eller så litar hen inte på mig, eller vill kontrollera mig (ev en kombination). Oavsett är det minst sagt ett problem och inget jag vill ha i en relation.

   Oj jag kom ifrån ämnet förresten… Men att tycka svartsjuka är sexigt – är det inte i grunden att man vill känna sig åtrådd? Man vill att ens partner ska tänka ”wow min flickvän är en sexbomb som alla vill ha!” och därför uppfattar man det som hett. Men jag tror det kan vara farligt att ursäkta mer allvarlig svartsjuka och tycka det är attraktivt. Det kan tyvärr eskalera.

   Esther Perel har nämnt att mild svartsjuka kan vara bra för relationen. När man ser sin partner prata med någon som är flirtig och intresserad kan man plötsligt, efter många år ihop, få upp ögonen för det där man från början föll för. Man får se partnern från ett annat perspektiv, som inte är dolt under flera år av småtjafs om hushållssysslor och småbarnen…

  Alltså, det där köket! Varför ska alla ha likadana kök? Om några år är designen outdated… men antar att folk har råd att riva och bygga nytt var tredje år.

   Allas kök såg väl likadana ut på tex 50, 60 och 70-talet också eller?

    Eller hur. Folk verkar tro att det bara är idag som trender följs. Men se ett kök, badrum, brudklänning, whatever från random period och det är hyfsat lätt att pricka in årtionde. Av en anledning.

     Sa något det? ? asså folk här inne är hopplösa.

      ? på dig själv

       Ok ?

    Jo men man kan tänka mer långsiktigt 2023? Bättre att renovera efter egen smak istället för att följa trender som dör ut.

     Det kanske var deras smak de renoverade efter? Om man gillar trendigt så renoverar man väl trendigt?!

     De på 90talet hade ju kunnat tänka längre än 1993 när de renoverade köken så slapp vi idag köpa hus med typiska 90talstrender.

      Folk som följer trender har ingen smak. Haha.

       Ja det kan man så klart tycka. Men att det renoveras trendigt är ingenting nytt. Det är ju just därför vi idag tycker att saker från förr är otrendiga, exempelvis kök som renoverades för 20-30-40 år sedan.

       Men vafan ska man göra då om man råkar tycka att det som är trendigt just nu är snyggt?

   För att köken som ser ut sådär är sjukt fina! Varför ska man ha ett kök som är fult?
   Det är ju inte så att köken som ser ut sådär kommer vara extremt omodernt om 3 år heller.
   Inredningstrender tar ju liksom inte och går från minimalistiskt och färglöst till färgbomb och plotter a la bakluckeloppis från en dag till en annan. Det sker gradvis, över en längre tid.

    Bara ett tips från nån som har en sån svart diskho, med tillhørande svart kran. Dont do it. spelar ingen roll hur ofta jag torkar och skurar och grejar, den ser fan konstant skitig ut. xD samma med svart bänkskiva. blev så vansinnig tillslut att jag dekorplastade in den med ett trämønster før jag orkade inte mer

     Flyttade in i en lägenhet med blankt svart badrumsgolv. Väldigt hårt vatten också så minsta droppe gav vita fläckar på golvet. Åkte in ett gråmelerat golv när jag senare renoverade (av flera praktiska skäl så att ingen går i taket, bland annat var golvet felgraderat så vattnet samlades i mitten av badrummet när man duschade i stället för att rinna mot avloppet). Skulle inte heller välja svart ho även om det ser snyggt ut så där.

     Ooo! Bra tips ju, att jag inte tänkt på det! Min bänkskiva är svart med nå fejk vita-marmor-fläckar. Fulaste som finns! Ska kika på dekorplast, tack ?

     Undra om det kan vara olika kvalitet/material? Har en svart diskho och var orolig för just detta, men har inte fått överdrivna fläckar alls. Är förvånad faktiskt.

   Neutrala färger, inget krimskrams, påkostade och hållbara material (förutsatt att marmoren sköts om). Det om något är väl en design som kommer hålla i många är framöver?

    Det är ju det det inte gör. Menar inte att det kommer vara helute om 3 år men om 10 år så kommer det kännas daterat. Folk tyckte nog att köken de byggde på 00-talet också var extremt stilrena och funkar en evighet. Och det är ju inte pga slitage och skador som omöjligen kan repareras som kök från den tiden rivs ut. Jag ser inget fel med att renovera på ett att man själv gillar och som är rätt i tiden just nu, ska man eventuellt sälja inom kort så är det ju dessutom dumt att köra på något som ser omodernt ut. Men nej, tror knappast att vi denna gång hittat det ultimata hållbara köket som inte kommer rivas ut på decennier.

     Jag tror inte att stilen på detta kök kommer att dra ner slutpriset direkt.

     Jag menar ju dock inte att trenden kommer hålla i 10+ år, utan att designen kommer hålla i många år. Enkel design med nedtonade färger kan man lätt sätta sin egen prägel på med inredning, något som hade varit betydligt svårare med ett neonrosa kök. Som jämförelse – en vit vägg blir knappast utdaterad men en färgsprakande fondvägg kan definitivt bli det.

   Om ett kök är ute pga hur det ser ut så gäller det väl ALLA stilar ?
   Jag tror gemene man tycker dessa kök är superfina

  Varför bygga och renovera in i absurdum om man ändå vill flytta?

  Fattar dom inte hur mycket det sliter på jordens resurser?

   För att höja värdet kanske.

    Dumt att renovera såpass trendkänsligt då.

     Så himla trendkänsligt var det ändå inte tycker jag. Nu vet jag förvisso inte hur köket såg ut innan heller men jag tror inte att det där är ett kök man måste riva ut på några år för att det sticker i ögonen av omodernt.

      Och neeej, jag är varken dom eller mäklaren ?

   Man måste ha lite intelligens för att tänka som du, du begär saker från fel personer.

   De kanske inte ville flytta när köket renoverades. Säger inte att det är så men ibland tar saker nya vändningar i livet. Mvh en annan som säljer hus med nyrenoverat kök.

   Fattar inte du hur mycket du sliter på jordens resurser?

  Någon som vet vad det är för hus? Såg väldigt fint ut !

  Kloka ord kring hur man får sin relation att hålla.

  Jag blir typ trött bara av att läsa om alla hus och semesterbostäder familjen Rosas renoverar, inreder, säljer och köper, haha. Att dom orkar.

  OT
  Michaela Fornis lägenhetsförsäljning verkar inte gå så bra. De lade ut lägenheten med utgångspris 10,950 miljoner. Fick ett bud på 10 miljoner som nu är borttaget. Helt plötsligt ligger lägenheten ute för 11,495 miljoner. Hur ska prisökningen hjälpa de att fålt lägenheten?!

   Vad du tjatar om detta.

   Har du missat att det under en ganska lång period har varit svårt att sälja bostäder?
   Sen är det inte konstigt att lägga bud under utgångspriset heller. Dom kanske höjde utgångspriset för att få högre bud?
   Sjukt ointressant oavsett. Förstår inte varför du tjatar så förbannat??

  Ang detta med olikheter så har det hjälpt mig sjukt mycket att släppa tron på att det alltid är jag som har rätt om något när vi tycker olika. Låter självklart men för många är det inte det.

   Man har ju olika synsätt på saker o ting. Saker man bör ha någorlunda samma uppfattning om är dock pengar politik alkohol miljö jämställdhet vad som anses vara städat osv osv

  Vad hände med deras huskonto? För flera år sedan nu så skulle de ha ngt samarbete där man fick betala eller liknande för att se avsnitten. Följer inte varken paula eller hugo men älskar huskonton och renoveringar så tyclte det verkade intressant. Men nu kan jag inte hitta något om det alls?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.