En kommentar som dröjt kvar

Det här inlägget hos Johanna Bladh fick mig att tänka på den här kommentaren som skrevs under ett Öppet Spår. 
Jag vet inte om du som skrev den läser det här, men jag har verkligen tänkt på dig och på hur du har det.
Jag vet att ni var SÅ många som skrev stöttande och fina kommentarer till ”M”, och det är någonting som gjort ett permanent avtryck hos mig, antalet avbetade Öppna Spår till trots.

En väldigt, väldigt fin tråd helt enkelt.
Tack för den.

 

115 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Så lätt att döma en person och säga ”varför lämnande/lämnar du inte bara honom??”. Det är omöjligt för en utomstående att känna till och förstå alla känslor och omständigheter. Men jag hoppas verkligen, verkligen, verkligen att hon snart hittar kraften att påbörja ett liv utan honom!

      Så är det såklart! Men ett sånt ultimatum känns ju bara så fel!! Undra om han verkligen tyckte att det var en självklar grej, att det skulle vara okej för henne och deras förhållande att han skulle få ha sex med någon annan så snart efter förlossningen, bara för att hon inte kände sig redo.

      Vi var många som skrev att hon skulle bygga upp styrkan först och gå i terapi ensam för att förstå allt som skett och sker. Ett sådant beteende från hans sida kommer sällan ensamt. Det visade sig också senare i tråden utifrån svaren. Det är viktigt att hon får bearbeta allt tillsammans med ngn som kan det och skapar en hållbar plan för att lämna o tiden efter. Önskar med hela mitt hjärta att hon lyckas bygga ett nytt liv utan honom tids nog ❤️

    Hoppas fan den mannen är lämnad. Vilket jävla as.

    Vilken liten vidrig man. Han borde ärligt talat få ett kok stryk och en jäkla uppsträckning! Han ska vara djupt TACKSAM att någon fött hans barn.

      Exakt , han skulle ha en fet käftsmäll så han ramlar omkull ????????

    En sån efterbliven kille!
    Man har ju så klart olika must, olika läkningsprocesser etc och ingen är den andra lik!

    Vi hade sex efter 5 veckor efter första barnet och jag kände ingenting! Det var som ett eko mellan benen. Vet inte vad vi tänkte med.
    Sen väntade vi 7 veckor till och tack o lov kändes det i princip som vanligt.

    Så efter andra barnet ville jag vänta längre plus att avslaget tog 7 veckor innan det var helt borta. Vem fan VILL ens vara där och rota när man/tjejen har avslag??
    Är så tacksam att min kille aldrig tjatade eller ställde ultimatum, man är ju så skör mentalt hela första månaderna både mentalt men också i slemhinnor och allt i underlivet.

    Med alla hormoner i omlopp hade jag kanske inte haft kraften att säga emot .

      Jag förstår vad du skriver men hur sjukt är det att vi kvinnor ska känna oss ”tacksamma” för att mannen inte tjatar och visar oss respekt för att vi förr deras f*cking barn med våra kroppar?! Det säger en del om vårt samhälle.

        Detta!!!!!!!!!!!?

        Klart man ska känna tacksamhet för att man blir behandlad med respekt.

        Oavsett vilken relation det är. Det är ju det som skapar uppskattning, kärlek.

          Eller så tycker man att ömsesidig respekt är en helt självklar grund i ett förhållande. Hur skapar man annars en sund relation?

            Det motsäger inte det jag skrev.

            Det är inte farligt att känna tacksamhet. Det är fint.

              Självklart ska man känna tacksamhet för en del saker andra gör för en. Men inte just detta. Det är som att känna tacksamhet för att man inte blir misshandlad, dödad osv. Det ska man inte behöva göra, denna typen av respekt ska vara självklar.

                Så nej det motsäger inte det du skrev, men det motsäger inte heller vad det personen du svarade skrev. Du började blanda äpplen och päron. Tacksamhet är en sak, men man ska inte behöva gå runt och vara tacksam över varje hemsk/dålig sak som ens partner väljer att inte göra mot en.

                Man kan väl visst vara tacksam för att man fått en lott i livet många andra bara kan drömma om. Som tacksamhet över helt basala saker som ömsesidig respekt medmänniskor emellan och tacksamhet för att man lever i ett land som erkänner mänskliga rättigheter och demokratiska värderingar. Bara för att något är av sådan karaktär att man anser det vara allas rätt att få uppleva är det inte en reell verklighet för alla människor. Världen är inte rättvis och jag är i alla fall tacksam för att jag har en partner jag kan lita på i vått och torrt och aldrig behöver vara rädd för. Jag förstår absolut varför ni som argumenterar motsatsvis tycker det är skevt att tycka så, men det är en trygghet som jag känner väldigt mycket tacksamhet för.

    Jävla vidriga snubbjävel alltså. Fy fan.

    Fyfan för folk som tjatar på någon annan om sex. Tog mer än ett år efter förlossning innan vi gjorde det igen.

    Jag minns den kommentaren, när jag läste tyckte jag det lät så sjukt att jag trodde (hoppades) det var ett troll. Om det är sant, och som alla andra skriver: hoppas du hittar styrka att lämna! Du förtjänar inte det där.

      Trodde tbh också att det var ett troll pga sättet hon skrev och så. Men är det sant är det såklart vidrigt.

        Då har ni haft turen att slippa möta den här typen av man. Jag har tyvärr inte haft det och känner igen delar av det hon berättar. Mitt ex och jag hann inte skaffa barn, men han röstade för kejsarsnitt och mommy make-over direkt efteråt. Som han skulle betala för han, enligt honom själv, var ju ”en god och snäll man”.

    Det där är en våldtäkt. Hur man än vänder och vrider på det var är det en våldtäkt.

      Var det han som också spelat offer när hon vista honom kommentarerna här inne och bara ”jag ska ta mitt straff”???

      Så sjukt patetisk man!

        Nolla.

        Glöm inte att han tyckte det skulle vara en omröstning först. Han gjorde sig till ett offer.

          Ett klockrent as!

    Man blöder länge efter förlossning (iaf vissa) man kan känna sig svullen och brösten gör ont m.m man fokuserar på bebis

    En man som kräver sex i denna situationen är en stor äcklig mansbebis

      Nej. Han är en våldtäktsman.

      Förstår exakt vad du menar men har problem med ordet mansbebis i det här sammanhanget? Han är vuxen, beräknande, manipulativ och i högsta grad medveten om vad han håller på med, att kalla det för mansbebis känns ansvarsbefriande, som att han bara är bortskämd och barnslig. Han är en empatistörd våldtäktsman.

        Exakt!

        Hoppas vi hittar en planet så vi kan för evigt skicka empatistörda fähundar dit. Hoppas!

    Åhhh den frågan Johanna tar upp känner jag är så aktuell hos oss nu. Vi fick vårt första barn för några veckor sen och min sambo hintar om sex heeeela tiden.

    Hur länge väntade ni andra? Just nu känner jag mig typ äcklad av sex, totalt osugen. Har min bebis konstant på mig, så att lägga undan för sex känns ju hemskt.

    Tror att man kanske ”måste” tillslut (förstå mig rätt!) för att inte tappa det totalt. Men hatar att partnern inte förstår känslan som hos den som fött.

      Be han sova hos sin mamma tills han mognat klart! ?

        Nej alltså han tvingar inte eller nåt. Fattar att han saknar det, det gör jag med men samtidigt så känns det skumt. Äh svårt att förklara men märkliga känslor för mig kring sex numera ?

      Väntade ett år, tills jag slutade amma. Min man var ok med det även om han ville innan, men han tjatade aldrig och det är jag tacksam över. Det är upp till kvinnan och den som har fött barnet och ingen annan.

        Tacksam. Det är där ribban ligger alltså.

          Men lugn nu, O. Du behöver inte skriva feministiska riddar-kommenterar under varje inlägg som hintar om förstående partners och att man är tacksam för det. Jag är t ex tacksam att min sambo i natt tog vår en vecka gamla bebis och bara satt med henne i soffan i tre timmar i natt så att jag fick sova. Det är okej att vara tacksam för att ens partner beter sig som en fin människa.

            Fast att ribban för att vara en fin människa är att män inte tjatar, hotar eller utpressar en till sex efter förlossning säger ju ändå något? Har aldrig hört en man säga att han är tacksam för att hans fru inte tjatat, utpressat eller hotat honom till sex efter t ex återhämtning efter ett medicinskt ingrepp.

              Bara för att du inte hört det betyder ju inte att det inte finns män som faktiskt är tacksamma för det? Om en man genomgått en operation i underlaget är han nog tacksam om partnern inte tjatar om sex. Att föda barn är ju dock lite mer vanligt förekommande och det är ju bara kvinnor som kan föda barn så därför hör du ju mer historier om män som tjatar än om kvinnor.

                Nej, jag tror inte det. För dom är det standard och inget de ens skulle tänka på att vara tacksamma för. Lite som att jag aldrig tänker ”vad tacksam jag är att mina kollegor inte slog ner mig på jobbet idag”. Att män genomgår operationer är ju för i övrigt supervanligt, genomförs många mer operationer än förlossningar varje år så hade det varit samma så hade vi hört det.

                Anledningen till att det låter lite ledsamt när någon säger sig vara tacksam över en sådan sak är att det borde vara så himla självklart. ”Jag är tacksam för att min man inte slår mig.” ”Jag är tacksam för att min man inte hotar mig.” ”Jag är tacksam för att min man inte våldtar mig.” ”Jag är tacksam för att min man inte pressar mig till sex.” De är alla samma typ av påståenden.

                Det är inte en attack på dig och det är nog ingen som klandrar dig. Utan det är en tankeställare och en kommentar på samhället i stort.

          Ja eftersom det uppenbarligen finns män som tjatar är jag tacksam att min inte gjorde det även om det såklart borde vara en självklarhet. Jag gjorde klart för honom att jag har sex när jag är redo. Så ja jag är tacksam att jag slapp tjat.

        Samma här! Ett år och maken sa inte ett knyst om saken. Hade han tjatat hade nog aldrig lusten kommit tillbaka.

      Ett år som i Johannas kommentar är ju bara som gjort för ett misslyckat förhållande. Menar verkligen inget illa, men det är en svacka för djup att ta sig ur för de flesta. Slutar med mammor som går upp i sitt mammaliv och är just bara mamma, och pappor som är otrogna. Och så lever de ihop ändå och låtsas att allt är fint, trots att hon läser 50 Shades och drömmer sig bort och han rnkar på toa.
      Förlåt, generaliserar, men tycker ett sexliv är att ansvara för sitt Väntade tre månader, då kände jag mig sugen och fräsch igen, och det var ingen årslång svacka. Vi satte det som gemensamt mål innan barnet kom,

        Ok, men det som funkar för dig funkar inte för alla andra, har du tänkt den tanken? Rent fysiskt kunde jag inte ha sex utan att det gjorde svinont eftersom jag hade så torra slemhinnor. Försökte med hormoner och salvor men inget hjälpte förän jag slutade amma efter ett år. Så då fick det bli så. Min man var inte otrogen och vi har ett jättebra sexliv nu. Det låter ju fint att sätta mål och så, tills verkligheten kommer ikapp och man måste anpassa sig efter den. Kul att det funkade för dig, men du är inte någon mall.

          Man kan ju också ha andra typer av sex. Säger inte att det är er relation och alla får göra som man vill, men vill man få tillbaka den delen av förhållandet men inte kan ha samlag så går det ju.

            Säger inte att det är ett krav ska det stå!

          Väntade också ett år, det var lagom för mig.

        Är väl helt rimligt att han runkar om hon inte vill ha sex? Jag skulle inte ha något emot att min man runkade om han var sugen men inte jag.

          Haha exakt! Runka på ba. Har också en bebbe och tänker inte ha sex på ett bra tag känner jag.. men han får väl göra vad han vill. Och intimitet och kärlek är inte lika med sex – går känslan av att folk missar det här.

        Det är väl toppen att man kan fantisera och onanera? Tycker det låter som ett bra självsexliv tills man är redo att ligga ihop igen

        Jag tycker snarare det låter som ett klent förhållande om det hänger på att man har sex X ggr per månad/vecka/år…

      Så var det för mig när första barnet föddes.
      Efter en månad prick (blödde bara 1-2 veckor nånting) visade min man att han ville ligga. Och jag bröt ihop. TOTALT. Och han fattade ingenting, han hade liksom inte verkat tvingande eller så och slutade givetvis direkt när jag blev ledsen. Men jag hade liksom inte kommit på att jag var en människa också, utan var så inne i att vara mamma.
      Men efter typ en vecka till där jag fått tänka på det där och så så var jag ju sugen igen. Inte lika som innan barn (sexlusten har inte kommit tillbaka ordentligt förrän jag slutat amma med något barn) men ändå rimligt.

      Hade han inte börjat hade jag fastnat helt i att va mamma och på riktigt glömt att vi hade en egen relation också. Men tack och lov är jag ju inte gift med ett svin så han pushade aldrig eller krävde något.

      Jag tror på att ta det i allvarlig ton, att berätta hur du känner för att sluta få hintar. Sex är ingen rättighet. Att du är redo när du är redo helt enkelt, tills dess får han ta ansvar för sin egen lust utan att blanda in dig. När man fått barn så är det som att kroppen inte är till för något sexuellt på ett bra tag för många, den är liksom en bebis-skapar-maskin och en matmaskin. Thats it. Kommer ihåg hur min man började smeka mig samtidigt som jag ammade, tror inte han tänkte på det konstiga i det liksom. Fick sånna äckelkänslor och liksom knuffade bort honom och sa rakt ut att det här är fel på SÅ många sätt. Han fattade och bad om ursäkt och blev rätt så skamsen.

        Gud vad hemskt att känna så om sin kropp, skönt att jag inte har barn ? (nej det är uppenbarligen inget för mig då jag verkligen inte gillar den tanken).

      Män som tjatar på sex är en sådan erotikdödare att sexlusten riskerar att permanent dö ut.

      Efter vårt första barn väntade vi ca 3 månader, med andra barnet kanske 4. Min man har aldrig tjatat eller hintat utan det har varit jag som fått ta initiativ första gången utifrån att jag varit redo. Så tacksam för det. 100% säker på att min sexlust kom tillbaka snabbare pga det också.

      I övrigt har vi tidigt planerat för barnvakt, bara några timmar i början och sen nätter. För att sätta oss själva och vår relation i fokus. Inte med något krav på sex eller så. Men det har också hjälpt mig att vara mer än bara mamma. När jag bara känner mig som mamma har jag noll sexlust men när jag får tid, utan stress, att vara min egen person igen kommer den tillbaka. Rekommenderar det verkligen till alla. Ge er tid utan stress att då vara er själva och vill man då ligga är det rätt nice att få göra det utan stressen i bakhuvudet av att nu vaknar snart något av barnen.

        Smart! Viktigt att vårda relationen och inte bara vara föräldrar, dödar många relationer (nej, menar inte tjat eller tvång på sex nu).

      Vi väntade tills barnen varit 1 år, för det är ungefär så lång tid det kan ta innan kroppen är tillbaka.

      Förstår att det är jobbigt att leva utan sex, särskilt om det blir länge som typ ett halvår-år, det skulle jag tycka. Men några veckor är ju ingenting i sammanhanget, det måste man ju förstått och gått med på/räknat med när man bestämmer sig för att skaffa barn?! Pappan borde ju också vara omtumlad och trött om han bryr sig tillräckligt och tar hand om bebisen som han borde…

      12 veckor väntade jag

      Minns inte hur länge vi väntade. Kanske 2-3 månader, dvs. när avslaget var helt borta. Sen blev mina slemhinnor torra som en öken när jag ammade, så att ligga var ingen höjdare överhuvudtaget och lusten var inte på topp för någon av oss. Min partner var väldigt förstående, men är å andra sidan också läkare och i och med det ganska insatt i hur kroppen/hormoner funkar.

      Tog två månader för mig att vara fysiskt redo, alltså att avslaget och mina stygn försvunnit, sedan fyra månader till för att vara psykiskt redo. Men sen tog ytterligare några månader innan vi kunde ha ett fullbordat sex eftersom det ömmade för mig när vi försökte.

      Helt förståeligt att det känns främmande och det finns ingen anledning att skynda på. Alla behöver olika mycket tid.

      Vi hade sex och myste men utan penetration. Min snippa slöt sig helt (torra slemhinnor) sex månader in i graviditeten och vi fick inte ens in hans penis förrän sex månader efter förlossningen. Har fortfarande torra slemhinnor mer än 2 år efter att barnet föddes och tror att det är hormonproblem som kan behandlas med läkemedel. Men har inte tagit tag i det.

      Vi väntade 7 veckor och då gjorde det ändå skitont pga en skada som inte hade läkt. Ta din tid. DU har fött och du bestämmer ❤️

      Det där är visst manipulation, det är så det funkar. Han verkar ”snäll” men lyckas ändå ge dig dåligt samvete. Säg åt honom rakt ut att du inte är redo för sex än och att du känner dig pressad och mår dåligt av att han tjatar.

      Vi låg tre veckor efter att första barnet kom. Var mitt livs bästa sex. Hände absolut något efter förlossningen som gjorde att jag kunde slappna av och njuta mer och allt hade läkt som det skulle där nere. Var jag sexig med 25 kilos extra mjukt hull och läckande bröst? Absolut 🙂 Har kört tre veckor efter förlossning på andra ungarna också men jag har också själv sett fram emot alla ligga igen, inte bara min man.

      Väntade till efterkontrollen, 8 veckor efter. De första 4 veckorna var ju fiffi helt uppsvullen eller blev uppsvullen så fort jag gått en promenad. Var absolut inte sugen förrän barnmorskan gjort efterkontrollen så allt såg läkt ut och bra. Sedan gjorde ju amning och hormoner att jag inte var särskilt sugen första året, det gick flera veckor mellan gångerna.

      Och det har inte känts som vanligt där nere förrän 1,5 år efter födseln. Blev sydd (inget allvarligt, grad 2-bristning) och huden där nere har varit stram och o-stretchig ända tills nu 1,5 år senare. Gör ju att man blir sådääär sugen på ett till barn när det är så lång återhämtningstid. Normal grav+födsel, inga komplikationer och ändå tar det så här lång tid innan kroppen är återställd.

    Fyfan, vilket as!! ?Snälla om du som skrev kommentaren läser detta: låt honom inte behandla dig så, snälla du förtjänar bättre. Ingen ska behöva höra det i ett förhållande och absolut inte när man precis fått barn och är ännu skörare än vanligt. Finns absolut inget försvar åt en sådan mansgris ?

    Vissa män alltså!! Verkar inte ha lämnat grottstadiet än. Typ 1 hjärncell och därefter bara tillfredsställa sina behov. ????

    Jag har också tänkt på den kommentaren sen dess! Och hur många kvinnor det är som var det förj*vligt med sina män. Att hon inte ens riktigt förstod hur illa det var att han gjorde såhär mot henne? Du som skrev den kommentaren – jag hoppas du vågar söka stöd och hjälp, du är värd mer än att ha det sådär <3

      Det är vad jag tror också, att massa kvinnor lever ihop med svin! ☹️

    Världens finaste tråd måste ändå vara den på Flashback där någon ska dö i cancer ”fråga mig vad du vill”. Kan varmt rekommendera när man tappat tron på Flashbackare.

      Så himla fin! ”Bröd” ?

      Ja jag håller med, man fick hopp om mänskligheten! TS verkade vara en så fin och klok person, sorgligt att han inte fick leva längre. Grät så det skvalade när jag lyssnade på Flashback forever-avsnittet om honom.

    Jag tror att väldigt många män har problem med att de inte få samma typ av uppmärksamhet från sin partner som de kanske fått tidigare, innan bebisen fötts.
    Tycker det är helt naturligt att man (efter att ha burit ett barn med allt vad det innebär, fött fram det, går igenom 4:e trimestern med ett plåster till bebis) har NOLL lust att pleasa sin partner. Allt fokus går till bebisen, den lilla ”egentid” man får behöver man för sig själv, för att andas.

    Men för att svara på frågan. Jag valde att ge handjob/bj, ville verkligen inte ha någon beröring själv. När tiden gick, börja utforska med sig själv, känna sig fram på egen hand,och så småningom tillsammans med partner.
    Men jag tycker verkligen att partnern inte har någon talan när det kommer till det här, det får ta sin tid!

      Ja det är ju en ganska tråkig sak med att skaffa barn. Man måste komma ihåg att vårda närheten och kärleksrelationen också (snackar inte om sex).

      Samma här.. bj/hj när jag har lust och han kan klia mig på ryggen. Haha det är det jag har vill just nu och säkert långt framöver ?

    Fruktansvärt. För min del har det nästan varit omvänt. Jag ville ha sex tidigt efter förlossningen men min pojkvän önskade vänta p.g.a. avslaget. När det väl hade avtagit kom jag nästan direkt, och det med besked. Dock är jag ingen utnyttjade då jag anser att båda ska njuta av sex – varje gång. Detta verkar ytterst unikt utanför vår relation, dessvärre. Han själv är nöjd även om det inte alltid går för honom. Han anser t.o.m. att män som måste tömma sig stup i kvarten tillhör en primitiv art. Ibland har det hänt att vi haft sex i några minuter utan att någon kommer. För honom är sex något helt annat än för 99 % av männen där ute. När jag påtalar det unika i detta, säger han att det är de andra det är fel på, som just har det här primitiva förhållningssättet till sex. Jag levde i 35 års tid i tron att sex bara handlade om att få komma. Har med denna insikt fått en helt ny syn och dimension på intimitet.

    Ledsen om mitt inlägg blev OT. Håller med övriga skribenter om att det TS blev utsatt för liknar våldtäkt. Tjatsex är aldrig ok, än mindre att bara ta för sig på det hänsynslösa sätt han sedan gjorde! Fy, vad vidrigt. Jag skulle aldrig ha sex med någon som inte låter mig komma innan det är hans tur. Du är verkligen värd att få uppleva något bättre! Tyvärr har jag läst uppskattningsvis ett 1000-tal sexspalter i ämnet, och där verkar det vara mer regel än undantag att män bara ser till sin egen tillfredsställelse. Blir så less.

    Det kan vara så olika. Efter första barnet kändes det rätt igen efter ett halvår. Efter andra, ett år. Efter tredje – två veckor!
    Man måste göra som man själv känner bara.

      Problemet i den här situationen är ju kvinnor som TS lever med män som manipulerar, hotar, utpressar för att få sin vilja igenom. Så det är inte så lätt som ”det är olika, man måste göra som man känner” . För att bryta den typen av misshandel (ja jag tycker det är det, man traumatiserar en annan människa) så krävs stöd från vänner, familj, terapi, ekonomiska möjligheter att lämna osv.

    Han kallas olika namn av olika personer som kommenterar, flera kallar honom vid korrekt epitet: våldtäktsman. Det han utsatte (utsätter?) henne för är psykisk misshandel och våldtäkt. Snälla, snälla TS, lämna honom och ta ALDRIG tillbaka honom. All kärlek till dig.

    Så sjukt äckligt att tjata sig till sex någon som precis fött barn och förmodligen inte ens läkt klart. Säger väl allt om brist på respekt och kärlek till den man lever med. Hur kan man ens känna lust om det är tydligt att den andra inte vill?

    Däremot kan det nog dröja sjukt länge om man som kvinna ska vänta tills man VERKLIGEN har lust att ha sex den där första gången. Lusten kan komma tillbaka snabbare om man bara river av plåstret och ”får det gjort”. Fast då ska det vara för att man själv valt det, inte under övertalning. Tycker att första gången efter förlossning har varit lite jobbigt pga att man är orolig för sin kropp och hur det ska kännas osv. Sen har det varit typ som vanligt, man påminns om att man är kär i sin partner och allt det där.

    Jag födde barn i början av december och vi har fortfarande inte legat. För nån vecka sen frågade min sambo hur jag kände för det eftersom han vill och jag förklarade hur jag kände och att jag inte va redo än och om han ens skulle tänka tanken på att tjata och stressa fram det skulle han få en smäll och aldrig mer få ligga. De senaste dagarna har jag dock känt att jag vill och jag berättade det och vi vill båda två men vi är så sjukt trötta att det inte blivit av än ? jag tänker att det kommer en tid när man kan ligga igen som man gjorde innan man fick barn o att den tiden inte är nu och det är helt okej! När man precis fått barn så förändras typ allt i ens liv och det tar tid att anpassa sig och bli bekväm med det nya livet som förälder

    Så vidrigt med dessa as som kräver sex. Herregud jag hade två lätta förlossningar med små bristningar och läkte fysiskt hur snabbt och enkelt som helst. Och ändå var sex inte att tänka på förrän efter mer än ett år. Hade noll lust och de gånger jag försökte lite själv kändes det bara fel och slemhinnorna kändes bara torra och sköra. Att någon ens vill ha sex med en person som är så ovillig (dumt ord men ni fattar) både fysiskt och psykiskt övergår mitt förstånd.

    Man ska aldrig behöva ”ställa upp” på sex för husfridens skull. Varken efter förlossning eller något annat tillfälle. Blev ledsen när jag läste den här tråden.

    Det var jag som skrev den kommentaren. Är evigt tacksam för all fin respons jag fick! ??

    Ska börja gå i trauma terapi som första steg, sen får vi se hur jag ska komma vidare. ❤️❤️

      <3 <3

      Lever ni fortfarande ihop?

        Det här är ett stort första steg. Låt henne ta det i son takt. Man behöver både bearbeta och bli stark samt förbereda för en exit och tiden efter.

        Heja dig TS! Vi tror på dig!
        Kom ihåg att läkning är en berg och dalbana. Du får känna alla känslor för i slutet handlar det om att du förbereder för den bättre framtid du och ditt barn förtjänar utan den psykiska misshandeln som du utsatts för. All styrka till dig! ❤️❤️❤️

      Vad glad jag blir att höra detta! Håller alla tummar för dig och din framtid ❤️❤️❤️

      Önskar dig ett så himla stort lycka till! ❤️

      Heja dig! Det kommer bli bra. Du förtjänar ett bra liv. Ibland tappar man sig själv och det är inget att skämmas för. Starkt att söka hjälp!

      Hej M.
      Först vill jag bara säga ta hand om DIG.
      Jag är 59år och har sedan många år hittat knepet som är bra för mig.
      Och det är egentligen enkelt: Om din väninna berättar för dig det du skrev och du känner att självklart ska du ha sex även om du inte vill ha det/det smärtar i underlivet/ det smärtar i din själ….ja då ska du ha det.
      MEN om du känner medkänsla och direkt tycker att hennes man har orimliga krav o förväntningar….Ja, då är det så.
      Alltså: FÖLJ DINA EGNA RÅD som du skulle ge nån annan.
      DET är att värna om sig själv. Det är nåt man måste, annars kommer din själ att i längden bli trasig!
      Glöm inte att det finns mängder av män därute som faktiskt är underbara på alla vis.
      Jag hoppas av hela mitt hjärta att du gör det som är bäst för dig och ditt barn….för man blir som man umgås.
      Stor Kram!!

      Kom ihåg att din vilja och ditt mående kommer först ❤️

    Ni som skriver att ni är ”tacksamma” att partnern inte tjatat etc. Fundera ett varv till, läs kommentarerna ovan.. Är det så vi vill lära våra barn framöver, att vi är ”tacksamma” att någon kan tänka sig att vänta med att sex med oss?

      Att säga till sin dotter när hon fått barn om 25 år, ”ja du kan var tacksam att han kan tänka sig att vänta med sex några veckor till, pappa han krävde sex efter fem veckor, jag var tacksam att han kunde vänta så länge..” SJUKA VÄRLD. ATT KVINNOR SKA VARA TACKSAMMA. Lär barnen bättre, oavsett kön.

    Kommer kvinnor och män någonsin bli jämställda? Jag tror inte efter att ha läst denna tråd. Sjukt deprimerande faktiskt. ?

    Och om man tänker att så länge det är lagligt för porrindustrin att förnedra kvinnor på alla möjliga sätt och för arbetsgivare att tillåta lägre löner för kvinnor, så kommer det aldrig att bli bättre.

    Vissa män verkar se sex som en mänsklig rättighet. Som att de har rätt till det. Usch. Så jävla tröttsamt.

    När män (jag är hetero så kan endast referera till män) tjatar/tjatat till sig sex så blir jag först trotsig som en 3-åring och tvärvägrar. Efter ytterligare tjat o ”hot” om att han måste för annars…så ser jag honom som extremt omanlig, osexig o århundradets tönt o där har jag kastat ut aset. På riktigt alltså!
    Hänt 2 ggr, dock inte mina barns far men ändå sambos. Kan låta kallt o impulsivt men det funkar inte att tvinga lr hota mig till sex, alla kärlekskänslor bara tok-dör. Jag tycker det är än mer – o ytterst egoistiskt att kräva sex av nyförlösta mammor som just har gått igenom det bästa/största/värsta/omvälvande/underbaraste/ambivalentaste året i sitt liv. För fy sjutton så många nya känslor det innebär att bli mamma, det är lika underbart o vackert som dt är jobbigt o frustrerande. Nä alla killar/män – TA REDA PÅ LITE J*VLA FAKTA OM VAD SOM HÄNDER I KROPPEN NÄR EN TJEJ/KVINNA JUST FÅTT BARN (läs första året) & SKÖT DET DÄR PÅ EGEN HAND. BARA GÖR DET O HÅLL FUCKIN KÄFTEN??‍♀️

      Är det någon som ska vara ”tacksam” här så är det ju alla tjatsexmän som inte blivit utkastade på studs…

    Att man överhuvudtaget ska behöva diskutera detta. Kvinnan signalerar när hon vill ha sex igen, innan dess ABSOLUT tabu att tjata.

    Värsta jag hört var en kvinna som blev sydd direkt efter förlossning och mannen som stod bredvid sa till barnmorskan: Ett stygn för pappa också!
    Han ville alltså se till att hon blev lite extra tight! ??

    Mitt barn är snart 4.
    Det är först nu jag börjar känna mig ok med sex.
    Min man (pappan till barnet.) var/är inte ok med sex under graviditeten då han tyckte det var ”obehagligt.” Det respekterade jag ju givetvis. På samma sätt som han respekterade att jag inte kände mig ok med sex efteråt.
    Sålänge man har en öppen dialog om det så går det ju. Vi är fortfarande gifta och har det jättebra. Vi hade båda issues där ett tag och nu är det löst.
    Jag hade svårt med att skilja mig som person och mig som mamma. Jag såg liksom inte mig själv som en sexuell person längre för jag var ju mamma och då ska man vara ordentlig ? så dumt. Men så var det. Tror det är vanligare än man tror.
    Man läser ofta om människor som ligger typ 3 veckor efter förlossningen. Jag själv kunde inte sitta ordentligt förrens 10 veckor efter.

    låter som den sämre delen av normalfördelningen

    kanske nationella proven i empati hade kunnat hjälpa gallra, för då hade man kunnat begära någons empatibetyg innan man skaffar barn med dom

    Förlåt. Detta är så jävla hemskt men jag blir så besviken på oss kvinnor när jag läser denna tråden. Varför skyddar ni, stryker medhårs och tolerar ni sådant av era män?

      Normaliseringsprocessen. Dessa män blev inte skithögar över en natt och dessutom är det så vanligt att män är skithögar att vi tror det är normalt, att det är så alla män är. Det är nog inte så lätt att lämna med en liten bebis heller, vart ska de ta vägen? Om de är sambos kan hon ju inte bara slänga ut honom och det är svårt att hitta nytt boende, särskilt med bara en inkomst.

        Har man inte koll på detta INNAN man skaffar barn? Eller förvandlas män till skithögar direkt vid befruktning?

    Jag var med om exakt samma. Min exman ställde samma ultimatum efter två barn och total frånvaro från hans sida. Han fick ändå sin vilja igenom och flera ggr grät jag undertiden. Ja, det är våldtäkt och vi gick efter ca ett halvår isär. För barnens skull har jag valt att inte prata om det med honom. Skulle oavsett mötas av total oförståelse.

    Läste en kommentar en gång från en person som påstod sig vara barnmorska som råkat gå in i rummet på BB där en nyförlöst kvinna och hennes man hade sex. Vidrigaste jag har läst.

    Att hota och pressa sig till sex (som i samlag vilket det oftast verkar handla om) från sin nyförlösta partner är psykisk misshandel i min värld. Visst är det säkert tråkigt att inte få ligga så ofta som man vill och kanske gjort tidigare, men män som inte kan ha tålamod med att en nybliven mamma kanske är trött, har ont, är fysiskt sliten, att det kan ta lång tid innan man överhuvudtaget har lust att ha sex eller har läkt ihop tillräckligt för att kunna ha det, visar att man saknar inlevelseförmåga och empati och kanske har större problem än så. Jag fattar verkligen att det inte är lätt att bara lämna, men jag hoppas verkligen att M och alla andra som är i samma sits kan känna att ni inte gjort något fel utan felet ligger helt hos den person som kränker och manipulerar sin partner.

    Det är bara så sjukt trist och ledsamt att förhållande och relationer ska baseras på sex. Barnet jag nyss fött då? Denna familj vi har skapat? Är inte det en måttstock på en bra relation? Varför är det alltid sex det ska tjatas om och trugas kring? Det är sex sex och åter sex som är på tapeten efter en förlossning. Finns det ens nån man som PÅ RIKTIGT BRYR SIG om hur mamman mår? Psykiskt och mentalt. Hur är det, hur mår du, vad vill du att jag ska göra för dig? Nänä, när ska vi ligga igen, ugh ugh grottmänniska.

      Det finns SÅ många män som på riktigt bryr sig om hur mamman mår. Min man har tagit hand om mig på alla möjliga sätt efter båda förlossningarna, stöttat, masserat, peppat, passar upp på mig. Mina bröder har gjort samma. Det är så en riktig man är. När ett par veckor gått har vi tillsammans diskuterat när sex är aktuellt och jag har såklart fått hålla taktpinnen för det är min kropp som gått igenom vad som ibland känns som ett krig. Tycker att allt detta är självklart men när man läser här inne blir man ju rädd. Så många omogna, odrägliga män??

    Jag har ett ex som räknade antal dagar från senast vi hade sex. Och varje gång jag inte ville så sa han alltid ”men vi har inte haft sex på xx dagar nu!!”. Och det kunde röra sig om typ 5 dagar.

    Blir så äcklad när jag tänker tillbaka på det. Så många gånger han fick sin vilja igenom, trots att jag inte ville…

    LÄMNA HONOM!!!!!!!!!!

    Jag födde 2 barn tätt , skador efter första kejsasnitt med andra. Vi var tillsammans 10 år. Jag lämnade för 3 år sedan. Han sa till mig efter vi fått barn att han inte tände på min kropp längre. Och det gör fortfarande ont. Jag skaffade barn och ville verkligen leva livet med honom. Men det dog den dagen. Och när jag väl hade styrka att lämna, fick jag det på sms. Att det är sjukt att jag inte kunde träna och bli smal för hans skull. Att det gick åt helvete bara för han hade sagt så. Han förstår fortf inte. Och som jag gråtit, jag är utan mina barn varannan v, hela mitt liv gick upp i rök. Men jag var trött på att tassa på tå, och när jag ser tillbaka på bilderna. Så är det ännu mer ledsamt. Jag var så fin. Första gången inte ohälsosamt smal. Alla utomstående skulle säga jag var smal o tränad. Men såklart om man jämför med ätstörnings smal så var jag inte det. Vilken käftsmäll. Enda ggn i livet kände jag efter barnen att fokus var på dem. Inte hur jag såg ut. Men det såg han till att förstöra . Kämpar dagligen med att må bra, och va en frisk förebild för mina barn.

    Min sambo sa för inte så längesen att en graviditet bara är nio månader och förstår inte varför kvinnor klagar så mycket. Och efter förlossningen så är ju allt normalt igen.
    Aldrig varit så osugen på att skaffa barn 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.