Fler influencers som inte dubbelkollar bilderna innan publicering

Den norska influencern Sophie Elise publicerade en bild där hennes väninna, med kopplingar till det norska hovet, höll en påse – med vad som såg ut att vara knark – i handen, som raskt försvann från Instagram när detta uppmärksammades. Dock hade mängder skärmdumpar redan börja cirkulera på nätet så skandalen var lite av ett faktum.
Kanske kan det vara skönt för dem att veta att de inte är ensamma?
Igår blev jag nämligen uppmärksammad på att en holländsk fitnessinfluencer råkat publicera någonting liknande i helgen.
I bakgrunden på hennes bild fanns någonting som direkt för tankarna till knark – närmare bestämt till kokain – men det kan så klart även vara florsocker.
Hon tog snabbt ner bilden och blurrade bakgrunden innan hon publicerade om den, men så klart hade folk redan tagit skärmdumpar.
Blir man så här ouppmärksam av kokain? Är det en av effekterna? En gång är ingen gång, men nu börjar det bli lite av en trend. 🙂

Ni får helt enkelt själva titta och bilda er en egen uppfattning om vad det är ni ser.

153 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  😴💤🥱😴💤🥱

  Känns lite ”stageat” för att få uppmärksamhet.

  Känns inte givet att det är en bortglömd lina, om så var fallet så blev det mer uppmärksammat bär hon blurrade

   Nja vettetusan. Men ligger det inte en sked där också? Använder man sked när man tar kokain? Förlåt om jag är okunnig i ämnet men har sett sked användas vid tyngre droger, typ heroin?

    Man använder ofta sked när man skopar ur kokain ur påsen😅

     Det där är nog olika! Aldrig sett någon använda en sked, då måste det vara en stor påse haha.

      Kan också använda sked för att smula ner kokain som folk gör med kort.

      Du kan ju även skjuta koks som heroin. Blanda med lite vatten och elda under skeden. Så alla sätt funkar på denna underbara vara 👍

  Ot och förlåt för att jag tar upp samma person igen, scrolla vidare om du tycker det är ointressant. Men HT som nu precis blivit gravid efter 7 år och 2 missfall och 2 MA. Vården rekommenderar att man undviker kemikalier och saker på kroppen. Ändå har hon idag gjort bus och nu färga ögonbrynen. Förstår inte hur man kan våga ta såna risker?

   Men vadfan bryr du dig? Är det din kropp? Är det du som riskerar något? Vet du något mer än det du ser? Nej.

   Lägg ner skärmen och lägg energin på något vettigt istället för helvete.

    Fast man måste väl få undra?
    Tycker det är en intresssant frågeställning faktiskt.

    Vet inte vem det är men undrar alltid hur funtade folk är som blonderar håret, hinkar Cola Zero, gör baglarna etc när de är gravida.

    Självklart gör folk som de vill men man får väl för fan snacka om saken.

     Nej, man behöver inte sitta här och ifrågasätta andras val. Det finns inga bevis på att det skulle vara farligt att färga håret när man är gravid.

      Fast jag färgade håret en gång när jag ammade och min dotter fick utslag på hela kroppen. Det gick alltså genom bröstmjölken och hennes kropp satte igång immunförsvaret. Det var svar nog för mig.

       Provade du fler gånger så du verkligen var säker på sambandet där?

        På BVC sa de att de sett det hända förut. Nej, ville inte gör om det såklart.

         Jag menar bara att bebisar får utslag av vad som helst. Min ena fick det när jag åt choklad. Det betyder inte att det är farligt för alla gravida eller ammande att äta choklad.

          Jag reagerade naturligtvis som jag gjorde därför jag inte gjort något annorlunda den tiden mjölken framställdes, än att färga håret.

           Ja, DIN bebis reagerade så. Min reagerade på choklad. Poängen är att allt inte påverkar alla, du kan ju inte dra generella slutsatser som ska gälla hela befolkningen baserat på egna upplevelser.

           Jag sa aldrig att alla bebisar reagerar. Jag sa att för mig var det ett svar på om huruvida det kan påverka ditt barn.

       Dock skillnad på att vara gravid, och att inte vara gravid med amma.

     Varför kan man inte baka bagels?

      😂

     Jamen hujedamig. Ska vi skylla ett framtida eventuellt missfall på brun utan sol eller på ögonbrynsfärgen? Kommer nån och säger att hon dricker kaffe också så tappar jag mameluckerna.

     Ja klart man kan prata om det men känns som att diskussionen alltid landar i att dumförklara alla gravida som inte gör exakt samma riskbedömning som en själv och indirekt skuldbelägga kvinnor som får missfall med att de inte är ”tillräckligt duktiga” för att de typ färgat håret.

      Man behöver liksom inte sitta och peka ut en specifik person och påstå att hon gör massa fel och att det är hennes fel om hon får missfall. Det finns ingen forskning som kunnat bevisa att hårfärg eller ögonbrynsfärg skulle skada fostret.

       Är ju hur vanligt som helst att folk färgar håret inför förlossningen osv, för att de vet att de inte kommer orka/hinna göra det sen.

        Bara för något är vanligt så behöver det inte vara helt riskfritt.

         Var framgår det att det är förenat med någon risk?

          Finns oerhört lite forskning på det. Men som sagt, bara för att folk gör något mycket så är det inte bevis för säkerhet.

         Ja och man kan få hjärnätande parasiter av kranvatten så vi kanske skulle sluta med det också

          Men håll dig till ämnet.

           Nä men då är ju inte det riskfritt heller lika gärna? Vad är egentligen skillnaden mellan dem mer än åsikter och ”jag var med om”

           Man brukar hålla sig till en problematik i taget.

          Fast utan vatten dör man så då dör man ju oavsett. Plus jag har aldrig hört det om vatten i svenska kranar hur är det där sant? Eller snackar du goja ?

           Jag menar bara ska vi hitta på risker som inte är vetenskapligt bevisade är ju allt en risk.

        Vanligtvis undviker man att göra det de 3 första månaderna. Obs endast info. Det är rekommendationerna som gäller nu

         Och det är inte för att undvika missfall utan för fostrets skull

      Exakt. Det är otroligt onödigt att lägga skulden på kvinnor som gör sitt bästa och inte gör någonting som är bevisat skadligt mot fostret. Jag var med min syster på akuten när hon fått missfall (tyvärr flera missfall) och läkarna där har stenhårt sagt till henne att det finns INGENTING hon har gjort för att orsaka missfallen. Det enda som bevisligen orsakar missfall är kokaln och amf–amin vilket de allra flesta kvinnor inte tar även när de inte är gravida… Om det vore så jääävla enkelt att få missfall så hade väl för fan kvinnor skippat att göra abort och bara målat naglarna, färgat håret, druckit några glas vin och sedan inväntat missfallet eller?

       Jag tycker aldrig det är onödigt att reflektera över om det kan finnas risker. Förstår inte alls ditt tänk här. Missfall kan bero på olika saker och visst på vad mamman gör. Min syster är idrottare på hög nivå och fick missfall på missfall, när doktorn bad henne äta annorlunda och trappa ned så blev hennes kropp mer ”fostervänlig” och graviditeten kunde fullföljas.

        Du och dina anekdoter. Kämpa på.

         Umm läste du Jasmins anekdot?

          Fast den info min syster fick från läkare styrks ju av fakta på 1177 också.

           Nej det är ju det det inte gör.

     lol som om cola zero är samma som ett abortpiller… wow. nivån här.

     Ett missfall handlar om ett ej livsdugligt foster, ett som kroppen själv stöter bort. Så länge vi inte pratar typ långvarigt missbruk av tyngre droger eller yttre våld.

      Missfall kan också handla om hormonnivåer (som progesteronbrist), missbildningar (skiljevägg i livmodern, myom) och andra tillstånd hos kvinnan, så nej det är inte alltid icke-livsdugliga foster. Säger det inte för att vara en besserwisser, men ibland viftas kvinnor bort med ”äsch det är bara fel på fostret och braaa att det händer!” trots flera missfall, när sanningen är att de behöver vård/medicin för sina besvär innan de kan behålla ett foster.

       Ja, jo precis, men mer medicinska bakomliggande anledningar snarare än att det är kört för att man använde brun utan sol.

        Verkligen!

      Källa på det?

       ”Missfall beror i allmänhet inte på något som du själv kan påverka och ibland finns ingen tydlig förklaring. Forskning visar att det ofta handlar om kromosomavvikelser eller utvecklingsfel hos fostret. Ibland beror det på defekter i spermier eller ägg, andra gånger har det blivit något fel under själva befruktningen eller tidigt under celldelningen. Då kan inte embryot växa och graviditeten avslutar sig själv.

       Det kan också handla om infektioner i livmodern eller att ägget inte har fäst ordentligt i livmodern. Sena missfall, efter vecka 12, beror ibland på problem med livmoderhalstappen. I vissa fall kan även defekter i moderkakan leda till att fostret inte kan överleva. En allvarlig, yttre skada kan också orsaka missfall, även om det är mer ovanligt.” Enligt kry

        Men inget där utesluter ju mammans leverne? En infektion? Defekter i livmodern? Det är exakt sådant som kemikalier kan orsaka. Eller undernäring osv. Dvs mammans tillstånd inte att barnet inte är levnadsdugligt.

         Läste du första meningen ens

          Ts har fel alltså.

           Vem är ts i den här soppan menar du?

           Anonym 16.27. Den jag tryckte ”svara” på såklart.

           Vet inte om du saknar läsförståelse eller bara driver.

           Jag tror det är du som missuppfattat något här 🤔

        Ingen pratar om att missfall kan också bero på MANNEN. HANS SPERMIER kan vara dåliga och HANS livsstil påverkar också ifall barnet blir ok eller inte. Detta behöver snackas mer

     Varför känns det som att du och cherrybomb sitter och väntar på att det inte ska gå vägen för henne så att ni snabbt kan rusa in här och minsann påpeka att ”vad var det jag sa!?”

      Eller så är folk trötta på flunsor som dricker och förgiftar sig när de är gravida🤷‍♀️

       Färga ögonbrynen och dricka cola = förgifta sig… okej…

        Det är att förgifta sig tekniskt sett ja.

   Hur fan orkar du stoppa näsan i blöt i någon annans graviditet? Orka!

    Har du funderat på terapi för din oproportionerliga vrede?

   Det där var det dummaste jag läst idag

   Det räcker nu. Låt henne vara. Vad är det du vill uppnå med din kommentar ens?

   Har hon sagt att vården rekommenderat det? Aldrig nånsin hört från någon seriös källa att det skulle vara farligt att färga ögonbrynen…

   Du får gärna hänvisa till en pålitlig källa inom svensk vård som säger att man ska undvika kroppslotion och hårfärg/ögonbrynsfärg?

   På 1177 nämns att som gravid ska man undvika kemikalier om man är osäker på om de är skadliga. I arbetslivet gäller ”Utsätts du till exempel för skadliga kemikalier i ditt arbete, ska din arbetsgivare göra en riskbedömning när du är gravid eller ammar. Sådana ämnen kan till exempel vara kvicksilver, bekämpningsmedel, tobaksrök och vissa frisörprodukter.” Jag har varit hos frisörer som varit gravida som blekt mitt hår och tvättat och stylat det. Så ja varifrån får du din fakta? Är det Morotsliv som går runt med foliehatt runt magen för att skydda sig från wifi?

    Precis, undvika kemikalier. Vad innehåller BUS och hårfärg?

     Men alltså allting innehåller ju i princip kemikalier? Du tänker man bör isolera sig och enbart äta egenodlade ekologiska grönsaker och dricka vatten från en ren naturlig källa vid bergen för att verkligen garantera en frisk graviditet? Folk här är så jävla pantade så de inte inser att det är skillnad på kvicksilver och folsyratabletterna som vården rekommenderar att man tar? Spoiler att båda är kemikalier men av helt olika sort.

     Kommentar fast i mod så klart.. Men givetvis är det skillnad på kemikalier och kemikalier, du kan inte tro något annat?? Eller tänker du att 1177 rekommenderar gravida att helt isolera sig från samhället och alla kemikalier, avgaser, klor i vattnet osv? 😂

    Jasmin.. 🤦‍♀️

     Blir golvad av din argumentationsförmåga. 😉

      Du argumenterar för en sak och säger sedan emot dig själv i bevisföring. Vad ska argumentation göra för dig när du uppenbarligen inte ens förstår vad du själv säger?

       Ibland undrar jag om folk här är läskunniga. Jag menade att det inte finns belägg för att typ kroppslotion skulle bidra till missfall eller skador, det är den info jag/familjemedlem fått av läkare och som man även kan höra Helene Kopp-Kallner framföra o.s.v. Det finns ingen vetenskap som tyder på det helt enkelt.
       1177 ger exempel på kemikalier som kan behöva granskas av ens arbetsplats som gravid, som kvicksilver (!), och det får vissa till att japp ALLA kemikalier ska undvikas, utan att förstå att det isf innefattar salt, kranvatten, till och med vitamintabletter specifikt för gravida. Allt det är nämligen kemikalier…

       Mest häpnar jag nog över hur vissa älskar att dumförklara kvinnor. Som om de inte själva kollar upp med sim barnmorska om det är okej att de målar naglarna, joggar, dricker te eller vad det nu kan röra sig om. Det ska alltid finnas någon jävel på höga hästar som bara väntar på att läxa upp en kvinna! Jag tror det finns en speciell plats i helvetet för kvinnor som säger ”Ja du gör ju som du vill men JAG hade inte tagit den risken som gravid…”.

   Skönt att se att de flesta kommentarer inte höll med dig här.

   Var rekommenderad vården att man inte ska göra bus och färga brynen som gravid? Eller tror du att hon smort in sig med rent bly för att få färg?

   När jag var lika långt gången som henne så visste jag inte ens om att jag var gravid. Gud vet vad mitt lilla foster fick vara med om, säkerligen både cola Zero och nagellack.

    Vänta, vänta… ni andra smörjer alltså INTE in er med rent bly???

     Jag kör på kvicksilver, vadå då? 😮

     Såklart vi gör. Och ikväll blir det en god flugsvampssoppa till middag..

      Är den ekologisk?

       Såklart inte. Mat är inte mat om den inte är dränkt i en halv kemikaliefabrik först.

        Tänkte väl. Hann nästan bli arg.

   Dom flesta följer ju råden från mvc / Livsmedelsverket och de rekommenderar inte att man håller sig undan från varken bus eller färgning

   Känns ju ändå vettigt att man lyssnar dom?

    Man kan ju också tänka lite själv. Huden är vårt största organ. Skulle aldrig få för mig att använda massa skit samtidigt som jag skapar ett barn

     Gör inte det då. Men finns inte några som helst bevis på varför du skulle undvika det.

      Därför forskning saknas. Inte för att det bevisats säkert.

      Om det vore ofarligt att smörja in sig med kemikalier, varför avråds man då från att smörja in små barn med solkräm? Det är för att det man har på huden ska renas av levern, det mamman smetar på sig går in till barnet också och då är det under tillväxt och viktiga organ bildas.

     Om man ska tänka själv så kan man ju lika gärna förbjuda allting som finns, eftersom vi ändå inte har några bevis på att detta skulle vara farligt. Då kan ju lika gärna ett äpple vara farligt för fostret (finns inga bevis där heller) och man borde själv leka forskare och komma på tanken att det kan vara skadligt. Gör som du vill, men skambelägg inte andra.

     Du har en övertro till hur mycket du själv kan påverka graviditeten.

    Det finns inte så mycket forskning på detta området. I många andra länder avråder man från att processa håret under den första trimestern.

     I Danmark avråder man inte från att dricka öl under graviditeten. Så att råden skiljer sig mellan olika länder är inte någon nyhet…

      De kommer de nog snart börja med eftersom helt ny forskning från 2022 nu bevisar att även väldigt små doser alkohol kan ge fosterskador.

   Men lägg av bara. Som att hon kan påverka utgången med bus och ögonbrynsfärgning?Skulle graviditeter vara så känsliga skulle ingen lyckas behålla sitt foster.
   Släpp det och gå vidare.

   Både bus och färga ögonbrynen är ingen fara direkt. Visst man kan undvika sånt men jag tror inte det gör en stor skillnad vi exponeras till så många kemikalier konstant, visst man kan välja att minska på det men färga ögonbrynen är inte direkt jämförbart med att färga hela håret eller så

    Är du en läkare?

   En liten tanke som slagit mig också ibland. På kost od.

   Och om hon nu skulle få ett missfall – ska skulden läggas på henne? Eller det faktum att 25-30 % av alla tidiga graviditeter slutar i missfall? Lägg ALDRIG skulden för ett missfall på mamman, oavsett vilket skit hon smort in sig med. Slut på diskussion.
   / Läkare på gyn

    Tvivlar på din titel. Läkare brukar inte blanda ihop skuldbeläggning med direktiv och varningar.

     Läkare är vanliga människor, inte heliga moder teresor som alla följer en mall på hur man ska bete/uttrycka sig.

     Vad är direktiv i detta? Att man inte ska skuldbelägga? Det är väl ändock sunt förnuft för de flesta människor? Förutom detta kommentarsfält då…

   Fast om det var jättefarligt med blekmedel hade väl ändå alla frisörers barn varit skadade eller så hade det inte ens funnits några frisörbarn? Och det klassas inte som något riskyrke och dom får inte gå hem tidigare pga kemikalierisken. Sluta skamma gravida om dom inte gör grava fel som att ta droger är min åsikt.

    I begreppet fosterskador så ingår att vara på spektrumet, nedsatt inlärningsförmåga eller nedsatt iq. Det kan vara subtila saker som bara kommer fram i noggranna studier och ingen annan tänker på. Det kanske visst finns en överrepresentation av något hos de som ofta utsätts för vardagliga kemikalier. Det finns som sagt tidigare här, väldigt liten forskning på detta området.

   Nej Cherrybomd det är du som ska fortsätta scrolla – ut ur detta kommentarsfält och sluta ta upp HT hela tiden.

   Du behöver inte applicera dina rädslor och triggers på henne. Låt henne fixa bus och färga håret. Dom flesta ser det inte som en risk att färga håret el ta bus även om det skulle vara det rent faktamässigt. Tycker ditt inlägg är problematiskt du får det att låta som hon sitter o hinkar vin el liknande.

  Varför har du blurrat just den här influencers?

  vad tycker ni om Paows bild på instastory. ??

   Privat konto… och henne tänker jag inte följa!

   Vilken av dem?

  Haha, jag trodde att det var mat och hon hade redigerat bilden för att det var pinsamt att äta i sängen 😛

  Förlåt – OT fråga här. Men vet någon vad som hänt med Linn Herbertsson? Ägnat hon sig heltid åt företaget Organista numera och är hon fortfarande tillsammans med M.T?

   Hon och Mt har väl gjort slut och hon har en ny om jag förstått det rätt. Runt jul var hon på någon skidresa och någon annan kille än MT och skrivit typ ”att jag kan har sådan tur” på en bild där han var taggad.

   Vet inte varför men blev såå chockad. Hon och MT kändes som en par som skulle vara tillsammans i all evighet, fattar ju att jag inte har en aning om deras förhållande men ändå!

    Tack för uppdateringen! Jag trodde också att hon och MT skulle hålla ihop. Trist att höra att så inte är fallet.

  folk knarkar

   Och klär sig som jag vet inte vad

    Ja, det var bättre förr!

    Ser inget fel med vad hon har på sig. Ganska snyggt faktiskt.

     Hur gammal är du?

      40+

  Gör man det tillräckligt ofta så är det ju inte en ”big deal”. Hemmablindhet liksom.

  vad heter såna strumpbyxor på bilden som inte går hela vägen upp?

   Stay-ups.

    gillar killar sådana?

     Jag hade på mig det en gång på en privat fest. Killarna där kunde inte sluta stirra.

     Riktigt sexigt, så ja det gör killar.

      Älskar svar som baseras på eget tycke och uttrycks i termer av att alla gör det, för att jag gör det.

     Min kille gör det inte.

   Strumpor? Stay ups?

   Over knees hette de vi hade på 90-talet (men de kanske var lite kortare)

   Motsvarigheten till ankelstrumpor

  Finns väl en del svenska influencers som också tar… polis borde väl kolla upp influencers och deras fester så skulle nog en del hittas. Vem var det som togs på sturehof eller var det nu var, en PH-deltagare antar jag, var det han med ny frisyr som det nyligen var inlägg om här, och så var det en till tydligen, var det en lång blond PH-kille? Finns ju vissa högre i grad också om man säger så.

   Inte bara influensers som knarkar lol. Typ 70 % av alla mina vänner festknarkar. Träffar jag nya människor är det lika öppet där.

    Sen gnället de på gangstersamhället.. herregud alltså

     Det är väl inte samma människor som knarkar som gnäller?

     Så det är ok att vara gangster bara det finns en förklaring till det? Fattar inte logiken riktigt?

      Det som Anonym 17.40 menar är att droghandeln är en av de största inkomstkällorna för den organiserade brottsligheten, och att det är ett väldigt hyckleri att kritisera något som man själv är med och finansierar, vilket man ju gör om man tar droger.

       Jamen det är ju inte knarkare som gnäller på gangsters?

    Dags att skaffa nya kompisar, det är verkligen inte vanligt att 7 av 10 knarkar!

     Jobbar i Stockholm, hänger runt Stureplan. Har ett bra jobb, stabilt liv. Mina vänner har det snäppet bättre. Det är jätte.vanligt. Ingen ens höjer på ögonbrynen iaf nån bjuder på något/ tar själv. Så jo, det är extremt vanligt. Jag menar inte att folk är pundare men festknarket är normaliserat och utbrett.

      jag jobbar som lärare och ingen jag känner knarkar

      skaffa lärare som kompisar istället

       Har en kompis som är lärare och jävlar vad han koksade under studietiden. Vi umgås inte så mycket i festsammanhang längre så vet inte hur det är idag men lärare är verkligen inte några helgon…

       Jag känner mången lärare som slirar på helgerna.

      Vanligt I Stockholm. Inte vanligt överlag. Tack och lov. Fortsätt ni i Stockholm.

       Vanligt i alla år bland de som hänger kring Stureplan måste väl tilläggas.

      Jag hängde i liknande kretsar när jag var yngre, många av de som festknarkar är också missbrukare, det är inte bara en rolig festgrej. Men det döljs av ett välskött yttre, folk tror inte att de har problem så länge de har det gott ställt och inte ”ser pundiga ut’.

      Så väldigt tragiskt!!!

      Jag har också jobbat och hängt mkt på Stureplan men varken jag eller mina vänner har knarkat…så skulle säga att 7/10 är mkt.

  Men VARFÖR tar du bort hela inlägg från Öppet Spår? Skulle fortsätta läsa från igår och då är det borta (var det som stod om Elin K träningsprofilen).

   Hon ville kanske inte ha den diskussionen på sin blogg? Är upp till den som driver bloggen att bestämma vad som får diskuteras

  OT, men apropå att blurra bilder, använder tanbyklara något filter i sina YouTube-videos? Hennes hy ser blurrad ut och ”skiftar” när hon rör sig

   hon kanske är en kameleont

  Kan någon ge mig en bra anledning att följa influencers?! Har inte sett några fördelar än. Det lilla som framgått från kvällstidningarna får dem att framstå som korkade bimbos…

  Älskar att läsa alla kommentarer, den ena dummare än den andra. 🤣🤣🤣

   Kan folk hålla sig till ämnet?

   elr är alls påtända som skriver här inne??

   Känns mer som botar som kommenterar detta inlägg för att få dem som är intresserade av inlägget att tappa tråden?!..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.