En semla i min smak

Nej, semmelhysteri är inte över. ICKE!!!
Mina flöden fylls fortfarande av denna vidriga grädd och mandelmasseböld, som folk äter soggig i varm mjölk (klök) eller bara rakt upp och ner med bestick.

Dock såg jag en liten strimma hopp när Daniel Norbergs inlägg fladdrade förbi. 
De bakade världens största chokladsemla, gjord på chokladbollssmet och fylld med lösgodis istället för allt det där andra kladdiga.
Jag hade LÄTT ätit upp den! Även om det skulle innebära att äta den i omgångar.
Chokladbollen är verkligen underskattad.
Var finns Stockholms bästa chokladboll förresten? Eller Sveriges?

Och när vi ändå pratar om chokladbollen, så kan jag även rekommendera den chokladbollsrulltårta med halloncoulis som jag bjöd några av våra middagsgäster på en gång. 
Jag använde det här receptet och la bara till hallonsåsen.

Det enda som är värre än en semla är en prinsesstårtesemla.
Tydligen kallas de för ”sessla”. 🙂
Jag kan knappt föreställa mig ett vidrigare bakverk, men så gillar jag ju dem inte var för sig heller. 🙂

”Sessla”
”Smacka”
Vad kommer härnäst?

41 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Varför har den här bloggen kommit att handla om dig/ditt/dina så mycket på senare tid?

      Ja det här är skittråkigt. Tack, jag hittar ut själv..

      ”Sluta läs om det inte passar!”
      Om 3…2…1….

      Jag tycker det kan vara intressant att höra om någon som inte uppskattar semlor. Trodde nästan att jag var ensam om den biten. Mandelmassa måste för övrigt vara djävulens påfund. Har provat semlor med vaniljkräm vilket var mer uthärdligt men ändå för sött för min smak. Prinsesstårta gillar jag däremot. Intresseklubben antecknar o.s.v. ?

        Finns väl massor av folk som inte gillar diverse traditionella rätter? Känns lite märkligt att göra en grej av det.

        Vad är det du gillar med marsipan men ogillar med mandelmassa? Är ju samma ingredienser i båda, möjligen lite mer finmalen mandel i marsipanen… Men 65-75 % socker, inte sött alls! ?

          Hmm, du har en poäng! Har ställt mig den frågan många gånger. Det är nåt med mandelmassans bitterhet som jag inte upplever med marsipan, trots liknande ingredienser. Lite motsvarande grej med tårtan ang sötma, gissar jag. Slarvigt uttryckt.

        Tycker inte man hör annat än folk som måste gapa om hur äckligt semlor är veckorna runt semmeldagen.

      Kanske inte finns så mkt att skriva om som handlar om influencers just nu?
      Skriver hon ingenting så klagar folk på det också.
      Skriver hon om någon hon skrivit om ofta så gnälls det över det också.

      Men ingen startar en konkurrerande blogg utan sitter här och klagar vidare istället.
      Rör om i grytan istället. Skicka ett stalkerbrev till A.Book eller skvallra om Catrin Hedlunds barnaavlande eller nåt så det blir lite ös här i kommentarsfältet.

        Klagade jag? Det var en ärlig och nyfiken undran.

          Ja jag tycker det låter som klagan förklädd i ”ärlig och nyfiken undrad”.
          Sen kommer du säga emot, såklart.

        Varför är Camilla fredad från all form av kritik? Lite ironiskt med tanke på att hennes blogg går ut på att kritisera andra.

        Men ja, det kan vi applicera på allt. Kritisera inte ett företag, starta ett eget bättre. Kritisera inte en influencer, bli en bättre influencer själv. Kritisera inte ett omärkt reklamsamarbete, gör ett bättre själv. Osv osv.

          Skrev inte att hon var fredad från kritik. Hon får absolut förtjänt kritik och ibland pudlar hon och ibland inte.
          Men detta, att gnälla över inlägg som är ointressanta. Till vilken nytta när hon inte styr vad som finns att skriva OM?
          Och skriver hon inte OM något så gnäller någon om det också.
          Varför gnälla över saker hon inte styr över? Det är väl gnäll och inte kritik?

      Det blir så ibland när jag har för mycket i huvudet, men det är noterat. 🙂 Tack!

        Men 10+ inlägg om hur mycket du hatar semlor!?

    Du har verkligen vidrig smak.

      Ingen tvingar väl dig att äta det hon gillar.

        18.42: Ingen tvingar dig att kommentera idiotiskt.

          19:52 ingen tvingar dig att vara en idiot. Ändå beter du dig som en.

            Men durååå… ???

      Tack! Ja, jag är sannerligen unik! 🙂

    OT
    Ska Kenza seriöst resa igen? Till Maldiverna. Hur kan den människan ha så många följare? En mer ytlig miljöförnekare har jag sällan skådat.
    Herregud. Och så ska hon renovera en gård bara för att Alexandra Bring gör det ?
    Alexandra värnar iaf om miljön när det gäller flygningar. Kan man ens resa mer än Kenza gör?

      Bra fråga. Är det ännu fler gravidmagebilder som gäller eller vad? Räcker inte de som togs i Thailand alldeles nyligen? Nu är jag själv inget jättefan av solresor, och i synnerhet inte långväga sådana, så därför förstår jag nog hennes fäbless ännu mindre.

        Det ironiska är att hon under valet i höstas promotade Vänsterpartiet eftersom hon ”bryr sig om alla.” Det är ju det enda rätta och hjärtat är rött och jadajada. Vet nog ingen flunsa som faktiskt bryr sig så lite om andra. Det hon bryr sig om är rätt uppenbart: Sitt utseende, kläder, resor, att renovera bostäder exakt som alla andra flunsor, att ljuga om sin ”infertilitet” för att få fler följare, att vara gravid för att kunna fota gravidmagar och visa upp sina barn (också för fler följare).
        Jag har SÅ svårt att förstå hur en enda person kan finna hennes innehåll genuint och intressant. Någon här som kan förklara?

      Kenzas sommarhus är större än de flestas hus.

      Vad tjänar de pengar på?

        Gravidmagar, att föda barn, att resa och fota gravidmagar, att låtsas ha svårt att få barn, att fota sig själv i 500 bikinis med plutande läppar och exakt samma pose, att klä ut sina barn i exakt samma matchande kläder och hålla på sin gravidmage.
        Det tjänar hon pengar på.

        Jag tror helt ärligt inte att det är inkomsten i sig som gör dessa influencers rika. Det är det faktum att dom nästan inte har några utgifter. Sponsrade resor, sponsrade renoveringar, sponsrad mat från foodora typ dagligen, manikyr/pedikyr/osv som säkerligen faktureras på deras företag etc. Dom har så otroligt lätt att snabbt spara ihop stora summor då dom inte behöver spendera på samma sätt som de flesta andra. Helt sjukt egentligen.

    Urk!

    Chokladbollsrulltårta kan nog vara det vidrigaste jag hört talas om i dessert/fikaväg.

    Det finns inga godare chokladbollar än Delicatos.

    Chokladdboll ?

    Tycker oftast chokladbollar är för kompakta eller torra på caféer. Gillar delicato bäst ?

      Jag bor i Göteborg och här finns ett fik med supergoda chokladbollar som inte är torra (jag fattar vad du menar). Tror att de har extra smör i och de har dessutom en stark smak av kaffe vilket jag älskar.

    De här diskussionerna om vad som är vidrigt/äckligt att äta tar mig tillbaka till lågstadiet då man jämförde med kompisarna vilken mat man tyckte var äcklig…..

      Jag har så svårt för vuxna som talar om mat som ”vidrig och äcklig”. Känns lite barnsligt.

    Jag gillar Camilla Hamids recept på chokladbollar. Hon kör smeten i matberedare vilket gör att det inte blir bitar av havregryn utan mycket mer krämigt. Rekommenderas!!

      Åh, säkert därför jag tycker mamma har godaste chokladbollarna för hon kör också grynen i matberedaren.

        Gör jag med. Älskar prinsesstårta. Gud vad sugen jag blev på en.

      Det ska jag prova!!! 🙂

    Älskar både semla och prinsessemla, var mkt skeptisk till det senare men det är hemskt gott med! Inte som ett alternativ till den traditionella semlan förstås, så man måste köpa minst en av varje! 😀

    Mmmm wienersemla eller Croissant semla?inte vanlig semla

    Blir sjukt provocerad av folk som slösar med mat för att göra fåniga Youtube-videos! För fan, slösa inte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *