Kan influencers inte komma i tid?

@gertrudetornvall

Let’s see when my friends arrives to my brunch ? #brunch #fyp

♬ hotel r a s p u t i n service – veggibeats

Gertrude Tornvall håller i en brunch för sina vänner, och dokumenterar när de behagar infinna sig. Brunchen startar kl 12 och det här blev resultatet:

Josefin Lavold kl 12:08
Vendela Svensson kl 12:11
Lovisa ”Lojsan” Wallin och Tully Levy Yayik kl 12:32
Moa Mattsson och Anastasia Dimitrijevic kl 12:57

12:57!!!????!??!
Kan det här vara på riktigt verkligen, eller är det bara ett skämtsam sätt att skapa nytt content på?
Eller har influencers helt enkelt NOLL respekt för andra människors tid? Att komma en timme sent till en brunch.. eller egentligen att komma en timme sent till vad som helst är ju bara extremt respektlöst.
Okej, att man kanske fastnar i trafik eller liknande men då hör man väl av sig? Man kommer väl inte invalsandes en timme sent och låtsas som det regnar?
Om den är videon är seriös så tolkar jag hela konceptet som att det här är någonting som sker relativt ofta med tanke på att Gertrude gör en video om just det här.
Edit: Tydligen är det här en trend som min algoritm inte heller visat mig. Jag måste tydligen ha ett TikTokkonto där jag enbart får kolla på influencers och trender, för i nuläget visar den mig NOLL sådant här. Och det suger ju.

Jag hoppas att det här är en skämt som swooshade mig över huvudet, för jag känner mig sekundärupprörd å Gertrudes vägnar, med en liten bit av Karen som en körsbär på toppen.


”Ungdomen idag har INGEN respekt för andra människors tid. Hujedamig!”

217 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En av de få sakerna som är samma för alla människor är tid. En minut är alltid en minut.

      Jag hatar folk som säger att andra har så mycket mer tid. Nej, alla har exakt lika mycket tid, bara en fråga om vad man väljer att göra med den.

        Folk kan ha olika restid, arbetstid och fritid. Tex.
        Så det är väl det de menar? En som jobbar heltid och pendlar 3 h om dagen har ju mindre fritid än en som jobbar 75% och bor 5 min från jobbet.

          Jo men man har fortfarande lika mycket tid. Igen, bara en fråga om vad man gör med tiden.

            Fast nja. Definitionsfråga. De har olika mkt tid över. De har olika mkt fritid, olika mkt pendlingstid.

            Jag har dessutom mer tid på helgerna för då går inte min tid åt till att jobba.

              Nja. Per definition så har du lika mycket tid en lördag som en måndag. 24 timmar.

              Men jag ska lägga min tid på annat än detta nu??

        Lite magstarkt att hata folk för att de säger så. Uppenbart att man menar ”mer fritid” eller ”mer tid över efter alla måsten”. Exempelvis hade jag ”mer tid” när jag var student och när jag var föräldraledig.

          Tror du att folk på riktigt dör när de skrattar ihjäl sig?

    ”Den som kommer sist betalar för alla” löser problemet.

    Hahaha även detta är en tiktok trend. Du måste hålla koll Camilla! Tror det är för content bara.

      Skämtar du?
      Jag som spenderar timmar på Tiktok och missar allt sånt? Vad fan har jag triggat för jäkla algoritm? ??

        Jaa, folk gör det om när kollegor/chefer kommer till kontoret på morgonen, folk kommer till bjudningar som denna från Gertrude etc.

        och jag som aldrig kollar tiktok har sett denna variant med hundar, kompisar och nu då influencer

          Ja jag har inte ens tiktok men har ändå nåtts av den här trenden via allt som delas till insta.

          Jag måste helt klart skaffa två konton, där jag inte får dröja mig kvar på hundvideos och tårtdekorering. 🙂

      Ja exakt. Jag ser dock denna trend enbart med hundar. ❤️

        Med hundar?

          Antingen när hundarna kommer till hunddagiset eller när de kommer till kontoret med sina ägare gissar jag, det är såna videos jag får upp iaf ?

          Har också sett med hundar, när de kommer till sitt hunddagis på morgonen

            Det är väl ändå ägaren det hänger på då.?

    I mitt tidigare jobb gick jag på en del events. Jag tror man till slut blir lite skadad av ”startsträckan” som finns i början på många arrangemang. Att det typ ska vara för-mingel, stelheten vid första glaset (tyvärr) istället för tre glas in etc. Kanske är väldigt svenskt att tänka så? Men jag noterade att ju mer erfarenhet jag hade av detta, desto senare kom jag på eventen. Var/är dock mer noggrann om det är sittande lunch/brunch/middag som startar ”kl XX sharp”. Men erfarenheten var att det ofta var någon form av stel startsträcka.

      Jag har alltid tolkat det som att den där ”startsträckan” finns där för att ge lite tidsmån till alla som ska resa dit. Bussar, tåg, byten, hitta från station till eventet osv. Med en startsträcka så gör det inget om man går lite fel och kommer en kvart sent liksom. Lite finare med ”flytande” start för gästernas skull.

      Där är det skillnad tycker jag! Eller i andra fall där det är flera personer inblandade, till skillnad mot om det är en person som sitter och väntar ?

    Bland det värsta som finns är folk som inte kan komma i tid. Så satans respektlöst!

      Och det värsta är de som ser det som en slags naturlag i deras personlighet. ”Men jag är sån, jag KAN inte komma i tid.”

      Klart du kan. Planera lite bättre så går det.

        Sen har de aldrig missat ett flyg/buss/tåg, antar det går när det är viktigt? Dvs våran träff ansågs inte som viktig.. största förolämpningen.

        Forskning visar att det är medfött. Man kan inte ändra på det. OBS – jag är själv en person som alltid kommer i tid, aka en kvart före det börjar.

      Håller helt med. Det är också en av de värsta sakerna med OCD, att vara det pga att det ibland inte GÅR att komma hemifrån ?

        Då är det nog dags att söka hjälp för OCDn

          Japp, går i behandling ? Går inte över på en natt tyvärr bara.

    Man är inte sen och man kommer inte för tidigt ? Kom utsatt tid!

      Skillnaden är ju att det inte går ut över någon annan än en själv om man kommer för tidigt. Till skillnad från att komma för sent.

        Fast det stämmer ju inte. Du sätter ju den som bjuder in i en obekväm situation genom att komma för tidigt. Hen kanske inte hunnit klä sig, eller fixa det sista som hen hade planerat och även om du inte förväntar dig att bli underhållen kanske värden/innan själv hoppas på att underhålla dig under sin bjudning och om du kommer för tidigt är det hens känslor och upplevelse av kvällen som blir inte som tänkt

          Ja jag la precis till en kommentar strax under. Jag håller med och tänkte på andra typer av tillfällen. Mitt misstag.

          Nja man kan ju vara där i god tid innan men för den sakens skull inte knacka på förrän det är rätt tid. Vet inte hur många promenader runt i ett område jag har tagit när jag varit för tidig (räknar in alla möjliga och omöjliga saker som kan hända på vägen dit och tar god höjd i tid). Då är jag ju tidig men inte för tidig in till gästen. Vilket bara ”går ut över” mig själv.

            Håller med, jag är jämt tidig men det påverkar ingen annan än mig själv. Bara för att man är tidig betyder det inte att man ringer på för tidigt eller kommer innan utsatt tid. Man får vänta, ta en promenad eller så tills det är dags

              Fast nej. Mitt x var alltid 30-15 min tidig o skulle stå o vänta o stressa mig eftersom jag räknat med bestämd tid att ses.
              Lika störigt med tidiga som väldigt sena

          Vad går ni på för nobelfester?
          Jag går mest hem till nära vänner och där är det inte underhållning under bjudningar osv. Är en vän inte 100% klar när man kommer så håller man sällskap under tiden. Eller hjälper till med det sista som ska bli klart med maten osv.

            Fast det är rätt stressande när folk gör så. Man är artig och står ut, sen svär man inombords.

        Eller ja, till en bjudning kommer man givetvis inte allt för tidigt. Sorry, tänkte på andra typer av tillfällen, typ mötas upp någonstans osv.

      För tidigt kan ibland vara bra, ca 10 min innan ger gott intryck

        Nja, inte om man blivit hembjuden av någon eller liknande.

      Ajabaja att komma för tidigt när man är hembjuden till någon. Hos hos är det ganska ofta kaos 10 minuter innan gästerna kommer. ?

        Jag är en person som alltid är ute i alldeles för god tid. Otaliga gånger har jag varit tvungen att gå ett varv (eller fem) runt kvarteret för att inte komma hem till folk på tok för tidigt, haha.

          Helt okej! ?

        Fast tio minuter innan är ju ok att komma tycker jag , men inte en halvtimme

          Nej, se ovan. De 10 minuterna kanske är den tid då värden har tid att göra sig i ordning. Samma sak när folk kommer för tidigt till intervjuer eller liknande, det ÄR inte bra för jag räknar med att faktiskt kunna göra saker/förbereda fram till bestämt klockslag.

            Men när folk kommer 10 min tidigare till en intervju, har ni ingen foaje med en fåtölj eller två där man kan sitta och vänta? eller kommer man rakt in på ditt kontor från entren?

            Men såklart kommer man i god tid till en intervju? Jag är ganska relaxed med tider, men till en intervju skulle jag absolut komma tio minuter för tidigt för att samla tankarna och inte komma rusande med andan i halsen. Men jag förväntar mig givetvis att vänta tio minuter i receptionen el dyl, jag tror inte att personen jag ska träffa ska släppa allt och komma rusande när jag kommer!

    Hade en klasskompis som sällan kom i tid om vi skulle ta lunch.

    Senaste var att vi satt kl 12 och jag frågar om vi ska ta lunch:
    Han säger ”ja ska bara förbi lägenheten en kvart” (som är 50 meter bort)
    12:20 förstår jag att han inte tänker dyka upp, så går o köper en baguette.
    12:50 så dyker han upp med mackor & ägg. Han hade försökt laga mat men misslyckats, så hade gjort mackor istället.
    Att han ändrat sina planer hade han uppenbarligen ingen anledning att delge mig.

      Påminner mig om när vi hade en ung praktikant på jobbet. Första dagen sa vi att lunchen är 30 minuter lång. Han sa okej och drog iväg och kom tillbaka 2 timmar senare. När vi undrade var han hade varit sa han att han hade vart på lunch. Han förklarade att det tog ju tid att cykla hem, laga mat och cykla tillbaka. Han hade faktiskt bara ätit lunch i 30 minuter, så han hade inte gjort fel.

        ?
        Unga praktikanter som aldrig jobbat tidigare har sin charm ändå! ?

        Låter som att det kan bli en smärtsam erfarenhet där att bli vuxen.

    En som alltid är sen är Pernilla Wahlgren.
    Dessutom verkar hon själv anse sig som en så charmig och ”härlig tjäj” att det ska kompensera för att folk får vänta på henne jämt.
    Tröttsamt och inte det minsta charmigt.

      Noll charmigt.

      Så otroligt respektlöst mot alla inblandade och ännu värre när hon sen fnissar åt det, ist för att be om ursäkt. Fattar inte att folk väntar på henne, när hon dyker upp 45 min sent, typ varje gång.

    Jag har typ aldrig varit i tid i hela mitt liv. Någonsin någonstans. 99% av alla gånger jag ska någonstans är jag sen. Förstår verkligen att det uppfattas respektlöst, provocerande, irriterande, osv osv, men jag orkar typ inte ens skämmas över det längre för har kämpat hela mitt liv men det är av någon outgrundlig anledning fullständigt omöjligt för mig, oavsett hur tidigt jag börjar, när jag ställer klockan, hur många alarm som ringer och påminner om att jag måste gå NUUUU för att hinna. Jag förstår ju att det något psykiskt, har säkert med min adhd att göra på något sätt, men det är på en sådan extrem nivå att jag liksom rent intellektuellt inte ens kan förstå hur något som i teorin är så sjukt lätt är så ofattbart svårt i praktiken.

    Ja hej varsågoda att tycka att jag är en idiot och att jag inte anstränger mig tillräckligt mycket.

      Ja, du är en idiot. Gör något åt det.

        ???‍♀️

      Idiot skulle jag inte säga att du är men att du inte anstränger dig tillräckligt skulle jag hålla med om. Kommer du verkligen alltid sent? Till jobb? Bröllop och begravningar? Bokade tider hos läkare, frisör, osv? Väldigt ofint och respektlöst mot andra.

        Bröllop och begravningar hör väl till de 1% som jag kommit i tid till. Frisör och läkare, ja, blir oftast sen. Dock blir jag inte extremt sen så till saker så ofta, men några minuter (1-5) typ jämt. Förstår absolut att det är ofint och att det inte uppskattas.

          Men då kan du ju komma i tid om du kan göra det till vissa tillfällen som tex begravning. Då är ju bara de övriga tillfällena inte viktiga nog för dig att komma i tid till.

            Ja jag kan ju men det kräver så sinnessjukt mycket av mig. Jag tror typ det måste vara något tvångssyndrom? Har social ångest osv men detta är liksom ”beyond” det. Spelar ingen roll hur god tid jag uppfattar att jag är ute i, på något sätt blir jag sen, även fast jag är helt säker på att jag ska hinna. Bröllop och begravningar har jag alltid åkt till i sällskap med andra, vilket har hjälpt, även om jag ändå alltid är ute i sista minuten, men ja annars hade jag antagligen varit sen till dem.

              Kan du ha ett jobb?

                Jag har alltid varit sen till alla jobb ??‍♀️

                  Hög tid för dig att söka hjälp.

                    Har sökt hjälp.

              Att åka i sällskap med andra bygger ju även det på att komma i tid.

                Har åkt med dem jag bott tillsammans med, min familj eller min man, men ja det är ju alltid i sista minuten, men som jag skrev så får jag det att funka typ 1% av alla gånger. ??‍♀️

                  För att de gångerna är viktiga nog att passa?

                    Precis. Om du läser övriga kommentarer här kanske du kan förstå lite bättre. En extrem och jättefånig liknelse här, men för att du ska förstå i grunden, du kanske inte klättrar över Mount Everest för att gå till frissan, komma i tid till jobbet eller dylikt, men om ditt barn står på toppen och är på väg att bli uppäten av snömannen så lär du klättra.

                    Likställer naturligtvis inte att gå 10 minuter tidigare med att bestiga berg (av erfarenhet vet jag att man måste lägga in brasklappar i detta forum för att saker inte ska förvrängas eller tas ur sin kontext ?), men du kanske kan förstå konceptet med att ”komma i tid i vardagen” kräver en ansträngning som inte är i proportion till vad det är för en människa som inte har adhd/annat.

                      Låter ju nästan som att du behöver personlig assistent som du beskriver det.

                      Haha vad en PA nu skulle göra åt att jag kommer iväg försent, men det vore ju säkert behändigt att ha av massa olika anledningar…. ?

                      Ja om du inte klarar av att gå till frisören, komma i tid till jobbet, gå till läkaren, osv så behövs väl assistans. Sköta vardagen liksom. Lika som att en del bara inte kan betala räkningar i tid.

                      Man är nog inte berättigad stöd av den kalibern för att man som regel kommer några minuter sent till sina åtaganden. ?

                      Jag sa ”så som du beskriver det”, jag säger alltså inte att jag är en biståndshandläggare som har handlagt ditt fall och bedömt insatser. Jösses.

                      Ja, och jag svarade att de ”vanligen några minuter sen” – så som jag beskriver det – antagligen inte motiverar sådant stöd.

                      Men det var ju synd, du ger ju sken av att kunna vara generös med att bevilja insatser, fler som dig behövs bland dessa yrkesgrupper! ?

                      Nej det tycker jag inte att det behövs. Mer eget ansvar skulle nog kunna vara något i många fall.

                      Men för en som faktiskt vill förstå och inte har egen erfarenhet av adhd..
                      Vad är det i din adhd som gör att du alltid kommer 1-5 minuter sent till allt?
                      För mig låter 1 minut som så himla lite att det borde räcka med att raska på stegen lite bara för att hinna i tid. Vad är det som tar en eller två minuter extra som du inte kan komma runt?

                      Som jag skrev i någon annan kommentar tror jag det måste ligga någon typ tvångstanke bakom det. Ofta snubblar jag in i sista sekunden, oftare 5 min, ibland 10, ibland 30, ibland några timmar och ibland kommer jag inte iväg alls. Detta är ju förstås beroende på tillfälle och drabbar till största del mig själv, har jag en bokad tid brukar det hållas inom 1-5. Och då har jag raskat på för kung och fosterland. ?

                      Skit i vad Anonym säger . Givetvis behövs inte en personlig assistent . Fan vad förminskande . Ingen fara att komma 1-5 min sent till frissan. Shit alltså . Folk är så jävla anala .

              Och ja, det kräver väl mycket av alla att komma i tid. Kräver planering, disciplin, osv. Jag skulle också chilla i soffan länge hellre än att gå iväg till jobbet men det går ju inte, vore respektlöst.

                Jag chillar inte i soffan. ??‍♀️

                  Vad gör du då? Du gör ju uppenbarligen något som är mer nice än att knata iväg i tid.

            För folk med adhd går det ofta att samla kraft och klara av att hålla ihop livet vid enstaka tillfällen, t ex komma i tid till en begravning eller ha städat hemma när man har födelsedagsfest. Det är i vardagen allt klappar ihop, för det kostar för mycket energi (på en nivå som jag tror vi odiagnostiserade har svårt att relatera till) att genomföra en enkel syssla. Det är som att när alla är ”jag har en släng av adhd, det är en superkraft” osv så glömmer vi bort att det faktiskt är en funktionsnedsättning som påverkar den som har det negativt och det är inget som går att komma över med enbart vilja.

              Tack för förståelsen, och för att du tar dig tiden att förklara. Jag tror väldigt få kan sätta sig in i hur det är att ha det (och svårigheterna kan ju variera mellan person till person). Adhd är inte bara ”myror i brallan”.

                Tycker mest du skyller på din adhd

                  Vet inte riktigt vad jag ska svara på det, men det är ganska skönt att efter att ha haft problem i trettio år som jag inte kunnat förklara, kunna ha ett ord som hjälper mig själv att få mer insikt i varför jag är som jag är. ??‍♀️

                    Och vad gör du med den insikten? Fortsätter som vanligt?

      Missar du även flyget????

        Jag flyger inte.

          Reser med tåg??

            Kollektivtrafik men det missar jag hela tiden. Annars kör jag bil.

              Missar du bilen?

                Den har tack och lov ett mycket gott tålamod och brukar stå kvar och vänta på mig.

      Detta skulle jag vilja ifrågasätta. Vet också människor som ”alltid” kommer föresent ”överallt”. Men av någon anledning missar de till exempel inte sina flyg, inte heller så att de anropas till gaten tre gånger förrän de infinner sig. De kommer inte heller försent för en operation på sjukhuset.

        Jag kan inte svara för någon annan men har svarat andra här kring min personliga situation, som kan vara svar på det du skriver – i mitt specifika fall.

        Jag med. Ifrågasätter inte vissa ev.svårigheter som kommer med tex ADHD, men just att man KAN komma i tid till vissa event, tex.bröllop, begravningar, inbokade resor osv. talar ju för att det bottnar i brist på förståelse & insikt kring att tid är lika viktig & dyrbar för alla och inte bara för en själv eller närstående. Typ när en frisör får stå och vänta (och därmed blir försenad till nästa kund, eller att man är sen till läkartid, som därmed drabbar nästa patient och denne, i förlängningen kanske får sämre vård osv.) anses mindre viktigt ur ett tidsperspektiv, än att hinna med bilen till tex.anhörigs bröllop.

          Nej, det bottnar i att det för en del med adhd kostar för mycket energi att utföra enkla sysslor så vid enstaka tillfällen går det att hålla ihop det men i längden blir det kaos. Ungefär som att det går att springa ett maraton en dag, men det går inte att springa ett maraton alla dagar, energin och orken räcker inte till hur mycket man än vill. Alla personerna med den problematiken är fullt medvetna om att andras tid är värdefull och har den insikten men lyckas inte ändå, vilket gör att de går runt med dåligt samvete och känner sig värdelösa som inte klarar av enkla saker.

            då får man väl äta bättre mat och mediciner om man har så dåligt med energi

              Det är inte mängden energi man har som det är fel på, tvärtom brukar människor med adhd ofta vara energiska, det är mängden energi som går åt för att göra ”enkla saker” som är problemet. Ingen orkar ligga på max ansträngning varje dag, även om man äter bra. Mediciner kan absolut vara en lösning för en del, tyvärr ger det inte önskad effekt för alla.

                Men då får man väl anpassa engagemanget utanför hemmet så att man klarar av att komma i tid vid de tillfällena? Andra ska inte behöva lida för att man har ADHD.

        Jag har hört att de med ADHD blir för uttråkade mentalt (alltså de fysiska signalerna som ska sätta igång en människa att agera fungerar inte), när det kommer till vardagliga uppgifter. Däremot när något är extra viktigt som hör till ovanligheterna, så blir hjärnan istället på helspänn. Man kanske inte ens kan somna för att man har något viktigt att göra dagen efter.

        Det är ett stresspåslag som kommer sig av att något är VÄLDIGT viktigt som gör att man liksom blir alert. Men det är korta stunder. Sedan blir man uttröttad och disträ efter den stora ansträngningen.
        Därför som många med ADHD kan blir så uppe i varv både innan och efter en ansträngning att de inte kan sova- vilket i sin tur gör att de fungerar ännu sämre dagarna innan/efter en större händelse.

      Jag tycker inte du är en idiot. Men du skulle nog behöva mer hjälp/stöd att hitta strategier att hantera din ADHD, skulle ta och slå en pling till vården om jag vore du. För det här går att underlätta och det är bra inte bara för dig utan för alla i din omgivning om du tar tag i det.

        Ja jag borde kanske försöka hårdare på den fronten, jag har ju pratat med dem om det, men aldrig fått någon särskild handledning i hur det skulle kunna avhjälpas. Känns så sjukt absurt att be om hjälp för något jag rent logiskt bara borde kunna fixa själv bara genom att ”göra annorlunda”, haha.

        Tack för ditt svar. ?

          Du kan få hjälp både av arbetsterapeut och kommunens hemstöd. De kan hjälpa dig att hitta sätt och strategier att planera och agera! Prata med din läkare eller mottagning där du har dina adhd-kontakter 🙂

            Tack, jag ska kolla upp detta. ? Kanske att ny medicinering också skulle kunna hjälpa. Har inte testat de som är särskilt anpassade för adhd, diagnosen är väldigt ny för mig än.

      Du är inte en idiot.
      Men eftersom du fixar att komma i tid till viktiga saker så är det bara BS att du inte kan komma i tid till resten.

        Definiera viktiga saker. Jag vet inte om det faktum att jag är i tid en gång om året då det är bröllop eller begravning kan betraktas som underlag för slutsatsen att det inte är ett reellt problem under årets resterande 364 dagar.

          Du kanske inte ser det som ett reellt problem, men det gör garanterat de som drabbas av att du ständigt kommer för sent. ”Man jag har ADHD”, håller inte som konstant ursäkt resten av livet. Sök hjälp, lär dig hantera vardagen. Förstår helt ärligt inte hur din arbetsgivare accepterar situationen.

            Jag tror du läste min kommentar lite baklänges.

              Och jag har ingen arbetsgivare och ingen utöver min närmaste familj känner till att jag har adhd så använder inte det som ursäkt, även om jag kanske borde.

                Men då skulle jag bli ännu mer galen på dig, som vän, arbetsgivare, bekant, tjänsteutförare, om du *inte* berättar att du har ADHD.

                  Ja, förstår ju det. Blev dock inte diagnostiserad förrän efter 30 och har inte haft någon arbetsgivare eller umgåtts med vänner eller bekanta särskilt många gånger sedan dess. Tjänsteutförare blir säkert irriterade, inte för att använda det som ursäkt, men som svar på det du skriver: jag brukar inte springa hos ”tjänsteutförare” särskilt ofta så mina ”5 min sen” står kanske inte ut så mycket ur deras perspektiv, de räknar nog med att folk blir sena då och då. ??‍♀️

                    Nu vet jag inte vilken bransch du är i men jag tycker att det är mer känsligt proffesionellt än privat när man är sen. I arbetet så kostar ju faktiskt de där sena minuterna pengar. Plus att det ger ett ganska oproffsigt intryck att alltid vara sen.

                      Så är det ju absolut. Är student, men mina ”utmärkande egenskaper” är dock absolut inte förenliga med den bransch jag är kommer vara utbildad inom. ???‍♀️

                    Här lyser ju din inställning lite igenom. Du antar att folk är ok med att du är lite sen och inte en stor sak. Det är respektlöst. Om du har bokat en flygresa någon gång, var du sen då? Ja, jag har sett att du svarat på att du inte flyger så mycket, har du aldrig gjort det? Anledningen till att du tillåter dig missa kollektivtrafik är ju just för att du vet att det kommer ett till strax därefter.

                      Jag skrev specifikt att jag inte skriver det som en ursäkt, för att undvika sådana missförstånd.

                      Det jag svarar på är kommentaren om att ”alla måste vara irriterade på mig”. Förstår att du försöker hitta luckor i det jag säger för att du inte vill köpa att detta är så svårt för mig som jag gör gällande, men som jag skrivit så KAN jag komma i tid, men det kräver en mycket proportionerlig ansträngning, som kräver en energi och ett fokus som inte finns och kräver ett stort stresspåslag för att tvinga fram.

                      Det är inte så att jag tycker det är kul att ramla in 5 min sent, skulle jag lyckas undvika det hade jag gärna gjort det.

                      Vet att Dr. Phil är en kontroversiell person men en sak som han ofta sade i sina program var ”Why does he do it? Because he can!” Detta tycker jag passar ganska bra in här. Det är möjligt att komma för sent för att andra väntar / ser mellan fingarna. I vissa situationer, tex begravning då, anses det extremt ofint att komma försent, och då kommer också de notoriskt sena i tid.

                    Du sätter ju andra i skiten när du är sen, framför allt när personen i fråga ska utföra en tjänst åt dig och andra. Tid som kostar pengar, och skapar följdförseningar för andra i flera steg för att just du är sen.

                      Yes, såklart supertrist.

                      Kunde inte svara på din kommentar i min tråd, så svarar här.

                      När du säger att det tar dig för mycket energi att vara i tid så säger du ju att det inte är värt det för dig. Du sätter din bekvämlighet framför andra. Det är alltså ett val. Det är helt enkelt inte en stor grej för dig att vara sen längre, och du tycker inte att ansträngningen du måste göra för att vara i tid är värd vinsten.

                      Du kan ursäkta det hur du vill, men till syvende och sist är det att du sätter dig själv främst och det är respektlöst och ego ??‍♀️ stå för det bara.

                      Ja du är ju fri att se det så om du vill. Jag blev sjukskriven av utbrändhet innan jag började studera, för att ”det vanliga livet” tog slut på mig helt, i det inkluderar jag ”att passa tider”. Inget gick ihop och jag var extremt stressad och kraschade helt. Jag var hemma mycket länge men jag ser det inte som önskvärt ur någons perspektiv att jag ska ligga i soffan och leva på sjukpenning resten av livet.

                      I och med min funktionsnedsättning har jag ju alltså en begränsad mängd energi och fokus att hushålla med, som också kräver mycket att göra sig av med, så jag har fått inse att om jag ska försöka få livet att funka så kommer gå ut över andra människor i viss mån. Det är inte superlätt att acceptera heller, men jag orkar liksom inte heller hata mig själv för det, för det hjälper varken mig eller andra, tvärtom.

      Lovisa, här har du en som är likadan och som inte tycker du är en idiot haha! (vilket dom flesta i det här kommentarsfältet verkar tycka vi är trots att de säger att de iNtE tycker det?)
      Jag har otroligt svårt för tider, att komma i tid, att uppskatta hur lång tid saker tar, hur lång tid det tar för mig att ta mig någonstans osv. Ni som inte har denna problematik förstår inte svårigheterna. Punkt.

        Haha såklart de inte gör! ?

        Ledsen att du också har det såhär, men skönt att höra att man inte är ensam i det också. Det råder ju generellt inte någon jättehög förståelse för denna sort problematik bland allmänheten vad det verkar. ? Vilket jag kan förstå såklart, om människor utgår från att man bara är nonchalant.

        Har du problem även när du vet exakt hur länge något bör ta? Typ ”promenera från a-b tar 10 min”, fixar du att gå 10 min innan du ska vara där, eller blir du också sen ändå? ?

          Verkligen ingen förståelse alls för att man kan ha svårt för vissa saker, folk som vill ha dödsstraff på de som inte kommer i tid är värre än hundmänniskor och hästmänniskor tillsammans ?
          Det har verkligen ingenting med nonchalans eller respektlöshet att göra (hos mig ialla fall, hos vissa andra gör det säkert det), och det hjälper ju inte riktigt att folk blir arga och säger att man är respektlös?

          Jag går samma väg till mitt jobb varje dag men går hemifrån olika tid varje dag = är på jobbet olika tid varje dag, men jag borde ju vid det här laget veta vilken tid jag bör gå (har inte lärt mig)

            Och själv verkar ni vara ena riktigt ödmjuka solstrålar..

        Nej, jag förstår inte svårigheterna, för det är inte en talang som man föds med,utan simpel matte.

        Om det tar mig 7 minuter till bussen räknar jag med 10. Sen räknar jag med att jag kanske just missat en avgång eller att en blir inställd, 15 minuter till nästa avgång. Det tar 20 min med bussen till min hållplats. Det tar 5 minuter att gå till ankomststället, räknar med 10, om jag skulle gå fel. 55 minuter alltså. Räknar ändå med en timme jämnt. Tadaaaa, blir aldrig sen. Inte en superkraft.

        Rinse and repeat.

          Det märks att du inte förstår svårigheten om du tror att det är matematiken som är problemet. Läs på om vad adhd innebär, och inte influencer-varianten utan de som faktiskt har en funktionsnedsättning. Du vet den som gör att människor förlorar jobb och relatiober, börjar använda droger, känner sig helt värdelösa för att de inte klarar av enkla saker som ”inte kräver talang”, orsakar ångest, depression osv. Förstår inte det här behovet av att vara dryg med folk som kämpar med ett problem bara för att man själv inte gör det.

            Jo, jag har närstående med npf-diagnoser. Det finns hjälp att få och sätt att få vardagen att fungera, för sig själv och andra. Att rycka på axlarna och säga att det är en del av diagnosen att alltid slösa med andras tid, eller vad det nu kan vara är helt enkelt inte ok.

              Att du har en närstående gör inte att du förstår det och personer med NPF är inte en homogen grupp med samma problem och med samma grad av problematik. Och hon ”rycket inte på axlarna”, hon gör så gott hon kan utifrån de förutsättningar hon har. Och det finns hjälp att få men att få den hjälpen är inte så lätt alla gånger, psykiatrin är ju minst sagt inte så välfungerande.

                Absolut, psykiatrin är en enda röra, men all hjälp går inte genom psykiatrin. Att lära sig om en time-timer tex är en googling bort. Finns hur många liknande exempel som helt som just hjälper med att strukturera vardagen. Men ibland är det bekvämt att skylla på en diagnos.

                  Om problemet vore så lätt att det bara var att googla så vore det inte en funktionsnedsättning. Som Lovisa här tror du hon blev utbränd och sjukskriven bara för att hon inte ville läsa litegrann på internet? En del människor stöter på problem i livet som inte är så lätt att lösa och ibland blir det inte så bra utan bara det bästa de kan för tillfället.

                    Att hitta sätt i sin vardag för att komma i tid och planera sin vardag är en sak, att bli utbränd är en annan.

                    Om man klarar av att komma i tid till viktiga läkarbesök, arbetsintervjuer, begravningar, flyg osv så är det helt enkelt en fråga om att de andra situationerna inte är värda den planeringen och ansträngningen.

                      Nej, återigen du behöver nog läsa på lite. Om saker kräver en enorm ansträngning och mycket energi så är det något du klarar vid enstaka tillfällen men det går inte att hålla upp i vardagen. Då blir resultatet utbrändhet, för man orkar inte. Lite som att du och jag nog klarar att jobba över 5 timmar vid enstaka tillfällen men vi skulle inte klara att jobba över 5 timmar varje dag även om vi verkligen försökte hålla ihop. Handlar inte om man tycker saker är värda utan vad man klarar av.

                    Jag blir helt ärligt lite nyfiken, vilka krav kan ställas på en person med ex adhd? Inte komma i tid har jag förstått. Inte heller tillämpa verktyg och hjälpmedel för att undvika problem.
                    Utan så snart någon säger att den är diagnosticerad med något så är det ett carte blanche att göra lite hursom. Eller?

                      Det beror helt på individen, du pratar som att alla med adhd är samma person med samma problem och samma kapacitet att klara av vardagen, samma möjlighet att få hjälpa. En del kan komma upp i 100% ”normalfunktion” med rätt strategier och stöd medan för andra kan ett rimligt mål att t ex klara av att sköta sitt jobb men acceptera att allt inte fungerar 100% i det sociala livet. Så vilka förväntningar man har på en människa får ju vara utifrån vilka förutsättningar den personen har.

                      Nu har jag försökt få ett rakt svar flera gånger men du väljer att missförstå och pratar runt frågan. Men fine, det är att jag vill trycka ner alla som inte är neurotypiska.

                      Om man inte har en diagnos, utan hela tiden kommer för sent för att ”det bara blir så”, är det respektlöst i dina ögon?

                      Om man har ett funktionshinder, tex adhd, och man inte använder sig av några av hjälpmedlen eller verktygen som finns, så att man blir sen varje gång man har en tid att förhålla sig till, är det respektlöst?

                      Eller är det alla som är trötta på att stå och vänta i alla olika situationer som är ignoranta och hjärtlösa?

            Och för övrigt, de flesta som kommer sent för det ju inte pga en diagnos.

          Jag förstår att du ser det på det sättet men min hjärna funkar inte så, varför kan inte du förstå att andra kan fungera på ett annat sätt som kan vara obekvämt för dig?

          Jag sköter min hygien varje dag men ifrågasätter inte varför de som är exempelvis deprimerade inte gör det. Jag går till jobbet varje dag men ifrågasätter inte varför de som är utbrända inte gör det. Jag förstår att deras hjärna inte funkar likadant som min gällande de grejerna och accepterar det. De hjälps inte av att jag säger ”men det är ju bara att gå till jobbet! Det är väl bara att ta en dusch! Det gör ju jag varje dag herregud! Det är ingen talang jag fötts med det är bara att göra!”

            Det är en jäkla skillnad på att vara deprimerad och att alltid vara 5, 10, 15 min sen.

              Skrev heller inte att det var samma sak men du verkar inte vilja försöka förstå utan verkar bara vilja trycka ner de med problematik du inte kan begripa. Hoppas du är mer öppen och förstående mot dina nära.

                Som sagt, alla som är notoriskt sena är det inte pga en funktionsnedsättning.

                Men om man nu har en funktionsnedsättning så bör man använda sig av de hjälpmedel som finns, för sin egen skull och de runt omkring en som påverkas.

                Att exempelvis ha en kollega som alltid kommer 10-15 minuter sent när man har tidskänsliga jobb och inte använda sig av de hjälpmedel med timer som finns tex, det är inte ok. Då använder man sig av sin diagnos som en ursäkt för att fortsätta med sitt beteende.

        En till här. Och jag har inga problem med tidsuppfattning som någon påstod. Inte heller är jag nonchalant. Det är lättare för mig att komma i tid genom att ligga steget före mig själv. Var sak på sin plats, annars går jag omgående upp i stress just för att detta med att komma utanför dörren i tid genom åren varit så svårt för mig. Med ålder och strategi lättare.

        Tips;
        Tidsplanering. Ställ timer på hur lång tid varje moment ”får ta”
        Skapa stationer. Toalett, frukost, kläder osv.
        Undvik mobilscrollande, podd/radio, TV, läsa nyheter
        Förbered kvällen innan. Lägg fram kläder, kontrollera ytterplagg osv

        Det är stresskaoset över vad andra tycker är ”skitgrejer” som ska undvikas. Det där stresspåslaget är hemskt och skapar ångest, snor energi. Och var inte blyg för att säga att du har adhd och försöker att inte vara sen, folk är mer förstående än man tror för att tröskeln är sjukt jävla hög ibland.

      Det är en del av din adhd. Människor med den diagnosen saknar tidsperspektiv och har jätte svårt att uppskatta tid. Du är inte en idiot ( såklart ) men det går att ta hjälp för sin adhd så att man kan bli bättre ?

      Det är medfött. Chilla, du duger som du är.

      Men gud vad onödigt ifrågasättande Anonym är – OTREVLIGT!

      Varken orkar eller hinner skriva någon långt just nu, ville bara flika in att jag SÅ känner igen mig! Handlar inte om respektlöshet eller att jag liksom planerar att komma sent. Har inte adhd, däremot ångestproblematik och en del stressproblematik i bagaget, har alltid haft dålig tidsuppfattning (+ tidsoptimist) och just de där sista 1-5 minuterna innan jag ska iväg blir det ofta lite kaosartat och stressigt = kommer ofta exakt i tid men ofta nån minut sent. Har insett att det nog grundar sig i att jag vill hinna för mycket, har jag tre minuter över innan jag ska gå hemifrån tänker jag ”okej vad kan jag hinna på de här tre minuterna?” – ”aha, tömma diskmaskinen och torka undan på bänken, det vore så skönt om det inte var stökigt när jag kom hem” – innan jag ens hunnit märka det har det gått inte tre utan fem minuter = sen.

      Tyvärr är jag bäst under stress men det får mig också att tappa tidsuppfattningen något, haha. Och ja, jag klarar av att ha ett jobb, tyvärr har jag exakt samma beteende när jag ska stänga ner jobbet för dagen – kommer på att jag kan ju lika gärna skicka de där mailen jag inte skickat än = blir sen hem också ?

    Ett tag i gymnasiet var vi i klassen hyfsat störiga, och kom sällan i tid. En dag började lärarna låsa dörren till klassrummen när det ringde in, och den var låst tills lektionen var slut. Inga undantag. Den som inte kom i tid fick prata med rektorn, och försöka lyssna med de som var på lektionen om vad som missats. Efter en vecka kom vi aldrig sent igen.

    Ja, det här var ett tag sedan, och i dag skulle väl lärarna i fråga få sparken för att ha kränkt våra rättigheter.

      Saknar den tiden när lärarna ingav respekt och ens dåliga beteende fick konsekvenser.
      Självklart inte när barn agades, men som du skrev att dörren låstes osv.

      Nä, det är ofta som lärarna låser dörren i dag, snarare regel än undantag. I de yngre åldrarna så låser man dörren när alla sitter och undervisningen börjar, sen kan den öppnas när genomgången är klar.

      Det är bra för många, men för min son som ALDRIG är sen (är autistisk) men en gång så blev det tvärstopp i trafiken och fast vi hade 15 min tillgodo så kom han försent och dörren var låst, han fick panik och bröt ihop, efter det så klarade han inte att gå till skolan på ett halvår och har efter det inte haft en normal skolgång. Så från perfekt, aldrig några problem och att ligga före i alla ämnen förutom svenska och engelska till nu 7 år senare gå ut nian utan att kunna redovisa sina kunskaper (som han har med råge) och därmed inte kunna komma in på sitt drömgymnasium. Resursskola i tre år, samhället har lagt ned STORA resurser på honom, vilket kanske hade kunnat se annorlunda ut om dörren hade varit öppen eller om det hade funnits en vuxen utanför som kunnat fånga upp.

      Så ja visst, i en svartvit värld så är det bra, men man ska inte glömma att det finns baksidor för de som inte passar in i mallen

        Om exakt ett enda tillfälle räckte, så kanske det var så att den skolformen inte var bra från början.

        Genuin fråga. Hade det varit bättre om det hade bäddats mjukt kring honom och att han aldrig fick stöta på det faktum att allt inte alltid blir som man tänkt sig? Med all respekt låter det väldigt överdrivet att en försening fick hela hans skolgång att rasa?

      Jag är alltid i tid, min kompis alltid sen, då vi bodde nära varandra rätt långt ifrån skolan så skulle vi cykla tillsammans till skolan alltid, och vi var ju bästa vänner. Så vi var största delen av mornarna sena, vilket vår lärare suckade till och hotade med kvarsittning (det var regeln i skolan 3 förseningar =45min kvarsittning)
      Så på 9ans avslutning framför alla föräldrar och alla skolans andra elever tog han upp oss på scenen och tackade oss för alla suck och berättade hur många timmars kvarsittning vi borde ha fått men klarade oss undan och bad oss buga framför alla ?

    Ot.
    Camilla gör ett inlägg om alla flunsor som hetsar nu med att lägga upp filmer och klipp på deras sportlovsresor. Känns som om själva syftet mest med resan är att göra andra avundsjuka! ??‍♀️ Särskilt nu i dessa dyra tider med inflation och dyra mat och elpriser.
    Ett exempel: Amanda Schulman och Carolina Gynning.

      Men snälla…

        men snälla…

      Deras jobb är att lägga upp vad de gör om dagarna. Blir du avundsjuk/provocerad pga av inte lika bra ställt så avfölj.

        Jag bryr mig inte om att de reser hit och dit, tycker mer att fenomenet är intressant. Att själva resan inte har något syfte om inte någon utomstående sett och noterat detta.
        Detsamma gäller folk som skänker till välgörenhet och sedan måste berätta det för alla. Varför liksom? ?

          Men.. det är väl lite det en influencer gör – content.

            Ja, får man inte diskutera det då?!

              Ja? Det är det vi gör här.

            Det är väl det typ (nästan) alla gör med
            sin Instagram – lägger upp det man gör. Det är ju det Instagram är till för och skulle tro att 80 procent av alla användare gör exakt samma sak, stora följartal eller inte.

              Tillägg: har typ fem vänner och/eller bekanta som är på sportlovsresor nu och det delas friskt. Dolomiterna verkar poppis i år. Ingen av dem är influencer.

              Fast man lägger ju bara upp grejer för att skryta, gå lägger upp när de tar handvom tvätten eller dammsuger.

                Men avfölj då? Man måste inte ha ett konto alls på insta och man måste inte följa någon. Om man nu tycker att allt är skryt och att det får en att må dåligt.

                  Alla diskussioner här slutar alltid med: Avfölj då! osv…
                  ?

                    Fast det är faktiskt så lätt? Du väljer att följa frivilligt och därför är det endast ditt beslut att ta emot innehållet. Vad vill du man ska svara? ”ja!! vi bör stifta lagar mot semesterbilder! Minst 4 bilder i månaden på hemmastäd annars böter!!”

                      Med den argumentation kan man aldrig diskutera något, utan bara hålla med 100% de man följer.

                      Ja det är lite därför jag följer dem? Står jag inte för något en person säger eller gör följer jag inte för jag vill inte vill förknippad med det. Allt måste inte ”problematiseras”.

      Är väl inget märkvärdigt eller nytt. De lägger väl alltid upp bilder/filmer från resor. Så länge de har råd så är det väl upp till dem vad de gör på sportlovet.

        Håller inte med!

          Om vad? Att man inte får bestämma själv vad man ska göra på sportlovet? Vem bestämmer vad du ska göra?

    Själv hade man varit där runt 11.20-11.30 sen väntat i bilen/runt hörnet till straxt innan 12. Mina vänner hotar med att säga en senare tid till mig vid fester för uppenbarligen så säger man kl 19 ”så menar man tidigast 19.30” och inte 18.50. Har vi planeringsdag på jobbet och vi får komma in mellan 8.30-9.00 på frukost så kommer jag ändå innan 8.

    Men kanske ingen annan som har sån inbyggd stress i sig? Eller? Kanske bara jag….

      ?‍♀️

      Girl same ? Hade hellre tagit en tidigare buss och cirkulerat i området själv innan jag gick dit. Vet själv hur irriterad jag blir av folk som inte kan hålla tid. Tycker det är det minsta man kan göra för någon annan är att respektera inbjudningar osv.

      Du verkar vara en reko person att vara vän med!

      Jag tycker det är störigare med folk som är 30 minuter tidiga än två minuter sena.

        Beror på vad det är för ett tillfälle kan jag tycka. Besök hos någon ja då håller jag med. I ca alla andra fall så är det bättre att vara tidig tycker jag.

      Det är bättre att vara 10 min sen än tidig om man är hembjuden till någon. Det är vett och etikett, man kommer aldrig tidigare!

        Men är folk så tidstyrda när ni bjuder hem vänner? Kanske bara jag som inte rör mig i nog fina bjudningskretsar och givetvis vet varje vängrupp den rådande etiketten osv. Men jag tycker oftast att det är ”vi ses hos mig runt 19”-grejer med vänner. Eller står folk nakna i hallen fram till 18:55 om ni bjudit in till kl 19? Bland oss är det mer väntat att folk kommer 19 plus minus tio min ungefär. Kommer bussen så att de är hos mig tio i så får de givetvis komma in. De är ju vänner, kan väl ta ett glas medan jag fixar det sista om det behövs.

          Exakt! 😀

        Fast det beror på tycker jag. Skulle någon säga: Kom efter kl 18, så kommer jag INTE innan. Men om man säger: Kalaset börjar kl 18. Så ska man ju vara där lite innan.

    Så här funkar min hjärna gällande att komma i tid:

    Okej, jag ska vara där klockan 12 och det tar 10 minuter med bussen. Då behöver jag åka senast 11.45, men tänk om bussen är sen eller det är vägarbete eller något? Bäst att ha lite extra tid, så jag tar bussen 11.30 istället.
    Jag vill hinna duscha och fixa mig innan och det tar ju ungefär en timme, men jag vill inte stressa, så jag tar höjd där också. Tänk om jag sminkar mig och det blir fult så att jag vill tvätta bort allt och börja om, det måste jag ju också ha tid för.
    Tänk om jag måste långbajsa, eller spiller tandkräm på alla mina kläder? Måste ta med det i beräkningen också. Och tänk om jag har ont i foten och behöver krypa hela vägen till bussen, det kommer ju ta lång tid!

    Så slutar det med att jag stiger upp extra tidigt och är redo i hallen typ 8.30. Varje gång.

      Men då har du ju hittat fram till en sällsynt bristvara: tid till förfogande. Ta vara på den tiden.

      Jag tänker att jag planerar för den rätta bussen och skulle den mot förmodan vara så att den var jättesen eller nåt så är det en helt ok ursäkt. Samma gäller allt annat.

      Det där låter inte helt friskt faktiskt. Som överdriven oro med alla ”tänk-om”-tankar. Du kanske behöver hjälp med detta på något sätt?

      Är likadan!
      Att ta höjd för olika ”Tänk om” ger mig ett lugn. Ja, jag är en person som vill ha kontroll. Så på de områden där jag kan ha kontroll ser jag till att skapa mig förutsättningar för det. Tex situationen som du beskriver. I övriga situationer får jag jobba med mitt kontrollbehov, inse att jag bara kan kontrollera mina delar, och försöka slappna av inför resten.

    Att envisas med att alltid komma för sent är ju en typ av härskarteknik också. Man är den som bestämmer. De andra får snällt sitta och vänta.

      Ja det man säger när man kommer sent är att min tid är viktigare än din så du kan gott vänta på mig.

      Det har jag slutat med, jag kör igång den tiden jag sagt eller max 10 minuter senare. Skulle inte få för mig att vänta med tex mat för att någon behagar komma sent. Är det något som hänt och man meddelar att man blir sen är det en annan femma men de som alltid kommer sent får skylla sig själva haha

    Det händer att om jag åter får vänta på någon som ofta är försenad, så går jag min väg. Finns ingen anledning att acceptera tvångsförsenade, som sedan glatt skrattar fram ett litet ”hoppsan”. Fan vad less jag är på er, ni tar av min tid.

      Jag har också slutat vänta. Väntar fem min max sen går jag. Får oväntat ofta höra att jag är den som är ofin som går. Lol.

        Jag håller med om att det är ofint att gå efter 5 minuter. Säger man en tid får man ändå räkna med att folk kan komma inom ett spann av 15 minuter efter utsatt tid. Hade aldrig bokat in någonting med någon som går efter 5 min ?

        Att vara 5 min sen är att vara i tid. Vid 10 min är man lite sen och blir man mer än 15 min sen bör man höra av sig och berätta det.

          Blir man en kvart sen så messar man och talar om det.

            Precis som jag skrev!

              Nej du skrev mer än 15 min. Jag tycker alltså att även 5-15 ska meddelas. Det är hyfs när någon väntar på en.

                Ah såg att ett ord kom bort i min kommentar 11:01, då förstår jag att det blev otydligt. Men ja, jag tycker alltså att man meddelar även innan det gått en kvart.

          Jag tycker man hör av sig om man blir mer än fem minuter sen till avstämd tid. Gör de inte det så vet jag inte hur länge de tänkt att jag ska stå och vänta. Har varit allt från tio min till och en halvtimme. Nej tack. Hör av dig om du blir sen så väntar jag kvar.

          Nej, att vara sen är inte att komma i tid. Herregud. Är du handlingsförlamad i båda armarna, så att du inte kan ringa eller messa?

            Jag är personligen väldigt sällan sen. Kan inte säga aldrig för det har absolut hänt att jag varit ett par minuter sen. Men jag räknar inte med att alla ska anlända inom exakt den minuten som avtalats och stressar därför inte upp mig om någon är 10 minuter sen.

              Nej man är ju i tid om man är sen enligt dig

          Att vara i tid är att vara i tid. Det är ett jävla otyg att sätta i system att vara sen.

          Är man i tid om man är 5 minuter sen till tåget? Till ett möte? Till en arbetsintervju?

          Jag rekryterade personal under en period. Visst, anställningsintervjun hänger inte på att någon är där prick och sharp men det säger ändå något om en person om den släntrar in fem minuter sent och tycker att den är i tid. Sen händer det givetvis att någon har ringt och meddelat att tåget är försenat osv och då har man ju all överseende med det. Sånt händer. Men det ger i alla fall mig ett dåligt intryck.

          Fast det är ju alltid samma person som kommer sent varenda gång. De andra brukar ha vett att höra av sig att de blir lite sena om det skulle ske. Det finns ingen anledning att vänta på folk som ”inte kan” komma i tid någonsin till någonting.

    Vissa HAR svårt att komma i tid.

    ENDA sättet att uppmuntra till förändring ör att: starta mötet, beställ in mat, sätt igång filmen etc etc

    Annars kan man inte förvänta sig en förändring, varför uppmuntra och tillmötesgå, det är bara att göra dem en björntjänst.

    Sen om de fortfarande är sena så är det i alla fall bara de som förlorar på det.

    Har lärt mig att för vissa är ”jag hinner komma om en kvart ” total osanning utifrån vad hen skall göra. Så då brukar jag föreslå att vi ses om 30min istället, slipper alla bli frustrerade.

    Vissa KAN verkligen inte göra tidsbedömning hur de än försöker.

    JAG är otroligt bra på det (ja, ja, skryt skryt men jag är nog inte bra på så mycket mer så låt mig skryyyyyta.

    Kan också uppskatta klockslag med felmarginal på +-10 minuter (alltså utan att ha haft klocka de senaste ca 4h.)

    Oj vad jag är bra! ??

      Ja men det som blir störigt är ju om man ska ses om en kvart för att hinna med annat. Exempelvis hämta någon för att man ska samåka. Vi ses kvart över. Då bygger det på att den är där då. Men ja, är det inte så viktigt med när man ses så kan man alltid säga en senare tid. Eller så säger man en tidigare. Alla vet att vi ska ses kl 19 men man säger 18:45 till snigeln som ändå är en kvart sen.

      Men problemet är ju att även om man säger om 30 minuter så kommer ju den som alltid är sen att då i stället komma om 45 minuter. Eftersom de inte kan komma i tid.

    [Borttagen kommentar]

    Tycker inte det gör något om man blir lite sen! ???
    Mer jobbigt med minutmänniskor som dessutom ?% är pedantiska och morgonpigga! Rätt osköna typer med andra ord, som gärna mästrar folk som inte är exakt som dem. Noll fantasi och kreativitet osv.

      Folk som inte tycker att min tid är värd särskilt mycket är rätt osköna typer, som jag allt oftare väljer bort. Ni får gärna försöka umgås med varandra, om ni har tid.

    fayme elmen är gravid, otippat ? 6+0 la hon ut i en utländsk grupp för o få kön gissningar.

      Va skojar du?? Hon var ju precis med om ett utomkvedshavandeskap i Thailand ?

        helt sant. vi är med i samma sida nämligen så fick upp att hon la ut sin vaginala ultraljudsbild där! ? Är själv gravid. Molle hinner aldrig sterilisera sig ?

    Nästan en timme senare var ganska oförskämt men de hade kanske ringt och meddelat sin försening och de andra kanske börjat äta.

    Hellre för sent än för tidigt! Värsta jag vet när folk kommer för tidigt och så ser man att de tycker att de är duktiga. EH nej, kom helst 30 min efter utsatt tid.

      30 min?? Kom minst en timme sent. Annars har du en pinne där bak.

    ”Är alla influencers sena”
    Sluta dra alla över en kam. Man kan inte säga att ett visst yrke är på ett visst sätt eller en viss typ av religion, hårfärg osv. Har inget med varandra att göra. Alla är olika individer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.