Paula Rosas om sin kommande bröstoperation

Inlägg 1:

Jag har bestämt mig. Nu är det dags. När jag kommer hem från Maldiverna kommer jag återigen boka in en konsultation och denna gång slutföra en bröstoperation. Eller rättare sagt en bröst förstoring. -Läs mitt tidigare inlägg här.
Det är ingenting särskilt som fått mig på dessa tankar just nu, dom har legat latent sedan 2018.

[…]

Ni kommer aldrig se ”uppge min kod paulastuttar25 och få 25% rabatt”. Detta är högst privat men väljer att redan nu vara transparent kring mitt beslut. Jag vill inte göra något innan sommaren utan kommer välja ut en lugnare (och torrare) period i höst. Jag vill hinna landa i tanken och göra både en mental och praktisk plan. // Paula Rosas

Inlägg 2:

Om att vissa blir besvikna på mig för att jag tagit beslutet… 
Det är roligt att höra att ni tänker att jag är en sund och naturlig person, jag hoppas jag är det. Det är tråkigt om ni blir besvikna på mig men samtidigt är det inget som påverkar mitt beslut, jag gör det ju för min skull och inte för att påverka andra. Sedan är jag öppen med det men det är för att jag inte vill mörka att det är ett faktiskt ingrepp jag gör. // Paula Rosas

Jag fick en fråga om att skriva ett inlägg om att Paula Rosas tagit beslutet att genomgå en bröstoperation för att fylla ut brösten som har försvunnit efter att hon ammat. Kanske ville man bara ha ett inlägg att diskutera under, eller kanske så ville man att jag skulle skriva ett argt inlägg om hur Paula spär på utseendehetsen på sociala medier och om vilket dålig förebild Paula är. I så fall kommer ni bli grymt besvikna.
Jag tycker att Paula är så mycket en bra förebild som det går när det kommer till operationer, och här är varför:

– Hon gör ingenting överilat.
Hon har funderat på det här sedan 2018, då hon för första gången delade med sig av sina tankar om saken på bloggen. Det är mer än FYRA år sedan!
Det Paula signalerar är att man bör fundera länge och väl innan man fattar beslutet att operera sig, och det sänder helt rätt signaler till de som går i samma tankar. Har man inga tankar på att göra någonting liknande så kanske man tycker att det är helt idiotiskt att lägga sig under kniven, men det är ju en helt annan sak.

– Hon gör det inte som ett samarbete, vars syftet alltid är att försöka förmå så många av sina följare som möjligt att också vilja operera sig. Hon kanske inte ens kommer dela med sig av vilken klinik hon kommer operera sig hos, allt för att inte knuffa någon i än den ena, än den andra riktningen med sitt val. Hon försöker heller inte hetsa fram snabba beslut hos följarna med hjälp av rabattkoder eller liknande.
Jag har heller inte avslöjat var jag gjorde min bröstförminskning, det finns ingen anledning. Ska du operera dig, gör din egen research – alltid – och ta reda på vilka risker som föreligger vid en operation. Det är inte problemfritt att varken sövas eller opereras, så sätt dig in i processen och var medveten om riskerna.

Man kan absolut ha åsikter om allt som offentliga människor gör, och att de alltid måste sätta det offentliga jaget – med risk att påverka folk – framför det privata jaget, men det funkar inte så.
Det man kan göra är att göra så bra val som möjligt för det privata, och låta det återspeglas i det offentliga, vilket jag tycker att Paula gör här.
Hon är en vuxen människa som fattar sina egna beslut vad gäller sin kropp, och så länge hon inte gör det som ett samarbete med rabattkoder mm så är det hennes val och beslut.
Att skriva att hon är en dålig förebild för sina döttrar tror jag bara är ett sätt att försöka trycka till henne i sin mammaroll, jag tror inte avsändarna egentligen är särskilt oroade för Paulas barn utan mer bara ser ett gyllene tillfälle att peta lite där det gör som ondast.

Vad tänker ni om allt det här?

197 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är ju såklart tråkigt att det blivit allt vanligare med olika plastikoperationer. Att vi inte kan vara som vi är trots förändringar pga fött barn eller blivit gammal. Hennes sätt i det hela är ju ändå ett av dem bättre. Om hon skulle göra utan att säga något skulle alla spekulera och tycka det var fel. Sen är det som sagt tråkigt med utvecklingen i stort. Jag som tidigare inte tänkt tankar om operationer eller injektioner har helt plötsligt börjat fundera på att göra olika saker. Det smyger sig in när man ser det överallt.

   Spekulera? Varför då? Fattar inte att hon inte vill hålla det privat. Jag menar att då slipper hon alla åsikter. Så klart hon gör vad hon vill. Varför ens undra varför.

    Hon menar väl att när P väl gjort operationen så kommer det ju att synas, och då kommer folk att spekulera.

  En operation innebär alltid en risk, och hon får räkna med att implantaten måste bytas ut så småningom, så jag förstår att hon tvekar.

   ”Gelehallon” implantat behöver inte bytas ut 👍🏻

    Har ”gelehallon” och bytt 2 ggr …

  Jag tänker att det är 2023 och att alla gör vad de vill med sin egen kropp. Att man ens ska behöva försvara sig är löjligt.

   Ja, man gör som man vill, men det kan få konsekvenser för ens familj om man blir sjuk eller dör, och man kan inte hindra andra från att tycka att det är dumt att operera brösten, göra fillers i läpparna, sola solarium och så vidare…

    Det kan ju också få konsekvenser för familjen att man blir sjuk eller dör av att röka, dricka för mycket, äta för mycket, äta för lite, träna för mycket, träna för lite, åka utförsåkning, hoppa fallskärm, köra för fort osv. Och visst, man kan inte hindra andra från att tycka det är dumt. Men tur att vi får välja själva hur vi vill leva.

     Absolut.
     Men vi kan fortfarande diskutera problemen med att vi vuxna kvinnor är förebilder för barn och unga tjejer och vad blir följderna av att normalisera plastiskkirurgi.

     Vi vet redan att vi har ansvaret för allt vi gör i våra liv.
     Men i det samhället jag lever i är fallskärmshoppning inte en stor anledning till psykisk ohälsa bland unga tjejer utan snarare sjuka skönhetsideal i en kultur som är besatt av ungdom och lurar folk att lycka går att hämta i att förändra sitt utseende istället för att tycka om sig själv

      💯💯

      What she said

   Vad har 2023 med nåt att göra

   Det är 2023 och folk har inte kommit längre än att fatta att det är fel väg att gå att operera sig

    Apropå… Ramlade över ett inlägg hos den avdankade snickaren som nu blivit Lee. Hon låg på britsen för att fylla på sina fillers I läpparna och sin återkommande botox behandling. I mina ögon: inget fel med det!
    Men kommentarsfältet med idel kvinnor kunde inte nog heja på och påpeka rättigheten att hon var så värd det, att hon nu var så vacker och det är ju självklart att hon ska fixa med fillers och botox bl.a för att äntligen få framhäva sin kvinnlighet.
    En stackars person skrev att visst var Lee snygg nu men tyckte att hon inte skulle fylla på alltför mycket så att honblev stel.. Jäklar i min lilla låda vad förbannade kvinnorna i övrigt blev.
    Är du kvinna: fan ta dig om du piffar till dig! Blir du kvinna: du är värd att fixa dig hur mycket som helst för du blir bara snyggare! 🙈😂😂

     Ja, så djkla knepigt. Sen, med risk för att sticka ut hakan och få på moppo, tycker jag det ofta blir too much av typ allt när en könskorrigering gjorts, det är liksom all in med allt, lösfransar en masse, löshår (jag fattar att detta kanske är för att det kanske är glesare hos ngn som varit kille) stora inplantat osv.,men det slutar inte där, det är übertjock makeup och troskorta kjolar oavsett ålder och imo ofta hyfsat tacky, få kvinnor, som alltid varit kvinnor brer ju på så med allt. Tex.Lee är ju grundsnygg och behöver inte allt det där. Är det en överkompensation för alla år de inte kunna klä sig som kvinna, eller är det en megaskjuts av mkt Östrogen som gör att detta fenomen ofta uppstår bland transsexuella tro? De får givetvis göra exakt precis som de vill och jag struntar i vilket, är bara intresserad av ev.orsaker, om det sas ”slår över” med hormoner eller om det är en slags kompensation.

      Vet inte vem du träffat, men min dotter vågar knappt klä sig kvinnligt alls efter könskorrigering. Kjol är liksom helt uteslutet. Antar att det beror på att hon är rädd att omgivningen ska kritisera henne för att hon låtsas vara någon hon ”inte är”. Jag antar att det bästa vore om var och en brydde sig mer om sig själv, och inte så mycket om hur andra såg ut.

   Folk får göra vad de vill och folk får även problematisera och diskutera följderna av dessa beslut och hur det påverkar unga tjejer och barnen som vi ska vara förebilder för

   Finns flera mammor som dött av sina operationer och gjort små barn föräldralösa. Det påverkar inte alltid bara DIG.

   Ja man får göra vad man vill bara sorgligt när man influerar ”andra ” även om man inte ger rabattkod. Sedan lyfts konsekvenser inte fram som tex att det är när man har implantat är det svårare att upptäcka bröstcancer. Man behöver vid mammografi ta fler bilder för att kunna se ”ok” (kostnad för samhället) samt att det inte går att se helt.

  Jag skulle aldrig operera mig om det inte var fara för mitt liv. För stora risker. Tänker att finns det minsta lilla risk så är det inte värt det.

   Samma här. Tänk att ha en frisk, fungerande kropp och sen vakna upp med värkande bröst. Och man kan ju få problem långt efter operationen. Anna Book fick väl komplikationer efter sin senaste bröstoperation?

   Hmm, opererade bort hemorrojder. Det var ingen fara för mitt liv med dem men der gjorde ont att gå på toa.

    Inte riktigt samma sak va? De opererade du bort för att du hade problem och det gjorde ont. Hemorrojder är ingen skönhetsoperation.

     Personen kanske blev sövd!

     Du kan väl lida psykiskt av något i ditt utseende?

      Ja men då är terapi bättre skulle jag tro. Ligger ju något annat i grunden

       Det är heller inte så bara att gå i terapi. Också lätt för människor som inte blivit mobbade hela livet för någonting att säga något sådant. För många är det helt enkelt operation som gör skillnaden. Tycker att man kan vara lite mindre dömande, det är trots allt inte deras fel att de blivit utsatta och fått dessa föreställningar om sig själva.

        Jag hör vad du säger och kan förstå de som lidit av någon form av komplex som de vill rätta till, el förbättra, är väl ett bättre uttryck. Dock, om vi skall vara ärliga är de väldigt många operationer och ingrepp som görs för ideal, där det eg. inte föreligger något abnormt eller avvikande, speciellt bland unga, som påverkas av varandra, sociala medier osv. Det är isf det jag personligen tycker är väldigt tragiskt (och onödiga risker)

    Sövdes du?

     Nej, men blev sövd så ”riskerade livet” fast jag inte behövde för att överleva.

      Fast när det gäller ingrepp via sjukvården så väger man risk mot nytta. Att t ex operera bort hemorrojder som orsakar obehag kan vara värt även om det finns en liten risk för infektion eller att man är allergisk mot bedövningen osv. Men när det gäller ren estetisk kirurgi är det bara risk och ingen nytta.

      Du sövdes inte men blev sövd? Det går bra nu.

       Svarade på den innan din kommentar.
       Sövdes.
       Jo, självklart väger man risker men jag själv som sökt och bett om operation. Hade jag valt att dö eller ha kvar hemorrojderna hade jag valt det sista.

       Hursom, poängen är att jag tror väldigt många gör operationer som förhöjer livskvalitén för dem även om de inte är livshotande utan operation. För vissa är det ett par större eller mindre bröst.

        Fast det är stor skillnad på att operera sig för man har något fysiskt fel som t ex hemorrojder eller ett knä som hoppar ur led och som sänker ens livskvalitet, orsakar smärta och påverkar en i vardagen och att operera sig för att bota en dålig självkänsla (vilket sällan funkar) och anpassa sig till samhällets skönhetsideal.

         Att det inte funkar för alla betyder inte att det inte funkar för någon. Många av de jag pratade med innan jag skulle göra min operation upplevde att deras problem försvann direkt efter operationen. Men det passar väl inte in i era snäva teorier.

          Jag skrev sällan, inte alltid och i grund och botten är att ha problem med t ex små bröst inte ett fysiskt problem utan ett problem du har på grund av samhällets ideal och din egen självkänsla. Och då blir det en rätt sjuk lösning att säga att det är rimligt att tjejer ska utsätta sig för risker och betala tiotusentals kronor bara för att i bästa fall, känna sig ok med sig själv.

           Men nu diskuteras inte bara små bröst i kommentarsfältet utan alla typer av skönhetsoperationer. Vad tänkte du att man skulle göra om man har ett stort komplex, vänta på att samhället blev annorlunda? Hur länge ska man behöva vänta på det? Om man gått terapi och det inte har gjort någon skillnad?
           Man behöver inte säga att något är rimligt till tjejer men att icke offentliga kvinnor ska behöva ta ansvar för världens yngre tjejer tycker jag känns aningen befängt och väldigt svartvitt. Det är inte enskilda kvinnors fel att det finns ett samhällsideal, inte personens fel om den blir mobbad. Varför ska den personen då ta allt ansvar för vad som blir konsekvenserna?

         +1

          På ”Anonym” 13:21 alltså.

   Många tror också att infektioner enbart sker om man opererar sig i typ Turkiet, men som någon som arbetar inom vården kan jag sägs att MRSA och andra bakterier som kryper in under operation existerar även i Sverige! Även om man ofta kan behandla det så finns risk att ärrbildningen blir väldigt ”ful” och påverkar det önskade resultatet.

  Paula har så bittra läsare, hennes kommentarer är ofta missunsamma och uppläxande. Hon verkar vara så snäll och positiv, förtjänar bättre tycker jag.

  Jag tänker väl att hon gör precis som hon vill med sin kropp men att hennes argumentation att hon bara gör det för egen skull eller att det inte sänder signaler till barnen såklart inte håller. Det är väl bättre att säga som det är . Samhället skapat sjuka kvinnoideal (nerbantade med stora bröst ) och ibland orkar man inte stå emot trycket. Att det handlar om utseendeideal kommer ju såklart döttrarna greppa med tiden.

   Ja det är ju de värsta i det hela, att skapa ett ideal som bara går att nå med operationer. Ingen kan ha enorma bröst och jättelåg fettprocent på resten av kroppen.

   Jag är 30 + och när min mamma berättade nyligen att hon börjat med skönhetsingrepp ska jag erkänna att det påverkade mig. Min kropp och mitt ansikte är ju inte heller perfekt, och jag vet ju att hon ser det…

   Precis! Skönhetsoperationer påverkar alla. En mamma som opererar brösten säger indirekt till sin dotter att dotterns bröst är fula och inte duger om hon inte råkar ha en väldigt ovanlig, naturlig kroppsform. På samma sätt som att min mamma (som var smal) alltid bantade och gnällde högt över att hon var tjock, påverkade mig att själv också svälta mig själv. Hon sa alltid att jag var fin o.s.v. men det spelade ju ingen roll, hon hade redan befäst det som samhället redan berättat för mig. Att tro att något uppstår ur ett vakuum är naivt och dumt. Hade hon vuxit upp med en isolerad stam i Amazonas så hade hon inte tänkt tanken att skaffa större pattar, ”för min egen skull”

   Stora bröst är totalt ute! Tänker att just Paula vill ha ett par bröst? Tillbaka på sin kropp.

    Hon har ju bröst.
    Gick in på hennes blogg för blev nyfiken och hon är ju smal så tycker hon har fina proportionerliga bröst.
    Önskar alla kunde känna att de är fina som de är och inte känner att de behöver operera sig för att likna idealet.

   Mamma har aldrig sagt något negativt om sin kropp när jag växte upp, det är jag väldigt tacksam för! Jag har fått en väldigt bra bild av min egen kropp tack vare det, trots andra i familjen som påpekat ett och annat. Däremot nu, i vuxen ålder, har hon börjat lufta med mig sånt hon inte gillar med sin kropp och det påverkar mig enormt! Många av dom sakerna är ju sånt som jag också har. Trodde aldrig det skulle påverka mig så mycket idag heller.

  Helt ointressant med tuttoperationer numera.

  Jag brukar störa mig på när kvinnor publicerar bikinibilder på sin ”mamma-kropp” (efter bukplastic, bröstop, fettsugning, IBL, botox och fillers) med kommentarer som: ”Här ser ni mig så himla obrydd, skön och naturlig, fryrabarnsmamma i 50-årsåldern”.

   ”Vadå, jag har bara återställt?! Jag ser ju inte annorlunda ut än för 15 år sen!”

   Kräks lite i munnen när jag tänker på verklighets frånvända 50 åriga kvinnor som gör mummy makeover.

    Har som livsuppgift att vara Stepford wife,”Hot mama” MILF, småstadsdrottning, visa leg på systemet, publicera bilder på sig själv och sitt fejkliv.

     🤣 visa leg på systemet. Spot on

      Ja varje gång det händer ska det nämnas på stories. Patetiskt. Som min sambo sa: antagligen ser du bara korkad ut, det kan räcka 😂

     House of Philia..

    Hellre 50 åriga mammor som opererar sig än 20-25åringar.

     Det som skaver är att de låtsas vara naturligt välbevarade trots ålder och antal graviditeter när det är operationer och kliniker, behandlingar som ligger bakom.

    Jo. Men just ”mummy” betyder ju mumie så då kanske man förstår att de vill se levande ut igen.

  Alltså, hon är jättefin som hon är. Och hon ska såklart göra som hon vill. Jag hade personligen haft svårt att ”försvara” sånt här inför mina barn. När mina döttrar kommer hem och säger att de har tjocka lår, om jag har varit o fettsugit mina lår säger jag ju indirekt att man bör följa idealet? Föregå med gott exempel och träna o leva hälsosamt ser jag bara som bra. Men det här med operationer är kluvet ur det perspektivet

   Skulle aldrig operera mig pga har en dotter. Det är världens bästa skäl. Jag är den främsta i hennes liv som måste visa att man är fin som man är.

   Precis då! Har två pojkar på 10 och 9 som än så länge inte börjat prata om ideal, snygg, ful och liknande. Men det kommer tyvärr. Tänker inte hyckla genom att tala fint om hur värdefulla vi alla är och hur alla duger som man ser ut, för att sedan komma hem med ett lyft ansikte eller större läppar.

   Varför skulle jag hyckla så framför de barn jag satt till världen? Mina ev. issues med kroppsnoja får jag lösa på andra sätt.

    Så du sminkar dig aldrig? Du fixar aldrig håret osv?

     Javisst gör jag det! Men jag är lika ofta osminkad med dem. Fattar förresten inte vad du försöker poängtera. Att inte operera sig med hänvisning till sina barn är väl knappast något att ifrågasätta.

  Verkar gå en trend nu : Ida W, Andrea Norrman osv.

   Många har väl fött och ammat barnen klart nu. Och då är det dags att återställa sig.

    LoL

     Men det är väl så tänker jag. De är i ungefär samma ålder, de fick barn ungefär samtidigt (och då var det ”trend” att skaffa barn”) och nu är de klar med det och då fixar de till sig.

   Tyvärr har det blivit populärt igen med silikonbröst. Precis som 90-tal och 2000-talet

    Det har alltid varit populärt kan jag meddela, bara det att stora implantat varit otrendigt men nu kommit tillbaka. Ja beroende på var du befinner dig och i vilka kretsar du rör dig så klart.

    Tror inte det är silikon i några bröst som opereras nu.

  Tycker det är sorgligt varje gång en kvinna väljer att plastikoperera sig. Ju fler som gör det, desto mer normaliseras det och sätter press på fler kvinnor att följa efter. Tänk själv att man är omgiven av kvinnor som levt livet, fått barn, ammat i x år, och har bröst som speglar det. Plötsligt en dag gör alla kvinnor förutom du själv en bröstoperation. Så du är den enda utan fasta, högt sittande, ”snygga” bröst av alla grannar, vänner, kollegor… Vi påverkar varandra och det går inte att förneka. Särskilt inom ”kändisvärlden” kan jag tänka mig det idag är nästintill omöjligt att stå emot silikon, fillers, botox o.s.v.

  Tänk att riskera hälsan för ett par snygga bröst… Hur kan det ses som något bra idag??

   Jag har accepterat att man åldras och förändras men har ändå svårt med det till viss del. Det har inte med mannens syn på mig/kvinnan att göra utan att jag inte känner som mig själv. Jag tycker dock att utvecklingen är sorglig och har hittills trots att många i omgivningen gjort olika ingrepp låtit bli men kan inte säga att jag håller fast vid det. Men är faktiskt mest rädd och därför avstått.

    Så är det ju att leva? Man ser olika ut i olika åldrar. Det finns ingen logik i att hålla fast vid att se ut som man gör vid 25 hela livet. Och försöker man så kommer man till sist att misslyckas, se på Madonna. Hon ser inte ut som en 25-åring utan som en utomjording, för hur mycket vi än vill stoppa åldrandet så går det inte. Konstigt vi fortsätter låtsas det.

    Fattar helt att man påverkas, jag gör det med och kämpar emot. Är glad jag har man och vänner som alla tycker sådant är galenskap.

     Men kolla Cher! Kolla Jennifer Aniston! Jag tror man vill se ung ut för att inte tänka på att döden närmar sig. Fullt mänskligt att inte vilja tänka på det.

      De flesta av oss har inte typ 10 mille att spendera på operationer och annat för att se ut som Cher. 😉

      Ja jag tror också det är rädslan för döden vi ser.

       Nä, men många gör vad vi kan med de pengar vi har. Lite smink, lite hårfärg, lite botox etc.

        Befängt att jämföra smink med en plastikoperation.

         De som har råd fixar nog det d har råd med, om de bryr sig såsom botox, fillers och lyft.

          Nä, jag har inte ens börjat färga håret nu när jag fått massor av vita hårstrån.

       Jag tror inte det är rädslan för döden, även om många såklart bär på den utan för att vi lever i ett samhälle där skönhet, speciellt kvinnlig skönhet, värderas oerhört högt och oavsett vad du presterar i övrigt så döms och bedöms du utifrån ditt utseende. Så när idealet är att se ung ut så försöker folk klamra sig fast vid ungdomen via ingrepp för att få eller inte förlora de fördelar och uppmärksamhet man får när man ”ser bra ut”.

      Vilket är helt fel. Vi är ju ett steg närmare döden från den dagen vi föds.

      Jennifer Aniston ser yngre ut för att hon inte har barn 😅

       Säkert är det så. Men man kan ju klart och tydligt se att Aniston inte är yngre också.

       Hon har gjort massor! Dock smakfulla ingrepp! Plus träning då.

     Det får du tycka. Jag tror inte på polarisering utan en sund debatt och försök till att förstå.

      Tycker du jag bidrar till en osund debatt? Jag tycker det är en väldigt intressant diskussion och välkomnar gärna åsikter som skiljer sig från min.

      Jag tycker Koalan har en sund inställning, sympatiska, genomtänkta åsikter och verkar öppen för andras tankar och åsikter.

      Jag menade inte menat till den personen specifikt utan i allmänhet. Det är mycket peka finger/shame mentalitet istället för att söka förståelse och hitta gemensam lösning/framtid i samhället gällande detta. Att försöka ändra det som påverkar vissa så starkt osv men också var gränsen går. Ett utseende kan man förändra på många sätt, vad är ok/inte enligt den sk moralpolisen?

       Ok! Same 🙂

       Jag håller helt med. 🙂 Tycker heller inte att individer ska attackeras. Vi alla påverkas av skönhetsideal, och problemet är mycket större än att specifikt x och y väljer att operera brösten.

     Fast madonna är ju extrem. Inget fel om man mitt i livet vill tex förminska stora bröst man får ont av. Många har klarat av kanske många kämpiga år. Och är fan värda att göra vad dom vill.

      Att förenkla stora bröst p.g.a. smärtproblematik är INTE en estetisk operation utan en medicinsk. Vi bör skilja på äpplen och päron i dessa diskussioner.

       Ööh förminska – tack autocorrect…

    Fast om tidningar och media visade upp normala kvinnor med normala kroppar i alla åldrar så skulle det bli mycket lättare att acceptera att det är så åldrande ser ut. Kroppen ändras ju jättemycket i klimakteriet så jag förstår vad du menar med att man inte känner igen sig själv längre men då är ju lösningen egetligen att vi har relevanta förebilder (inte jämför oss med 25-åringar eller 50-åringar som haft supertur i det genetiska lotteriet + fixat sig) och mycket information om vad som händer i kropoen. Istället matas vi dag ut och dag in med en enda bild av vad en kvinna ska vara; en superfräsch, retuscherad 20-åring. Och vad gäller Paula så är det väl självklart att det enda budskap hon sänder till sina döttrar är att hon inte duger som hon är. Har inget med att trycka till henne i hennes modersroll. Hur f-n ska man peppa sina döttrar att de är bra och fina precis som de är när man själv har fixat sig?

   Och det är ju inte riktiga bröst utan ett icke organiskt plastigt material i form av kuddar som ligger under huden.
   Måste kännas konstigt att ha de i sin kropp.
   Kan tänka mig att jag hade frågat mig själv ” är det här verkligen sexigt? Snyggt? Är det värt det?”

    Jag tror att breast implant illness är en riktig grej som drabbar vissa med implantat, just för att det är främmande objekt i kroppen! Kroppen kämpar emot och bildar skyddande kapslar runt implantaten, som består av kalk och annat. Implantat ska bytas ut efter ett par år, även om många kvinnor nonchalerar det. Silikon är ett material som inte är menat att vara i konstant 37-gradig värme utan börjar långsamt smälta och läcka ut med åren. Jag gick i seriösa tankar att operera brösten för ett antal år sedan efter en separation (så psyket var skört) och gjorde sjukt mycket research, så till slut kom jag fram till att det inte var värt det (och så klart hela den etiska/filosofiska biten jag kom fram till). Riskerna är mycket större än vad vi informeras om av klinikerna som vill tjäna pengar. Är så glad jag inte opererade mig.

    Precis. Jag brukar försöka tänka att alla dessa operationer folk gör är lite som att man skulle vinna OS-guld genom att fuska.
    Visst man blir snyggare och ser mer ut som idealet men egentligen är det ju inte ”jag” som är snygg utan det är ju fejk.
    Måste vara en bättre känsla att vinna OS-guld eller acceptera sin kropp om man vet om att man gör det med hårt arbete (mentalt eller fysiskt) istället för att fuska.

    Det känns ingenting att ha i sin kropp, inte för mig iallafall 🤷🏽‍♀️ Läkningsprocessen är ju för att de ska bli en del av kroppen, första veckan kändes de som att de låg på bröstkorgen men inte nu när de fallit ner i fickan och droppat.

   Kan förstå det, har aldrig kunnat förstå hur man väljer att operera sig pga utseendet. Tills nu. En graviditet senare och min mage har blivit helt förändrad. Har fått en ganska stor muskeldelning och varje gång jag tittar mig i spegeln, eller ens drar upp tröjan blir jag ledsen för det känns inte som min mage. Det känns inte som en del av min kropp. Fick göra ett kejsarsnitt akut och har dessutom tappat känseln i magen vilket jag antar bidrar till problemet. Har problem med att röra magen för det känns så obehagligt med skinnet som hänger. Vill verkligen tycka om min kropp som den är, har alltid gjort det oavsett hur den sett ut, men blir bara ledsen när jag tänker på det för den känns inte som jag eller en del av mig.

    Har du fått en undersökning av läkare? Delade muskler efter graviditet är inte en skönhetsskavank såsom hängiga bröst utan kan orsaka smärta och bråck så hos vissa behövs faktiskt en operation som är medicinskt nödvändig. Känner med dig. <3

   Det handlar om självkänsla. Jag är 59 år, har aldrig haft en tanke på att förändra något på min kropp. På mitt jobb är jag nästan i minoritet. Men, jag verkar vara den som mår bäst och tar hand om mig. De andra gnäller, är sjuka och har en massa problem med olika saker. Jag trivs med mig själv och känner mig lycklig över vem jag är och hur jag ser ut. Det är väl måendet som vi alla är ute efter? Folk borde fundera mer över sin självbild och över hur man tänker positivt om sig själv.

  Brösten försvunnit? Är hon på riktigt helt platt då?
  För att typ ha en a-kupa är inget man någonsin behöver åtgärda.
  Suck

   Jag tränar mycket och har gått ner i vikt plus fått muskler och mina bröst har försvunnit. Är två små påsar med bröstvårta, typ. Är alltid så glad när jag ser andra tränade kvinnor som väljer att inte göra brösten, för jag känner att vi är supersnygga som vi är. Så att Paula vill lägga in implantat är lite ledsamt för mig. 🙁 Samma sak med andra influencers som tränar mycket och är förebilder. Vältränad tuttjej är väl det nya idealet på gymmen..

  Det bästa med att vara en vuxen människa är att en får bestämma själv över sin kropp.
  Att operera in två kuddar av något material innanför skinnet på brösten för att må bättre är alltså upp till Paula Rosas.
  Jag tror tyvärr inte att smärtan på insidan kan botas av ett material ligger under skinnet på brösten. MEN om hennes väg att bota den smärtan är att via falska ”bröst” och genom dessa bli mer knullbar. Varsågod

   Ja men det för det tänket vidare på döttrarna. Och det är synd.

  Lite lustigt att skriva ” Jag har kommit lindrigt undan med tomma bröst och bristningar efter kroppens förändring i denna resa. Kan tänka mig att det måste kännas jättejobbigt om buken eller magen får ta smällen efter graviditet. Så- vi kvinnor är vackra trots våra skavanker vi själva fokuserar på. Vi är unika med unika historier. Vi är fantastiska oavsett hur vi ser ut.”
  Vi är vackra oavsett men det är sån tur att hon kommit LINDRIGT undan. Eeh det är samma sätt som att säga att det är fult och hemskt att kroppen påverkas av en graviditet. Hon kunde lika gärna skiva att hon vill operera brösten för hon har så fruktansvärt dålig självkänsla. Kanske är den folk borde jobba på istället för att operera brösten.

   fan va sjukt skrivet ”vi är fantastiska men stackare om din mage är ful”
   Jisses.

  Konstigt att säga att man ska behöva försvara sitt val för sina barn? Dom har noll med det att göra och Paula är en vuxen kvinna.
  Hmmm

   Givetvis gör man som man vill när man är vuxen oavsett om man har barn eller ej. Men det är nog många av oss vill att våra döttrar ska få växa upp utan ångest över sin kropp, det är inte så lätt att vara 13-14år och må dåligt över sina små bröst. Är många år av komplex och inte vilja visa sig i badkläder innan man ens får operera sig.
   Därav är det nog många som önskar att det finns förebilder som inte är fejk och visar att det är ”okej” med små bröst.

   Fast barnen är ju inte dumma, hur ska hon kunna förklara sitt val att operera sig för sina barn utan att dom får med sig att mamma tycker små bröst är fult? Och vad händer sen om dom själva får en mindre storlek i framtiden? Förhoppningsvis blir dom inte påverkade av hennes val men tror tyvärr det är oundvikligt. Bättre hon hade gjort den när dom var för små för att förstå eller om tio år isf. Tycker också det är märkligt att hon tom skriver att hon inte skulle tycka det var ett misslyckande om döttrarna vill operera sig i framtiden. Det ÄR inte riskfritt, det ÄR en stor potentiellt farlig grej.

    Håller med, vad svarar hon om en av döttrarna är missnöjd med sina bröst? ”Ja, de är fula men vi kan gå till doktorn och fixa det”

     Hon behöver inte ens säga det högt, alla vet ju redan att det är så hon tycker när hon själv opererat sig.

   Håller med Jaqueline. Vad har barnen med det att göra?? Och argumentet att döttrarna kanske växer upp och får mindre bröst än mammas opererade och således kommer dom att få komplex. Det kan ju hända oavsett? Min mamma har naturlig D-kupa, jag fick en A-kupa och mådde dåligt över det under min uppväxt och funderade starkt på op. Det är ju inget min mamma kan rå för, hon är född sådan och vi är olika, ändock blev jag påverkad.
   Och jag undrar om alla som klagar tkr att denna logik även ska appliceras på kvinnor som gjort brösten innan? Jag har en kompis som gjorde sina när hon var 18, är nu 35 och har precis fått sitt första barn (tjej). Hon älskar sina implantat, måste hon nu lägga sig under kniven igen och ta bort dom, fast hon inte vill, bara för att hennes dotter kanske kommer utveckla mindre bröst och på så vis bli negativt påverkad?
   Låt folk, deras kroppar, val och barn vara.

  Förlåt, men jag kan inte tänka mig något fulare eller mer omodernt. Vem fan vill se ut som Pamela eller Graaf-systrarna gjorde för 25 år sedan? Kan inte fatta att detta är en trend som kommit tillbaka eller att det är såpass vanligt bland kvinnor i Sverige.

   Ja jag måste hålla med dig här. Det känns omodernt och inte rätt i tiden.

    Att ha bröst?

   För alla kanske det inte handlar om att se ut som en sexsymbol utan att restaurera kroppen. Precis som botox, fillers och annat gör.

    Men det i sig är ju också sjukt egentligen. Varför har vi en bild av att vi ska se ut som när vi var 21 hela livet ut?

     Tror inte det alltid handlar om att se ut som 25 hela livet. Vissa tycker att genetiken går emot de och för fort. Jag vill ändå försöka förstå, förutom vad samhället driver på, får en del att må dåligt och göra ingrepp.

    Det är en illusion. Till sist kommer åldrandet ifatt ALLA.

    Kanske inte alla nu vill se ut som en sexsymbol men alla rena skönhetsoperationer är ju bara för att man vill se snygg ut. Varför ska vi ha som ideal att man ska se ut som 25 så länge det bara går.
    Vore ju önskvärt om det får vara okej att det syns att man fött barn eller syns att man börjar närma sig 40 och har en och annan rynka osv.

    Det går inte att ”restaurera” kroppen. Det syns att du inte är 25 när du är 50 oavsett vad du gör. Och kan ju inte tycka att fillers i huvudsak används för nån restaurering, med tanke på att så många unga (och äldre) använder det för att blåsa upp nåt de aldrig haft, tex tjocka läppar eller höga kindben.

   Vadå tror du att hon kommer lägga in typ 600cc silikonimplantat eller? För Graaf och Pamela hade STORA implantat och runda sådana. Väljer Paula små droppformade implantat kommer det se väldigt naturligt ut. Placering spelar också roll, om det är framför eller bakom muskeln (framför så ser det mer uppenbart ut). For your info har det alltid varit populärt, bara det att trenden i storlek har varierat.

   Märks att du inte är insatt och tror att det enda som existerar är som de Graaf och Pamela hade. Inget fel med det men lite roligt när någon med så uppenbart lite koll låter så korkad (samt otrevlig).

   Du vet att det finns olika storlekar på inläggen va? Man måste inte se ut som Pamela eller Graafsystrarna gjorde.

    till 0928

  Man gör det man vill göra med sin kropp. Inget för andra att diskutera

   Fast det stämmer ej. Finns massor att diskutera kring detta. Hur sorgligt det är att vi (kvinnor) inte känner att vi bara kan få vara utan behöver modifieras, osv. Din kommentar är otroligt grund.

  Tycker också att det som är knepigt är om barnen undrar varför. Varför är det bättre med stora bröst än med mindre och varför trivs man bättre med större bröst. Samtidigt vet jag inte hur jag själv kommer känna då ja ammat klart, men samtidigt är det en sån stolthet för mig att min kropp bär spår av barn och graviditet, det bästa som hänt i livet att jag bär dem med stolthet. Förstår dock att man kan känna olika där.
  Men det som verkligen gör att jag inte skulle våga sätta implantat är risken för breast implant illness mm som kan sätta hela kroppen i obalans och ge massor med knepiga symptom. Att sätta in något främmande i kroppen som inte ska vara där och som sen kroppen hela tiden fightas med och som man inte vet vad roten är då det ofta är diffusa symtom.

  Att skriva att ”små påsar” är fult och större, fasta bröst är fint är ju dock väldigt onödigt och fel. Det lär ju sätta spöken i huvudet och påverka vissa läsare.

  Konstigt att du aldrig någonsin skriver negativt eller kritiskt om Paula, medan du ofta kan vara riktigt spydig och otrevlig mot andra influencers..

   Och där kom den…zzzzzzzz

  Man kan ju undra om det här var ett problem på våra mammors, mormors och gammelmormors tid. Gick dom runt och mådde dåligt över urammade tuttar, extra hud och bristningar på magen osv eller var det så kvinnokroppen kan se ut efter att ha burit, fött och fostrat barn. Eller är VI en hjärntvättad generation som på riktigt tror att vi gör det ”för vår egen skull” utan att vara påverkade av dessa ideal vi ser på tv/sociala medier?
  Och klart som 17 att det sänder signaler till våra barn! ”Du duger inte som du är” för om vi vill förmedla den känslan opererar vi oss inte i estetiskt syfte.

   Det tror jag det, mot dåtidens ideal eller andra kvinnor i grannskapet som haft tur med genetiken.

   Nej inte lika mycket. För hade kvinnan så stort ansvar över mycket och hade inte tid och ork att tänka på sånt. Och blev inte påverkade genom Internet m m.

  Andra måste operera sig för att rädda sitt liv pga cancer, hjärtfel osv medan andra gladeligen opererar sig för de fått tomma bröst…

  Jag tycker mest att det tragiskt för att hon har 2 döttrar som kommer att få många funderingar kring hur de själva ser ut.

   Känner mer oro över klanen Kardashian i det fallet. Barnen i den stackars familjen måste tro att de är adopterade hela högen….

  Att säga att man gör det för sin egen skull är bara ljug. Om inte samhället ”sagt” att det var fult med tomma bröst hade ingen opererat sig. Ville grottmänniskorna också operera brösten om de kunnat för sin egen skull?

   På riktigt. Vill du se ut som en grottmänniska? Det är inte konstigt att man vill ha bröst.

  Dåligt val på så många sätt.
  1, Operera sig utan att behöva, med medicinska risker som följd
  2, Främmande material i ens kropp som kan skapa problem
  3, Stödja ett onaturligt ideal
  4, Dålig förebild för sina barn
  5, Att inte duga som man är
  6, Kostar mycket pengar som kunde gått till något bättre
  7, Indirekt stödja den allmänna hetsen i samhället på hur kvinnors kroppar ska se ut
  8, Är du inte lycklig hjälper det inte med ett skönhetsingrepp

   Och inga garantier för att man faktiskt blir nöjd! Kapselbildning, känselbortfall, fel storlek o.s.v. är sådant som är svårt att förutsäga men drabbar många.

  Är fillers och botox mer ok? Är ingrepp utan implantat eller andra främmande materia ok ex näsplastik, bröstlyft? Eller är allt som ändrar utseende kropp fel? Färga håret (med massa kemikalier) och smink eller förändringar? Handlar ju ytterst om samma sak. Var går gränsen?
  Lätt att gå till hårt angrepp men bättre med en balanserad debatt och försök till förståelse tycker jag.

   Det finns förståelse, men det betyder inte att man inte är kritisk samtidigt?

   Fast jag likställer håret mer med att man kan ha olika kläder och att det går i mode. Håret växer ut och det är inget du förändrar permanent

  Tråkigt att hon känner att hon inte är nöjd med sin kropp. Hoppas hon blir nöjd när hon opererar sig men det tvivlar jag på för det brukar inte stanna vid en operation när man väl börjar utan då är det något annat som också måste fixas.

  Its a slippery slope

   Precis. Det tar inte slut.

  Kroppen förändras genom tiden.
  Vi kvinnor borde bli bättre på att acceptera det och känna stolthet över det.

   Verkligen, så tänker jag också 🙂

   Och männen måste accepera sina kvinnor med!!

    Männen/Partnern ska avguda våra kroppar.

    Skulle min man lägga någon kommentar om min operfekta kropp – han vet vart dörren är.

  Klart man kan fortsätta säga till sina döttrar att man duger som man är, att alla är fina osv även efter en operation. För ens människovärde ligger ju inte i ens frisyr, klädstil eller doft heller. Och hur vi än vrider och vänder på det så finns det ju ideal och en acceptabel standard som vi på något sätt förhåller oss till. Men när man tar det så långt att man faktiskt väljer att operera sig för att uppnå idealet så blir det ju svårare att försöka skifta fokus, att vara en förebild som liksom säger att ”var hel och ren men lägg din energi på annat som får dig att må bra”. Men å andra sidan, ser hon detta som ett enkelt ingrepp som bara ger lite större tuttar helt enkelt för att hon tycker att det är fint och kan sen leva nöjd, ja, jag förstår henne också.

   Ja klart man kan fortsätta säga det men det finns ju ingen substans i det. Har jag opererat brösten och alltså tycker att det är så fult med små bröst att det är värt alla risker, all eftervård, en sjukskrivning och kostnaden att få större bröst. Så tror jag inte min dotter tror på mig när jag säger att hon är fin som hon är med sina små nästan obefintliga bröst.

    Nej och sen är det ju självklart att en normal förälder inte säger till sina barn att de INTE duger, men gör det att ungdomarna är nöjda med hur de ser ut? För att mamma säger att de är fina som de är?

     Tror det spelar jättestor roll hur mamman är faktsikt. Typ aldrig snacka vikt, missnöje kring kroppen. Att sminka sig och fixa håret är så klart en helt annan grej än att lägga främmande materia inuti bröstkorgen

      Tror det är bra att ha en öppen dialog om det, att man kan prata om att man kanske inte är helt nöjd med precis varenda kroppsdel men vad spelar det för roll liksom, fokusera på annat och ta inga risker med hälsan för utseendets skull. Men, då krävs det ju också att man faktiskt står för det. Alltså, det blir ju konstigt om mamman tex äter två salladsblad till lunch och hetstränar för att sedan kunna äta middag normalt med barnen, som då undrar hur mamma kan vara så obrydd när de själva märker hur man går upp eller ner i vikt beroende på intag. Alltså, är man själv väldigt brydd så är det nog bättre att problematisera det än att försöka säga en sak men göra en annan, typ ”du är ju SÅ fin som du är men jag däremot behöver ta lite sprutor ibland för att återställa alla rynkor”.

     Nej jag tror inte det hjälper att vi vuxna säger åt barnen att dom duger/är fina som dom är. Utan jag tror på att vi måste visa dom att man är fin som man föds genom att sluta lägga så mycket vikt på utseende och sluta med alla dessa skönhetsoperationer.

      Precis. Barn gör inte som vi säger utan vad vi gör.

       *som

       Sen får de ju så mycket utifrån att det man som mamma säger eller gör bara blir en liten, liten del. Men på något sätt vill man ju ändå vara den där trygga personen som inte är så ängslig när resten av världen hetsar på med utseendefixering.

        Och, det handlar inte om att jag vill undvika till varje pris att mina barn gör några ingrepp, mer att försöka undvika år av kroppsångest för deras del.

  Jag tänker mest vad det sänder för signaler till döttrarna. Att mamma opererar sig för att få större tuttar som hon skrev. Att det är stora tuttar man ska ha. Att då säga att man är fin och duger som man är, är ju bara bullshit.

   Ja uppenbarligen tyckte man då inte att det var fint med små tuttar, så pass fult att man faktiskt går igenom en operation för att få större tuttar permanent. Även om ens barn inte klagar på just sina egna tuttar så fattar de ju att vissa kropps-”defekter” i ens förälders ögon är så illa att det behöver opereras. Som sagt, klart man kan säga att man duger som människa ändå och att ens barn är fina som de är i ens ögon. Men ändå, att vara en förälder som är väldigt kritisk mot sin egna kropp sänder ju signalen att det dels är ok och normalt att ogilla sin egen kropp liksom att kroppens utseende är något att prioritera. Liksom känslan att om ens förälder är så kritisk mot sig själv – hur ser hen då på barnen, också med kritiska ögon?

  Det är upp till var och e vad man vill göra med sin kropp, och jag har så svårt att förstå hur man som utomstående kan ha problem med det. Vill du själv inte göra en plastikoperation, gör då helt enkelt inte det. Svårare än så är det faktiskt inte. Självklart finns risker med en bröstimplantat och det kan ses som onödigt, men det finns så mycket som innebär onödiga risker. Hur många har inte tagit bilen en sträcka man hade kunnat gå, trots att det finns risk för att krocka? Hur många har inte badat utomlands trots att det kan finnas giftiga maneter i vattnet? Det handlar om prioriteringar, vilka risker vi är redo att ta för en viss sak. Och det är olika för alla vad vi prioriterar och värderar högre.

  Jag personligen hade exempelvis absolut kunna hoppa över bad utomlands för att det finns farliga fiskar i vattnet. Men jag kan absolut inte tänka mig att hoppa av min utbildning trots att jag exponeras för farliga kemikalier i vissa moment (vilket innebär risk om felhantering eller en olycka sker).

   Alltså jag håller helt med dig och du har ju rätt i sak.
   Men för mig ligger inte ”problemet” i hur en operation mottas av oss vuxna, vi kan ju faktiskt göra vad vi vill med våra kroppar.
   Jag tycker dock så synd om ungdomarna som har 5-6år kvar innan dom ens får operera sig. Hela flickors ungdom går åt till att ha komplex, ångest över att visa sig i badkläder, trycka vadd i BH:n osv.
   För att vi vuxna bidrar till sjuka ideal där man ska vara smal men med rejäla bröst och rumpa.

  Tänker bara att det är helt sinnessjukt att man är 2023 inte kan bara säga ”fuck it” till att försöka leva upp till astronomiska påhittade ideal som 99.8% av befolkningen ändå inte lever upp till eftersom 100% av det vi ser på sociala medier och reklamera är photoshoppat, redan sönderopererade eller råkar vara den där 0.2% av befolkningen som ser ut som det där påhittade idealet.

  Skamligt.

  I Paulas fall handlar det nog inte så mycket om att hon ammat två barn utan att hon är smal och tränar så mycket . Bröst är fettvävnad liksom rumpan. Det är sällan om än aldrig som generna begåvar människan med både en smal muskulös vältränad kropp kombinerat med fylliga bröst och rumpa. Titta bara på de kvinnliga elitidrottarna,inga jättebröst där . De ser ut som plankor allihopa.
  1950-60 talets stora kvinnliga skönhetsikoner Marilyn Monroe, Anita Ekberg och Elisabeth Taylor var inte trådsmala direkt. Sen handlar det naturligtvis även om arv och gener som inverkar på kroppsformen.
  Det är ju skönhetsideal som förvrider huvudet på folk och gör att människor är missnöjda. Jag ogillar klyschan och argumentet ”gör det för min egen skull”.
  Jo visst gör man det för sin egen skull men varför gör man det,vad bottnar egentligen missnöjet med det egna unika utseendet i ?
  Medicinska ingrepp är något helt annat så de behöver man inte diskutera ens.

  Man får såklart göra som man vill men man ska vara medveten om att man faktiskt påverkar andra och bidrar med osunda ideal.

  Min mamma gjorde ett skönhetsingrepp när hon var lika gammal som jag är nu och jag ser nu när jag kollar på bilder på henne när hon var i min ålder att jag ser ut precis likadant. Det betyder ju faktiskt att min mamma inte tycker att det är fint med mig och det gör lite ont även om jag vet att hon älskar mig.

  Jag är långt ifrån särskilt ytlig och hade nog inte alls brytt mig om detta om det inte vore för att min egen mamma ogillade detta så mycket på sig själv att hon valde att betala massor av pengar och riskera sin hälsa för att åtgärda det.

  Människor är för ”smarta/medvetna” (missförstå mig rätt nu) Tänk er djur, en hund till exempel som tryckt ut och diat 10 valpar. Tuttar och mage hänger, de kunde inte bry sig mindre. Människan är en intressant art ändå.

  Paula får göra som hon vill och hon har inte valt att vara någons förebild. MEN representation är viktigt. Jag har ammat två barn och mina bröst är ”tomma” och rätt små nu. Eftersom det inte finns särskilt många offentliga personer som representerar den typen av bröst så känner jag mig missnöjd över mina bröst. Dom syns liksom inte på influencers och pratas ofta som något oattraktivt eftersom det verkar vara ett legitimt skäl att operera dom när dom är platta och tomma. Tyckte faktist att det var tryggt att följa henne pga hon representerar ”mig”.

  Hoppas det gör henne nöjd att operera sig 😊 (menar det genuint, det såg så passivt aggressivt ut med smileyn på slutet 😂)

  Jag har velat göra min bröst sedan tidig tonår..är idag 32 och ammat 1 barn. Vill fortfarande göra men för mig känns det fel att lägga så mycket pengar på något ”onödigt” när jag istället skulle kunna använda pengarna till andra vettigare saker. Så för mig har det helt enkelt varit min snålhet som hindrat och tyvärr inget ”nobelt”. Jag kan därför förstå önskan om att ändra brösten, till vad de varit eller vad man önskar etc.

  Det jag har tänkt många gånger är vad alla dessa barn som har föräldrar tycker/känner/upplever när dom går in här och läser kommentarer som skrivs här på den här bloggen? Det räcker för barnen att dom googlar sina föräldrars namn så kommer nästan alltid bloggbevakning ( tillsammans med många andra upp ) och det är endast ett klick bort för dessa barn att kunna läsa alla dessa kommentarer som skrivs här om deras mamma/pappa. Min fundering så här i allmänhet……vad tror ni det gör med deras bild av sina föräldrar/andra vuxna? Det är föräldern som valt att vara offentlig och mer än en har fått skit för att hen ”visar upp sitt barn” på ett eller annat vis i sina flöden. Men vänd på det. Hur tror ni vissa kommentarer i trådar som dessa påverkar deras barn, för inte kan ni väl tro att deras barn aldrig blir informerad av andra ” i all välmening” om vad som skrivs om just deras föräldrar. Nä tänk efter före! Det som skrivs/står på nätet är synligt för alla, inklusive deras familj, dvs barnen också! Åter igen, det är föräldern/föräldrarna som valt att vara offentlig/offentliga, mycket av det som skrivs här är inte för barnöronen att höra ( läs: Läsa eftersom det är skrivna ord och ej uttalade)

   Konstigt resonemang, ska man inte få kritisera offentliga personer då deras barn kan ta illa upp? Hur skulle samhället se ut om vi ex inte kunde kritisera statsministern? Föräldrarna har valt att vara offentliga (speciellt influensers som har det som primärjobb), de får förklara för sina barn varför en del skriver att de inte tycker det är ok att operera brösten.

   Men i det här fallet är det väl isåfall en bra grej? Tänk om hennes barn kan gå in här och läsa om att det finns många som inte inte opererat sig, tycker att det är onödigt och att det är helt okej att ha små tomma fula bröst.

    *små tomma bröst, kan vi väl säga? (Skippa ”fula”)

     Får man inte tycka något är fult idag?
     Okej att man ska tänka sig för framför barn men seriöst ? Vi är vuxna . Du får gärna tycka min näsa är svinful precis som jag tycker att vissa händer är fula , eller att jag tycker det är snyggare med en liten rumpa ? Vad har hänt seriöst ? Vi får inte tycka något
     Längre ? Allt ska lullas in.
     Vi är vuxna . Vi ska kunna ta sånt .
     En person på nätet ska kunna säga mina fula små tomma bröst utan att du där hemma med små tomma bröst ska bli helt sänkt ????? Man ska som influenser kunna operera sig för man vill ha större bröst utan att alla med små känner å nej jag duger tydligen inte som jag är .
     Skärp er ? Jobba hårt som fan med er självkänsla. Rusta er för
     Den här världen snälla .

      Men måste man säga det? Herregud. Var tyst.

    Håller med dig helt och fullt. Det är bra att motsatsen skrivs. Det är hur det skrivs som är det viktiga. En sund bra skriven kommentar som lyfter motsatsen gör nytta och belyser på ett bra sätt ett annat perspektiv. Men då gäller det att det skrivs på ett neutralt sätt utan att lyfta individen ifråga. Då är det problematiken ( i detta fall utseendehetsen ) som lyfts upp och diskuteras och inte personen. För mig innebär det två helt olika former av diskussioner. Det första har större chans att leda till förändring och något bra. Det andra blir personbunden kritik och stannar oftast där utan att gå vidare till någonting bättre.

  Der ligger tydligen i människans natur att aldrig vara nöjd. Hon förstår inte hur privilegierad hon är, som är vacker, frisk, och med fina barn. Jag brukar tänka det, att så många svenskar lever i himmelriket, men de förstår det inte.

  Tänk att detta händer varje gång som jag inte håller med dig 🙂 Det finns ett talesätt/ordspråk som används i min umgängeskrets som lyder ”1 gång är ingen gång. 2 gånger är en vana” Jag ser mönstret precis som många andra har sett. Ska bli spännande att se om denna kommentar släpps fram 😉

  Fortfarande bara Åsa och ingen annan.

  Your comment is awaiting moderation.

  Varför tycker du att hon är en förebild egentligen? Det känns lite platt och som att man skulle vara en förebild enbart baserat på att andra är värre, lite som tonåringar argumenterar ”Men hon då!” och pekar på någon annan. Många här i kommentarsfältet har skrivit att en skönhetsoperation alltid påverkar andra, inte minst ens barn, genom att befästa osunda kroppsnormer och att visa att om man inte möter upp dessa krav på hur en kropp ”ska” se ut så måste man operera sig. Även normsnygga som Paula opererar sig, hur är det att vara en förebild?

  Jag kan förstå hur hon känner. Är det något hon tänkt på i så många år absolut, såklart finns det ju nackdelar.
  Jag själv har i 11 år velat göra en näsoperation. Har epilepsi och fick ett anfall i badrummet, ögonbrynet sprack och ”bröt” näsan. Den såg la normal ut innan och liknar typ Owen Wilsons näsa nu.

  Det är klart att man är en dålig förebild för sina döttrar när det alltid är en risk att sövas och opereras. Att medvetet ta risken att dö, även om risken är liten, så barnen får växa upp utan mamma OCH på det ändra om kroppen och signalera till döttrarna att små bröst inte duger – är självklart synonymt med att vara en dålig förebild.

  Svårt att förstå att ni finns? Så osköna kvinnor att jag blir ledsen. Gömmer ni er bland oss ? Är ni så här öppet också? Eller bara bakom skärmen? Hon ska göra brösten vem bryr sig. Och om hennes döttrar skulle vilja operera brösten en dag så skulle de antagligen velat se oavsett om mamman gjort de eller inte .
  Och antagligen ändå påverkats av idealen som är . Mamma är inte en dålig förebild för att hon operera brösten. Hon visar att hon räknas . Att hennes känsla ska vara lika viktig . Att hon inte bara är en gosig mamma utan även en kvinna med egna känslor . Som också ska finnas och ta plats . Sen får
  Hon rusta sina döttrar så gott det går i den här världen . Men snälla sluta skuldbelägga en mamma när hon opererar brösten . Se allt bra hon gör istället ? Vilken förebild hon är på en miljon grejer . Fyfan ni är vidriga .

   Blir ju knappast bättre att barnen får visat för sig att små bröst är fula innan de ens fått bröst själva

   Eller om …En kvinna som i objekt i dagens samhälle där fler och fler skönhetsoperationer utförs för att man ska se ”kvinnlig” ut.. som ett objekt som måste se fräsch och fin ut för att kunna få ta del av sin ställning i samhället utan att avvika,(och inte saggig och och gammal ) hon räknas därför att hon då uppfyller rådande skönhetsideal, hon får uppta sin plats därför att hon underkastar sig de rådande normerna, hennes känslor har fått henne att ge efter för det som samhället anser är vackert nu. som inte står ut med sin naturliga kropp utan den måste också opereras trots att hon är en fantastisk mamma och kvinna.
   Tänk om ”liberalfeminismen” inte är den rätta vägen att gå för samhället? med; alla får göra som dom vill alltid ,individen har alltid rätt, ingenting hänger ihop med något annat skeende någon annanstans? ( Såsom mycket av dagens skönhetsideal och klädmode grundar sig i porrens estetiska ideal? Att ett invidualiserat samhälle med befolkning som ser till sig själv är enklare att kontrollera och styra över?) ingen får säga något som upplevs som kritiskt tänkande alla måste vara snälla?

  Heja Paula!
  Minns när hon pratade om det för några år sen, då hade jag precis gjort mina egna, men hon backade pga läsarna var helt vilda i hennes kommentarsfält.

  Jag fick aldrig några bröst ”av naturen”, hade jag haft råd hade jag opererat mig redan som 18-åring, men det fick vänta tills jag var drygt 30.
  Gud vad jag inte ångrar mig, jag har världens finaste tuttar nu, perfekta i proportion till min kropp, mjuka, och inte ett dugg obekväma.
  Gjorde det när jag var färdig med amning, och mina barn var såpass små att de inte vet något, har ingen avsikt att berätta för dem heller – Varför skulle jag?
  (Och nej, jag har inte och kommer inte göra någon mer skönhetsoperation, varför tror så många att man blir helt förblindad och beroende av operationer för att man gör en?)

   Du tror inte att de kommer se skillnad om de tittat på foton? Folk som tror att det inte syns att de gjort brösten alltså..

    Nej, det syns inte på påklädda bilder. Avklädda bilder av mig kommer mina barn aldrig se, pga finns inga 🤷‍♀️

    Tror du per automatik mina bröst är gigantiska bollar á 500cc? Jag la in 125cc, inte ens min mamma ser att de är gjorda, med kläder på.

  Jag har lagt in 400cc och det syns inte med kläder på. Valde ergonomix och det var ett bra beslut. Jag gick på flera samtal hos olika läkare innan jag väl beslutade mig för en manlig kirurg i Skåne som fått bra omdöme. Beslutet fattades inte över en vecka eller så utan under flera år. Jag sparade samtidigt ihop vad det skulle kosta.

  Har inte en enda dag dessa två år som gått ångrat mig. Jag älskar mina bröst ❤️

  Hur förklarar man för sitt barn att barnet duger som h*n är men mamma gör det inte utan måste lägga sig under kniven för att bli nöjd. Med barn i bilden så blir en komplex situation så mycket svårare.

  Är det inte så att vi reagerar och får en skön känsla i kroppen när vi ser en attraktiv kvinna?

  Vackra barn har visat sig bli trodda oftare när de ljuger, de får högra betyg. När betyg sats på anonyma uppsatser så ser betygen annorlunda ut än när lärarna visste eller trodde att de visste hur utseendet var på barnen.

  Vem kan inte känna sig lätt avdomnad och pirrig i kroppen när man ser in i en mans ögon där pupillen vidgar sig under hans täta ögonfransar. Är hela han sen en tia så kan vi ju dåna rätt ner.

  När man säger ”att alla är vackra” vad menar man då? Är det en tillkämpad känsla eller en äkta?

  Jag blir bara ledsen, det är ju för att människor väljer att göra operationer som dessa som gör att vi aldrig kommer att få landa tryggt i att det är ok att vara precis så som vi är. Många får såna bröst efter amning, för att det är så det blir. Det är fler som har celluliter än Inte, celluliter är alltså normen, ändå ska vi skämmas. Osv osv i all oändlighet 💔

   jag håller med dig att vi borde få landa tryggt i att vi har delar på kroppen som är fula och att vi kan omfamna vår kropp som ett tempel anyway.

   Men jag tror kanske vi inte tar hand om vår andliga utveckling på rätt sätt. Inte menat som kritik utan som ett försök att komma ifrån att vi måste vara så jävla snygga och vackra så att vi riskerar vår hälsa. Inte bara genom att operera och stoppa in fillers och sånt men att äta för lite eller för mycket för vi inte hittar harmoni i vårt liv.

   Tänk bara när man träffar kompisar och alla ropar ut guuuuuuuuuuu va snygg du är! Vad fan är det för nåt?

  Vad är det vi gör med våra döttrar när vi säger att de är de vackraste och bästa?

  Varför räcker det inte att säga att man älskar dem och att de kommer att hitta människor att älska och älskas tillbaka av. Och även säga att det inte heller är det lättaste men det är bra när det händer.

  Varje operation är ju en risk man utsätter sig för, och det ska man vara medveten om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.