Årets kvinna!

Johanna Nordström har blivit utsedd till ”Årets kvinna 2023” av Expressen och tackar ödmjukt för utmärkelsen på Instagram. 
Motiveringen lyder så här:

Nej men, seluta [sluta], vilket stjärna hon är! Johanna Nordström är i dag röst för en hel generation som till och med har börjat prata som hon gör i ”Ursäkta”, Sveriges största podd.
Humor, karisma och en naturlig öppenhet tog henne snabbt från sketcherna i sociala medier till de största arenorna. Nu fyller hon Globen många gånger om.
Johanna Nordströms succé ger inspiration till alla, men särskilt till unga tjejer. Det går att ge ett fuck you-finger till skolans mobbare och ta världen med storm.

På resten av listan återfinns bland andra Bloggbevakningsrelevanter:

24. Pernilla Wahlgren
33. Matilda Djerf
38. Melinda Jacobs
42. Jasmine ”Jasse” Gustafsson
47. Clara ”Underbara Clara” Lidström
55. Margaux Dietz
66. Molly Sandén
68. Carolina Gynning
74. Tone Sekelius
79. Bianca Ingrosso
90. Ulrika Fåhraeus

Här på Expressen hittar du hela listan, och motiveringarna till varje utnämning. 
Vad tycker ni om listans utformning och motiveringar?
Saknar ni någon? Är det någon ni skulle vilja plocka bort? Höja eller sänka några pinnhål?

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tycker listan är fånig. Varför håller de sig inte till att lista coola kvinnor inom underhållningsbranschen? Nu blandar man dammiga programledare som Tilde de Paula, med Lee som varit kvinna i 5 minuter, med Elin Nelly som stoppat pedofiIer (alltså verkligen gjort en insats i världen!)… Konstig lista.

   Lena Hallin och Fröken Snusk på samma lista. Känns bara weird.

   Exakt. Vi tar lite kvinnor som vi hört talas om (möjligtvis stoppade de in alla kvinns de känner till, särskilt med tanke på att t o m Margaux fick plats) och listar dem. Hade varit mer konsekvent och begripligt om de antingen hållit sig till faktiska prestationer i den riktiga världen eller till t ex media/SoMe-branschen. Men jag blev glad att det fanns med många som gjort faktiska, konkreta prestationer eller har viktiga jobb och inte bara en massa flunsor. Tycker liksom aldrig att Margaux, Pernilla W eller Bianca platsar på en sån här lista. Det enda de genererar är trams, utseendefixering och dumhet. Förvisso till mångas underhållning då.

  Just no? Till alla dom namnen suck

  Motiveringen för Margaux är bara…. suck. Irrelevant lista, att ranka kvinnor på det sättet. Men grattis till Johanna!

   Nu har dessutom Margaux börjat göra reklam. Sa hon inte i intervjuer med Tilde att hon inte skulle göra reklam utan fokusera på gud vet vad?!

   hahaha wtf?

   Är man ens förvånad varför ställer ingen journalist kritiska frågor mot Margaux, eller företagen heller.

  Listans spretighet och godtycklighet gör varken listan i sig eller de som figurerar i den någon vidare tjänst…

  Väldigt märklig lista känner jag spontant. Är den tänkt att lista starka kvinnor, inspirerande kvinnor, kvinnor som det har pratats om under året eller vad? Just nu kändes det som att de satt och bara ”hmmm… lista på 100 kvinnor… Ok kasta ur er några namn så sätter vi ihop en lista!”

   Kände precis samma! Är Marguax enligt motiveringen med för att hon fick en förmån som få kan förvänta sig?

   Kan de inte ta med en kvinna som vunnit på lotto isåfall?

   Vill Lee som ickebinär ens vara med på en sån lista?

   Verkligen. T.ex Mia Wandelius är en av världens mest citerade professorer som är aktuell i att leda ett forskningsprojekt där biverkningar av covid-19-vaccin kartläggs. Förstår för mitt liv inte hur det kan rangordnas under en skrikig nöjespodd.

  Känns som om Expressen gjort en lista över alla kvinnor de någonsin har hört talas om. Mycket underligt.

  Expressen – Den mest manschauvinistiska redaktionen som finns här i Sverige. 😐

   Glöm inte ”vi måste skydda-Virtanen”-Aftonbladet

    Han blev ju inte dömd när det väl kom sig så förstår inte att folk fortfarande håller på…

  Hur rangordnas de här människorna? Kan förstå utnämningen ”årets kvinna” om man nu absolut vill premiera nån som gjort nåt bra. Men resten?

  Till en som inte har koll: vad handlar podden om? Varför gör den henne till årets kvinna? ☺️

   Den handlar om deras fyllor. Och sen skvallrar dom om kändisar.

    Hmm… jag känner inte att jag blev klokare 😳.

     Nejmen den handlar inte om något annat? De sitter och snackar om allt och ingenting, mest om fyllor och skvaller om kändisar. Det är liksom inget mer. Jag säger absolut Grattis till Johanna, men jag undrar ff vad hon har gjort som gör att hon hamnar på plats 1 framför andra fantastiska kvinnor som finns med längre ner på listan. Personligen tyckte jag att det var en väldigt random lista utan någon röd tråd.

      Alltså klokare på varför den (podden) gör henne till årets kvinna ☺️. Jag var lite otydlig 🫣.

  [Borttagen kommentar]

   Kämpa.

  Vad är anledningen till att Margaux av alla kvinnor hamnar ÖVER Bianca? Säga vad man vill om B, men hon är väl ändå värd att hamna över M?

  [Borttagen kommentar]

   Ok?

  Får flashbacks från högstadiet bara, listor som denna känns bara som något de populära kompisarna nominerar varandra till för lite inbördes beundran. Lite samma sak som när cheferna nominerar varandra för diverse priser på Linkedin. Känner mig rätt likgiltig inför hela grejen.

  Årets kvinna är alltså en lista man hamnar på genom att bara vara känd?
  Otroligt fånig lista när man ser namnen.

  Jag vet inte varför men jag har svårt för Johanna Nordström.

   Jag vill ha namn på kvinnor som kämpar för bättre förlossningsvård och kvinnor som hjälper kvinnor att få mer hjälp och stöd pga misshandel m m.

    Åtminstone fem namn som fyllde dina kriterier fanns på den listan. Inte för att det gör det så mycket bättre, det var en fånig lista i övrigt.

  ”Nu går det bara utför” betyder väl att saker blir SÄMRE?

   Ja? Som i ”Nu är jag på toppen (Årets kvinna), nu kan det bara gå utför”

    Nej det står ju att NU går det bara utför, som att hon inte fattar vad det betyder

     Ja f.o.m. nu. Hon är så högt upp som det går, så efter det kan det bara gå utför.

      Haha så expressens årets kvinna är högsta toppen? 😂

   Hon skojar

    det kan hon ju skylla på/låtsas

     Men du är ju bara trög. Seriöst.

   Trög

  Så fjantigt. Tycker de skall återkomma om/när de får ihop en lista med kvinnor som verkligen åstadkommit något. Nu är det mer, som någon skrev ovan, en lista med namn på kvinnor som figurerat i press odyl och det pratats om senaste året, det verkar totalt ovidkommande vad de gjort.

   Fast det fanns ju kvinnor med på listan som åstadkommit saker. Men de hör väl inte till namnen som brukar figurera här inne.

  Årets kvinna eller årets B-kändis? Nomineringarna såväl som vinnaren gör mig osäker.

  Under 2022 gick Lex Lilla hjärtat igenom för att nämna en av flera andra händelser. En lag som är ett viktigt steg i ökad trygghet för placerade barn och som drevs på av ingen mindre än en kvinna. Men för all del, utnämn någon som väver in vuxenmobbning i sin liveshow och festar mitt i en pandemi till årets kvinna. En riktig förebild.

   Men hon har ju redan blivit det, Melinda alltså

    Ja, men eftersom hon var nominerad även i år antar jag att hon hade lika stor chans som alla andra att vinna.

  ”är i dag röst för en hel generation”

  Är det så? Känner ni som är 20+ att Johanna är rösten för en hel generation?

   Nej tycker att hon är skitirriterande! 😂 mvh 23-åring

   Tycker inte det är fel att hon ligger etta men ”seluta” var det väl Pernilla Wahlgren som började med att säga och inte Johanna?

  Förutom det uppenbara att man undrar över vad det är som gör att kvinnorna hamnar på listan samt hur de rangordnas så är det rätt så ofräscht att ranka kvinnor överhuvudtaget på kvinnodagen. När man redan håller på kan man ju också göra någon lista över snyggaste, smalaste och bästa kvinnorna för detta är ju inte alls förlegat.

   Håller med, om man måste kan väl göra en lista på 100 kvinnor i alfabetisk ordning.

  Det här är ju bara ett jävla skämt. Plats 6 – fröken snusk?????

   Känns ändå logiskt att hon placerar sig en bra bit över två kvinnliga läkare som tagit fram en ny revolutionerande metod för gynekologisk kirurgi. Vad ska vi med vård till när vi har epadunk.

  Trodde jag hade koll på hur influencers kommer undan med semesterresor genom att kalla det ”jobbresa” men nu undrar jag lite…

  Kenza är ju iväg med hela familjen och hur nu lagt ut en story där hon skriver att ”today it’s been 100% focus on the kids and no work”. Är det inte en risk vid granskning (om hon nu gör avdrag på resan pga jobb) att det inte godkänns eftersom hon så öppet visar hur det inte är jobbrelaterat?
  Vill minnas kändisar råkat ut för liknande just pga dem visat upp en ”semestersida” av en s.k jobbresa

   På en veckas konferensresa får man ha en ledig dag, sen är det såklart en tolkningsfråga om just detta var en jobbresa.

  Keyyo och Anis dejtar? Anis la upp bild på story hålla någon med naglar som har hjärtan på kolla Keyyos story där hon har en lila klänning.

   Men va, är det så? Kul i så fall, det var verkligen oväntat men väldigt roligt om det nu verkligen är sant. Kanske spekulationer om det som är borttaget, ser flera som är borttagna.
   Keyyo saknar jag på listan förresten, hon borde väl varit med med som synts så mycket och gjort succé på succé. Hon borde väl ha varit med istället för Margaux eller Underbara Clara tycker jag.

   Fast Keyyo har på alla naglar och hon på bilden verkar ha på ett finger bara.

  Sandra B säljer sin matta för 10k när hon köpte den för 6k. Man måste t o m hämta själv

   Och vissa betalar miljoner för enkla plagg burna av kändisar.
   Hon får väl sälja den för vad hon vill. Är ju tex vanligt att sälja saker dyrare om de är ovanliga… Vet en kompis som köpte en svindyr klocka och sålde den några år senare för 50k mer å har en släkting som sålde sin bil för 150k mer än han köpte den för🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

   Tillgång och efterfrågan.
   En grej är värd precis så mycket som en person är villig att betala för den.

  Älskar eran podd!

  Ursäkta, men vad är anledningen till att tex Tone Sekelius är med på listan? Att Margaux är med i listan vill jag inte ens kommentera.

  Grattis till Johanna! Undrar hur det känns för Bianca att vara så långt ner på listan och att Margaux ligger före henne, Vanessa sliter nog sitt hår nu för att Bianca inte ligger högre på denna lista heller, men det är ju bra att bara vara med på listan förstås och hon har ju talkshow och sitter på skyltar så det väger väl upp.. Konstigt att Margaux var med, och fröken snusk och Jasse hur i h…. Asså.

  Ja det går verkligen bra för Sverige😂 Känns som en verklighet som bara finns på låtsas. Vilka rollmodeller!

  Tänkte mest att tidigt att redan i början på mars bli utsedd till årets kvinna 😅

   Det är ju för att det är 8 mars men känns som att Expressen skulle behöva en liten historielektion om vad Internationella Kvinnodagen handlar om.

  Tragisk lista, hade gärna sett någon som gör något vettigt på första plats inte en stå up komiker liksom.
  Dock väldigt förvånad över att vissa wannabes hamnat ganska långt ner på listan (eller där de hör hemma rättare sagt).

  Trist att Expressen på en lista med starka kvinnor känner att de i flera fall behöver berätta kvinnornas relation till en känd man.

  Jag saknade fler kvinnor från skidskytte. Hanna Öberg va med men, Elvira, Linn, Mona & Anna? DE är ju enormt duktiga idrottskvinnor och drog in fina medaljer. Hanna va ju mat sjuk under vm men då visade dessa kvinnor vägen. Så sjukt bra

  Jag valde att göra en annan form av lista på min blogg.

  Vart är alla kvinnor inom idrotten? Längdskidor, skidskytte osv?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.