Djerf Avenue på Forbes 30 under 30 Europe list

Att säga att Matilda Djerf och hennes företag Djerf Avenue går som tåget är nästan en underdrift i dessa dagar.
Det är mer som ett skenande lokomotiv – but in a good way – då företaget nu fått den stora äran att hamna på Forbes lista 30 under 30 Europe – for retail and e-commerce.
Det här är enormt stort, och det gör mig extra glad att det är just Djerf Avenue då de från börjar gått emot trenden med fast fashion och billig massproduktion. Jag känner mig lite som en hackande skiva, för varje gång Djerf Avenue uppmärksammas, så känns det som att jag skriver samma sak.
Vill du läsa mer om Djerf Aveue och företagets resa så hittar du fler inlägg HÄR.

Så här avslutar Matilda sitt inlägg på Instagram:

Thank you to all of you, our loyal, fierce and loving community – you make Djerf Avenue what it is. Thank you for inspiring me daily. Thank you for your support. You give me so much fuel to constantly move forward. I love you guys so much ❤️ we will all have a chance to celebrate together this September… just wait!!

To sum up 3 years in a few photos is impossible but here’s a few photos that represent special moments ❤️

Stort stort grattis till utmärkelsen, Djerf Avenue!

63 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Min enda association till Djerf är att jag har läst kommentarsskvaller om att hon ska vara otroligt oskön och svår att ha att göra med. Svårt att få ihop det med hennes företag

      Jag har precis tvärtom faktiskt! Att hon ska vara ljuvlig att arbeta med, till skillnad från många andra i samma bransch.

        ”Ljuvlig” ?

          Haha ja, ljuvlig! Det är precis det ordet hen använt. :)<3

      hört samma sak från bekant som sa upp sig från sitt jobb där för det var så dålig stämning och arbetskultur

      hört samma!

      Jag VET nu fact att folk har mått extremt dåligt av att jobba där. Många uppsägningar för att man blir behandlad illa av just henne. Tydligen är hennes personlighet och varumärke en act och en fasad. Mycket i linje med hennes personliga varumärke samt klädmärke görs endast för att det ska se bra ut, vilket kan förklara hennes framgångar. Tråkigt, gillade henne jättemycket förut men som vanligt är inget på sociala medier sant.

      En till sak.. hon är inte vän/kollega med någon i influencervärlden (säga vad man vill om den, men alla är ju inte dumma i huvet eller osköna). Hennes enda vän från den branschen är Peg P. Det kanske kan förklara vem Matilda egentligen är och varför folk ogillar henne..

    Vad tycker ni om Cissis nya låt?

      Tyckte inte om det jag såg på ngns insta. Wetterholm är ute och cyklar igen.

        Wetterholm?? Pratar om Cissi Wallin nu

          Ja, och jag svarade att jag inte tyckte den var så bra av det jag såg och hörde på ngns insta.

      Helt okej, men lite mjäkig refräng. Texten hörs knappt, det låter sluddrigt liksom

        Tyckte jag med, hörde knappt texten. Mest ljud.

      Tyckte den var riktigt jävla slätstruken, kommer nog inte bli en hit någonstans, kommer väl möta samma öde som alla andra av hennes projekt liksom

    Så himla kul med alla dessa unga personer som når framgång. Heja!

    Kul!
    Ot men någon mer som stör sig på Paulas försvarsinlägg gentemot Ben Mitkus? Eftersom Hugo är likadan känner hon väl igen sig. Så typiskt kvinnligt på något sätt att ta männens klantighet i försvar. Skulle aldrig palla vara morsa åt min partner

      Så himla fint av henne att trösta Ben.
      Ett tips till Ben som kan eliminera hånflabb på Bloggbevakning: Du och din partner behöver inte publicera allt som händer i era liv. Följarna sover nog gott om natten även om dem inte vet allt om dig och ditt liv.

        Fast är man influencer så vill man väl ha mycket reaktioner på ens inlägg?! Varför tror du annars att de gjorde content av detta glömda pass?

          Aha, nu fattar jag 😉

            Nej men jag menar bara att jag tror att de vet att man inte måste lägga upp allt som sker (och jag tror inte att de gör det heller) men vad ska de lägga upp då? De vill väl ha rektioner och därför lägger de väl upp sådant som skapar det också? Sen deras ”gråta ut”-inlägg skapar ytterligare reaktioner osv. Perfekt ju

              Jag vet!
              Tror iof. att han hade velat haft reaktioner som: Åhhh Ben din lilla slarver, vad skönt impulsiv och härlig du är ändå. Vad vore världen utan dig…..typ.

      Ben Mitkus, typisk kille med skört psyke som därmed inte tål minsta lilla motstånd. Förmodligen rotat i att han inte åstadkommit något.

        Säger allt om dig, en sån sunkig komentar! ?

        Vadå inte åstadkommit något? Han jobbar med något han tycker är kul, han är på g s skaffa sin egna familj osv. Om han inte åstadkommit något enligt dig så vill jag inte ens veta vad du hade tyckt om mitt liv ?

      Men va sjutton, man kan tro att han varit otrogen som det tjatas om honom här inne, HAN TOG FEL PASS, jag är inte slarvig, utan tvärtom, dubbelkollar saker så att det blir sjukligt, men det skulle kunna hända mig med

        Och sen det här med att flickvännen hade kunnat fråga – ja, det är väl inte så konstigt om man tänker så? En simpel fråga och de hade kunnat komma iväg i tid. När jag reser så stämmer vi alltid av i sällskapet, oavsett om det är min sambo eller min mamma liksom. Har vi allt nu?

          Jo men han hade ju passet med sig. Bara det att han hade fel pass. Men det kanske låter så hos er när ni reser?

          – har du passet med?
          – yes!
          – rätt pass?

          – biljetter?
          – yes
          – rätt biljetter?

          – pengarna då?
          – jajamen
          – rätt valuta?

            Haha nej. Men det jag menar är att det inte är konstigt att man även blir irriterad på sig själv för att man inte dubbelkollade även sitt resesällskap just för att det bara tagit någon minut men kunnat spara massa tid, krångel och pengar. Även om det såklart är en vuxen människa som själv borde haft koll osv.

        Skulle det vara en sån stor grej om han var otrogen dock? Det är väl jättemånga

          Haha jag skulle hellre se att min man var otrogen än att han fuckade upp vår semester ??

          Oooobs ta inte detta allvarligt nu

      Undrar mest hur det funkar i vardagen med en person där såna här saker ”lätt hade kunnat hända” på en resa. Klart att ingen är perfekt och man glömmer och missar saker ibland och det är inget att hänga upp sig på eller försöka ”personlighetsförändra” sin partner för. Men om ena personen inte har tillräckligt bra koll för att kunna komma iväg på en resa utan att det måste gå via den andra, hur funkar det med alla mindre grejer som krävs för att vardagen ska flyta? Är man ok med att sköta allt så gör det ju ingenting men om man även själv har fullt upp med jobb sånt så är det ju inte längre en ”liten grej” och man riskerar att ta över mer och mer arbete.

        Som svar på inlägget om Paulas försvarsinlägg. Får alltså lite känslan att man ska vara skön och inte bråka om småsaker men att sånt här lätt blir till en rätt stor grej i längden.

    Kan någon bemöda sig kort sammanfatta Djerf Avenue? Vad är det? Hur växte det så snabbt(?) eller har det funnits länge? Hur tjänar hon pengar? Tack på förhand.

      Hej tjenansa, Djerf, som är 25 år och kommer från Borås, startade märket 2019 tillsammans med sin pojkvän Rasmus Johansson (men hon är huvudägare) de hade då 1,3 mkr i omsättning, 2021 ligger de på 81 mkr med en vinstmarginal på nära 33% vilket är extremt bra (HM har ca 8%). Kläderna finns från xxs till3xl och tillverkningen är helt transparent, dvs det står var varje plagg är tillverkat, Europa, Indien m fl. Man är också noga med att vara etiskt juste och miljömässigt vettiga.
      Jag är en gammal käring så ej målgrupp men verkligen imponerad. Djerf själv verkar också vettig( – apropå entreprenörer som flög högt och skröt om luftslotten för att landa i backen, IL, host, host.)

        Tack! ❤️

    Det bästa sättet att vara ”sustainable” är fortfarande att inte shoppa alls.

      Men med noll tillväxt så skulle vi alla dö. Inga skatter att bygga vägar för, inga sjukhus, ingen kollektivtrafik,osv. Vem ska odla maten? Hur har du tänkt detta, Nick?
      Ska vi fixa världen så måste hjulen rulla men inte så fort som förr. Man får använda hjärnan, göra kloka köp, behålla gamla kök, inte tokrenovera eller köpa kläder på,hm, tex.

        Tipsar om att läsa Donutekonomi: Sju principer för en framtida ekokomi

          Jepp, anonym 11:26, men det är en modell som handlar om annat än konsumtion per se. Den är inriktad på att folk ska kunna ha arbete, bostad, vatten, energi etc utan att tära på jordklotets resurser (enkelt uttryckt). Jag uppfattar den faktiskt mer som en slags marxistisk Maslowspyramid. Möjligen därmed inte helt realistisk.

      Självklart. Men samtidigt behövs folk i jobb, så sluta shoppa är ingen lösning alls. Men absolut att man ska sluta köpa skit man inte behöver.

      Absolut, men ibland måste man ju och då är det bra att det finns mer hållbara alternativ.

        Men på vilket sätt är det mer hållbart?

        Plast rakt igenom…

          Hållbarhet kan vara många olika saker kan handla om att när plaggen produceras sker det under bra förhållanden som främjar en social hållbarhet

            Frågan kvarstår, på vilket sätt är det här märket mer hållbart än andra och på vilket sätt motverkar de aktivt fast fashion?

      Jo så är det ju. Men ingen i Sverige har ju lust att ockupera en ödestuga, isolera sig från allt vad elektronik heter och bli helt självförsörjande på både mat, kläder, verktyg och allt annat vi behöver för att överleva i dessa moderna tider.

    OT, men igår hade Frida Kummerfeldt en livebloppis på insta där hon sålde många plagg från Kappahl med lapparna kvar till t.o.m. högre priser än i butik. Hon samarbetar med företaget så hon har ju fått kläderna i anslutning till det. Bra att sälja vidare, och nej, jag behöver inte handla och gjorde inte det heller, men tycker bara det verkar så jäkla girigt. Det var nån som ifrågasatte detta under liven men hon ignorerade det. Undrar om
    Kappahl har en åsikt, eller spelar det ingen roll för dem vad influencers gör efter att samarbetet är s.a.s. levererat?

      Inte lätt alltid att ha koll på alla priser alltid, varför tror folk här alltid det värsta om alla?!

        Går väl att bildgoogla? Rätt lätt att inte sätta högre priset än Kappahl.. Inte hjärnkirurgi precis

        Priset står väl på lapparna?

    Hade gärna sett mer tidlösa kläder. Ska det vara hållbart så ska det väl hålla trendmässigt i mer än en säsong också. Eller så är jag bara inte målgrupp för den typen av kläder de säljer.

      Tycker att absolut inte att dom säljer efter vad som trendar. Det är mycket basic plagg som man kan variera i en evighet. Skjortor, kostymbyxor, jeans osv osv.

      Har du kollat hemsidan?

        Ja, jag såg knytblusar i magtröjemodell, oversize kavajer, kavajbyxor i oversize snitt, öppna ryggar, … även tröjor och byxor som var mer tänkt som basic har ganska trendiga snitt också, väldigt utställda ben och ärmslut, cut outs osv. men som sagt, kanske är jag inte målgrupp bara. Alla kan inte ha något som passar alla, var bara min reflektion efter att ha klickat runt bland kläderna lite.

    Älskar att ha samma plagg länge och då behöver de inte var så explosiva utan mer nertonade och ”normala”. Och vara av bra kvalitet. Är det de har alltså? Har inte sett något om henne, kom hit för Bianca men tappade sen utgången och blev kvar här. Är snart inventarie.

    Säkert jättestort men har aldrig hört talas om Forbes 30 under 30 ”EU retail”.

    Trodde liksom det fanns en lista och att vara på den är väl kanske coolt. Men den här vet jag inte?

    Jaja kul för henne oavsett.

      Forbes låter stort men det här är ju någon smal variant där antalet kandidater knapp är fler än 30…snark.

    ”Hållbart” mode ala Djerf = något som är dyrt ,ser simpelt ut och ger köparen en illusion av att man gör något bra för jordklotet när man konsumerar. Nej tack.
    Kan plocka ihop liknande (el mycket personligare) outfitter inne på närmaste secondhandffär billigare. Dessutom går pengarna till något bra om man handlar på en välgörenhetssecondhand och kläderna har redan gjort sitt miljöavtryck.

    Kollade hennes insta. Är inte jätteimponerad av den direkt. Bara bilder på henne själv där hon köpt nya väskor eller skor. Snark…

      Är väl hennes företagande som är imponerande, inte hennes instagramflöde

        Hela hon och hennes flöde signalerar ut till följarna vem hon är, så det är klart att det är relevant ?

    Älskar Matilda, tycker hon verkar as skön.
    Hatar att jag är så fattig som inte har råd o köpa en T-shirt för 800kr ?. En dag förhoppningvis för tycker verkligen dom har gjort de så bra!

    Jag har följt henne på Instagram i flera år då jag tycker hon både haft fina bilder, fina kläder och är väldigt vacker. Men hennes klädmärke förstår jag mig inte på alls. Jag får titt som tätt upp reklam för det på Instagram och fattar ingenting. Illasittande kläder, för små plagg i förhållande till modellens kropp och absolut ingenting speciellt designmässigt så jag är helt oförstående till hypen. Men fantastiskt att det går så bra när man startat ett företag. Det är ju det man vill!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.