Jon och Janni flyttar till Sverige

Efter att ha spenderat flera år utomlands, i solen, så meddelar nu Jon och Janni Olsson Delér att de tar sitt pick och pack och flyttar tillbaka till Sverige. 
På Instagram skriver de att de saknat de svenska årstiderna, att de vill ge sina egna barn den uppväxt de själva hade och värderar att vara nära vänner och familj högt.

Paret, som inte är ett äkta par längre, har tidigare bott i Monaco, Marbella och nu senast, Cypern. 
Välkomna hem!

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fräscht, först undvika att betala skatt så mycket som möjligt och gömma sina tillgångar i skatteparadis som Monaco och Cypern, sen flytta tillbaka och få barnomsorg, skola och sjukvård finansierat av andra skattebetalare.

   Haha tänkte samma. Väldigt smidigt.

    De verkar ha full koll på hur de ska sköta sin skatteplanering. När de berättade om sin skilsmässa var min första tanke att det måste ha något att göra med att slippa undan ytterligare lite skatt. Säger inte att det är så såklart men allt är så extremt utstuderat.

     Mycket vill ha mer!

      Var de hennes pappa som hade en Yacht som Bianca och Lovisa besökte och Bianca var så starstruckded?

   Anja Pärson style!

    Tillskillnad så har ju iallafall Anja presterat något av värde.

     Jon var ju, precis som Anja, en av världens bästa skidåkare i sin gren.

     Jon var väl också någon typ av idrottare innan?

      Ihågkommen av ingen.

    Och Pernilla Wiberg.
    Christian Olsson också väl?

   Visst så kan man tycka men de kommer ändå betala in mer pengar i skatt än de kommer förbruka och en tillgång för landet. Så tittar man på det rent krasst så innebär deras flytt ändå en pluspost för staten. Oavsett om det sticker i ögonen på människor.

    Hur vet du hur mycket de kommer betala in i skatt?

     Haha tror knappast de planerar att betala en massa skatt i Sverige direkt. Men visst, kanske blir de en tillgång nu om man nu ska mäta folk i pengar. Dock vet ju ingen förrän dagen man för exakt hur mycket man bidragit eller kostat. Men för alla som bidrar efter egen förmåga, oavsett hur stor eller liten den är, kommer det positiva med att ”ju är här nu och bidrar” inte väga upp det noga uträknade undvikandet av skatt av ren princip.

    Hur tänker du nu? De har bott (som hon själv även nämner) större delen av sina liv utomlands och har förmodligen då inte bidragit med någon skatt? De kommer ”hem” nu och kommer då, får man anta, åtnjuta de saker och fördelar som kommer från skattepengar, som de som bor här permanent har betalat in, detta under tiden fam. Olsson på åkt runt på lyxyacht i Medelhavet… Om framtiden har vi inte ens susning, de kanske kommer behöva mkt stöd från samhället pga. omständigheter som kan drabba oss alla, (det är ju så vårt samhälle är uppbyggt, tryggheten är ofta en bidragande orsak till att många väljer att flytta ”hem”, när barnen är små eller någon tex blir sjuk) eller inget alls, de kanske drar igen om några år, när barnen är större..Deras livsstil talar för det. Hur mycket de kommer få betala i skatt vet vi inte heller, mycket talar dock för att de säkerligen sett till att det blir så lite som möjligt…Så nej, man kan absolut inte säga att de kommer ”betala in mer pengar i skatt än de kommer förbruka”

     Tycker du likadant om alla invandrare som kommer till Sverige och får ta del av alla bidrag utan att ha betalat skatt tidigare? Även gänkriminella som aldrig har jobbat här? Berätta gärna vilka som funkar tycker ska få ta del av skattepengarna?

      Där kom den.. Den var väntad från dig. Tror du att de invandrare som flyr eller flyttar hit gör det pga de vill lämna sitt lyxiga liv?

       Rasisterna förnekar sig aldrig. ☹️

        Så om familjerna sköter sig ska de ändå skickas iväg? Ska vi då enligt samma logik sätta hela svenska familjer i fängelse om någon släkting missköter sig?

       Från mig? Vet du vem jag är? Dessutom misstolkar du mig, jag menar att man med samma logik kan säga att ingen invandrare ska få bidrag heller, eftersom de inte bidragit med skatt men har aldrig sagt att det skulle vara fel, eller hur? Tycker absolut att de som flyr hit ska ha rätt till detta trots att de inte betalat skatt, precis som jag tycker att Jon och Jani ska ha rätt till det. Så någon rasist är jag inte.

        Jo de är du allt, eller om vi ska vara lite snällare en högerpopulist direkt från SD.

         Nej, du har fel. Men du får ha en fin dag!

        Fast man kan inte säga det med samma logik, det är ju ett ganska trögtänkt resonemang tycker jag. Fly från krig till ett annat land gör man för att man måste. Tanken är ju att man antingen ska återvända eller etablera sig i det nya landet. Vi har en politik där vi har valt att ta emot ett visst antal flyktingar och är beredda att stötta med vad vi anser behövs för att de ska kunna etablera sig, t.ex. bidrag. Det är inte samma sak som att någon väljer att bosätta sig utomlands för att inte betala skatt. Jon har varit bosatt i skatteparadis sedan mitten av 00-talet. Han och hans familj väljer att flytta till Sverige och dra nytta av samhällssystemet som de själva aldrig bidragit till, för att det plötsligt passar dem. Kanske var det för dyrt med barnomsorg där de bodde.

     Om du inte förstår hur JAG tänker så förstår du inte hur skatter, ekonomi och välstånd fungerar. De är entreprenörer och företagare med stort kapital, fortfarande unga och drivna. De kommer åtminstone ta ut en lön upp till brytpunkten för statlig skatt och allt de konsumerar i Sverige kommer de betala moms på. Men deras absolut största bidrag de gör är att genom företagande bidrar till Sveriges välstånd på en nivå som en bart en liten skara i deras ålder gör. Du får tycka vad du vill men det går inte att förneka att deras flytt till Sverige är att klassa som en pluspost för landet och folket.
     På 70 & 80-talen höll staten (Socialdemokraterna) på att skatta sönder Sveriges företag o h företagare. Kapitalet och människorna flyttade ut ur landet och Sverige och svenskarna blev fattigare.

   Tror nog att det har bidragits mer än det kostat! Ska vi börja mäta människor på det sättet tycker du?

    De flesta bidrar väl mer än vad de kostar, annars hade inte samhället gått runt.

     I rena pengar är det inte så. Man får tjäna ganska mycket för att vara en nettobetalare, sett till livslängd och med dagens pensionsålder. Det är skatt från främst företag och höginkomsttagare som får samhället att gå runt. Sen bidrar man såklart till samhället med annat än pengar även som låginkomsttagare, eftersom det till mångt och mycket är låg- och medelinkomsttagare som utför arbeten som på riktigt får samhället att fungera.

     Jag har cancer de har kostast samhället över en miljon bara på den resan!

    Kritiken är väl just mot att den som har möjlighet att bidra mycket inte gör det, utan fifflar för att slippa dra sitt strå till stacken (i den grad de hade kunnat).

    Det är väl mest du som gör skillnad på folk och folk. En låginkomsttagare betalar skatt och bidrar med pengar som faktiskt hade gjort skillnad i deras liv. Medan de rika fifflar för att slippa bidra med pengar som de inte behöver, så att de kan lägga på hög eller spendera på att förstöra planeten. Men det är ok, för att de ”i slutändan ändå bidrar mer”.

     Det roliga är ju att det är yrken med låg lön som generellt bidrar med mest till samhället också, förutom just i pengar då.

      Ja verkligen!

     Fast varför ska dom som har möjlighet att bidra mycket göra det bara för att dom kan så andra sen ska kunna leva gott? Även om man bidrar med mycket så får man ju inte mer tillbaka av samhället.
     Och även om dom fifflar och placerar en del tillgångar utomlands så bidrar nog dom till mer skatteintäkter än gemene man ändå. Med deras livsstil så lär dom plocka ut en skaplig lön och dessutom konsumera en hel del.

      Därför att vi lever i en samhällsmodell som är konstruterad så – Ge efter förmåga och få efter behov. Sen får ju folk tillbaka även om de inte har behov, tex Jon och Janni.

      Gillar man inte det går det fint att bo någon annanstans och inte skörda frukten från de som gör så gott de kan för att bidra. Det finns ingen rättvisa i att just Jon och Jenni ska leva i överflöd. Men nu ser ju verkligheten ut så att den inte är rättvis – Men jag tycker att det är en självklarhet att anse att det enda rimliga är att den som kan ge mer, ger mer.

      Det är dessutom oerhört naivt att tro att man inte kommer behöva ta del av våra sociala skyddsnät för att man råkar vara rik idag. Du har ingen aning om vad som kommer att hända med dessa två eller vad de kommer bidra med. De skulle lika gärna kunna skadas svårt i en olycka imorgon och behöva vårt dygnet runt resten av sina liv utan möjlighet att dra in pengar och betala skatt.

      Du antar, därför att de är rika idag, att de i längen kommer att bidra mer. Och du anser, eftersom de haft tur i livslotteriet, att de förtjänar mer.

       Det dom redan har betalat in till svenska staten är nog i paritet med det många andra bidragit med i samma ålder. Vilken borde ge dom full rätt att skörda frukten utan att det ska ses som att någon annan bidragit till deras frukt.

       Och på inget vis kan det ju ses som orättvist att dom har det gott ställt, vi andra kan ju också se till att jobba oss rika om vi vill.

       Alla kan vi råka ut för olyckor, varför ska dom ha varit tvunga att betala in flera procent mer till statskassan för att få samma vård som någon annan?

        Jag upprepar – Därför att det är så vår samhällsmodell ser ut, man ger efter förmåga. För övrigt har du ingen aning om hur mycket de har, eller kommer, betala i skatt. Janni har väl knappast jobbat många dagar i sitt liv i Sverige?

        Jag påstår inte att de inte jobbat för sina pengar, men jag kan väldigt bekvämt påstå att de inte jobbat hårdare än alla andra som aldrig kommer tjäna i närheten av samma summor. Ska vi prata om rättvisa utifrån hur hårt folk jobbar, finns det verkligen många som _förtjänar_ att ha det betydligt bättre ställt än de två. Men som aldrig kommer att ha det. Därför att livet, som sagt, är orättvist.

        Är man av åsikten att rika _förtjänar_ att vara rika och att fattiga hade kunnat _välja_ att vara rika om de bara ansträngt sig, anser jag att man har en kass människosyn. Och då kan jag väl också förstå varför man tycker att det är rimligt att fika människor skattesmiter eller maxar olika avdrag de kan få på sina förmögenheter. Gissar att du inte ser lika nådigt på fattiga människor som bidragsfuskar.

        Men hon skriver ju själv att de bott större delen av sina liv utomlands, då har de ju knappast betalat skatt i Sverige, så när menar du då att de ”betalat in till svenska staten”? De har medvetet bott på ställen där det är låg skatt, för att få ut så mkt pengar de kan från sina influenser jobb. Vad är det du inte förstår? Tror verkligen inte heller inte ”Anonym” menar de skall ”betala in flera procent mer till statskassan för att få samma vård som någon annan”, ser ingen som påstått det, däremot anser nog många att de inte bidragit med mkt öht och nu då, när barnen är små, vill åtnjuta det svenska trygghetsnätet. Sen kan vem som helst av oss imorgon behöva vård & bidrag livet ut pga oförutsedda saker, olyckor, sjukdom osv, och då är det väl rimligt att tycka att man, om man vill ha det trygghetsnätet, även är med och bidrar till de under livets gång, och inte bara under en fas i livet, när det passar en själv.

   Sedan klaga på svenska sjukvården etc 🙄

    Typiskt skattesmitare.

   Till skillnad mot svenska medborgare som aldrig arbetat en enda dag i sitt liv i Sverige, sannolikt aldrig kommer att göra heller, menar du? Att inte betalt en enda krona i skatt men ändå åtnjuta sjukvård, barnomsorg, pension mm? I så fall förstår jag hur du tänker!

    Pratar du om folk som flyr från krig nu? Som tvingas lämna sina hem, mot sin vilja, under förödande omständigheter, som lever med krigstrauma och i värsta fall utsatts för fruktansvärt våld och har sett nära och kära mördas? Är det den gruppen vi ska likställa med influencers som lever i överflöd och gör ett val att flytta runt för att maximera sin rikedom?

     Ukraina ja. Men det finns andra länder där de inte flyr utan vill bara njuta.

      Ja det verkar vara väldigt njutbart att vara invandrare i detta välkomnande land🤠🤠🤠🤠

      Vilka då?

     😴😴😴

      Svara på frågan istället – jag är genuint nyfiken på varför du tycker att det är jämförbara situationer.

   Fast dom har ju inte kostat något hittills. Barnen menar jag alltså. Så sluta sura, jättekul att dom återvänder!

   Exakt min tanke… De har väl tröttnat på skatteflykt och nu passar väl Sverige när barnen ska gå i skolan mm.

   Det var väl den största anledningen till att de var tvungen att flytta fort som tusan tilll Cypern då de inte tillbringar tillräckligt mycket tid i Monaco för att få ta del av deras skatteregler. Undrar om inte deras skilsmässa har något med skatt att göra med? Varför skiljer man sig annars och sedan fortsätter att bo ihop? Fast det kanske är vanligt?

  De ska inte flytta till saudi då

   50 graders värme kanske är lite för varmt även för dem. 😻

  Inte ihop, men gör allt ihop. Till och med flyttar till Sverige tillsammans. Är det av skatteskäl dom inte är ”ihop”? Börjar ju undra lite.

   Betalar man mer skatt om man är ihop eller va?😊

    Inte i Sverige men kanske är så i andra länder? Ingen koll på det. Skulle inte förvåna mig om dom ”hittat tillbaka” tillvarandea inom loppet av.. maaax 12 månader.

    I spanien betalar du mindre skatt om du ar ensamstaende foreldrer tex ….

     Det kan ju också vara ett sätt att skydda sina pengar genom att inte vara en ekonomisk enhet, tex om skattmasen kommer efter den ena. Med lite olika företag och liknande på det har man fler möjligheter att snabbt flytta kapital om det skulle behövas. Men vem vet vad som gäller i deras fall, anklagar ingen såklart.

   Såklart att det är ngt skattetekniskt. Det är deras enda intresse är att vara rika och bli rikare.

   Det är väl fullt rimligt att man bor i samma land om man har barn tillsammans. Att göra saker ihop tycker jag också är en rimlig grej som föräldrar till samma barn.

    Samma land absolut, men kanske inte samma hus.

     Men de ska köpa något eget, men till att börja med ska de bo i sitt gemensamma hus som de redan har sedan innan i Sverige.

   Du tror alltså att man betalar mindre skatt om man är singel??

    Hört talas om sammbeskattning?

  Jag tror svenskar ofta romantiserar livet i varma länder. De tror man kan ligga och sola och promenera runt bland palmer hela dagarna, men egentligen är det för varmt för att ens vara utomhus stora delar av dygnet…

   Ja det är ju svårt det där, antingen är det för varmt eller så är det för kallt för länge om vintern. Mittemellan? Då får man visserligen kortare ”vinter” men en tråkig och grå sådan. Tar gärna emot tips på det ultimata klimatet

    Kanarieöarna, 20-25 grader året runt.

     Eller Mallorca!

      vintrarna är ofta rätt kalla på Mallorca, det kan absolut vara (många) fina dagar men kan också vara under 10 och regni veckor. Eller ja, snö som det var för några veckor sen. Min mamma bor där.

      Madeira! Alltid 25 grader.

      Men är inte Mallorca HETT på somrarna?

     Världens bästa klimat. GC har dessutom 4 klimatzoner du kan uppleva på en och samma dag.

   Jag hade velat bo på en plats med 20-25 grader på sommaren med mycket sol, en lång och fin höst med ca 10 grader och många soliga dagar och en kall vinter med mycket snö. Våren kan vara så kort som möjligt tack! Solen får gärna vara uppe mellan 07-19:30 varje dag året om. PARADISET!

    Om alla slänger lite mer plast i havet så kan vi nog lösa ett sånt klimat i Antarktis inom en snar framtid. Lite mörkt under ena halvåret dock, men man kan kanske inte få exakt allt.

    Förutom solen så låter ju det som Sverige (iaf södra) för typ 30 år sedan…

   Risk för hudcancer också om det alltid är sol.

  Jag förstår dem! Vi bodde i Kalifornien när dottern var ett år men ville absolut inte att hon skulle växa upp som Amerikan. Nu är hon tillbaka där igen, tillfälligt, som vuxen – men med svenska värderingar, vilket lyser igenom rejält i konservativa sammanhang! Tack och lov!!!

   Tillägger: hon är alltså inte i Kalifornien just nu (som trots allt är den ”minst” konservativa av delstaterna) utan i en rejäl stock-konservativ stat där värderingarna är ohyggligt skrämmande. Då är jag SÅ tacksam över hennes svenska uppväxt, hur hon ser igenom deras resonemang och förfäras.

  ”Some People Are
  So Poor, All They
  Have Is Money”
  Bob Marley

  Undrar hur det går med byggplanerna på tomten de köpte i Vikingshill?
  Nacka kan vara lite knepigt när det gäller nybyggnation i miljöer med äldre bebyggelse som t ex Saltsjö-Boo.
  Huset som ligger där är knappast i nivå med det boende Jon och Janni är vana vid.
  Hoppas det i alla fall är vinterbonat 🙂

   På vilket sätt är det knepigt? Vi byggde hus i Saltsjö-Boo och hade inga problem. Det finns så klart begränsningar på hur stort man får bygga beroende på tomtstorlek men det har man oftast koll på redan när man köper tomten. Vi byggde 200 kvm, våra grannar har över 300 kvm.

  Börjar också fundera på om de fortfarande är tillsammans och bara skiljt sig på papper. Frågan är då vad de skulle vinna på det. Är det någon skatt de slipper undan som skilda?

   De är säkert mycket kreativa i sitt skatteplanerande. 👎🏻

   Tramsigt. Det har ju varit uppenbart i flera år att de har noll passion i sin relation, lika kyligt som snön. De funkade inte som par och skiljde sig, inte pga någon mystisk skattefördel man får som singel. Det är väl bra att de kan vara vänner och att de håller ihop familjen när barnen är så små? Att de är bra på ”skatteplanering” (skattefusk) är en annan sak.

  Bianca gillar de flesta inlägg på Jannis insta. Så impad av allt! 😂

   Snygg och rik. Det räcker väl för Bianca.

  Ar de skilja, men tillsammans?

   Skilda.

  Prinsessan Madeleine med familj flyttar ju också tillbaka till Sverige nu när barnen ska börja skolan.

   Har inte dom slutat få apanage?

    Kan dom inte bo i Sverige om dom inte har apanage? Har just läst att Chris är den enda som försörjer sin familj själv.

   Undrar om det så där lite magiskt dyker upp två lediga platser på samma skola som Estelle och Oscar går på. Skolan är full och har ungefär 10000 barn i kö.

    Om barnet har syskon som går där har de förtur. Inget konstigt med det.

     Vilka syskon menar du att Madeleines barn har, som redan går i skolan?

      Menar bara allmänt om skolan ifråga 🙂

     Kusinförtur tillämpas väl ändå inte?

    Har du koll på hur länge Madeleines barn har stått i kö där?

     Man brukar förlora sin köplats om man inte tar emot plats.

  Jannis pappa bor väl fortfarande kvar på Cypern och de har väl bolaget ihop med honom? Kan de då rent tekniskt fortsätta skatteplanera fast från Sverige?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.