Att stavmixa sin foundation

Nej, Laila Högfeldt har inte startat en ny matlagningstrend där hon stavmixar sin foundation till smörkräm, utan hon mixar den med vatten för att testa en ny sminktrend.
Det här känns som någonting som skulle ha kommit i den mörkaste av pandemirestriktioner, men Laila mixar i nutid.

Enligt henne så smälte hennes foundation in på ett – håll i er – MAGISKT(!!!) sätt, medan andra influencers fått hela ansiktet krackelerat.
Jag tänker mest att man måste mixa i princip hela sin foundation för att få ett användbart resultat, och då har den ju utsatts för mängder av bakterier som man mixat in i den och det vill man kanske inte spara till framtida sminkningar, trots att det är görbart.

Kanske kan man testa det här med en redan öppnad foundation, som ändå närmar sig sitt bäst före datum? Vad tror ni händer om man använder en mjölkskummare? Det kan kanske fungera, och då behöver man inte använda lika mycket produkt?
Hade jag varit hemma så hade jag genast gett mig i kast med att skumma foundation, men det får i så fall vänta till jag är hemma igen.
Tror ni att det funkar?

35 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Alla andra som jag har sett testa denna trend har använt just mjölkskummare.

  Nej varför skulle man göra detta?

  Resultatet kommer ju bli olika utifrån vad ens foundation innehåller samt hur mkt vatten man har i.

  Är inte speciellt sminkintresserad och haft samma märke på foundation i över 10 år. Jag kommer inte blanda m vatten men kanske borde jag prova någon ny. Tips på prisvärd och bra?

   Daily silk från Make up Mecka, passa på vid extrapris, köpte min för 30 spänn, bästa jag haft! Även deras andra produkter är bra!

    Har en annan från mekka och trots att jag är väldigt känslig tål jag typ alla deras produkter ! Så förvånad!

   Jag har kört uteslutande på fit me foundation i flera år nu, och tycker den är grym. Den finns dessutom i många nyanser!

    Fit me är så underskattad! Har den consealern och den är grym!

    Kör också Fit me sedan länge! Har alltid en mörkare och en ljusare som jag blandar för att få rätt nyans beroende på om jag är solbränd eller vinterblek, och blandar ut med dagcreme för att få lite mkndre täckning. Funkar toppen!

   Catrice har världens bästa och mest prisvärda foundations enligt mig. Prövade deras nya tinted serum nyligen och även den var perfekt när man ville ha lite lättare täckning. Så rekommenderar oerhört varmt!!

    Catrice vill jag prova. Vill ha lättare foundation.

   Lumene blur, älskar den. Eller nars nyaste. Dock mycket dyrare☺️

  Ja visst om man vill gå runt och se orange ut.

  Det här är så dumt, har folk inte läst grundläggande kemi? Foundations är ofta vatten-i-olja-emulsioner, och denna egenskap bidrar till att foundationen håller under längre tid och inte torkar ut huden. Självklart kan man mixa sin foundation med vatten eftersom allt polärt kommer blanda sig i vattenfasen, och vattnet kan absolut bidra till att man får mer ”glow” precis efter applicering. Men foundationen kommer torka ut huden och den kommer inte hålla lika länge innan den börjar krackelera, dessutom blir den mer benägen att rinna av vid regn och fukt. Det finns en anledning bakom att man formulerar en foundation som man gör, det kan dock variera lite beroende på vilka egenskaper man vill att produkten ska ha.

  Likt alla andra emulsioner kommer en foundation förbli blandad så länge den är stabil. Men när den inte längre är stabil kommer faserna separera från varandra eftersom olja och vatten inte blandas naturligt (därav stavmixern), och det här ”superhacket” leder knappast till att öka stabiliteten eftersom fett i sig är konserverande.

   Och med det sagt, vill ni uppnå samma effekt som precis efter applicering utan att förstöra er foundation så kan ni applicera ett serum eller en lotion med hyaluronsyra innan er vanliga foundation. Hyaluronsyra är en polymer och är därför mycket benägen till att dra åt sig vätska vilket gör den till en bra återfuktare av huden. Foundation håller längre på återfuktad hud, medan en vattnig vatten/foundation-blandning kommer torka ut huden.

    Det blir samma effekt som när lerig jord torkar ut och spricker i ett fascinerande mönster vid extrem torka. Men kanske inget man vill ha i ansiktet.

   Svaret på din fråga är givetvis nej, folk i allmänhet och influencers i synnerhet vet inte ett skvatt om kemi vilket är väldigt synd. Blev glad av din tydliga och pedagogiska förklaring till varför det är stolleprov att hälla vatten i vatten/olja-emulsioner!

   Ett uttalande från någon som faktiskt kan sin sak! Ovanligt men kul att se, tack Belle!

  Men hon tog ju så otroligt mycket foundation i början, hon måste ha torkat av det innan hon började med svampen 🧐 annars kan det aldrig sett så smooth ut??

  Hoppas Julia fick betala för att få in B i villan. Så dålig säsong i år och mycket handlar om J och B .

   ?

   Tycker det mer handlar om K och S, även Ö och Z med Q som stark bubblare.

    Oj vad kul, ha ha ha ha ha haaaaa!

     Kan du inte förklara var du menar istället?

  Gaaah, hälla svindyr Nars-foundation i en mixer, hur mycket kommer inte fastna på sidorna och gå till spillo? Vill man få mer glow kan man blanda i lite serum innan man applicerar, att göra så här med en hel flaska är ju vansinnigt slöseri..

  Blir så otroligt provocerad när produkter förstörs av en sånhär onödig anledning. Som när barn skulle göra slajm och föräldrar gladeligen köpte linsvätska, schampo mm som förstördes. Respektlöst och korkat!

  Ha ha HUR mycket smet smörjer hon ansiktet med?! Och all smet i mixern som inte går åt får hon slänga.

  Alternativt köp en vattenbaserad foundation 😬

  Mitt bästa magiska sätt är att smörja ansiktet med kallpressad rapsolja innan man tar foundation.

  Det highlightar igenom, man blir lagom glossy, blir slätt, flyter ihop fint ser naturligt osminkad sminkad ut.

  Prova innan ni skäller😘

   Finns väll bättre olja. Sedan undrar jag täpper inte oljan till porerna?

   Jag använder jojobaolja på samma sätt. Blandas jättefint med foundation och ger lyster.
   Lancomes idole teint ultra wear är den foundation jag alltid köper.

   Du vet att rapsolja urprungligen användes som motorolja till traktorer, innan man kom på att det fanns mer pengar att tjäna om man sålde den som matolja istället?

    Och? Oljan blir inte sämre att steka i av att också kunna smörja traktormotorer.

   Separerar inte foundationen av oljan? Jag måste alltid ha en väldigt lätt lotion under sminket för att den inte ska separera och då har jag snarare torr än oljig hud.

  Ja man slutar aldrig förvånas. Sååå vidrigt äckligt med så mkt foundation. Usch!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.