När livet är större än döden

Yoga Girl har skrivit ett inlägg om känslan av att inte vakna upp med en känsla av panik, den 10 mars. 
Det är årsdagen för när hon förlorade sin bästa vän i en bilolycka, och texten nådde mig på ett personligt plan.
Jag har upplevt samma känsla, med det tillhörande dåliga samvetet, och en av raderna i hennes långa text kommer jag bära med mig framåt i livet.

Maybe life just happened to feel bigger than death today.

Kanske finns det någon annan där ute som också kan känna en smula tröst i dessa ord? 

18 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT: Någon mer som lyssnat på ”Kristallsjukan” av Spotify Dok? Har hittills tyckt att hela den här vurmen för kristaller är rätt oförarglig men efter två avsnitt av podden är jag mer kritisk. Vore spännande att höra vad fler av er tycker! Ett av bolagen som granskas drivs ju av en stor influencer som mig veterligen har ett stort förtroendekapital och hängivna följare…

   Jag orkade inte lyssna mer än 10 min, sen fick jag nog. Kan inte uttala mig om vad som sägs i podden men efter 10 min kände jag vadfan är det här för dumheter.

  💕

  Hatar årsdagar. Sorgen kommer åter som en jävla käftsmäll. Räknar fortfarande dagar efter två och halvt år. Tiden läker inte sår.

   räknar fortf dagar efter snart 15 år. det finns liksom alltid i bakhuvudet. 🙁

  Tycker förlamande sorg kan fladdra förbi när som helst. Men även lycka tränger sig på på samma sätt, helt plötsligt och utan förvarning. De som lämnat är borta men snart är de som blir kvar efter mig också borta – inte för dem själva men för mig som kommer att lämna före. Stardust, stjärnljus och kvarkar och neonljus i skylten utanför mitt fönster. Var får man vila någonstans.

  tramsfrans instastory. Inte undra på att Läckberg inte blir frisk från sin ätstörning när hon är tillsammans med Simon.

   Läckberg är en sanslöst patetisk människa. Nästan 50 år, fyrbarnsmamma och så fixerad vid hur kroppen ser ut, så osäker i sig själv och så törstande efter bekräftelse och medlidande. Hade skämts ihjäl om min mamma betett sig på det sättet när jag var tonåring.

    Skyll snarare på samtiden än på henne. Tycker din kommentar var riktigt oskön.

    Kändes det absolut nödvändigt att skriva din kommentar? Hur kändes det i dig när du skrev den? Jag skulle verkligen vilja veta vad det är som gör att vissa absolut måste säga sin åsikt trots att den är väldigt sårande. Vad är det som driver till det?

     Åh en hobbypsykolog som ska ha några djupa svar. Har gillat Läckbergs böcker och följt henne från väldigt tidigt i hennes författarskap. Men senaste åren har hon blivit så sjukt otrevlig och sparkar alltid extremt hårt neråt. Samt denna fixering vid vikten. Pratar i tid och otid om hur dåligt hon mår av sitt utseende och hur jobbigt det är att uppväxten och de idealen sitter kvar. Samtidigt som hon själv bidrar enormt till att hålla liv i dessa ideal med sitt ständiga ältande. Du får givetvis tycka annorlunda men jag tycker verkligen hon är typexemplet på en människa som från början var väldigt ödmjuk och med bra och sunda värderingar i det mesta men som inte klarade av att få en så enorm framgång utan att bli en betydligt sämre person.

      Nej jag är ingen hobbypsykolog men skulle verkligen vilja veta vad som gör att du måste skriva din åsikt samt vad du själv tror att det beror på att hon provocerar dig så, att du blir så påverkad och verkar ta hennes sätt personligt. Påverkar hon ditt liv, troligen inte, så det bästa är om du kan bearbeta dina känslor som verkar påverka dig så negativt så du måste spy galla på en blogg.

    Jag hade skämts ihjäl om en familjemedlem till mig skrivit eller sagt en kommentar som din. Dags att förflytta dig från hetsiga 80-talet till 20-talet kanske?

   Sant, har inte sett tramsfrans story men hon verkar ha svårt att hitta balans.
   Läckberg har lagt upp bild idag på Anna Book och är stolt över låten som diskades, kul för Anna att få den exponeringen det gjorde henne säkert glad hehe men jag förstår inte hur Läckberg kan vara stolt över den kassa låten, i synnerhet texten var pinsamt dålig tycker jag och framförandet var mossigt och oproffsigt. Hoppas att Markus&Martinus vinner mello ikväll, tror de har bäst chans i ESC för de har fans i flera länder och en otroligt stark och snygg låt. Personligen tycker inte jag att Loreens låt är så särskilt bra faktiskt. Blir spännande, flera låtar är riktig bra.

    Tycker att Läckberg är så överdriven när det kommer att saluföra sig själv. Det är som en bombmatta om man inte passar sig. Hon är väldigt intensiv. Men gillar en del av hennes böcker jättemycket så det är inte det. När hon bara ska sälja in sig hela tiden blir jag lite trött på’na.

  Saknar närhet i mitt förhållande. Vi håller handen när vi ska sova och ibland kramas och pussas vi lite spontant (oftast jag) men typ inget mer. Eller ja sex typ 1 gång i veckan. Vi har varit ihop i 5 år och har ett barn på 2.5 år. Saknar närhet, bekräftelse typ. Tagit upp det tusen gånger och det ska bli bättre men blir typ inte det. Ville bara klaga lite 🤷‍♀️

   Ger du själv närhet till din partner?

  Fyfan vad sorgligt att förlora sin bästa vän så tidigt i livet 💔 Har nyligen funnit min själsfrände till vän. Och vi båda är så rädda att förlora den andre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.