Påfrestande dagar för Joakim Lundell

Först råkat Joakim Lundell och hans dotter ut för påfrestande fans på en hockeymatch, någonting som Cluee News rapporterar om, och sen drabbas han och Jonna av lite av ett flygdebakel, som han beskriver så här på Instastory.

Kämpa på! ????
Kanske inte boka in fjörtionåtta projekt samtidigt, hela tiden?
Jag blev trött bara av att läsa hans inlägg. ?

76 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Finns inget tråkigare än rika influencers som gnäller.

   Har så otroligt svårt för denna offerkoftsmentalitet hos människor. Sådana som måste beklaga sig, tycka synd om sig själva och gärna skylla på alla andra ovanpå det också. Offerkofta ihop med grandios självbild. Väldigt ofta verkar denna typ av personligheter bli nära vänner med varandra. De speglar sig i varandra, ältar andras tillkortakommanden och deras egen förträfflighet till förbannelse. Jockes inlägg tycker jag bara visar hur otroligt dålig han är på att planera sina projekt – inget annat. Om han nu måste ha alla igång samtidigt så vore det väl kanske på sin plats att delegera vissa uppgifter, men även där kommer denna grandiosa självbild fram. Han anser nog att han är oersättelig. Zzzzzzzzznark…

    Oj……

  Glad över mitt 8-17 jobb ändå

   hur orkar ni det 5 dagar i veckan?

   vaknade 8:30 idag, drog mig 30min, åt frukost till 45 min, och ska snart pallra mig till skolan

    Personligen så blir jag uttråkad och stressad av att inte jobba.

    Ser fram emot måndagen och att gå till jobbet.

    Älskar helger och ledighet också, men ser det inte som speciellt utmanande att jobba 5 dagar i veckan

     Helt rätt håller med

    Man lär sig/gör det bara. Det är en del i att växa uppnosig vara vuxen, inget konstigt.

    Man vänjer sig med åren!

     Jag vande mig inte. Startade eget istället, så att jag kan jobba när och var jag vill. Livsomvälvande att slippa sitta i bilkö, kunna handla eller träna utan massa folk, göra utflykter på en onsdag och aldrig behöva be om ledigt för att gå till doktorn.

     Avskydde 8-17.

      Men egenföretagare jobbar ju dygnet runt säger de…

      Beror ju dock på vilken bransch man är i. Skulle aldrig kunna starta eget för måste ”bli nådd” 8-17 i alla fall av kunder ? vad startade du eget inom ?

       Jag arbetar med SEO och content writing 🙂 Väldigt långt från min gamla karriär och min utbildning, men trivs mycket bra.

       Obs, content writing är inte samma sak som att vara influenser, även om ordet content lätt får en att tänka på just influencers.

    Jag har ett rolig jobb! Dock känner jag ingen som jobbar 08-17.
    Men gillar mer att jobba än skolan!

  Påfrestande? Snubben har ju valt de själv… ?

  Tycker inte ett dugg synd om honom.

   Håller helt med.
   Lagen om sådd och skörd gäller för alla.
   Han borde ju dessutom kunna välja att ta ledigt/sjukskriva sig om det blir för mycket, plocka in vikarier/ersättare.

   Sen tycker inte jag detta låter så himla farligt heller? Reser man mycket blir det såhär ibland och har man 24h på Arlanda sover och jobbat man nästan alla dom om man är rik som han och har hotell.

    Ja det är väl bara att ta in på ett hotell där och sova, jobba, äta, chilla eller vad man nu brukar göra på sitt dygn?

  ”…återigen tycka riktigt synd om mig själv.” Åh hans paradgren. 🙂

  Vad är det för utredning han pratar om?

   Spökjakt ?

  Stackare som blir tvingad till allt detta….

  Det är som att vissa människor ser det som lite fint, eller ett mått på framgång typ att vara (eller åtminstone påstå sig vara) stressad.

   Också märkt av detta. Ofta de som skrattar lite överlägset och säger ”Äta frukost? Nä det har jag inte hunnit sedan jag var gymnasiestudent hihi! Prioriterar ju karriäääären…”

    Och ”Ja, det här året hade jag faktiskt en hel dags semester”

    Medan på andra jobb kan man sitta med orimligt många arbetsuppgifter och en chef som säger åt en att ”prioritera” men det går inte att prioritera för det är människor det handlar om.

    När man kan välja sina egna arbetsuppgifter och sitt eget schema får man kanske helt enkelt skylla sig själv ibland.

     Jag arbetade på en väldigt underbemannad förskola i Malmö tidigare. Väldigt stora barngrupper och många barn i varje grupp med särskilda behov. Enligt en undersökning som gjordes pratade 2% av barnen svenska hemma, vilket så klart krävdes extra insatser av oss i personalen med svenska som modersmål. Samtidigt åts all tid upp av möten med specialpedagoger, soc, barnrehab osv osv i all oändlighet.

     Enligt rektorn handlade det inte alls om underbemanning, hög sjukskrivning eller för stora barngrupper, utan att personalen helt enkelt behövde prioritera bättre. Vad som skulle prioriteras bort framkom aldrig. Heller inte vad som skulle prioriteras högre än barnens välmående, säkerhet och utbildning…

      Tänk om föräldrar visste att på många förskolor så är det så idag att så länge man inte tappat bort nåt barn eller att nån skadat sig hyfsat allvarligt så är det en bra dag. Allt handlar om att släcka bränder hela tiden.

      Rektorn kunde gott ha prioriterats bort i det fallet.

    Läste nyligen en kommentar som löd typ
    ”haha, 40 timmar i veckan? Det jobbade jag på mitt första deltidsjobb. Vi kan snacka igen när du har jobbat över 80 timmar i veckan i flera år.”

    Tell me you don’t have a life without telling me you don’t have a life, känner jag. Men om man hatar sin familj och aldrig vill sova låter ju 80-timmarsveckor toppen.

     Tror det kan vara det att man är så jävla viktig och oersättlig. Allt rasar om man inte är där med sin kompetens hela tiden.

      ?

       Jag önskar alla självförtroendet av en medioker ”det är semester att jobba bara 40 timmar i veckan” – person.

     Det är ju lagstadgade med 40h/vecka, att man jobbar 80h/vecka är ffs brott mot arbetstidslagen! Inte jätte smart att skryta med det, eller ?? Det ser inte bättre ut med att också ”skryta” om att man har gjort i flera år, tycker personligt att man är helt blåst att man har tillåtit det! En sak om man är egen företag men som anställd är jag inte imponerad av.

      Det finns många lagar inom arbetsrätten som inte följs. 🙂

     Känns det inte lite omodernt att skryta om hur mycket man jobbar.
     Anpassa arbetsmängden efter tiden och tacka nej om tiden inte räcker.

     Jag är konsult och väldigt efter traktad på arbeta marknaden och jag jobbar bara 37 h i veckan. Lyssna inte på dom som säger att dom tjänar du eller så det är oftast dom som tjänar minst…. Varför hålla på och skryta och trycka ner andra ?

  Har det slutats med 05:30 inläggen?

   Stod i ett inlägg ganksa nyligen att morgoninläggen är pausade under en tid framöer.

    De är tillbaka i morgon! ?

  Vad råkade han och lunabelle ut för ?

   Skulle precis fråga samma sak ?

  Det där är inte alls inspirerande utan blir bara stressad över att han kommer hamn i väggen eller att kroppen säger ifrån på annat sätt och blir sjuk

  Han kunde väl checka in på hotell under de 24 timmarna på Arlanda och sova, duscha, vila etc? Drog han runt på flygplatsen i 24 timmar och väntade på ett flyg så får han verkligen skylla sig själv. Töntigt inlägg av honom.

   Exakt min tanke! Bara jag som tycker 24h på Arlanda låter som en semester i sig? Spec om man är rik som han!

    Flygplatser är ju högljudda och jobbiga. Men har man pengar kan man väl betala för en sån där VIP-lounge eller vilorum eller nåt? Har aldrig varit på just Arlanda, men det brukar ju finnas möjlighet att både duscha och vila.

     Finns också tre hotell i direkt anslutning till terminalerna…

      Ibland kan det ju dock vara svårt att checka in på hotell och sova, om flyget är försenat och man sitter och väntar på uppdateringar och tider som ständigt flyttas fram någon timme i taget. Men om de nu tog nästa flyg dagen efter så antar jag att de checkade in någonstans? Framgår ju inte av historien och man ser framför sig någon som sitter på en bänk vid gaten men får känslan av att det inte var så det gick till. Då hade han nog skrivit det.

       Fast det är väl därför rest and fly finns på Arlanda?

  Camilla kan inte du skriva om den kvinnolunchen på kvinnodagen som Andrea Hedin höll i och enbart bjöd in vita, unga influencers till? Bla Johanna Bladh, Ida Nordfors, Sigrid Bernsson, etc. Målet var att prata om kvinnors framtid dock var det 0 representation där. Se bland annat kommentarerna under Andrea Hedins och Johanna Bladhs inlägg samt kandisarkommenterars story! Intressant!

   ??

   Hur vet du att inte fler representanter bjöds in? Det kan ju vara så att icke normativa inte brydde sig om att delta. Försök inte göra en höna av en fjäder.

   Hur många icke-vita influencers finns det att bjuda in?

   Joanna Swica var också inbjuden och är typ den enda som var något kritisk i sitt inlägg och pratade om den obefintliga agendan på story och hur hon hade ifrågssatt det.

   Så satans pinsamt! Vad har Johanna Bladh gjort för världen? Spyr på hennes sparka in öppna dörrar-feminism.

   Jag ammade på Ica. Så GALET och TOKIGT.
   Jag har en valk på magen (om jag lutar mig framåt). Så MODIGT.
   Jag har mens ibland och tre hårstrån i en armhåla. Ännu MODIGARE

    Och hur hon blockar när hon får kritik ?.

  24 timmar på Arlanda låter som en skön semester. Ungefär som förlossningen med barn 2, ojoj vad mysigt med epidural, tv och en godispåse. Hann se 3 avsnitt av en serie utan att bli avbruten!

   Låter fruktansvärt, haha. Men skönt att du var nöjd.

  Amatör. Det fattar ju alla att i ett pressat schema måste det finnas marginaler. Men vissa behöver lära sig den hårda vägen.

   Tyvärr kan man inte planera allt i livet och ibland kör det ihop sig. Tycker nog ändå att man kan få klaga vid dessa tillfällen (oavsett hur mkt pengar man har eller inte, ser inte hur det ens är relevant).

    Han gnällde ju om samma sak för nån vecka sen. Kanske läge att faktiskt kolla över schemat och även bolagen han flyger med då de verkar krångla rätt rejält. Dock intressant att han för nån månad sedan mådde sååå dåligt och skulle dra ner på det mesta och nu jobbar mer än vanligt igen.

     Ja kanske är det hans eget fel, kanske inte ?‍♀️ Hoppas att han själv inser vad han eventuellt behöver ändra på isf. Tycker bara att det känns onödigt hård att racka ner på någon som verkar ha en jobbig period. Hur hjälper det liksom.

     Men vädret och snöstormar i Mars är svåra att ”prioritera bort”! Är du själv synsk?

  Bara för man är rik betyder det inte att man inte har bekymmer som alla andra! ? Folk är så märkliga här!!

   Exakt. ”Du har pengar så du har inte rätt att må dåligt” ungefär. Vi behöver inte fler stigman kring att inte må bra ???

   Fast är man rik finns det mer bekväma alternativ att välja på. Stor skillnad.

    I vissa fall ja men långt i från alltid.

  Jag kan ändå känna igen mig i viss mån och faktiskt tycka synd om honom. Att leva ett ”vanligt” liv med autism är påfrestande och jag tror inte att folk förstår hur svårt det stundvis kan vara. Man har passionen för att sitta med sitt intresse dygnet runt samtidigt som hjärnan ständigt går på högvarv, och ofta förstår man inte att det blivit för mycket för ens det kommer som en bomb. Dessutom får man lägga extra mycket energi på att faktiskt fungera ”vanligt” trots sina svårigheter. När man konstant måste pressa sig själv utöver sin gräns så blir det otroligt svårt att se vad som är för mycket. Sen förstår jag absolut att det kan låta rent av dumt om man inte upplevt det själv men tro mig, det är svårt.

   Ja, majoriteten av personer med autism (ca 80 %) har problem att arbeta. Det säger något om hur hindrade autism kan vara. Jag tror inte personer utan autism kan förstå den stress som personer med autism har. Det blir bättre med vissa strategier, men stressen finns alltid där ändå. Autism går inte att behandla bort.

    Isf är det urbota dumt att planera in så mycket på en gång.

     Så sympatisk

     Jag tror du kan ha missat precis hela budskapet.

      Du skriver som om att du anser att autistiska är efterblivna.
      Det om något är osympatiskt.

       Jag är själv autistisk och har högre IQ än medianen så mig veterligen behöver autism inte innebära att man är dum.

       Jag som skrev att din kommentar var osympatisk är en annan person. Det är den enda kommentaren jag skrivit i detta kommentarsfält.

       Mentala funktionsnedsättningar är inte så himla lätta att hantera som du får det att framstå, de kommer till uttryck på många olika sätt och att inte veta var ens gränser går kan vara en av dem. Hur enkelt och rationellt det än tre sig för en annan kan den med svårigheter (trots normalbegåvning) vara helt handfallen inför något som för andra är lätt åtgärdat, typ uppfattningar om tid, arbetsbörda och att komma igång med saker. Svaret är inte alltid ”ta inte på dig så mycket bara”, för det är inte alltid så bara, och ofta kan energier komma som ”allt eller inget”, och man liksom tvingas fånga vinden när den kommer, liksom, annars blir man kanske liggande i soffan i åtta veckor.

  Men det är väl dags att inte ta på sig så mycket då. Vad är problemet? Han har all möjlighet att välja vad han vill här. Boka inte flyg, åk inte till flygplatser, stanna hemma och var med familjen och skaffa en hobby på hemmaplan.

  Han måste inse att han måste inte synas överallt hela tiden. Lägg ner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.