Sandra Beijers erfarenheter av bloggportaler

Bildkälla: STELLA Pictures/Ida Åkesson

En gång när min blogg låg på en annan stor plattform bad de mig att fixa en ny header.
Något modernare, sa de.
I fix, sa jag.
Jag frågade om plattformen kunde bekosta fotografen. De blev perplexa.
[…]

En gång fick jag ett mail av en plattform jag bloggade för. I mailet stod att från och med nästa månad behövde jag göra minst två samarbeten i månaden. Jag ringde upp.
Är det inte lite baklänges tänkt?
Hur menar du, frågade de.
Ja, vad händer om ni inte säljer in kunder som jag vill jobba med?
[…]

Alldeles i början av min bloggkarriär då min statistik plötsligt sköt i höjden och jag fick betalt per sidvisningar, läste jag en dag i tidningen att plattformen skulle ta bort alla sina bloggares löner.
Jag ringde upp. Jag fick komma på ett möte.
Den stora viktiga chefen satt på kortsidan av ett långt konferensbord och log mot mig när jag kom in.
Det är fult att bry sig om pengar, sa han till mig. Varför bryr du dig om pengar när det finns sommar och musik ?
Jag var tjugofem år men jag vet inte hur gammal han trodde att jag var. Fjorton? // Sandra Beijer

Sandra Beijer har skrivit om sina erfarenheter av bloggportaler genom sin karriär som bloggare, och hennes inlägg är en riktig visdomspärla.
Det är så uppfriskande med en influencer som både uppvisar integritet och har insikt om sitt egenvärde samt vet hur man vårdar ett personligt varumärke.
Just exempel två tycker jag är extra intressant, där Sandra sätter ner foten mot att jobba med vilka företag som helst som plattformen säljer in.
Sandras ifrågasättande möttes av ett ”Då får du tacka ja till de vi har, svarade de. Det förstår du väl. Det måste du väl ändå förstå” och erbjöd sedan Sandra femtontusen kronor på faktura för ett företag som sålde färgglada mobilskal.

Nota bene, nya och aspirerande influencers.
Förlorad trovärdighet som marknadsförande influencer är svår att återfå.

39 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jotack vi vet att du är för fin för färgglada mobilskal. Du är ju författarinna (läs bloggare, flunsa)

   Hon är så tråkig och pretto som fa-an.

   Det är väl toppen med folk som vet värdet av sitt varumärke och inte gör reklam för vilken skit som helst? Det är väl det man vill ha, i kontrast till alla som kränger ”världens bästa” grej åtta gånger i veckan?

    Det är något med hur hon gärna sparkar nedåt tror jag? Ok om hon vill nicha sig genom samarbeten med mer kvalitativa prylar, men varför skriva nedlåtande texter om det? Låt dina handlingar tala. Nu blir det nästan som att hon talar lite Von Oben även till köparna av mobilskalen. Hon har även väldigt många följare som stödjer henne men trots detta så förlöjligar hon ibland någon enskild kommentator och gör en grej av det, och då behöver det inte ens vara något allvarligt den personen skrev. Kan vara något lite korkat eller kanske ett råd.

     Men alltså ”sparkar neråt” vettefan om man kan säga så om andra influencers. Det är ingen arbetarklass vi pratar om direkt.

      Hennes mamma har producerat skit och gjort sig förmögen så. Sandra lutar sig gärna mot den statusen och name droppar vilt. Men om någon annan flunsa från en svensk småstad vill göra samma resa så är det sjaskigt enligt Sandra.

       Är detta något som Sandra sagt/visat? Eller är det dina fördomar om Sandra? Jag tror att det är det senare…

        Det är helt okej med mig om du inte tycker likadant. Jag behöver inte ens insinuera något om dig som person.

       Vem är hennes mamma?

   Tänk vad olika man är. Jag läste det inte alls så, som att hon tycker att just hon är för fin för att göra reklam för mobilskal. Jag läste det mer som att , här är en kvinna som inte går med på vad som helst. Befriande!
   Hatar när influencers gör samarbeten som de uppenbarligen inte har nått intresse av.

   Tycker Sandra är befriande , hon försöker inte vara alla till lags. Älskar att hon skriver med en speciell ton.

    Ja ton har hon onekligen. Och slutknorren brukar vara att hon är smart och förstår bäst.

     Hon är ju smart !

      Nja

     Jag är också smart och förstår bäst, men jag lyckas inte alltid uttrycka det i ord

      Äh jag tycker det är befriande med lite smarta influencers! Tycker inte alls att hon vill ge intryck av att vara förmer än andra. Kanske ligger hos läsaren själv isåfall ?

       Sandra är inte direkt smart. Hon har ofta feltagningar på situationer, medelmåttiga texter och kan inte uppskatta vad två och en halv meter är. Men hon har kontakter och en viss trulig ton som några tusen läsare tydligen gillar.

  Sandra Beijers ”gulliga flickan” fasad har numera rämnat och det med råge!
  Efter att ha följt henne (med nöje) sedan början har hennes fulsidor visat sig mer och mer. Hon framstår som en rent ut sagt vidrig person med allvarliga mobbartendenser.

   Kan du komma med exempel till oss som inte är så insatta men intresserade?

  fattar inte, tänker hon har gjort rätt

  Har aldrig fattat grejen med henne. Så ointressant människa.

  Jag fattar inte ovanstående kommentarer. Oavsett vad man jobbar med så är det viktigt att veta sitt värde och inte ta vad skit som helst. Att som bloggare inte jobba gratis är för mig givet. Man ska inte behöva betala för att göra reklam för ett företag. Den kostnaden ska företaget ta.

   Men andra ska betala henne för den extra stora profiten hon la på en välgörenhetsmatta?

    Vad menar du nu?

   Ja tänk om det blir så nån gång i framtiden. Att alla uppskattas och får
   den lön som man ska ha för sitt jobb. Något man tycker ska vara självklart. Att det år 2023 fortfarande är så att fast kvinnor och män gör samma arbete får män mer i lön. Horribelt.

    tror det beror på att kvinnor är mer tillmötesgående, medan snubbar som ser sig vara bättre än andra fnyser och drar oftare

    hur borde man annars göra utan löneförhandlingar? om alla får samma lön leder det till lathet tror jag (varför jobba hårdare), snarare än att folk visar framfötterna

  Bara jag som reagerar på hur mycket utrymme Sandra Beijer får i denna blogg? Hon är ju en väldigt liten influencer med under 50 000 följare. Det finns många stora influencers med närmare miljonen följare som inte får en bråkdel av uppmärksamheten.

  Det finns många lika stora influencers som aldrig har varit nämnda vid namn i denna blogg, som är betydligt mer intressanta. Sandra känns väldigt brydd om sin egen image och posar så otroligt ocharmerande på sina bilder att man helst bara vill scrolla snabbt förbi.

   Va, gillar du inte en snörpig uppsyn på dina hemma hos reportage? 🙂

   Hon har ju en av landets största (och första) bloggar!

  Och jag tycker att hon skriver fantastiskt bra! Hennes texter om att bli dumpad, herregud. Tycker också hon verkar leva väldigt intressent liv , gamla stan , berest , bo utomlands i perioder , äta ute med barnet , öppenhet kring det jobbiga med att ha barn. Gillar ärligheten.

   Det är ju bara det att hon tycker att politiker ska göra det svårare för andra att flyga och vara beresta 🤔

    Måste man blanda in politik i allt

     Lite kul ändå att hon röstar för något hon inte själv vill leva efter.

      Blev det tråkigt i Flashbacktråden?

       Det kan jag ju fråga dig med tydligen?

  Är det bara jag som tror att ELLE håller på att banta sin bloggkostym? En efter en slutar, eller minskar ner på antalet inlägg per vecka. Kanske har de löneförhandlat med Sandra så att detta är en passivt aggressiv pik till dem att de inte ser hennes värde?

  Spekulerar bara…

   Hon är ju dock en av få bloggare som faktiskt bloggar.

   Min första tanke var faktiskt att inlägget var lite random och kändes riktat mot någon/något. Som ett diffust men specifikt inlägg på Facebook. 😅

   Undrar om HanaPee, som inte uppdaterat sen i höstas, får betalt av Elle trots att hon nuförtiden bara kränger saker på insta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.