House of the Lindholms

Elias Lindholm och Annica Englunds nya hus i Sverige börjar ta form. 600 m² modern villa med stora fönster mot havet, med tillhörande magnifik utsikt. 
Precis som många andra husbyggen – Villa Wahlgren och Lundellhuset – så har även detta ett eget Instagramkonto, @houseofthelindholms med 16 200 följare i skrivande stund.

Huset byggs på en tomt där det redan står en gul villa, som verkar ha fått stå kvar.
Det delas en hel del bilder på bygget av den här lyxiga kåken, så är man intresserad av sådant så är kanske det här ett konto att följa? Arkitekten för bygget är Ross Arkitektur & Design

Det senaste inlägget visar hur huset kommer se ut när det är färdigt och även de olika ritningarna. 
Arkitekten ska ha intervjuat Annica och Elias i flera timmar innan han satte igång och skissa, för att få veta mer om dem, och för att ta reda på deras behov för det nya hemnet.

Vad tycker ni om bygget, och gillar ni att följa sådana här konton? 

109 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ägde inte Elias tomten innan han träffade Annica?

   Ja lite märkligt också att instagram-kontot heter House of the LindholmS när det bara är en Lindholm. De är ju inte direkt gifta… Undrar vad Annica har för deal i det hela.

    Förlovade sig ju nyligen så tanken är ju förmodligen att dom ska bli ”The Lindholms”.

     Ja fast om de gifter sig och sen gör slut så har hon inte rätt till fastigheten eftersom den införskaffades innan.

      Är det verkligen den nivån man ska lägga sig på? Vad kontot heter baserat på att dom kanske kommer göra slut nån gång?

      Herregud slappna av lite

      Vet inte vad för lagstiftning du hänvisar till här men det stämmer verkligen inte.

      Fast det stämmer ju inte alls, det gäller bara om han skriver det som enskild egendom som ska undantas giftorättgods.

      Det gäller sambos och inte gifta. Vi får väl hoppas att han den dagen skriver äktenskapsförord.

   Jo han hade två sjötomter med hus.

    Vårt lantställe ligger fem minuter därifrån på samma sträcka. Det är en fin tomt de har! Däremot tycker jag inte att arkitekturen passar så bra in där, men det finns flertalet hockeyspelare som köpt och renoverat där längs kusten som också kör på ”ultramodernt”.

     Ja man är väl varken begåvad eller har kulturellt kapital som hockeyspelare, då blir det vräkiga moderna villor.

   Han äger allt, dem kommer göra slut för ingen i Gävle gillar henne och hon gör allt för att få uppmärksamhet. Inte ens hans familj gillar henne

    Jag förstår inte såna här kommentarer. Det känns som om de är helt skrivna för att såra. Känns det verkligen bättre att säga något sådant här?

    Herregud vad barnslig kommentar, är du 12 år?
    Man är väl inte tillsammans för att ens hemby och familjs skull?! Låter så otroligt inskränkt och avundsjukt att säga att ”ingen i Gävle gillar henne”. Vad är det för hemsk plats Gävle är.

  Jag tycker väl att bygget är onödigt då den gula villan på tomten redan finns, och är stor nog för att vara permanentboende. Sen tycker jag inte att det nya huset passar in bredvid heller, stilmässigt. Och till sist så behöver ingen en villa på 600kvm, så det blir bara så löjligt att ha det som ett argument. Man kan bara säga att man vill ha ett skrytbygge.

   Usch, tycker jag. Vår fina svenska skärgård som förstörs med dessa byggen.

   Själv gillar jag trävillorna mer à la Sandhamn mm.

   Hoppas att det gamla pittoreska kommer tillbaka.

   Det gula huset ser mysigt ut!

   Jag har för mig att dom inte fick lov att riva/göra om den gamla bostaden så som dom ville.
   Och att man inte får bygga i äldre stil i området (tyvärr). Varit artiklar om det i lokaltidningen (bor i Gävle).

    Inte bygga i äldre stil? Det låter så märkligt.

     Lite slarvigt uttryckt av mig, urklipp från Arbetarbladet kring riktlinjerna för byggnader i området.

     Nya bostadshus ska inte efterlikna äldre sommarvillor. Särskilt tornutbyggnader och utsmyckande snickeridetaljer ska undvikas.

     Ska tillägga att jag är inte helt påläst kring vilka regler som gäller där och hur dom ev förändrats (tyvärr inte aktuellt att flytta dit själv – lite för dyrt ?), men det har varit en del skriverier i tidningarna pga det här bygget och Bäckis hus.

      Det där var inte bättre skrivet. Stycket i mitten är utdrag ur Arbetarbladet.

       Haha skrev ju personen att det var också ?

      Står ju också att man inte får bygga vita moderna hus med svarta tak, vilket detta verkar vara

   Jag hoppas innerligt att det gula huset får stå kvar – fastän det inte alls ser ut att höra ihop med det nya huset (som jag tycker är rätt fult och vräkigt, men det är ju inte jag som ska bo i det, så…). Det gula huset ser ut att höra till platsen, det är jättevackert.

    Ja, dom får inte riva det

    De fick avslag på rivningsansökan

   Håller med. Perfekt exempel på när ”money can’t buy taste”, tyvärr. Fel hus på fel tomt. Hade funkat typ i LA någonstans (men 600 kvm är fortfarande sjukt onödigt oavsett var det står). Och jag gillar Annica så ingen behöver kalla mig hater eller avundsjuk ? Skulle själv välja en gård lik den Kenza köpt – superfin!

   Eyesore! Skitfult, pråligt, passar inte in i miljön.

  Skiter fullständigt i deras hus. Skulle aldrig få för mig att varken titta eller följa.

  Hur i hela friden gick det där bygglovet till?

   Och är dessutom ett ypperligt exempel på att mycket pengar inte nödvändigtvis innebär god smak… ? groteskt!

    Fast god smak är ju individuellt. Man ska väl välja en stil man själv gillar och inte gå efter vad andra tycker.

   Man kan begära ut handlingar från kommunen om man vill veta.

   I Gävle får alla hockeyspelare bygglov. Andra invånare är inte kommunen lika pigga på att ge bygglov åt tyvärr.

    Bäckis blev väl precis nekad sitt bygglov för båthuset ??‍♀️

  Skulle hellre bo i det gula huset som har lite charm ? antagligen ett gammalt hus som inte får rivas.

  Har lite svårt för att se att de lever i ett så totalt överflöd när det finns människor i skrivande stund som knappt klarar att köpa näringsrik mat i Sverige. Tycker att de kan hålla det för sig själva, har man inte råd utan att spackla upp det överallt för spons kanske man ska avstå ett sådant bygge.

   Instämmer till fullo, i synnerhet som pengarna (fullständiga fantasisummor om du frågar mig) främst kommer från att spela ishockey. Har så oerhört svårt att förstå hur en sport kan generera sådana mångmiljonbelopp. Tror jag läste nånstans att han tjänar närmare 50 mille per säsong? ?

  Personligen tycker jag det är roligare att följa konton som tar tillvara på gamla hus med hjälp av research och återbruk.

   Håller med! Älskar Husdrömmar men tycker det är tradigt när folk bygger nytt. Älskar dock varsamma renoveringar!

  Ett hus för deras behov? Vad gör de inomhus om de behöver 600 kvadratmeter?

   Sitter i varsin flygel??

   haha du tog min kommentar! ??? Tänkte exakt samma sak. Låter enbart som skryt i mina öron. Gillar inte alls sånt. Lilla Annica från Östersund har lyckats uppnå sin dröm om att bli Hollywoodfru (Hockeyfru snart men sak samma?) Och nej jag är inte avundsjuk. Är skrivet med lite ironi. Tycker dock fortfarande att det är löjligt att skriva ”ett hus som uppfyller VÅRA behov” om en 600+ villa!

  De förstör ju omgivningen! Området ser ut som en svensk idyll med gamla fina villor, så bygger de det där huset som passat bättre i LA. Brukar det inte finnas regler på att hus måste ”passa in” i området?

  Underbar tomt!

   Tänkte också direkt på LA när jag såg huset? hade smält bra in där, men inte i en svensk skärgård.

  Roligt hur olika man kan vara! Det gula huset tycker jag ser ut som ett riktigt drömhus medan deras modell endast ger mig ångest (fönstertvätt blir ett mardrömsprojekt!). Min familj på tre klarar oss mer än ypperligt på 90kvm ?

   De kommer garanterat inte tvätta fönsterna själva ?

  Det är säkert ett jättefint hus när det står klart. Att vilja bo i ett akvarium övergår dock mitt förstånd. Tycker det verkar jätteotäckt att inte kunna ”gömma sig”. Ibland vill man ju bara lufsa runt i sin sletna morgonrock med håret i fultofs. I liknande hus känns det som att vara i ett skyltfönster. Med deras utsikt- havet – blir det kanske i te detsamma som för akvariehusen i vanliga bostadsområden.

   Jag tänker på typ Scream. Är inte scenen i början i ett hus med jättefönster. Jag vill kunna gömma mig och blir även rädd som fan av såna fönster ???

   Det blir även sjukt varmt med stora fönster på sommaren

   Jag har tva pyttesma fonster dar vi bor och tycker det dar ser ut som en drom. Fordelen med nastan inga fonster ar ju att det iaf blir backmorkt nar man ska sova, nackdelen ar ljusinslappet pa dagen. Drommer om att vinna jackpotten pa lotto har och kunna bygga ett gulligt litet hus med stora fonster pa nedervaningen, dock inser jag ju att hundarna skulle lamna nosavtryck overallt och att det kanske inte skulle vara sa himla praktiskt anda.

  Smakfult.

  Jag tycker att Matplatsen har den absolut fulaste klädstilen i Sverige. Alltid gör hon reklam för lågpriskedjor och kläderna hon visar skulle jag inte ha på mig om jag fick betalt.

  Man skulle kunna använda henne för att göra reklam MOT fast fashion.

   Molly Sandén vinner den tävlingen.

  Jag tycker huset är fint! Däremot behöver man ju typ 2-3 anställda 24/7 för städning av huset. Vem orkar städa 600 kvm!?!

   Tycker också det är fint. Det är klart de köper städhjälp, nanny har ju Annica tidigare sagt att hon ska ha också. Hennes mål för ett antal år sedan var att bli ”Hollywoodfru” sa hon, och nu är hon där och får detta stora hus så hennes mål och dröm blev sann. Kul.

  Gräsligt vulgärt!

  Det lustiga är att Elias ju har ett hus till med sjötomt där de bott senaste somrarna. Det huset tror jag är mycket större än det gula och knappast för litet för en barnfamilj. Jättestor tomt och fint läge. Förstår inte varför man ska bygga ett sjukt fult hus när de redan har fräscht och lyxigt boende. Såna där hus passar typ in i Florida eller områden med andra lyxkåkar. Inte bland fina trähus

   Det är det gula huset som han och Annica har bott i tidigare när dom varit i Sverige.

    Nej de har bott i ett vitt hus på en helt annan tomt

     Då måste han ju äga det gula huset också annars hade dom aldrig fått ett bygglov för att bygga ett så gigantiskt hus så tätt inpå.

      Ja, dom äger båda. Fick inte rivningslov på gula så det är därför som det står kvar

   Tänk att äga två hus med sjötomt… förstår att Annica föll för honom hehe.

    Frågan är vad han föll för hos henne…. I really Dont see it. Alltid tycker hon verkar gnällig, tråkigt och lite korkad. Söt men inte snygg. Och pytteliten. Undrar hur hon charmade honom!

  Jag tycker det är jättefint, skulle älska att bo där.

   Samma här!

  Var i Sverige är detta? Han kommer från Gävle, eller hur?

   Det är i Gävle, Norrlandet/Bönan typ

  Hon borde sluta använda talspråk när hon skriver.

  Jag bor på 96 kvadrat och tycker att det är onödigt stort. (Hade flyttat direkt om jag hittat en billigare.)

  Är det ute i Bönan vid Bäckis?

  Nej men gud , det kommer ju se fruktansvärt ut bredvid det gula huset och i den sortens miljö !?!? Detta är inte i bergen i LA lixom .

  Ross& Co är inte kända för sin fina arkitektur precis. Svårsålt och brackigt.
  När pengar inte kan kan köpa god smak…

  Har de behov av 600 kvm verkligen, väl tilltaget. Skrytstort men fint. Inte illa med sjötomt.
  Tänkte på Villa Wahlgren, Pernilla har väl sagt att det inte är samarbete men ändå så är företaget som inrett fortfarande där och fotograferar och byggföretaget hade stor fest i huset med alla leverantörer och de gav Pernilla och Christian present och julklapp – brukar väl knappast gå till så i vanliga fall menar jag hehe. Självklart och uppenbart så är det samarbete med både byggföretag, inredarna, fixarsnickaren m.m.

  Gillar att följa renoveringar och byggen, älskar att se housetours fast det görs inte så mycket nuförtiden tyvärr. Mer housetours!!

   Takläggarfest kan jag tänka mig att man har även på ett sånt bygge. Kanske inte i hos Svensson men det är ju inte ett direkt vanligt hus som hon har.

   Och apropå 600m2.. han kanske behöver en rink ??‍♀️?

  Älskar huset ? blir så jäkla avis när jag ser såna här hus och tänker att jag måste se till att bli superrik så jag har råd med ett liknande hus.

   Träffa rätt kille

   Om hon kan träffa en så rik kille (snygg och verkar snäll dessutom), så kan nog dom flesta det. Är en gåta varför han valde just henne till partner. Han hade kunnat få vem han vill!

  Jag blir mest bara avundsjuk faktiskt (sagt med glimten i ögat). Trivs jättefint i min hyresrätt, men det är trångt och (utan att vara i behov av 600 kvadrat) så skulle det vara skönt med något större.

  Men jag har inte alls det kapitalet och kommer sannolikt aldrig att få det. Bara att acceptera sin lott i livet. Jag har också arbetat hårt, utbildat mig osv men det är så här det blev och det kunde ha varit betydligt värre.

   Samma här! Haha sitter just nu i min lägenhet på 25 kvadrat?? men ah.. vi har tak över huvudet iallafall?

  Två saker jag inte förstår här:
  1. Hur kan de få bygga ett så högt hus? Skymmer utsikten för alla grannar.
  2. Hur kan de få bygga så nära vattnet? Existerar inte strandskydd i Gävle?
  Någon kunnig inom bygglov som kan svara?

   Så länge du är en framgångsrik fd Brynässpelare numera NHL-proffs så struntar Gävle kommun i ovanstående punkter..

  Fruktansvärt! Förstöra det svenska vackra landskapet, vår fantastiska skärgård, med en sådan ful byggnad. Det är ju en inglasad bunker. Inte gjord med hänsyn till naturen och djurlivet utan gjord av total brist av hänsyn och känsla. Jag skulle inte vilja bo på en sådan plats mot betalning. Tacka vet jag vackra gamla skärgårdshus, de visste hur man byggde förr. Med mycket pengar kommer inte sällan dåliga beslut. När pengarna rullar in kliver ofta vettet ut.

  Roligare att följa huskonton med inriktning på minimalistiskt leverne. Vi alla behöver skala ner, 600 m2 behöver inte en kotte.

   Men om man nu äger en gigantiskt stor tomt så kan man ju bygga ett gigantiskt stort hus.
   Det är inte kusterna som ” förfulas” mest, kolla innerstäderna! Göteborgs betonglådor t.ex..fy f*n vad fult.

  Ladydahmer skriver på insta ”älskar amfetamin”.

   Inget förvånar mig med lady dahmer kolla bara på hennes namn : dahmer

   Den mördaren har riktiga offer på sitt samvete som lika gärna hade kunnat vara någon dahmer kände, nu är det ju inte det så då är det bara roligt att ha det namnet och beundra folk som mördar andra.. så verkar det ju som på henne iaf

   Lite roligt för hon är så PK och extrem i vissa åsikter och andra så är det bara ”jag gör som jag vill ni andra är bara töntiga”

    Lika gärna kunnat vara någon ladydahmer kände mena jag*

    Intressant att hon glorifierar en mördare som nästan bara mördade mörkhyade med, eftersom hon är väldigt anti rasism

    Vad ger dig uppfattningen att LD beundrar människor som dödar andra? På vilket sätt har hon gett uttryck för den åsikten?

  Riktigt fult. Måste kännas som att bo i ett akvarium på kvällen.

  Jag gillar att bo mindre, kanske är märkligt eller något men blir stressad när det är flera rum att titta igenom speciellt om man är ensam någon kväll och ska vandra runt i huset ? tycker lite mer minimalistiskt är enklare att sköta. Även om jag hade ett hus, men dom har såklart städhjälp å allt sånt så då är det ändå smidigare även med många rum kring allt praktiskt.

  Jag förstår inte varför du gör så mycket reklam för Annikas sidor dock cam, har för mig Annika innan sagt att hon inte ens gillar bloggbevakningen ändå så verkar du nästan gulligast mot henne av dom alla även fast hon gjort sånt som pyramidspel m.m vilket du brukar tycka är oförlåtligt

  Kommer ihåg när Bäckis byggde sitt hus därute, ett stort skrytbygge som inte alls passade in i omgivningen.

  Det här är precis likadant, det där är ute vid ett fantastiskt område utanför stan(Gävle). Dessa nybyggnationerna förstör området och förfular kusten.

  Googla Bönan, Gävle så ser ni ut det ser ut runt omkring.

  HELT SJUKT att inte vilja bo i det underbara gula huset och istället bygga den där glaslådan a la Hollywood. Alltså förstår mig inte på vissa människor

  Tycker det är intressant att de ska ha hiss i huset. Praktiskt absolut men har aldrig hört om ett privatägt hus har haft det innan

  En annan kan ju bli litet avis. Inte på huset, men på att strandskydd och andra regler inte verkar gälla alla. Försöker köpa en liten plätt av grannen så att vi med gott samvete kan parkera bilen sommartid. Tyvärr inte möjligt enligt Lantmäteriet och Miljöenheten i kommunen. Detta p.g.a. strandskyddet och allmänhetens rätt att ta sig ned till vattnet. Nu vill nog inte allmänheten gå just genom björnbärssnår och sly för att komma ned till vattnet. Betydligt enklare att använda den fina väg som går strax bortanför. Och vattnet är inte inom synhåll öht.

  Häftigt hus! Skiljer sig verkligen från andra nybyggen vilket jag tycker är kul ?
  Kul för dom att dom kan bygga sitt drömhus! ❤️
  Tycker det låter som många lite avundsjuka människor här inne ?

   Om du hade besökt Bönan som är ett gammalt sommarstugeområde hade du kanske förstått att deras hus avviker. De stora villorna där är grosshandlarvillor som direktörerna på Gevalia mm hade som sommarbostäder. Annars är det vanliga små sommarstugor.

  Ovärt att bygga ett sånt dyrt hus i Gävle?! De kommer ju aldrig kunna få tillbaka ens en bråkdel av pengarna. Inte för att han uppenbarligen är i behov av pengar men lite synd att göra en investering som inte alls är lönsam kan jag tycka

   Man spenderar pengar på sånt som gör en lycklig. Allt handlar inte om att göra någon vinst.

  Personligen tycker jag huset är SÅ häftight! Jäkligt snyggt!

  Sen blir jag lite full i skratt när jag tänker på när Marcelo dumpade henne och hon trodde hela livet var over and out…
  Hon kunde inte fått det bättre 😀
  Never give up! Och tro för sjutton ALDRIG att ditt liv är ”över” pga att en kille dumpat dig <3 Något bättre väntar alltid.

   Fast att tro man ska hamna i samma liga som henne är ju lite absurt. Åren går och att träffa en kille som är rik är långt bort då man inte ens umgås i sådana kretsar…

   Sjukt hur 2 kan bygga och bo så stort och själv hyr man en lgh o kommer aldrig kunna bygga ngt liknande, känns som ens liv e sjukt nada i jämförelse med dessa influencer…

   Enkelt att vara golddigger

  Åh vad jag hade velat bo med sådan tomt, med sådan utsikt och egen pool. Låt mig vinna pengar, mycket pengar, så jag också kan bygga <3

  Känner mig kluven. Det är ett häftigt hus och hade passat bra i SVTs Husdrömmar. Samtidigt tycker jag att det är ganska själlöst och inte så ombonat/mysigt.

  Blir dock arg för att regler kring strandskydd etc inte verkar gälla dem. ☹️

  Jag hade också velat köpa ett sånt hus.
  Hade velat vara lika rik som Elias. Men kan för allt i världen inte förstå vad han ser hos henne och varför han valde henne som partner. Hoppas att han är smart och har äktenskapsförord sen ?. Tror inte direkt hon bara är tillsammans med honom för honom. Hon hade aldrig valt honom om han tjänat 25.000 i månaden.

   Hon skulle aldrig vara tillsammans med en vanlig kille, hon klagar på Elias även om han ger henne allt

  Jag tycker att folk kan spendera sina pengar hur de vill.Det har varit många ihopflyttningar, separationer och skilsmässor bland kändisar och influencers. Tycker synd om alla hantverkare som sliter, och sen separerar de.
  En annan sak är ju dessa bostäder som helrenoveras , och blir själlösa.
  Sen är det viktigt att tänka på att det är stor skillnad på att vara sambo eller gift.
  Hade jag haft en förmögenhet så hade jag skrivit ett äktenskapsförord. Eller struntat i att gifta mig överhuvudtaget!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.