Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt i moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

636 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Du som hade en sambo/man som börjat hänga med en singelmamma utan dig, hur har det gått för dig? Har du pratat med din man? Hur reagerade han? Hur mår du? 💞

   Har också tänkt på dig! Hoppas att allt går bra ❤️

   I vilket öppet spår skrevs om detta?

    Förra helgen

   Ja, nyfiken på hur det gick där, berätta gärna. Hoppas att det gick bra med allting där.

   Det var jag! Vi har pratat ut och jag tycker att det gått bra. Jag har alltid varit välkommen att umgås med dom och han ville gärna att jag skulle vara med nästa gång. Det har blivit mycket umgänge eftersom barnen har roligt ihop och han klickar bra med henne men han har förnekat att han känner någon attraktion eller att det skulle kunna hända i framtiden. Och att hon ofta hör av sig till honom på dagtid, det verkar hon göra med många av sina vänner.
   Hennes personlighet är ganska ”på”/framåt.
   Så ja, jag ska försöka lära känna henne lite bättre och försöka lita på min sambo. Känns ändå skönt att ha fått ventilera hur jag känner. Tack för att ni frågar ❤️

    Nej fy. Släng henne. Sorry men hade aldrig. Du är ”välkommen” att hänga med ”dom”. Jisses.

     Är kanske inte så lätt att bara ”släng henne” om barnen är kompisar som vill leka. Kanske barnen går eller kommer börja på samma fsk också? Då är det ännu svårare att bara ignorera någon, vilket blir ett märkligt beteende också

     Varför ska man inte kunna ha kompisar av olika kön? Osäkra svartsjuka människor och förhållanden där man tror att man äger varandra är det man ska slänga bort.

    Vekt att du inte sätter ner foten och ställer krav.

    Stå på dig f*rfan!

     För att ens partner inte får ha vänner av motsatt kön? Ok.

    Sorry men du är allt för naiv. Det kommer hända något mellan dem förr eller senare

     Alla får göra som dom vill 🙂 Jag hade inte heller velat ha en sådan partner där du är välkommen att umgås med dom haha låter absurt. Är det för jobbigt för en partner att leva efter sorry då blir det inget för alla har olika personliga gränser 🙂 där går min och har aldrig haft problem med att faktiskt hitta många likasinnade. Lycka till ändå <3

    Går du på den skiten då är du jävligt naiv och godtrogen. Ingen av dessa två visar dig respekt. Dom umgås för att dom är intreserade av varann men det är ju toppen att skylla på att gillar varann och vill leka. Tjejen vill inte lära känna dig överhuvudtaget utan det är din man hon lära känna mer dock inte på en vänskapsnivå utan för ett förhållande bakom din rygg

  Blir aldrig förkyld! Däremot när alla i familjen åker på förkylning så får jag ont över ögonbrynet och i huvudet , någon som har samma ?

   Bihåleinflammation

   Blir heller aldrig förkyld (eller magsjuk) när resten är det, däremot kan jag få ont i kroppen och framför allt nacken, plus känna mig risig. Antar det sätter sig på andra ställen än näsan kanske? I mitt fall har jag skada på nacken, har du migrän kanske och förkylningen sätter sig där man är mest mottaglig? (Högst amatörmässig analys🙂)

    Tänker samma . Jag är en huvudvärksperson helt enkelt 🙈 har absolut både migrän och migrän med aura ibland också – jäkla gener!

     Vänta ni bara tills ni får förskolebarn 😂😂

      Jaja, vi vet. Det är alltid mest synd om föräldrar. Ni är tröttast och sjukast och har sovit två timmar sammanlagt på åtta år.

       Hahah. Men sluta jag sa bara att ni kommer inte undan. Inte ett dugg synd om mig. Det är självförvållat :p

        ”Tills”. Alla vill inte ha barn.

         Och alls vill inte bli sjuka. Vill man inte bli päron kan man säkert bortse från ovan kommentar.

          Man glömmer ju av här varför man ens kommenterar. Mygood jävla bittra surpuppor.

       Men hey, bitter? 😂

      Jag har varit förkyld EN gång sen min dotter började förskola för ett år sen. Dottern har varit sjuk säkert 15 gånger på samma år. Migrän däremot…..

      Har redan tack ! Men sitter på triumfkortet – är lärare :p . Jag drar hem sjukan till familjen ( men får uppenbarligen andra symtom själv)

      Haft förskolebarn, numer skolbarn och det har varit ungefär samma, bortsett från en influensa vi alla fick. Min man åkte på de vanliga förkylningarna, inte jag, mer bara, som sagt risig & nackont.

      Har 3 barn mellan 8-15 år. Jag o mina man har vabbat ca 30 dagar totalt, våra barn är ALLTID friska.
      En har haft magsjuka EN gång. Vattkoppor har alla haft men de dagarna är inräknade i de 30 vi vabbat.

  Vad tycker ni om offentliga toaletter som är för både män&kvinnor? Själv tycker jag att det otroligt äckligt. Jag som tjej sitter alltid ner och och gör mina behov, och med det så blir det inte nåt skvättande på toalettringen eller på golvet. Har man kjol/klänning/lång sjal eller vida byxor är det helt omöjligt att plagget inte nuddar golvet där kisstänk från de stående besökarna finns. Jag saknar tiden då det var helt uppdelat.

   Jag håller helt med dig!
   Tycket det är fruktansvärt äckligt när man går in på en toalett och ser hur det är kiss runt hela toaletten.
   Förstår inte varför det inte kan få vara uppdelat.
   Jag går aldrig på offentliga toaletter om det inte är dam/herr toaletter.

   Förstår inte varför inte män också kan sitta ner och kissa ? Eller sköta sig på samma sätt som kvinnor oftast gör?

    har nog med uppfostran att göra

    Fast skulle jag kunna stå och kissa utan att det rinner ner längs benet så skulle jag göra det. Så trevligt att inte behöva sitta med arslet där någon annans nakna bak varit eller lägga toapapper på sitsen.

     Men de som skvätter verkar ju skita blanka fan i att torka bort kisset från ringen sen ?

     Jag ska fan tvinga min son att sitta ner eller städa ordentligt efter sig.

      Haha detta! Jag har två pojkar, 3 och 7 och båda har lärt sig att torka upp efter sig. Ville de stå och kissa fine men då får de också lära sig att göra rent

       De som skvätter är säkert samma som också lämnar bajsspår efter sig i toan ( som man själv tar upp för att inte beskyllas som den skyldige 🙈)

        Varför är det oftast kvinnor som lämnar bajsspår efter sig?

    Tack och lov att alla mina tre söner sitter ner när dom kissar. Likaså min bror som är i 50-årsåldern, han tvingade även vår far sitta ner, för det var ändå brorsan som städade toan på den tiden dom ff bodde ihop.

   Mörker mest av det på biograferna. De totalt stinker urin och är alltid nerpisssde över både ring och golv. Jag hatar det verkligen med dessa hbtqvänliga gemensamma toaletter. På jobbet funkar det inte heller. Så grisigt när det är gemensamma, piss överallt även i handfaten, inte spolat och papper hela golven

    Ja utländska tvättar ju tydligen sin röv i handfatet om de skitigt, ute på restaurang osv

     Hur lyckas man med det?

      Man har inte vattenkannan till hands..

     ”Utländska”? Du fick dessutom in ”skitigt”. Träffar du ofta ”utländska” som tvättar sitt arsle i handfatet eller är det mer ”vad du hört”? Är själv ”utländsk” och har aldrig hört om någon som klättrar upp i handfatet för att tvätta sig på offentliga toaletter.

      Fast det har jag faktiskt hört från några syriska lagkamrater 😬 Är själv svensk men spelar med många utom-europeer.

      Skulle jag skrivit bajsa och rumpa istl, är det bättre? Lika sant oavsett

       skitigt och skitit är inte riktigt samma sak. Skitit = bajsat
       Skitigt = smutsigt

      Har jag hört MÅNGA gånger

   Kanske man kunde ha separata toaletter som tidigare, men utan att specifiera kön utan typ två symboler: en som sitter ner och kissar samt en som står upp och kissar.

    Varför kan man inte bara ha damernas och herrarnas då?

   Så onödig ”jämlikhetssträvan” att tvinga kvinnor gå på toa med män. Jag vill inte det, jag vill ha damtoalett och herrtoalett. Om någon är trans eller ickebinär får väl den bara gå på den toa den identifierar sig som, men vanliga män får gå på herrtoan tack!

    Exakt!

    Precis så! De gemensamma är äckliga och nerkissade, och jag kan i vissa fall också känna mig mindre trygg och som mamma till tonårsdöttrar speciellt. Fan, tjejtoan var ju det bästa på den tiden man var ute i krogsvängen! Och ja för mig är alla som identifierar sig som kvinnor välkomna, jag vill inte exkludera nån. Däremot vill jag slippa kiss på ringen och äckliga karlar i det trygga rum som tjejtoan alltid varit för mig. Herregud vad man haft fina möten inne på tjejtoan, det har lånats smink, tamponger, det har tröstats och skrattats. Tjejer alltså ❤️

     Oj, trodde sånt bara var i filmer 😄 Har inte tillbringat mkt tid att hänga på toaletten ute på klubbar, inte mitt fokus 😄

      Nej men gud jag har haft mycket kul på tjejtoan/toakön! Ibland roligare än ute på dansgolvet.

       Blä.

      Varför måste det vara någons ”fokus” bara för att man varit på en tjejtoa?

     Bor man i stockholm så är det uppdelat överallt där jag varit. Så inte ens tänkt på det. Ett problemo mindre 😊

      Överallt där jag gått också, inte i sthlm men på flera andra svenska orter.

     HAHA det är fan det värsta jag vet. Inne på tjejtoan är alla vänner, utanför, asså fan ta ”dig” om man råkar kolla på fel kille.

     Tjejer på krogtoan är exakt den typen av tjejer som gör att jag inte gillar ”tjejer”. Är ingen jäkla pick me, men det finns tjejer och så finns det tjejer.

    Jag vill heller inte skicka in min lilla dotter på en allmän toa där okända män finns.

   Ska alla restauranger och fik ha minst två toaletter då? Delar du själv upp det hemma, att dina manliga gäster går på en toalett och dina kvinnliga på en?

    Det är ju något helt annat. Ens gäster känner man ju med största sannolikhet. Och gästerna bryr sig garanterat mer om att inte grisa ner hemma hos en vän jämfört med på en allmän toalett där man inte behöver se den som ska städa efter en.

    Dålig jämförelse.

   Synd om ordentliga män då bara. Borde va en för normala människor och en för äcklon, men de som är äckliga fattar det väl inte själva…

   Haha har verkligen aldrig märkt av detta som ett problem?

   På ett shoppingcenter där vi bor är amningsrummet för både män och kvinnor. Förstår att män behöver ge med flaska också, men önskar att det fanns uppdelat. Känns sådär att sitta och amma och det kommer in män – även om de är ointresserade av mig så känns det ändå sådär 😅

    Oj, det var lite sjukt.

     Flamsa kan man väl ge var som helst, bara hitta en lite lugnare vrå om det behövs för barnet. Amningsrum är väl för just mamman om hon inte vill göra det bland folk liksom? Mannen behöver ju inte blotta sig för att mata 😄

      Flaska…

    Det är pga det icke-binära tramset som det blivit så. Allt ska vara så PK nuförtiden. Bregreppet ”kvinna” och ”man” får knappt förekomma längre. Ingen ska trampas på tårna. Män som identifierar sig som kvinnor ska väl också få gå in där och ”amma”….

     Du vet nog själv att det där inte stämmer.

  Vilka influencers är överklass sedan innan deras karriär och vilka är self made?

   Överklass är inget man blir 🙂 utan något man föds som .
   Överklass kan du vara även om du inte har en krona på fickan .
   Överklass är inget du kan tjäna dig till att bli !
   Man kan vara rik exempelvis Kenza men hon är inte överklass .
   🙂

    Jaja men vilka har vi då ? Emilia de Poret ?

     Andrea Brodin

     Samt Andrea Brodin.

     Emilia är inte född in i societeten, hon kom in där via sin make.
     Hon är inte född med pengar, dom kom senare.

      Hur vet ni allt 😂😂

      Men sluta nu. Hennes pappa är stenrik – hon bor i en lägenhet i Sthlm värd 37 miljoner. Pengar hon fick – likt sin bror – av sin pappa när de var unga. Finns en hel artikel att läsa om det.

       Ja han är stenrik, men Emilia bodde i Gävle fram till hon var 11 år. Rätt långt ifrån Strandvägen då.

        Man kan väl vara rik i Gävle? Dom har också överklass där, den finns inte bara i Stockholm

        Men snälla. Rik är inte synonymt med överklass. Inte har det med vilken adress du bor på heller.

      Men det stämmer ju inte, hennes pappa har en förmögenhet på 1,3 miljarder och är en av kungens närmsta vänner. Även om han inte tjänade ihop hela sin förmögenhet innan Emilia föddes har hon helt klart växt upp inom överklassen.

    jaja boring men du fatta vad jag menade eller? vilka var redan rika som troll pga välbärgade familjer?

     Sandra Beijer. Men hon verkar vettig ändå faktiskt.

      Hon verkar vettig för att hon lever ändå som en överklasstjej. Lätt att signalera då.

     Jag menade jaja till ” föreläsningen ” ovan av jas :p . Tyckte tråden var kul 🙂

      Ja samma här, mera namn mindre föredrag 😂

     Lojsan!

      Hennes killes familj är väl överklass men han har väl en snickarfirma och de bor i ett hus i sollentuna

       Hon är också född rik. Vet att hennes pappa är stammis på Frantzén bl.a.

      Nej tror varken hon eller Buster är överklass men dom vill gärna framställa sig som det. Bor antagligen i det minsta huset på Djursholm men väldigt viktigt att rätt adress.

       De bor inte ens på Djursholm men vill nog gärna framställa det så. De bor i samma område som mig, i Sollentuna.

    Generellt när man pratar om klass så snackar man väl om ekonomi? Betyder inte medelklass att man tjänar okej-bra med pengar exempelvis? Om inte klasser har med ekonomi att gör vad har det då med att göra?

     Traditionellt så betyder det samhällsklass. Nyrika är inte överklass, de beter sig ofta på ett sätt som utstrålar väldigt lite klass. Ett exempel är Isabella som beter sig skrytigt, kör Porsche osv.

     Överklassen är traditionellt mer lågmäld. Det handlar mycket om seder, beteende och uppfostran. Har bott i England och där är alla så indoktrinerade runt detta att folk direkt kan avgöra vilken klass du tillhör oberoende om du har pengar eller inte. Par med delad ekonomi kan vara mixed class osv. Så det har ingenting med pengar att göra. Men fler i överklassen har mer pengar, du ksn dock förlora allt utan att förlora din klasstillhörighet.

   Janni är väl överklass?

    Jannis pappa var målare och mamma äger en skobutik så nej absolut inte. Är på senare år Richard blivit tät

    Hon är absolut inte överklass ?
    Hon har en pappa som blivit rik på senare år ?
    Att vara överklass är något man föds in i.
    Som sagt du behöver inte ens ha pengar för att vara överklass .

     Lojsan och hennes polare då? Hanna, Lavold, Moa, Tully, Stella vad heter hon den korta Gertrud?

      Lojsan är överklass , samt hennes sambo Buster är ju från en fin släkt från Djursholm .

     Okej, men om vi omformulerar frågan kanske du kan ge något namn? Är det någon influenser som är född in i överklass?

     Lugna. Hahahah

    Hon är verkligen new money

     Hur blev han rik?

    Definitivt inte.

   Sandra Beijer.

    Nope.

    Ja va? Hennes föräldrar (mamma och låtsaspappa) är iaf rika. Dom har finskor inomhus med haha.

     Hahaha läste finskor som i finländska kvinnor. Jag bara: Jaha, som hembiträden eller vad?

      Hahaha! Hemskt det hade varit! Nä menade givetvis tjusiga inneskor 😅

     Rika ja, överklass nej.

    Sandra önskar hon vore överklass.

   Mogi

   Djerf.

  Dum fråga. Vad menas med det här på Facebook? ”has created an event for his friends”

  Okej, är jag automatiskt bjuden? Är det liksom ett öppet event för alla vänner då eller? Har bara fått personliga inbjudningar på fb innan, om ni fattar. Känner mig som en mormor som inte fattar, haha.

  Skulle ni acceptera att er mamma under bråk kallar dig för äcklig, värdelös, en nolla osv under diskussioner helt utan att man sagt något sånt innan? VARJE gång när hon säger sånt till mig är jag övertygad om att jag vill bryta kontakten men sen dagen efter när hon lugnat sig så vill jag inte bryta kontakten längre. Hur hade ni gjort?

   Har precis sett färdigt finalen av f-boy island. Någon som sett och vill diskutera?

    Förlåt. Fel

    Är chockad över att Sandro valde att dela pengarna. Helt konstigt program, ingen var ju kär förutom Therese? Awa var ju sämst castad ever, hitta en mer obrydd och tråkig person.

   Oj de va väldigt hårda ord. Hade gått och aldrig pratat med henne igen.

   Hell no! Fy fan vad förminskande! Har du pratat med henne om situationen? Varför hon säger så om sitt barn? Helt sjukt

    Ja har pratat och sagt till henne att det är sjukt att hon ens kan säga såna ord om sitt eget barn men hon bättrar sig aldrig. Låg nyss i soffan (bor hemma) och hon har varit arg på mig hela kvällen för något som jag inte vet och hon sa att hon vill att jag bara ska försvinna, att jag är äcklig och att hon är deprimerad pga mig. Blir liksom inte ens ledsen när hon säger sånt? Är van vilket är helt sjukt

     Röker hon, hänger på kvarterskrogen och färgar håret hemma?

      Hahahahaha nej men man skulle fan kunna tro det med tanke på hennes whitetrashbeteende

     Har hon haft psykiska problem hela din uppväxt, eller är det något som har kommit nu?

     Det är hemskt! Du ska inte behöva ha det så! Din mamma skadar dig och uppfyller inte sitt föräldraransvar, vilket är att skydda dig till varje pris. Härda ut tills du kan flytta hemifrån, gå i terapi och undvik sedan henne helt tills du repat dig. Mina 2 cent.

     Det är helt onormalt beteende. Hennes ord har ingenting med dig att göra, normala vuxna människor säger inte så varken till sina barn eller till någon annan människa.

     Är du omyndig? Sök hjälp hos socialen för att kunna bo nån annanstans. Annars, flytta (går i vissa fall att få hjälp då också). Sådär kan du inte ha det, psykisk misshandel…

    Bor ni själva? Inga syskon med i bilden?
    Om du arbetar kan du spara undan så mkt som möjligt och sedan flytta dirr när möjlighet ges. Pluggar du? Studentlägenhet alt flytta till studentstad?

    Du ska inte ta skit från någon som projicerar sina problem, speciellt inte ens mamma! Jag hoppas att du kan bryta dig loss, stå på egna ben och vara lycklig utan henne❤️

   Absolut inte. Jag skulle nog inte acceptera att min mamma (eller någon annan) bråkade eller sa hårda ord till mig som vuxen, över huvud taget.

   Vad finns det ens att bråka om med sina vuxna barn?

    Hon är arg, eller rent ut sagt förbannad på mig för att jag inte flyttar hemifrån än (är 21 år). Förstår verklgien inte varför hon är så förbannad över det för jag söker så många lägenheter varje dag och det enda jag vill är att flytta hemifrån

     Lider med dig! Sådär ska du INTE behöva ha det ❤️
     Hoppas du hittar en lägenhet snarast.

     Aj, gjorde ont i mitt egna mammahjärta att läsa detta ❤️
     Det är aldrig okej att bli behandlad på det här sättet. Speciellt inte av en förälder!

     Kära fina du <3
     Glöm aldrig att det INTE är du som är problemet, det är din mamma som brister i sin roll som människa och förälder.

     Vore du min dotter hade jag bara älskat att få ha dig hemma men samtidigt stöttat dig i din jakt på boende.

     Du är långt ifrån ensam om att bo hemma vid 21-års ålder som bostadssituationen ser ut idag.

     Hör på dig att du är en klok och fin människa och jag känner på mig att det kommer gå bra för dig och om du i framtiden får barn kommer du bli en jättefin mamma som aldrig någonsin säger som din mamma gör.

     Kom ihåg att du inte ska behöva vara ensam om situationen är/blir för jobbig. Sök stöd och hjälp tex psykolog.

     Världens största kram till dig <3

     Så ska du absolut inte behöva ha det! Försök att hitta någon andrahandslägenhet att flytta till om du inte får någon i första hand.

     Kanske kan det vara ett alternativ för dig att söka några kurser på ett universitet för att kunna bo i studentlägenhet? Kan vara ett alternativ om det är svårt att hitta en annan pga av hyra och jobb? Vet ju inte så mycket om dig men även om du inte vill plugga så kanske det finns någon kurs som intresserar dig för att få en ingång till att flytta hemifrån?

     All kärlek till dig!

   Vad är det för WTmorsa??

   Nej, vilken idiot till Morsa. Be henne flytta ut!

   Men usch stackars dig! Ser att du också ”bara” är 21. Hur mår du i allt det här? Din mammas beteende är helt oacceptabelt, det ska du verkligen veta! Jag flyttade själv från en väldigt dysfunktionell familj redan som 16 åring. Dock både missbruk och mycket bråk men det var inte lätt. Hade några riktigt tuffa år där mellan 20-30 där man liksom kämpade med efterdyningarna av allt och försökte ta hand om sig själv.

    Kram ❤️

   Det är lättare sagt än gjort att stå upp emot sina föräldrar. Det händer inte ofta, men även nu som utflyttad för många år sedan kan mamma vara väldigt hård i konflikter. Jag tycker det är jättesvårt att stå upp emot. Mitt råd är att du bestämmer dig innan för vad du ska säga och göra nästa gång, till exempel säga: ”jag kan inte och vill inte tolerera att du pratar så till mig, även om du är arg” och så går du därifrån. Du ska inte behöva höra sånt, men det hjälper ju inte att vara sån tillbaka heller. Håll lugnet, sätt gränser och dra dig undan när det blir så. Finns det någon du kan sova hos? Eller bara gå till när det händer?

   Det är INTE ok!!

   Hade absolut inte tyckt det var ok, ingen får kalla mig sånt. Skulle sätta ner foten ordentligt och händer det igen blir det ingen mer kontakt förrän hon hade gått i terapi eller nåt och förändrat sig själv.

   Brytit tills vidare. Du kommer bara må sämre om det fortsätter. Bryt!!

   Nej verkligen inte! Jag tycker det låter helt fruktansvärt! Usch vad hemskt för dig att höra sånt från din egen mamma 🙁 Kram <3

   Nej, det hade jag aldrig accepterat och det ska inte du göra heller. Dagen efter, om det nu tar en hel dag för henne att lugna ner sig? skulle jag frågat henne, vad hon håller på med! Och att du inte accepterar att bli tilltalad på det sättet, det är inte ok någonstans alls. Jag skulle inte ha kontakten med någon som gjorde så utan att dels be om väldigt mycket förlåtelse och aldrig göra om det.

   Jag hade tagit en paus. Tycker inte det är okej att bli nedvärderad på det sättet.

  Vilken låt ger er mest nostalgi från tonåren?

   Bon Jovi – Livin on a prayer

   Untouched – The Veronicas

   gorillaz musikvideo, den där med älgen

    Ohhh den låten har ett skönt sound.

   Kärleken är inte blind (men ganska närsynt) – Gyllene Tider

   Wannabe med Spice Girls

   Jag slog på Anton och Affe när jag hade en dålig dag 😅

    Haha, född 93-94?

     95😅

    Såg du att han har skaffat Tik Tok? Nostalgiiii❤️

     Anton från Anton och affe alltså 😊

   Sexy b*tch med David Guetta (för att den spelades på alla hemmafester…)

   Culture Beat: Mr. Vain

   Mark Oh – stuck on you

   Better of alone med Alice Deejay

   Sofijah – när livet sviker

   Fronda – Rullar fram

   1001 nights 🤭

   Hej Monika!

   Summer of 69

   Sexy back m Justin T

   How to save a life- the Fray

  Tina (mat Tina) Nordström var jättebra och rolig hos Carina Bergfeldt igår. Det borde bli en Tina show.

   Men asså bindefeldt och deras surrogatsnack förstörde allt. Usch. Men älskar Tina sån skön prick

    Hur menar du förstörde? Frågar endast pga nyfiken.

     De valde surrogat efter egenskaper som
     Barnet skulle ”ärva” de satt och fnittrade slm man väljer lösgodis på hemmakväll. ”Åh fotbollsproffs de kanske vore ngt, eller åh en riktig akademiker!!”

      Reagerade oxå på det. Riktigt obehagligt. Känns som de lever i en låtsasvärld där man kan välja & vraka för sina miljoner, verkar inte spela nån roll om det handlar om människor eller materiella ting. De ”fester” Bindefeld anordnar för sonen sen….inte sunt nånstans att en liten knatte får egen cirkus, hoppborgar, ballonger som fyller hela trädgården, allt i ett gigantiskt överflöd, så överdrivet på alla plan, varje gång han fyller år.

   Håller med!!! Tycker Tina ställde bättre frågor till alla än vad Carina gjorde.

    Ja, det tycker jag också.

    Inte så svårt att ställa bättre frågor än Carina tyvärr.

     Saknar Skavlan

    Det är alltid gästerna som ställer bra frågor!

  Har precis sett färdigt finalen av f-boy island. Någon som sett och vill diskutera?

   Världens mest lättjänade 250k som kvinna?😂

    Ja eller hur. Sandor och Terese är nog rätt kära. Där iaf.
    De andra köper jag inte alls att de är kära i de andra killarna.
    Men hur kan Sandor va en sån skit men ändå supercharmig?

   Vad tyckte du om finalen?

   Är chockad över att Sandro valde att dela pengarna. Helt konstigt program, ingen var ju kär förutom Therese? Awa var ju sämst castad ever, hitta en mer obrydd och tråkig person.

   Jag trodde lätt Sandor skulle ta alla pengarna, eftersom han har snackat om att spela hela tiden och ta pengarna.
   Tyckte dock det lät lite oskönt när han sa ”jag kommer kanske ångra mig men jag delar pengarna”.

   Skitkonstigt program. I början verkade det som att plotten var att de skulle skicka ut alla fuckboys, men så var det tydligen inte. De förklarade liksom aldrig ”reglerna” eller vad programmet gick ut på.

   Väldigt lättförtjänta pengar eftersom de redan hade berättat vilka som är nice guys. Konstigt upplägg.

    De borde sagt om de var Nice guys eller Fboys efter tjejerna hade valt kille i finalen, det hade gjort det mer spännande.

  Jag behöver tips och råd på aktiviteter för barn både inne och ute.
  Vi har precis flyttat och inte fått en förskoleplats inom rimligt avstånd fören I augusti. Just nu är jag hemma med min 4 åring och en på 7 månader. Det är väldigt kämpigt då 4 åringen behöver mycket stimulering och aktiviteter.
  Så ge mig alla era tips på lekar, pyssel, vad gör ni när ni är utomhus?
  Behöver lite tips så att dagarna inte blir likadana och hitta på lite nytt 😊

   Läs bok för barnen.
   Gå ut med galonbyxor på 4-åringen när det regnat/regnar och hoppa i vattenpölar.
   Lek i en lekpark.
   Köp en målarbok till barnet.
   Köp leksaker till barnet.

   Hur mycket mer kan ett barn behöva? 🙂 Jag kan inte komma på att en 4-åring behöver så mycket mer för att bli underhållen….

    Nä men…har du varit i samma situation? Det är ju ganska lång tid att underhålla både en 4-åring och ta hand om en bebis.
    Så vet inte alls hur orten du bor på ser ut. Men älskar inte själv att va utomhus. Så har väl följande tips:
    Biblioteket
    Öppna förskolan
    Museum med barnavdelning (billigt)
    Badhus
    Lekland (dyrare men 7-månaders går väl gratis)
    Om bebisen är hyfsat nöjd av sig kan man väl gå och fika och liknande. Åka buss.

    Inomhus:
    Bada brukar va en hit
    Låta 4-åringen ”diska”
    Laga enklare mat tillsammans med 4-åringen
    Såpbubblor
    Bilar/bilgarage
    Absolut läsa
    Pyssel/klistermärken/rita om barnet gillar det

    Se om det finns ngn knattegympa typ eller liknande ni kan gå med 4-åringen ngn gång i veckan. 7-månaders får väl haka på.
    Kolla rulla vagns föräldragrupper. Eller lägg ut egen annons. Säkert fler föräldralediga med en bebis och ett lite större barn som behöver underhållas. Hittas en lekkompis till 4-åringen så behöver du ju underhålla mindre.

     Tack för bra tips!
     Någon gympa ska jag se om det finns, det hade hon nog tyckt var roligt 😊

     Barn vet vad lek är.
     En 4-åring behöver inte styrda aktiviteter heeela tiden. De ska väl också vila lite på dagarna, och så leka med leksaker och fantisera så som barn gör. Allt måste liksom inte ”ordnas” från föräldrarnas sida.
     Det var ju roligt bara att bära på en pinne i skogen ute på promenad som 4-åring… och så lite lek med leksaker och rita på papper, och kanske högläsning från en bok. Så är dagen snart slut när man också ska äta osv..

      Du verkar inte riktigt vilja ta in att barn är olika och har olika behov 😜

      Om det hade varit så lätt hade jag inte bett om råd 😊 med grattis till dig som verkar ha haft enkla barn.

       Haha..
       Jag pratar om när jag själv var barn. Jag har inga egna.
       Men jag vet att det talas en del om att föräldrar nu för tiden är ”livrädda” för att barn ska få långtråkigt ibland och måste styra upp aktiviteter hela tiden ,vilket en del experter är emot. Det jag vill säga med min kommentar är att barn kan vara kreativa på egen hand. Leka med ett gosedjur- kul! Rita- kul! Bära på en pinne- kul! Så mycket mer avancerat behövs det väl inte.

        Ok vi kan ju fråga dina föräldrar då hur lätt det var att underhålla dig…

        Du pratar om äldre barn. En 2-4 åring får inte ”långtråkigt” utan om de blir understimulerade så blir det bara kaos. Antingen genom gnäll/gråt, tjat om tex TV, superbus, klättrar på väggarna, river och rasar…

        det vi pratar om nu är inte att vi är curlingföräldrar som inte vill att våra små änglar ska bli uttråkade, och att vi tror att de mår bäst om vi bygger upp ett sagoland i vardagsrummet varje dag. Utan vi pratar om att få vardagen att gå runt med 2 (eller fler) småbarn. Om det bara var att sätta barnet i ett rum med gosedjur så hade nog TS gjort det.

        Min tvååring kan absolut använda sin fantasi och gå in i en lek själv. I tio minuter. Sen åker målarfärgsvattnet i golvet eller hon börjar hoppa i soffan på ett farligt sätt eller börjar fundera på om spegeln verkligen borde sitta fast på väggen, eller ska man inte sätta på sig de leriga stövlarna inomhus ändå? Eller varför ha blöjan på, den kan man väl ta av? Osv osv osv.

      Så du har alltså inte ens egna barn men tycker ändå att det är nödvändigt att komma med kritik/oombedda åsikter/råd.
      Snälla lägg av.

    Du kanske minns dåligt då? Fyraåringar är sociala och kan absolut bli uttråkade av att inte träffa jämnåriga och leka av sig. De är liksom kanske 1,5 år tills fyraåringen börjar skolan, det är ingen bebis? Det låter mer som du tänker på typ en tvååring.

    Sen måste man kanske inte åka till lekland varje eftermiddag men kan kan absolut behöva planera dagarna på ett vis så att det blir ett bra upplägg för barnet med lagom aktivitet, isf massa tristessbeteenden.

     Ja, precis. Hon är väldigt social och jag märker att hon inte alltid tycker det är jättekul att bara hänga med mig och sin lillasyster. Utan hon behöver få träffa jämnåriga.

    Allt sånt gör vi redan, jag ville mest ha fler tips och idéer då det kam bli rätt uttjatat att göra detta varje dag i flera månader.

   Är i nästan samma situation men treåring som ej går på förskolan pga förkylningstider och tremånaders.

   Vi åker pulka, badar badkar, bakar, pysslar med lera, går promenader med snowracer, besöker 4h, bygger duplo, läser böcker, ser teve, målar, åker till Ikea och äter bulle – ibland vill han gå in på deras ”barnpassning” en stund, äter lunch ute flera gånger i veckan antingen genom att vi grillar eller mattermos. I vår blir det cykel och lekparker istället för pulka och snowracer. Och vara i skogen! På helgen har vi nästan alltid playdates med hans kompisar för social stimulans.

   Hoppas du fick några tips ☺️

    Justja! Biblioteket besöker vi också ofta 😊

    Vi undviker öppna förskolan pga virus men annars är det också ett tips!

     Förstår inte varför ni undviker öppna förskolan/förskolan. Det blir ju 100 ggr jobbigare sen när ungen varit skyddad från virus och baciller en längre tid. Då lär ni bli sjuka hela tiden.

      Bebisen va.

      Det har varit /.är forfarande rekommenderat i flera regioner att hålla storasyskon hemma från förskolan pga risken att smitta bebisen med RS virus. Syskon som gör i förskolan är den vanligaste smittkällan. När bebisen blir lite större är risken mindre (och nu har ju även smittan minskat och sjukhusen är inte lika belastade som under vintern).

       Rs säsongen räknas som över ju. // barnssk

        Inte enligt 1177: ”(…)När den perioden börjar och hur många som då blir sjuka varierar från år till år, och över landet. Oftast börjar perioden tidigt under vintern och flest personer blir sjuka i februari eller mars.”

         I min region (VGR) var rek att hålla syskon hemma typ mitten december till sen januari

          Ja. Det står ju i det jag citerade att det kan variera. Så det finns ju ingen anledning att ifrågasätta att personen som skrev vill hålla sin äldre hemma från föris/öppna förskolan tänker jag.

      Hon skrev ju att hon har en tremånaders som hon rimligtvis inte vill utsätta för alla tänkbara virus och bakterier

    Tack snälla för bra tips!
    Ska absolut gå ut i skogen och ta med mattermos!
    Och nu har vi ju för första gången ett badkar, så jag kanske ska köpa lite bubblor och grejer så blir ju det en kul grej 😊

     Haha läste mattermos och tänkte att det var något jättebra mos/barnmatsgrej som alla visste vad det var.

     Förstod nu att det var mat-termos 🙈

      Potatismos. äppelmos, plåttermos 😁

   Varning långt svar. Var i samma sits förra hösten, dock med 2åring/3månaders då. Så inte riktigt samma stimulansbehov (sen fick vi en fskplats efter typ två månader ändå). Men såhär skrev jag i anteckningarna på telefonen inför:
   ”Varje dag: gå ut och leka
   Varje vecka: ny sång och ramsa

   Må: öppen fsk?
   Ti: utflykt (museum, mellis ute, bibliotek, 4H?)
   On: skapa (måla fingerfärg, måla vattenfärg, modellera, klippa/klistra el annat. Baka/laga mat?!)
   To: mormor
   Fr: öppen fsk?
   Lö:
   Sö:”

   Sen hade jag ett dagsschema med tider också. Tycker det är bekvämt att ha ganska konsekventa rutiner för både min och barnens skull.

   Gjorde listor över öppna förskolor på rimligt avstånd inkl öppettider, dammsög bibliotekets program för barn efter lämpliga grejor. Listade olika museum som verkade barnvänliga. Hade en lista över olika skapandeaktiviteter så att vi skulle kunna variera under terminen. Och så en lång lista med (för barnet) nya sånger och ramsor (höll ut kanske 15 veckor med det, storbarnet ÄLSKAR nya sånger och ramsor men är ju lite jobb att hitta och lära sig själv.

   I slutändan följde jag inte mitt förslagsschema särskilt ofta dock. Var nog lite för ambitiöst.

    Jäklar va ambitiöst !

    Det var faktiskt inte en dum idé att ha ett dagsschema. De ska jag nog börja med! Och även skriva ner allt som finns att göra här runt omkring.
    Tack för bra tips! 😊

   Lider med dig , är i samma sits ( nästan ) då jag har förskola 15 h per vecka till fyraåringen. Är så arg över detta ( 15 h regeln kan få en egen tråd :p ). Hon älskar ju förskolan och kompisarna! Dagarna har en tendens att bli långa och en fyraåring behöver mycket stimulans ju!

   Iaf!
   Vi brukar gå till bibblan, Öppna förskolan, lekparker, fika, ibland baka nått ( pappan är bättre på det) , ha ”bio” hemma, gå i affärer, och favoriten – gå på museum. Utelek nu och fram till sommaren , ja alltså åka till skogen ( gillar inte det själv 🙈) men Slottskogen slår vi ihjäl några timmar i med hjälp av typ picknick eller lek och glass.

    Kollega löste 15-tim-grejen genom att ta nån strökurs på högskola (fattar inte hur han hann med tanke på att han ju var FL med en bebis men stora barnet fick fler förskoletimmar i alla fall).

    Förskolan vi har vår stora (snart 3år) på tycker det är besvärligt att hen inte sover på dagen för det gör alla andra och då får de ju ingen rast. Så hen går tre dagar 9-11.15 = 6.75tim per vecka. Den du 🥲

     Vet ! Löser faktiskt en kurs nu så ska få lite fler timmar tänkte jag :p måste bara skicka in det till förskolan .

     Gud lider med er ! Men kan de göra så ens ! De får väl skicka in ert barn en stund med de äldre och läsa saga ?
     De sätter väl förresten schema efter Er och inte tvärtom ?

      Syskontimmarna är tisdag onsdag torsdag 9-14 ej förhandlingsbart. Och nä de kan inte göra så, vi har rätt till 15tim, men vi är konflikträdda och vill liksom inte att det ska gå ut över vårt barn att de är sura över utebliven rast… Är inte så nöjd med vår förskola men finns inte så många alternativ.

       3 x 5 timmar = 15 timmar. Ni får 15/vecka,

        Vi hade fått det om de inte tyckte vårt barn skulle gå hem 11.15 för att alla andra ska sova då…

     Nyttjar ni barnomsorgen?
     Måste ju vara mer stök än avlastning att klä på barn, få i dem frukost, stressa, passa tider, hämta, lämna för två timmar?

      Både och, man får i alla fall ett par stunder egentid med lilla barnet och det är mysigt. Men ja det tar säker lika mycket tid med lämning och hämtning som hen är på fsk (som dock ligger på 3min promenadavstånd). Bara det att hen tycker det är jättekul där så då tänker vi att vi får ”stå ut”.

     Det kan de ju inte ”tvinga” er till? Har ni gått med på det för att vara snälla? Det är deras jobb att lösa, ert barn har rätt till 15 timmar! 😊

      Det är deras jobb men de har framfört med tydlighet att de inte vill lösa det. Och då har vi rättat oss efter det.

       Så dåligt.. förstår att ni inte vill ”ställa till problem” men jag hade faktiskt protesterat och sagt att då vill jag ha de timmarna någon annanstans, typ 7-12 istället eller en extra dag tex. Ni kan ju vänligt påpeka att det blir stressigt osv både för dig och barnet att gå dit för så kort tid!

     Men varför kan inte dotter barn vara med på vilan med de sovande barnen och sen när alla har somnat följa med en padagog ut från vilorummet? Alla kan ju inte gå på rast samtidigt. Någon måste ju vakta barnen som sover

      Exakt, så gör mitt barn som inte heller sover. Han vilar/sitter på madrassen och sen följer med pedagog och ut och gör något annat lugnt 😊

       De säger bara ”vi har ingen annan som inte sover så vi vet inte hur vi ska hantera det” 🥴

        Men ditt barn kan väl bara ligga på en madrass som alla andra? Testa att säg ”nästa vecka ska jag till läkaren så då kommer jag hämta kl 13 på onsdagen” och se hur dom löser det.

        Gud så oprofessionellt.. 😬

    Om du har poängen till det så sök in till kurser. Du behöver registrera dig på kursen du har blivit antagen till. Så skickar du in intyg till förskoleförvaltningen. Så har du rätt till fler timmar. Man får ju såklart betala för fler timmar än de 15h men du kan ha barnet fler timmar på förskolan.

    Snyggt att du orkar hänga i Slottskogen flera timmar. Pliktas är ju nice men stort och mina barn vill inte vara på samma ställe 😂 blir bara kaos! Kan varmt rekommendera amundön om man gillar skog och natur. Billdalsparken är också nice om man har bil eller bor förhållandevis nära

    Haha så sjukt att läsa. ’Liiiiiider med dig’
    Jaja stackars stackars er som tydligen inte vill ha era barn hemma/umgås med dom? VARFÖR skaffa barn om ni måste ’lura’ systemet o börja plugga en kurs för att få ha era barn heltid på fsk? 15-timmarsregeln är ju till för att sånna som er inte ska maxa tiden o ha ungarna på fsk 7-17 typ för att kunna sitta hemma o rulla tummarna ist o så inbillar ni er att barnen har det sååååååå bra på fsk. Suck

   Gå till en öppen förskola, skönt med lite miljöombyte samt leka med andra barn.
   Baka och låt fyraåringen göra allt med hjälp av dina instruktioner, mycket kladd och spill men efteråt brukar i alla fall min fyraåring vara riktigt stolt och nöjd över att ha gjort det själv. Baka på förmiddagen och fika på eftermiddagen, så har hen något att se fram emot!

   Kan också tipsa om att göra som ett schema över dagarna, tex måndagar – lera, tisdagar – målarfärg osv för att slippa dra fram allt samma dag alltid, det blir ju oftast mer tid som går åt till att städa än tid som går till att leka med det… Skriv ut/rita en bild med schemat så barnet kan kolla själv vad det är för pyssel som gäller för dagen. Detta fungerade superbra när jag var föräldraledig med två små, visserligen var den äldsta bara knappt 2 år då men tänker att det nog uppskattas av en fyraåring också!

   Vad ”händer” om du inte stimulerar och aktiverar? Jag bar också hemma med min 4 åring och bebis i nästan ett helt år utan förskola (från 3,5 till 4,5) men jag upplevde att hon lärde sig att leka väldigt bra själv och roa sig när jag heöt enkelt inte stimulerade. Sen gjorde vi såklart saker också men det gick bra att ”bara vara hemma” de flesta dagar I veckan. Är inte ute efter att framställa mig själv som duktig osv. Utan är mest nyfiken på hur detta yttrar sig att du upplever att han behöver aktiveras. Hoppas verkligen inte att jag låter präktig, det är absolut inte meningen. Det är svårt i skrift och jag vet att barn är olika.

    Är inte TS men skrev lite om min tvååring nedan.

    Tycker inte att du låter präktig för jag vet att alla barn är olika. Många av mina vänner har jämnåriga barn, vissa är som mitt och andra har barn som typ kan sitta i en timme på golvet och sortera dockkläder för sig själva.

    Som svar på din fråga: det som händer är att hon klättrar på väggarna, typ bokstavligt talat. Blir svårare att söva också. Plus att hon lätt börjar tjata om att få se TV vilket vi försöker begränsa och avleda från.

    Innan vi nattar har vi cirka 45 minuter då vi sätter på lite musik och hon får springa av sig. Då springer/hoppar/dansar hon nonstop hela tiden. Vi blir trötta av att bara titta på henne.

    Vi får nog helt enkelt lita på att om det va så lätt för ts som det va för dig i motsvarande situation så hade hon inte behövt be om tips kring aktivering av barnet.

     Det gör jag! Men jag hör ofta föräldrar säga så och jag har aldorg kunnat relatera så därför undrar jag. Det rä ap svårt att fråga någon man inte känner så väl, som beklagar sig över en sån sak. Det blir mer att jag bara håller med för att vara trevlig typ 😅

      Men för att svara på frågan så är mitt bästa tips att dels packa med matsäck för att vara borta en dag. Eller att göra en happening av allt. Kolla på film? Gör det ordentligt, släck ner, fram med snacks i någon form, drickan med sugrör. oavsett om det är vatten så ta fram med sugrör och läg i en fruktbit. Gå till affären, ta en längre bort, stanna och gärna något på vägen. Åk buss. Har man tvättstugan så låt barnet vara med och göra allt, ta med fika. Ta en lekpark längre bort. Var turist i din stad. Hälsa på folk om du känner folk på nya stället. Bibliotek är ju kul. Ta er upp på stan och fika, och kolla i någon affär. Vissa fik har ju lekhörna.

    Jag försöker ju och vill såklart att hon ska kunna leka själv. Men hon leker en lek i några minuter sen behöver hon något nytt.
    Så det som händer är att hon blir väldigt rastlös, får myror i brallan, blir gnällig och tjatig om att hon antingen vill se på tv eller äta något gott. Hon klättrar på väggarna. Hon sover dessutom sämre också.
    Jag har svårt att beskriva henne. Jag vet att alla barn är olika och behöver olika mycket. Vissa av mina vänners barn i samma ålder kan sitta och göra något själva i timmar.
    Men min dotter behöver hela tiden något nytt. Tror att det kan vara svårt att förstå om man själv inte har ett barn med samma behov.

    Du låter absolut inte präktig, jag förstår precis din tanke 😊

     Okej, jag fattar att det blir jobbigt. Och att man då säkert får ännu mindre energi till att hitta på stimulerande saker. Kan det vara en idé att börja på lite aktiviteter på eftermiddagen? Typ gymnastik, dans, ”simskola” eller vad som nu finns där ni bor.

     Att hon sover sämre kan mycket väl bero på att ni låter henne springa och busa i 45 min innan sovdags. Testa att låta henne göra det på dagen istället och ha bara lugna aktiviteter på kvällen. Låt henne gärna ta ett varmt bad också.

      Tack för oombett föräldratips. När hon får stimulans på dagen och får busa av sig ordentligt innan läggning så somnar hon på en kvart, sover mellan 19:30-07 i eget rum hela natten och kommer in till oss glad och pigg på morgonen. Så det funkar utmärkt för oss.

      Det jag menade var att om vi har ett par dagar som vi inte aktiverar mycket under dagen så är hon svårare att lägga, särskilt på vilan mitt på dagen. Detta händer vid tillfällen då kanske vi båda varit förkylda eller bara jäkligt trötta + skitväder så vi bara inte orkat. Så det var det jag refererade till.

      Återigen, kan inte sägas nog: alla barn är olika. En del vill ha en lugn timme med bad och soffmys innan de ska sova. Andra vill springa av sig de sista myrorna och hoppa i sängen.

      Kan tillägga att i samband med själva nattningen läser vi saga i sängen och kramas och sjunger.

      Sen svarade du på fel kommentar. Var inte Emmsie som skrev att hon lät sitt barn springa och dansa 45 min innan läggning.

   Har inga tips men lusläser de som skrivs 😅 kommer att vara i samma sits i sommar med nyfödd bebis (om allt går bra) och en som kommer att vara 2,5 då.

   Blir så faschinerad över de som skriver att en 4-åring inte skulle behöva så mycket stimulans och aktiviteter 😂 vår nu 2-åring behöver hur mycket som helst. Något måste hittas på hela tiden, både fysiskt och psykiskt. En helgdag när det inte är förskola så är vi liksom iväg och åker skidor eller badar eller nåt sånt som gör av med rejält med energi. Och är vi hemma så är det nya lekar hela tiden, rita, dega, öva kullerbyttor, ”laga mat”.

   Om jag skulle ha ”tisdag: leka med lera”, ”onsdag: måla vattenfärger” så skulle jag fylla typ 20-30 minuter av den dagen. Men sen då? Räcker den stimulansen för era barn? Vad gör de sen? 🙈

    Haha jag glömde skriva tvn 🙈

     Hahaha okej. Vi försöker begränsa TVn men upplever att så fort vi inte hittar på något skoj med henne så frågar hon efter TVn

    Ytterst få dagar jag bara varit inne och hemma med barnen. Men, om man tar dem ut så behöver man ju inte alltid ha något uppstyrd aktivitet, dvs de behöver liksom inte ”stimuleras” konstant utan man kan ju ta en tur i skogen tex och se vad de vill göra.

    Det låter som att våra barn är väldigt lika. Hon har alltid behövt mycket stimulans och aktiviteter.
    Men precis som du skrev i en kommentar ovan så har hon också svårt att somna på kvällen, eller blir väldigt gnällig och vill se på tv vilket jag helst inte vill. Hon klättrar på väggarna. 😩

     Märks av dessa svar vilka som har ”aktiva” barn och inte 😅 asså inget illa menat då utan alla utgår ju från sin egen situation! Men att ta med mitt småbarn + spädbarn ensam och ”handla i en mataffär längre bort” eller ”åka buss” låter som en smärre mardröm 🙈

      Sorry 😂😂 jag fattar det nu när jag har läst alla kommentarer

       De e absolut inget att be om ursäkt för!! De e ju toppen för dig och du kan ju bara ge tips utifrån din upplevelse. Som sagt alla barn är så himla olika.

       Kan dock bli stött/irriterad på de som ska ifrågasätta de som har äldre barn på föris när man är hemma med bebisar, eller som ska skuldbelägga att barnen får se på TV någon stund per dag. Det går liksom inte att förklara hur det är att ha ett så ”vilt” och stimulanskrävande barn till någon som inte upplevt det.

      Haha oj förlåt. Jag skrev åka buss. Det drog jag ur röven bara. Har hört att folk säger att deras bsrn tycker det är kul med kollektivtrafik typ buss,spårvagn och sånt. Mitt barn absolut hatar det också och överlever kanske 5-7 minuters resa om jag har en riktigt bra muta med mig.
      De andra tipsen jag skrev tyckte jag inte va helt värdelösa dock…

       Nej asså jag tyckte inte dina tips var värdelösa jag menade mer rent generellt taget ur tråden i stort och andra liknande trådar ❤️ det var fint att du tipsade

    Nä det räcker inte men det blir nåt att hänga upp dagen på. Sen spenderade vi i princip alltid hela förmiddagen utomhus (oftast lekplats) så då var det mest eftermiddagen tills partner kom hem från jobbet som behövde en plan. Men då är mitt stora barn relativt lugnt också, det är jag den första att erkänna.

    Jag har också en 4-åring som kräver mycket aktiviteter varje dag för att må bra och inte börja klättra på väggarna. Jag avundas de föräldrar som bara behöver gå till en lekpark och läsa bok med sitt barn för att de ska va nöjda? Är jag hemma med mitt barn hinner vi göra ALLT, dvs vi hinner måla vattenfärg, bada, gå ut till lekparken, gå till affären, leka lego, läsa bok, bygga koja osv innan det ens blivit lunch! 😅 Har kämpat hela barnets uppväxt med att hon ska leka själv men hon tröttnar eftef fem minuter och vill ha sällskap. Brukar låta henne kolla barnprogram och har inte ett dugg dåligt samvete över det, det är enda gången på dagen som hon sitter still.

     Låter oerhört intensivt! Du får tänka på att för oss som bara hinner lekplatsen på fm kan det bero på att det t ex tar en timme att ta på ytterkläder pga trots, förlåt, självständighetsutveckling 🫠. Din avkomma måste ju vara extremt snabb på att typ plocka fram, plocka undan, klä på, klä av, välja bok etc etc? A blessing and a curse kanske

      Ja vad är det som ska ta tid med att plocka fram pyssel eller välja en bok? 😊 Uppriktig fråga alltså. Allt material finns lättillgänglig så vill barnet pyssla är det bara att ta fram ur hyllan. Att plocka undan tar väl inte heller mer än någon minut, är ju bara att lägga tillbaka allt i pyssellådan och ställa undan.
      Skulle dock aldrig låta mitt barn ta en timme på sig att klä på sig för att gå ut. Håller barnet på och tramsar och vägrar klä på sig så får hon stanna inne, eller så hotar/mutar jag henne med nåt. 😬

       Men det kan ju bero på hur många fler barn man har och dagsformen på barnen och en själv. Mitt ena barn behöver jag bara säga att han ska ta på sina kläder så gör han det. Mitt andra barn kan lätt ta en kamp om att få på kläderna. Säg att han ska ta på men han vägrar. Orkar jag inte med konflikten så får kläderna vänta. Jag personligen orkar inte med bråket. För jag har ett tredje barn som också behöver få på sig kläder. Äldsta fyller 5 i maj. Men vi måste ut varje dag! Blir kaos hemma annars. Så då får det ta lite längre tid för att komma ut helt enkelt.

       Mm det var ju det där med att barn är olika. Får helt enkelt kontrastera att du inte förstår vad som tar tid och jag inte för mitt liv kan förstå hur ni hinner så många saker på en förmiddag 😂

     Det där Millan låter exakt som min 2.5-åring 😂 Här går tv:n varm de dagar hon inte är på förskolan och vi inte kommer iväg på annat (bebis 9 månader). Ibland vilar hon (sover inte längre på dagen) och ibland leker hon medan den rullar och jag grejar med annat. Men det är typ bra, hon har äntligen börjat leka själv längre stunder tack vare det. Hon har sett något klipp på youtube där en flicka kör runt Babblarna i sin vagn och har picknick med dem, nu är det hennes favoritlek som hon kan roa sig med lätt typ en timme så länge jag och lillebror är i närheten.

     Och min dotter har också gått igenom en extrem självständighetsperiod nyligen men det har bara varit av godo för nu klär hon på sig alla kläder helt själv inkl ytterkläder. Underlättar enormt med en bebis. Så förhoppningsvis får du som svarade Millan här snart ”återbäring” för allt trots 😆

   Vi pysslar och målar här hemma. Det som är mest populärt är att måla stenar.
   Först att hitta bra och stora stenar ute och sen måla de hemma sen.

   Så har man nästan hela dagen fylld😊👍

   Det är skrämmande hur många föräldrar idag inte verkar kunna vara just det, föräldrar. Utan drömscenariot är att lämna bort sitt barn så mycket som möjligt, så att någon annan kan ta hand om det. Mycket märkligt och beklämmande. Och ja, jag har barn. Och nej, de har inte gått på förskola. Och ja, jag har flera små hemma samtidigt. Precis som människan haft i alla tider.

    Det där om ett människan haft det i alla tider är ju inte riktigt relevant.. livet såg ju helt annorlunda ut förr och då var man ofta flera kvinnor som tog hand om barnen tillsammans, samtidigt som jag gjorde hushållsarbete osv. Nu för tiden är det ofta ganska ensamt att vara föräldraledig, upplever jag att många tycker iallafall.

     Man* gjorde hushållsarbete..

    Tråden här bygger ju på en TS som ÄR hemma och är förälder till sitt barn men ber om tips på aktiviteter… snark på sånna som du som bara måååste. Hoppas dina barn får lära sig lite mer empati och förståelse för olikheter från någon annan än dig när de börjar skolan, för skolplikt är det ju i alla fal.

    Tror du på riktigt att föräldrar vill lämna bort sina barn? Suck.

     Ja ts vill uppenbarligen och de flesta andra också. Förskolan är inte obligatorisk.

    Om du är hemma med barnen tills de börjar skolan är du alltså hemma i ca 6 år – baserat på 1 barn. Så många föräldradagar har man inte, så du har alltså inget jobb/ingen inkomst. Du förlitar dig alltså på att en partner försörjer dig och barnen, sätter av till din pension, etc? Det är inte alla som tycker att det är rimligt att leva så – av en mängd skäl. Och hur många år av dessa 6+ var din partner hemma?

    Mm så duktig du är då. Typiskt folk som väljer att inte ha sina barn på förskola att hävda vilka fantastiska föräldrar de är…

    Förr i tiden var det som sagt vanligt att flera hjälptes åt med barnen. Så är det ju fortfarande i många länder. Jag tror också det handlar om att man som föräldraledig många gånger känner sig ensam och isolerad. Speciellt om man fick barn under pandemin.

    Förr kanske man var flera hemma samtidigt på samma gård, då hade barnen andra barn att umgås med och man var kanske fler mammor runt varandra.
    Men jag är nyfiken vilken tid menar du ?

    Du som verkat vara föräldraledig för evigt? väljer att hoppa in här i en tråd där det efterfrågades tips vad man kan göra som föräldraledig ? Men väljer istället att klanka ner på förskolan och på föräldrar som har sina barn där. Ge lite tips istället?

   Biblioteket, utforska lekparker, öppna förskolan, boka playdates och baka är några saker jag kan komma på som hjälper mig att fördriva tiden som FL. Har en dotter på 3 år och en son på 7 månader. Äldsta går dock på förskolan 15h/vecka. I höstas gymmade jag en del och där hade dom en ”barn-hörna” som hon älskade att leka i. Den lille satt i sin bilbarnstol. Det va livet ändå. Egentid för oss alla 😂

   Hej Emmsie! Finns det en lokal fb grupp kanske, så man kan hitta föräldrar i samma sits? Det finns kanske andra i samma ålder som också vill ha en kompis att leka med? Vi hade tur så det var många nyinflyttade i området, som också letade kompisar pga småsyskon. En mamma frågade sin BVC ssk om hon visste någon i det större barnets ålder som ville ha lekkompis, så träffade vår stora pojke en av sina kompisar. Kanske något? Lycka till!

   Kolla upp om det finns öppna förskolor i närheten ni kan ta er till!

  Mina konspirationsteorier blir bara ännu större över att hon som nyss födde och jobbar på caia kallar sin son för Ted eller Todd.
  Kan ge mig tusan på att någon i kända familjen är far till barnet.

   Barnet ju Todd. Menar du att hon kallar barnet för Ted? Hon ska släppa en vlogg nästa vecka tror jag och berätta om förlossningen och så även berätta något som hon är väldigt nervös inför.

    Barnet heter ju*

    Hon sa båda namnen i videon hon släppte i förrgår.

     Jaha vad konstigt 🙁 Menar hon att han har båda namnen? Eller är det ett namn och ett smeknamn?

   Vad för dig att tro det? Alltså pga namnet eller vadå… jag fick höra från starka källor att O.I är pappan men sen när hon dementera allt blev jag förvirrad

   Vad är detta för kommentar ens? Hon får väl döpa sitt barn till vad hon vill. Du har ingen aning om vem som är pappan.

    Du tycker inte ens att det är lite konstigt att hon kallar sonen Ted/Todd efter allt snack som varit? Hon sa båda namnen i senaste vloggen i förrgår. Samt att hon hux flux fick en takvåning i innerstaden mitt u förlossningen? Är det PW som roddar och dragit i trådar för sitt första barnbarns skull?

   Men vad har namnet ted / todd för betydelse ?

    Undrar också? Vad skulle det ha för betydelse? Menar ni koppling med Ted som är Philippes hund? Men fattar 0 vad det skulle ha för koppling ändå? Till att O.I är pappan?

    Däremot undrar man hur hon fick lägenheten helt plötsligt.

     Eller hur. 6 dagar innan förlossningen sa hon att hon skulle bo kvar och efter förlossningen har hon fått hjälp att flytta till större vindsvåning. Någon har förbarmar sig över henne och barnet, någon med kontakter och jag tror verkligen att någon av de som det spekulerats över är far.

      Lägenheten hon bor i ligger i ett hus som ägs av en statlig stiftelse. Lediga lägenheter brukar förmedlas via bostadsförmedlingen så svårt att se att hon skulle fått den genom ”kontakter”. Kanske hyr hon den i andra hand?

       Förmedlas via bostadsförmedlingen är den knappast. Hon lär ha fått den via kontakter, stiftelser släpper inte lägenheter till bostadskön i första taget utan förmedlar till just egna kontakter. Sedan är det inte helt ovanligt att stiftelser frångår sina stadgar och förmedlar lägenheter till höjdare osv. Riktigt fräckt!

        För övrigt så är kötiden på just den adressen på tok för lång för att hon ens skulle ha en möjlighet att ha fått den via Bostadsförmedlingen.

   Väldigt spännande och galen tråd 🙈

   Haha alltså vad har jag missat ? Vad har namnet ted/todd för roll i detta ? Varför tror man att W-släkten har nått med allt att göra? Har ted/todd koppling till dem ? Fattar inget 🙈😂

    Heter inte någons restaurang så? Phillipes eller Olivers?

     Jo Phillipes restaurang (och hund) heter Ted.

      Så ”konspirationsteorin” är att en kvinna har döpt sin bebis till Ted för att försöka hinta om vem som är pappan? Och kopplingen är att hundens ägares föredetta flickväns bror eventuellt är pappan.

      Något långsökt.

       Haha ja verkligen 😂

        Fast jag tror att den teorin är att Phillipe är pappan isåfall, det har jag hört spekuleras om också. Men fler verkar tro att Oliver är pappan, det tror jag inte hade något att göra med namnet Ted dock..

   Har ni tappat det helt? De har ju sagt att det där bara är falska rykten. Det är förmodligen en helt vanlig, okänd kille som är pappan.

   Det är väl bara att kolla upp vem hon jor med om hon bor med någon, inte så svårt att hitta art folk bor och med vem 🤷🏽‍♀️

    *bor inte jor och vart inte art.

  Vilka kollar på Let’s Dance ikväll? Vilka hejar ni på?

   Hejjar på Rickard och Magdalena rent spontant för att jag tycker om deras personligheter. Tål inte killen i kjol men i övrigt har jag ingen åsikt om devalverings ännu men det kommer ju snabbt ändras. Älskar lets dance och njuter av lördagskvällar när det är på tvn.

    Vilken Magdalena?

   tone var bra men får återkomma efter jag sett alla 💃💃💃🎉🎉🎉

    Var bra?? 😅😂 Inte direkt va.

   Hampus Hedström. Tycker han verkar så rolig och tar inte allt för seriöst

    Ja Hampus var duktig. Ett sött par 🌸

   Kollade på Underdogs istället. Bästa programmet ❤️

   Andreas verkar ju verkligen ha rytmen och kroppen för detta programmet!!

  Gabjoss! Vad har hänt med ”mannen”? Har inte synts till på ganska länge. 🤔 Alla aktiviteter gör hon själv med barnen eller med en kompis. Samtidigt som hon mår såååå bra! Bilder på honom brukar ju annars uppta halva flödet så det känns lite konstigt….

   Oj, läste hennes senaste blogginlägg nu och hon skriver ju verkligen allting i ”jag”-form?! Kanske inte så konstigt iofs att en relation som verkar bygga på yta faller som ett korthus när ett spädbarn kommer in i bilden.

   Också nyfiken! Men tänker samtidigt att hon kanske gör det med mening nu när några ställt frågan, för lite extra klick…

   Hon skrev senast i onsdags ” När vi började dejta så åt vi proteinglass exakt hela tiden! Nu har vi fastnat för det igen…”

    Såg det sen:/ Slut på scoop:/

  Önskar lite hjälp med retinol.

  Har Retinolserum 1 % (Paulas Choice) och läser ofta att man inte ska blanda det utan använda ”separat”. Men om man ska använda det ofta på kvällarna, hur gör man med nattkräm osv? Skippar man det de kvällarna eller finns det en ordning man ska lägga flera produkter i även när man har retinol?

   Toner, retinol och sen nattkräm. Vänts gärna 20 min innan du tar på nattkräm och välj en återfuktande utan aktiva ämnen

   Jag kör rengöring + nattkräm efter att jag duschat på kvällen och sen retinol + ögoncreme nån timme efter det (precis innan läggdags).

   Tillhör du de som blir lite irriterade av retinol så kan du lägga på den efter krämen. Annars lägger du på den direkt på ren hud före krämen.

  Efter 10år så skiljer jag mig snart pga svärmor och en jävla mansbebis som inte kan säga ifrån! Hon är här hela jävla tiden och jag håller på att tappa det. Vi har småbarn och hon vill väl, jag tycker om henne men vi kan förfan inte ens ligga utan att låsa dörren och ”hålla utkik” om hon mot förmodan kommer. Min man är snart 40år så är ingen liten pojke men ”mammas pojke ” än 🙄. Hon tar allt personligt och gråter så fort man säger något även om det är på ett fint sätt. Vet att hon till viss del är anledningen till att min svågers extjejer lämnat, med ena tjejen bytte hon plats på hennes saker i deras gemensamma hem för att ”det blev bättre så”. Hade såklart nyckeln så var där medan dom jobbade… Hon kan dyka upp flera gånger på en dag, är här flera gånger i veckan. Jag vill inte ens ha min egna mamma här så ofta. Min mans försvar är ”hon vill träffa barnbarnen” men jag är så innerligt trött på det här nu. Han ser inte problemet. I hans värld är det inte så mycket. Vad gör man? Ska det behöva gå så långt att vi skiljer oss pga henne. Jag tycker om henne men jag vill inte bo med henne. Jag exploderar snart!

  Sorry för världens bibel, är bara så sjukt trött på det här! 🤯

   Kanske ni kunde komma överens om att ni lämnar barnbarnen hos henne när det passar både er och henne?
   Min första svärmor var gränslös till den grad att jag trodde det var fel på mig. Förstår inte hur du stått ut så länge!

    Barnbarnen är där ibland men det räcker inte, hon måste träffa dom flera gånger per vecka. Jag känner att det inte är hela världen om det går en vecka eller två (har aldrig hänt under våra 10år) men går det 3 dagar är det ”jobbigt” för henne. Har gått så långt att jag kan titta på min man och nästan ”äcklas” av honom pga att han påminner om henne och det gått alldeles för långt. Det här förstör vår familj. Skönt att du slapp henne, jag hoppas att jag aldrig blir i närheten av det här till mina barn!

     Det låter som en osunt beteende från hennes sida! Tre dagar utan barnbarnen , det är klart att hon måste klara? Det får hon ju jobba med ?

     Hatar för övrigt när män inte kan säga ifrån till sina mammor!

      Hon har extremt kontrollbehov, hon vet saker om vårt liv innan jag ens vet det! Hon ska veta allt direkt från min man. Hon har curlat sina vuxna söner och inte klippt navelsträngen och nu känns det som hon gör detsamma med våra barn. Som du säger, då får hon jobba med sina problem. Vårt yngsta barn ville hon träffa varje dag nu för att barnet är rädd för farmor och gråter så fort hon tittar på barnbarnet. Kände bara – nej nej neeeej!

     Oj.
     Jag träffade min farmor varje dag när jag var barn. Jag är evigt tacksam för att hon fanns i mitt liv och följde mig genom min barndom.
     Om hon inte hade varit där så hade jag varit en betydligt trasigare människa.
     Försök att fokusera på vad hon tillför i dina barns liv istället för vad du tycker hon tar ifrån dig.
     Jobba lite på dig själv.

      Jag har också en jättefin relation till mina farföräldrar men vill inte ha min svärmor inneboende hos mig indirekt, jag vill inte ens ha mina egna föräldrar hemma hos mig så ofta. Vill gärna ha ett privatliv och kunna komma hem från jobbet utan att svärmor är här. Vill kunna ha sex utan att behöva låsa dörren och oroa mig för att hon plötsligt ska dyka upp. Hon är en viktig person i vårt liv men måste respektera att vi är vuxna och har en egen familj. Kan inte se att det skulle gynna våra barn om vi skiljer oss pga farmor. För så långt har det gått!

      Hon tar inget ifrån mig mer än att hon inkräktar på vårt privatliv. Jag känner mig kvävd i mitt egna hem. Mina föräldrar har också en god relation till sina barnbarn men mamma skulle aldrig göra som svärmor gör.

      Men sådär vill man ju inte leva? Svärmodern är ju sjuk på nåt sätt… Inte samma sak som att ha en sund och ömsesidig relation som du troligtvis beskriver.

     Men skojar du, jag träffade mormor varje dag som barn och hon är mitt lyckligaste minne! Det är så värdefullt för barn att få växa upp med en far/morförälder.
     Jag var hos mormor varje dag när mamma jobbade, och sedan som äldre var vi där varje kväll och åt middag.
     Tänk lite utanför din egen box.

      Man kan inte förvänta sig att en kvinna i de flesta fall ska ha lika nära relation till sin svärmor som till sin egen mor.

       Som sagt, min mamma skulle aldrig vara så respektlös! Hon respekterar vårt privatliv. Att vi är en egen familj. Hon tycker också det är sjukt hur svärmor håller på! Skillnaden är väl att jag kan säga till min mamma medan min man inte säger ifrån.

        Kommentarer som Jobba lite på dig själv och Tänk utanför boxen kan du slänga i närmaste papperskorg.
        Känns det inte bra för dig så ÄR det inte bra. Säg till din man att antingen säger han till henne eller så gör du det. Vänligt med bestämt. Menar du att hon går in med extranyckel när ni är hemma? Då hade jag tagit den ifrån henne.
        Du är gift med din man, det är ni två gemensamt som skapar regler i ert hem, inte en besökande svärmor.

       Och även om man har en nära relation, det är rimligt att varken vilja ha sin mamma eller svärmor som nästan inneboende och ständigt med näsan i ens förhållande och det är inte att skada eller ta något från sina barn. Man får sätta gränser.

       Nähä? Min pappa då, han räknas inte eller? Tog emot mormor med öppna armar varje kväll!

        Säkert skönt för honom att ha en till kvinna där att hjälpa till med disken efteråt. Har faktiskt aldrig hört om nån karl som skulle ha problem med sin svärmor. Brukar vara värre mellan två kvinnor.

         Och det handlar inte om att det är något ”kvinnotjafs” utan för att kvinnor generellt är bättre på att klippa navelsträngen, ta hand om sig själva, diska själva, laga mat själva osv och inte behöver eller är intresserad av att ha en mamma eller svärmor som tredjepart i förhållandet.

         Så otroligt förminskade att utgå från att mormor diskade hos oss och att pappa var nöjd pga detta?
         Uppenbarligen suger både din far och övriga män i familjen och du är bitter och obehaglig.

      Det var väl isåfall för att ni hade behov av det ? Inte tvärtom ?

      Träffade också min mormor väldigt mycket för att jag ville det.
      Trådstartaren säger ju inte att de inte ska träffas men önskar ju bara att hon inte dyker upp hela tiden oanmäld.

      Min erfarenhet från detta bloggforum är att de som skriver denna typ av kommentar är de som faktiskt behöver tänka ”utanför sin box” och se att allt inte ser lika ut som för dem.

      Haha jag har en jättenära relation till min mormor och är tacksam för det men nog fan hade jag förstått om någon av mina föräldrar ledsnat totalt om hon betett sig som TS svärmor. Far- och morföräldrar kan få nära relationer till barnbarn utan att vara fullständigt gränslösa 😂

      Är väl skillnad på att du var hos din mormor än att din mormor hade kommit hem till er

   Familjeterapi!

    Vi testade det för några år sedan, då också pga svärmor. Vi gick till en jättebra man via BVC men han sa till min man att han behöver sätta gränser till sin mamma, så gott som – klipp navelsträngen och efter det ville inte min man tillbaka för han var ”inge bra”… 😅

     Men gud.. Sanningen sved tydligen.. Säg till honom att han kan gå och va gift med sin mamma då… Sjukt.

     Förstår dig ts! Har upplevt liknande och det är inte lätt, kände mig som en gäst i mitt eget hem. Jag bröt ihop och ställde krav på min sambo och därefter blev det bättre. Strunta i alla nostalgikommentarer du fått här, det är skillnad på att ha en nära relation och det du beskriver.

   Omg låter lika hemskt som min svärmor, hon ör en en definition av riktig fitta

    🙈😂

   Det låter hemskt!
   Men alltså… din man vill inte sätta gränser och du vill typ lämna honom pga svärmor… Vad händer om du går in och sätter gränsen? Klart man inte vill vara den hemska svärdottern men kanske bättre att hon är arg på dig än att ni går isär? Fattar dock att det blir svårt att dra en gräns utan att det blir typ ”du får aldrig mer komma hit” 🤔

   Min mamma är hos oss varje vecka men alltid samma tid och har frågat min man väldigt noga om det går bra även när han är FL/jobbar hemma/vad det nu kan vara. Tänker att ditt liv hade varit så mkt lättare om det var typ ”svärmor kommer tisdag och torsdag på eftermiddagen och övriga dagar kan barnen evt vara hos henne om ni kommit överens om det den vecka”.

   Men om det var så lätt hade du säkert redan sagt så 🤷‍♀️. Bara… Lider med dig. Hade inte velat ha min för all del gulliga svärmor springande här hela tiden heller. Hatar att jag tycker hon är jobbig (dock håller min man med mig he he).

   Säg detta till din man! Att du överväger att avsluta pga detta, att det förstör ert förhållande. Han KAN ju inte tycka detta är ok?? Otroligt osunt. Hur gick det så långt att du skaffade barn med honom, var hon såhär innan? Menar inte att shamea, bara undrar.
   I värsta fall, separera på prov så slipper du henne och han kanske fattar allvaret… Eller föreslå att ni flyttar till en annans stad om inget hjälper och du tycker det vore ok, men jag tycker din man borde lösa detta på annat sätt, skulle helt tappa respekten annars…

    Problemen började när vi fick barn, första barnbarnet. Tycker om henne, men vill kunna vara i mitt egna hem utan att ständigt behöva oroa mig över om hon dyker upp. Hon går rakt in. Ringer aldrig. Bara dyker upp och när man minst anar det.

    Ska försöka prata med henne på nytt men det tar så mycket energi. Hon tar allt så personligt. Gråter om man säger något. Men får försöka igen. Tack ❣️

     Om ni skiljer kommer hon ju verkligen ha mer begränsad tillgång till barnbarnen än hon får med de regler du vill ha. Det kan du säga till din man åtminstone, då det blir han ensam som får stå ut med hennes gnäll sen.

     Hon ska inte ha nyckel! Byt lås och säg till din man på skarpen att inte ge henne en kopia, att det blir droppen! Skit i om hon gråter, det är bara narcisistiskt, manipulerande beteende. Hon får skärpa sig och ta det som en vuxen. Deras dysfunktionella familj ska inte smitta av sig på er. Din man borde gå i terapi för att inse och läka från sin osunda relation och säkert uppväxt med henne.

     TS, det är din man som ska ta det snacket, faktiskt! Som flera andra här också skriver, nyckeln ska tillbaka. Om ni åker på semester och behöver någon som tar in posten och vattnar blommor, då lånar man ut nyckeln. Fast jag tror nog inte jag skulle göra det till svärmor i din sits. Känns som hon skulle gå igenom hela ert hem, för tydligen saknar hon gränser.

     Klart det inte är ok att bara hoppa in när som helst, utan att man pratat om det. Ni kan ha haft en jättejobbig dag på jobbet, med barn, vad som helst..och bara behöver lugna ner dagen och samla ihop sina löss igen.

     Att ha en bra relation med barnbarn, innebär inte att man alltid är välkommen. Man får ju ha lite känsla för att det faktiskt ska fungera också. Börjar något barn dessutom bli ledsen/orolig av farmor, då har det gått väldigt långt.

     Ha ett seriöst snack med maken, om hur du känner. Du går inte med på det längre, du hatar inte svärmor (ännu) men du vill kunna leva med din familj på ert sätt, där ni bjuder in svärmor. Om du tar med att du faktiskt inte vet om du orkar det här, borde han ju verkligen reagera.

     Kanske kommer ni från så olika förhållanden, så i hans familj är det helt normalt att stå i sovrumsdörren, medan i din så kollar man först om det är ok, att man kommer över. Men prata ut om det, innan du spricker. Kram!

      Min gissning är att hennes man inte har problem med det så då tänker han kanske att han inte behöver säga till och kanske inte förstår riktigt varför TS har problem med det 🤷🏽‍♀️

     Jag tänker att ni kanske ska se till att ha sex. Det kanske kan få henne att inse att det kan vara bra att ringa först.

      + 1 på denna! Flera släktingar till mig har kommit på ”the hard way” att ibland är det bra att knacka först. 😉 Dock inget planerat eller så men såhär i efterhand blev det bättre. 😅

      Eller hur bra idé, tänker på Charlotte och Trey i Sex and the City lite grand där. Mamma. Blev helt ställd och bara gick därfrån.

   Vägrar han se problemet så måste du sätta gränser. Det är ditt hem också. Våga ta plats och säg ifrån. Du ska inte behöva ha folk på besök jämt om du inte vill det. Det är väl underbart att hon vill träffa sina barnbarn men det är ER familj i första hand. Er familj, era behov, ert liv. Ett första steg kan ju vara att försöka få henne att höra av sig innan hon vill komma förbi. Så ni får en chans att säga ja eller nej. När hon lyckas göra det så börjar du/ni säga nej när ni inte vill. Förhoppningsvis respekterar hon det. Ert umgänge kommer förhoppningsvis bli mycket trevligare på alla vis när hon dyker upp när ni gemensamt bestämt det.

   Gud, det kunde varit jag som skrev, jag sa åt min på skarpen då hennes beteende inte va ok, skyllde dåliga beslut på mig till barnen osv, de är runt 10 år men hon är ju ett offer och det är henne det är synd om. Har inte pratat med henne på 1,5 månad, så skönt!

   Du har fått så bra råd ovan angående detta, ville mest bara skicka en kram ❤️ jag har en liknande gränslös svärmor, dock inga barn än.

   Tycker det är intressant, och sorgligt, med alla män som inte kan säga ifrån till sina mammor. Varför blir det så?!?!

    Måste ju ha att göra med bekvämlighet eller lathet eller nått ? Det är bekvämt med att slippa gå in i konflikt med sin mamma?

    Min svärmor envisades med att köpa inredning till oss, där drog jag gränsen. ( alltså varje gång hon kom på besök och det köpta hamnade i källaren sen ). Sambon hade lätt kunnat låta henne hållas pga inte orkade ta fighten, om jag inte sagt till honom att ta den.

     Ja så är det nog… för bekväma att ta konflikten. Men upplever också att mammor till pojkar typ ”tar hand” om pojken (som nu är en man) längre än mammor till tjejer gör? Alltså typ köper inredning hem för ”han klarar ju inte av sånt” eller hjälper med tvätten för han fixar ju inte det. Min mamma (jag är tjej) har aldrig antytt att jag inte kan sköta ett hem liksom. Säkert gamla könsroller som ligger kvar och spökar

  Hur gick det för dig vars kompis ville att ni skulle flytta ert datum för bröllop pga hennes 1 årings födelsedag?

   Just det 😂 så orimligt

   Jag undrar också! Det här fastnade hos mig då jag varit med om lite snarlikt scenario…

   Allting löste sig!! Hon hade nog fått en släng av förlossningpsykos eller nått 😂 Hon bad om ursäkt och förstod självklart situationen. Känner mig lite dramatisk såhär i efterhand haha.

  Önskar lite hjälp med retinol.

  Har Retinolserum 1 procent (Paulas Choice) och läser ofta att man inte ska blanda det utan använda ”separat”. Men om man ska använda det ofta på kvällarna, hur gör man med nattkräm osv? Skippar man det de kvällarna eller finns det en ordning man ska lägga flera produkter i även när man har retinol?

   Nattkräm efter retinol 👍🏻

   Det handlar nog mest om att du inte ska blanda det med andra aktiva ingredienser, men en vanlig nattkräm går bra så länge den inte innehåller ovan.

  Någon som gjort tjejklassikern?
  Funderar lite på det men är så otränad efter mina graviditeter..

   Ja! Dock som typ 16-åring, så för 15 år sen. Tiden går. Jättetrevligt var det i alla fall, härlig stämning på alla lopp, faktiskt inte alls samma som när det är mixat utan alla var så väldigt tillmötesgående och schyssta mot varandra. Hur som helst gjorde jag den ihop med min mamma och vi tränade inte supermycket, särskilt inte inför skidåkningen (sällan snö där vi bor). Har man inga tankar om att göra snabba tider (och varför ska man, egentligen) och har en hyfsat tålig kropp så går det fint.

   Med det sagt tänker jag inte ge mig in på det själv igen förrän barnen är större och det finns mer egentid igen.

   Jag gjorde när mitt andra barn var två år. Så bra sätt att motivera sig till träning som också blir varierad utifrån vilken tävling som på tur. Kul var det också! Gört!

   Åh vad provocerande att det heter ”tjejvättern” 🤣 Såklart har de bytt ut Lidingöloppet mot nåt töntigt rosa-bandet-lopp på 10 km för vi orkar ju inte längre än så?!

    *”tjejklassikern”

    Tänkte som du innan men vafan, skitsamma? Orkar ju inte hela sträckorna och är stolt över att va tjej! Ska springa i rosa och avsluta med bubbel. Om det nu är så *pRoBlemAtiskt* kan man ju ta kort-varianterna

     Well, den finns ju uppenbarligen för att det finns en efterfrågan. Många killar skulle inte heller orka, det är väl bara det. Men lycka till 💪🏼

    Finns ”En svensk klassiker korta” som är samma bansträckningar fast för alla oavsett kön 🤷‍♀️. (Jag fattar att det inte var det din kommentar handlade om utan att du är upprörd över att ”tjej”varianten har kortare (i mina ögon: rimligare) sträckor än originalet)

     Det visste jag inte, det låter ju vettigt 😊

    Är det inte det som är tjejmilen då?

   Jag gjorde tjejklassikern/korta klassikern förra året. Ej efter graviditet dock och var grundtränad, kan simma och springa. Men varken erfaren inom cykling och absolut inte inom skidåkning. Men tyckte sträckorna var lagom för att hinna lära sig helt ok teknik. Började med skidorna för att jag inte ville riskera att vara sjuk och på så vis fick jag två chanser att ta skidorna. Gick på skidkurs och tog efter träningsscheman online. Santander har ett bra instagramkonto. Jag tycker att det gick att genomföra på lite jäkla pannben och man behöver inte vara i sitt livs form. Kan vara bra att träna på att simma i öppet vatten då det kanske kan vara lite läskigt. Men loppen är väl uppstyrda och man blir väldigt väl omhändertagen. Köpte via Ica och fick rabatt på avgiften. Körde i Norberg istället för Tjejvasan. Mest för att jag var ute i så dålig tid… de anordnade bussturer vilket var väldigt skönt. Då åkte man bara över dagen från tex Stockholm och Uppsala.

  Jag hade för några månader sen kontakt med en kille via en dejtingsajt. Det blev inget och vi träffades aldrig, det var på gång men jag slutade svara pga mycket annat i livet. Dåligt jag vet men nu har jag en tanke om att höra av mig till honom, be om ursäkt och fråga om han har lust att börja om. Har ni några råd kring hur jag ska skriva? Tänker mig att jag lite får ”krypa till korset” i brist på bättre uttryck

   Försöka duger men om jag varit den som blev ghostad så hade jag velat ha en trovärdig förklaring. Annars känns det som att man kanske får räkna med att du gör likadant igen. Men vad har du att förlora?
   Lycka till☺️

   Han kommer bara tro att du blev mer intresserad av någon annan men det blev inte något av det. Så nu är han din back-up plan.

    Ändå bättre att prova än att inte göra det tycker jag. Vad har man att förlora? 🙂

   Jag skrev till min dejt efter jag gjort det där.

   Typ
   ”Förlåt att jag slutade svara. Kan vara lite dålig på att hålla igång en konversation när det händer mycket i livet. Jag är bättre på att svara i verkligheten! Vill du ses på en öl imorgon?”

   Nu är vi ihop sedan 6 år och har ett barn på väg haha, då det funkade

    Haha typ same. Jag och killen matchade många gånger men jag tröttnade på allt typ varannan dag och raderade mitt konto. Jag kände hela tiden att om jag bara får träffa just han, så kommer det gå skitbra. I början fick jag springa lite efter honom. Han verkade likgiltig. Men jag var orimligt på, vilket jag annars ALDRIG är. Efter första träffen hade jag honom runt lillfingret, precis som jag anat. Idag har vi precis flyttat ihop efter två år sedan vi matchade.

  Fler som får ångest och mår dåligt över att inte kunna köpa det man vill ha och behöver?

   Skojar du eller? Det äter upp mig att se allt vi skulle behöva lägga pengar på, samtidigt som vi har 153 kronor på kontot. Känns som att jag jobbar 24/7, men det räcker ändå inte.

   Det som typ känns värst är att vi förmodligen måste tacka nej till goda vänners bröllop och möhippa/svensexa för att vi inte har råd. Riktigt pissigt, för att tala klarspråk.

    Ja fyfaaan. Ångesten är total.

   Speciellt när man ser alla influencer lever vidare o pengar bara flödar in hos var och en

    Blir otroligt provocerad av lyxbyggen ala tex.Wahlgren mfl. Flunsresor & slit & släng i parti & minut, reklam & samarbeten som aldrig tar slut, allt för att få in ännu mer i pengahögen, sko sig på andra mindre bemedlade,detta i en tid när det t.o.m finns människor som inte har råd med mat i dagens Sverige. Läste en otroligt bra skriven artikel i ämnet i dagens Aftonbladet av Karin Pettersson om inflationen, hur allt gynnar de med stora resurser per automatik mm.

     Just Wahlgren unnar jag henne lyxlivet hon nu lever. Efter alla år och skit hon gick igenom blir jag genuint glad för hennes skull, alltifrån hus och en så (till synes) fin man. Ingrossorna unnar jag också. Alltid hört att de är väääldigt trevliga, artiga och down to earth, och just DE ”borde” typ vara de enda influencerna som faktiskt ”hade haft rätt till” att ha näsan i vädret, jämfört med alla jävla dokusåpa-nissar som finns. Sist ut Love Island-gänget. Det ska smidas medan järnet är varmt med miljontals frågestunder och lives. Fyfan spyr. Eller typ dumbon som Hanna Friberg o. Comp. DÄR har vi störningsmoment. Hoppas ni fattar vad jag menar.

     Världen gynnar bara de med mkt pengar och allt i sverige verkar kretsa bland influencer. De ska göra reklam för en massa saker, de ska delta i olika tv-program ja ni förstår, vi andra vandrar runt här som osynliga. Vi pluggar, kämpar och sliter med jobb ändå räcker det inte

   Skönt att höra att flera känner som mig.. Jag kanske aldrig haft det fetaste sparkontot liksom , men har verkligen alltid varit ekonomisk ansvarig. Aldrig några fakturor, onödiga streamingtjänster eller festande osv. Men alltså jag måste tänka igenom varenda jävla köp just nu. Blir galen, leden och stressad. Kan inte äta det jag egentligen vill, kan inte köpa den lite bättre hudkrämen osv .

   Ja, jag löste det genom att bestämma mig för att leva som minimalist. Nu älskar jag minimalist-livsstilen och har precis rensat ut en massa mer saker. Snart tomt här hemma och älskar det. ✌️

    Hade du massa grejer att sälja som drog in pengar, menar du?

    Om jag så skulle sälja varenda dammkorn hade jag fått in max tusen spänn, haha. Finns ingenting av värde här.

     Nej, haha! Har heller inget av värde här hemma utan bara en lång lista på alla saker jag vill köpa när jag har råd. Blev less på att inte kunna köpa något så valde att rensa mer bara och börja leva som minimalist. Som tur är älskar jag den livsstilen så nu känner jag inte att jag behöver köpa nåt nytt nästan. Luddigt förklarat, men är trött. 😄

      Jag fattar. Det vi har på vår lista är bara nödvändiga grejer, tyvärr. Vårt sista lakan har gått sönder, till exempel.

      Förhoppningsvis löser det sig 🤞

       Ah okej, det suger ju såklart. :/

       Tips, sök på gratis och bortskänkes på markerplace och blocket. Samt bortskänkes.se. Också nya saker skänks då och då, om ni inte vill ha begagnat.<3

    Jag drömmer om minimalism, att skala ner. Så mkt enklare livet blir med mindre boende, få grejer att ta hand om, bara det mest nödvändiga. Mer tid till de saker som verkligen betyder något. För mig är det dock tudelat, är tex.intresserad av färg & form och vackra saker, antikviteter eller loppis. Hur väljer man vad att behålla…Vill ändå ha ett hem som känns hyfsat ombonat & inte helt tomt. Avskyr dock prylar överallt. Sen ”Mount Everest bestigningen” i att rensa ut allt, men antar man får ta det pö om pö…Tror det är grejen i framtiden och ditåt pendeln svänger. Folk kommer vilja bo mindre, färre prylar och enklare liv helt enkelt.

     Kan tipsa om bloggen ”Minimalisterna”. Det är en kvinna som skriver om sitt och hennes familjs liv som minimalister.
     Väldigt inspirerande om man är intresserad av den livsstilen!

      Tack för tips!

    Jag har rensat nu länge vill inte bara ha saker som ligger till ingen nytta.

   Jag tjänar egentligen bra, men är ensamstående förälder med dyr boendekostnad. I tillägg till detta så har jag både varit sjuk själv och vabbat denna månaden så blev inte mycket kvar att leva på. Har dock löst det nu genom att hitta en lägenhet som är några tusen billigare och så har jag precis fått löneökning på 1200:- efter skatt så jag ser ljuset i tunneln.

   Du är inte ensam, känns som det enda jag tänker på just nu är pengar..

  Jag har inte kunnat sluta tänka på

  ”Diamantöööör. Solarieee. Irrrrish coffeeee. Synd att slänga jue”

  På en hel vecka.

   Jaaa så jäkla roligt! 😂

   Hahaha inte jag heller ! Geni ju! Inget man glömmer i första taget , rösten, dialekten , stylingen .

    Ja, det var verkligen roligt, skickligt och ovanligt. Något man kommer ihåg, minst sagt 🙂

    Var lite orolig över att den svenska versionen skulle vara väldigt…B. Men är positivt överraskad faktiskt.

     Fast vissa av de som är med håller fruktansvärt låg nivå så som Endigo, hon som åkte ut först, Antonina Nutshell. Hade det varit Ru Paul’s dragrace hade de fått så otroligt mycket skit för hur de ser ut.
     Men jag blev också positivt överraskad av de flesta, riktigt bra

      Man får komma ihåg att det är Sveriges första säsong också. Och att Sverige är mycket mindre, så klart. Urvalet blir ju inte samma.

      Tycker att Robert Fux gör ett bra jobb hittills. Stora skor att fylla ju.

   Var kommer det ifrån?

    Elecktra i Drag Race Sverige.

    Här är en länk till uppträdandet. SVT Play.
    https://www.svtplay.se/video/8moYw1w/drag-race-sverige/2-maraton-talangjakt/?id=8moYw1w&position=1899

    Drag Race Sverige. Min kommentar hamnade i modd pga av länk. Den dyker kanske upp snart…

   Tror jag sett om den biten av programmet 15 gånger under veckan, så fantastisk 😂.

  Era bästa tips mot mjäll?!

   Daxxin

   1. Fungoral
   2. Torka håret med hårfön direkt efter dusch så att hårbotten blir torr
   3. Om det inte hjälper, kortisonliniment

   testa olika mjällschampon! finns tre olika typer/verksamma ämnen (vad jag vet). Tex fungoral funkar inte alls på mig.
   Sen som nån annan skrev: föna hårbotten när du har tvättat 👌

   TACK för att du ställer denna fråga! Jag följer 👀

    Förresten, är det ngn mjällkunnig som vet om en kan ha öm hårbotten av mjäll?

   Jag hade jätteproblem med det för tre år sen. Gick till hudläkare som sa såhär:

   Använd fungoral VARJE dag i en vecka
   Se till att få det över hela hårbotten + runt öronen och en bit ner i nacken
   Låt det sitta 5 min – alltså fem riktiga minuter inte ”nu känns det som det gått fem minuter”

   Jag gjorde så och det har hållit sig borta sen dess. Har jättetjockt och mycket och lååångt hår så hade ett helvete bli av med mjäll innan jag testade detta.

    Håret blir rätt torrt av fungoral så använd inpackning! Det fick jag göra ☺️

    Fungoral är ett mirakelmedel! Fick typ sår i hårbotten och såå torr. Vet inte om det berodde på torr eller svamp men skiter egentligen i det för efter EN tvätt försvann allt!

    När det börjar bli kliigt igen så tvättar jag med fungoral 2gg/v och alltid med vanligt schampoo och inpackning efteråt.

    Sen föna hårbotten för att det inte ska vara fuktigt. Testa!

    Måste testa detta. Tvättar håret en gång i veckan och har använt fungoral varje gång i så många år. Har haft perioder när det hållit sig borta ganska bra men sen kommer perioder när schampot inte hjälper alls. Har haft en sån period i minst 8 månader nu. Ska testa ditt tips.

    Har haft detta hela mitt liv sen tonåren. Men aldrig gått till en läkare med det. Har massa andra problem som jag lider mer av och trakasserar läkarna med men detta har verkligen varit ett problem i kategorin icke-problem och jag har vant mig vid att ha skorvig hud i hela hårbotten. Men vore verkligen skönt att bli av med det en gång för alla!

   Jag tycker att The Body Shops
   Ginger Anti-Dandruff schampo är bra. Doftar ganska milt också 🙂

   Fungoral, oregano-te varje dag i två veckor.

  Är det Dragrace? 😂

   Typ, tv4 älskar att visa upp hur inkluderande de är genom att visa upp allt spektakel.

    Lägg av. Kommentaren handlar uppenbarligen om ”Diamantöööör”. Gå och var trångsynt på Fl@shback eller nåt.

  Min mamma körde 100 mil enkel väg i torsdags för att vara hos mig när min sambo var borta på konferens över natten, så att jag skulle slippa vara ensam hemma.

  Jag har mått väldigt dåligt och varit ledsen ofta de senaste veckorna, mycket p.g.a. att kroppen strejkar och jag bland annat fått tinnitus. Har haft otroligt svårt att hantera allt detta, och mamma är den jag kunnat ringa till när jag varit riktigt ledsen och orolig. Förra veckan ringde jag henne och grät i över en timma då jag var helt ohemult ledsen över allt och ingenting, bland annat över att vara själv hemma när jag mår såhär dåligt. Hon bestämde sig då för att hon skulle ta ut semester och komma ner till mig.

  Det är nog det finaste någon någonsin gjort för mig. Hon släppte liksom allt och kom, för att hon förstod att jag verkligen behövde träffa henne. Vi bor ju såpass långt i från varann att vi inte kan ses mer än någon/några gånger per år, vilket verkligen är jättejobbigt, men gör att tiden vi kan spendera ihop blir så viktig.
  Idag var hon tvungen att åka igen, och jag var så ledsen efter att hon åkt, men så tacksam över tiden vi fick ihop denna gången!

   Men vad underbart! Jag är också mamma till vuxna barn och jag skulle göra samma för mina barn.
   Glad att du har en så fin mamma! Ta vara på varandra!

   Vilken m a m ma❤️❤️❤️. Tänk på att du har henne med dig oavsett avstånd.
   Var rädd om dig.

   Var glad över din mamma!😍 mina föräldrar är likadana och det är först nu i vuxen ålder som jag börjat inse att det är jag som är lyckligt lottad som har dessa föräldrar, för det är inte så vanligt som det borde vara.

   Vilken underbar mamma ❤️ Får jag fråga hur gammal du är? Jag har turen att ha en himla fin mamma jag med, finns verkligen inget ont att säga om henne. Hör om så många med föräldrar som är hemska 🙁

    Jag är 39, min mamma är 62.
    Ja, ibland har man tur!

   Vilken barnrumpa du är 😂

    Ehh? Hoppas inte du är samma E som sitter och överanalyserar sin egen personlighet och ältar en kille du träffat i 3 dagar i varje ÖS…

     nej detta E är jag. men jag är inte så omogen att jag skriver barnrumpa till någon.
     dessutom så har jag ambivalent anknytning så tycker du ska va tyst om du inte kan va lite mer ödmjuk och visa medmänsklighet.
     Du hade troligen inte orkar 1 dag i mitt liv med denna syn på människor.
     Hoppas du ändå hittat någon som tycker om dig.