Kenza köper en lägenhet till sin mamma

I den här videon på Youtube köper Kenza en lägenhet till sin mamma, som i många år bott i andra hand. 
Lägenheten är en. tvåa och ligger i Vasastan, tydligen vägg i vägg med barnens framtida karateklubb.
Kenza berättar vidare i sin video att hon för första gången tagit en stor utdelning från sitt företag, och att de har finansierat hennes fastighetesköp den senaste tiden. Utöver den här lägenheten så har Kenza även köpt familjens nya, stora lägenhet och familjens nya sommarhus, med allt vad det innebär i form av renoveringar mm.
Utdelningen ska ha varit på 27,5 miljoner kronor.

Vilken fantastisk present!

 

101 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  När jag var ung hette rikingar i Sverige Wallenberg och Gyllenhammar b la.
  Man visste att de var rika som troll. Brydde sig dock inte om deras fancy liv för det var så onåbart för en själv.
  Dålig inställning kanske för ”hey, the sky’s the limit!! ?”
  Nu är all info om alla tillgänglig och man får allt intryckt i sinnet hela tiden.
  Är på väg till mitt vårdjobb med skräplön och känner hur jag blir grön av avund på henne.
  Bara att sätta igång och bli en fantastisk medelåldersinfluencer nu då hahaha och tjäna multum!
  Kenza : klart jag unnar dig miljonerna! Även en grå motig måndag som denna. / Löneslaven

   byt jobb? starta en youtubekanal och prata om sånt du gillar, kan gå hur bra som helst!

    Du tycker inte att det är skevt och att vi är påväg mot fel håll? Vi närmar oss bara mer och mer black mirror avsnittet där allt handlar om hur populär man är.

     var självklart inte seriös.

    Men gud det är väl jättebra att personen jobbar inom vården? Att det är en skräplön är ju det man vill förändra.

     Ja. Tror inte att alla som är i behov av operationer och annan läkarvård hellre ser att vårdpersonalen säger upp sig för att satsa på influenceryrket. Argumentet ”men byt yrke då” kan gärna ta och försvinna.

     Är det bara jag som tyckte att det var ett uppenbart skämt?

   Tycker också det är jobbigt o se hur rika ”alla” är hela tiden, när jag var liten ”mötte” man typ bara rika i ngn skvallertidning om paris hilton eller möjligtvis i ngn film, nu får man det upptryckt i fejset hela tiden

    Fast varfor ar det jobbigt? Om nagot ar det val super att folk tjanar pengar, betalar skatt och skapar jobb mojligheter for andra?

     Jo, härligt när de skapade jobben handlar om att vara oavlönad praktikant till en influencer som tjänar miljoner. Men misstänker att lite lågkonjunktur och ändrade konsumtionsvanor pga klimatkatastrof kommer att ändra på den saken, förr eller senare

      Fast det ar ju bara de direkta jobben du pratar om, men tank pa alla andra.

      Du har fotografer, stylister, folk som sysslar med marknadsforing, bygger platformar, designer etc etc som tjanar pengar pa influnser dagligen.
      I manga fall (wahlgrens tillexempel) sa ar det ocksa tv produktioner,teatergrupper och halva kanal fem (haha) som tjanar pengar pa att de ar kanda.

      Utover det sa ar de alla manniskor som tjanar pengar dessa influensers konsumtion. Servitriser, bartenders, taxichaffisar, skonhetssalonger, hotelpersonal – you name it. Det spelar liksom ingen roll om en restaurangagare ger bort gratis mat till en influenser ihopp om reklam: Han betalar fortfarande for servering, tilllagning och produkt.

      Sa ja, de bidrar med jobbmojligheter. Sen kan man tycka att folk skulle utbilda sig och jobba inom varden istallet for att forlanga fransar: Men det finns massvis utav manniskor som inte skulle klara av den typen av arbete: Eller har mojlighet att slutfora den typen av utbildning.

    ”Upptryckt i fejset”… Handlar nog mer om din egen osäkerhet eller missnöje tbh ?

     Oj du verkar vara en trevlig prick!

     ???

     Borde egentligen inte svara ngn som bara försöker trycka till mig men kan inte låta bli, är varken osäker eller missnöjd med mitt liv, men jag hade gärna haft städhjälp, åkt till maldiverna, blivit sminkad på jobbtid och bott i ett lyxigt hus. Om du tycker att det gör mig osäker eller missnöjd säger det mer om dig

    Jag menar inget illa, men tanker att det maste vara jatta jobbigt for dig (och andra som kanner likadant) att tycka andras framgang ar jobbig? Jag menar, det har ju sa otroligt lite med ditt liv att gora: Andras framgang sager ju ingenting om dina bravagder. Jag har inget jobb just nu, tok brakade med min pojkvan under helgen och PMSn ar ett faktum: Men det ar ju tillfalligt. Skulle jag borja jamfora mig med andra just nu sa skulle jag ju tappa det helt och bli super olycklig – vilket inte gynner nagon. Far ju se det som inspiration istallet och fasen vad kul att folk tjanar pengar!

     Förstår hur du menar! Det är kul för dom men jag vill också kunna leva det livet som dom gör, men jg jobbar som lärare så det är liksom omöjligt att komma upp i den inkomsten som dom har.

      Inlägg som detta om Kenza hjälper till att normalisera hennes liv och rikedomar.
      ”Gör si gör så så blir du själv lika framgångsrik!!”
      När det i själva verket är otroligt få människor på jorden procentuellt sett som får 27,5 miljoner i aktieutdelning.
      Vi vanlisar matas med att ”det är lätt som en plätt” när det egentligen är ungefär lika stor chans att vinna på lotto.
      Ja, vi vill alla bli stenrika och kunna köpa lägenheter till släkten men det kommer, för de allra flesta, aldrig att hända.
      Provocerande?? Äsch, man får se till att ha ett gott liv på andra sätt!

      Ja det hade saklart varit fantastiskt for alla. Tank att ga runt I bikini och dricka vin hela dagarna.?? gud vad nojd jag hade vart

      Jag tror på att det man gör i detta liv kommer att gynna ett eventuellt efterkommande liv. Finns inga som är så stora egoister och narcissister som influencers.

    Håller med S.

   Tack för att du jobbar med vård ❤️ du gör skillnad ! Hoppas att era löner börjar spegla det viktiga jobbet ni gör snart!!

  Jättefint av henne! Dock förstod jag inte varför mamman inte fick vara med och kolla på lägenheten och bestämma vilken hon ville ha. Det är ju ändå hon som ska bo där och kanske behöver något som Kenza inte hade i åtanke.

   Kenza sa aldrig att mamman inte fick vara med utan att hon inte var med. Kanske var hennes letande en överraskning från första början? Kanske jobbade mamman när det var visning?

   jag uppfattade det i vloggen som att det är Kensas lägenhet men att mamman får bo där.

    Fy vad gnidet isåfall?

     Det är väl inte gnidet? Mamman får gratis boende mitt i Vasastan. Kenza har ju barn. Tids nog kan någon av dem flytta in dit som sin första lägenhet, mamman lever ju tyvärr inte för evigt.

    Vad jag förstått så måste den som bor där iaf öga 10% av lägenheten.
    Om Kenza äger den så är det ju fortfarande bara ett andrahandsboende och inte alls 100 procent trygghet

     Och vad är sannolikheten för att Kenza skulle gå int och köpa lägenheten och sedan plötsligt slänga ut sin mamma? Ärligt.

   Mamman fick nog vara med så mycket hon ville. Mamman hade nog inte heller större krav än närhet till familj, vänner, arbete och grönområden. Hon var i behov av ett förstahandskontrakt. Kenza nämner ju också att Mamman för första gången på länge uppfyller kriterierna för ett lån. Antagligen är Kenza med på lånet i någon grad, men mer som en investering. Men det är väl mammans lgh tills hon dör så att säga. Sammantaget tycker jag att det är fint exempel på hur man hjälps åt I livet, mamman hjälper sitt barn under barnets första period i livet, barnet hjälper sedan till under mammans sista period i livet.

  Nää fy tusan vad roligt för både Kenza och hennes mamma! Så fint gjort av henne! Tänk att kunna få den möjligheten.

   Ja precis. Skulle jag vinna på tex lotto så skulle en av dom första sakerna jag gjorde vara att betala av mina föräldrars hus.

  Alltså ?. Jag såg vloggen igår och blir så genuint lycklig. Har alltid gillat Kenza ?. Så fint gjort ?

  Det viktigaste är dock att det filmas så att alla ser hur generös och omtänksam man är, annars räknas det inte…

   Men hennes jobb är ju att dokumentera, så självklart filmar hon väl en så pass stor grej. Det gör det inte mindre fint/snällt 🙂

   Tror absolut inte det är det viktigaste, men ser inget konstigt med att hon filmar. Det är ju det hennes youtubekanal går ut på, att visa upp saker som händer.

   Om hon visar så skryter hon och det är inte genuint, men om hon inte visar så gör hon inget fint för andra människor, donerar aldrig sina pengar utan är bara en rik egoist. Hur ska man göra då?

    Skita i vad andra tror att man gör med sina pengar. Rätt kan man aldrig göra ändå

   Det där låter ju bara bittert. Hur tänker du om tex Pernilla Wahlgren då? Som alltid har ett filmteam i hasorna. Inget är privat och tid med bara de närmaste. Till och med frieriet blev tv. Verkar som att vissa kändisar alltid gör fel i folks ögon och vissa kommer undan med allt.

   Nä vet du vad.

   Hennes mamma betyder så så mycket för henne. Mamman skulle få bo bra helt enkelt. Vi är många som älskar våra mammor. Så så mycket.

  Önskar jag hade kunnat göra samma sak för min mamma.

  Så himla fint ? blev alldeles rörd av att se! Men det jag inte förstår är – varför måste mamman vara ”fri” att kunna stå på lån om det är Kenza som köper den till sin mamma? Om Kenza köper den till hennes mamma hade väl Kenza kunnat köpa en lägenhet tidigare, och mamman hyrt den i andra hand? Eller är det bara jag som inte fattar? ? Menar hon med att köpa, att stå för kontantinsatsen typ? Men då är det väl inte Kenzas lägenhet..?

   För att det bara är ägaren av lgh som får vara med i bostadsrättsföreningen. Du får inte köpa lägenheter hur som helst och låna ut, bostadsrättsföreningen måste godkänna den som ska bo där.

   Exakt samma tanke

   För att de flesta föreningar inte godkänner att den som äger lägenheten aldrig har som avsikt att bo där/ bara hyra ut. Ofta ska den som bor där äga minst 10%. Vanligt upplägg när föräldrar köper ihop med sitt barn t.ex! Så eftersom Kenzas mamma inte kunnat stå på ett lån förens nu så har det tagit ett tag.

   Håller med dig. Hon kunde ju köpt en lägenhet med äganderätt och lånat ut mycket tidigare. Men antar att det var fler faktorer än detta som påverkade.

  Vad bra, förstår inte varför hon inte gjort det tidigare tho, om mamman behövt hoppa runt på andrahandskontrakt? Det är inte som att hon inte haft pengar i 15+ år.

   Som hon sa i videon, det är först nu som mamman får lov att stå på en lägenhet.

    Jag har inte haft tid att kolla på videon, utgick från Camillas blogginlägg.

   För att de flesta föreningar inte godkänner att den som äger lägenheten aldrig har som avsikt att bo där/ bara hyra ut. Ofta ska den som bor där äga minst 10%. Vanligt upplägg när föräldrar köper ihop med sitt barn t.ex! Så eftersom Kenzas mamma inte kunnat stå på ett lån förens nu så har det tagit 15+ år.

    Kenza hade kunnat ge/låna dom 10 % till hennes morsa så att mamman inte behövde ha ett lån

     Nu vet vi ju inte orsaken till att hennes mamma inte kunde stå med på ett lån själv. Banken kollar på ens samlade betalningsförmåga när de bedömer en ansökan så har man exempelvis flera betalningsanmärkningar/låg lön/ låga inkomster framöver/ ingen fast anställning etc så är kan det vara svårt att få det beviljat trots att Kenza tutat in 3 mkr till sin mammas konto.

     Vet vi vad lägenheten har för månadsavgift. Den kanske är hög och då kan de inte godkänna någon som har låg månadsinkomst. Ibland så är det den som räknas och spelar ibland ingen roll vad man har för pengar på banken.

     Var det inte tal om att pappan hade snott massa pengar eller lurats eller på något sätt bidragit till mamman satt med massa skulder? Eller har jag hittat på det själv?

     Låg kreditvärdighet gör att du inte får låna, plus att en anmärkning hos Kronofogden ligger kvar i tre år. Det finns många anledningar som kan göra det svårt att låna.

  Jag blir så avundsjuk på Kenzas vardag.
  Barnen går på förskola heltid. Hon jobbar, i videon får man se att hon blir sminkad för att sedan fota ett samarbete med en mascara för att sedan gå och skriva på ett kontrakt på en lägenhet till hennes mamma.
  Det är full rulle hela dagarna.. tur att hon och hennes man skaffat barnvakt nu en dag i veckan så de hinner göra sådant de inte hinner med på dagarna såsom att ta en massage eller en middag på stan (för de förstår man ju att hon inte hinner med hennes busy vardag)

  Inte alls bitter ??

   Haha vad är det att vara avundsjuk på? ?

   Det är väl bara att sluta gnälla och förändra ditt liv?

    Säg det till barnen i Indien också. De vet nog inte det.

     Vad har barnen i indien med en bitter kommentar och kenzas vardag att göra?

     Det är väl en väldig skillnad på barn som växer upp i Indien och en medelålderskvinna i Sverige. Please

  Idag den 20e Mars är det den internationella glädjeämnen.

  Snälla, låt oss lyfta och uppmärksamma denna dag genom en separat post här på bloggbevakning där folk får dela med sig av vad som gör dom glada. Mer glädje till folket! ?

   Glädjedagen****

  Klart man köper bostad nu, om man kan. Låga priser, en investering av ens pengar i en mkt i övrigt, osäker ekonomisk tid. En bra mycket smartare investering än att köpa 100 Chanelväskor, som somliga tycks tro är nån slags framtida investering. Blir ju även en investering för barnen som kommer behöva bostad i framtiden.

   Inte för att vara sån! Men att köp med lyxvaror exempelvis klockor och Chanel som du skriver är definitivt en investering .
   Har du sett priserna på andrahandsmarknaden på rolex ? Chanel?
   Du låter som en bitter gubbe som tycker det är SJUUKT att lägga så mycket pengar på väskor. Men faktum är att det är smart , och du kommer tjäna pengar den dagen du väljer att sälja vidare 🙂

    Värdeökningen på en lägenhet i Vasastan samt värdet av att kunna hjälpa sin mamma är nog mer värd än att köpa en ny Chanelväska idag. Kvaliteten på dem är ändå på väg ner 🙁

    Ha, ”bitter gammal gubbe” för att jag skriver om bra investeringar 2023? Verkar som min kommentar slog an på en öm tå hos dig. Vem tror du prioriterar att köpa en vintage Chanel, (vilket vad jag tog som exempel, sen blandade du in klockor.) när en stor andel av befolkningen har det knapert och en del t.o.m svårt att få ihop till mat? Det är en sak att en vara anses ha ett visst värde enligt marknaden, men något helt annat att få ut de pengarna på för varan i rådande tider. En sista fråga, när tiderna blir bättre igen, vad tror du människor prioriterar först när de får råd igen, att köpa en begagnad Chanel eller handpenning till en bostad?

   En klassisk Chanel är en bra investering. Köpte en svart woc i butiken i Sthlm för 5-6 år sen för 17000, nu kostar den typ det dubbla som ny och även begagnat är dyrare.

    Finns det fasta priser för Chanelväskor alltså. Var hittar man det?

  Tänker på Elin Kjos. Jag vet att förut när det har varit tyst från både henne och systern så har det plötsligt kommit en glad story eller nån annan typ av uppdatering som gjort att man har pustat ut. Men jag har en helt annan känsla den här gången ?

   Jag med ??

    Tyvärr förväntar jag mig en väldigt sorglig uppdatering snart , har liksom den känslan? den där jävla sjukdomen alltså???

   Samma här.. det känns i hjärtat ?

   Ja hon har nog inte lång tid kvar nu tyvärr.

   Men går hon inte igenom en tuff behandling just nu? Att det är därför hon mår dåligt.

  Min mamma är världens finaste och har jobbat arslet av sig i hela sitt liv för en skitlön inom kommunen där hon gjort så mycket gott för människor. Om jag skulle ha så mycket pengar som Kenza hade jag 100% ställt upp och köpt ett drömboende till min mamma för hon förtjänar ALLT

  Förstår verkligen inte varför man måste lägga upp det i sina kanaler eller allt handlar om yta och att kunna visa upp sin rikedom?

   Nu är ju Kenza influencer så det är hennes jobb att visa upp stunder från sin vardag. Sluta vara så jäkla bitter darling ?

    Ja det är väl fint av henne att dela med sig av något så glädjande. En mamma som blev glad. Och så kan man glädja sig att de har ett fint förhållande. Mer sånt i livet, unnar alla det. Alla som är snälla förstås. 😀

    Världens mest patetiska jobb.

   Men det är väl jävligt uppfriskande att se detta istället för bara ”vanlig” konsumtion!

  Känns dock som att hon gjort rätt stora pengar förr som både haft råd med x antal innerstadslägenheter á la sekelskiftesstil, diverse sommarstugor och Maldivienresor i 150(?)000-klassen… Men vem vet vad som är gratisspons och allt vad det heter. Nån som har koll på hur mycket som fås i influenserbranschen (mot marknadsföring, givetvis) och hur mycket de egentligen pungar ut ”ur egen ficka”? Nästan svårt numera att faktiskt avgöra vad som är vad.

  Själv unnade jag mig igår en grej i storleksordningen 10 000 kr, och kommer därmed behöva ”äta nudlar” för lååång tid framöver (mitt topp-3 dyraste köp någonsin ?)

   Jaa, att Kenza är rik kan hon inte sticka under stolen med. Det var hon innan sin utdelning också med tanke på livsstilen. Hur som helst, vem hade inte gjort som hon om medlen fanns? Vi övriga jobbar ju för att kunna leva och det är så medelsvensken lever.

    Tja… jag hade inte. Helt ärligt. Och gör inte.
    Har mycket bra med pengar. Hon är en stor egoist 🙂

   Allt som fås i influencerbranschen mot marknadsföring eller förhoppning om marknadsföring(!) ska märkas som reklam. Tror att en influencer som Kenza är väldigt noggrann med detta.

    Nej, det stämmer inte. Pressutskick behöver inte märkas som reklam.

  Hon får ju tillbaka den sen så! ?Tror dom flesta hade gjort samma om man hade råd.

  ”Sommarhus” ”lantställe” det är ju en gård hon har köpt! Drömmen ju ?

  Inga barnbarn som ska sova över där inte

   Varför inte? Lär ju finnas soffa och möjlighet till extrasäng.

   Är väl lättare för mormor att gå hem till K/A och sova över där om hon passar barnen? ☺️

  Åh, hade velat göra samma sak för min mamma. Inte nödvändigtvis en bostad (hon trivs jättefint där hon bor idag) men en mysig upplevelse med mig och barnbarnen kanske.

  Mamma bor 6,5 timmes bilfärd från oss men hälsar på så fort hon får chansen och man ser verkligen hennes glädje i att vara mormor och umgås med sina barnbarn – vi åker och badar, går på resturang (sådant som jag upplever att många bävar för med småbarn) men min mamma VILL göra sådana saker med dem och mig ❤️ Aldrig en suck eller ett stön att barnbarnen är besvärliga (även när de faktiskt är det ?).

   Hon är säkert jätteglad för det. Drottning Silvia säger ju att barnbarn är livets efterrätt. Att resa tillsammans är härligt. Bada på morgonen och käka frukost på stranden allihop.

  Med tanke på hur länge Kenza har varit överflödigt rik så var det väl verkligen på tiden. Hade gjort samma för min familj. Dock hade jag aldrig talat om det för någon. Är så jävla glad över att inte vara influencer. Ångestframkallande ”yrke” där man hela tiden måste filma allt och lägga ut saker om sitt privatliv. Förvånande dock att Kenza har så många följare med tanke på hennes sjukt tråkiga och enformiga flöde på instagram ?

  Stabilt att man klagar över att ha varit hemma med båda sina barn i några dagar på instagram. Hahaha seriöst båda barnen är jämt på förskolan långa dagar medan hon ”jobbar” (Typ fikar, lunchar, sminkas eller åker och köper en gård). Japp barnen var på förskolan även då fast inte föräldrarna jobbade.
  Alltid dessa personer som skaffar fler och fler barn också.
  Fyfan för er som använder förskola som barnvakt och avlar som att det inte finns en morgondag. Noll respekt för er.

   Jag har tänkt samma många gånger. Influencers som lämnar sina barn på förskolan för att gå och fika med en kompis… Urk.

   Barnen är på förskolan medan hon ändå bidrar med MILJONERS MILJONER i skatt, för vår allas välfärd. Så hon har mer än rätt att ha sina barn där, oavsett vad du tycker om hennes yrke.

    Du verkar inte ha barn. För nej, man bör inte ha barn på förskolan om man inte jobbar. Och varför skaffar man ens barn för att bara lämna bort dom när man inte måste? Jo, för hon tjänar pengar på att vara gravid och föda barn i sociala medier. Att du inte tycker det är sjukt säger mer om dig.

    Och nej, man FÅR inte ha barnen på förskolan om man inte jobbar. Och att man ens vill det övergår mitt förstånd. Då kan hon anlita en nanny om hon måste fika med sina flunspolare.
    Det ska inte finansieras med skattemedel.

  Även jag är dödstrött på dessa influencerbrudar och de helt absurda summor de drar in. (Eftersom man lätt blir anklagad för att vara ”avundsjuk”, ”bitter” eller dylikt, det kan till och med påstås att man ”inte har ett liv”, om man dristar sig att tycka som jag så skriver jag direkt att jag inte är något av detta. Lyssna nu ordentligt: Jag här helt enkelt bara det jag skriver – dödstrött på det.)

  För de tillför ingenting men förstör desto mer med sina ständiga resor och sin överkonsumtion. Vi har fått ett samhälle där det inte lönar sig att studera mycket länge men desto mer att sälja billig smink.

  Det är sjukt.

  Punkt.

   Det ÄR sjukt. Och enda sättet att stoppa det är att sluta mata dessa influencers.
   Kenza hade inte varit någonting utan sitt utseende och följare. Hon är totalt talanglös och outbildad, liksom alla andra flunsor.
   Sluta följa dessa människor!!

   Eva, mycket bra formulerat!? Ja, det tröttsamma & patetiska”bitter & avundsjuk” kortet åker alltid fram när någon uttrycker sina synpunkter på det hela, eller detta ”sluta följa, läsa då”…
   Jag följer inte dessa vandrande reklampelare, tittar heller inte på ev.program de medverkar i, men möts ständigt av dem ändå, i olika sammanhang.

   När man tror att nu, givet den ekonomiska situation vi befinner oss i, lugnar de väl ner sig med allt de försöker kränga på folk, ja då kommer ett nytt sminkföretag (läs samma grej, från samma fabrik, fast med annan influensers namn på förpackningen) eller ytterligare ett samarbete med plastkläder & annat skräp…Även jag är oerhört trött på skiten och framför allt det fullständigt galna i att 10 års utbildning, ofta med syftet att tex. hjälpa människor, är mindre lönsamt än att lägga ut bilder på när du dricker nåt pulver som vi inbillas skall ge slät hud…

  27,5 milj före skatt 20% (om hon har koll på skattereglerna).

  Om mamman måste äga 10% varför gav hon henne inte bara 400 tkr istället för att vänta tills hon kan stå på ett lån? Avgiften är låg, och även om du har betalningsanmärkningar kan en brf i princip inte neka medlemsskap, om du kan visa att du har en anställning.

  Inget fel på lägenheten, men personligen vill jag inte bo 1 tr upp på en bussgata där blåbussar åker förbi var tredje minut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.