Ursäkta-podden om Johanna Bladh

Edvin och Johanna pratar i veckans avsnitt av sin podd ”Ursäkta”, om Johanna Bladh och hur de anser att hon försöker ta en kamp för någonting hon inte hör hemma i. De ifrågasätter även huruvida en människa som är frisk och välfungerande någonsin gått fram till en annan kvinna som är gravid och kritiserat hennes bristningar, bristningar är alltså då någonting som Johanna Bladh ofta pratar om och visar upp på sina sociala medier.
Johanna fortsätter med att säga att Johanna Bladh så klart inte är ensam i att försöka ta den här kampen och sätta sig in i hur det är att ha en kropp som rent normativt inte passar in. Och att det finns folk som lever med detta hela tiden, vare sig de är gravida eller inte. Att det framstår som att plocka poäng för erfarenheten som man inte har.
Att någon annan borde göra det istället.

Johanna Bladh postade inlägget här ovan där hon beskriver hur ledsen hon blev av det som sades. Även i kommentarsfältet finns det många som inte håller med om det som Edvin och Johanna Nordström pratar om, och tycker inte att de har rätt att prata om post partumkroppen (kroppen efter förlossningen) och kanske inte förstår hur stor hetsen att ”bounce back” är. Samtidigt finns det de som håller med Johanna Nordström i det hon säger och menar att de som kritiserar henne inte förstår från vilket håll som hennes uttalanden kommer.

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Har ingen åsikt om själva ämnet däremot tycker jag att det är intressant att Johanna beklagat sig i typ de senaste fem poddarna över allt hat hon får och en bra start på att minska det kan ju vara att sluta starta denna typen av bråk?

    (Jag är btw ursäkta-fan men tycker väl att man får se konsekvenserna av sina handlingar ibland och inte bara skylla på att kritiken beror på att man är en tjock kvinna ?)

      Håller med. Jag förstår inte varför de ska säga sådana här elaka saker. Varför får inte Bladh ha komplex? För att hon inte är lika tjock som dem?

      Det är väl jättebra att understryka att alla kroppar är okej och att lite ”put” på magen och bristningar är normalt. Det är väl fler personer som ser ut så än som Johanna och Edvin. Och jättemånga har komplex för det. Så varför inte berätta för dessa många människor att de duger?

      Jag tänker att det är bra för unga tjejer som Bianca Ingrosso som har ätstörningar att se också exempel på personer som Bladh, som försöker visa att det är okej att ha bristningar och dylikt.

      Bladh har väl aldrig sagt att hon är grovt överviktig, som Johanna och Edvin, så det är inte som att hon tar ”deras” kamp.

      Bråk? Man måste väl kunna va kritisk utan att få skit?

      Själv klarar jag inte av sånna som Johanna Bladh. Det finns liksom ingenting. Men det finns en vilja om att bli känd och va influencer. Att få synas och få cred. Och då är det smidigt att dra till med nått. Hon är nya Linnea Claesson.

      Finns många i soc med nu som gör liknande och jag tycker det är pinsamt och många gånger väldigt respektlöst. Det är trendigt att tycka synd om sig själv och komma med snyfthistorier. Och då kan man ju skarva lite(rätt mkt) om man egentligen inte har nått jobbigt. Jag upplever att de som ständigt pratar om hur jobbigt allt är är de som oftast har det riktigt bra och att de som har riktiga problem är de som klagar minst, har mest helikopterperspektiv och liksom kämpar på och fattar att allas liv är jobbiga ibland. Att man ofta varit rätt bortskämd och kanske levt lite i en bubbla. Sen får man en liten liten dos av verkligheten och beskriver det som ett stort trauma och alla andra måste nu få veta hur hemskt det är för hen.

        Haha, tänkte tidigare idag att Johanna Bladh är nya Linnea Claesson ? håller med dig till hundra procent! Johanna Bladhs uppenbart påhittade historier är verkligen pinsamma.

      Jag håller med dig! Sen att sitta och göra sig roliga över äldre, hjälpmedel till handikappade osv är också väldigt lågt.
      Man ska aldrig glömma vart man kommer ifrån och att livet i storstaden inte är facit på hur alla lever livet.

      Jag är också ett fan, men lite ödmjukhet saknas sedan de ”blev offentliga”.

      Tänker att som ”konstant tjock” som Edvin och Nordström typ varit större delen av sina vuxna liv, de vill inte att de som är ”smala” i deras ögon ska beklaga sig så högljutt över hur ”osnygga” kroppar de har, för de passar ändå in i normen. Jag kan förstå deras känsla, även om de SÅKLART inte behöver följa Johanna bladh om det stör dem..

      Med det sagt: Jag tänker osökt på kenzas content efter hennes första graviditet.. då var det mycket ”min mage är så mjuk nu, kolla mina alla mina bristningar, oj min rumpa är helt platt nu! men det är okej” Då drog hon in poäng från det kroppspositiva ”comunityt” online som gillar det som är äKtA osv. Blev hyllad för sin ärlighet.

      Men, klipp till några månader senare och hon är då exakt lika fit och smal igen, poserandes i bikinis som vanligt utan några synliga stretch marks och helt platt tight mage. Extremt normsnygg på nolltid. Så hon kan då dra in pluspoäng och applåder från BÅDA HÅLL!?

      Och då kan jag förstå att man som överviktig kan känna att men vafan, kom inte här och låtsas va body positive när du har det såååååå lätt… Aa det är så jag tänker att de kanske känner. Men vad vet jag.

    Hmm. Men med det resonemanget kan väl någon som väger 230 kg säga till Edvin och Nordström att de borde hålla tyst för den personen har det minsann värre? Jag tycker inte om Bladhs konto då jag tyvärr det är fullt av floskler, men tycker ändå hon har all rätt att vara öppen med hur hon blivit vän med sin kropp. Är hon smal? Ja det är hon väl. Men är hon ideal-snygg såsom media försöker få oss alla att vilka bli? Nej det är hon inte så det är ändå förståeligt att hon kommer från en bakgrund med mycket självhat och överanalysera kroppen jämt. De flesta kvinnor känner igen det. Är det inte vikten som är ”fel” så är det bröststorlek eller näsa eller hår… Alltid är det något.

      Du har så rätt. Alltid är det något. Det finns ändå något alldeles extra i det här i att vara tjock. Om man har en näsa som inte passar in i normen eller en kroppslängd som inte passar in i normen så kan det leda till kommentarer och elakheter och det är vidrigt. Skillnaden är dock att samhället som sådant på ett strukturellt plan dömer tjocka människor till att ha en massa egenskaper som de inte nödvändigtvis har. De är lata, luktar illa, är sjuka, kostar samhället pengar, har ingen karaktär och är heller inte kn*llbara vilket är varje kvinnas förbannade skyldighet. Den sista punkten här är ju den som drabbar alla andra som är utanför normen men de andra är exklusiva för tjocka.
      Det är otroligt påfrestande eftersom det alltså inte bara är troll på nätet eller dummingar på stan utan din doktor, bvc-sköterska, svärmor etc. etc. som får dig att känna allt detta. Det är också bara de levande sakerna. Sen har vi alla ”döda” ting som signalerar ”DU ÄR UTANFÖR NORMEN!” genom att man inte passar i dem på ett eller annat sätt.
      Jag ville bara säga det, det är en viss skillnad. Har man varit tjock hela livet så kan det vara att man är less så till den grad att man svingar lite för brett.

        Jag håller helt med dig och tack för att du fick med den biten! Jag är själv fet enligt BMI och tycker samhällets syn på oss tjocka är vidrig och ofta leder till hemsk mobbing. Så jag håller med att det finns en strukturell diskriminering och nedvärdering avseende vikten som man inte ser med kanske just specifikt näsor.
        Men med det sagt så finns det också ett strukturellt sätt att bryta ner unga kvinnor och få dem att alltid hitta fel och skavanker på sig själva, så jag tror inte man är fri från allt det oavsett om man varit smal hela livet.

          Jag är också tjock. Diskrimineringen suger. Kram till dig!

      Precis det du beskriver sker dagligen inom the fat acceptance community. Mindre feta individer blir konstant åthutade av större personer för att de inte är feta nog, att de befinner sig i en annan ”fategory” (så fyndigt!) där privileger och tillgänglighet ser annorlunda ut. Och naturligtvis är det så världen ser ut, men det är så toxiskt hur fetare personer i princip mobbar mindre feta allierade för att de inte är feta nog och ber dem hålla käften. Det är ett otroligt jäkla getingbo.

      Jag har själv väldigt svårt för Bladh och hennes floskler men att säga att hon inte bör uttrycka sig i frågor bara för att hon inte ser ut på ett visst sätt är ett väldigt banalt argument. Det finns alltid någon som är mer utsatt, har mer bristningar, är tjockare, osv. Att ta sig rätten att försöka tala om för andra vad de får och inte får ha komplex över är rätt så jäkla magstarkt.

        Håller med er ovan. Jag förstår helt att på riktigt överviktiga människor har det för jävligt i vårt samhälle, men det betyder inte att smalare personer inte lider av kroppskomplex. Då är det väl bra att de kan följa Bladh och känna igen sig. Det är ju för sorgligt att tjejer måste ut på insta för att inse att magen får valkar när man sitter ner, men består resten av ens flöde av Ingrosso & co så är det ju inte så konstigt. Har aldrig upplevt att Bladh försöker sno kampen eller äran, utan snarare just visa hur en högst vanlig smalare kropp ser ut irl. Kroppsaktivister leder ju en helt annan typ av kamp. Att Bladh nu visar upp sin kropp efter barn är väldigt uppfriskande. Alla ser liksom inte ut som Kenza efter att de fött och hetsen är helt otrolig – kvinnor nojar redan innan ungen är ute och kan inte ens njuta av sin graviditet pga kroppsångest ?

        Det finns ju alltid någon som har det ”värre” egentligen, så kanske borde alla förutom typ 5 personer hålla tyst? 😉 Jättekonstigt att det hela tiden ska jämföras så mycket mellan olika personer. Jag tror en variation är bäst och kan tillföra olika saker till ämnet/debatten…

    Så typiskt att bladhet enbart adresserar kritik när det är några av Sveriges största poddare som pratar om det. Vanligtvis så är det bara locket på, men hon vet att i detta fallet så funkar ej det pga de är för stora.

      För att det inte är en bra idé att bemöta ”i vanliga fall”. Man kan inte please’a alla, så bara att skita i att bemöta det. Men när en stor influencer med stor publik uttrycker sig så resulterar det i en flodvåg som är rätt svår att ignorera.

    Så jävla trött på andras kroppstjat.

      Håller helt med!

      Alltså Bladh har gjort mig uppmärksam på komplex man borde ha med en sådan kropp som hon/ jag har. ? tack lixom !

    Blir så trött.

    Johanna Bladh har dykt upp några gånger i mitt flöde, inte en influenser som jag aktivt följer. Jag tycker givetvis att hon får ta strid för vad hon känner och tycker är viktigt, men har själv tänkt på att det känns otroligt krystat att som normsmal (för jo, det är hon även om hon försöker trycka ut magen och peka på lite veck på magen osv) ska försöka ta kampen om att alla ser olika ut osv. Men hon kan väl i så fall bara sluta låtsas att hon är tjock? Visa gärna upp dig och dina celluliter och veck på magen, men överdriv inte. Så känner jag, men som sagt så följer jag henne inte så har bara sett en liten del av det hon lägger upp.

      håller helt med. varför inte bara lämna det okommenterat? visa upp dig som du är som en motvikt mot alla redigerade bilder i flödet om du vill det. Det tror jag hade gett större effekt än att stå till lustig tik tok musik och dansa runt i strumpbyxor dubbelvikt så att en liten mage viker sig på ett helt normalt sätt för någon med hud. Önskar att vi hade pratat om kroppen mindre överhuvudtaget

        Eller hur! Skulle Ge yngre tjejer mycket mer om hon bara körde på utan att kommentera kroppen.

        Nu blir det ju som att hon visar saker innan någon ens reflekterat över att det skulle vara ”fult”?.

        Det som blir löjligt (som flera redan påpekat) är att det ska göras en grej av lite bristningar eller hull på magen. Sluta gör tusen krystade inlägg om det och visa bara upp kroppen på ett normalt sätt! Det hade fått folk med liknande kroppar att känna sig mer normala än att det ska behöva belysas med en fjantig dans i strumpbyxor som klämmer åt runt magen. Har svårt för Stina Wolters liknande inlägg också.

      Ja hon har ingen självinsikt å vill gärna få uppmärksamhet. Såklart HON säkert upplevt att hon är tjock/ful osv, det gör vi alla när vi är unga. Men man måste kunna se hur verkligen ser ut.
      Jag har som hon å varenda jäkla kvinna brottats med tankar om mitt utseende och kropp men jag vet att jag ser väldigt bra ut rent objektivt och det hade varit skitkonstigt om jag satt å beklagade mig om mitt utseende på insta bara för att JAG har vissa preferenser.
      Jag är dessutom större, inte tjock men betydligt större än Bladh och hade ändå ALDRIG ställt mig och pratat om att ”min kropp minsann också får finnas”. Just för att jag vet att många hade älskat min kropp och önskat att de kunde vara så ”smala” som jag trots massa graviditeter.

      Sen måste jag motsätta mig att folk skulle komma fram å säga saker till en och att det skulle va så jobbigt.Visst kanske nån knäppis gör det nån enstaka gång men klarar man inte det får man skärpa till sig! Det låter ju på sånna här personer som folk kommer fram hela dagarna och pekar och hånar. Det är ju bara inte sant. Jag har ammat flera barn samtidigt på massa konstiga platser, i länder där det inte riktigt är legit osv osv och det har aldrig nånsin fällts nån kommentar. Vi bor i ett sånt otroligt privilegiet land där vi har så bra att sitta och prata om sånt här är bara larv. Om hon nu vill göra något vettigt och inte posta outfits måste hon väl kunna komma på Något lite vettigare

        Väl skrivet hörni. Hade ingen aning om detta ”tjafs” mellan dem eller vem Johanna Bladh var så jag gick in och snokade lite. Får ställa mig i kören som säger att hennes ig inte är min kopp av te, lite Linnea Claesson vibbar och ja lite pinsamt. Alla människor får ha och har nog komplex över sina kroppar på ett eller annat sätt. Det blir dock väldigt tjatigt att göra en grej av lite bristningar och valkar på kroppen, speciellt då det är inlägg efter inlägg där det kläms fram lite valkar. Fota som sagt kroppen din som den är bara utan att göra världens grej av det. Har helt enkelt svårt att tro att hon fått massa negativa kommentarer om hennes kropp eller huruvida hon ammar offentligt. Säkert att en och annan tittar men att folk kommit fram och lagt negativa kommentarer i dem göras har jag svårt att tro på.

    Alltså vem är det Johanna Bladh försöker övertyga? Alla fattar väl att kroppar ser olika ut men att man är lika mycket värd ändå. Känns mest som att hon är skitbesviken över hur hennes mage förändrades under graviditeten och nu behöver göra att hon är okej ändå.

      Höra, ska det såklart stå. Inte göra.

      Nej alla fattar inte att alla kroppar är lika mycket värda eftersom vi mest får se idealkroppar. Det behövs folk som visar att kroppar kan se olika ut under samma minut eller samma dag. Alla har inte sett smala personer med jättemycket bristningar eller hängmage. Varför? Jo för att man gör allt för att dölja det.

        Fast va, har du varit i en simhall med andra vuxna kvinnor? Tips annars.

        Om man inte fattar det så har man nog större problem som inte kan bli hjälpta av att man tittar på Johanna som försöker klämma fram valkar.

      Känns som hon inte orkar upprätthålla en vältränad kropp och drar till med detta.. ”alla kroppar är vackra” Ja? Självklarhet! Inget man behöver använda hela sitt Instagramkonto till. Har lite svårt för folk som gör sig extra fula på bild och liksom ska försvara att hon minsann är mamma o född en unge och då får man minsann va sunkig.. tröttsamt

        Och din kommentar är anledningen till att folk mår dåligt och bokar mommy makeover-operationer i Turkiet ?
        Är du på riktigt så okunnig att du tror att en degig mammamage är resultatet av sunk och lathet?

          Jag har ingen degig o sunkig mammamage för jag har valt att inte ha det. Men skulle inte posta det på insta oavsett. Det är liksom sjukt ointressant om man är tjock eller inte. Jag känner många gånger att man mår så pass dåligt så man liksom måste hitta på nått sånt här för att det ska kännas bättre. Min syn på saken.

            Jag hänger inte med – vem har hittat på vad för att må bättre?
            Jag tolkar det som att du valt bort barn för du är högst sannolikt medveten om att man inte kan välja om man vill ha bristningar och delade magmuskler? Sen att du i samma svar benämner en helt vanlig mage ”sunkig” och påstår att det är ointressant om någon är tjock är så befängt. Det är liksom ord som dina som gör folk högst medvetna om sina kroppar och tjockhet.

              Nej jag har 2 barn.

    var som snubbar, dom bryr sig inte om vad andra tycker

    problem löst

      Geni. Detta ska jag verkligen ta till mig. Problem solved.

        ?, bra då är det bara att gå vidare!

        Jag brukar glömma bort att jag själv är huvudpersonen i mitt liv. Det och ” The spotlight effect” är bra att tänka på.

        The spotlight effect is the psychological phenomenon by which people tend to believe they are being noticed more than they really are

      I vilken värld bryr sig inte snubbar? Kolla vilket anonymt forum som helst, t.ex. FB eller FL ”Vad tycker ni om korta killar?”, ”Är min snopp för liten?”, ”Jag har inte lår som en fransman!” plus alla som använder anabola osv osv

        Det finns såklart män som har ätstörningar, använder anabola, gör skönhetsingrepp osv men generellt som grupp har de en mycket mer sund inställning till sin kropp än vad vi kvinnor har.

          Det har du såklart rätt i. Jag ville nyansera lite. Unga killar idag är så mycket mer utseendekritiska än vad de var bara för tio år sedan. Vi behöver inte bli jämställda i att må dåligt.

      Snubbar kanske inte bryr sig om vad andra tycker om dem, men de lägger väldigt stor vikt vid sina egna åsikter om kvinnor. Väldigt generaliserande, men det är ju en grund till på problemet så att säga.

    Fast det handlar väl inte om vem som har tf i frågan eller ej utan sättet som Johanna Bladh gör content på vilket jag tror är det som Ursäkta podden irriterar sig på. Linnea Claesson vibes… Vissa saker har hon säkert fått höra men andra saker tvivlar jag på att folk har sagt – kanske mest alla de här synpunkterna på mödraskapet hon påstår få till sig för jämnan ute på stan.
    Hon kan ju inte heller ta en enda bild eller ”skojig” dans utan att stå dubbelvikt som en ostbåge för att verkligen trycka fram valkar som knappt finns i andra positioner. Vad är grejen med det? För att inte glömma hennes alla före och efter redigeringbilder där hon i sin jakt på att föra kampen mot kroppshets/självhat till och med har redigerat sig ”fulare” på förebilden (tex. dragit upp skärpan till max/kontrasterat bilden för att göra porer och hårstrån extremt framträdande.) Syftet är säkert gott men det är något som rimmar illa och uppfattas skenheligt åtminstone för mig.

      Håller med. Känns osannolikt stt hon alltid får höra all typisk kritik som mammor kan få. Allt från att hon ammar offentligt till att hon skämmer bort bebisen med för mycket närhet. Jag har då aldrig fått några sådana kommentarer. Och om jag skulle få då skulle jag inte bry mig. Känns löjligt att göra content av exakt allt.

        Gäller att gräva ordentligt om man ska få nåt att göra tokigt content av 😀 Håller helt med om att det blir falskt och bara tramsigt.

      Håller helt med. Födde barn för 4 månader sedan och jag har inte fått en enda kommentar likt de som Johanna påstår att hon får dagligen av okända människor

        Precis min tanke. Det är hennes eget dåliga samvete som säger att hon inte duger.

        Exakt, jag har skrivit det flera ggr också till henne. Men hon svara så klart inte.
        Jag har varit mamma i över 8 år nu och till ett barn som gått i sommarjacka på vintern pgr av vägran att byta jacka.
        Jag har ammat precis överallt, inte så brydd som folk fått ser mer än vad dom vill.
        INGEN har någonsin kommenterat detta. Så jag är 100 säkert på att Johanna överdriver allt för content.

    Håller 100% med Johanna och Edvin. Johanna Bladh slår in de öppnaste av dörrar. Raderar och blockar kritik.
    Innan hon fick barn va hon ju väldigt ihärdig med att klämma fram ett veck på magen och folk tyckte att hon va så modig så modig.

    Får också Linnea Claesson-vibe. Känns som väldigt mycket händer Bladh där folk kommer fram och ”mom-shamear” helt spontant. När hon va på den kritiserade lunchen på stadshuset, och hade med sig sitt barn, skrev hon ett inlägg som fick det att låta så otroligt banbrytande och modigt. Snälla.

      Haha jag skulle aldrig ta med mig mitt barn på ett möte så

      Hahaha jaaa! Meningen om att hon hade bytt blöja i blå salen?? Har de inga toaletter med skötrum i stadshuset?

      Men hon blockade kritiska kommentarer! Den kritiken var tydligen för svår att svara på…

      Tar med mig ungarna överallt dit jag går? Vad är alternativet , att stanna hemma ?

      Folk har under pandemin jobbat med ungarna med ? Varför var det duktigt av henne att ta med barnet , fattar inte ?

    Är inte insatt i Johanna Bladh alla förutom att ha sett lite av hennes inlägg. Men är det inte märkligt att bestämma vilka som får prata om detta ämnet och inte? Den som är tjockast får det och alla inte eller vadå?
    Tycker samtidigt det är så tröttsamt och ute att skapa content på att vara nån kroppsaktivist och självhat kring sin kropp.. förstår inte. Allt känns bara motsägelsefullt? Som Cassandra Klatzkow som var kroppsaktivist men numera väger typ 55 kg och är en storlek 36, all ”kamp” hon förde och hur nöjd hon var över sin tjocka kropp var…. en lögn? Hjälp mig förstå om jag låter helt ute.

      Följer inte Cassandra men tänker att man kan vara nöjd med sin kropp men ändra den för att må bättre? T ex att ha extrakilon går bra ett visst tag och man kan vara nöjd med det, tills ledvärken, ryggvärken och sånt kommer ikapp en. Men som sagt jag vet inte hennes motivering men för en del jag känner har det varit anledningen.

      Ja… enligt Johanna och Edvin skulle väl inte Cassandra längre få säga att alla kroppar är vackra och dylikt eftersom hon numera inte är tjock? Urlöjligt.

        Fast nej, det är väl inte det de säger. Hur får du det till det?

          De menar ju att endast tjocka personer får förespråka kroppspositivitet, inte personer som ser ut som normen eller idealet, vilket Cassandra ju nu gör.

      Vad jag förstått så vill Cassandra skaffa barn på egen hand och för att få göra det så finns det krav på bmi. Hon gjorde något inlägg för längesen om att hon skulle gå ner i vikt, och bad folk avfölja om det triggade.

    Huvud, möt spik. Tror du har helt rätt. Alkohol som dessutom kortsiktigt bedövar ångest. Drömmen för en person med ätstörning. Ställer mig tveksam till att din/min kommentar kommer få stå kvar, för det är såklart problematiskt att diskutera folks eventuella beroendeproblematik och psykiska/fysiska hälsa, men du är absolut inte den enda nyktra alkisen som ser igenom rosenskimmret. Tror många är blinda för detta eftersom att B på ytan är väldigt framgångsrik och snygg, det är lättare att se problemen (och mer accepterat att diskutera dem) när en individ inte klarar av arbete/vardag och ser ut som ett vrak.

    Jag förstår verkligen inte att folk stör sig på att Johanna B är smal men visar att man har valkar ändå. Det handlar inte att hon försöker verka tjockare än hon är utan visar hur kroppen faktiskt ser ut i olika vinklar. Eftersom influencers gör allt för att framställa kroppen i bästa dager med poser osv är det inte konstigt att unga tror att dessa personer inte får valkar när de böjer sig osv. Jag har aldrig sett en mage i verkligen med så mycket bristningar som JB har eftersom det inte är ”fint” att visa upp. Jag är så glad att någon vågar visa upp en kropp utan kläder och poser oavsett om man anses tjock eller smal

      Alltså, vanliga människor tar på sig kläder och går till jobbet och lever sina liv, så inte konstigt att du inte ser deras magar. Dom är inte till allmän beskådan, eller var inte förr i alla fall. Herregud vad Instagram har sabbat folks verklighetsuppfattning.

        Vad jag vet har inte folk kläder på sig på stranden

          Nej. Och om folk brydde sig om att lyfta blicken från luren så skulle dom se olika kroppar. Och ser du inte smala magar med bristningar så är dom kanske svåra att se, och därför syns dom inte. Vi har inte Supermannens laserseense, men det betyder inte att smala magar inte har bristningar. Så behöver vi verkligen inzoomade instagram-bilder för att visa sånt som ändå inte syns?

            Tror att många skulle må bra av att regelbundet besöka en simhall faktiskt. Både för att få se olika sorters kroppar och upptäcka att ingen bryr sig om ens egen.

      Fast det är ju precis det hon inte gör – visar kroppen som den är. Det räcker med att scrolla nån minut på hennes ig för att se bilder på henne i onaturliga poser där hon pressar fram valkar eller väljer att bära kläder på ett sätt så att hon ser tjockare ut än hon är. Så himla tröttsamt och löjligt beteende. Snark.

    Jag kan inte låta bli att bara fundera på VARFÖR Nordström skriver med små bokstäver efter en punkt??? Det svider i ögonen att se och läsa.

      Hon har antagligen valt den inställningen på telefonen.

      Din reaktion är svaret. En sån där som vill v så där härligt provokativ. Go girl go liksom

      Jag stör mig mer på Margareta Grääs som skriver ”dem” när hon menar ”de”. Det svider i ögonen om något

    Jag blir jätte nyfiken, vilka är tecknen som ni ser? Vilka små saker reagerar ni på?

    Jag har det värre än dig så du har inte rätt att känna som du känner.
    Kanske behöver man jobba på sin osäkerhet och sluta säga till andra att de inte får ha åsikter om vissa saker för att den osäkra personen minsann har det ”värre”. Låter som osäkerhet när vissa personer pratar om tolkningsföreträde mm som att vi ska glömma dessa personer om någon annan också kommer och pratar om sina problem. Varför kan man inte fokusera mer på det som är positivt istället.

    Jag håller med podden till 100 %.
    Johanna Bladh är fruktansvärt jobbig, blockat henne för att hon bara vill provocera och hitta problem

      Håller med Bladh 100%. Edvin och Johanna är fruktansvärt korkade och har hybris. Har blockat dem för de bara vill provocera och tror de är roliga

    Som vanligt ska småbarnsmammor ha det värst och få all typ av debatt att handla om dem. Så trött på att de tror att världen kretsar kring dem.

      Du verkar totalt ha missat hela diskussionen haha.

    Håller med Johanna och Edvin till 100%.
    – En normsmal tjej som Bladh kommer aldrig veta hur det är att diskriminerad och hatas pga tjock.
    – Johanna N får hat så fort hon syns pga tjock, fetma, padda etc. Hon får utså har bara för att hon som tjock kvinna existerar. Bladh kommer aldrig förstå det.
    – Bladh kommer aldrig heller uppleva samma diskriminering om hon fortsätter vara normsmal. Det är inte svårt att förstå.
    – Det är mer okej med en valk eller en bristning om man har burit barn och därmed har en ”ursäkt”. Som tjock är så bara lat.
    – Att böja sig dubbelvikt som en ostbåge för att trycka fram en liten valk är inte samma som body positive.
    – Bladh borde bara existera och vissa upp sin kropp (om hon nu vill det) istället för att förespråka att ALLA KROPPAR ÄR VACKRA, ALLA HAR KOMPLEX, DET KOMMER ALLTID FRAM NÅGON NÄR JAG ÄR UTE OCH IFRÅGASÄTTER VARFÖR JAG AMMAR MITT BARN ELLER VARFÖR JAG HAR HÅR PÅ BENEN (nej det tror jag inte ett dugg på). Hon hade vunnit mycket mer på att bara vara istället för att belysa ytterligare saker på ens kropp som samhället inte gillar som man själv kanske inte ens var medveten om.

      Eller hur! Läste en gång någon som skrev att JB är den som verkligen lärt henne vilka delar av sin kropp hon ska hata…

      Hon är dessutom vit och blond om man ska prata kroppsbehåring. Det är jag också och skulle aldrig i mitt liv påstå att jag gör något politiskt statement av att inte raka benen 11 månader om året (eller ens hela året) ja det är hårigt men inte något sånär synligt som när det gäller någon med mörkare hårväxt. Lätt kamp att ta för att plocka billiga poäng…

      Har Bladh sagt att hon vet hur det är att ”diskrimineras” för att man är tjock? Varför skulle hon inte förstå att Nordström får hat för sin vikt?

      Om hon tycker att det är viktigt att belysa att alla kroppar är fina är det förmodligen för att hon vet att desto större du är, ju mer ”hat” för din kropp får du. Självklart förstår hon att Nordström och Edvin är längre från normen och idealen än hon själv, hon har väl inte sagt något annat.

      Ska då folk som ser ut som Bladh och har komplex inte få finnas? Inte få höras? Inte få stöd? Inte få uppmuntras? Inte få ha någon förebild med samma kroppstyp som visar att dem duger som de är?

      Bara för att du tycker att det är ”mer okej” att ha bristningar pga. barnafödsel betyder inte att sådana kvinnor har mindre komplex för det än tjocka har för sin vikt. Varför får inte Bladh visa sin kropp i syfte att stärka dessa andra kvinnor? Dessutom är bristningar generellt något som ses som anses negativt exempelvis i modellvärlden där det alltid redigeras bort. Varför då inte börja normalisera bristningar?

      Hur kan du tycka det är fel att Bladh förespråkar att alla kroppar är vackra? Det låter helt sjukt.

      Om Bianca Ingrosso hade börjat tala om sin ätstörning, och lägga ut bilder på när hennes mage eventuellt får valkar om hon sitter ner, eller bristningar, för att läka och för att visa andra att sånt är mänskligt och vackert och inget man ska svälta sig för, då hade alla hyllat henne.

    Vad jag har svårt för är smala människor som poängterar att alla kroppar är vackra. Finns en brittisk influencer som på Instagram gör olika målningar med bristningar och celluliter och en putande mage medan hon själv är smal som en tråd och har den så kallade perfekta kroppen. Jag vet inte men känns inte bra för mig. Men det kanske bara är jag.

      I det här sammanhanget handlar väl inte en vacker kropp bara om att vara en smal kropp utan bristningar, hängmage osv.

      När tjocka personer inte representeras är det dåligt. Men när en konstnär, som är smal-som om det skulle göra någon skillnad, vill avbilda tjocka personer, då är tydligen det också dåligt.

      Hur kan en konstnär inte få måla det hon vill? Och så får människor köpa tavlorna om de så vill. Det betyder ju att hon förmodligen tycker dessa kroppar är vackra att avbilda, och att de som köper dem tycker att de är vackra att titta på.

      Jag tror allt handlar om att människor är osäkra, lever i sin bubbla och därmed blir lättkränkta. Därför har världen nu blivit ett minfält, det är i princip omöjligt att ta sig fram utan att någon blir kränkt.

        Hon är ingen konstnär. Jag använde fel ord – hon är en influencer som livnär sig på att vara kroppspositiv genom att måla olika kvinnor i olika former. Som nämnt ovan så gillar inte jag personer som är kroppspositiva när de själva har den perfekta kroppen. Det är dubbelmoral i mina ögon.

    En av mina närmre vänner hoppade på kroppsaktivismen när den blev allt vanligare på Instagram för åtminstone 7-8 år sedan. Vi har alltid varit ganska lika i kroppen och jag har alltid varit nöjd med min. Vi pratar en storlek 38-ish och såklart plus/minus några kilon ibland.
    Helt plötsligt står min vän och dansar i bara underkläder på Instagram, skakar på låren för att visa hur de dallrar, trycker fram valkar på magen och letat efter bristningar. Allt med budskapet ”Du duger TROTS att du ser ut såhär”.
    Jag har aldrig mått så dåligt av min kropp tidigare som jag gjorde då. Jag har varit nöjd med hur jag ser ut men plötsligt får jag höra att jag ska vara nöjd TROTS hur jag ser ut?

    Och det är det här problemet jag upplever med alla normsnygga/normsmala som ska bedriva kroppsaktivism på det här sättet. De pekar ut brister som en annan kanske inte tänkt på. Jag har aldrig tidigare trott att jag är modig för att jag går i bikini på stranden trots att jag har både lår och mage, men efter att ha sett alla de här inläggen från diverse influencers under så många år är det svårt att inte ta åt sig.
    När jag träffade min sambo år 2016 bad jag om ursäkt för att jag var tjock. Jag var som sagt en storlek 38 och jag tycker verkligen inte varken då eller nu att det är att vara tjock eller ful, men hela den här kroppsaktivismen hade lärt mig att jag var någon man kunde tycka om _trots_ hur jag såg ut.

    Jag förstår att det inte är såhär för alla men för de som har svårt att förstå kritiken och menar att den bara kommer från personer som är ”mer utsatta” så vill jag ge min syn på det.

      Problemet är att vissa drag pekas ut som något negativt. Om en anorektiker skulle lägga ut en bild på sina utstickande revben med texten att alla är fina som dom är, så skulle det bli ett enormt liv om triggande och osunda ideal. Om en tjock person lägger ut bild på sina valkar är denne däremot modig och får hejarop. Vad sänder det egentligen för signaler när man gör sådan stor skillnad på kropp och kropp? Att man helt plötsligt är modig för att man visar upp en större kropp har ju en grund i att det skulle vara fel och att man bör skämmas. Det blir så fel.

        Men tror du på fullt allvar att bilder på tjocka människor gör att folk vill bli tjockare än vad de redan är??? Thickspiration istället för thinspiration.

          Nej, det har jag väl aldrig påstått? Vad jag säger är att det blir fel när olika kroppar bemöts på så olika sätt. Om man helt plötsligt är modig för att man vågar visa upp sina valkar – vilka signaler sänder det till en person som inte tidigare reflekterat över sina valkar? Budskapet att det är modigt grundar sig ju någonstans i att valkar skulle vara skamfullt. Varför kan inte en kropp bara få vara en kropp oavsett storlek.

        Anorexi är en sjukdom, att vara tjock är inte det.

          Man kan ju absolut vara tjock till följd av en sjukdom, t.ex. en ätstörning.

      EXAKT detta som händer. Känner igen mig så. Var hel nöjd med min kropp men blir påverkad av alla dessa som är något smalare som trycker fram valkar eller poängterar att man kan älska sin kropp ändå. Vad då -ändå-?
      Har tagit bort Instagram för att jag märkte att det påverkade mig så mycket. Kan en kropp bara få vara en kropp och inte pekas ut att ditten och datten kan man minsann älska trotts allt?

    Blir så otroligt less på att vissa kroppar skulle ha rätten till komplex och andra inte. Komplex återfinns hos mer eller mindre alla, oavsett kroppsstorlek. Jag personligen är väldigt smal och har stora komplex över det, på den nivå att jag ofta klär mig i pösiga kläder för att se större ut. Jag tror inte ni förstår i vilken utsträckning som folk faktiskt tar sig för att kommentera smala kroppar. Det finns en utbredd övertygelse i samhället att kränkande kommentarer om smala kroppar är mer okej, trots att vi tar precis lika illa upp.

    Har aldrig lyssnat på denna podd, och gillar både Edvin och Johanna N och var tvungen att lyssna lite nu efter denna debatt. Men alltså, är de fulla när de spelar eller låter det alltid såhär? Sluddrigt och osammanhängande, som de pratar i sirap? Det gick inte ihop med min vanliga bild av dem båda…

    Vet inte om det skrivits något om det eller om det kanske hände för längesen, men Nellie verkar iallafall blivit sams med sin mamma igen

    Bladh vill bara värpa fram krystat innehåll för att plocka de allra lägst hängande frukterna. Sen hon blev morsa finns det dessutom ännu fler lågt hängande frukter att plocka. Finns inget innovativt eller coolt med hennes konto öht. Känns inte varenda inlägg så blekt och urvattnat? Varenda sak hon lagt upp har redan kunnat ses på andra konton minst 500 gånger.

    Coolt är: att bara vara. No further comments eller förklaringar eller ”bevis på hur mycket man älskar sig själv trots en valk”. Bara vara.

    Team Edvin och Johanna alla dagar i veckan.

    Johanna bladh verkar vara besatt i att ”ses som ett offer” för precis allt. Om en månad är hon nog ansiktet utåt och offer för att vara för typ vit? Hon har ju snart gått igenom hela karusellen. Verkar vara besatt i att få hjärtan och gilla markeringar. Oroande faktiskt.

    Jag tror Edvin och Johanna är extremt osäkra, speciellt vad gäller deras vikt. Det har lett till att de ”tröstar” sig själva genom att tycka synd om sig själva och då har de fastnat i en dimma där de inte kan förstå att andra kan vara extremt osäkra, ha grova komplex och må jättejättedåligt över sitt utseende även om de inte är grovt överviktiga. Sorgligt egentligen. (endast min spekulation)

      -alltså ”andra personer” som inte är överviktiga som dom, utan smala.

      Haha va?

      Jag tror Johanna Bladh är extremt osäker.
      Vill verka cool och trygg i sig själv och sina brister men bryr sig säkert sjukt mycket vad andra tycker när hon kommer ut i olika sammanhang.

    Undrar vad Loka Brunn tycker om Edvins fruktansvärda sågning …..?

    Men snälla. Har dom ensamrätt på att vara överviktiga? Så trött på kroppsprat. Ska poppa popcorn och invänta F*ia Anderb+rgs svar.

    Team Edvin o Johanna. Den andra Johanna (Bladh) är så jävla trött. Älskar ffa hennes ”kolla mina bristningar jag har varit GRAVIIIIID!!!!”
    Newsflash: de flesta av oss har bristningar sen ungdomen utan att ha varit preggo. Bara det att hon aldrig ens lagt märke till det innan.

    Varit trött på hennes 1 miljon inlägg om dagen om antingen en minivalk som krystats fram, en retuscherad bidl, amning när hon sitter o bajsar o mannen är utanför o fotograferar…eller ammar överallt dygnet runt..
    Har blivit så fruktansvärt överdrivet att det slår bakut istället.

    Vad är vitsen? Att alla som inte har fått barn ska vet att får du en bebis så ska hen hänga i patten 24/7?
    Att de som har bebis ska känna att de är på samma plats i livet? Vilket de borde veta om de HAR en bebis.
    De som inte ammar o flaskmatar? Att de är antingen idioter eller att de ska veta att de har det bra i jämförelse?

    Fine att kvinnor smala som medel som feta ser att ALLA kvinnor kan ha bristningar/valkar osv och att ALLA kvinnor oavsett vikt/form har kroppskomplex, det kan ingen ta ifrån en.
    MEN måste man kabla ut det 24/7 året om? Lite mixat med en ammningspattebild, och en töntig dansvideo där det juckas med höften o en grimas i ansiktet?

    VI har FATTAT NU. Varenda jäval inflencer samlar ju just nu poäng påatt normalisera till överdrift. Ju mer överdivet finnig, Osminkad etc etc destu mer hejarop.

    Spyr på det nu

    Mamma till 3 och normalviktig

    Skrev precis en lång kommentar som försvann, men här kommer en sammanfattad version, inte för att någon bett om den, men men:

    Jag tycker Johanna N blivit tröttsam. I varenda avsnitt pratar hon om hur mycket hat (främst kroppshat) hon som kvinna tvingas utstå. Ett väldigt tjat om det, och hon återkommer ständigt till att det är så för att hon är tjock, men också kvinna. Ändå finns det ingen profil, i mitt tycke, som konstant stör sig på kvinnor, ger dom kängor och pratar om dom med nonchalant och diskriminerande ton. Hon har t.om ett segment i podden (som är ett skämt, men tycker ändå det säger en del som hon kallar för ”Johannas kvinnohat :)”

    Jag har kritiserat Johanna B för att föra en aktivism som är framtvingad, och har tyckt att hon tagit en fackla bara för att få vara med i tåget, om ni förstår hur jag menar. Samtidigt, så har har jag alltid varit normsmal (men ingen pinne nu på senare år) och har alltid saknat att se en kropp som inte tillhör ytterligheterna jättetjock eller jättesmal (vilka i mitt tycke är dom som exponeras i sociala medier idag). Jag ser inte kroppar som är smala, men har valkar på magen, har stora lår men smalare vader, breda höfter men något smalare midja. Jag fattar att jag inte kommer diskrimineras utifrån, men oj vad jag diskriminerar mig själv inifrån emellanåt.

    Missförstå mig rätt, jag är inte dum i huvudet, jag vet att min kropp aldrig ens kommer vara i närheten av lika utsatt eller unisont hatad av samhället som tjockas är. Jag kommer aldrig nekas jobb, nekas sjukvård eller bli misstrodd och kränkt pga mitt utseende. Men man tar inte ifrån någon den personens känslor, komplex eller ätstörningar. Det gör man bara inte. Att definiera en ätstörning – åt vilket håll den än går – utifrån vikt och utseende är både farligt och – ursäkta språket – men urbota jävla korkat och okunnigt.

    Det känns nästan som att Johanna N när hon ser Johanna Bs kroppsaktivism (eller vad hon nu vill att man ska kalla det) blir extra osäker i sin egen kropp pga typ ”om hon som är mycket smalare än jag mår dåligt i sin kropp och får hejarop och bekrfätelse av andra normsmala som mått/mår likadant så måste min större kropp vara jättefel”. Som om det faktum att det finns ett behov av att exponera t.om de kroppar som avviker det minsta från den jättejättesmala normen bekräftar Johanna Ns osäkerheter. Och att hatet gentemot Johanna B då bara är en ursäkt för saker som Johanna N själv inte orkar/vill ta tag i. Slipper hon se att även Johanna B kan må dåligt över sin mycket smalare kropp så existerar inte hennes egna problem eller hinder, både yttre och interna.

    Och förlåt mig för om jag är krass nu, men om Johanna N inte klarar av att se en normsmal kropp må dåligt bara för att hon är tjockare och med det sagt skulle har det värre (vilket hon har utifrån ett samhällsperspektiv, men vad som pågår på insidan av varken johanna N eller V kan ingen säga något om) så är den osäkerheten och den fysiken (om den hindrar henne i vardagen) något som hon själv får jobba på. Inte smutskasta andra tjejer vars enda syfte med sina publiceringar är att få andra unga tjejer och kvinnor att må mindre dåligt.

    Hur kan vi leva i ett så pass ätstört samhälle vi gör, men sen ändå göra ett subjektivt urval äver vilka kroppar som får och inte får existera? Det är ju EXAKT det som hela debatten handlar om. Tjocka kommer alltid ha det värre på strukturell nivå, JA, men en ätstörning, kroppskomplex eller dåligt mående drabbar alla oavsett kroppstyp, ålder, kön.

    Så jävla trött på Johanna Nordströms eviga mobbning gentemot kvinnor som, när dom väl försöker förklara sig, i princip bemöts av en dumförklarande ton och ett konstant ”jaja men lyssna på podden för här har man valt ut några korta sekunder bara”. Var snäll från början istället, skyll inte ifrån dina egna problem, sluta vara lat med din mentala och fysiska hälsa och läs på. Tack för mig.

    Undrar, alla som jämt tjatar om män, hatar de män så jävla mycket?
    Ett under att de har en man med tanke på ALLA män är svin och idioter.

    Och stackars man som aldrig verkar kunna ha sin unge som ligger/sitter/hänger o pattar på tutten 24 tim om dygnet.
    För det är ju så det framställs att ungen hänger där… abskräcker ju andra at skaffa barn…om de tror att de ALLTID måste ha ett barn sugandes vid bröstet, inte bara när den är hungrig utan vid minsta gny eller annat..
    HAde aldrig velat skaffa barn efter att ha sett dessa inlägg med patten ute o en suttandes unge där hela tiden…
    Sedan dessutom lägga ut ” så långt hann jag vika tvätten innan hon skulle ha bröstet” som att det liksom då är synd om en

    Det är jättebra och nyttigt på alla sätt o vis med amning osv men klaga inte på att du inte hinner göra något ( varken duscha, byta om, bajsa osv osv ) när du valt själv att barnet ska ha bröstet så fort den hen blinkar i 3 år fram ( för det va väl så länge hon ville amma?)
    Man måste verkligen inte ha det så när man ammar

    Och man måste verkligen normaliser så till den milda grad att man måste berätta allt.
    Nästa gång jag är på restaurang ska jag skrika ut – Var är toaletten jag måste in o bajsa, jag är helt lös i magen!
    Menar det är väl helt naturligt, alla bajsar vi ju

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.