Har Lisa Maria Jönssons barn en dubbelgångare?

För en sekund verkade Lisa Maria Jönsson helt övertygad om att det finska barnmatsföretaget Muru stulit en bild på hennes dotter Sia och tryckt den på sina förpackningar.
På bild ett är det först barnmatsbarnet och under, tre bilder på Sia.
Jag gick in och kontrollerade hur länge det här barnet suttit på förpackningarna och kunde i och med det utesluta att det var hennes dotters bild. Lisa trodde själv att det var en bild på hennes dotter, och jag tänker att när en mamma tror det – då är det likt.

Men slutet gott, allting gott och lilla Sia har en dubbelgångare någonstans där ute i världen. 🙂

73 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Lisa Maria who??

      Jönsson!

      Jönsson

      Hon tror alltid att alla vill kopiera henne men sanningen är att hon är rätt okänd. Hörde henne prata i en podd innan dottern föddes, där sade hon bestämt att namnet minsann inte skulle läcka innan barnet föddes för då skulle folk döpa sina barn efter det.

      Samma sak efteråt (nytt avsnitt efter dottern föddes), då hade hon tydligen sökt upp det och det hade varit en rejäl ökning av barn som hade döpts till Sia. Man bara jo tjena, troligtvis efter världskändisen och inte efter ditt ”kreativa” namnval ?

    Med tanke på vad helt vanliga bilder på barn som folk laddar upp på sina sociala medier kan hamna i för mappar så hade en stulen bild till ett glasföretaget varit himmelriket.

      Barnmatsföretag *

    Slutet gott allting gott.

    Ska man tvingas att klicka i 15 rutor för att slippa cookies för att läsa här? Väldigt ofta dessutom!!!

      Tycker det är riktigt illa att det inte finns en ”neka alla” knapp. Sänker troväridgheten.

    Pappan kanske har befruktat fler kvinnor utan att ta ansvar ?

      Eller mammorna ljugit om sina p-piller eftersom en del kvinnor är löjligt desperata efter barn

        Undra om det hänt fler än typ två gånger någonsin.

          Du driver va? ?

            Så du menar då att pappan i detta fallet skulle ha en till unge som han inte vet om, som han inte betalar underhåll för osv, bara för att nån kvinna nånstans så gärna vill ha ett barn?

              Känner ett helt tjejgäng i Sthlm som ville bli ensamstående mammor och de träffade killar på krogen som de nog knappt vet vilka vem som är papporna. Och har hört samma sak vid något annat tillfälle. Typ som inseminering men man väljer killar man attraheras av typ. Oetiskt absolut, står inte bakom det, men uppenbart händer sådant iaf.

                Ett helt tjejgäng = de var nog fyra eller fem stycken som alla uttalat hade samma plan, och minst tre av dem har barn med okända män nu iaf. Gamla bekanta så har inte superkoll, en till av dem har barn men vet inte om pappan är känd eller inte där.

          Det är något som män drar till med när de inte vill behöva ta ansvar själv för konsekvenserna.

          Och hade de varit lite mer intresserade så hade de också vetat att p-piller inte är 100%, så att någon blir gravid trots p-piller betyder inte per automatik att hon ljög.

            Nejmen du måste ju förstå att kondom är ju inte så skönt och dessutom så är han nog faktiskt också lite för stor för den, men han har ju å andra sidan inga sjukdomar (oklart om han ens testat) så det är ju okej. Och det är ju faktiskt gratis med abort. För inte ska han väl behöva ta ANSVAR i alla fall????

              Finns det något mer osexigt än män som inte har koll på och tar ansvar för egen reproduktion?
              Töntar.

                evolutionärt sätt – bättre med 20 barn där hälften växer upp, än 5 barn där alla växer upp

          Läser man här ÖS så verkar det ju vara vanligast i förhållanden ?

        Stackars män som inte vet hur barn blir till och hur de ska skydda sig från att bli pappor. Styrkekramar till dessa okunniga män.

        För det är ju JETESVÅRT för en man att själv se till att han inte blir pappa om han nu inte vill det.

      Fast Lisa Maria skaffade ju barn på ”egen hand” så vem vet..

        jasså. gjorde hon
        trodde pappan lämnade dom. åkte hon till Danmark?

    Haha, det här inlägget är så meningslöst, jag älskar det!

    En influencer som typ ingen har hört talas om och en ”nyhet” som inte är sann. Haha, så himla duuuuuuuumt! Love it!

      Ändå nästan hundra tusen följare på Instagram så helt okänd är hon ju inte direkt…

    Apropå kommentaren ovan att ta ansvar. Jag håller helt med, förstår inte varför män inte använder kondom om de inte vill ha barn, punkt slut.
    Däremot vet jag att det är väldigt vanligt att kvinnor (främst i relationer kanske men även singlar) låtsas att de äter preventivmedel eller ”har” koll på menscykeln genom natural cycles eller annat sätt och blir gravida medvetet och låtsas sen till pappan att det är av misstag. Alltså jättevanligt, främst med barn nr 2 eller när kvinnorna är äldre (vi är i 35 års åldern nu) och verkligen vill bli gravida trots att mannen de har sex med (relation eller inte) inte vill. Det tycker jag är helt sjukt att göra mot någon? Absolut, män kan undvika detta genom kondom och det borde dom göra, men många tror nog på sin partner när denna säger att dom äter p-piller eller ska ha mens om en dag och därför inte kan bli gravid. Och sen ”flyttade sig ägglossningen mirakulöst 2 veckor” eller de är ”en av dom 3% som blir gravida trots p-piller”. Vet alltså flera som gjort såhär och hört om fler genom vänners vänner, tycker det är galet. Finns liksom också kvinnor som gör så när de vill bli tillsammans med någon som inte vill eller män som vill lämna, för att ”hålla kvar”. Detta beteende borde diskuteras mer samtidigt som man också kan hålla en diskussion om att männen bör ta ansvar och skydda sig. Det ena utesluter ju inte det andra. Men alltså vad tycker ni andra om att göra så?

      Haha!
      Om detta lureri nu är så ”jättevanligt” och det för dessa män verkligen är ”jätteviktigt” att inte få barn så borde det ju också vara ”jättevanligt” med män som skyddar sig?
      Det är trots allt inte ”jättesvårt”.
      De män som blir ”lurade” av detta trix, _vill_ ju bli lurade?

        Hur gammal är du? Undrar alltså genuint, tänker vi kanske är i olika åldrar. Jag vet ialf flera som sagt till sin partner att de skyddar sig fast de inte gör det för att de vill ha barn eller barn nr 2 medan mannen inte vill. Vet även två singlar som gjort detta med män de ej är tillsammans med för att de är 35 + och de vill ha barn.
        Så hur löjligt du än tycker att det jag skrev är så finns det ju uppenbarligen tjejer som säger en annan sak än vad sanningen är och då blir det ju kanske ännu lättare att skita i kondomen tänker jag. Men som jag också skrev tycker även jag verkligen att män borde ta lika mycket ansvar själva och dessutom läsa på lite hur kvinnokroppen och graviditeter funkar, för dom verkar gå på vad som helst.

          Jag är 47. Svarar genuint.
          Jag skriver ingenting om huruvida det du skriver är löjligt eller inte. Det jag skrev är:
          OM det nu är så vanligt med tjejljug om p-piller, och OM det verkligen är så viktigt för dessa män att inte få barn så är det inte ROCKET SCIENCE hur man skyddar sig. De män som INTE gör något SUPERENKELT för att undvika något som de ABSOLUT inte vill bryr sig antagligen inte så jättemycket i verkligheten. Kan knappt tänka mig något töntigare än dessa män som hävdar de blivit pappa ”mot sin vilja”.

          Hur gammal är du? (Och på vilket sätt är det relevant?)

          PS: Hur många av männen ljuger om att tjejen ljög om p-piller för att det är en enkel förklaring när sanningen är att de själva är lata dj*vlar som betett sig idiotiskt?

            Ja, jag kan läsa vad du skrivit. Tonen i ditt svar upplevde jag lät som att du tyckte att det jag skrev var löjligt, men då misstolkade jag din text kanske.
            Jag är 35. Tänkte att det var av värde om du var exempelvis 22 år, för då kanske det inte är lika vanligt i ens umgängeskretsar.
            Ha en fin dag!

              Jag tycker män som bölar om att de lurats att bli pappa är löjliga.

            Fast tyvärr är männen väldigt dumma när det kommer till att ta ansvar för att skydda sig. Om jag ska ligga med en kille och frågar om han har kondom så säger de alltid nej eller alla de där ursäkterna för att inte ha kondom. Och de säger att de inte har någon sjukdom…. Men….de kan ju inte veta om JAG har någon sjukdom. Och de frågar inte heller. Så det där med konsekvenstänk verkar svårt för männen. Jag tror därför inte att de klarar av att tänka den konsekvensen gällande graviditeter heller.

            Kan även jag instämma i att det idag verkar ske allt oftare att tjejer lurar killar med graviditeter. Har sett/hört det själv och hört om det genom vänner.

            Vet även ett kändisbarn som blivit till på det sättet.

          Jag har svarat hur gammal jag är, men hamnar i modd. SÅ gammal är jag.

      Varför blir tjejer så provocerade när man berättar om egna erfarenheter av detta fenomen? Jättevanligt är väl att , men jag, som är 36, känner till tre tjejer i min bekantskapskrets/yttre bekantskapskrets som sagt att de skyddat sig när de inte gjort det. Tre tjejer som alltså i efterhand varit ärliga med att de lurat sina partners.

      Två av tjejerna har haft som argument att det är upp till killen att dubbelkolla att man fortfarande skyddar sig med hormonellt preventivmedel vid varje ligg. I min värld är det inget man behöver göra i en kärleksrelation som bygger på tillit. I en relation där man respekterar varandra berättar man för den andra att man slutar med p-piller och att det därför är upp till killen att använda kondom ifall han vill fortsätta ligga.

        Tror det är mycket vanligare än vad man tror, kanske inte många inte i 20 års åldern, men 30+ jo. Framförallt i relationer och när man vill ha fler barn. Men man pratar inte så mycket om det högt pga klart att det är pinsamt och fel om man lurar en annan människa för att man själv vill ha barn.

          Oändligt mycket mer pinsamt att hävda att man blivit lurad att bli pappa, när det är busenkelt att skydda sig.

            Jag har dessutom blivit gravid trots ppiller, så vill man som kille absolut inte så har man ett eget ansvar också. Förstår inte hur det kan vara så svårt. Men det är klart det är lättare att lägga över ansvaret på tjejen och tycka synd om sig själv.

              +1 på gravid trots p-piller. Och jag åt p-piller för att jag INTE ville bli gravid, så dubbelskydd hade ju varit ok för alla involverade.

              Fast det är ju inte det som diskuteras? Det Anonym tog upp var ju kvinnor som medvetet påstår att de tar p-piller, skippar pillrena, och sedan har sex vid ägglossning för att påstå att p-pillrena inte funkade som de ska… Lögner alltså. Att preventivmedel inte ger 100% skydd är en helt annan fråga.

                Det är ju INTE en helt annan fråga just på grund av att p-piller inte är 100% säkert. Om det för en man är SUPERDUPERVIKTIGT att inte smälla någon på tjocka är frågan om och hur kvinnan eventuellt skyddar sig irrelevant, därmed också huruvida hon ljuger om det eller inte, utan i så fall SKYDDAR HAN SIG!

                  100 % att du är en av dem som lurat en kille.

                    Min man genomgick vasektomi när han var färdig med barn. Hett, jag vet!
                    Hade aldrig varit ihop med en tönt som lät sig ”luras” angående detta. Hade ju heller inte låtit ett barn växa upp med en ”pappa” som inte vill vara pappa.
                    100% att du är en lurad stackare.

                Ja och jag menar att som man finns det andra sätt att göra om man verkligen inte vill. Jag hade aldrig lagd över ansvaret på gravid eller ickegravid på min sambo, och män kan också ta mer ansvar.

            Fast det var ju inte det vi skrev om här ovan?
            Det jag skrev om har jag har inte hört detta från män, utan från tjejer som i efterhand berättat att de slutat på p-piller eller haft ägglossning (tagit ägglossningstest) men sagt till den (partner eller ej) att de skyddar sig för att de vill bli gravida och vet om att den andra inte vill. Jag har hört det från de tjejerna själva så förstår inte varför du har ett behov att säga emot

              Jag säger inte emot. Jag säger att de själva har ett ansvar att skydda sig om det är viktigt för dem. Speciellt om det nu är så vanligt som du säger.

                Men hur många kör på kondom och Ppiller samtidigt? Kondom är för övrigt betydligt osäkrare är ppiller så vill man inte bli pappa är det smartare att använda hormonella preventivmedel.

                  Vill du inte bli pappa är väl det smartaste att du tar eget ansvar, vasektomi helst men även kondom är ju bättre än ett ppiller du inte vet om tjejen ens tagit.

                  Du menar hormonella preventivmedel för män?
                  Ja, undrar varför männen inte lägger press på forskningen / tillgängligheten för det?
                  Vill man inte bli pappa hade ju det varit supersmart!

                  Det är väl just det som är problemet, det anses onormalt och överdrivet att använda båda när det kanske egentligen borde vara standard om båda vill undvika graviditet.

      Jag har faktiskt också hört om detta rätt mycket. Nu nyligen, en vän ville gärna ha ett tredje barn, men maken ville inte, och både hennes mamma och en annan vän sa typ ”Jamen oops, det händer olyckor ibland så du behöver inte konsultera honom så mycket om det eller hur?” typ hint hint säg inte du har ägglossning och locka med sex… Jag tycker själv att det är lite fult. För är man gifta/i en seriös relation så bör så stora beslut diskuteras ordentligt och öppet. Jag tror alla som skriker om att ”mannen får väl envisas med kondom!” är unga och inte har erfarenheten att dela allting i livet såsom gifta par gör. Och så klart att det kan vara så att olyckor sker ibland, absolut, men att medvetet lura sin partner tycker jag är fult.

        Självklart osnyggt att medvetet lura sin partner, men de män som ”låter sig lockas” till oskyddat, reproduktivt s*x är ju faktiskt ointresserade av konsekvenserna. Vilka andra livsavgörande, existensiellt viktiga beslut lägger du helt ansvarslöst i andras händer?

          Ja men precis så! Poängen är att män generellt är helt ointresserade av att skydda sig ”hon säger att hon tar ppiller så då har jag gjort mitt”. Visst ska man väl inte medvetet lura någon, men det är ju så hjärndött att ens bli ”lurad” att bli pappa. Håll petterniklas borta då, eller ha åtminstone en kondom.

            Men detta handlar inte om två 20-åringar som träffas på fest och har fyllesex där hon mumlar fram ”det är lugnt, jag tar piller”, utan vuxna människor som lever ihop, delar hem, barn, ekonomin ihop. Då är det snarare en överenskommelse att kvinnan tar p-piller och båda är medvetna om att p-piller bara är effektivt till typ 98% eller vad det nu är – sker en olycka ja då tar man diskussionen därifrån. Att mannen i det läget skulle säga ”P-piller är ju inte 100% säkert så då är det bäst vi avstår från sex” är bara bisarrt och orealistiskt.

            Men med det sagt känns det fortfarande som om diskussionen här är av två olika sorter. En handlar om att det är rätt rövigt att påstå sig skydda sig men inte göra det, medan en annan handlar om att preventivmedel inte är 100% safe…

              Här kommer ju en annan osnygg sida av p-pillren upp.
              En man som lever i en relation och vet att han inte vill ha fler barn förväntar sig att _kvinnan_ ska uppfylla detta genom att:
              1) se till att få utskrivet p-piller
              2) köpa ut dessa piller
              3) komma ihåg att ta pillren, samma tid, varje dag – på resa, bakfull, sjuk
              4-1147) UTSÄTTA SIG FÖR HORMONELL PÅVERKAN ÅR UT OCH ÅR IN, och de biverkningar som följer med.

              För att han inte orkar / vill / kan:
              1) köpa och använda kondom
              eller:
              2) genomföra vasektomi

                Med det här resonemanget så ska man som kvinna heller då inte lita på att ens man genomför en vasektomi (dom kan ju ljuga, tvivlar på att man får vara med och se ingreppet) och därför har kvinnan då också ett eget ansvar att använda spiral/p-piller eller vad som nu föredras? Man måste väl ändå kunna lita på varandra om man lever ihop sedan flera år och tex redan har gemensamma barn/delad ekonomi osv.

                  Tja, hade ens man tjatat upprepade gånger om att han vill ha fler barn men man själv vägrar och han sen plötsligt tar vasektomi så kanske man får vara på sin vakt. Om man verkligen inte vill ha fler barn och inte vill genomgå abort.

              Det är väl inte bisarrt och orealistiskt när hela själva den biologiska poängen med sex är att göra barn. Man vet ju riskerna? Stoppa helt enkelt inte in den om det är helt otänkbart att skaffa fler barn. Lägg inte ansvaret på en annan människa oavsett, särskilt inte om det är så vanligt att bli lurad som ni påstår? Det gör ju bara situationen ännu dummare.

            Exakt! De passar ju gärna också på att påpeka hur fullständigt crazy denna, numera gravida, tjej är – inte mer crazy än att lillepille gick igång tydligen.

          Ska en man inte ens kunna lita på sin FRU? Kvinnor som vill ha barn är verkligen helt sjuka i huvudet.

            Ja, det är KVINNORNA som är sjuka i HUVET!

            Det stod en KVINNA här ute på gatan som sa att om jag gav henne alla mina pengar skulle hon göra en svinbra investering för mig, så jag gav henne ALLT, men har inte sett ett spår av investeringen. HON måste verkligen varit helt SJUK I HUVET!

        Jag säger inte att det är rätt att ljuga för sin partner. MEN jag tror verkligen att problemet är att vi liksom vaggats in i att prevention av graviditet huvudsakligen är ett ansvar som ligger på kvinnan. Kondom är mest för nya förhållanden liksom. Att lägga hela ansvaret på kvinnan och leva hela sitt liv med vetskapen att man kan ligga hur man vill – allt är under kontroll – det är ju ett enormt privilegium för mannen, inga biverkningar, inga piller att komma ihåg, hämta ut osv, inga obehagliga procedurer. Men, det kommer ju med problemet att man faktiskt inte själv har kontroll. Man kan faktiskt inte lita fullt ut på någon annan än sig själv och därför måste män vara medvetna om konsekvenserna och själva fatta beslutet om hur pass viktigt det är för dem att kvinnan inte blir gravid. Insistera på kondom eller gör vasektomi. Den lilla risken som finns kvar är en risk man får ta men då har man iallafall kontroll.

          Håller med dig, det är orimligt att hela ansvaret ligger på oss kvinnor. Men tycker ändå det är stor skillnad på att lita på att ens partner skyddar sig på det vis hon sagt att hon vill skydda sig, och att helt enkelt vara slarvig och ligga runt utan att ta ansvar för att ha kondom eller göra vasektomi.

            Kondom är dock betydligt osäkrare än ppiller eller spiral.

              Men ganska mycket säkrare än ingenting…

            Ja det är väl alltid dåligt att svika ett förtroende. Men folk ljuger ibland, så är det bara, det borde en vuxen människa ha lärt sig. Förutsättningen för att kvinnan ska lura mannen (pratar om ett långt förhållande här) är ju att man pratat om det men mannen vill inte ha fler barn. Alltså, vill båda så är det ju ingen mening att lurad menar jag. Om man då som man vet att kvinnan vill och man också vet att 1. P-piller etc inte är 100% och kvinnan förmodligen skulle inte vilja göra abort 2. Det finns en chans att hon ljuger, så räcker ju egentligen 1 för att man skulle vilja skydda sig mer. Varför gå omkring och vara fertil om man inte vill ha fler barn? Är det någon slags rättighet att få skjuta skarpt? Tror faktiskt att många kvinnor tolkar detta som att mannen inte alls är 100% säker och därför ok att skarva lite med sanningen. För vill man verkligen inte så får man väl ansträngd sig lite mer än bara lita blint. Men i det stora hela – bådas fel, helt klart, känner dock noll sympati för männen.

              Exakt!
              Om man som man vet att man inte vill ha fler barn är vasektomi ca tusen gånger enklare än alla andra lösningar (som ju dessutom oftast då faller på kvinnan: p-piller, ev. abort etc).
              Jag hade blivit en smula misstänksam om mannen säger till mig att han inte vill ha fler barn, samtidigt som han behåller möjligheten till det. Förutom att jag blivit förbannad om han dessutom menade att jag då skulle fortsätta vara den som har ansvar för (icke-)reproduktionen.
              Tror männen håller möjligheten för kull #2 och #3 öppen i större grad än de vill erkänna…

                Och handlar det om att hålla dörrarna öppna för eventuella framtida kullar så blir ju diskussionen betydligt enklare från första början – dvs ärlighet till 100% måste ju komma från båda håll om det ska funka.

    Själv hittade jag min egen dubbelgångare i en tecknad seriebok.

      Hade verkligen velat se bilder på det här ! Haha

    Om barnet skulle ha varit hennes kunde hon och alla andra miljoner människor som väljer att publicera bilder på sina barn i sociala medier knappast bli förvånade eller upprörda.
    Vuxna människors val kan få oerhört negativa konsekvenser för barnen!

    Vem fan är Lisa-Maria?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.