Alex Schulman har fått nog av Zlatan

Bildkälla: Stella Pictures/Anders Wiklund TT

Han spelar dåligt och är en mobbare. Inte ens när han säger något genomkorkat om Qatar reagerar folk. Året är 2023 och fortfarande vågar ingen stöta sig med Zlatan Ibrahimovic.

Alex Schulman har fått nog av Zlatan Ibrahimovic, och det med besked. 
I en krönika i DN beskriver han Zlatan Ibrahimovics återkomst efter en lång skadefrånvaro och hur hans självförtroende och hybris är tillbaka. Hans attityd under presskonferensen inför matchen mot Belgien  beskriver Schulman som så pass blasé och ointresserad, att han knappt kunde sitta upprätt.

Enda gången han fick energi var när en reporter på SVT frågade om Qatar. Nu levde han upp, när han fick hålla sitt hyllningstal till förtryckarstaten, och det märkligaste hände, det var som om Zlatan under själva svaret byggde upp en allt större avsky mot personen som ställt frågan – ju mer han älskade Qatar, desto mer hatade han reportern – så när han var färdig började han plötsligt härma honom. Ingen frågade vad i all världen han höll på med, ingen sa åt honom att sluta. I stället: nervöst fniss i rummet. Lismande, underdåniga skratt åt Zlatan när han gjorde narr av reportern som ställt sin fråga.

Alex beskriver det som att Zlatan fortsatt har fri lejd, eftersom han är (var) ju bäst i fotboll, och därför får han bete sig lite som han vill.
Och ingen vågar ifrågasätta honom, inte ens när han hyllar Qatar och säger något så dumt som att Qatar är ett bättre land än Sverige eftersom de inte har någon kriminalitet. Det kommer inga invändningar.
Janne Andersson verkar vara livrädd, enligt Alex, och vill knappt vidröra ämnet. Zlatan måste få tycka vad han vill, enligt den gode Andersson.
Olof Lundh står i Nyhetsmorgon och säger typ att Zlatan är Zlatan, han gillar auktoritära styren och sånt. Få säger ifrån, året är 2023 och fortfarande vågar ingen stöta sig med Zlatan Ibrahimovic.
Eller jo. En gör det. Alex Schulman.

Schulman ser klart matchen, som var lite av ett svenskt haveri, och inser två saker, samtidigt som han stänger av sin tv.
1. Att han har fått nog av Zlatan Ibrahimovic.
2. Att han nog är ensam om det i hela Sverige.

Har ni också fått nog av Zlatan, eller är han fortfarande king of the castle?

191 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kan va första gången jag håller med Alex. Jag har aldrig gillat Zlatan. Men följer inte fotboll så så jag kan hålla mig undan.
  Men sen är ju inte Alex riktigt rätt person att säga sådär om någon. Han är ju riktigt oskön själv.

   Varför är han inte rätt person att säga så om någon? Det han säger är ju att ingen reagerar eller vågar stöta sig med Zlatan.

   Alex är också oskön men skillnaden är ju att folk reagerar när han säger något korkat eller elakt. Hans poäng är att ingen gör det med Zlatan.

    håller helt med. Jag blir upprörd av att ingen INGEN reagerade över Zlatans uttalande. Jag har inte alltid så mycket till övers för Alex men här har han rätt.
    Zlatan var rent otrevligt arrogant vid frågan. Det säger allt om honom. Han tror han kan sätta sig över allt och alla.

     Jo, flera stycken har skrivit att han har fel och att det var ett konstigt uttalande.

     Zlatan sätter sig ju över folk för att han kan.

    Nej, alla slickar AS r*v… Han är såå finkultur numera.. ?

  Fått nog av Schulman.
  Bryr mig inte om Zlatan öht.

  De är kaxiga bägge två. Men vem bryr sig? De gör var sin grej och jag gör min och alla är glada. Eller inte Alex i alla fall då.

   Och inte reportern eller de förtryckta i Qatar.

  Älskar Zlatan sedan dagen han fick frågan vad han tyckte om att herrlandslagsveteranen Anders Svensson fick en bil men damlandslagsveteranen Therese Sjögren blev utan. Han tyckte damerna kan få en cykel med hans autograf så blir det bra.
  Underbara människa!

   Nyfiken på varför du tyckte det var så underbart? Kan själva ibland gilla när folk(Zlatan och andra) bara totalt skiter i vad andra tycker och uttrycker sig så man blir full i skratt. Men just det uttalandet var rätt ocharmigt tycker jag?

    Kan också gilla folk som bara skiter i att vara till lags och säger vad dom vill, men sparkar man neråt på det sättet så blir det ju bara svinigt. Samma sak med Qatar, ett land fullt av förtryck och gud vet vad och det tycker han är bra? Nä, there’s a time and a place. Och sen det där provocerandet bara för provocerandets skull är lika töntigt oavsett om det är typ Isabella Löwengrip eller Zlatan som gör det.

   Hahaha jag vet, det var fantastiskt roligt sagt av honom??

    Sjukt kul när en med en av Sveriges största plattformar hånar när kvinnor utövar den sporten han själv som man utövar. Humor på hög nivå.

     Här inne är det förbjudet att säga att man tycker det är roligt.

      Nej, det är inte förbjudet men man får räkna med att alla inte håller med.

       Ja men så fort man har en åsikt här inne som inte är PK eller som följer vad man ”ska” gilla etc så är folk så fruktansvärt otrevliga, överlag alltså. Att det ska vara så svårt att ACCEPTERA att folk tycker olika, man behöver liksom inte svara drygt för det.

       Och jo. 15.58 framstår definitivt som dryg.

        Nu har jag inte bläddrat mig igenom hela kommentarsfältet än, men hittills är det definitivt du som är drygast. Bara så du vet.

         Nä du. ”Sjukt kul när en med en av Sveriges största plattformar hånar när kvinnor utövar den sporten han själv som man utövar. Humor på hög nivå.”

         1. ”Sjukt kul”
         2. ”Humor på hög nivå”

         Äckligt jävla dryg ton. Bara så du vet.

          Kan det vara så att du reagerade på tonen för att det var för jobbigt att ta in budskapet?

           Knappast.

          Tonen var dryg. Ungefär lika drygt som det är att tycka att det är ”fantastiskt roligt” att håna idrott som utövas av kvinnor. Jag har helt slut på tålamod att förklara på ett pedagogiskt och lågaffektivt sätt varför det är kränkande mot massor med människor att göra det. Du får själv välja att förstå eller inte.

           Hahaha det är så jävla tydligt vilken typ av människor som hänger här. Jag förstår exakt, jag gör verkligen det, men jag tycker ändå att det var riktigt roligt av honom. Man kan liksom förstå, men ändå tycka en sak. Jag skulle inte uttrycka mig så själv. Zlatan har sagt så jäkla mycket sköna citat genom åren, acceptera bara att det finns de som tycker det.

           Du behöver inte förklara ”pedagogiskt”. Jag är inte dum i huvudet även om du vill tro det.
           Och nej, tonen var inte dryg.

    Zlatan är så uppblåst så han snart spricker. Så sjukt otrevlig.

     Har du träffat honom?

   Underbar? Jag hatar sanningsägare som inte bryr sig hur det tar när man är nedlåtande, det tyder på dålig social kompetens om man inte kan hålla in med sin egen åsikt…det visar i Zlatans fall hur obildad och korkad han är. Gick han ens i skolan?

   Om man byter ut ordet ”älskar” till ”hatar” och ordet ”underbara” till ”vidriga” så håller jag med dig. Zlatan är en uppblåst och vidrig människa.

  Schulman är väl den mest obehagliga, vilket han visat prov på många gånger. Zlatan vet jag it e tillräckligt om för att ha en åsikt , har aldrig hört Zlatan provocera någon dock som Schulman gör

  Däremot kan jag väl hålla med om att hylla ett ställe som Qatar kanske inte är det bästa , upp emot 3 års fängelse för homosexualitet och dessutom positiva till sharia lagar?

   Jag gillar Schulman! Men han är lite som Bianca, har ett hav av människor som ogillar dem villkorslöst.

    Både Zlatan och Bianca är så fruktansvärt osympatiska båda två. Så himla svårt att tycka om såna människor.

     Spännande när en person som byggt sin karriär på att mobba andra människor kallar andra för mobbare. Alex kanske skulle titta sig i spegeln först, kan jag tycka.

    Samma här! Alex är skitbra. Kom över att han var en retsticka för hundra år sen. Herregud!
    Zlatan ÄR arrogant.

    Schulman är ju en hemskt liten människa som tycks leva upp av att trycka ner andra. Är överraskad att han kritiserar någon för mobbning, det är ju vad han byggt hela sin karriär på? Det var nog det roligare uttalandet hittills i år, är han helt blind inför vem han själv är? ? ??

     okej, vid det här laget är han nog väsentligt mer känd för ett gäng fantastiskt välskrivna böcker än den usla 1000 apor perioden. människor kan ändras.

  Look who’s talking?!?!! Sen när blev Alex Schulman sankte Per? Fy fan så han tror sig själv var någon slags helig och from människa numera. Älskar Zlatan, han hycklar inte i alla fall!!!!

   På vilket sätt hycklar Alex?

    Han är en mobbare.

     Och? Hans poäng är inte att Zlatan är en mobbare? Poängen är att Zlatan är en mobbare som ALDRIG får kritik. Alex får kritik och därav hycklar han inte i krönikan.

      Då är de nog mer lika varandra än vad Alex själv kan se.

      Tycker för övrigt att Zlatan har fått mycket kritik just för detta uttalande om Qatar.

      Är det på grund av att ingen vågar kritisera guden Zlatan som statyn inte får stå ovandaliserad också?

       Fotbollsfans är inte etablissemang. De har sitt egna skikt haha

   Genom sig själv känner man andra !
   Ne men Alex vet väl att han tidigare gjort andra illa på liknande sätt kanske och lyfter det beteendet nu hos Zlatan. Håller faktiskt med, otrolig obehaglig stämning i intervjun, reportern måste känt sig så liten.

  Kan vara Zlatans största fan, så har definitivt inte tröttnat.

  Okej är inte största fanet, men om det skulle finnas en plats över förstaplatsen, så har han den.???

   Zlatan är Zlatans största fan.

    Och därför är han så obehaglig.

    Med all rätt.

  Alex är en nolla jämfört med Zlatan, så jag förstår att han stör sig. Jag har också en tendens att störa mig på människor som påminner mig om hur värdelös jag är. Sen brukar jag rycka på axlarna och tänka att jag är bra som jag är och då känns det lite bättre. Synd att Alex inte har den förmågan. Han är och kommer alltid vara en osäker liten sk*t.

   Är det därför du stör dig på Alex?

   Märklig analys. Tycker precis som Alex att det är löjligt att ingen vågade ifrågasätta Zlatans hyllning till Qatar – beror det på att jag är värdelös?

    Inte ett dugg märkligt att tycka att Alex är en idiot.

     Han verkar ”påminna dig om hur värdelös” du är enligt ditt eget resonemang?

      Du klarade inte av att läsa hela mitt svar eller din efterblivna nolla?

       Hahaha detta är faktiskt humor på hög nivå! Tack för det!

        Varsågod!

  Zlatan uppför och beter sig som ett ouppfostrat barn många gånger, och det beror förmodligen på att han är det. Han har curlats och hyllats som ett litet barn, inte undra på att man tror att man kan bete sig lite som det behagar en själv då.

   Tror du är något på spåren här. Zlatan har hyllats som en gud sedan han var tonåring.
   Han är säkert själv övertygad om att han är en gud. Lika lite hjärna som ödmjukhet i den mannen. Brukar aldrig hålla med Schulman men nu gör jag det…

   Läs hans böcker så kan jag lova att du kommer tycka annorlunda. Zlatan har inte alltid blivit hyllad och behandlad som en gud, speciellt inte i Sverige.

   Jag älskar Zlatan och har gjort sen han spela i Malmö. Det betyder inte att jag håller med han i allt men han säger alltid vad han tycker oavsett vad människor säger om det. Man kan inte rätta eller sätta Zlatan på plats. Jag gillar det med honom att han alltid har mod och vågar va den han är villkorslöst. Som sagt läs hans böcker och jag är 100% övertygad om att du kommer tänka om.

    Jag gillar också att han har mod och vågar säga sådant som andra stör sig på! Men jag håller med Alex om att det är störigt att ingen vågar kritisera honom? Alltså kritiken handlar om de runt om Zlatan, inte om Zlatan i sig liksom.

    Mod och att vara sig själv är en sak, men det kan slå över till att all ödmjukhet inom en person raderas. Inte något att eftersträva.

    ”Man kan inte rätta eller sätta Zlatan på plats.” Du tycker inte att det finns en fara i att person omges av nickedockor i flera decennier?

     Han omges väl inte av nickedockor? Han är väl en av dom mest kritiserade svenskar vi har? Vad han än säger så får han kritik. Han är självisk, en idiot, en mobbare osv. Vad människor i hans innersta krets säger vet vi ju dock inte. Helena Seger kanske läser lusen av han när han kommer hem? Janne kanske säger till han att tagga ner när dom är klara med presskonferensen? Om man känner till något om Zlatan så är det ju att han triggas av hat, det gör honom ännu bättre enligt han själv. Jag tror han vet precis vad han gör när han säger saker som inte är så jävla politiskt korrekta…

      Han är otrevlig och osmart, varken mer eller mindre.

       På vilket sätt är han osmart?
       Är inte ett dugg intresserad av fotboll men tycker, trots att Zlatan emellanåt har sagt saker som helt klart går att ifrågasätta, han är en intressant person. Precis som någon skrev ovanför, så har han knappast glidit runt på en räkmacka så den tesen känns utesluten. Jag tror däremot, att ett skäl till varför han frontalkrockar med många svenskar är att han är jävligt långt från jante. Det funkar liksom inte för en del svenskar att en person tror mycket om sig själv.

    Eller hur. Är dock säker på att inte en enda människa här inne faktiskt kommer läsa hans böcker.

     Har läst boken om Zlatan och tycker ändå inte om honom. Gillar inte när man är bäst på fotboll och snackar skit om kvinnor som också spelar fotboll.

      Kvinnor som spelar fotboll är det tråkigaste som finns.

      Mvh kvinna som spelar fotboll.

       Men måste man säga det när man har allt makt och allt man behöver? Så onödigt.

        Det finns mycket som är onödigt men som görs ändå.

         Ja, trist. Förhoppningsvis är man nöjdare med sig själv än så.

        Tror du verkligen att Zlatans uttalande förändrar människors syn på kvinnor och fotboll? Skulle inte tro det. Fotboll är skittrist men att se en match när kvinnor spelar fotboll är tio resor värre.

       Ha,ha, vet inte om kvinnor som spelar fotboll nödvändigtvis är tråkiga (tror inte det, av din kommentar att döma..) men det är tyvärr definitivt inte kul att kolla på damfotboll…Jag älskar sport (mest att kolla..) och vissa sporter är kul oavsett kön, dit hör inte fotboll. Det går sååå långsamt, man hinner ta toapaus medans bollens knappt hinner över halva plan.

    Jag tror inte Zlatan har några böcker. Tveksamt om han ens har en bokhylla.

     Influencer-bokhylla, med dyra grejer i

    Hur kan man gilla att någon beter sig som en riktig skitstövel?

    Så han hämnas på alla för att han inte blev hyllad som ung?

    Håller helt med! Älskar Zlatan. Sen behöver man (iaf inte jag) hålla med, eller tycka hans uttalanden är i linje med vad jag tycker. Det går att hålla isär, man kan digga en person men tycka diametralt olika. Tror han har ett stort hjärta, det visar sig när han känner att han kan lita på folk..,och att mycket av vad en del upplever som arrogant, är en fasad, till viss del pga bakgrund osv. Har läst boken och precis som du skriver, var han allt annat än curlad som barn…

  Märk väl att Zlatan var väldigt noga med att INTE prata om Quatar som land utan endast berättade om hans och familjens upplevelse av arrangemanget de dagar dom var där och matchen de såg. Han nämnde inte statsskicket, religionen eller politiken med ett enda ord. Dessutom äger Quatar minst 1 av de lag som Zlatan spelat i (Paris Saint Germain?)
  Absolut ett smart och väl genomtänkt drag av honom. Om Schulman använt båda sina öron istället för bara sin stora mun så hade han också uppfattat det.

   Han använde sina öron och hörde hur Zlatan hånfullt härmade reportern.

   ”Qatar som land, jag tror att det är ett system som funkar. Finns det droger? Nej. Finns det kriminalitet? Nej. I Sverige finns det kriminalitet? Ja väldigt mycket. Droger? Ja. Qatars system funkar. Det svenska systemet? Det funkar men om det funkar till hundra procent, det vet jag inte.”
   Tycker du inte att Zlatan pratade om Qatar som land och dess politik?

    Smart och väl genomtänkt <3 Och "väldigt noga med att INTE prata om Quatar som land" <3

    Använde Anette båda sina öron?

    Absolut inte! Vad menade han med ”system”? Hur VM var upplagt? Alkoholförbudet på och runt matcherna?Den stränga bevakningen? Sen att han lackar ur på reportrar som i åratal har häcklat och mobbat honom är bara sunt.
    Han säger vad han upplevt och samtidigt är han noga med att inte säga ”fel” saker. Förståeligt nog.

   Det är väl ungefär så här man brukar försvara översittare, men i just det här fallet lät det exakt som att han tyckte ”systemet” i Quatar var förträffligt. Han sa inte ordet land men jag vet inte riktigt vad som är skillnaden mellan landet, politiken och statsskicket och ”systemet”? Zlatan har alltid varit en översittare och mobbare men med åren visar han det allt mer öppet. Blir äcklad av att en sån person blir hyllad för att han lyckas träffa en boll lite bättre än andra.

  Skitgubbar båda två. Storvulna gaphalsar. BLÄRK!

  Tycka vad man vill om Alex i övrigt men detta var en kanonkrönika! Fyndigt och framför allt helt sant. Zlatan beter sig som en dåre i mångt och mycket, och att hylla en diktatur som praktiskt taget stoltserar med sitt förtryck på det sättet som Zlatan gör är pinsamt. Och det enda som är pinsammare än det är väl att det står en uppsjö av fans omkring och inte vågar säga något för att… ja vadå? Han är jättejätteduktig på fotboll? AH herre gud vad larvigt. Hade någon annan som inte krönts till fotbollskung av hela Sverige sagt så hade de blivit cancelled på studs. Nä störta fotbollsmonarkin nu va?

  Zlatan är… ja. En kille som tjänat miljarder på att spela fotboll. Han verkar inte skitsmart men det behöver han ju heller inte vara. Men håller med Schulman i hans analys. Men snart är Zlatan för gammal för att spela fotboll och då faller han nog i glömska. I Malmö är han ju inte så poppis längre efter Hammarby-grejen o statyn totalförstördes.

   Faller i glömska? Hahaha. Det tror jag knappast.

    Vänta du.

     Hahaha visst. Vet du hur många pensioneradr idrottsstjärnor vi har som verkligen INTE har glömts bort? Som fortfarande hyllas? M å n g a.

     Och ja, det finns många som glömts bort också, innan du tänker komma med den motkommentaren. Men vi är rätt så jäkla bra på att hylla och minnas våra pensionerade framgångsrika idrottare. Zlatan är definitivt en av dem.

      Vi hyllar inte skitstövlar som mobbar och gapar. Så Zlatan kan nog bli medvetet bortglömd.

       Knappast troligt. Lägg ner din attityd.

      +1

      Kan bara komma på Stenmark och Borg, möjligen Foppa också. Resten är knappast några man pratar om dagligdags.
      Jag tror inte heller att Zlatan är intresserad av att fortsätta vara i rampljuset efter karriären, han är ju obekväm med det redan nu. Så han lär sitta i sitt chateau någonstans och räkna pengar.

       Då skulle jag nog vilja skriva att du inte är särskilt påläst i ämnet. Alls. Och det kommer från mig, som absolut inte har något stort intresse för sport. Men att bara komma på TRE personer som gjort avtryck i vår samtid från sporten? Nä du… det där är skitsnack.

        Ok, vilka f d idrottsstjärnor hör du namedroppas i vardagen? Mora-Nisse? Sixten Jernberg? Frank Andersson? Gert Fredriksson? Ingemar Johansson? Sven Tumba? Samtliga idrottsstjärnor som på sin tid var mer folkkära och minst lika omskrivna som Zlatan, men som är helt bortglömda idag.
        Men nämn gärna fler än de jag nämnde som ofta kommer upp i samtal om idrott. Jag skulle kunna lägga till Patrik Sjöberg, men det är mer pga Dumpen och sexuella övergrepp än idrottsprestationerna.

  Så länge jag kan minnas har Zlatan haft hybris och varit en oskön person. Team Schulman här.

  En till som är team Schulman här. Hade väldigt mycket hellre sett en ung lovande kille få prova vingarna i en kvart än att ta in Zlatan som rent krasst har sin bästa tid bakom sig. Sedan tycker jag personligen att våra idrottare är enormt stora förebilder för så många. Då hade det ju varit väldigt fint om Zlatan kanske inte hyllade ett land som lät tusentals gästarbetare dö för att de skulle få till sitt fantastiska evenemang. Förvånar dock inte. Han som knappast behöver pengarna har ju redan sedan länge sålt ut sig till spelreklam också.
  Men han kanske inte vet bättre, hyllad som han varit mer eller mindre sedan han varit ung. Det är ju inte så att han behövt leva så mycket vuxenliv.

  Zlatan är så hemsk, bästis med berlusconi och tänker bara på sig själv och pengar. Skönt att någon orkar skriva om det!

  Ni som menar att Schulman är mobbare, hur menar ni? Har ni följt honom de senaste åren eller är deg från tiden då han hade 1000 apor med sin brorsa? Det känns som gammal info? Hans krönikor i DN brukar vara väldigt bra och han har verkligen hjärtat på rätta stället tycker jg.

   Hahahaha ”hjärta”.

   Du skulle ha läst hans texter från Stureplan.se-tiden. Avskyvärda texter med mycket kvinnohat.

    människor kan ju trots allt förändras. Känns som att han utvecklats en hel del sedan 1000 apor tiden. Han har ju en del bagage som behövt bearbetas. Känns som att han inte tagit itu med det på den tiden. Men bara det att han skiljde sig från K. Z känns ju som ett sundhetstecken och att utvecklingen påbörjats.

  Ser upp till Zlatans fysik och som fotbollsspelare. Har andra förebilder inom politiken och mänskliga rättigheter.

  En av de få grejerna jag gillar med AS är att han vågar skriva sånt här. När Bruce Springsteen skulle till Sverige (en av alla tusen gånger ändå omskrivs det som om han vore Jesus återuppstånden) så vågade han ifrågasätta kulten och alla dessa vuxna människor som kallar honom ”Bossen” som om de vore prepubertala småglin. Det tyckte jag också var bra, liksom detta. Ifrågasättande av någon som beter sig så illa, som om han vore mer värd än andra människor, är helt rätt.

   Bruce är den bästa människa som finns. Kärlek och empati i massor. ❤

    Eller huuuur! Så bra musik med. Längtar till 26e juni?

    +1

   Vad liten han är. Verkar inte palla att nån är omtyckt eller hyllas? Dåligt självförtroende? Avundsjuka?

   Det är ju typiskt Alex, han kan snacka skit om vem som helst. Och speciellt någon som många gillar.
   Då får han provocera och får uppmärksamhet. Zlatan och Bruce är ju 2 motpoler. Den ena är ju otrevlig och säger korkade saker men hur kan man skriva negativt om Bruce, eller dom som gillar honom? Bara för att få röra runt i grytan. Typiskt Alex.

    Touché. Det är liksom hela Alex taktik och en väl utänkt strategi. Han gör alltid ner de som anses ”populära” av en stor del av svenska folket. Man får ge honom att han (oftast) inte sparkar på någon som ligger ner, någon som är mitt i stormens öga,publikt. Mest troligen inte av medlidande eller empati dock, utan för att han alltid måste gå mot strömmen och därmed åtnjuta uppmärksamher, vilket är det som driver honom. Han är dessutom typen som, om du säger att en vägg är vit, kommer han hävda att den är gul, hur bländande vit den än må vara, för alla andra.

  OT, alltid samma visa när Fayme har frågestund i storys, svarar trevligt när det gäller allmänna grejer, sur och kränkt när någon frågar om abort osv

   Kanske för att allmänna frågor… är allmänna frågor. Aborter är privat och hon har uttryckligen sagt att hon inte vill prata om den nu. ?

    Då kanske man ska vara tydlig med det typ ”obs, inga frågor om aborten”

     Borde inte vettiga människor bara förstå det?

  ALLTID ”haft nog” av Zlatan, fattar ingenting, han har ju alltid varit arrogant och oskön?????

  Har aldrig gillat Zlatan. Otroligt dryg och oförskämd redan från unga år…

  Varför förväntar sig folk att Zlatan ska ha något vettigt att säga om annat än fotboll?! Var realistiska!

  Och jag är innerligt trött på Alex Schulman, hans fru, bror och f.d. svägerska.

  Förstår jag rätt nu.. Alex Schulman kallar någon annan för mobbare?!?

  Kan tycka människor som går sin egen väg är beundransvärda. Och beundrar absolut Zlatan för hans idrottsliga prestationer. Men i övrigt så har han INGENTING att säga mig. Översittare och allmänt oskön typ.

  Jag tror att Zlatan är ungefär lika intelligent som en labrador som älskar bollar, och därför blir det lite som det blir när han öppnar munnen.
  ”Qatar är väl bra och så, inga droger och så… Kolla en boll! Boll, boll, boll!!!!”

   Taskigt mot en härlig och snäll hund som en labrador att bli jämförd med Zlatan….

  Jag tror att Zlatans uttalande om Qatar inklusive ”mobbarkommentar” beror på att han helt ärligt inte tycker frågan är relevant över huvud taget. Tvärtom vad många tror eller tolkar så anser jag Zlatan vara intelligent i den mån att han har fått nog av svenska pressens ikke relevanta frågor/kommentarer.
  Måste alla vara så skitnödiga och PK i detta landet?

   Tyvärr. Och tyvärr hänger många av de skitnödiga och PK här inne.

    Zlatan säger icke PK saker, han kanske själv är förbannad över Sveriges utveckling med brott, våld, stenkastare, sprängningar. Quatar har sina problem, men varför ska sport smutsas ner med politik?

     kanske för att tusentals människor arbetade och dog under fruktansvärda villkor för att man skulle kunna spela boll i Qatar.

   Håller med. Fruktansvärt PK när andra sportprofiler inte börjar härma journalister. Verkligen hemskt.

   Men visst. Skönt att skylla på jante när folk inte kan bete sig vettigt. Att säga ”ingen kommentar” är inget alternativ.

  Det här kommentarsfältet alltså?

  Han är som Katrin äckligt självgod.

  Zlatan har varit mobbad av svensk press, vi i Sverige tål inte sådana som Zlatan , som är orädd, våga vara inte pk. Zlatan är en förebild i att visa sig vara självständig och orädd.

   Nja, Zlatan saknar totalt charm. Han osar ett nedtryckt hat och han tar allt personligt. Och nu allierar han sig med ett land som snackar skit om Sverige. Zlatan hör inte hemma i Sverige.

    Charm har han definitivt.

     Fast nej…. hahahahahaha.

      Hahahaahahaha jo

  Zzzzzzzzzlatan. Skulle ha slutat med fotboll för länge sen.

  Förresten hur kommer det sig att pk-sverige försökte kvalificera sig till fotbollsvm i Qatar?
  Hur kommer det sig att det sverige sände direkt från VM i Qatar? Vem har tagit dessa beslut ? Det är ju pr för Qatar.

   Och pengarna från Qatar fullkomligen sticker ur Zlatans fickor medans han talar. Han gillar inte Sverige, hans fru vill inte bo i Sverige. De är gold diggers.

   16.51 Word!

   Jag tror att ansvariga på fotbollsförbundet drog en lättnadens suck när Sverige missade VM. Då slapp man en debatt som varat till påska.

  Jag tror att Alex skulle bli såå starstrucked ifall han fick träffa Zlatan ?

   Knappast.

    Alex är ju Sveriges mest osäkra kille, om han inte har Calle eller Sigge vid sin sida förstås.

     Jag har verkligen oxå fått det intrycket. Superosäker, och som gömmer sig bakom fina ord, och att göra ner andra, ofta människor som är stora medialt sett. Alltid motvallsolle, för att få uppmärksamhet.

    När man lyssnar på podden verkar han ju bli starstrucked av varje skådis eller liknande så jag tror nog det iaf

     STARSTRUCK heter det!!!

   STARSTRUCK

  För att ha en förståelse kring hans uttalande om Qatar bör man också känna till Zlatans historia om man ska ifrågasätta hans tal. Han har tidigare sagt till journalister att han INTE vill prata politik, ”prata fotboll med mig men inte politik för det hör inte hemma”. Jag tror därför han ville provocera genom att säga som han göra, och avsluta med ”du höra något annat”? Dessutom tycker jag inte att journalister borde ha mage att fråga fotbollspelare vad de tycker, de var själva på plats och rapporterade i Qatar varje dag under hela VM trots att Sverige inte var med. Vart var deras moral i det hela?
  Sverige valde dessutom att kvala in till ett VM som skulle spelas där, så man kan inte i efterhand leka PK och ifrågasättande till landet för att man inte var med när man 1000% hade varit endel av spektaklet om man bara hade kvalat in? Så sjukt störande, ska en journalist alltså försöka sätta dit någon som Zlatan när de var på plats själva?

   Ohhhh, man får inte störa Kung Zlatan med frågor om vad han allmänt tycker, bara prata om bollar. Viss ja, glömde.

    Han är en fotbollspelare? Vad tror du? Har man frågar Beyonce vad hon gjorde där? Han pratade aldrig om landets lagar o regler, han pratade om sin upplevelse i landet

  Tycker inte om Alex men jag kan skilja på budskap och person. Tycker han har rätt. Jag avskyr Quatar och hur de försöker betala kändisar och infiltrera Europa. Zlatan är bra på fotboll. Yey.

  Har alltid hatat Zlatan. Så överskattad och absolut ingen lagspelare som är otrevlig mot både lagkamrater och journalister. Fan på tiden att någon säger nåt. Är inte speciellt förtjust i Alex heller men då och då har han ändå en vettig poäng.

   Lagspelare från alla klubblag han spelat i brukar tvärtom säga att han är otroligt generös och omhändertagande, att han alltid tar hand om alla och coachar/peppar/stöttar många unga som kanske är nya, ovana eller nervösa. Folk har sagt att Zlatan brukar säga ”jag tar skiten istället för er, jag kan ta det” om någon annan i laget får skit för något. Så tvärtom, vart får du din fakta ifrån? Avundsjuka svenska fotbollsspelare som hamnar i skuggan?

    Suck, många har sagt tvärt om.

    Jillr,exakt så!!!

   Fotboll är en lagsport. Ingen inte ens Zlatan kan göra mål i ett lag där alla andra är medelmåttiga. Hans roll i laget är att göra mål. För att kunna göra mål så behöver bollen spelas fram till honom. Hans uppgift i laget är inte att sätta ihop ett lag som vinner matcher det är för närvarande Jannes jobb.

   Zlatan är hyllad och älskad runt om hela världen för den fotbollspelare han är. Han spelar i en av världens bästa ligor fortfarande. Att kritisera hans roll som spelare är rent av oförskämt. Då kan man inget om fotboll. Han har spelat i flertalet olika ligor och vunnit med samtliga. Det är få fotspelare som gjort. MEN då har han också spelat med duktiga spelare som jobbat fram bollen till han så han kan göra sitt jobb som forward.

    Det handlar om att han är en otrevlig och kaxig människa.

     Fast anonym (du?) skrev ju att han är överskattad och ingen lagspelare och det va det jag svarade på. Och att va kaxig tycker inte jag är en dålig egenskap.

    Problemet är att vi haft förbundskaptener som varit dörrmattor åt Zlatan. Erik Hamrén t ex, han var ju så lycklig att han grät när Zlatan nedlät sig till att vara med i landslaget och lät honom göra som han ville. Det medförde att svenska landslaget aldrig varit så lågt rankat som när Zlatan var som bäst. Precis som du skriver så är fotboll en lagsport, det är de som spelar som ett lag som lyckas. Här var det tio spelare och en förbundskapten som stod bredvid och väntade på vad Zlatan skulle hitta på.

     Du har helt rätt. Det var pinsamt. Hamrén var mer brydd om hur kostymen satt..Nu har vi en som beter sig som en liten pojke och blir förbannad (minst sagt..),och tappar det helt, för att en helt legitim fråga inte passar honom. Nä, in med Lagerbäck igen tycker jag.

   Det finns tyvärr ett hat mot Zlatan från svenska journalister. Zlatan är orädd och står upp för sig mot svenska pk-jornalister.

  Jag har fått nog av Alex Schulman. För länge sen.

  Ska han snacka om mobbare?? ?
  Sten i glashus…

  Jag har aldrig någonsin gillat Zlatan. Han är en diva som inte lever upp till sitt namn när han spelar i Sveriges landslag.

  Blä för Zlatan. Vart trött på han…., ja så länge jag vet….

  Bäst för alla vore väl om Alex Schulman blev trött på sig själv och utvandrade.

  Jag har träffat både Alex och Zlatan via jobbet för sisådär tio år sedan. Bara korta möten, särskilt det med Zlatan. Alex var väldigt trevlig och kändes som en jordnära människa, som vem som helst. Zlatan var… något annat. Precis så dryg som han är på teve, what you see is what you get. Svårt att förstå varför någon vill bete sig så även om de kommer undan med det, men han verkar gilla rollen som herre på täppan.

   inte när jag träffat honom, mycket trevlig

  Alla är hycklare. Den enda anledningen till att Sverige inte spelade i Qatar var att vi förlorade i kvalet och inte gick vidare.
  Journalister var där och rapporterade, svensk tv sände hela VM.
  Sedan blir det upprörda röster när Zlatan inte säger något negativt om Qatar. Han kanske gillar Qatar! Han kanske är ok med att homosexuella inte har rättigheter. Folk kan faktiskt tycka olika än den officiella svenska linjen.

   Ja man kanske kan ifrågasätta alla journalister vad de gjorde i landet, varför ville svenska fotbollslaget kvala in till det VM-et och varför sände vi det? Varför försöka sätta dit någon annan som vistades på plats och kollade på fotboll när alla andra var HÖGST lika intresserade. Hela Sverige satt bakom TV-n som vanligt och kollade. Men näe nu ska man plötsligt va moralisk ?

   Så är det. Varför skulle pk-landet sverige försöka ta sig till fotbolls-vm i Qatar? Varför har dessa pk-jornalister skrivit och rapporterat från Qatar fotbolls-vm..
   Har alltid haft känsla av att journalister vill sätta dit Zlatan.

  Har aldrig gillat Zlatan, han älskar sig själv så pass och behöver inte mitt gillande.? Han är så överlägsen och tycker Alex skrev på pricken!

  Har aldrig gillat Zlatan….en dryg en som tror han är kung??

  Är inget fan av Alex men i den här frågan har han 110% rätt!

  Sverige spelar bättre fotboll utan honom.

  Istället för att med åldern bli mer ödmjuk blir han mer självgod och dryg tycker jag.
  Ingen bra representat för Sverige men sån tur då att vi har andra idrottare män och kvinnor som kan hålla i fanan utan att man skäms över deras uttalande och beteende.

   Japp, jag förlorar hellre med spelare som älskar Sverige, än vinner med Zlatan.

   Ja dom vinner nog i dag för att Zlatan inte är med och förlora mot Belgien för att han va med. Så måste det vara. Känner mig så dum nu, allt är såklart Zlatans fel. Sverige har vart urusla sista året men det måste ju bero på att Zlatan va på väg tillbaks. Hans ego spelande, hans attityd, hans självgodhet och allt det där måste ha försämrat hela laget.

   Det är så tokigt att alla andra landslag i världen behöver och vill ha deras stjärnor med. Men inte i Sverige. För vår största han har ju så tråkig attityd mot journalister och drar skämt som man inte får skämta om.

    Haha verkligen så, alla andra spelare i världen skulle älska att spela med Zlatan. Men nej inte vårt svenska fotbollslag, för Zlatan en av världens bästa spelare förstör allt 🙂
    Journalisterna vill 100% sätta dit honom och har alltid haft en sådan ton mot han, förmodligen därför han behöver stå på sig

     Journalister är värre i några av de andra länderna han spelat i, så nej, det är som att Zlatan är överkänslig i just Sverige.

    du måste ha glömt bort svenska landslaget under Hamréns tid när allt gick ut på att spela bollen till Zlatan så han skulle göra mål. Aldrig har vi varit så dåligt rankade som landslag. Fotboll är en lagsport – när laget trivs, samarbetar och har ett gemensamt mål så brukar det gå bättre.

    Ett väldigt bra exempel på hur det inte hjälper med ett lag med massa individuella stjärnor är ju Chelsea. Inte ens Graham Potter som är erkänt duktig på att jobba ihop ett kollektiv med sin tränarstab verkar ha någon lycka där.

  Vill spy på Alex. Undra om hunden hans fru släpade runt i gruset är död?

  Skitkul, ju! Och enkelt.

  Zlatan gillar att provocera, som en tonåring fastän han börjar bli gammal.

  Schulman å sin sida har helt plötsligt blivit (Dagens Nyheters) expert på än det ena, än det andra. Det är bara veckor sedan han tvärsäkert uttalade sig om Sveriges pandemihantering, det var när den här rapporten om att Sverige skulle ha haft ”lägst överdödlighet” av alla länder under pandemin precis hade kommit. Rapporten var dock ett beställningsjobb som dessutom innehöll så många felaktigheter att läkare bara skrattade – men Schulman! Han visste besked han! En läkare skrev på Twitter: ”Men herregud, finns det någon mer irrelevant att ha åsikter om detta!”, själv skrattade jag mest eftersom det var så oerhört dum. Det Schulman hade gjort var att hänga på alla andra journalister som, på sedvanligt sätt, oftast inte kan något om naturvetenskapliga ämnen men bevakar som hökar vad andra redaktioner skriver – och sedan gör samma sak. Fullständigt okritiskt.

  Nu väntar jag med spänning på Schulmans nästa expertutlåtande! Vad kan det bli? Något om hur vi ska överleva klimatförändringarna, kanske? Hur inflationen och den låga, svenska tillväxten ska hanteras?

  Schulman är en mycket duktig skribent och en baddare på att ta sig fram här i livet, han vet precis hur han ska provocera för att skapa utrymme. Ibland är han den mysiga mjukmannen som skriver en blogg om sin nyfödda dotter och om stenbakat bröd. Ibland hånar han andra. Och ibland, som sagt, är han universalexpert. 🙂

   Han säjer sig vara tvungen att skriva en kolumn i dn varje vecka, för sin försörjning, han vill egentligen inte syssla med det, sa han i en intervju med Malou, för några veckor sedan, nästan att man ska tycka synd om honom, för detta han tvingas att göra för sin försörjning. Tycker han slår in öppna dörrar i sina kolumner och han redovisar vad som hänt, som om vi inte redan vet det.

  Zlatan har varit och är ibland fortfarande en fantastisk fotbollsspelare. Med detta kommer massor med fans, meditativ och en stor plattform.

  Han hade kunnat nyttja denna plattform för att sprida information, peka på orättvisor och lyfta de unga flickor som också vill spela fotboll – i alla länder.

  All reklam är inte bra reklam. Han gör sig dummare än vad han är. Eller så kanske han ska fråga sin fru vad han ska göra och säga – han har ju sagt att hon är den smartare av de två.

  alla andra som var där då? som hade ett bra hotell, bra mat o bra upplevelse? Ska de också ställas till svars? Eller är det Zlatan enbart? för Zlatan är den ende som hade det bra där i Qatar? Zlatans fel hur Qatar behandlar sitt folk?
  vad skulle han svara på frågorna? att boende, mat o match var skitdåligt? Vad ville liksom journalisten? jo han ville precis det, att Zlatan skulle svara som han gjorde för att det skulle bli en grej av det, det fattade Zlatan med därav sina svar.

  alla reportrar som var där då?

  så folk som åker på semester o haft en bra upplevelse i tex thailand med massa prostitution, till afrika(när det var fotbollsVM )med enorm fattigdom osv sska alltså stå till svars för det landets problematik…eller vänta, det var Zlatans fel det med.

   Så är det, svenska journalister vill sätta dit honom.

  TROR NOG FOLK HAR HELT FEL OM ZLATAN.
  ALLA TROR ATT GAN INTE ÄR SMART.
  JAG SKULLE NOG SÄGA TVÄRTOM.
  HAN PLAYAR ALLTID JOURNALISTER OCH OSS OCH HAN GÖR DET MED FLIT.
  HAN LYCKAS UPPENBARLIGEN.

  VEM HAR PENGAR? Zlatan eller jag/du? Vem är proffs på fotboll? Zlatan eller jag/du?
  Vem skapar rubriker o det är ju det han vill, för att jävlas och för att ha en approuch som han lyckas jävligt bra med.
  så nog är han smart.
  Precis som MADONNA, hon har alltid skapat rubriker o vem är känd o har pengar?
  Närmsta familjen har ju rätt uppfattning o det är nog det viktigaste för dom.

   Du kan ha pengar och ändå vara rätt dum i huvudet.

    självklart
    Så med det sagt så är både Zlatan o Madonna rätt dumma i huvudet?????

  Alex ska alltid dömma andra människor, det har väl från sin uppväxt.

  Inte trött på Zlatan däremot trött på Alex Schulman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.