Johanna Bladhs tv-amning väcker reaktioner

Johanna Bladh medverkade i Nyhetsmorgon i morse för att prata om extremt graviditetsillamående eller hyperemesis gravidarum som kan drabba vissa gravida kvinnor.
Inte sällan tvingas hon uppsöka sjukhus för att få dropp eller annan vård, och Johanna led av detta när hon var gravid med dottern Sigrid.

Mitt under intervjun ammar Johanna sin dotter och detta har sannerligen fått spridda reaktioner. Vissa tycker att det är toppen att hon normaliserar amning på lite okonventionella platser, medan andra tycker det är komiskt och tror att Johanna planerat det hela.
En av kritikerna är journalisten Fredrik Berling, som likställer det med om han skulle börja äta mitt under en intervju, och kanske släppa en liten rap också, om någon kan klappa honom på ryggen, någonting Johanna tolkar som att han tycker att det är äckligt med kvinnor som ammar offentligt.
Även ni här inne har reagerat på hennes tilltag.

Om det nu är så att hon hade planerat det hela, just för att normalisera amning, är det så illa?
Eller är det just att hon vill få det att framstå som helt oplanerat som stör er/folk?
Jag är nyfiken.

357 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det som stör mig är att hon plockar billiga feministpoäng genom att amma i TV och tror hon är helt banbrytande.

  100% planerat från henne. Dottern var helt nöjd och hade inget behov av att ammas just då. Men har man bara ca en kvart i TV så måste man slänga fram tutten så fort man bara kan.

   Och dessutom – som med allt hon gör – tycker jag personligen att det hade varit lite bättre att bara ”vara” utan att behöva påpeka det. Lägg upp en bild på din kropp med celluliter och hängmage utan att säga ALLA KROPPAR ÄR VACKRA PRECIS SOM DOM ÄR.
   Samma här – om du nu absolut ska amma i TV – måste du lägga upp en story om det för att ge dig själv en klapp på axeln?

    Kan tillägga också – hon var med i 8 minuter och 49 sekunder.

     Tycker det var coolt att hon ammade i tv ändå.

     Men håller med, hade varit mycket coolare om hon bara låtit det vara okommenterat!

     Förresten det var någon annan som ammade i tv förut , kommer dock inte på vem.. men denna person gjorde ingen grej av det.

      Alltså gillar handlingen men inte hennes ”efterspel ”. Eller att det typ känns ”planerat”.

      Apan satt i granen , hon har annat instansen nu, minns inte vilket

       Instanamn*

   Och du var där förstår jag och kunde läsa av dotterns signaler eftersom du vet att hon ”var helt nöjd”? Uppenbarligen är det inte helt normaliserat eftersom du och andra reagerar på det. Hade det varit 100 procent normalt oxh accepterat att få amma varsomhelst närsomhelst hade ingen skrivit eller reagerat på det på något vis utan bara låtit det passera obemärkt.

    Ingen bryr sig att en kvinna ammar, oavsett om det är hemma eller på tv. det som folk reagerar på är att det är johanna bladh som ammar i tv, att hon själv måste lägga upp ytterligare bilder på det och berätta vad hon gjorde så att verkligen ingen missar det och att det uppenbarligen var planerat från hennes sida då det egentligen inte fanns ett behov under de 15 minuterna hon var med.

     Har du barn själv? Det låter inte så, för i så fall skulle du ha upplevt stressen av att sitta med en bebis, ha ett trevligt samtal men hela tiden veta att när som helst kan bebisen bli missnöjd, börja skrika och bara vilja amma. När det nått den punkten är bebisen ofta frustrerad, frustande, arg, kan ha svårt att hitta bröstet och helt plötsligt blir amningsprocessen mycket mer omständig och i ögonfallande än att vara ploppa in bröstet på en relativt nöjd bebis. Det kallas för att förekomma och är något som alla mammor blir experter på. Herregud, vad hade alla sagt om JB om hon suttit i en intervju med en bebis som bara skriker, eller än värre någon hon måste lämna ifrån sig?

     Jag tycker att vi ska va glada att JB tar steget ännu längre och normaliserar amning även om vissa bakåtsträvare hävdar att det är någon form utav poängplock. Mer offentlig amning – medveten eller ej!

      Vilken konstruktion du kommer med. Antar att du inte själv har barn. Är man så nervös som du beskriver Johanna när hon sitter i TV soffan kanske hon inte skulle ställt upp alls. Eller åtminstone lämnat barnet till pappan.

       Verkligen ingen konstruktion utan precis som det är! Jag har flera barn och är inte alls nervös i allmänhet men hade jag varit influenser (som blir dömd i allt – uppenbarligen) så hade jag helt klart varit mer rädd för att mitt barn skulle börja skrika under en intervju i Nyhetsmorgon(och alla kommentarer det skulle få), än att slänga fram tutten trots att det ger upphov till så mycket hat.

       Vidare är ju din kommentar ett tydligt exempel på att amning inte är normaliserat. Tråkigt att du har den synen på kvinnor och barn.

        Att amning inte är normaliserat verkar vara ditt hjärnspöke. Du missar hela frågan som handlar om att Johanna Bladh desperat försöker göra content av ickefrågan amning på offentliga platser. Om hon nu blir nervös, vilket jag inte tror på för en sekund, så varför utsätta sitt barn för den stressen? Men oj jag glömmer ju, dumma mig, hon behöver ju bra content!

         Men om det nu är en ickefråga och ett hjärnspöke, varför sitter folk och skriver den där sortens kommentarer som journalisten gjorde? Eller är det någon slags gemensam hallucination bara?

         Dina kommentarer som du kommit
         med löpande i detta kommentarsfält är så otroligt mästrande, förminskande och privilegierade. Från en person som aldrig upplevt denna typ av påhopp som ammande, som inte fått kommentarer som Fredriks som beskrivs i inlägget.
         Har du missat hela denna debatt? Det är nästan skrämmande. Antar att det är du som säger att ”det inte finns en kamp” överallt. Säkert fler. Herregud alltså. Vakna

          Tråkigt att du inte kan lyfta blicken och se det flertalet i kommentarsfältet ser, nämligen en uppmärksamhetstörstande journalistinfluenser som desperat försöker göra content på sin nuvarande livssituation som ammande mamma. Vilka påhopp jag själv fått utstå har du ingen aning om, men jag har tagit kampen för både mig själv och för mina medsystrar i verkliga frågor som fortfarande inte är i närheten av att vara utagerade, och rätten att amma var man vill och när man vill är inte en av dem.

           Men hon gör ju content i så fall på något som behövs. Att du stör dig på det får du nog ta ansvar över själv.

        Men… om du är så rädd för att barnet ska skrika hejdlöst under fem minuter i teve… varför inte låta barnet stanna bakom kameran med sin pappa, mormor, eller annan den känner medan du lite kort avhandlar din graviditet i teve?!

         Antar att varken pappan eller mormorn ammar. Och att mamman är primär anknytningsperson. Typ som det brukar vara om man kan något om människor och djur.

          Om du andas två sekunder så kanske inte poängen flyger förbi dig.

          Men ett barn i den där åldern bör klara av att vara med någon annan anknytningsperson i ca 10min.

           Bör enligt vem??

         Sluta, amning är tv är helt okej. Bebisen var med mamma och hon känner sin bebis som säkert gav henne något form att tecken på att det var dags för mat.

       Behöver ett barn amma så är det verkligen ens rättighet. Om det så är på slottet eller i tv.

        Men vet man att man ska vara med i ett 8 minuters TV-inslag kanske man kan förbereda sig genom att mata barnet innan? Ungefär som att man brukar passa på att gå på toaletten innan. Även om toalettbesök inte är tabu hade folk nog reagerat om man bestämde sig för att gå precis under den korta TV-sändningen.

         Hon kanske inte hann göra båda sakerna och fick istället välja mellan att gå på toa eller amma innan. Amma går bra att göra i direktsändning men gå på toa är svårare.

          fast en bebis i den åldern behöver inte amma så ofta så att hon inte hade hunnit båda någon gång under morgonen haha, skillnad om det är en helt nyfödd bebis men även en nyfödd bebis klarar 10 minuter utan att amma.

          Fast en bebis i den åldern behöver inte amma så ofta att hon inte skulle hunnit båda. Skillnad om det var en nyfödd bebis, men även en nyfödd klarar 10 minuter utan amning 🙂

           Klarar av det utan att avlida, absolut. Klarar av det utan att skrika som ett brandlarm – nej.

         Nja, bebisar kan vara helt ointresserade av att äta för att minuten senare gallskrika om de inte får mat. Därför man inte kan förbereda riktigt. Någon annan här tyckte att man bara kunde vänta – någon som inte upplevt en bebis som vill ha mat ??

      Fast nej, hon gör det bara för att hon är fånig, inte för att hennes bebis behövde det. Dottern satt där och skrattade och pratade, hon visade inga som helst tecken på hunger. Du tror att folk reagerar på amningen men då har du uppenbarligen misstolkat. Det vi reagerar på att det onödiga i att amma just där och att det är så genomskinligt att hon valde att slänga fram tutten bara för att få hyllas för det. Hon fick jättebra content till sin Instagram samtidigt ?

       Kan bara hålla med. Och så den förmätet självgoda caption:en till fotot: ”Bryr mig inte om jag sitter live i en TV-studio hos TV4, måste man amma så måste man ❤️” Wow, verkligen. Vilken hjälte. Vilken pionjär. Se och lär av Johannas mod, fellow medsystrar och mammor!

       Sen att den där Fredrik korkat sväljer betet och ger Johanna exakt det hon vill ha, nämligen en sur kommentar och en orimlig jämförelse från en vit cis-man, är en dumhet som får stå för honom.

        ???

        Jo men eller hur, det som stör är ju att det går så ofantligt väl i linje med hennes utstuderade Instagram beteende som hon sysslar med dagligen.

        Amma på. Vad du vill. Och gå i bikini oavsett hur mycket bristningar du har. Självklart. Men att försöka göra karriär på det och samtidigt vara helt obrydd om att det i det närmaste blir kontraproduktivt eftersom du ger ”motståndarna” så mycket utrymme…. Eftersom du egentligen skiter i sakfrågan och bara vill få spridning på dina egna inlägg. Nej tack.

       Och om det nu va så att hon slängde fram tutten medvetet for the greater good, är det så fel då? Det finns många som ser Nyhetsmorgon varje dag men som varken följer Johanna eller någon annan likande influencer på sociala medier. Du verkar uppenbarligen redan vad vid amning – så bra – men vad tror du om ”Ann-Britt” och ”Sven-Åke”, 65, som fortfarande ger arga blickar när man ammar på café? Är de lika medvetna som du?

        Om det verkligen var så, att det var för ”,the greater good”, varför ge luft ut den där töniga journalisten? Hade det inte varit bättre att tiga ihjäl honom, om man faktiskt vill få folk att känna sig bekväma med offentlig amning?

        Jo, för att det inte är för ”the greater good” heller. Det är för Johannas egen feminist-karriär. Som exakt hela hennes konto, där hon ska snyggposera med rött läppstift framför varenda nyhet om en våldtagen tjej. Det handlade aldrig om något annat än henne själv.

      Hon kan ta sig ut en kväll på barnfritt häng men hon kan inte sitta i tv i högst 15 min utan att behöva amma? Det hade gått med minimalt med planering.

      Och om hon är så stressad så som beskriver så hade hon nog inte ställt upp i tv, än mindre ha med sig bebisen.

      Skrev detta längre ner också – Men det JB håller på med ÄR ett problem.

      JB bygger halmgubbar kring ”hur det är” att vara kvinna och kapitaliserar på det, på ett sätt som i det stora hela faktiskt kan motarbeta andra kvinnor. Om vi urholkar feminismen med ”kamper” som är extremt överdrivna skjuter vi oss själva i foten, därför att vi gör det enklare för antifeminister och icke-kvinnor som inte vill oss väl att avfärda oss. De kan enkelt titta på JB och ba ”Titta, feminiser vill bara göra sig själva till offer, det är inga som helst problem att amma offentligt”.

      JB leker martyr och tjänar pengar på det medan hon ger antifeminister vatten på sin kvarn för att strunta i de riktiga problem som faktiskt finns. DET är problemet.

      Att se igenom att hon är beredd att urholka feminism för att själv kapitalisera på det är inte bakåtsträvande.

     Det är inte ens femton minuter som intervjuerna på nymo håller på. Try fem snarare.

     Fast iofs verkar ju killen som jämfört det med att han själv äter plus rapar i direktsändning bry sig.

     (Men visst, jag kan hålla med, man misstänker att Johanna blev glatt överraskad att hon i alla fall lyckades få kritik från någon så det blev lite fart på ”debatten”)

      Haha ja, av en journalist som inte varit i ropet sen typ 1996 och som sitter inne på en otrolig reach och det häpnadsväckande följarantalet 1200 pers ?. Drevet går, stå rak nu när det blåser som hårdast Johanna!

       Jo absolut! Men ändå fascinerad att hon lyckades få en enda liten kotte provocerad (av själva amningen).

     Varför stör du dej på det. Konstigt!

      Alltså det coola här hade väl varit att hon inte skrev någonting eller la upp någonting om det….utan bara gjorde. Stör mig inte på att hon ammar utan att hon ska göra sån enorm GREJ av varenda varenda sak…. Det är bara ???

    Så praktiskt att kunna bortförklara något genom att hävda att hade det varit normaliserat så hade ingen reagerat. Detta kan komma som en fullständig överraskning för dig men kvinnor har ammat sina barn genom tiderna där de råkat befinna sig när hungern gjort sig påmind.
    Vi ammande kvinnor har normaliserat amningen under flera generationer kvinnor. Det är inte längre en stor nyhet och att försöka sig på billiga feministpoäng som Johanna Bladh gör är fånigt. Lägg kampen på något vettigt istället.

     Kan inte du snälla lägga din energi på något vettigt istället för att störa dig på detta?
     Så himla intressant. Kan inte du försöka ta reda på vad inom dig som gör dig så irriterad? Att hon försöker ta ”billiga poäng”?
     Är det något du önskar att du hade gjort istället? Varför ser du ner på henne för att hon visar upp amning, bristningar osv? Har så himla svårt att förstå hur man som kvinna, kan ge en annan kvinna kritik för detta? Något är det som väcks inom dig.

      Jag lägger min energi på att försvara feminismen mot den sortens dumhet som content törstande feminist wannabes besudlar kampen med. Johanna gör alla feminister en riktig björntjänst genom att göra cirkus av en ickefråga som varit normaliserad bland gemeneman i minst 30 år antagligen längre. Att du tycker att de sista chauvinisterna behöver omvändas, det är ett uttryck för missriktad energi.

       Exakt detta – ni som ba ”Låt henne vara, varför bryr ni er oavsett varför hon ammar” – Därför att hon gör _skada_ för den riktiga kampen samtidigt som hon skrattar hela vägen till banken.

       Jag tycker att det är obehagligt att privilegierade kvinnor sitter och påstår att det inte finns ”en kamp” i denna fråga. Bara för att DU själv inte upplevt det. Så skönt för dig. Allt som andra upplevt eller som kommentaren Fredrik gav, det är bara hittepå. Jag hoppas av hela mitt hjärta, att ni inte uppfostrar era barn på detta vis.

        Jag tycker det är väldigt sorligt med kvinnor som sätter sig på sina höga hästar och kallar andra kvinnor för priviligierade bara för att argumenten tryter. Mycket tråkigt att du inte förstår den verkliga frågan, som handlar om att göra content av amning. Du hjälper inte kampen överhuvudtaget och den som verkar vara den mest priviligierade i detta sammanhang är du själv eftersom du lägger oproportionerligt mycket tid på att argumentera för en fråga som i mångt och mycket är överspelad.

         Med tanke på att fler kommenterar här så är det kul att du vet exakt vilka kommentarer som är mina och inte. Vilka argument tryter? Det brukar vara något man säger när ens egna tryter…
         Jag förstår precis att du tycker att gon gör content av något som inte DU uppfattar vara ett problem. Det är problemet. Att du tror att samhällets problem baseras på dina egna åsikter och uppfattningar. Du har inte upplevt detta, okej vi fattar. Förminska inte andras upplevelser då.

      Hej Johanna ?

    Men måste man normalisera att amma överallt då? Är ju inte lång tid av livet ett barn ammar, måste man få amma det på nobelfesten, på 3-stjärnig restaurang osv.

     Ja, överallt dit det är rimligt att ta med en bebis bör man även få mata den.

     Däremot bör man inte ta med varken ammande eller flaskmatade spädbarn på fin-restaurang eller Nobelfesten (möjligen undantaget om det är man själv som ska inkassera priset i fråga).

    Barnet är 6 månader. Det går att planera sin amning. Varför skulle hon ha barnet med sig i teven överhuvudtaget? Det handlade inte om amning eller barnet i sig utan om hennes tillstånd när hon var gravid. Fokus lyfts från ämnet. Johanna har definitivt planerat hela tilltaget för att sen kunna vara speciell och sen kan hon inte ta kritiken som kommer.
    Johanna. Finns inga ord som beskriver henne. Hon kan inte ens lämna sitt barn till pappan för att gå o klippa sig och tar istället hem frisören. Jag lovar, hennes unge behöver en paus från henne snart. Sluta tryck upp din förträfflighet i huvudet på dina följare. Du kabbar ut en snedvriden bild av verkligenheten.

   Detta! Camillas slutpoäng gällande huruvida det spelar någon roll om amningen var planerad eller inte är egentligen vettig. Men det är nåt med hela Johannas influencersskap som verkligen grinds my gears. Jag Har svårt att sätta fingret på vad det är, men det är som att hon verkligen bara vill provocera, och inte för att synliggöra och normalisera utan snarare för att få en reaktion så hon kan skrika: ”Kolla!!! Kolla vad sjukt, vilka medeltida synsätt folk har på det absolut mest normala som finns!! Jag sa ju det, jamen TITTA DÅ! ”. Jag upplever hennes influencersskap som raka motsatsen till genuint och ärligt.

    Exakt!!

   Ni som menar att bebis var helt nöjd har uppenbarligen inte koll på hur en bebis ser ut när den vill amma. Här kan ni läsa och se bilder på hur signalerna kan se ut – men det är förstås individuellt också. Att vänta tills bebisen blir uppenbart missnöjd är absolut inte önskvärt eller speciellt sunt. https://sagogrynet.wordpress.com/2011/09/13/tidiga-signaler/

   Sen tycker jag att de negativa reaktionerna på amningen i TV, hur de än låter, visar att det visst anses som problematiskt och är provocerande. Just därför behövs det kvinnor som ammar i tid och otid – för att ni till slut ska vara så vana vid synen att det inte väcker reaktioner.

    Det är inte synen av en ammande kvinna som upprör här. Jösses, hur svårt ska det vara att ta in det!!??

     Det upprörde ju uppenbarligen den där Fredrik?

      Och vem lägger energi på att bry sig över en gammal avdankad manlig journalist?

    Det här är ju också lite problematiskt faktiskt. Att man som mamma under barnets vad, första år, ständigt bör vara uppmärksam på små signaler om att barnet behöver amma. För det är ”inte sunt” att vänta tills barnet skriker? Så, om man är på toa/duschar och barnet gör något litet ryck när det är hos sin pappa – ska man kasta fram tutten illa kvickt då? Eller går det bra ändå att vänta ett par minuter. Om man kör bil? Ärligt, tror faktiskt att alla vinner på att känna att man KAN vänta, att man inte behöver vara där på sekunden som ammande mamma och kanske gör en mer avslappnad inställning att man väljer att amma längre, om det är något man planerar.

     Om man måste vänta, typ är på motorvägen, kan man ju vänta. Svårt att bara stanna på sidan och börja amma. Men om man är i direktsänd TV och har tutten där, bebisen är på rätt plats, varför inte då amma? Fattar inte ditt resonemang.

     Det går bra att vänta, man kan trösta sitt barn men hinna gå hem 5 minuter och slippa sitta på en kall parkbänk och amma tex. Och ja, jag har barn själv som jag ammat ifall det krävs för att få ha en åsikt. ;).

     Som flera andra skrivit är det inte att hon ammar som är det problematiska. Jag uppfattar det inte heller som att hon gör det för att normalisera amning utan för att stärka sitt eget varumärke/vinna poäng för egen del. Var är barnets integritet i detta? Varför måste det vara med i tv när det rör sig om drygt 8 minuter? Mår barnet bäst med att vara med en person den känner i ett lugnt rum medan JB gör inslaget eller sitta med främmande människor, med kameror och belysning och mamman har fokus på att prata om det ämne hon är där för att lyfta (vilket i sig är intressant och bra att det tas upp)?

     E: Ja, det är ju det det innebär att skaffa barn – du SKA fokusera på det och inte massa annat! Och gör du annat, som att jobba, transportera dig eller fixa hemma, då är det fortfarande din bebis som är prio (vilket Johanna tydligt visar). En (frisk) 8- eller 12-månaders behöver inte ammas på första signal så att dra till med ”första år” är överdrivet, och det vet du nog själv.
     Självklart finns det stunder när det är rimligt att vänta, men varför vänta om man inte _måste_ eller behöver? Varför skulle man INTE vilja tillfredsställa sitt barns mest grundläggande behov utan dröjsmål? Om Johanna är bekväm med att göra det framför kameran, och har en agenda där hon hoppas att fler ska vara bekväma med att amma offentligt, är det väl en no brainer?

    Josefin – Exakt! Tack

    Tänk att när ens egen mamma ammade på 60-talet, då var det helt normalt. Vad hände sen?

     Någon kom på att de kan tjäna pengar genom att påstå att det inte är det…

      Haha exakt så!

      Semperlobbyn 🙂

    flaskmatar som inte tex kan amma. Då ska de alltså fram med en tutte för annars får bebisen men för livet. Och då ska pappan också fram med tutten för annars kan inte pappan ge trygghet heller.

    KOllat klippet flera ggr. barnet sitter nöjd o jollrar, när J plötsligt får för sig att hon ska ge tutten, barnet suger max 1 min och vill sedaninte mer, två ggr ser man att barnet inte vill om du verkligen kan se signaler……….barnet försöker ta bort huvudet. J fattar ganska snabbt att barnet inte vill. HAde barnet velat så hade hon inte gett upp efter 1 min.

    Man tappade ju helt fokus på ämnet, hörde ju inte vad de pratade om, dels jollrade barnet och drog uppmärksamhet, jättesöt så det är inget illa ment o sen att hon skulle amma är bi ju flera som redan dagen innan visste att hon skull eg göra i direktsänd tv. DET säger en del när vi hörde att hon skulle vara i tv tänkte det direkt

   I Amningshjälpens grupp på Facebook hyllas hon och kallas för hjältinna ?

    Folk blir hyllade för sk*tsaker hela tiden.

    Vad fruktansvärt. Bättre att sätta sig på henne och berätta hur jävla värdelös hon är som uppmärksammar något viktigt. Det är ju ingen kamp bara för att typ 20 kvinnor i detta kommentarsfält inte tycker det. Så dåligt av henne. Tur att DU och så många andra här inne är så mycket bättre 🙂

     Oj, varför så bitter?

     Vem spyr du galla på Anonym? Vem menar du är sååå mycket bättre? Chilla lite!

     Min kommentar om att hon hyllas som en hjältinna var en blinkning till kritikerna här inne. (Och egentligen direktsvar på cherrybombs raljerande, men svaret hamnade jättelångt ner.)

   Fast de är absolut inte billiga feminist poäng, absolut att hon får poäng men billigt är de fan inte. Snälla jag är feminist och jag vågade knappt amma på ett café, än mindre göra det på tv.
   Jag tycker de är så sjukt jävla bra gjort, de behöver normaliseras!

    Håller med till hundra procent. Vet inte var folk får ifrån att det är normaliserat. Det är det absolut inte.

   Eller så behövde hennes bebis bara mat?! Herregud. Ni är galna.

   Jag såg inslaget i morse och jag har INGEN ANING om vem denna Johanna är. Men jag tänkte direkt att det var konstigt att hon började amma, bebisen var otroligt charmig, satt och ”flörtade” med programledarna och jollrade, det var typ 5 minuter kvar på intervjun dessutom, så det kändes som om hon sökte en provokation.

   Tycker det var perfekt gjort!
   Amning är ok och ska kunna göras var som helst! Inget mer med det ?

  Fortfarande inget inlägg på g om Filippa Toremos dokumentär? ?

   Eller om paows operation som hon nu gått ut med. ”Fixade” sig mellan benen

    Och säljer p0rr på OF.

    Hennes operation avhandlades förra eller förförra veckan, så det är ingen nyhet.

     Men då är väl snart inte dokumentären om toremo någon nyhet heller.

   Jag skrev ett inlägg i samband med att den skulle släppas. Jag tänkte att man kunde diskutera den där. Inte?

    Men är väl inte så många som går tillbaka till så ”gamla” inlägg och diskuterar? Det inlägget la du väl dessutom ut typ 2 dagar innan den släpptes

     Hmm…det var det kanske…
     Jag ligger hemma och svinsjuk, men jag ska försöka få till ett sådant inlägg mellan hostattackerna.

      Krya på dig Camilla! Du verkar aldrig få lyckas vila, inte ens på sjukbädden. 🙁

       Tack!

      Sjuk igen?

       Ja

        Du behöver stärka upp ditt immunförsvar.

         Ja, man stärker upp sitt fragila post pandemi-immunförsvar med flera förkylningar efter varandra. Det vet väl alla att första kvartalet av 2023 går ut på? Smarty pants!

         ?

          Eller mer post-vaxxförsvar.

         Tack! Jag ska hälsa mina virusinfekterade lungor det. ?? Men kunde du inte skickat med en styrkekram i alla fall? Är det för mycket begärt? ?

   Hur mycket ska hon mjölka den där graviditeten egentligen?!

    Det är ju väldigt olika det där, hur länge det ”mjölkas”, som du så fint kallar det, efter graviditet. Någon ”mjölkar” kanske bara några veckor, andra i flera år – båda är lika ok, man bestämmer själv!

    Eeeh hon matar sin bebis med bröstmjölk…? Så som naturen avsedde.

  Helt rätt om bebisen verkligen är hungrig, oavsett om det är mitt i en intervju. Vad är alternativet liksom. Planerat eller inte låter jag vara osagt då jag inte sett intervjun.

   Enligt dom som såg programmet verkade babyn inte hungrig. Verkade nöjd som det var

    Men alla som kommenterat verkar mest ha en grej för Johanna och inte amningen ? De vill verkligen avsky henne ?

    Wow för alla som kan se på TV vem som är hungrig och inte!
    ”Nyhetsuppläsaren såg ut att vara sugen på våfflor!”
    ”Landslaget spelade bra för alla var mätta och glada!”

     ”Den manliga journalisten gjorde ett uselt jobb, han behövde nog rapas lite – alternativt luft i magen.”

   Barnet var helt nöjd, inget skrik eller gråt. Alla vet hur korta inslag och intervjuerna är i nymo så att dottern var tvungen att äta just där och då, nej nej. 100 % regisserat och planerat.

   GLAD MÅNDAG FRÅN MIG

    Hur vet du att barnet var helt nöjd? Känner du hennes barn och vet vilka signaler det ger när det vill amma?

     Du får ju sluta göra dig dum. Ett barn som inte skriker klarar sig utan mat en kvart.

      Men varför ska barnet ”klara sig” utan mat? För att tillfredsställa dig? För att du ska vara nöjd? ?
      Förmodligen gjorde barnet tecken på att vilja amma som du eller jag inte såg. Barn ammas inte bara av hunger. Barn ammas för att få trygghet, närhet och tröst. Om man inte ammar på signal så kan barnet bli otröstligt. Tror knappast att mamman ville det i TV.

       Jo, mamman ville mer än gärna ta chansen att amma i teve.

       Och alla här vet att barn ammas för mer än hunger. Du behöver inte kommentera det under varenda kommentar.
       Barnet i fråga var lugnt, tryggt, osv. Vad i barnets beteende fick dig att se ett barn som behövde trygghet, tröst och närhet där? Har du själv sett inslaget?

        Men varför bryr du dig så mycket?? Det är ett helt sjukt beteende. Om hon ville amma, oavsett vad, så låt henne göra det? Det är inte som att hon satte sig på huk och la en bajskorv i direktsänd TV. Hon matade sitt barn av okänd anledning. Kanske ville hon uppmärksamma offentlig amning, kanske var barnet hungrigt, kanske ville bebisen ha närhet, kanske ville mamman förhindra att barnet blev ledset någon minut senare, kanske kändes det bra för mamman. Alltså frågan är VARFÖR stör du dig på det?? Låt henne amma av vilken jävla anledning hon vill.

         Varför stör du dig på hur mycket jag bryr mig? Jag bryr mig antagligen inte mer än någon annan av alla här som kommenterar. Inklusive dig.

       Det var ert inslag på 9 minuter och bebisen var uppenbarligen inte hungrig.

        Anmäl dig som nanny för detta barn!
        Du verkar ha sån enorm omsorg för och uppmärksamhet på hennes behov och sätt att kommunicera dessa!

       Om det var så, att barnet gjorde tecken på att vilja äta. Absolut, kör i vind Johanna!

       Men jag är tveksam. Jag tror hon ville pressa fram lite content.

        Och hade det varit enbart för att barnet var hungrigt så hade hon väl inte rusat in på Instagram på två röda och lite snyggt poängterat för alla att hon just ammat i teve.

        Ett snyggt sätt att normalisera något (om detta nu inte redan är normaliserat) är ju att amma där barnet behöver ammas och inte göra en grej av det – för det är normalt att mata sitt barn.

     Svårt att veta för omgivningen om hennes bebis var helt nöjd eller inte. Men inslagen är ju superkorta och man får anta an att man normalt försöker amma kort innan en intervju (precis som innan man typ sätter sig i bilen). Plus att det är en ganska stor bebis, normalt inte som en helt nyfödd som ammar 24/7.

     Visst man kan inte VETA. Men jo, man kan misstänka.

     Bryr mig inte om offentlig amning men stör mig på detta ”plocka poäng” beteendet.

    Fast om barnet skriker och gråter har man ju väntat för länge.
    Barn kommunicerar på en mängd andra sätt _innan_ de skriker / gråter – precis som du gör antar jag.
    Dessa tecken är det barnets närmsta som är bäst på att läsa av.
    Inte heller konstigt om man är extra förutseende i en sån här situation när det vore speciellt störande och olägligt om det går så långt att barnet faktiskt måste börja gråta – något som ofta kan ta lång tid att få stopp på, till skillnad från om man förebygger det.

    Så många så okunniga som uttalar sig om barnet / mamman / amningen – ni kan fokusera på mansjournalisten som har 100% fel.

     Och tänka sig, man kan tycka att han har 100% fel OCH tycka att hon är löjlig som försöker göra ett statement av ingenting här.

      Aha, så alla era kommentarer om hur löjlig, uppmärksamhetstörstande, fånig, töntig, osmaklig, äcklig, jobbig HAN är måste hamnat i modd?

       Eller så finns det inte så mycket att säga om hans text eftersom den är just 100% fel.

       Men ja, två tankar kan man ha samtidigt. Kanske är en bara mer att diskutera kring då åsikterna verkar gå mer isär där.

       Ingen kommenterar hans trams därför att det är just ointressant trams. Han gick rakt i hennes fälla och avslöjade sig som en helt vanlig, oviktig, ointressant snubbe vars åsikt liksom inte ens är värd att kommentera.

       Att JB genomtänkt rider feministvågen hela vägen till banken och får hjältestatus på köpet däremot ÄR värt att diskutera.

     Hon varken skrek eller grät, hon satt på bordet och skrattade och pratade. Ingen bebis gör det när den är hungrig ?

      Har du egna barn? Har du ammat? Mitt barn gjorde smackande små läten, var glad och nöjd. Men började då bli hungrig. Om jag väntade någon minut till så blev barnet väldigt ledset och hysteriskt. Blev då svårt att amma ibland. Kanske var det så för henne också. Jag misstänker att hon känner sitt barn mer än vad du gör ? jävla troll

     O, har du själv sett (det mycket korta) inslaget som inlägget handlar om?

     Exakt! Spot on här. Pinsamt hur lite folk verkar veta om barn och amning. Barn ammar heller inte enbart av hunger, utan för tröst, trygghet och närhet.

      Såg barnet ledset och otryggt ut tyckte du?

       IGEN, för er som har svårt att förstå:
       Är barnet ledset har man väntat för länge, översett hundra signaler från barnet (alternativt har något hänt väldigt oväntat/snabbt så klart).
       Dessa signaler kan vara små ljud, subtil ändring av tonfall, energi, rörelsemönster, olika sorters ”insisterande” etc. som uppenbart de som står barnets närmst känner igen.
       Hur många gånger och på hur många olika sätt skulle du själv uttrycka ett behov innan du skriker?

        Exakt. Folk förstår verkligen inte. Man får bara amma när det finns en legitim orsak som accepteras av andra ? så jävla sjukt.

        Jag menar inte heller att man ska vänta till barnet skriker. Läs om vad jag skrev och vad jag svarade på och sluta bygg halmgubbar om du vill ha en vidare diskussion.

         Tror vi alla läst vad du skrivit och besvarar det utan att bygga halmgubbar. Du verkar gilla det uttrycket. Sorgligt nog är det nog främst du som bygger här…

          Och ändå svarade O på något helt annat än det som frågades. Men ok, jag tar det som att någon ytterligare diskussion inte önskas då. Jag är nämligen inte intresserad av att svara på saker jag inte har påstått. Kalla det vad du vill.

    Jag skriver ju det med om bebisen verkligen var hungrig. Om inte så är det ju inte nödvändigt att amma i direktsändning.

     Barn ammar inte bara av hunger, utan pga tröst, närhet, trygghet osv. Kan vara bra att
     lära sig när man är en vuxen person :).

      Så du ammar ett barn även om det verkar lugnt, tryggt och inte hungrigt? Du gör det för säkerhets skull då eller?

       Jag har ammat mina tre barn och jag ammade aldrig ”bara för att” utan när de var hungriga eller visade på något annat sätt att de ville.

       Om mitt barn visar tecken på att vilja amma, så gör jag det 🙂 När det var varmt ute så ammade jag också extra trots att barnet inte visade tecken för att undvika uttorkning. Jag ammade också ibland för att det var mysigt och gav oss en lugn stund. När barnet skulle vaccineras så ammade jag. Jag ammade när fan jag ville utan att behöva ha en anledning som var ”okej” för andra. Tänka sig ??

        Och någon av alla de situationerna hände under inslaget på Nyhetsmorgon menar du

         Av vilken anledning som helst. Om du läste det jag skrev. Det var mysigt och gav en lugn stund tex 🙂 När man vill. Behöver inte ett okej för andra om när jag får amma och inte. Så himla skönt att skita i sånna skitnödiga nissar som du.

          Ammade du även för att visa upp för alla andra hur skön du är som ammar var du vill?

           Nej, men får nog göra det. Det behövs som sagt, uppenbarligen.

       Haha folk får väl amma för vilken jävla anledning de vill, ska du inte bry dig om

        Fast Johanna VILL ju att alla ska bry sig om att hon ammade i tv.

         Och tydligen lyckades hon eftersom att sååå många i detta kommentarsfält bryr sig så jävla mycket. Låt henne vara.

          Jag kanske ska ha en live och försöka amma den demente THK?

           Va…?

           Henrietta, är det du??

  Tror den där Fredrik Berling vill ha uppmärksamhet. Känns väldigt old school att jämföra amning med att man skulle rapa i tv…

   Han tog i alla fall inte bajs-analogin!

   ”Amma offentligt? Det är ju det samma som om jag skulle dra ner brallorna och sk*ta när och var som helst!!!”

    ? den gamla klassikern!

    Varifrån kommer det absurda citatet?

   Han har tagit ner sitt inlägg. Han har väl fortfarande en dröm om att få jobba på SVT igen…

   Ja, man kan ju tycka vad man vill om själva amningen, om den var nödvändig eller inte men det löjligaste i hela historien är att en VUXEN MAN jämför matning av en bebis med sina egna ”behov”. Det finns liksom en skillnad mellan att vara bebis och att vara vuxen. Just den kommentaren belyste ju med all tydlighet att amning fortfarande provocerar. Sen om Johanna gjorde en poäng av att amma i tv låter jag vara osagt.

  Vilken mysig man den där Fredrik som kommenterat på det verkar vara. Äckelgubbe

  Hon berättar att hon går 2 veckor över tiden (farligt) ammat i tv. Jaha okej? Om man vill ha kejsarsnitt eller ge ersättning – DET är banbrytande

  Jag är genuint nyfiken på om det verkligen är vanligt att folk blir upprörda eller störda av att se nån som ammar. Min unge fyllde precis ett och jag ammade henne i 10.5 månad och vi ammade ofta ute bland folk, speciellt första halvåret när hon ville amma mycket och hela tiden. Jag var aldrig nånsin med om att nån ens tittade konstigt åt vårt håll, alltså ingen brydde sig. Så är det här ens en nödvändig ”kamp”?

   Titta på kommentarerna här inne så blir det uppenbart att folk är rejält trångsynta och väljer att bli provocerade av sånt som inte påverkar dem det minsta egentligen.

    Fast det är ju inte en offentlig amning som folk ”provoceras” av utan att hon gjorde det så genomtänkt för att fiska billiga poäng. Skilj på det.

     Och det påverkar dig hur?

      Jag påpekar bara att så som jag tolkar det så är det inte amningen i sig som folk verkar störa sig på (bortsett från den där tjommen Fredrik då). Jag såg själv inslaget och tänkte för mig själv att det hade passat henne så bra att amma lite i teve också och sen göra en grej av att hon gjorde det och vinna poäng från den redan frälsta publiken. Och hips vips, så ammade hon. Påverkar mig noll och inget mer än att jag är här och läser om det sen.

      Jag är all for att man matar sitt barn när det är hungrigt och jag vet inte om just amning är så laddat som vissa feminister vill få det till. Känns ofta som att de som gör störst grej av det är just de själva.

    Hade det varit någon random okänd kvinna som skulle vara med i tv och hennes bebis är ledsen och hon väljer att amma barnet och sedan är det inget mer med det – ingen hade brytt sig.

    En känd wannabe feministflunsa som samlar billiga poäng genom att göra trötta och självklara statements slänger fram sin tuttei TV för att tvångsamma sitt nöjda barn under ett inslag på ca 15 minuter, för att direkt intervjun lägga upp bild och ba ”titta jag ammar i tv!!”.. ja då reagerar folk på det absurda.

     Men skaffa ett liv herregud

   Uppfattar det också som helt okontorvesiellt. Ammade min bebis på Vårdcentalen imorse. En tant frågade om det var dags för frukost, ingen annan tittar ens två gånger. Exakt ingen bryr sig, utom vissa tanter som gillar bebisar och vill ta tillfället i akt att gulla lite.

   Det är därför det Johanna gör, dvs lägga upp en story om att hon minsann ammade i teve plus sprida en den rätt okända journalistens redan nerplockade inlägg bara är kontraproduktivt. Det gör att nyblivna mammor oroar sig för att det ska vara kontroversiellt och att man ska få kommentarer, trots att det verkligen är helt okontorvesiellt att amma små barn.

  Fattar egentligen hur svårt det är att amma med en tunn muslinfilt eller dylikt över. Det är alltid ”NORMALISERA AMNING” som ska ”vinna” över de som inte känner sig fullt bekväma med att en tutte ”slängs” fram. Kan man inte bara mötas på mitten? Amma vart du vill, men respektera även att alla inte vill se ett bröst vid fikan på caféet tex.
  Har själv ammat 3 barn, men känner ändå att någon måtta får det väl ändå vara i det hela än hur normalt det är. Det är faktiskt okej att va lite blygsam av sig. ”titta inte då!” Nä, men ibland råkar man väl titta åt något håll och precis då kan ju någon hålla på att plocka fram sitt bröst för sitt barn. Då har man ju sett fast man inte menat för det. Nä, tycker faktiskt man kan dämpa sig lite granna. Absolut amma på vart som helst, fast använd gärna något extremt tunt som döljer lite för respekt för andra. Och andra ska ha respekt för att en bebis behöver mat

   Mina barn blev svinarga om de fick något över huvudet haha. Så hade hellre tagit nöjd bebis över att du inte ska råka se en tutte, sorry.

    Samma här. Skiter fullständigt i om någon blir stött faktiskt om mitt barn inte tycker om att ha en filt över huvudet. Amningen är inte till för att behaga någon annan. Och jo, man kan låta bli att glo när någon lägger till barnet. DET är att visa respekt.

   Men snälla! Så om du röker titta till mot en mamma som just då lägger sitt barn till bröstet så är din dag förstörd? Jag har ammat två barn och aldrig haft nån intention med att ”slänga fram tutten” men sjävklart kan det ha synts lite då och då när man precis knäpper upp bh-n, lägger barnet till rätta eller om barnet plötsligt vänder på huvudet. Utöver det så ser man ju knappast någonting. Jag har aldrig förstått det här med att folk gnäller över att ”få någons bröst upptrycka i ansiktet” Vart exakt befinner man sig då? Den enda som fått mina bröst upp i ansiktet är mina barn, övriga har möjligtvis sett dem en kort stund när jag knäppt upp eller knäppt bh-n.

    Känns lite som att bli upprörd att någons rumpa råkar titta fram på stranden i 1 sek under ett ombyte. Stirra inte då, och den sekund du ändå råkar se kan du liksom bara ignorera. Tänk på något annat.

   Lägg gärna en tunn muslinfilt eller dylikt över DIG!

   Det hjälper, jag lovar.

    Kan också ta en tjockare pläd eller quilt om muslinen inte räcker… ev. well-papp.

     Krypa tillbaka in under stenen går också, om man inte klarar att se bort när ”tuttar slängs fram” om man tycker det är så jobbigt. Själv har jag aldrig sett detta tutt-slängande, tyvärr – låter spännande!

   Jag la oftast en filt över mitt barn när det ammade bland folk. Inte för de som kunde råka se något utan för att mitt barn var så jäkla nyfiket och inte kunde fokusera på att äta i lugn och ro när det hände en massa runt omkring. Däremot langade jag fram bröstet innan jag la filten över. Var lättast så. Har aldrig upplevt att offentlig amning var stötande på något vis och då har jag ammat både här och där.

   Vilka är alla de här mammorna som slänger fram tuttar till höger och vänster? Jag har varit mammaledig ett par gånger de senaste åren och aldrig det här slängandet av tuttar som alla beklagar sig över. Vissa har en liten filt för bebisens skull, svårt med intrycken. Men de allra flesta ha väl praktiska kläder helt enkelt där bröstet inte syns så mycket.

   På stranden kan man ha en liten tyglapp för bröstvårtorna. I prideparader räcker det med ett hundkoppel. Kroppar är vackra och all kärlek är vacker och hej och hå. Men när en bebis ska ammas och bröstet syns lite i en sekund då ska det skylas och aktas.

    Ja, det är verkligen helt sjukt! Folk här inne försöker också dölja sitt äckel för amning genom att påstå att mamman bara gör det för ”uppmärksamhet”. Man behöver inte ha en anledning som passar samhället för att amma, för att få amma sitt barn. Man ammar inte bara när ungen gallskriker eller är hungrigt. Man ammar när. Fan. Man. Vill.

     Jag kan bara tala för mig själv men jag misstänker att Johanna gjorde det för egen vinning. Jag äcklas absolut ingenting av amning. Har själv ammat bland både bekanta och främlingar och jag har ammat när barnet har behövt det, av hunger eller annat. Det är liksom inte det det handlar om för mig i alla fall.

     Jag tror även att Johannas fight här är kontraproduktiv. Men det är baserat på min egen(!) erfarenhet av att amning inte alls upprör folk runtomkring en. De enda reaktioner jag har fått är, som någon sa ovan, från tanter som passar på att prata om barnet och om när de själva hade små bebisar. Och det får de gärna göra för mig.

    Har också missat allt detta tuttslängande! Aldrig sett!
    Eller, varför verkar ”slänga fram tutten” vara vedertaget begrepp för någon som ammar sitt barn?
    Att använda det uttrycket är ju tusen gånger mer bisarrt än själva amningsaktiviteten…

   Ofta brukar det ju vara smidigast att vara så snabb som möjligt, så bebisen inte börjar skrika först. Då tar det längre tid att trösta plus att folk börjar titta. Därför är det oftare mer hänsynsfullt att snabbt plocka fram en bröstvårta i några sekunder, istället för att börja pilla med någon filt.

   Även om du ammar barn så krånglar olika barn olika mycket. Tror ingen har något särskilt intresse av att visa brösten. Och ja, man kan faktiskt titta åt ett annat håll.

   Eller så inser vi att alla gör det som passar deras barn, vissa barn gillar inte att ha något över huvudet. Är helt säker på att 99,99% av alla kvinnor sköter det så diskret de kan, och undviker att flasha sina bröst. Är man i samma utrymme som en ammande mamma så kan man som medmänniska också visa diskretion och inte råstirra efter det där bröstet så är jag helt säker på att man slipper se nåt. Har aldrig sett någon fladdra med tuttarna helt generat i dessa sammanhang. Och konstigt för övrigt att inte alla rantar över rumpor i string och bröst i genomskinliga behåar som syns på bild/film överallt, DET är ok men jävlar så fort en ska använda brösten till att mata en unge, DÅ är det så fruktansvärt upprörande om det syns minsta lilla skymt.

   Kan inte du ta och sätta en filt över ditt huvud när du äter på officiell plats. Andra blir äcklade över att se dig öppna brödfittan.

   Vill du äta med en filt över huvudet?

  ALLT för att synas och få till en debatt! Någonstans måste vi vuxna kunna planera några kvartar fram i våra liv, med eller utan barn. Man vet ungefär när barnet ska ha mat och bör då kunna planera in det om man ska ska sitta i tv för en intervju. Jag blir riktigt trött på sånt här. Riktigt trött.

   Verkar mer tröttsamt att bli så provocerad av att någon annan ammar sitt barn.

   Oj, då får du gå och lägga dig. Godnatt din tröttmössa.

   Är det verkligen ”ALLT”=att amma i tv?

  Kollade på klippet nu. Helt plötsligt ammar hon bara efter att barnet satt nöjt på bordet och jollrade, så ja lite konstigt faktiskt

   Har du tänkt på att hon känner sitt barn och hennes signaler och barnet kanske visade en signal att hon ville amma med sitt jollrande. Många härinne och på internet skulle vinna på att tänka ett steg längre innan de postar kommentarer.

    Då känner hon sitt barn jävligt dåligt som inte fattar att det kommer bli hungrigt när det är direktsändning och ammat före.

     Jag känner inte alla bebisar, men mina fungerade i alla fall inte så. Jag vet inte hur många gånger jag var övertygad om att jag hade toppat upp inför vad jag nu skulle göra, men så visade det sig att det inte alls var så. Eller så var det tryggheten/närheten som behövdes. Hon kan mycket väl ha ammat före. Men det är inte en behållare man fyller … var inte bebisen hungrig innan så kan man inte bara hälla i.

     Så skönt att du känner hennes barn bättre. Stabilt. Tur att dom har dig ❤️

      Men sluta läs med röven. Nu pratade vi väl ändå om hur väl du menar att Johanna känner sitt barn och om hon inte känner barnet bättre än att hon kan planera sin amning när hon ska vara med i direktsändning är det ju lite synd om henne.

       Ja det är bäst att hon planerar bättre framöver. Det kan ju uppröra någon annars ???

        Ja men då missar hon ju möjligheten att få uppmärksamhet så det vore väl synd.

         Ja, om ingen brydde sig så mycket så hade hon ju inte fått någon uppmärksamhet. Så hon tackar nog er alla kvinnohatare hela vägen till banken ?

          Så oväntat att någon fick detta till kvinnohat.

           Inte helt oväntat att kvinnohatare har så dålig självinsikt också.

          Jag är kvinna och feminist. Det betyder inte att jag måste backa allting alla kvinnor gör. Jag anser att JB både beter sig moraliskt tvivelaktigt som kapitaliserar på feminismen, och att hon dessutom orsakar ren skada eftersom hon urholkar de viktiga frågorna för egen vinnings skull. Det är inte kvinnohat att ifrågasätta en kvinna som beter sig på ett sätt som påverkar andra kvinnor negativt, eller skor sig på andra kvinnors utsatthet (tex när hon använde en mördad kvinna för att generera kommentarer på sin egen instagram).

           Haha åh herregud.

   Barn ammas inte bara för att dom är hungriga ? Gud folk vet alldeles för lite…

    Har du sett intervjun? Varför tror du att barnet ammades? Verkade det otryggt? Behöva tröst?

    Nej barn ammas också för att mamma ska få uppmärksamhet i TV.

    Barnet ammades för att mamman ville det. Det behövs tydligen eftersom det är såååå provocerande för er ? Hon behöver ingen anledning till att amma sitt barn. Tror hon känner sitt barn mer än vad du gör. Troll

     Haha ja asså jag hade fan också ammat i tv för att provocera alla i detta kommentarsfält nu, bara för att

      Jag med. Herregud. ?

      Hela poängen är ju att ingen hade brytt sig om du hade gjort det, problemet är JB, inte hennes amning. Varsågod att amma på!

       Men hela poängen är ju att folk bryr sig. Det hade du vetat om du läst detta blogginlägg ang Fredrik. Du hade också vetat det om du var något insatt i dessa frågor.
       Att påstå att det ingen hade brytt sig är
       så otroligt verklighetsfrånvänt, och ganska förminskande och privilegierat.

    Nej barn ammas inte bara för att de är hungriga. Men i just det här unika fallet (som inte säger något om hur vanligt folk beter sig) tror jag faktiskt det varken var hunger, trygghet eller tröst. Undan helt enkelt content till mammans kanaler.

     Vilken tur att vi får veta vad du tror. Då borde det nästan bli vetenskapligt bevisat att hon bara ville provocera med sin amning. Och shit, hon lyckades.

      Jag skrev vad jag tror, jag vet inte varför du börjar babbla om vad som är vetenskapligt bevisat. Tror du aldrig grejer utan att ha vetenskapliga bevis eller?

   Ja gud vad konstigt att amma sitt barn när man känner för det. Fyfan vad sjukt att barnet behövde närhet eller något av sin mamma. Usch. Och i direktsänd TV också. Herregud.

    Tror det var mamman som behövde lite ryggdunk snarare än att barnet behövde något.

     Det behövs ju tydligen. Baserat på din kommentar. Och många andras härinne. Om det var helt socialt accepterat att ammas när som helst, så hade mamman inte behövt några ”ryggdunk”.

      Har du fortfarande inte förstått alltså? Att försöka få dig att förstå att det inte handlar om amningen i sig är som att dunka huvudet i en vägg. Men ja, du har tröttat ut mig. Jag ger upp.

      Nu ska jag amma mitt barn trots att vi sitter på ett tåg där andra också befinner sig. Hylla mig tack!!

       Haha det är snarare DU som inte verkar förstå. Du verkar så trög. Jag fattar att du försöker förklara att du stör dig på att hon försöker plocka poäng genom amningen, och att du inte stör dig på själva amningen i sig. Det jag försöker förklara för din tröga hjärna är att OM INGEN störde sig på amning, så hade det inte funnits något att plocka poäng för. Det hade varit totalt ointressant och en icke-fråga, ett icke-ämne och absolut ingen hade brytt sig. Då hade hon inte haft ett jävla skit att ”plocka” poäng för.
       Förstår du nu?

        Point proven

        Näe precis om världen var helt jämställd skulle inte Johanna Bladh kunna göra karriär som feminist.

        Men folk som ska karriära på feminism och inte egentligen bryr sig om sakfrågorna skadar mer.än de gör nytta.

  Med tanke på antalet gnällkommentarer denna tjej har fått motta här så känns detta som att folk nu bara hittade ytterligare en anledning till att trycka till henne. Är det provocerande att hon ammar i tv eller är det provocerande att det är just hon? Hade det varit en influencer man älskar att gulla med hade tongångarna säkert varit helt annorlunda.
  Jag har inga specifika åsikter om Johanna, följer inte henne, och har inte sett intervjun. Men om hon nu ammade sin bebis i några minuter i tv oavsett anledning, hur kan det vara så upprörande? Hur påverkar det någon annans liv? Känns det fräscht att kommentera som han Fredrik? Jag har ammat två barn i alla möjliga situationer och platser. Och vet inte hur många gånger folk ska kommentera det: ”han kanske är mer hungrig?” ”Men ska han äta igen?” ”Nej han är nog inte hungrig nu” ”ska du inte amma lite till” etc etc. Ja för ni som sitter vid sidan om har absolut bäst koll på och bestämmande över hur jag ska göra med mitt barn och mina bröst.

   Grejen är väl att det är just hon, då mycket content hon skapar är baserat på kommentarer och händelser irl som gör det väldigt lätt att misstro att allt hon berättar om faktiskt hänt då alla troll i världen tycks hitta till henne. Blir lite Linnea Claesson vibes över det hela. Och att en 7månaders inte kan vänta 5 minuter att få bröstet är överdrivet

    Ungefär lika överdrivet som att triggas av någon annans amning då? Samt sitta och mästra om att man själv skulle veta bäst när och hur någon annans barn vill amma.

     Som du själv skriver så följer du inte henne och verkar inte heller ha någon större koll på hennes content och kritiken som riktas mot den, hade du haft det hade du nog förstått kritiken och att det inte handlar om att mästra eller triggas av amning

      Nej, bara helt vanligt kvinnohat låter det som!

      Så skönt! Då bara fortsätter vi som vanligt, skamma de (kvinnor) som skammas kan!

       Men stor suck på dig alltså.

    Hur förhandlar du S med en 7-månaders?
    Och på vilket sätt skulle det passa bättre i en TV-studio än hur mamman nu löste det, menar du?
    5 minuter tillsammans med en 7-månaders där förhandlingarna inte gett önskat resultat är låååååånga 5 minuter…

     Känner inget behov av att förhandla med en nöjd 7månaders som jollrar nöjt, men alla är vi olika 🙂

     Tyckte du att det såg ut som att det var fem långa jobbiga minuter av förhandling med ett otröstligt barn under intervjun?

      Haha, cirkelargumentnisse där!
      Barnet ammades och blev således aldrig ”otröstlig”, gissar att mamman ev gjorde det för att undvika situationen du beskriver och som alltså då aldrig inträffade. Det var ju S här ovanför som menar att barnet borde väntat 5 minuter…

       PS har en stark misstanke om att ni som klagar på att kvinnor ”slänger fram tuttarna” är de samma som klagar på ”skrikungar”… – hur ska ni ha det?

        Jag har inte klagat på att hon ”slängde fram tutten”. Klagar heller inte på skrikande barn. Så det får du fråga någon annan.

       Det jag menade är att är det är skillnad om en 2månaders och 7månaders behöver bröstet. 2månaders: skrik och panik då magsäcken är otroligt liten på dem och då kan 5 min vara en evighet. Inte på långa vägar lika krisigt för en 7 månaders att behöva vänta på bröstet och som du ser i intervjun var barnet hur nöjt som helst och inte alls intresserad av bröstet?

       Och som svar på din kommentar nedan, nej jag klagar inte på skrikungar. Har egna barn själv och tycker att barn ska få ta plats och vara med. Det jag däremot kritiserar är som så många andra Johannas sätt att skapa content då jag inte tycker att det hon gör är trovärdigt överhuvudtaget utan det mesta känns iscensatt och utstuderat och så fort hon får kritik så åker offerkoftan på.

  Män som stör sig på ammande kvinnor och barn är obehagliga!

   Haha ja. Brösten är ju till för att ägas av dom. Det fattar du väl!

  Jag såg inslaget och himlade med ögonen när hon började amma, vilket lycka hon måste ha känt när hon fick chansen att göra det i tv. Sen slutade hon lika fort, ungen var inte hungrig utan bara lite pratglad ? ”Jag är väldigt filterlös, det är bajsblöjor och läckande bröst”. Jajjemän, precis som för alla oss andra mammor alltså ?

   Alla barn ammar inte 1h i sträck… Precis som att de flesta av oss inte äter middagsstora mål varje måltid.

    Fullt medveten om det, men hon drog bara fram tutten för att kamerorna var på ?

  Nejmen hon är så fånig med sina kamper. Uppenbart att hon bara vill vara banbrytande inom något, men hon kom inte på något annat än amning (som inte är tabu) och kroppspositivism (hon är normsmal så inte så banbrytande att visa sin kropp).
  Givetvis kan hon amma i tv om bebisen blir PANIKHUNGRIG mitt under sändning, men så verkar ju inte varit fallet.

   Man ammar inte bara för att barnet är hungrigt. Stor nyhet för vissa verkar det som. Helt sjukt att folk vet så lite om barn och amning.

    Man ammar även för att göra en grej av att man ammar i teve.

     Vem bryr sig? Behövs tydligen om man läser dina och andras kommentarer här inne…

      Nej jag tycker inte att det behövs. Jag har själv ammat bland folk, klart man ska amma sitt barn. Är det uppenbara poängfiskandet som stör mig, inte amningen i sig. Speciellt när det gäller en kamp som inte ens finns mer än i feministernas egen värld. Ingen bryr sig om du ammar, gör inte en grej av att du gör det.

       Varför gör du nu då en grej av att hon ammar? Låt henne amma var hon vill, när hon vill, av vilken anledning hon vill. Låt henne försöka ”fiska poäng”. Det hade inte gått att fiska poäng om amningen var helt socialt accepterad. Är så sjukt uppenbart att det inte är så. Sorgligt.

        Jag gör inte en grej av att hon ammar. Jag gör en grej av att hon slåss för en kamp som inte finns. Och hon gör det för att få likes och beröm och för att ses som en kvinnohjälte. När hon i själva verket snarare skjuter den inbillade kampen i foten (om man kan säga så..). Jag gillade Johanna förut, nu känns hon mest som en ny Linnea Claesson.

         Jo, tydligen finns kampen om du läser detta inlägget ordentligt. Och mannens kommentar i inlägget.

    Ok, men tror du ungen skulle fått grava anknytningsproblem om hon väntat 5 min med att amma? Eller tror du kaaaaanske att JB ammade för att göra en grej av det? Eller? Helt sjukt att folk är så jävla galna i det här med amning.

     Vad spelar det dig för roll? Med tanke på Fredriks kommentar behövs det ammas mer offentligt. Han är inte den enda som fäller sådana kommentarer. Har även sett flera som rekommenderar att skyla barnet (bröstet) med muslinfilt.

  Herregud är amning offentligt verkligen så kontroversiellt att man behöver hyllningar på Instagram för att man ”normaliserar” det? Och satan vilken boomervarning på journalisten och hans 150 stycken hashtags ?

   Nej, amning offentligt är 0% kontroversiellt och redan helt normaliserat. Men JB behöver hyllningar på Insta för att må bra, tydligen.

  Tror INTE någon stör sig på att hon ammar.
  Tror nog som de flesta är inne på. Honhar ju gjort det till en grej att vara så normaliserande att det gått till överdrift från hennes sida.
  Skiter i om hon hade visat bröstet i tv med, är väl hennes val.
  Men har väldigt svårt att tro att just de 10 min så ska tutten fram IGEN. Hon hade planerat det och var så jävla nöjd.
  Igår tänkte jag när hon valde kläder : undrar om hon ska amma i tv också….
  Hon älskar detta, att plocka ” poäng” och få hejarop osv.

  Hon ger ju henne tutten vid minsta gny har hon sagt, hungrig eller inte.
  Man kan planera litegrann, amma precis innan tex.

  Folk förstår inte att det inte är själva amningen i detta fall som folk reagerar på.
  Vi fattar liksom o vi vet att det är 100% normalt att amma ÖVERALLT.

  Hon kan ju inte lämna ungen 1 sek, verkar ju inte kunna kissa utan att få panik att inte ungen suttar på tutten samtidigt.

  Hon kan ju testa med 4:e barnet och tre små andra att ha den 4:e hängandes i tutten 24/7.
  Eller pappann får lov att ta hand om de övriga barnen då…?

  Väntade på att hon skulle göra sin dans med…….

   Oavsett om det blir annorlunda med barn nummer 2,3,4 så låt henne var förstagångsmamma och göra precis det som känns rätt just nu. Jag gjorde på väldigt olika sätt med mina två barn, både för att de var olika individer och för att situationen är en annan när man har en treåring också och en vardag och rutiner som måste rulla på. Men det är så sjukt tröttsamt som förstagångsförälder att få höra alla dessa ”vänta bara…” från folk med fler barn.

   Hon gör det hon ska göra. Ger sitt barn bröstet när barnet visar minsta tecken. Varför ska hon vänta bara för att hon sitter i TV? Hon är exakt som en bra mamma ska vara. Heja henne!
   Ps. Man ammar inte bara för att ”mata” barnet. Som alla skriver. Läs på för fan.

   Haha så spot on. Så trött på hennes fejk feminism, kroppspositivisim och nu allt med hennes unge. Allt kom också som en chock för henne med barn precis alllllllllt. Stör mig men kan inte sluta följa ?

  Jag tror att det är just hon som är ”problemet”. Hade det varit en annan influencer som har en helt annan inriktning på sitt content som t ex Lojsan, Paula rosas eller Petra tungården (bare with logiska luckor att dessa inte har barn som ammas just nu ?) hade det nog inte blivit samma sorts kritik.

  Grejen är absolut att det är just hon. JB bygger halmgubbar kring ”hur det är” att vara kvinna och kapitaliserar på det, på ett sätt som i det stora hela faktiskt kan motarbeta andra kvinnor. Om vi urholkar feminismen med ”kamper” som är extremt överdrivna skjuter vi oss själva i foten, därför att vi gör det enklare för antifeminister och icke-kvinnor som inte vill oss väl att avfärda oss. De kan enkelt titta på JB och ba ”Titta, feminiser vill bara göra sig själva till offer, det är inga som helst problem att amma offentligt”.

  JB leker martyr och tjänar pengar på det medan hon ger antifeminister vatten på sin kvarn för att strunta i de riktiga problem som faktiskt finns. DET är problemet.

  Hennes framkrystade amning överallt r det som provocerar.
  INTE ATT hon ammar.
  Känner ingen genom mina år ( är 44 år och har själv barn och massa ammande vänner genom åren) som aldrig hållt på sådär.

   Men låt henne amma var hon vill bara, och när hon vill. Det behövs tydligen om man läser kommentarerna här inne.

    Ja om man läser kommentarerna lika fel som du gör så förstår jag att man tror att det behövs.

     Intressant att du stör dig mer på att hon försöker ”plocka poäng” än på mannens kommentar i inlägget. Oavsett om du vet det eller inte, så hatar du typ kvinnor.

      Vad jag har skrivit om hans kommentar har du ingen aning om. Du vet inte heller hur jag rangordningar olika saker jag stör mig på. Varför man nu måste rangordna det.

       Tönt.

  Tjejer som funderar på att skaffa barn o som följer henne måste få panik o ångra sig.
  De måste ju tro att de måste ha bebis i tutten 24/7, oavsett om mannen är hemma eller inte o när de kissar o bajsar.
  Och i minusgrader osv osv

   Det är bara att kasta vinterjackan och sätta sig i närmsta snöhög. Nöden har ingen lag.

   Men eller hur! Att man måste sitta och observera minsta lilla tecken på att ingen kanske behöver ammad och då ska tutten fram direkt,. ingen chans att vara ensam de närmsta månaderna med andra ord, inte ens fem minuter i fred. För man gör fel om man inte ammar direkt eller missar barnets signaler. Är barnet nöjt och glatt? Svårt att veta, kan vara ett tecken på att du måste dra fram tutten i minusgrader även om du ammar 10 minuter sen, barnet kan behöva det för trygghet.

    Verkar ju onekligen som att det är direkt farligt för ett barn att gå mer än några sekunder utan att amma så fort den visar minsta lilla tecken på ett hemligt sätt som bara mamman kan förstå. I allafall om man läser kommentarer härinne. ”Barn ammar för att få trygghet, inte bara för att de är hungriga!!!” Ah, ok så att bara sitta i mammans famn i 9 minuter är inte tillräckligt tryggt, barnet kommer få men för livet om hen inte får tutte dirr!!

    Alltså snälla.

     Precis, de som flaskmatar som inte tex kan amma. Då ska de alltså fram med en tutte för annars får bebisen men för livet. Och då ska pappan också fram med tutten för annars kan inte pappan ge trygghet heller.

   Om man får panik över tanken på att ens barn behöver en av sina föräldrar mer eller mindre 24/7 de första åren, så är det bra att bli avskräckt från att skaffa barn. Tror fler borde bli avskräckta faktiskt, så kanske ett antal barn slipper få en förstörd barndom pga föräldrar som inte var redo.

    TH, exakt.

    Tror nog alla fattar att en bebis behöver en vuxen 24/ men inte på det sättet som hon får det att se ut som.
    Man kan faktiskt kissa 3 min utan att amma samtidigt.
    Ingen flaskmatar heller när man sitter och kissar ( jo J:B och hennes fans då )

    Ni förstod uppenbarligen inte min poäng.

  Jag kan tycka att det känns lite framkrystat hur hon måste amma barnet just under det korta TV-inslaget. Varför då inte amma precis innan? Okej om barnet hade varit helt otröstlig, men nu var så inte fallet. Jag tycker absolut att offentlig amning ska normaliseras men tycker nog snarare att sådana här framkrystade handlingar motverkar det. Det blir så uppenbart att det hela är planerat och personer får plötsligt en fullt gedigen sak att störa sig på. Vad jag stör mig allra mest på är dock Fredriks absurda liknelse. För ett barn som ammas och en fullvuxen man som klämmer en burgare på scen är ju precis samma sak. Å andra sidan indikerar han ju att han är lika kognitivt utvecklad som en några veckor gammal bebis, vilket jag kan hålla med om.

  Har inga som helst problem med offentlig amning. Har ammat 2 barn länge och väl på alla möjliga platser, en i styrelserum med bara massa gubbar närvarande (för ja, när en bebis behöver käka så märks det och då är det absolut mer diskret att amma än att låta den skrika om vi säger så). Enda jag känt som ”stört sig” och blivit obekväma vad gäller offentlig amning har varit lite äldre kvinnor som tycker man ska sköta sånt hemma. De har heller inte sagt något hemskt utan deras inre stress över den, för dem, mkt intima situationen har lyst igenom.

  Med det sagt – Bladhs publika amning ger jag inte mycket för. Barnet visade inga som helst signaler på hunger så några minuter hade absolut kunnat vänta om det nu inte var så att hon så väldigt gärna ville göra någon form av feministisk poäng.
  OBS Det gjorde Lady Dahmer och Cissi Wallin för typ 100 år sen när de ammade i Nyhetsmorgon. Kom med något nytt.

  Tycker att det är så himla intressant att detta faktiskt väcker sådana reaktioner. ”Barnet var inte hungrig” osv. Vem bryr sig? Man ammar inte bara för att barnet är hungrigt, utan också för närhet, tröst, trygghet. Hon kanske upplevde att barnet behövde lugnas, att barnet var hungrigt eller vad det nu kan vara. Det vet bara hon själv och är knappast något andra kan spekulera i.
  Varför är det så triggande att någon matar sitt barn med bröstet? Alltså det är så sjukt hur översexualiserat brösten är nu. Det tillfredsställer inte andra.
  Jag brukade bli obekväm av att andra ammade inför mig tills jag själv fick barn. Då förstod jag att det behöver fan göras varsomhelst. I början gick jag iväg om vi var iväg på middagar osv,
  Men sen kände jag ”nej för fan heller”. Man kan ju amma i flera timmar i sträck med vissa barn, så ska jag då sitta ensam i ett rum och amma medan alla andra umgås? Så fan heller.
  Jag har använt mig av skjortor, amningströjor osv för att visa så lite som möjligt. Men om någon råglor när jag ”lägger till” så får dom ju skylla sig själva om dom råkar se bröstvårtan.

  Bröst är till för att mata barn. Allt annat är fan en bonus. Punkt.

   Om du tror att problemet är att folk blir obekväma av offentlig amning så har du inte läst kommentarerna här ordentligt utan bara läst ”offentlig amning” och antagit vad reaktionerna är.

    Verkligen. Blir så trött på alla halmgubbar som byggs kring detta.

    Det ÄR ju problemet. Att folk inte anser att barnet var hungrigt och att hon därmed inte bör amma. Att hon försöker få uppmärksamhet. Hur fan vet ni det? Barn ammar inte bara för att dom är hungriga. Hon kanske upplevde att barnet på något sätt behövde trygghet där och då. OM amning hade varit normaliserat i samhället hade INGEN ens reagerat. Varför ska hon vänta med att amma? Där har du ju svaret. För att det blir obehagligt för andra. Det är inte passande. Och varför? Jo, för att amning fortfarande inte anses okej i alla sammanhang.

     Men nej, ingen tycker att det är obehagligt, JB är en problematisk person som tjänar pengar på glitterfeminism och skiter i riktiga kvinnofrågor. Anledning till att det öht diskuteras om barnet behövde amma eller inte är därför att hon alltid överdriver precis allt som händer henne för att plocka poäng.

     Hade det varit vem som helst annars, som inte hade track record av att ha ”utsatt kvinna” som sin usp, hade ingen brytt sig. Faktumet att det är just hon gör att man misstänker att det var utstuderat och genomtänkt för att, återigen, leka hjälte utan att hon gör någon som helst reell uppoffring.

      Ja, hon drar ner viktiga frågor på precis samma sätt som Linnea Claesson gör. Inget känns äkta utan allt är iscensatt och överdrivet och utstuderat. Alla är pjäser för att lyfta henne själv som jordens hjälte.

      Det du skriver är enbart din teori om vad hon gör, inte fakta. Fundera på varför du stör dig så mycket på det? Det är ganska intressant.

       Jag: Förklarar näst intill övertydligt vad problemet är och varför jag tycker att JB och hennes beteende är problematiskt.
       Du: Ber mig som svar att ”fundera över” varför jag stör mig på hennes beteende.

       Vad var det i min första förklaring som du inte förstod?

        Haha ja det är uppenbart att du inte förstår saker på ett djupare plan. Det var inget…

         Lol starkt argument

          Det var inget argument. Det var ett konstaterande. Som jag nu även fick bekräftat ånyo.

           Ditt konstaterande är felaktigt, men kör på det du om det får dig att känna sig som en större, bättre människa.

     Ingen hade reagerat om inte hon själv gjort en grej av det. Ni verkar ha väldigt svårt att ta in vad som pekas på här.

     ”Wow jag är så cool och normbrytande som ammar i direktsändning!”

     Hon fiskar efter hyllningar för något som inte ens är något att hyllas för. Och det var planerat av henne. DET är vad som ifrågasätts, inte ATT hon ammade.

      Jag tycker att hon förtjänar att hyllas för det 🙂 Är skönt att det är okej att ammas i direktsändning.
      Anledningen till att det behövs fortfarande är ju just av kommentarer som era och av kommentarer som mannen i inlägget gav hennes ammande.
      Någon behöver ju tydligen göra det för att det ska bli gjort.
      Köper inte att det bara är det ni stör er på. Något mer triggar er. Man kan inte störa sig på att någon försöker föra den kampen framåt

       MEN KAMPEN BEHÖVS INTE! Inte en jävel bryr sig om amningen, amma på för fan! Men sluta göra en poäng av att amma i TV, det är inte nytt, coolt, banbrytande etc.

        Hahahah åååh du är SÅ långsam. Kampen behövs inte? För dig eller? Har du ens läst detta blogginlägg?? ??

         Du verkar ju kämpa som bara den iaf, slår vad om att det är du som skriver samma trötta svar under alla kritiska inlägg

          Det behövs absolut. Och du är en anledning till varför. Och Fredrik. Och alla andra som ger trötta kommentarer om amning offentligt.
          Att påstå att det inte finns en kamp är så sjukt outbildat, nedvärderande och rent utsagt korkat. Som att du missat alla debatter, bara för att DU personligen inte ”tycker det”. Behandlar du alla likande frågor på samma sätt ?? Det finns inget hat mot svarta, för du har inte upplevt det. Det finns ingen kamp för kvinnor eller ojämlikhet, för du har inte sett det? Homosexuella behöver inte alls utstå glåpord eller hat pga sin läggning, för det har DU inte sett. Vakna ditt lilla troll från din privilegierade lilla bubbla.

           Du och många andra som svansar efter Johanna beter er som småungar. Kom tillbaka när ni själva är gamla nog för att amning är aktuellt för er.

           Herregud. Finns inte ens något att svara på det. ”Småungar”. Det kan ju enbart en småunge uttrycka. Jag har ammat flera barn tack så mycket. Och vet därmed att kampen absolut behövs.

       Vilka kommentarer mer än Fredriks ifrågasätter amningen som sådan?

       Är nästan fascinerad av din förmåga att läsa folks kommentarer utan att över huvud taget ta in vad de skriver. Blir alldeles matt.

        Men hur kan man gång på gång säga att kampen inte behövs när hon får kommentarer som Fredriks? Vem tar inte in saker då? ?? jävla trögskalle

         Det finns SÅ många bra förklaringar i det här kommentarsfältet på vad problemet med hennes beteende är, som man hade kunnat läsa om man ville. Men för all del, fortsätt kalla folk trögskallar
         istället om det får dig att känna att du vinner något argument.

          Bra förklaringar? Det finns inte en enda bra förklaring. Det finns antaganden, fördomar och hat i detta kommentarsfält. Hon vill ”vinna poäng”, hon vill föra en ”kamp som inte finns” osv. Du måste vakna upp från din lilla bubbla.

           Jag bryr mig om och engagerar mig i kvinnofrågor på riktigt, inte för att tjäna pengar på det. Att jag ifrågasätter en person som jag tycker utnyttjar den riktiga kvinnokampen för sin egen vinnings skull är inte fördomar och hat. Jag struntar i om JB själv är kvinna eller inte, jag kommer ifrågasätta den som jag tycker beter sig omoraliskt.

       Kan ju bara tala för mig själv men har både ammat och gett ersättning. Upplevde absolut mkt shameande när jag gav ersättning och absolut noll av att amma. Det var verkligen en grej för många, varför jag inte ammade. Hon kanske upplever exakt allt det fast med sin amning men har personligen svårt att tro det.

     Saken är ju den att bebisar uttrycker sina behov genom att skrika, oavsett om det gäller hunger eller närhet. Det folk reagerar på var att bebisen var fullt nöjd, så det var inget brådskande behov av amning.

      Snälla, du framstår så dum med din kommentar… Läs på om amning och spädbarn och varför barn ammar. I all välmening.

       Med tanke på min utbildning så hoppar jag att googla. Det här barnet uttryckte inte amningssignaler.

        Mamman behöver inte amma för att du tycker det. Hon ammar när HON anser att hon ser signaler på det från barnet, eller för att hon helt enkelt vill.

         Fast alltså, vissa saker kan faktiskt vänta 10 minuter. Tro mig, barnet kommer må precis lika bra här i livet även om den får vänta några minuter extra en enstaka gång. I synnerhet om den inte ens uttrycker behov genom att skrika.

          Åh herregud. Du lär köra Anna Wahlgrenmetoden också. Kommentera inte saker du kan noll om framöver, ok?

        Belle, det man inte har en aning om lär man sig den hårda vägen. Våga googla!

         Då tror jag mer på min kurslitteratur faktiskt

          Ja, för där ingår mycket om amning ur ett emotionellt och utvecklingspsykologiskt perspektiv, visst. Var det inte du som skulle bli apotekare?

      Läs på om amningssignaler, rooting/sökreflex. Läs på om närhet, trygghet, anknytning osv. Tips.

       Berätta vilken amningsignal barnet gjorde i tv

        Det var omöjligt att se eftersom vi inte fick se barnet på nära håll. Oavsett så får mamman amma när hon vill. Inte när du vill. Banbrytande va. Provocerande… wow

         De zoomade ju in barnet mer än de vuxna som talade.

          Men lägg av. Det sjuka i detta är att du tror att du vet bättre när barnet behöver ammas än mamman själv. Hon behöver ingens godkännande och barnet behöver inte ens vara hungrigt. Hon kan bara amma för att hon behöver, eller på en signal som du och jag inte vet något om. Hon kan också amma för att provocera och få reaktioner! Lyckas ju ironiskt nog med det i så fall.

         ungen var ju inte hysterisk, hon satt ju glad och jollrade. och hon gav tutten 1 min för ungen ville inte, ungen lyfte ju på huvudet minst två gånger o försökte dra sig ifrån.
         jag har analyserat fram o tillbaka, sakta o pausat

         så lägg ner allt om hysterisk skrikande hungrig unge
         Alla ser ju det utom de som bara måste hålla på med sin normalisering

          Förstår inte att jag ens bemödar mig med att kommentera. Du behöver verkligen läsa på om amning. Finns många bra kommentarer skrivna ovan. Det bästa är att amma innan barnet blir hysteriskt tex. Det kan bli svårare att amma annars och få barnet att komma till ro.

   Titta på klippet själv och säg vad du tycker

  Johanna Bladh är nya Linnea Claeson

   Japp.

  Super att uppmärksamma HG (har tyvärr lidit av det 2 av 2 graviditeter, vecka 5-40) men jag kunde inte se klart det pga jag bara blev irriterad av Johanna.
  Barnet är uppenbart nöjt. Inga signaler om missnöje vad åtminstone publiken kan se (baserat från mina 4,5 år med ammande). Det här kändes otroligt planerat, precis som mycket annat hon gjort. Hon tar upp icke-problem och gör dem än mer problematiska och beter sig som att hon är både utstött och det ena med det tredje när hon egentligen är så sjukt priviligerad.
  Som någon här sa, det hon gör är att skjuta sig (och kvinnor) i foten gällande sin feminism och kroppsaktivism.
  Tråkigt. För hennes plattform hade kunnat vara bra om hon tänkte till några varv. Nu stör sig mest de flesta.
  Hon sitter inte i en ensam båt ute på havet någonstans. Hon sitter i samma jävla geggpöl som alla oss andra.

   Tycker det är tråkigt att så många verkar störa sig på detta. Oavsett om det var planerat eller inte, så behövs det ju göras om du tittar på kommentarer hon fått från tex mannen i inlägget.
   Amning är fortfarande väldigt laddat. När ingen gör något eller behöver skyla sig stör folk sig, när någon ”planerar” eller försöker visa upp amningen så stör folk sig. Det visar ju att amning offentligt väcker känslor. Även bland kvinnor som själva ammar uppenbarligen…
   Sen tycker jag att det är jättekonstigt att så många kvinnor som själva kanske ammar, tror sig se signaler från andras barn. Ser du barnets ansikte i närbild? Hör du allt från barnet. Tror hon vet bäst själv när eller om hennes barn behöver ammas.

    Nej, amning är inte laddat. Herregud…

     Nej och det är väl det, snarare än amningen, som folk verkar ifrågasätta. Att hon tar kamp för att normalisera något som redan är normalt. Att hon gör det för att skapa content åt sig själv och vinna poäng från andra som krigar för allt. Medan de kanske egentligen bara behöver lyfta blicken och inse att de krigar för något som alla andra redan gör som en helt normal grej.

     Tydligen ÄR det det. Annars hade aldrig ammande fått kommentarer från andra, blivit tillsagda att ”skyla sig” med muslinfiltar, att det inte är passande att amma på vissa ställen, offentliga rum osv. Har du missat det? Missade du också kommentaren hon fick av Fredrik?

    Men… var är alla dessa äcklade reaktioner folk påstår att de får när de ammar offentligt? Jag var fan asnervös när min bebis kom och jag skulle utanför hemmet. Man hade ju hört om detta skammande av amning. Sen insåg jag att ingen bryr sig om jag ammar bland folk eller inte. Vad någon enstaka tänker kan jag så klart inte veta men jag såg eller hörde aldrig den där avskyn som andra verkar mötas av.

    Och den här Fredrik, han är väl en ensam dåre som fick luft. Om han ens är seriös.

  Men SENÄLLA (som JB säger hehe) jag visste direkt när hon skrev att hon skulle vara med i Nymo att hon skulle sitta där och amma ? Så utstuderat allting! Hon driver verkligen en kamp som inte finns. Hon menar på att hon blir skammad såå ofta av främlingar när hon ammar offentligt. Har så svårt att tro på det, jag ammar överallt och har ALDRIG fått någon annan reaktion än leenden eller folk som inte ens lyfter på ögonbrynen. Gah känns så påhittat alla ”tokigheter” hon av alla råkar ut för hela tiden….

   Och dessutom tycker jag att hon hänger ut sitt barn integritet nå fruktansvärt när hon gör content på sitt barn HELA tiden. Hon skriver om bajsfläckar på kläder, kräk, skrikande otröstlig bebis i offentligheten. Vart är integriteten för barnet i hela det här pengadrivna contentskapandet hon gör på sitt barn? Nej fy, därför jag stör mig så mycket. Vurmar för barnets rätt till integritet. Hon måste sluta med detta det är inte sunt!

   Men samma här!

   Jag har också bara fått vänliga ord och leende blickar av både unga och gamla.
   Tror majoriteten av alla är öppna för det och så finns det rötägg som tycker att det är skamligt att sitta där med tutten i vädret men jag har aldrig och hoppas att jag aldrig stöter på ett sånt!

  Fredrik Berling, var det inte han som hade Hjärnkontoret way back when?

   Jo, men nu är det ingen hemma i Hjärnkontoret längre 😀

  Varför måste alltid stort sett alla feminister hävda sig jämt och alltid vara så överdrivna med allt?

  Fan inte konstigt att de får ta emot så mycket skit från både män och andra kvinnor…
  Själv har jag blivit totalt anti mot feminister tack vare Cissi, Dahmer, apan i granen, kakan, och nu Bladh.. Jag orkar inte med deras krigande om småsaker… ?

   Lombax – då kanske det är dags att söka dig till mer pålästa feminister som kan sin teoribildning och har en mer djuplodande samhällsanalys. De människor du nämner står liksom inte längst fram på barrikaderna, inte heller är det namn som hänvisas till i mer seriösa forum.

   Men, om du är emot feminismen bara på grund av dessa människor så säger det rätt mycket om dig som person.

    Snälla ge mig tips på feminister som inte är helt radikala! Säg inte Alexandra Nilsson för hennes insta följer jag redan…

    Men ge mig gärna några vettiga namn tack så jag kan få läsa lite!

     De här töserna är absolut inte radikala? Inte ens i närheten. Men jag rekommenderar dig att skippa instragram-användare och kanske lyssna på vettiga poddar som problematiserar lite bättre. Kanske En Varg Söker Sin Podd! Det är inte supertung teoribildning, och det blandas friskt mellan populärkultur och ”klassisk” kultur. Fula och fina tankar får utrymme.

  Jag är mest fascinerad av hur hur många som tittar på Nyhetsmorgon. Snuttifierad låtsasjournalistik inklämd mellan enorma sjok av reklam, jag tycker det är outhärdligt.

  Har inte sett inslaget själv men känns väldigt utstuderat. Är inte barnet ledset utan sitter lugnt och jollrar är det ju bara ”för att” = för att få reaktioner. Tycker också man skall kunna amma offentligt men när det görs på detta sätt blir det mest fånigt.

  Jag blir så jävla trött på folk! Ingen jävel skulle ifrågasätta en katt eller hund(eller något annat djur) som dias, men när det kommer till bebisar ska det regleras. WTF!
  Fatta att vi är också är djur, som behöver matas när vi är små och ska äta forsätta äta artegen föda när vi blir större!

  Normaliserat är det ju ej. Åtminstone inte i stan där jag bor. Min syster vågar inte amma offentligt då hon fått elaka kommentarer och arga blickar de par gånger hon gjort det. Så numera drar hon sig undan och jag märker ju att mina kompisar med barn gör samma sak. Så hade det inte varit om det var normaliserat.

  Men vill man normalisera något på riktigt, då tror jag det är bättre att bara göra det utan att säga ungefär ”kolla, kolla, jag ammar offentligt!” Då behandlar man det inte som om det vore något normalt och naturligt utan som ett feministiskt statement. Och alla mammor vill inte vara vandrande slagord, de flesta vill nog bara vara, skulle jag tro.

  Roligast i sammanhanget är dock journalisten som trodde att det var en bra idé att jämföra sig själv med en bebis i stället för att jämföra sig med föräldern som tar hand om sin bebis. Han måste ha ganska låga tankar om sig själv.

   Ja fast vill man dra sig undan när man ammar så ska man väl få göra det?! Jag ville ofta sätta mig mer enskilt och amma men fick i stället kommentarer om att skita i vad andra tycker, våga amma offentligt osv. Nej, jag vill få vara ifred utan att jag ska bli ifrågasatt för det också.

    Ja det är själva poängen. Man ska få amma var man vill. Kan va skönt att gå iväg också

    Jag måste ha uttryckt mig väldigt otydligt. Min syster drar sig inte undan för att hon vill vara ifred utan för att hon inte vågar amma bland folk p.g.a. elaka kommentarer och arga blickar. Och mina kompisar har varit väldigt öppna med varför de inte vill amma bland folk, det är inget jag behövt ifrågasätta. För min del får folk amma precis var de vill.

  Såg inslaget och det kändes definitivt som att hon gjorde det bara för att göra det i tv. Man ser ju att barnet vill sätta sig upp efter att ha ammat en liten stund, men att hon försöker hålla kvar henne nere och försöker få barnet att fortsätta amma.

  JB har länge fascinerat mig och många i det här kommentarsfältet har redan beskrivit exakt det jag känner. Att amma i TV är inget konstigt, fel eller sjukt. Absolut inte. Är barnet hungrigt så är det. Det är inte problemet eller poängen. Det handlar om att JB är så ofattbart utstuderad i allt hon gör i sin ”kamp”. Dessutom så KAN HON INTA TA KRITIK, älskar man inte det hon gör är man arg, ljuger eller liknande. Hon driver den vitaste och glittrigaste feminism som jag någonsin har sätt och vill bara höra hur bra hon är. Jag kan inte förstå denna fan club som hon har bakom sig.

   *sett

  Att något så naturligt kan väcka så starka reaktioner är riktigt sjukt. Nu har jag inte barn, men om jag hade det skulle jag lätt dra fram mina sladdriga hängpattar överallt så fort barnet var lite hungrigt och sk*ta fullständigt i vad folk tycker om det. Det är sånt hyckleri att det är ”okej” att visa nippels, bröst och gå runt i ”byxor” som skär in i r*ven offentligt, men om man ammar då j*vlar. Seriöst, släng fram pattarna överallt utan att göra någon grej av det så kommer det tillslut bli normaliserat med amning på offentliga platser.

  Nämen så utstuderat o planerat av henne? Dottern var ju glad o tillfreds, hon log, ”pratade” o gurglade, frågan är om barnet stör när hon ”låter”. Känns mer som att amningen blivit en låsning hos Johanna o att det är hon som vill amma överallt o ingenstans för att visa upp vilken fri feminist hon är. Men att amma i TV kanske man ska välja bort ändå, om inte, för att ge barnet lugn o ro, långt ifrån kameror, starka spotlights, höga ljud o ett gäng okända människor i närheten.

  Tycker hon är skavig. Känns inte genuin någonstans, hon och Linnea är lite samma skrot. Allt känns så otroligt planerat och falskt. Även detta tyvärr. Read the room liksom.
  Sen ska amning normaliseras. Kroppar likaså. Men den är så uppenbart att det här var precis det hon hoppades på.

  Tycker synd om Johanna som verkar få NOLL stöd av sin kille, barnets pappa, när det kommer till barnhanteringen. Det verkar som att hon är den enda i familjen med bebisansvar, trots att hon uppenbarligen jobbar. Att hennes kille inte ens kan avlasta henne och ta bebisen när hon ska vara med i TV är ju supersorgligt! 🙁

  Jag började jobba när min yngsta var 6 månader och fortfarande helammades, detta var möjligt för att min kille tog föräldraledigt och anpassade sig efter mina jobbtider. Han (och bebisen såklart) följde även med mig om jag var tvungen att åka på fysiska möten/tjänsteresor. De få gånger jag var tvungen att ha med bebis (och ev amma) på ett jobbmöte var enstaka undantag pga att det hade skitit sig i planeringen. Hade det skett så ofta som för Johanna hade jag sparkat bakut och tagit ett allvarligt snack gällande planeringen över vem som jobbar och vem som är FL.

  Det där var så planerat… och så typiskt henne för att få uppmärksamhet. Bebisen vill ju inte ens amma…

  Nån jävla måtta får det väl ändå vara! Amma i TV är att gå över gränsen för vad som är accepterat beteende.

  Nej en bebis kan inte vänta i 15 minuter på att äta. För en bebis vet inte hur länge 15 minuter är och behöver mat så fort den känner hunger.

  Nej ett barn behöver inte gapa och skrika som ett tecken på hunger. Som mamma vet man exakt hur ens barn ser ut när det börjar bli hungrigt. Och ett upprört barn har varit hungrigt för länge.

  Nej det går inte att planera när bebis ska äta. För bebis äter när den är hungrig, inte när det passar mamma.

  Nej det går inte att ge alla barn en flaska om mamma är upptagen. För det är inte alla barn som kan dricka ur flaska.

  Nej offentlig amning är inte ett icke-problem. Detta kommentarsfält är ett bevis på att det är ett problem.

   ungen var ju inte hysterisk, hon satt ju glad och jollrade. och hon gav tutten 1 min för ungen ville inte, ungen lyfte ju på huvudet minst två gånger o försökte dra sig ifrån.
   jag har analyserat fram o tillbaka

   så lägg ner allt om hysterisk skrikande hungrig unge
   Alla ser ju det utom de som bara måste hålla på med sin normalisering

  ”Hon kan vänta en kvart”, mitt barn blir helhyseriskt om hon inte får tutten inom 3’räds.
  Alla barn är olika för sjutton?

  Orka bry sig om ngn ammar!

  Jag brukade följa Johanna men avföljde pga detta ständiga malande om amning och hur vi måste normalisera det. Jag har upplevt en stor sorg för jag hade stora svårigheter med amningen och fick av olika anledningar sluta amma, börja pumpa och sedan slutligen när mjölken sinade ge mjölkersättning. Upplevde att ingen, verkligen ingen, sa ngt när jag ammade men jag fick mkt negativa kommentarer av att ge ersättning. Åter igen, det är bara min upplevelse, men jag kände att hon normaliserar/för en kamp som redan är normaliserad. Att ge ersättning kändes mkt mer skambelagt för min del. Inget av det ska såklart vara ngt man ska behöva försvara eller ngt ngn annan ens ska ha en åsikt om men kan känna att hennes kamp knappt behövs i Sverige. Känns som hon liksom gärna vill vara den som för en viktig kamp som inte behövs. Å andra sidan visar vissa kommentarer här att den kampen kanske behövs trots allt.. Vet ej har bara en känsla jag ej kan ta på riktigt med henne- känns inte helt genuint.

   Tror du har missuppfattat. Alla promotar amning absolut. Du anses vara en bättre människa om du ammar av någon jävla anledning.
   MEN du får absolut inte amma så alla ser offentligt.
   Då ska du helst täcka dig och barnet för att inte väcka känslor av äckel hos andra. Så amma, men visa det inte för nån. Då är du en bra människa ?

  Inget emot att hon ammar men måste hon hävda sig själv med det, om man ska kalla de normalisering så borde hon bara rykt på axlarna och inte sitta och hoppa jämfota och skrika” kolla på mig när jag ammade i tv”
  Sen kan jag tycka att det är rätt ofräscht av den manliga journalisten att kommentera det. Men för din egna skull knip bara

  Klart som korvspad att det var planerat.
  Men, inte sagt att det är dåligt.
  Det behövs ju.
  Just pga kommentarer som likställer att en vuxen skulle börja äta under en intervju, rapas osv.
  Just att det var planerat känns ju lite lustigt, nästan löjligt, och väldigt förutsägbart när det gäller JB, but still, nödvändigt för utvecklingen av troglodyterna.

  ungen var ju inte hysterisk, hon satt ju glad och jollrade. och hon gav tutten 1 min för ungen ville inte, ungen lyfte ju på huvudet minst två gånger o försökte dra sig ifrån.
  jag har analyserat fram o tillbaka

  så lägg ner allt om hysterisk skrikande hungrig unge
  Alla ser ju det utom de som bara måste hålla på med sin normalisering

   Du har ju totalt missuppfattat exakt allt.

    försöker bara normalisera provocering lite jag med 🙂

  de som flaskmatar som inte tex kan amma. Då ska de alltså fram med en tutte för annars får bebisen men för livet. Och då ska pappan också fram med tutten för annars kan inte pappan ge trygghet heller.

  Bettandet på hur långt in i programmet Bladh skulle börja amma pågick ju hej vilt redan dagen innan intervjun gjordes. Dvs det var ju bara tragiskt förutsägbart effektsökeri.

  Barnet visade ju dessutom noll tecken på hunger och tvångsmatades i princip.

  Dessutom försöker Johanna efter intervjun trissa upp att det skulle ha kommit negativa kommentarer pga amning. Detta trots att hela internet låg i stiltje och det fanns noll negativa kommentarer.
  Det enda negativa var snarare att Bladh, planerat, nästan tvingade i sitt barn mat bara för att försöka få till rubriker.

  Är verkligen för amning vart man än är. Jag slänger fram tutten när det behövs och kunde inte bry mig mindre om vart jag gör det.
  Men när jag kollade på programmet så kändes det som att jag redan innan visste att hon skulle amma ”bara för att”.
  Sigrid var nöjd, satt och ”skrek” glatt. Och pratade.
  Och sen i nästa stund så ammar hon?!
  Och om Sigrid nu var hungrig/otrygg eller whatever och så skulle hon tutta längre. Hon ville inte tutta just då vilket också märktes.
  Så det kände bara planerat.
  Och återigen jag är verkligen för amning vart som helst när som helst när barnet är hungrig eller otrygg.

  Kändes också som att syftet med varför hon var med försvann. Att hon egentligen såg sin chans att vara med och normalisera amning. Och att allt fokus nu efteråt har dragits till att hon ammade och inte varför hon egentligen var där.
  Och att det på något sätt var det hon ville hela tiden..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.