Hållbart leverne?

Alexandra Nilsson lägger upp ett skämtsam inlägg om designerväskor, om hur de är bättre investeringar just nu, än att exempelvis handla på börsen. Ett skämt!
Det här var uppenbart ett skämt, vilket de allra flesta av oss förstod, men det hindrade inte en följare från att skriva den här kommentaren och posta dessa inlägg efter att Alexandra lagt ut en av sina väskor från Louis Vuitton till försäljning på Instastory.
Någon verkar blivit en smula upprörd och rent av provocerad, och tänker minsann låta alla veta det.
Först postade han dessa inlägg på sin story, och lämnade sedan den här kommentaren på Alexandras bild.

Bild 1:När influencerna börjar sälja sina väskor. Ska bli SÅ intressant att se vad dessa efterblivna människor ska jobba med i framtiden. Med Margaux på Coop?

Bild 2: When the influencers begin selling their handbag
Bild 1: Kommentaren som postades under Alexandras inlägg:

Men visa alla då! Så kan vi köra en lönekoll, bolagsutdelning, skatter betalda, hur pass skuldbelagd din bostad är och vips så ser vi att du 1. inte har många väskor alls.2. Hela ditt liv är fejk och du är inte bara en vidrig brud som halva Stockholm knullat, men också så jävla passe som kvinna då allting börjar hänga på dig och hela ditt varumärke vad att du var unga och dum. Men nu är du bara gammal och ännu mer korkad.

Bild 2: Överdriver inte när jag säger att jag fått 500 dms. Men oroa er inte, bryr mig noll om den typen av näthat jag fick idag.
NI ÄR FÖR GOA!

Vilken myskille, va?

84 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Han har en poäng though..

   Nej, vidrig kvinnosyn har han dock.

    Så är det. Jag, av flera, har polisanmält honom.

     Polisanmält för det han skrev till Alexandra eller för något annat?

      Jag har polisanmält honom för det han har gjort/gör mot mig personligen.

       Är det samma CH som var med i Robinson för ett par år sedan? ?

   Let me guess – du är en sån som har mest killkompisar för du inte ”kommer överens med tjejerna” ?

    Ja, men kan ju bero på att jag är man också. ?

     Aa det hade man ju kunnat gissa…

      Nej tydligen inte då du hade fel ?

       Jag är inte E

     Aha! Lågoddsare ändå när man tänker efter.

   Nej han verkar mer ha en diagnos, än en poäng.

  Så elitistiskt att förminska människor som arbetar på Coop/Ica/Willys/Lidl osv. Deras jobb är viktigare än alla managementkonsulter, key account managers och what not för totalt skitnödiga låtsastitlar folk stoltserar med.

   Det är bara ett uttryck. Det ska symbolisera ett ”vanligt” jobb, syftet är alltså inte att jämföra ett jobb på Coop som det lägsta jobbet i skalan utan ett i mängden som varken är lågt eller högt.

    Nej det är tyvärr ett nedvärderande uttryck. Om någon säger till dig ”vad ska du göra hela livet då, jobba i kassan på Ica?” så betyder det inte ett vanligt jobb utan att man inte har några ambitioner. Sjukt tråkigt att slänga sig med det tycker jag.

     Roligt ändå att det bara är jobbmässigt som ”ambitioner” räknas också.

     Om man radar upp allas jobb i Sverige så behövs inte ambitioner (hur man nu definierar det) för de flesta av dem. Inget fel i det men det är väl en rätt bra måttstock för att hitta ett exempel på ett av de vanligaste jobben.

      Några av de absolut vanligaste jobben (enligt statistik från 2021) är grundskollärare, lagerpersonal och systemutvecklare. Varför används aldrig dessa då, om det bara handlar om exempel på de vanligaste jobben?

       Man skulle ju också prova på att inte tro att allt man säger har en nedvärderande poäng. Se de som ett vanligt jobb istället

       Kan väl bero på att dom yrken du radat upp är det väl utbildning för. Tror man kan få jobb på ICA utan att utbilda sig?

     Jösses, sluta vara så lättkränkt.

   Håller med!

   är väl knappast kul att sitta 8-17 vid en kassa.. ”152 KR TACK”

   ser fram emot när de är ersatta av robotar för gott. stölder vid självscanning är ju ett problem dock, men det går att lösa som amazon gjort med ai kameror i butiken

    Det är knappt ett problem, att ha anställd personal kostar mer än förlusterna vid självscanning

    Jo det är ganska trevligt när det är för sitt egna företag man sitter i kassan 🙂 Möter mycket folk och bidrar till kvarterstrivseln. Tycker sådana arbeten bidrar till samhället otroligt mycket.

   Jag håller med dig på sätt och vis, alla behövs och just ett sånt jobb är viktigt för vi alla går ju och handlar mat eller hur? Men samtidigt… Det är inte ett särskilt stimulerande jobb och jag tror många kopplar det till bristande ambition.
   Hade jag dejtat en snubbe som var nöjd med att jobba i kassan på en matbutik så hade jag nog tänkt att jag ska söka vidare för han verkar sakna driv. :/ Samma om jag hade tonårsbarn som jobbade timmar på matbutik och sa ”detta är rätt gött, jag ska nog strunta i att plugga vidare och bara fortsätta på willys”, då hade jag blivit ledsen att mitt barn inte satsar högre än så i livet. Måhända det är elitistiskt men jag tror man själv gärna omger sig med mer ambitiösa och drivna personer när man själv är det? Nej jag vet inte, ju mer jag skriver desto mer känner jag att jag låter som en snobb.

    Det har du helt rätt i att du gör. Och vad du anser är stimulerande är inte en objektiv sanning.

     Men det är Jens åsikt, låt hen ha den. Många tänker så, inget fel med det.

    Men herregud. Dom flesta jobbar i kassa en period i sitt liv. Man är liksom inte livegen.

     Ja men det är ju det jag menar, att det är ett jobb man har tillfälligt och därför höjer man lite på ögonbrynen om någon säger att de inte vill vidare och fortsätta med något annat. Som tillfälligt jobb när man är ung är det ju toppen.

      Fast varför?

       Känns som om man saknar ambition och driv om man är nöjd med att sitta och blippa varor i en matbutik. Å andra sidan låter det jäkligt gött att inte bry sig om ”karriär” utan bara göra det om man nu trivs med det. Finns väl två sidor av varje mynt antar jag. 🙂

        Vi har alla olika ambitioner i livet. En del människor hänger upp hela sitt liv och identitet på jobbet, andra har andra prioriteringar. Man kan vara aktiv och ha andra ambitioner, som att jobba i föreningslivet, ha många vänner, engagera sig i lokalpolitiken. Jobbet är inte så viktigt utan ett ställe man går till för att tjäna ihop pengar.

         Men man tjänar väl inte ens så mycket där?

          Jag fick ut mer netto när jag jobbade i butik (en del OB men inte maxat) än när jag började jobba som nyexaminerad jurist på advokatbyrå. Sen går man om ganska snabbt men jag tyckte inte det var dåligt betalt i butik!

           Oj. Antar det är lite olika då.

        Mitt jobb är en bisyssla till mitt liv. Behöver ingen karriär eller ambition, mitt liv är så mycket viktigare än ett arbete.

      Varför får man bara ha den typen av jobb tillfälligt? Trivs man och gillar att jobba med service så ska man väl göra det. Finns ingen mall eller några regler. Sorgligt att folk tänker som du, det är en av anledningarna till att jag ofta skäms när folk frågar mig om mitt jobb (trivs bra där och är nöjd med att jobba där, men det är ett väldigt simpelt jobb och tyvärr finns det många som dig, som dömer en pga det) Låt folk få jobba med det som de vill jobba med utan att blanda in dina egna värderingar och vad du vill ha ut av ditt arbetsliv. Var och en gör på sitt sätt 🙂

       Hen låter folk jobba med vad de vill vad jag kan se? Hur ska hon hindra dem? Däremot är det också helt fritt att välja en partner som vill mer med sitt yrkesliv eller önska det för sina barn.

       Så klart du får jobba med vad du vill. Sluta för attan att skämmas. Det sitter i ditt huvud att folk dömer dig. Och skulle dom göra det, så låt dom.

    Du skriva långa inlägg på bloggbevakning en tisdagseftermiddag. Alla kan inte ha lika höga ambitioner som du.

    Kommer in sent här, men det finns många olika sätt att vara ambitiös och ha driv.

    Det är inte alla som känner att de vill ha världens karriär. En del vill jobba bara för att få pengar nog att resa, utforska och uppleva världen, lära sig om olika kulturer och what not. Då kan ett jobb i kassan på Ica passa hur bra som helst.

    (Eller, personen i kassan kanske har ett nystartat företag vid sidan av som hen försöker få i rullning, men behöver dryga ut kassan lite med några timmars jobb.)

    Livet är så mycket mer än vad en tjänar varje månad, vilken adress en har, vilken titel en besitter eller vilken bil en kör.

    Livet händer nu. Det är så synd att så många glömmer bort att fina jobbtitlar och examensbevis inte är en garanti för ett lyckligt liv, inte heller en måttstock för ambition eller driv. Låt människor leva sina liv utan att se ser på dem.

     Blir inte så mkt pengar att resa och annat för av såna jobb…

      Vilken trött kommentar. Du förstår verkligen inte?

       Jo. Finns bättre val om man vill leva ett sånt liv för pengarna.

    Jag förstår absolut hur du resonerar men också samtidigt att det är nåt väldigt sorgligt med att vi ofta drar paralleller mellan förvärvsarbete och livsambition, att det är lite sorgligt att en så stor del av hur lyckad/ambitiös/framgångsrik andra upplever en hänger ihop med vad man gör för att tjäna ihop till brödfödan. En människa som lever och andas sin karriär är i mina ögon lite av en red flag också, att lönearbetet är ens stora ambition och första prioritet i livet. Min erfarenhet är att den typen av personer ofta är väldigt ”fattiga” på andra områden, så om intellektuellt eller emotionellt mognadsmässigt. Samtidigt skulle jag nog resonera precis som du om jag inte kände personen ifråga.

    Tråkigast av allt med vuxna som inte förstår att ett jobb på ICA/Willys/Coop kan vara så otroligt mycket mer än att ”blippa varor utan framtidsplaner”.

    Jag var en av de som inte riktigt visste vad jag ville bli, så jag fortsatte inom ICA, har utvecklats, haft roligt, och träffat flera av mina bättre vänner där.
    Chockerande(?) nog blev jag dessutom chef vid 30 års ålder och tjänar idag mer än nästan alla mina jämnåriga vänner (idag är vi 35) som pluggat till socionom/ekonom/naturvetare och allt vad det var.

    Att hamna bredvid såna som dig i sociala tillställningar är det värsta jag vet, ”jahaaa… jobbar du på ICA….” Du är en snobb.

    Men att jobba på matvarubutik är mer än att sitta i kassan. OM jag minns rätt så får man bara sitta i kassan max två timmar åt gången. Sen gör du annat, såsom plockar varor och möter kunder i butiken.
    Du kan ha andra arbetsuppgifter också som kassaledare och leda folk i kassan, vara försäljningsansvarig över en avdelning eller sköta inköp och lager. Sen kan du äga din egna matvarubutik och sköta hela ruljansen kring det. Bara för at tman börjar på golvet i kassan betyder inte det att karriären stannar där.

    Tråkig inställning. Får mig att tänka på en gång på ett bröllop, satt brevid några jag inte kände och vi pratade om hur vi kände paret. Jag berättade att jag kände brudgummen från Uppsala (vi båda hade pluggat där och var jurister, även om jag inte sa det men var väl uppenbart). Sen frågade jag vad bordsgrannen jobbade med och han sa ”jag? Jag är bara lastbilschaufför” och jag svarade ”vad är så bara med det?”. Och minns att han blev ställd över att ha pratat ner sig själv. Känns som att det är pga folk med din inställning som gör att den personen trycker in ett ”bara” där. Faktiskt.

    Du sitter ju dock inte bara i kassan hela dagarna. Det finns ju andra jobb inne i butiken. Och som inom alla yrken så finns det bra och sämre medarbetare. Man kan ha bra driv och göra ett jäkligt bra jobb på nästan vilken arbetsplats som helst.
    Sen finns det såklart extraarbetare som kanske bara jobbar i kassan de timmar de är inne.

    Sen så är inte alla ute efter samma sak när de kommer till jobb. Vissa vill ha stabilitet och kanske anstränga hjärnan minimalt för att sen på fritiden orka hålla på med saker de kanske är mer drivna inom.

  Levene?

   Kan vara leverne som avses…

    Eventuellt. 😉

   Ligger i Västergötland.

  Han va väl tönten som va med på Robinson och krävde pengar 50 000 om jag minns rätt – av tv4 för att stanna kvar ”och göra tv”.

   Åh gud, är det han? Han är inte klok och alltid extremt aggressiv.

    En av de största (om inte den största) dåren de haft där. När man liksom är så gräslig och sen dessutom försöker utpressa produktionen, i TV dessutom?? Jag skrattade så gott åt det faktum att han mobbade Linn konstant (kallade henne för värdelös och för ”korta tjocka”) och så gick hon väl hela vägen till topp tre eller nåt liknande. Usch och fy för den mannen.

  …och förmodligen grinig för att han tillhör den andra halvan av Stockholm.

  Personen som delade Alexandras inlägg med en liten ”diss” är ju själv helt bortkommen. För det första är det verkligen ingen skam att arbeta på Coop eller motsvarande, det är riktigt svårt att få ett jobb inom livsmedelshandeln idag. För det andra och mest uppenbara skulle knappast någon influenser klara av arbetsbeskrivningen, de är ju för tusan livrädda för att göra ett enda hederligt handtag och deras känsla för service vill jag inte ens tänka på haha.

  Ånej, det mobbande farstaglittret blir kränkt när någon mobbar tillbaka.
  Oh no. Anyway…

  ”en vidrig brud som halva Stockholm knullat, men också så jävla passe som kvinna då allting börjar hänga på dig”

  Har man inga andra argument får man ta till den gamla klassiska ”du är en h0ra. Och ful också! Gammal faktiskt juuuuuuu! Så ha, pilutta dig!”

  #mogen

  99 gånger av hundra när en snubbe väljer att kommentera är det nåt elakt, grinigt eller ”visa pattarna”. Aldrig visa empati eller medkänsla.

   Glöm inte klassikern att ”vi behöver få mer kuk”.

   Ärlig fråga – vad för empati eller medkänsla skulle du helst av allt vilja höra?

   Jag avstår från att skriva ”stackars dig etc” för tänker det är infantiliserande. Tänker det mest ödmjuka som inte är infantiliserande är att erkänna den andres problem typ: ”Ja, det kan vara tufft att vara den nya på jobbet” eller ”nej det är inte alltid helt enkelt”.

  Jag ser att Camilla tar bort mina kommentarer (jag förstår varför). Vill bara gå ut med en varning: snälla akta er för honom. Jag skriver detta och menar det verkligen. Ju fler som vet vad han gör mot kvinnor/tjejer desto bättre. Han har fått härja fritt i så många år nu. Min första polisanmälan mot honom gjorde jag 2018.

   Men gud vad hemskt 🙁 Är han en stalker?

   Önskar att jag kunde stödja dig på något sätt!❤️
   Vet ej vad som tagits bort. Kanske du kan ge din advokat det här underlaget av hat mot Alexandra som ytterligare bevisning av vad han är för person?
   Kanske han har skrivit ännu mer i DMs till henne som hon kan ge skärmklipp på till din advokat. Camcam, kan du förmedla kontakt mellan dem?

  Urk.

  Tycker att den här personen tydligt visar sin (brist på) intelligens genom att indikera på att livsmedelsbutik skulle vara någon form av arbete för personer med lågt intellekt. ”vad dessa efterblivna människor ska arbeta med i framtiden” fullkomligt skriker bortskämd översittare med brist på allmänbildning. Alla som arbetar och försörjer sig bidrar till samhället, och livsmedelsbutik bör ju vara ett av dom viktigare jobben för ett fungerande samhälle.

  När jag slutade gymnasiet arbetade jag bland annat som städare på ett sjukhus, och herregud vad folk såg ner på mig. Nu har jag snart tagit mig igenom apotekarprogrammet och därmed sommarjobbat på samma sjukhus men i en helt annan roll, och bemötandet då var något helt annat. Att samma person går från ”du missade en fläck” till ”god morgon, vad skulle vi göra utan dig!” bara för att jag byter titel. Fruktansvärt.

   Det är svårt att värdera intelligens uppåt.

    Tänkte på honom då. De här stackars männen som tror att de är Andrew Tate liksom jeezzeez hur går det för honom och lille Tristan egentligen? Skulle inte de ut i dag?

  Öppet Spår är onsdag, fredag och lördag kl 20.00.

   Tack admin !
   Gjorde en chansning och fick ett svar ?.
   Borde vara öppet spår varje dag tycker jag !

    Typ som ett vanligt onlineforum för olika frågor!? Synd att det inte finns.

     Vi vet väl både du och jag att detta är bästa forumet , varför inte få mer av det ?

  Antingen använder du örontermometern fel, eller så är det fel på örontermometern. Spetsen ska riktas mot trumhinnan och det är viktigt att själva hörselgången sluter tätt om termometern. Det blir enklare om man drar örat snett uppåt och bakåt. Mät i samma öra.

  Varför är hans konto blurrat i inlägget?

  Det görs skillnad på folk härinne. När någon får en elak kommentar så är det trollet som har rätt, i andra fall är det tvärtom. Vissa hånas och andra hålls om ryggen och klappas på. När någon gör eller säger något är det fel och hen hånas men när andra säger och gör samma sak så är det inget fel. Hyckel brukar det kallas.

   Eh nej det kallas väl vanligt normalt omdöme att de människor (och influencers…) som uppfattas som exempelvis snälla, hjärtliga, pålästa och genuina också bedöms därefter tills den eventuella motsatsen bevisats? Svensken har börjat vantolka begreppet ”hyckleri” på ett väldigt frustrerande sätt. Var har du fått för dig att alla ska behandlas exakt lika i ett kommentarsfält oavsett vad de sagt/gjort innan? Man kan bedöma en person och en situation olika baserat på förutsättningarna, det betyder inte att det är okej eller accepterat att vara elak eller fördomsfull mot personen eller göra skillnad på folk och folk bara för att. Sen är väl Alexandra dessutom rätt förlåten här inne för gamla synder?

   Jag tror det brukar kallas ”hyckleri”.

  LV har dock chock-höjt sina priser haha! En väska jag köpte för 12 000 ligger nu på över 20 000, så helt fel ute är Alexandra inte 🙂 (viss skämtsamhet här men jag har inga emojis att markera det med ..).

  Oj. Är snubben sne för att han inte själv lyckats bli en influencer som tjänar pengar på samarbeten? Eller för att han inte själv lyckas få en tjej som Alexandra? Inflenser kallar han influencers också. Han har en poäng på slutet dock ”Margaux på Coop” det var ju lite roligt faktiskt, men Margaux klarar sig nog en stund utan att jobba på Coop för hon är ju mångmiljonär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.