Embrace the gray – ny trend?

Första sittningen. Första steget mot att låta mitt gråa ta över (under kontrollerade former). Gammal färg tagits bort så mitt eget gråa kommit fram under, slingor blekts för att blandas ihop nyanserat med mitt grå. En sittning kvar innan färdigt resultat, men jag älskar det redan. // Camilla Läckberg

Camilla Läckberg har bestämt sig för att sluta färga håret för att få bort sina grå hårstrån, och har startat den förvandlingen tillsammans med frisören Marre på Bangs.
Vad tycker ni om den här trenden, – ”Embrace your grey”?
Jag tycker den är häftig!

Bildkälla

 

102 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tycker också det är häftigt. Helen Mirren t.ex är så fin med sitt långa gråa hår.

      Hon har väl löshår i det långa.

        Ja kanske det. Speciellt på röda mattan och i full gala-utstyrsel. Men man ser ju på vardagliga bilder att hon har långt fint hår i fläta ofta. Mette-Marit i Norge är också vacker i sitt långa silvriga hår.

    Jag tycker att det är lite intressant att det alltid ska få något fräsigt namn när kvinnor liksom avstår fix. Det är embrace the grey för att kvinnor inte färgar håret. Gråhåriga män som inte färgar håret är bara…män. Eller möjligtvis silver foxes. När kvinnor avstår botox och ansiktslyft är det ”modigt” och förespråkar natural aging. Kvinnor som inte rakar sig gör ett statement.

    Jag vet inte. Känns som att utgångspunkten hamnar fel. Att vara som man är borde inte vara ett ställningstagande eller ses som aktivism. Det är ju bara så man…är?

      Problemet är ju att samhället inte vill att kvinnor ska vara som de är utan att vi ska vilja vara för evigt unga. Därav har kvinnor ”tappat det” om de slutar kämpa emot åldrande, medan män blir ”silver foxes”.

      Önskar också att man slapp göra ett statement av det och att man bara kunde vara. Men jag tror man behöver ta tillbaka sin rätt först för att det ska bli accepterat.

        kvinnor vill ju tydligen inte själva vara som de ”vill” vara heller.
        Om hon verkligen skulle embrace det gråa så skulle hon bara låta bli att färga sig och låta sin egen grå färg komma fram. Nu krävdes det ju tre sittningar hos frisören för att det skulle bli perfekt avvägt med slingor osv.
        Sen har jag kommit på en sak sådär helt plötsligt också och det är att ett långt hängande hår på äldre kvinnor är inte så tilltalande. Det tynger ner även ansiktsdragen ( och ja, jag är en bra bit in i andra halvan av livet med LÅNGT grått hår som nu ska ta och klippa av det lite )

      Och vad kallas det om män gör ”en Peter Jihde” dvs färgar sitt gråa hår mörkt men har kvar sitt gråa skägg. Embrace the grey 50 percent eller halvmesyr?

      Håller 100% med. Rakar mig inte för att jag inte pallar. Allt snack om att ”låta håret växa ut” etc är så felvänt, det är liksom ingen effort i det utan efforten ligger väl hos dem som rakar var och varannan dag.

    Ursäkta men jag fattar inte: ” Camilla Läckberg har bestämt sig för att sluta färga håret för att få bort sina grå hårstrån”. Är det inte just gråhårig hon vill vara?

      Jag missuppfattade helt. Sorry.

    Jag bestämde mig för det för många år sen. Men jag verkar vara typen som inte får gråa hår. Going on 45.

      Min farmor hade korpsvart hår hela livet. Hon blev aldrig gråhårig och levde tills hon var över 80. Det är så olika.

      Äkta rödhåriga blir inte heller riktigt gråa förrän sent.

        Fel ? Det är individuellt även där. Min pappa är ginger och blev gråhårig vid 40.

          Annars så säger vetenskapen att rödhåriga skippar den gråa fasen. De bleks från rött till gyllenblond till vitt.

            Nu är ju hårstråna vita (åt det gula hållet) men kan se grå ut i kombination med de hårstrån som har färg.

        Min kusin är äkta rödhårig och blev gråhårig före 30

        Min svåger är rödhårig och började bli grå vid 30, nu vid 45 är han helt grå.

          Jag är råttfärgat men fick mina första vid 25. Nu vid 30 är det gråa slingor överallt. Pappa hade helt grått hår vid 30 så nog fått det därifrån. I början var detta ett ångestpåslag. Nu tänker jag.. vad fan gnäller jag över? Lite grått hår?

    Ganska tramsigt då jag varken tror att den här Marre el Camilla skulle se ut så här i håret om det hade varit naturligt utväxt hår.
    De kommer alltså aldrig att få de här grå slingeffekterna på naturlig väg.

      Det är ju en strategi för att låta det grå komma in utan för skarpa kanter och fula utväxten. Fula utväxter orkar få med i över ett år eller vad det kan ta.

        1 år?! Tar ju skitmånga år med långt hår och få allt grått

          Haha jo men jag menade ju överlag. Inte bara Läckberg.

      Säg inte det. Kanske inte så markanta slingor, men jag har naturligt grått hår och det ser ut som slingor, vilket min frissa kommenterade senast jag var där.

        Samma här.

      Men hela utväxten är väl inte grå från början, så lite svårt för henne att bli helt naturligt gråhårig på egen väg.

        Helt grå*

    Man blir alltid grå uppe på luggen och tinningarna, det långa håret nere är det sista som blir grått. Jag fyller snart 60 och har aldrig färgat håret, och det är midjelångt. Det är mest grått uppe och enstaka slingor är helgråa. Jag är riktigt mörkhårig från grunden.

      Självklart är längderna det sista som blir grått, eftersom det gråa kommer från roten. Det är ju det nya håret som växer ut som är grått.

      Eller hur menar du?

        Det börjar gråna framtill och sidorna, lite som där gubbar blir flint tror jag.

          Mitt började bli grått uppe på huvudet vid benan.
          Har massa grått uppe på huvudet men inget i tinningarna.

        Jag menar att Läckbergs hår är ljusast längst ner och mörk där uppe, det blir grått först vid rötterna. Hon verkar inte fatta att det inte ser äkta ut.

      Hur skulle det annars gå till?

        Ta menar såklart att det är håret runt ansiktet som blir grått först. Håret i nacken sist.

    Det dom har gjort är typ ombre.

    Marre… ar det bara jag som tanker pa Kenzas gamla van? Vad hande med alla dem?

      *Mirre. Jag hittar ingen som heter varken Mirre eller Miranda som Kenza följer. Har hon ett annat namn eller har dom avslutat sin vänskap?

        Jag är ganska säker på att hon heter Maria 🙂

          Mariamroxx på Instagram.

    Läckert Läckberg!
    Heter inte trenden Embrace the Greys för att liksom rimma?

    Det där är ju typ fusk. De har färgat det askigt, framförallt tjejen på bilden under har ju mer askbrunt/askblonda slingor, alltså kalla nyanser. Det är INTE att embracea grått hår.

      tänkte exakt samma. jag såg typ ut så när jag var brunett och det var inte grått, as kallt men inte grått.-

      Ask kommer av aska=grått.

    JIPPIE!!! Första gången jag är trendig ?

      Jag också! Eller har jag varit före i tiden. Slutade färga mitt hår när jag var 30-32 och nu närmare 40 så har man en hel del gråa hårstrån. Men jag tänker att det är naturligt och struntar egentligen helt i trender.

      Tycker överlag att det är otrendigt med trender ?

    Unpopular opinion men jag tycker grått hår får de flesta kvinnor att antingen se ut som sin ålder (typ om de är 55 så ser de ut som 55, men färgar det bort det grå kan de se 10 år yngre ut) eller får yngre personer att åldras så otroligt mycket. En 30-åring med grått hår ser oavsett brist på rynkor ut att vara 15-20 år äldre… Inte snyggt enligt mig, men huvudsaken är ju att man själv trivs och gillar det.

      Grått hår är väl så starkt associerat med åldrande tänker jag.

      Jag tycker det beror lite på person. Är man glåmig och trött så understryker det grå detta. Är man fräsh i hyn och överlag så kan ett grått hår få samma effekt som hos en blondin. Det lyser upp och förstärker fina ögon och drag typ.

        Tror också glåmighet syns mer när det ramas in av grått.

      Eftersom grått hår är ett ålderstecken är det väl inte konstigt att det får en att se äldre ut?

      Så trött på att man måste se så ung ut som möjligt. Det kan väl få märkas att man har levt?

        Jag tror det är själva färgen grå som gärna förstärker sådant som att man är lite mörkare under ögonen, har bleka fransar o.s.v.

        Javisst, det är ju upp till var och en om man vill färga håret eller inte? Tycker inte det är något fel alls med att man åldras utseendemässigt och har noll lust att greja med fillers och botox (närmar mig 40). Däremot om jag utgår från mig själv så vill jag se snygg (ja, indirekt ung?) ut så länge som möjligt med enkla medel. Kanske är något jag tänker på då jag alltid fått höra att jag ser mycket yngre ut än vad jag är och det gör mig glad.

          Just bleka fransar tillsammans med grått hår är ju fenomenalt snyggt. Bara man inte ser trött ut eller ovårdad.

      Vad är det för fel på att se ut som den åldern man är då?! Är det inte hela grejen med ”trenden”

        De flesta gillar ju att se lite yngre ut. Därför många använder anti-agekrämer och färgar håret. Men alla gör ju som de själva vill.

      Jo men vad är egentligen felet med att bli äldre? Är det fulare? Varför inte se det vackra i att ha levt längre.

        De flesta gillar ju att se lite yngre ut och tycker de var snyggare som yngre. Jag var sjukt mycket snyggare när jag var 21 än nu vid 35. 😛
        Därför många använder anti-agekrämer och färgar håret, för de vill se lite yngre ut ju. Men alla gör som de själva vill.

          Du är ju fortfarande ung så klart du vill se det ut också. Tror man får en annan referensram när man är 50.

            Vete 17 alltså ??

            Jag tycker att alla ni som vill se äldre/gamla ut, gör det absolut. Men jag vill vara mitt bästa jag, och det gör man inte om man bara låter allt förfalla och inte bryr sig alls.

        Ofta anses ungdom som vackert ja, och många är vackrare som unga än äldre. Däremot kan man inte hålla fast i det för evigt (operationer och botox gör inte att man ser ung ut igen, bara som en fixad äldre person) och man kan fortfarande vara vacker som äldre. Vanligt och inte konstigt att folk gör det de kan för att se yngre ut tex färga över gråa hår. Men man gör som man vill såklart.

      Ja, gud bevare oss om kvinnor börjar se ut som sin ålder eller ve och fasa till och med äldre. Det hade ju varit fruktansvärt. Eller inte.

    Det är väl en sak att ha grå nyans på 2000 extensions men en HELT annan att bara sluta färga håret.
    Om 6-12 mån får man se om hon har samma inställning

      Fast det där var faktiskt hennes egna hår. Blev förvånad och imponerad – väldigt fint!

    Någon som jag personligen inte tycker är jättefin i sitt gråa är Andie McDowell. Hon blev så väldigt blek i ansökan kitet. Håret ser tyvärr väldigt tråkigt och extremt torrt ut.

      Ansökan kitet? Blek i ansiktet skulle det stå…

      Lockiga hår är ju ofta torrare. De får inte riktigt den där lystern som raka hår har. Just glans tror jag är viktigt när man bär grått hår.

      Jag tycker att hon är vackrast av dem alla. Överraskande nog blev jag förvånad över att alla inte höll med mig ?

      Håller med. Jag tycker hon är supervacker men håret ser lite livlöst ut.

      Äldres hår är väl ofta torrare, strävare och av sämre kvalitet? Tycker man alltid ser det, tror det är därför många klipper det kortare.

        Sämre vete 17 mfn håret förändras när man Blir äldre

    Men vad annorlunda Läckberg såg ut, jättesnygg! Jag letade efter henne i bildflödet och förstod till slut att det inte var Sarah Dawn Finer utan Läckberg. (Ja, jag hann förvånas över att SDF som är så ung hade grått hår men det där kan ju vara jätteolika, vissa får ju grått hår i 20-årsåldern.)

    Och ni som tycker att grått hår gör att någon ser äldre ut, det kan väl i alla fall inte gälla Läckberg på den bilden?

      Hm, Läckberg är alltid snygg, jag inser att det ser ut som att jag säger motsatsen. Alltid snygg men annorlunda med det ljusa håret och jättesnygg i det också.

        Är Läckberg snygg? Tycker hon ser väldigt vanlig ut ?

        Jag tycker denna presentationen av grått hår är lite orättvis dock för man ser ju knappt något är grått jag tror personligen det snyggaste är att inte ha grått hår om man kan undvika det om man närmare sig 70 kan det ju vara lika bra att bära sin ålder dock ?

      Så ung är hon ju inte ändå… men 7år yngre än läckberg

      Hennes hår ser färgat ut som färgat i vilken färg som helst. Ser inte ut som åldersgrått hår.

    Jag börjar få en del gråa hår, men mitt problem är att det gråa håret har en helt annan textur än mitt ”vanliga” hår och beter sig därmed helt annorlunda.

      Japp det har det, tjockare än ett vanligt hårstrå oxå

      Det är inte något specifikt för dig. Så är det med grått hår.

    Det ser trist ut när man ser ett gäng äldre 70-80 plussare damer och herrar, alla har grått hår. Lite variation är trevligt.

      Brukar du ofta studera äldre i grupp? Hur upplever du grupper av invandrare? Liten variation där med menar jag?

      Tycker också att det ser så trist och tråkigt ut när det kommer en flock unga tjejer med blonderat hår. Varför kan de inte ha olika hårfärg för min skull??!

    Tycker det såg snyggt ut men tror inte det är något jag själv kommer göra när mitt hår blir grått. Alltså, det ser ju snyggt ut för att det är hårt behandlat, färgat, slingat och med extensions så väldigt high maintenance på den frisyren, utväxt kommer ju också behöva ”behandlas” regelbundet.

      Ja precis, tycker faktiskt inte det där är så mycket att embraca utan mer dölja fast på annat sätt. För mig är embrace the grays mer att låta det grånande håret vara som det är.

    Visst, när jag är 60-70 känns det ok. Min familj får grått hår väldigt sent dock så behöver inte färga över än på ett tag, gillar dock att byta färg på håret ändå.
    En konstig sak är att jag alltid trott (och sett fram emot) att jag som mörkhårig skulle få stålgrått hår men de få jag har är vita eller eller typ helt genomskinliga?

      Det ser stålgrått ut när de vita är lika många som de icke-vita håren. Salt och peppar alltså.

        Nej jag menar inte så utan helgrått hår. Brunt och vitt/genomskinligt blir ju inte ett grått hår… Har inga gråa hår alls, om fler blir såhär kommer jag bli vithårig direkt, inte gråhårig.

    Lite OT men tycker ni att Läckberg har snygga drag? Jag kan inte riktigt placera hennes utseende, hon kanske är fulsnygg. Förlåt puckad fråga, bara det att jag funderat över det några gånger och kan uppenbarligen inte släppa det.

      Tänker inte svara då jag inte tycker det är en ok fråga att diskutera faktiskt.

      Nej hon har inte klassiskt vackra drag. Men många gillar lite mer unika utseenden också.

      fram med en bild på dig så hjälper vi dig med samma frågeställning!

      Hon är snygg och har ett intressant ansikte. Men tycker hon passar bättre i kortare hår än längre

    Mina första gråa hår kom som 23-åring. Helt grå vid 30 och färgade tills jag var 42, omfamnat mint gråa hår sen 2017 och får väldigt många komplimanger för mitt gråa hår. Jag har tur att det är ett vackert grått hår med många nyanser och framförallt vårdar jag håret och hyn så jag fortfarande ser fräsch ut..

      ”Fortfarande”. Jo tacka fan, du är 42. Jag är 32 och tänker då inte se ut som en rugguggla om 10 år som ”fortfarande” är snygg. 42 är absolut ingen ålder.

    Fyller 31 och välkomnar INTE mina gråa hårstrån. Färgar därför håret. Jag har dessutom svart hår så det syns så väl, lyser liksom. Usch! Sen vet jag inte om det bara är jag som ser dem, ingen har sagt något, inte ens min mamma som är pigg på att kommentera mitt utseende annars.

    Anekdot: hade provat min nyårsklänning före ett frisörbesök en gång, den var glittrig men tänkte inte mer på det.
    Så kom jag till frisören och hon bara ”åh har du glitter i håret”, jag trodde direkt det var något hon valde att kalla de gråa håren för att vara lite ”snäll” så jag bara ”nej usch, prata inte om det”. Hon viskade(!!) ”okej, jag förstår, det är en hemlis”.
    Sen skulle vi gå till handfatet och hon kommenterade glittret igen ”har du varit på barnkalas?” Jag bara: whaaat vad har gråa hårstrån med barnkalas att göra…men sa inget. Så gick det kanske 10min till och jag utbrast ”jahaaaa du menar att jag har glitter i håret på riktigt? Det är min nyårsklänning, den glittrar av sig” ??‍♀️

    Älskar det! Tycker det är så synd när folk färgar över sitt gråa, det är så otroligt vackert! Och så smart att göra det på det här sättet för att få en snygg blend på det hela medan det växer ut.

    Jag är 32 och har noll gråa hårstrån. Min mamma som är 55 har inte heller det. Min pappa som är 60 har börjat få några. Tycker att det är snyggt att göra som Läckberg om man börjar bli gråhårig.
    Tycker hon ser yngre ut sådär faktiskt. Inte för att man måste det, men hon ser fräsch ut.

    Fy vad orättvist att ha sådant där vackert och tjockt hår utan extensions ?

    Tycker det är så himla snyggt. Har prövat flera gånger senaste åren med att låta mitt gråa växa ut men ser så gammal och trött ut. Funkar inte med min hudton alls?

    Slutade färga mitt för sex år sedan ungefär. Blir 42 i år. Älskar mina gråa slingor, även om håret mest är mörkt fortfarande.

    Man får bära det gråa med stolthet. ?

    Absolutely fabulous!!! Hoppas verkligen detta håller i sig, så himla vackert!

    Hittade mitt första gråa hårstrå förra veckan är 30 är gammal, min mamma är 50 och har inte ett enda grått hårstrå ännu.
    Bestämde mig förra sommaren att sluta färga håret, men ska grått börja komma fram lär det nog färgas i alla fall..

    Bästa hårbeslutet någonsin att sluta färga! Trivs så bra med det gråa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.